Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020

ΠΟΙΟΝ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ Ο ΟΤΣΑΛΑΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΙΟΥΔΑ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ. ΠΟΙΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΝ;;;; Ο Οτσαλάν, έστειλε ένα πολύ σκληρό μήνυμα για τους κύριους υπαίτιους της
αιχμαλωσίας του.


Στο μήνυμα αυτό ο Αμπντουλάχ Οτσαλαν σαν κύριο υπεύθυνο τον οποίο μάλιστα προοιμίασε με τον μαθητή του Ιησού, Ιούδα, που πρόδωσε τον δάσκαλο του, παρομοιάζει τον κ Σάββα Καλεντεριδη.


 Εκείνος που εργάζονταν για την ελληνική κυβέρνηση, την ΕΥΠ και την CIA, σύμφωνα με τον Οτσαλαν, ήταν ο ταγματάρχης της ΕΥΠ, κ Σάββας Καλεντεριδης. Είπαμε... ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟΝ....
Την ΑΛΗΘΕΙΑ, όσο και να την κρύψεις κάτω από τόνους ΨΕΥΔΟΥΣ, στο τέλος ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ... ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!


Εκείνο όμως που μου κάνει εντύπωση είναι, πως ουδέποτε (απ' όσο γνωρίζω), ο Καλεντερίδης δεν διέψευσε τον Οτσαλάν και τις αποκαλύψεις του... αν κάποιος γνωρίζει κάτι περισσότερο, να με ενημερώσει ...Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ.1. Τελικά, εκείνη τη ... βαλίτσα που λέγεται πως υπήρχε, με τα 50.000.000 ποιός την πήρε βρε παιδιά;;;

Υ.Γ.2. Να φοβάστε τους... "μπατριώτες" και τις "μπατριώτισσες"... αλλά να φοβάστε και τις... ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ! (γενική και όχι εξειδικευμένη η αναφορά μου)Στις 12 Ιουλίου του 2001, δηλαδή δυόμιση χρόνια μετά την γνωστή μυθιστορηματική σύλληψη και απαγωγή του Αμντουλάχ Οτσαλάν, ο Κούρδος ηγέτης από το Ιμραλί όπου τον είχαν φυλακίσει οι Τούρκοι σε μια μεγάλη εξομολόγηση του στους δικηγόρους του που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Οζγκιούρ Πολίτικα της Ευρώπης, έστειλε ένα πολύ σκληρό μήνυμα για τους κύριους υπαίτιους της
αιχμαλωσίας του. 
Στο μήνυμα αυτό ο Αμπντουλάχ Οτσαλαν σαν κύριο υπεύθυνο τον οποίο μάλιστα προοιμίασε με τον μαθητή του Ιησού, Ιούδα, που πρόδωσε τον δάσκαλο του, παρομοιάζει τον κ Σάββα Καλεντεριδη.

Όπως ανέφερε ο Οτσαλάν, υπήρχε σχέδιο απαγωγής του πριν ακόμα μεταφερθεί στην Κένυα και το σχέδιο αυτό ήταν εν γνώση και του κ. Καλεντερίδη. Σύμφωνα με το «σχέδιο» αυτό όταν είχε βρεθεί ο Οτσαλάν στην Κέρκυρα αποφασίστηκε να τον μεταφέρουν κατ’ ευθεία στην Τουρκία με το ίδιο αεροπλάνο που επέβαινε. 
Την τελευταία στιγμή όμως το σχέδιο χάλασε, από το «περίεργο» εκείνο δυστύχημα που συνέβη στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας όταν ένα τζιπ συγκρούστηκε με το αεροπλάνο.

Ο Οτσαλάν αποκάλυπτε ότι μετά την σύγκρουση ο οδηγός του τζιπ έφαγε το ξύλο της ζωής του καθώς είχε γίνει η αιτία να αναβληθεί το σχέδιο της απαγωγής του. 
Σαν κύριους διοργανωτές του σχεδίου αυτού, που θα τελείωνε μια ώρα αρχύτερα η περιπλάνηση του, ο Οτσαλάν κατηγόρησε τον τότε Έλληνα πρωθυπουργό, κ Κώστα Σημίτη, τον τότε υπουργό Εξωτερικών, κ Θεόδωρο Πάγκαλο, τον τότε αρχηγό της ΕΥΠ, κ Χαράλαμπο Σταυρακάκη και τον τότε υπεύθυνο, όπως αναφέρει, του γραφείου των Κούρδων στην ΕΥΠ, κ Σάββα Καλεντερίδη. 
Αμέσως μετά, συνεχίζει ο ΑΠΟ, ήρθε ένα άλλο «ειδικό όχημα» και τον επιβίβασαν εκεί για να τον μεταφέρουν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Πάτρας.

Σύμφωνα με τη διήγηση του Οτσαλαν, στη Πάτρα είχε φτάσει ένα εδικό αεροπλάνο από την Ελβετία το οποίο, όπως υποστηρίζει ο Κούρδος ηγέτης, μετέπειτα κατάλαβε ότι ανήκει στην ίδια την CIA που ήθελε να τον έχει από τότε στα χέρια της. 
Εκείνος που εργάζονταν για την ελληνική κυβέρνηση, την ΕΥΠ και την CIA, σύμφωνα με τον Οτσαλαν, ήταν ο ταγματάρχης της ΕΥΠ, κ Σάββας Καλεντεριδης. 
Ο ρόλος του Καλεντερίδη ήταν να κάνει τον Οτσαλαν να δεχτεί το σχέδιο της δήθεν μετάβασης του για περισσότερη ασφάλεια στην Νότιο Αφρική, ενώ στην ουσία εκτελούσε εντολές του Σταυρακάκη. Ο Οτσαλάν εδώ επικαλείται και τους 12 μαθητές του Ιησού, παρομοιάζοντας τον εαυτό του με τον Ιησού Χριστό και παραβάλλοντας την στάση του Καλεντεριδη, με τον μαθητή του Ιησού, Ιούδα, που τον πρόδωσε στους Ρωμαίους .Σύμφωνα με τον Οτσαλαν κάποιοι Έλληνες προσπάθησαν τότε να τον βοηθήσουν, αλλά όλοι γνώριζαν πως η τύχη του ήταν προκαθορισμένη. 
Ο οδηγός του στρατιωτικού οχήματος που τον μετέφερε στην Πάτρα προσπαθούσε να του μεταδώσει το μήνυμα που τον πάνε, αλλά δεν μπόρεσε να του μίλησε ξεκάθαρα. 
Στην Κένυα, όταν ήρθε η μέρα της φυγής και της απαγωγής του, αυτοί που σταμάτησαν το κλειστό τζιπ που τον μετέφερε από την ελληνική πρεσβεία στο αεροδρόμιο δεν ήταν ούτε μαύροι, ούτε φαίνονταν για Τούρκοι, όπως αποκαλύπτει ο Οτσαλάν. 
Έμοιαζαν για Ευρωπαίοι, ή Αμερικανοί, ή Ισραηλινοί. 
Εγώ, λέει ο Οτσαλάν στο δημοσίευμα της Özgür, πιστεύω πως ήταν Αμερικανοί πράκτορες. 
Στη συνέχεια τον πήραν και τον μετέφεραν στο αεροδρόμιο όπου τον περίμενε το ειδικό τουρκικό αεροπλάνο. 
Εκεί κατάλαβε αμέσως ότι είχε πέσει στα χέρια των Τούρκων. 
Το αεροπλάνο που πέταξε από την Κένυα δεν πήγε κατευθείαν στην Τουρκία, σύμφωνα πάντα με τις αποκαλύψεις του Οτσαλάν, αλλά έκανε μια στάση στην Αίγυπτο για ανεφοδιασμό και άλλη μια στάση, ή στο Ισραήλ, ή στην κατεχόμενη Κύπρο, πάλι για ανεφοδιασμό πριν μπει στον τουρκικό εναέριο χώρο. 
Ιδιαίτερα σκληρός στις φράσεις του ήταν ο πάλαι ποτέ γνωστός σαν ΑΠΟ, για τον Σάββα Καλεντερίδη, στον οποίο αποδίδει «την σταύρωση του», όπως χαρακτηρίζει ο ίδιος την σκηνοθετημένη παράδοση του στους Τούρκους, σαν μέρος μιας μεγάλης συνομωσίας σε βάρος του .

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr
 http://www.ksipnistere.com/Πηγή

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

14 σχόλια:

 1. Ρε ρε Καλεντερίδη μεγαλε πατριωτη και ανθρωπιστη τι λεει ο Οτσαλαν ; Ρε τι λεει ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. πάντως το ατύχημα με το τζιπ να τρακάρει με αεροπλάνο λες και παραβίασε stop κάνει μπαμ οτι μόνο ατύχημα δεν ήταν, αλλά αποστολή αυτοκτονίας
  γι αυτο σάπισαν στο ξύλο τον οδηγό...

  ποιος ειδοποίησε...;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τώρα ανακαλύψατε τον τροχό;;; Ο κ. Χειλαδάκης τα λέει χρόνια τώρα...διοργανώθηκαν (και διοργανώνονται) και ημερίδες σε συνεργασία με το ΕΠΑΜ γι' αυτά τα θέματα χρόνια τώρα...κάλλιο αργά παρά ποτέ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αν διαβάζαμε το βιβλίο του κ Ναξάκη αλλά και του κ Καλεντερίδη ίσως να είχαμε πιο ολοκληρωμένη άποψη για τα γεγονότα.

  Σύμφωνα με το παραπάνω άρθρο γίνονται ευθείες βολές κατά του κΚαλεντερίδη.

  Μήπως τον αδικεί λίγο έως πολύ ο Οτσαλάν;
  Πρώτα από όλα να θυμηθούμε ότι τον Οτζαλαν ούτε η Ρωσία μπορούσε ή ήθελε να του παράσχει άσυλο και γενικά πήγαινε από χώρα σε χώρα διότι καμια δεν τον ήθελε στην πλάτη της.Τελικα με αποδοχή των Ελλήνων πολιτικών δέχτηκαν να τον φέρουν στην Ελλάδα.Ο Οτζαλάν εφόσον το δέχτηκε και ο ίδιος θα έπρεπε να ζητήσει διασφαλίσεις για το που και με ποιον τρόπο θα προστατευτεί πριν την μετάβαση στην Ελλάδα.

  Επίσης εφόσον η Ελλάδα τον δέχτηκε έπρεπε ή να τον κρύψει ή να τον φυγαδεύσει.(ο υπεύθυνος για την τύχη του εκτός της προσωπικής του επιλογής να έρθει στην Ελλάδα,γνωρίζοντας τι θα σήμαινε η γνώση ενός τέτοιου γεγονότος σε σχέση με Ελλάδα και Τουρκία θεωρώ είναι όλοι όσοι ανάφερε ο Οτσαλάν εκτός του Καλεντερίδη.

  Ο Καλεντερίδης ήταν ένας απλός πράκτορας της ΕΥΠ και εκτελούσε εντολές της υπηρεσίας του.Οταν είσαι υπάλληλος μιας δημόσιας υπηρεσίας και όχι καμόρας είναι φυσικό οι εντολές που δέχεσαι να εφαρμόσεις από τους προϊσταμενους σου να θεωρείς ότι προστατεύουν το εθνικό συμφέρον.

  Δεν μπορούσε ο Καλεντερίδης να γνωριζει τι ήθελε η υπεύθυνη ηγεσία να κάνει τελικά με τον Οτζαλαν εξ αρχής.

  Ο Οτσαλάν λέει ότι ήθελαν να τον στείλουν στην Τουρκία από την Κέρκυρα.Εαν είναι έτσι γιατί δεν τον μετέφεραν αμέσως μετά την μετάβαση από την Πάτρα;Οπότε όλα αυτά είναι εικασίες του Οτζαλάν για το τι γινόταν και όχι αποδείξεις.

  Το ότι αποφάσισαν να τον στείλουν στην Κένυα ήταν φως φανάρι ότι τον έστελναν στην σφηκοφωλια των μυστικών υπηρεσιών της Αμερικής στην Αφρική.

  Ο εκεί Έλληνας πρόξενος δέχτηκε εντολή απ' την Ελλάδα να πετάξει τον Οτζαλαν στο δρόμο.Αυτο δεν το δέχτηκε ο Καλεντερίδης ούτε ο πρόξενος άρα αυτό δείχνει ότι δεν ήταν μιλημενοι από πριν ο Πρόξενος και ο πράκτορας.
  Ο Καλεντερίδης από αυτά που έχει πει,νομίζω ότι από εκείνη την στιγμή κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά και μάλιστα κατάλαβε ότι θέλουν από την Ελλάδα να του φορτώσουν την αποτυχία όλη πάνω του.Ηθελαν να είναι μέσα στο αυτοκίνητο φεύγοντας από το ελληνικό προξενείο μαζί ώστε να βγουν φωτογραφίες και τα σχετικά.

  Ο Οτσαλάν από φωτογραφιες των Τούρκων μετά την απαγωγή ήταν σαν ζαλισμενο κοτόπουλο.Ειναι πασιφανές ότι τον είχαν χαπακωμενο και με κουκούλα.Τωρα πως κατάλαβε ότι κατέβηκαν στην Αίγυπτο και αλλού δεν έχει να προσθέσει κάτι παραπάνω.Ενας ανεφοδιασμός ήταν.Δεν είπε ότι τον ανέκρινε κάποιος.

  Υ.Γ:Η παράδοση Οτζαλάν από την Ελληνική κυβέρνηση είναι σίγουρα μια μαύρη σελίδα της Ελληνικής πολιτικής σκηνής.

  Ο Οτσαλάν στήριζε την Ελληνικότητα της Μακεδονίας ενώ στην κρίση του 87 με την υπόσχεση στον Παπανδρεα ότι σε περίπτωση πολέμου Ελλάδας Τουρκίας θα ξεσηκώσει τους Κούρδους να χτυπούν την Τουρκία στα νώτα έδωσε ένα πάτημα στον Παπανδρεα να αντιδράσει με θάρρος στην κρίση του 87.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Προσωπικά, κρίνω αυτά που καταγγέλλει ο Οτσαλάν.
   Αν ισχύουν, είναι τρομακτικά.
   Σε ότι αφορά στον Καλεντερίδη, αν θυμάμαι καλά, έχει εμπλακεί και στην υπόθεση με την "ΠΥΘΙΑ", δηλαδή, με την απόπειρα δολοφονίας του Καραμανλή, με αρνητικό τρόπο...

   Διαγραφή
  2. Ε τι να πει ο Οτζαλάν κα Σουφλή μου.Είχε θυμό και φυσικό ήταν να έχει κατά πάντων.Εγω από αυτά που έχει πει ο Καλεντερίδης κατά καιρούς,αυτό που κατάλαβα είναι ότι θεώρησε ότι εφόσον θα ήταν μέσα σε ελληνικό προξενείο θα είχε την προστασία της Ελληνικής κυβέρνησης.Που να ήξερε τι είχαν στο μυαλό τους Πάγκαλος και Σημίτης.Ειναι δυνατόν να λένε στον πρόξενο και στον πράκτορα πετάξτε έξω από την πρεσβεία τον Οτζαλαν;
   Στην συνέχεια επειδή δεν μπορούσαν να το κάνουν αυτο εξαπάτησαν ουσιαστικά και πρόξενο και καλεντεριδη από Ελλάδα ότι με αυτοκίνητα της πρεσβείας θα τον πήγαιναν στο αεροδρόμιο για να πάει με άσυλο σε άλλη χώρα του εξωτερικού.

   Ο Οτσαλάν φυσικό είναι να αισθάνεται εξαπατημένος από τον Καλεντεριδη γιατί ουσιαστικά με αυτόν μιλούσε και είχε εμπιστοσύνη.
   Δεν βλέπω εγώ δηλαδή κάποιο σημείο δόλου από την πλευρά του πράκτορα.Εξαλλου από την στιγμή που ήταν μέσα σε Ελληνικό προξενείο ο Πρόξενος ήταν η επίσημη φωνή της Ελλάδας στην Κένυα.

   Εάν δεν έστηναν αυτή την ιστορία για δήθεν αποστολή και άσυλο σε άλλη χώρα μη σας φανεί παράξενο να έκαναν έφοδο μέσα στο προξενείο τίποτα Αμερικάνοι μαζί με Κενυάτες να τον πάρουν με το ζόρι.

   Ότι είχαν εμπλοκή η Αμερικάνοι είναι δυνατόν να μην είχαν;

   Ελπίζω κάποια στιγμή να διαβασω το βιβλίο Ναξάκη και καλεντεριδη για να δω τι λένε ώστε να αντιπαραβάλουμε απόψεις και να ανιχνεύσουμε τυχόν στοιχεία περί της αλήθειας των γεγονότων.

   Δεν το θυμάμαι καλά,αλλά έχω την εντύπωση ότι ο Καλεντερίδης πρέπει να έχει πει ότι ήθελαν να είναι μαζί με τον Οτζαλαν μέσα στο αυτοκίνητο βγαίνοντας από το προξενείο για να τα ρίξουν στον Καλεντεριδη.Να ρίξουν την ευθύνη πάνω σε ένα απλο στέλεχος την στιγμή που είχε την ευθύνη ένας πρωθυπουργός ένας ΥΠΕΞ μια ολόκληρη κυβέρνηση και δεν δέχτηκε να είναι στον ίδιο αυτοκίνητο.Δεν το θυμάμαι όμως καλα αν το είπε.ακριβως έτσι.
   Αλλά αν έγινε έτσι καλά έκανε κατά την γνώμη μου.
   Δεν γνωρίζω για την Πυθία και πιθανή εμπλοκή.Δεν έχω διαβάσει σχετικά.Παντως η νοοτροπία η Ελληνική είναι ίδια παντού.Οταν γίνει κάτι οι από πάνω προσπαθούν να διαμοιρασουν ευθύνες στους από κάτω παρά να τις αναλάβουν.
   Και στην τελική είναι αδύνατον να δρα αυτόνομα ένας πράκτορας σε τόσο σοβαρά θέματα.

   Διαγραφή
 5. Ο ΚΑΛΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΤΑΧΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ (!!!) ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΤΑΧΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΠΟΤΕ Η ΤΟΥΡΚΙΑ (!!!), ΑΠΟΚΟΙΜΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΥΧΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΝΩ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΗΔΗ ΕΚΤΕΛΕΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΟ ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ (ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ)..ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΜΙΣΟ-ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ, ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΚΑΛΛΕΝΤΕΡΙΔΗ......

  Υ.Γ.: ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΡΟΔΟΤΗΣ, ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΔΟΤΗΣ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Η κλασική απάντηση μιας χώρας όταν συλλαμβάνεται ένας πράκτορας της είναι δεν ξέρω δεν είδα τίποτα.Τον αφήνουν ξεκρεμαστο και αυτό είναι ένα από τα μείον να είναι κανείς υπάλληλος μιας τέτοιας υπηρεσιας στο εξωτερικό.Εκτος και αν η αντίστοιχη χώρα έχει κι αυτή συλλαβει έναν πράκτορα οπότε κάνουν ανταλλαγή και λήγει η υπόθεση.

  Το γελοίο είναι να συλλαμβάνεται πράκτορας της χώρας σου από υπηρεσίες ξένης χώρας στην ίδια σου την χώρα.Κι αυτό το ζήσαμε στην Ελλάδα.Και η Ελλάδα τον καλύτερο της τον άφησε να σαπίσει στα μπουντρούμια αλλά και όταν αποφυλακίστηκε δεν έλαβε ουδεμία μέριμνα ούτε για τον ίδιο ούτε για τα παιδιά του τουλάχιστον.
  Ντιπ ξεφτίλα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Διαβάστε εδώ το χρονικό https://www.protothema.gr/stories/article/618489/upothesi-otsalan-to-thriler-tis-apagogis-pou-arhise-stin-athina-kai-teleiose-sto-imrali/

  Ο Σταυρακάκης είπε στον Καλεντερίδη να πείσει τον Άπο να δεχτεί να πάει στην Κένυα με την διαβεβαίωση ότι θα έχει την προστασία της Ελληνικής κυβέρνησης.

  Οι αθλιότητες και γελοιοτητες που ακολούθησαν ήταν εξευτελιστικές για την Ελληνική κυβέρνηση.Κρατος κωμωδία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το ατύχημα με το τζιπ έγινε λόγω συσκότισης.Απο την Ελλάδα ήθελαν μετά την απαγωγή να παρατησουν και τους συνεργάτες του Οτσαλάν στη μέση του πουθενά στην Κένυα κάτι που ο πρόξενος με τον Καλεντεριδη δεν το έκαναν.

   Διαγραφή
 8. καλα ποιος ηταν ο καλεντεριδης;;;;μονος του ενεργουσε;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. 1.Ο Καλεντερίδης σαν υπάλληλος έπαιρνε σίγουρα εντολές από τις εκάστοτε ξεφτιλισμένες κυβερνήσεις.
  2.Αν κάνω λάθος διορθώστε με,μα νομίζω πως επί Σημίτη έγινε η Ελληνική Δημοκρατία...A.E.και όχι με το πρώτο μνημόνιο του ΓΑΠ όπως νόμιζα μέχρι πρότινος.Αν όντως έχουν έτσι τα πράγματα καταλαβαίνουμε πως η Ε.Υ.Π.σίγουρα έπαιρνε και εντολές από ξένες μυστικές υπηρεσίες.
  3.Σήμερα μίλησα με γνωστό μου κούρδο μπαρουτοκαπνισμένο που μένει πλέον πολλά χρονια στην Ελλάδα και μου αποκρίθηκε πως ο Οτσαλάν στο βιβλίο του δεν κατηγορεί τον Καλεντερίδη(δεν το έχω διαβάσει).
  4.Τα πρώτα χρονια μετά την σύλληψη του ο Οτσαλάν όταν μας τον παρουσίαζαν στο γυαλί αν θυμώσατε πάντοτε φαίνονταν τουλάχιστον μαστουρωμένος...οποτε καταλαβαίνετε...
  5.Σας παρακαλώ θα ρωτήσει κάποιος τον Χειλαδάκη που δίνουν πτυχία τουρκολογίας μπας και πάρουμε κι εμείς κανένα...;? ;)

  Απλός ανώνυμος σχολιαστής

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ελληνικη δημοκρατια ΑΕ.... μαλλον τυραννικη ολιγαρχια ΑΕ...

   Διαγραφή
 10. Διαβάστε εδώ ποιος αντικατέστησε ο Καλεντερίδης,αλλά και ο ίδιος ο Καλεντερίδης είχε προσφορά στην ΕΥΠ.Το ότι ήταν ένα πρόσωπο που λόγω συγκυριών με τον Οτσαλάν,"κάηκε" δεν θα πει ότι ήταν ένας άχρηστος πράκτορας για την Ελλάδα.
  Είχε κάνει ήδη ζημιά ο Καλεντερίδης στους τούρκους.Τον Οτζαλάν δεν τον έκαψε ένας πράκτορας της ΕΥΠ αλλά οι άθλιοι χειρισμοί της τότε Ελληνικής πολιτικής ηγεσίας.
  Ο Οτζαλάν μετά απο τόσα χρόνια θα το έχει πληροφορηθεί και θα έχει αντιληφθεί τι πραγματικά έγινε.
  Ο Οτζαλάν μάλλον τον βλέπω σαν τον Μαντέλα για γίνεται ο ηγέτης του πρώτου Κουρδικού ενωμένου και ανεξάρτητου κράτους.

  https://www.newsauto.gr/specials/people/efp-i-aorati-praktores-pou-orgosan-tin-tourkia/

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ