Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020

είναι η ώρα μηδέν... (3 βίντεο και μια ταινία) Το καθήκον της καρδιάς για ν' αντέξει, θέλει να μη στενέψεις στου μυαλού τους κύβους... κι ακούρδιστο να τ' αφήσεις... αγεωμέτρητο...

Κουράστηκε η ψυχή να παίρνει εντολές απ' εποχές ριμαγμένες κι ο νους αδυνατεί να μεταφράσει εξισώσεις...

Κι είν' η ώρα μηδέν στους μονολόγους της τρέλλας, που η φωνή γίνεται ψίθυρος... που οι σκέψεις ακυρώνονται στον χρόνο... που η ισορροπία γίνεται βρόγχος για το κενό που χάσκει κάτ' απ' τα πόδια..

Κι είν' η ώρα μηδέν, που η ανθρώπινη δομή, γίνεται Προκρούστης της ψυχής, χωρίς Θησέα... χωρίς μίτο... 

... ριζομένα στη γη τα πόδια και το βλέμμα στα ουράνια... κι οι δονήσεις να μεγαλώνουν...

Κι είν' η ώρα μηδεν, που δεν χρειάζονται πια οι οδηγίες χρήσης για τον δρόμο που θα διαλέξεις... 

... τ' αυθεντικό, δεν βρίσκεται ούτε στο μέτρημα των αριθμών, ούτε στις αναλύσεις των γραμμάτων, ούτε στο λυσάρι  των εξισώσεων...

Μην σπας πια τις λέξεις... τα δεσμά σου πρέπει να σπάσεις...

Κι αν κουράστηκε η ψυχή, δεν είν' από δειλία... ούτ' από κούραση...

Είν' το σημάδι για ν' αλλάξεις... Καληνύχτα... η καινούργια μέρα, ας φέρει κάτι καλλίτερο, για να γαληνέψει τις ψυχές μας...


Καλλιόπητα βίντεο   εδώ... εδώ... εδώ...η ταινία εδώ..


 


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ