Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019

Είναι αλήθεια τελικά ότι ο ιός της φυματίωσης μεταδόθηκε στο πλήρωμα του πολεμικού μας πλοίου από τον γιατρό που υπηρετεί παράλληλα και σε hot spot; Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα αυτή, οι στρατιωτικοί γιατροί «εξαναγκάζονται με προφορική διαταγή να υπηρετούν σε αυτά», ενώ τα Φύλλα Πορείας μετακίνησής τους που λαμβάνουν οι στρατιωτικοί γιατροί αναφέρουν ότι παρουσιάζονται, ενώ δεν παρουσιάζονται, στην πλησιέστερη στρατιωτική Μονάδα που υπάρχει στα hot spot.
ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ;;;

ΝΑ ΤΙΣ ΔΩΣΟΥΝ ΓΡΑΠΤΩΣ, ΑΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ.
 
ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ, ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΝΤΑΙ!

ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΛΕΟΝ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ.

ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΠΟΥ ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ, ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ, ΩΣ ΥΠΗΡΕΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΑΜΗΜΕΝΩΝ ΣΤΡΑΤΟΚΑΥΛΩΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ...

ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΚΡΕΜΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ, ΣΤΑ ΜΑΝΤΑΛΑΚΙΑ.


Καλλιόπη Σουφλή 

Υ.Γ. ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΤΩΡΑ, Ο ΚΑΡΑΒΑΝΑΣ, ΠΟΥ ΔΙΕΤΑΞΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ ΜΕ ΤΙΣ ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΝΕ;;;


Γράφει ο Χρήστος Μαντζιάρης


Υποβόσκει στην Ελλάδα μία τεράστια ανησυχία και αβεβαιότητα για το παρόν και το μέλλον που μεγαλώνει την καθολική διάθεση γι’ αντίδραση. 


Μια αντίδραση που όταν έλθει, γιατί θα έλθει, όπως προείπαν και διάφοροι Άγιοί μας, θα ισοπεδώσει τα πάντα γιατί απλούστατα «ο βρεγμένος την βροχή δεν την φοβάται». 

Μόνο στους τηλεοπτικούς σταθμούς και στους αστάθμητους πολιτικούς συμβαίνει το αντίθετο της πραγματικότητος.


Πολλοί πολίτες είναι αυτοί που ανησυχούν και πολλοί θέλουν να δώσουν κύρος στις πληροφορίες που έχουν ή να διαδώσουν κάποιο νέο που έμαθαν σε όσους περισσότερους γίνεται, λόγω της σπουδαιότητός του. 

Αυτό το κάνουν κυρίως μέσω του facebook. Μέσω facebook έδωσε μια σημαντική πληροφορία κάποια Ελληνίδα, εκφράζοντας τις ανησυχίες της για ένα θέμα που κανείς δεν το αγγίζει.  

Το θέμα της φυματίωσης σε πλοίο του Πολεμικού μας Ναυτικού. Φημολογείται, σύμφωνα με αναρτήσεις σε διάφορες ιστοσελίδες, ότι το πλοίο αυτό είναι η φρεγάτα «Θεμιστοκλής».

Η Ελληνίδα (δεν αναφέρω το όνομά της) μας πληροφορεί μέσω facebook ότι, οι απόφοιτοι Ιατροί που προέρχονται από την Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ), υπηρετούν υποχρεωτικά μετά την αποφοίτησή τους σε καταυλισμούς εισβολέων.

Μας λέει δηλαδή ότι ο κάθε μουσουλμανάρας ή μεταναστάρας (κατά το «ελληνάρας» ορισμένων) τυγχάνει ιατρικών φροντίδων από ανθρώπους που είναι και επιστήμονες και αξιωματικοί, και των οποίων ο ρόλος είναι τελείως διαφορετικός.


Παρακάτω, θα επανέλθω στο θέμα της υπηρεσίας των στρατιωτικών ιατρών στους καταυλισμούς. Τώρα ας δούμε τι έγραψε η Ελληνίδα για το πρόβλημα της φυματίωσης σε πλοίο του Πολεμικού μας Ναυτικού.

Έγραψε τα εξής:

«Μόλις αποφοιτήσουν οι στρατιωτικοί γιατροί κάνουν τριπλή υπηρεσία. Μερικές ημέρες σε hot spot, μερικές ημέρες σε στρατιωτικό νοσοκομείο, να μεταφέρονται τα μικρόβια και οι φυματιώσεις του hot spot και μερικές ημέρες σε στρατιωτική βάση (στρατόπεδο, πλοίο ή μονάδα αεροπορίας, αναλόγως), να ξεκάνουμε και το στράτευμα. Και επειδή το πλοίο δεν ασχολήθηκε ποτέ με λάθρο, όλοι ψυχανεμίζονται ότι το μικρόβιο ήρθε με το γιατρό τους που υπηρετεί στο hot spot.

Δεν είναι ότι θέτουν σε κίνδυνο την ζωή των στρατιωτών και τους απαξιώνουν με το να τους αναγκάζουν να κάνουν την Φιλιππινέζα ενός πληθυσμού με ότι με ό,τι ασθένεια μπορεί κανείς να φανταστεί. 

Είναι ότι με τα αίσχη τους ξεκάνουν το αξιόμαχο στράτευμα.»
Η πληροφορία που μοιράζεται μαζί μας αυτή η Ελληνίδα, εκτός από πολύ σημαντική, φαίνεται ότι είναι άδολη και δεν εξυπηρετεί σκοπιμότητες. 

Είναι αλήθεια τελικά ότι ο ιός της φυματίωσης μεταδόθηκε στο πλήρωμα του πολεμικού μας πλοίου από τον γιατρό που υπηρετεί παράλληλα και σε hot spot;

Περί υπηρεσίας τώρα των στρατιωτικών γιατρών σε καταυλισμούς ατάκτων εισβολέων. Το ότι υπηρετούν οι στρατιωτικοί γιατροί σε hot spots αναφέρεται και στην ιστοσελίδα των Αποφοίτων της ΣΣΑΣ. 

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα αυτή, οι στρατιωτικοί γιατροί «εξαναγκάζονται με προφορική διαταγή να υπηρετούν σε αυτά», ενώ τα Φύλλα Πορείας μετακίνησής τους που λαμβάνουν οι στρατιωτικοί γιατροί αναφέρουν ότι παρουσιάζονται, ενώ δεν παρουσιάζονται, στην πλησιέστερη στρατιωτική Μονάδα που υπάρχει στα hot spot.
Επομένως από στο σύνολο αυτών των δραστηριοτήτων, αν πραγματικά συμβαίνουν, διαπράττονται πολλές και από πολλούς παρανομίες. 

 Κάτι πρέπει να γίνει ώστε οι στρατιωτικοί γιατροί να είναι νομοταγείς. 

Αμφιβάλλω δε, εάν οι γιατροί αυτοί γράφουν κάπου τα απομνημονεύματά τους!  

Επίσης, όταν φθάνει η χώρα στο σημείο να χαρακτηρίζεται ο στρατιωτικός γιατρός σαν «κακομοίρης», τότε η κοινωνία έχει ήδη καταρρεύσει, απλά δεν το είπαν στην τηλεόραση!

Οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι και γίνονται δυσκολότεροι.  

Στην Ελλάδα, στην ορθόδοξη τώρα και ες αεί ορθόδοξη Ελλάδα, ο κοινωνικός συντονισμός έχει χαθεί. 

Το θέμα της φυματίωσης, αν ισχύει αυτό, σε πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού σε προπολεμική περίοδο δεν είναι «καμπανάκι», αλλά «καμπάνα» που μας λέει ότι δεν είναι «στραβός ο γιαλός».


Ζούμε στην εποχή των πρωτοφανών γεγονότων που όλο και θα πληθαίνουν.
Πηγή

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

5 σχόλια:

 1. OI ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΡΙΟΑΝΑΟΛΙΚΗ ΑΦΡΙΚΗ ΑΠΟ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ 60% ΕΧΟΥΝ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗ .....ΑΛΛΑ ΜΕΣ ΤΟΣΕΣ ΤΑΛΑΙΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ...ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΠΡΙΝ ΑΦΕΘΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΝΙΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τι μας είπαν οι αγιοι πατερες; Ότι ο Θεός θα δώσει κάποια αρρώστια στους λάθρο...
  Το θέμα είναι να προφυλαχτούν οι Έλληνες που τους υπηρετουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλά εσύ είσαι και πολύ μαλάκας......

   Διαγραφή
  2. Κι εσύ που βρίζεις τους άλλους είσαι ο πρώτος μαλάκας.Ο άνθρωπος είπε μια γνώμη σωστή ή λάθος.Εσενα το κεφάλι σου έχει την δυνατότητα να εκφράσει μια άποψη της προκοπής;

   Διαγραφή
 3. Εμβόλια δεν κάνουν στους ναύτες;Αν δεν κάνω λάθος όταν πήγαμε να υπηρετήσουμε την θητεία μας έκαναν κάτι εμβόλια και ένα μαντού το έλεγαν νομίζω αυτό ήταν για φυματιωση.

  Ή μήπως για λόγους οικονομίας δεν γίνεται και εμβολιασμός των στρατεύσιμων.Επισης έχω μια απορία.Ολοι αυτοί οι άνθρωποι που έρχονται από παντού τους γινονται εξετάσεις ιατρικές;Γίνονται εμβόλια στα παιδιά κ.τ.λ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ