Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020

ΞΥΠΝΗΣΤΕ... ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΥΧΑΙΑ... Ηχούν ''σειρήνες'' από την Μόσχα: ''Προ των πυλών η «Μ. Αλβανία»''

Με αυτόν τον τρόπο οι Τούρκοι αποκτούν ισχυρότατους δεσμούς με το κράτος του Κοσόβο  και σε συνδυασμό με τις άριστες σχέσεις με τους Σκοπιανούς, δημιουργούν έναν ισχυρό ισλαμικό άξονα πάνω από τα βόρεια ελληνικά σύνορα .

Η Ελλάδα έχει να αντιμετωπίσει μια πραγματικότητα η οποία λέει ότι η Τουρκία του Ερντογάν έχει δημιουργήσει ένα νοητό τόξο στα βόρεια, αρχίζοντας από την Αλβανία, τα Σκόπια και το Κόσοβο, διεισδύοντας βαθιά στα Βαλκάνια, κάτι που σίγουρα δεν είναι υπέρ μας.Ο χάρτης της... νέας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας...

 

Αντιλαμβάνεστε γιατί έχει τεράστια σημασία αυτό που έγραψα πριν λίγες μέρες;;; 

Αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει η παρακάτω φωτογραφία της Αποκλειστικής Πολιτικής Έρευνας των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ (εδώ)... και τα συνέδριά τους για την... Βόρειο Ήπειρο;;;

  Η δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας» είναι στόχος των Ηνωμένων Πολιτειών, ώστε να θιγούν άμεσα  τα συμφέροντα της Σερβίας και της Ρωσίας και του Ορθόδοξου Κόσμου γενικότερα .

Κυρίως όμως, να θιγούν τα συμφέροντα της Ελλάδος και της Ορθοδοξίας.

ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΕΣ.

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΜΩΡΕ!!!!!!!!!!!!!!!

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΥΧΑΙΑ.


Καλλιόπη Σουφλή
Το δηλώνουν σε όλους τους τόνους ειδικά Ρώσοι, Σέρβοι και Βούλγαροι, αλλά πολλοί στην ΕΕ και στην Δύση “ αγρόν ηγοράζουν” σε σχέση με τον πολύ μεγάλο κίνδυνο στα Βαλκάνια, από την δημιουργία του αποκαλούμενου στρατού του Κοσόβου, τον οποίο σπονσονάρει πλέον και ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, για να υλοποιήσει τα άνομα σχέδιΆ του.     

''Οι χθεσινοί Αλβανοί μαχητές, τρομοκράτες και εξτρεμιστές που επέζησαν του πολέμου του Κοσσυφοπεδίου, εντάσσονται στις τάξεις των νέων ενόπλων δυνάμεων σήμερα, γιατί είναι «μεγάλη τιμή» γι 'αυτούς, ενώ οι μισθοί στους αξιωματικούς του κοσοβάρικου στρατού, με την γενναιόδωρη προμήθεια της Δύσης θα είναι σίγουρα πολύ καλοί”, δηλώνει Ρώσος ειδικός αμυντικός αναλυτής.

Μην ξεχνάτε τους Αλβανούς μαχητές νεαρής ηλικίας, οι οποίοι επισκέπτονται περιοδικά τη Μέση Ανατολή για να στηρίξουν τους ομοϊδεάτες τους από το ISIS. Κανείς από αυτούς δεν ξέχασε ή ακύρωσε την ιδέα της αποκαλούμενης  "Μεγάλης Αλβανίας", δεδομένου ότι η αλβανική επιρροή εξαπλώνεται σταδιακά, τόσο στα Σκόπια όσο και στο Μαυροβούνιο.

 Πρόσφατα έχουν γίνει όλο και περισσότερες περιπτώσεις τακτικών προκλήσεων και επιθέσεων εναντίον εκπροσώπων της σερβικής μειονότητας στο Κοσσυφοπέδιο-Μετόχια.

Μερικοί για κάποιο λόγο πιστεύουν ότι η κατάσταση εκεί έχει αισθητά σταθεροποιηθεί! Τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει! Μιλάνε πολύ τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά δεν μιλάνε για πολλά πράγματα, για να μην ενοχλήσουν πολλούς, από όσα λαμβάνουν χώρα εκεί”, δηλώνει ο ίδιος.

Είναι γνωστό ότι σε αυτά τα Βαλκανικά κράτη, οι εθνικιστές Αλβανοί έχουν πολλές οργανώσεις και πολιτικά κόμματα. Ο ντόπιος πληθυσμός σημειώνει ότι δεν συμπεριφέρονται πολύ ανεκτικά για αυτόχθονες πολίτες και πολλοί από αυτούς τους Αλβανούς δεν φοβούνται ανοιχτά να δηλώσουν ότι «αυτή είναι η γη τους και ότι οι Σέρβοι και οι Σκοπιανοί δεν έχουν εδώ μέρος».

Είναι εύκολο να μαντέψουμε ποιος χρηματοδοτεί και θα προετοιμάσει τις νέες ένοπλες δυνάμεις της αποκαλούμενης Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου.

Είναι κατανοητό, διότι ακόμη και κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Κοσσυφοπέδιο και τον βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας το 1999, αυτοί οι ίδιοι εκπαίδευαν τους Αλβανούς στον πόλεμο, (Ηνωμένες Πολιτείες, Βρετανία, Γαλλία).

Εκατομμύρια δολάρια επενδύθηκαν στα βαλκανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης για να υλοποιηθεί η φιλοδυτική προπαγάνδα τους κατά τον εμφύλιο πόλεμο στη Βοσνία και, φυσικά στο Κοσσυφοπέδιο (αλλά και σε ολόκληρη την πρώην Γιουγκοσλαβία στο σύνολό της).

Έτσι, το 2018 οι Αλβανοί κοινοβουλευτικοί του Κοσσυφοπεδίου, υποστήριξαν τη μετατροπή των αποκαλούμενων "δυνάμεων ασφαλείας του Κοσσυφοπεδίου" σε ένα πλήρες τακτικό σώμα, το οποίο πρόκειται να αρχίσει να εξοπλίζεται, καθώς υπάρχει μια νέα γενιά Αλβανών που ανατράφηκε σε ένα άκρως αυτονομιστικό πνεύμα.

Από που προέρχεται ο εξοπλισμός και τα όπλα είναι επίσης εύκολο να μάθουμε. Ο Χαραντινάι έχει ήδη καταφέρει να τονίσει ότι η δημιουργία του δικού του στρατού στο Κοσσυφοπέδιο είναι "ένα θαυμάσιο βήμα για ένταξη στο ΝΑΤΟ", κατέληξε ο ίδιος.

Ο ρόλος της Τουρκίας


Τώρα όμως έχουμε συνεχή εκπαίδευση των Κοσοβάρων από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, ενώ έχουμε δεκάδες Αλβανούς Κοσοβάρους που φοιτούν σε τουρκικές στρατιωτικές παραγωγικές σχολές, καθώς κάθε χρόνο υλοποιούνται κοινές στρατιωτικές ασκήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Με αυτόν τον τρόπο οι Τούρκοι αποκτούν ισχυρότατους δεσμούς με το κράτος του Κοσόβο  και σε συνδυασμό με τις άριστες σχέσεις με τους Σκοπιανούς, δημιουργούν έναν ισχυρό ισλαμικό άξονα πάνω από τα βόρεια ελληνικά σύνορα .


Η Ελλάδα έχει να αντιμετωπίσει μια πραγματικότητα η οποία λέει ότι η Τουρκία του Ερντογάν έχει δημιουργήσει ένα νοητό τόξο στα βόρεια, αρχίζοντας από την Αλβανία, τα Σκόπια και το Κόσοβο, διεισδύοντας βαθιά στα Βαλκάνια, κάτι που σίγουρα δεν είναι υπέρ μας.Πηγή

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

19 σχόλια:

 1. Καταρχάς για να μην πανικοβάλουμε τον κόσμο,δεν πρόκειται να υπάρξει μεγάλη αλβανια που να συμπεριλαμβάνόνται περιοχές της Ελλάδας και πιο συγκεκριμένα περιοχές της ηπείρου διότι η αλβανική μειονότητα στην ηπειρο είναι σε μικρά μεγέθη και έτσι λείπει το στήριγμα,το έρεισμα εδαφικής διεκδίκησης ακόμα και αν μελλοντικά υπάρξει μεγάλη αλβανία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κατ' αρχάς, για να μην αποκοιμίζουμε τον κοσμο, ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ, ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣΤΑΤΟ, ΠΟΙΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΑΜΑ, ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΗΠΑ...

   Πολύ αφελές αν όχι προβοκατόρικο το σχόλιό σας...

   Διαγραφή
  2. Kαλλλιοπη αυτος σχολιαζει απ τα υπογεια της Μελιδωνη

   Διαγραφή
  3. Κι εσύ, από τα υπόγεια του Μιχαλολιάκου... ανοίξτε ρε ένα τούνελ να συνδεθείτε... και που ξέρεις... μπορεί να ερωτευθείς καμιά εβραία και να ησυχάσω από εσένα...

   Διαγραφή
  4. Τουλαχιστον ο Μιχαλολιακος δεν εχει κανει καποιο κακο στην Ελλαδα ενω η εβραϊλα ολο την καταστρεφει.

   Ουτε εγραψες τιποτα για τον εβραιο ρουφιανο που τον γαμησαμε στο Συνταγμα και μας τοπαιζε "δημοσιογραφος" και "γερμανος".

   Διαγραφή
  5. Αφού δεν μπορούμε να συννενοηθούμε εμείς οι δυο, γιατί με πιλατεύεις;
   Μαύρο εσύ, λευκό εγώ... στη δύση εσύ, στην ανατολή εγώ...νύχτα εσύ, μέρα εγώ... ας το... μην με κουράζεις...

   Για τον εν λόγω, δεν έγραψα τίποτα, γιατί έγραψαν και είπαν όλα τα συστημικά ΜΜΕ.. οπότε ελπίζω να κατάλαβαν οι αναγνώστες μου, ότι είμαι... αντισυστημηκιά...

   ΡΕ, ΣΤΗΜΕΝΟ ΗΤΑΝ ΟΛΟ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ... ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΞΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ... γι αυτό τον έστειλαν εκεί... χαϊβάνι... έ χαϊβάνι...

   Διαγραφή
  6. Σε ενόχλησε που ρουφάνεψε τα χάλια της χρυσής αυγής????
   Λυπάμαι που θα στο πω αλλά τέτοια είναι η δουλειά του δημοσιογράφου.Να βγάζει τα άπλυτα στην φόρα.

   Διαγραφή
 2. ΠΟΠΗ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΤΙ ΡΩΣΟΣ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΤΟΡΓΑΝΙΔΗ, ΡΟΤΑΩ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ????????? ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΑΝ ΦΥΓΕΙ Ο ΕΝΤΟΡΓΑΝΙΓΗΣ??????? ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ,,,,,, ΘΑ ΕΛΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΄,,,,, ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΩ΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. αποκαλυπτικός χάρτης.βλέπουμε πως στο μεγαλύτερο μέρος της μακεδονίας μιλούσαν βουλγάρικα(μια σλάβικη γλώσσα).εγώ θα περίμενα ο χάρτης να δείχνει διάσπαρτες εστίες με ομιλούντες την βουλγάρικη γλώσσα μέσα σε όλη την επικράτεια της αλβανίας καθώς και στην ήπειρο αν κρίνουμε πως σχεδόν όλες οι ονομασίες χωριών σε αυτά τα μέρη έχουν βουλγαρικά ονόματα.άξιο απορίας που απουσιάζουν οι γλωσσικές εστίες βουλγαροφωνίας,την ίδια ώρα που υπάρχουν εστίες βλαχοφωνίας τόσο στην αλβανία όσο και στην ήπειρο παρόλο να αξίζει να σημειωθεί πως και στα χωριά που μιλούν τα βλάχικα έχουν επίσης βουλγαρικές ονομασίες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εσύ, μου φέρνεις για τουρκοτρολάκι... έχεις εισβάλλει τον τελευταίο καιρό, και γράφεις "περίεργα"...

   Διαγραφή
  2. ΤΟΥΡΚΟΤΡΟΛΑΚΙ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ? Ε ΤΟΤΕ Η "ΜΙΤ" ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΑΜΩ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ....ΜΗ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΤΙΜΑΤΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΓΥΦΤΟΥΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΕΞΥΠΝΟΙ....

   Διαγραφή
 4. μυστήριο καλύπτει για το τι απέγιναν οι σλαβόφωνοι της αλβανίας.ψάχνοντας στο διαδύκτυο μαθαίνουμε πως σλαβόφωνα χωριά στην αλβανία υπάρχουν μόνο γύρω από τις λίμνες πρέσπες-οχρίδα καθώς και κατά μήκος του άξονα των ανατολικών της συνόρων.στην υπόλοιπη αλβανία ούτε ίχνος από σλαβόφωνους,δεν υπάρχει ούτε ΕΝΑ σαβόφωνο χωριό,ούτε για καν έστω για δείγμα παρόλο που υπάρχουν περιοχές όπως ο κυκλικός άξονας που τις περικλείει χοντρικά,ο άξονας κορυτσάς-ελμπασάν-λούσνια-μπεράτ-φιέρ-αυλώνας-τεπελένι-πρεμετή-λεσκοβίκι-ερσέκα-και πάλι κορυτσά που όσες περιοχές περικλείονται μέσα στην νοητή γραμμη που περιέγραψα οι βουλγαρικές ονομασίες φτάνουν ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟ 99% ΠΑΡΑΚΑΛΩ.
  το ακόμα μεγαλύτερο παράδοξο της υπόθεσης πράγμα που περιπλέκει ακόμα ιδαιτέρως τα πράγματα,το παράδοξο και εντελώς περίεργο να παρατηρήται η υπάρξη βλάχικων χωριών χωρίς καν να διαθέτουν βλάχικες ονομασίες.κάτι ανάλογο ακριβώς συμβαίνει και με την ήπειρο.πριν αλλάξουν οι ονομασίες των χωριών της ηπείρου κοντά στο 1930 γίνονταν χαμός με τις σλαβικές ονομασίες.όμως και εκεί πκατά εντελώς περίεργο τρόπο απουσιάζουν τα βουλγαρόφωνα χωριά.τι συνέβει άραγε;κάποιος σχετικός με το θέμα να μιλήσει;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Επίσης δεν θα πρέπει να αφεθεί απαρατήρητη η κατάσταση πώς εκτός από την Ήπειρο και στην ίδια την Μακεδονία δεσπόζουν οι σλαβικές(βουλγαρικές)ονομασίες χωριών,μια περιοχή πνιγμένη στα σλαβικά ονόματα όχι μόνο χωριών πχ(βουνών,ποταμών,λιμνών)επίσης κατά τον χάρτη φαίνεται πως τα βουλγαρικα τα έπαιζαν στα δάκτυλα τους οι κάτοικοι της πλην πιερίας-κοζάνης-Γρεβενών-Καβάλας και ορισμένες περιοχές νομών Ημαθίας-Θεσσαλονίκης Σερρών και Καστοριάς.αδιάψευστος μάρτυρας με αποδεικτικά στοιχεία που βγάζουν στην εξέδρα όποιον τολμήσει να αντιρρήσει.όμως μπορεί να δώθεί εξήγηση για να φωτιστεί το πέπλο μυστηρίου για την καθόλου ύπαρξη βουλγαρόφωνων σε αλβανία-ήπειρο που σε εκείνα τα μέρη βγάζουν μάτι τα βουλγαρικα ονόματα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Οι αλβανικές ονομασίες μέσα στην ίδια την Αλβανία όσο και να σας φαίνεται κουφό και παράλογο σπανίζουν.ένα γρήγορο ψάξιμο μελετώντας το,θα διαπιστωσει ο οποιοσδήποτε την πραγματικότητα.μόνο στις περιοχές κοντά στα Τίρανα οι αλβανικές ονομασίες έχουν κάπως μεγαλύτερο ποσοστό.η μοναδική περιοχή που αν και μειοψηφία τα μη βουλγαρικά(σλαβικά)ονόματα ξεφεύγουν την ασήμαντη μειοψηφία.ο γρίφος που απαιτεί λύση παραμένει.που πήγαν οι βούλγαροι από την αλβανία και την ήπειρο;ποιοι παράγοντες συνέβαλαν ώστε να μην υπάρχει έστω ένα βουλγάρικο χωριό;ήθελα να ήξερα με έχει φάει η περιέργεια καλώ όσους αναγνώστες είναι ιστορικοί είτε ασχολούνται με σχετικά ζητήματα να δώσουν πληροφορίες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Στις ελληνομιλούμενες περιοχές της Μακεδονίας κυριαρχούν ταυτόχρονα ΚΑΙ ΣΕ ΕΚΕΊΝΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΈΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΈΣ ΟΝΟΜΑΣΊΕΣ.ΌΧΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΆ ΣΤΙΣ ΒΟΥΛΓΑΡΌΦΩΝΕΣ.
  Η απορία συνεπάγεται στο πως σε αυτές τις περιοχές μιλούσαν τα ελληνικά ενώ κάποιος έχοντας σαν κριτήριο τις σλάβικες ονομασίες θα περίμενε πώς επιπλέον και σε εκείνα τα μέρη θα ήξεραν μόνο βουλγάρικα.πώς εξηγείται το γεγονός ενώ πχ στον νομό Πέλλας οι κάτοικοι του δεν ήξεραν ούτε λέξη ελληνική κάποτε;θέλει το ζήτημα διαλεύκανση για να μπορεί να δώθεί ασφαλές συμπέρασμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΕΝΤΑΞΕΙ;ΣΟΥ ΠΕΡΑΣΕ Η ΕΜΜΟΝΗ ΜΕ ΤΟ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΤΙΣ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ;

   Διαγραφή
 8. Στις ελληνόφωνες περιοχές της Αλβανίας στην βόρεια ήπειρο το ποσοστό των βουλγάρικων ονομασίων αγγίζει το εντυπωσιακό καθώς και το μεγαλειώδες 80-90% που εντομεταξύ συγκαταλέγεται έκτος των περιλαμβανόμενων περιοχών του άξονα που ανέφερα πιο πάνω.γύρω στο 70% φτάνουν οι βουλγάρικες ονομασίες σε όλη την ήπειρο.μιλάμε για εντυπωσιακά μεγάλο όγκο με βουλγάρικες ονομασίες.προκαλεί έκπληξη διότι τα ποσοστά δεν τα λες και μικρά.πράγματα που αντικρούουν την κοινή λογική.ένας που ξένος που δεν θα είχε ιδέα θα ισχυρίζονταν πως στην Ήπειρο συμβαίνει άκριβώς όπως στην μακεδονία με τους κατοίκους να γνωρίζουν το βουλγαρικό ιδίωμα από την καλή και την ανάποδη.
  Και όμως η αλήθεια διαφέρει από το αναμενόμενο προφανές.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ξέχασα στα προηγούμενα σχόλια μου να θέσω επιπλέον απορίες που χρειάζονται διερεύνηση.όποιος επαναλαμβάνω γνωρίζει η βοήθεια του θα χαρακτηριστεί πολύτιμη με στόχο να φωτιστούν ζητήματα σαν τα παρακάτω:
  1)ποιες ήταν οι συνθήκες που καθόρισαν την γλωσσική γραμμή στην μακεδονία που χώριζε την ελληνοφωνία από την σλαβοφωνία και για μεγαλύτερη σαφήνεια στην νοητή γραμμή:γράμμος-δισπηλιό καστοριάς-λίγα χιλιόμετρα βορειοτέρως της πόλης της κοζάνης(νοτίως της πόλης της πτολεμαίδας)-νάουσα-θεσσαλονίκη-λαγκαδάς-λαχανάς-πόλη των σερρών-δοξάτο δράμας-παρανέστι.ποιές ήταν οι συνθήκες που καθόρισαν την γλωσσική γραμμή σε αυτό το ύψος όπως βλέπουμε σε κάποιον χάρτη και όχι σε βορειότερο ύψος (πχ πρέσπες-δοιράνη-οροσειρά μπέλες-σύνορα νομού δράμας με βουλγαρία)ή νοτιότερα (πχ γρεβενά-κατερίνη).
  2)ένα ακόμα στοιχείο που προκαλεί έκπληξη διότι δεν δένουν τα πράγματα μεταξύ τους με ρεαλιστική προσέγγιση,λοιπόν εξηγούμαι:στην μακεδονία όπως προαναφέραμε πρότερα κάνει την εμφάνιση της η νοητή γλωσσική γραμμή,και όχι κάποια γλωσσική ζώνη μετάβασης που κανονικά θα αναμένονταν.τι είναι η μεταβατική γλωσσική ζώνη;
  μεταβατική γλωσσική ζώνη λέγεται η ζώνη,μια συγκεκριμένη περιοχή στην οποία συναντιόυνται διαφορετικά ομιλούμενες γλώσσες χωριά.στην προκειμένη περίπτωση θα έπρεπε να εμφανίζονται ανακατεμένα σλαβόφωνα και ελληνόφωνα χωριά.κάτι τέτοιο όπως προείδαμε δεν συμβαίνει καθώς από ένα σημείο και ύστερα κόβεται μαχαίρι η ελληνοφωνία και αρχίζει η σλαβοφωνία.λες και υπάρχει αόρατο τείχος,φραγμός(σχήμα λόγου προς καλύτερη κατανόηση) που διακόπτει την επικοινωνία.(όποιος κοιτάξει μέσα στο διαδίκτυο να βρει τους περίφημους αναλυτικούς γλωσσικούς χάρτες της δυτικής μακεδονίας θα καταλάβει άριστα αυτό που αναφέρω).ποιες είναι οι αιτίες,τι ήταν αυτό που συντέλεσε οδηγώντας στην ΜΗ ΥΠΑΡΞΗ της μεταβατικής γλωσσικής ζώνης ενώ παρουσιάζεται η "αφύσικη"παραδοξότητα,την γλωσσική νοητή γραμμή,πιο ορθά εκείνο γλωσσικό τείχος;
  3)αν στο παρελθόν(το λογικό ναι)υπήρχαν πολλοί και συμπαγείς θήλακες βουλγαροφωνίας(σλαβοφωνίας)σε ήπειρο-αλβανία μέχρι ποιον αιώνα άραγε μίλουσαν τα βουλγάρικα στις κάθε μια από τις 2 περιοχές;μέχρι ποια χρονική περίοδο;αντιθέτως να υπήρχαν άραγε κατά το παρελθόν στις σλαβόφωνες περιοχές της μακεδονίας κάποτε σε παλιότερες εποχές, θήλακες ελληνοφωνίας που αργότερα να βουλγαροφώνησαν οι κάτοικοι της για τον α η β λόγο;
  ερωτήματα μαζί με τα υπόλοιπα που έγραψα σε προηγούμενα σχόλια,αναζητούν την δικιές τους απάντησεις αρκεί να είναι έγκυρες.ααντήσεις που θα κάνουν να λάμψουν τα σκοτεινά σημεία των ιστορικών γεγονότων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ