Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019

Ο Ρασπούτιν και ο πρώην τσάρος Αλέξης

[Τι ακριβώς εννοούσε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν διόριζε Υπουργό κατά της Διαφθοράς] Δεν πιστεύω και μακάρι να αποδειχθώ κακόπιστος, πως η ΝΔ και η προφανέστατα ποδηγετούμενη από την εκάστοτε κυβέρνηση ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, θα κάνουν τίποτα περισσότερο από το να στραπατσάρουν λιγάκι τον κ. Παπαγγελόπουλο, που θα αθωωθεί λόγω παραγραφής ή αμφιβολιών  και εξ αντανακλάσεως να πλήξουν τον προφανή εντολέα του κ.Τσίπρα, ο οποίος με δεδομένη τη νοοτροπία των οπαδών Νεοελλήνων, που είναι έτοιμοι να υποστηρίξουν με φανατισμό τη διαφθορά της ποδοσφαιρικής τους ομάδας ή του κόμματος που ψηφίζουν, είναι πρακτικά περίπου αδύνατον να καθίσει στο εδώλιο του επίσημα κατηγορούμενου, χωρίς άσχημες επιπτώσεις για τη δημόσια ζωή.  ΟΙΑ Η ΜΟΡΦΗ, ΤΟΙΑΔΕ ΚΑΙ Η ΨΥΧΗ!
ΔΕΝΕΙ ΓΑΝΤΙ Η ΑΡΧΑΙΑ ΡΗΣΗ.

 ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ... 
ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΟΣΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΠΛΕΚΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΑΤΗ.

Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Και για να μην ξεχάσω...: Παραγράφτηκαν ήδη πολλές από τις κακουργηματικές πράξεις των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο του Κωπηλατοδρομίου.
Την μήνυσή μου, ο Παπαγγελόπουλος την έβαλε αρχείο, παρά τα σημαντικά ντοκουμέντα που του προσκόμισα,  και χάθηκε πολύτιμος χρόνος. 
 

του Αναγνώστη Λασκαράτου                                             Τον 


 Μάρτη του 2015 συνέβη ένα τεράστιο σκάνδαλο και αμέσως μετά ένα δεύτερο, ίδιου μεγέθους, η Ομερτά που το συνόδευσε. Στην κυβέρνηση Τσίπρα ανέλαβε γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης (που τότε το κατείχε ο εμπνευστής της συνεννόησης με τη Χ.Α. Παρρασκαιβώπουλλος) ο δεξιός ανώτατος δικαστής, ειδικευμένος στην αρχειοθέτηση μεγάλων και επικίνδυνων υποθέσεων κ.Παπαγγελόπουλος, πρώην διοικητής της ΕΥΠ επί Καραμανλή. 

Αντί να σηκωθεί κύμα αντιδράσεων, τουλάχιστον μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, επακολούθησε άκρα του τάφου σιωπή. 

Ακόμη και ο μεγάλος κομμουνιστής Επαναστάτης Λαφαζάνης, ο εκκολαπτόμενος συγγραφέας κινηματογραφικών σεναρίων Βαρουφάκης, η μονίμως αγανακτισμένη φίλη της Ραχήλ Μακρή (σημερινής εθνοφρουρού της Παλλήνης) Ζωή και οι οργισμένες κομμουνιστικές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, που επιδίδονταν τότε όλοι μαζί σε επαναστατικά σπορ, ήτοι να ψηφίσουν τον κ.Παυλόπουλο, να συμβιώνουν με τους ΑΝΕΞΕΛ και να σκίσουν τα μνημόνια, δεν είπαν λέξη. 

Τον Μάιο η αφεντιά του προήχθη σε Υφυπουργό Δικαιοσύνης, τον Ιούνιο αναβαθμίστηκε σε υπουργό Δικαιοσύνης της υπηρεσιακής κυβέρνησης της θεραπαινίδος της Θέμιδος κυρίας Θάνου, τον Σεπτέμβρη επανέκαμψε ως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Τσίπρα, αρμόδιος για θέματα διαφθοράς, στη θέση του επίσης συντηρητικού και δικαστικού κ.Νικολούδη, ο οποίος αντικαταστάθηκε χωρίς εξηγήσεις.

Όμως, όπως είπαμε ο κ.Παπαγγελόπουλος είχε ένα παρελθόν, το οποίο επ’ ουδενί δικαιολογούσε την ανάληψη αυτών των θώκων και μάλιστα από μια αριστερή ριζοσπαστική κυβέρνηση που δήλωνε πως φιλοδοξούσε να δώσει μαθήματα Δημοκρατίας και κοινωνικής Δικαιοσύνης στους Κουτόφραγκους. 

Το 2009 (14.7), σε χρόνο ανύποπτο η «Ελευθεροτυπία» (Χρ.Ζέρβας), είχε περιγράψει αυτόν τον δικαστικό αδάμαντα: «Εισαγγελέας με ρεκόρ υποθέσεων στο αρχείο». «…Εκεί έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον χειρισμό (βλέπε απραξία) της έρευνας για το σκάνδαλο των υποκλοπών. 

Επί 11 μήνες ο κ. Παπαγγελόπουλος διενεργούσε προσωπικά, για λόγους εθνικής ασφάλειας, προκαταρκτική εξέταση για το σοβαρό αυτό ζήτημα. 

Κάθε 4 μήνες ζητούσε τυπικά από τον τότε προϊστάμενό του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δ. Λινό, παράταση της μυστικής έρευνας. Επί της ουσίας όμως δεν ήταν εκείνος που τη διενεργούσε. 

Ολα ήταν στα χέρια της ΕΥΠ. Η ελληνική κοινωνία δεν έμαθε όμως ποτέ τα πορίσματά της. 

Χρειάστηκε να αναλάβει έργο η ΑΔΑΕ για να αποκαλυφθούν οι διαστάσεις του σκανδάλου. Και μια σημαντική λεπτομέρεια: η αυτοκτονία Τσαλικίδη είχε αξιολογηθεί τότε ως μια κοινή υπόθεση, όταν όλοι γνώριζαν ότι σχετιζόταν άμεσα με τις υποκλοπές. 

Λίγο πριν λήξει η διετής θητεία του, το 2005, η κυβέρνηση έσπευσε με φωτογραφική διάταξη να παρατείνει διά νόμου, για ένα χρόνο, τη θητεία όλων των προϊσταμένων στις μεγάλες εισαγγελίες της χώρας!

 Προφανής σκοπός της φωτογραφικής διάταξης, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, ήταν να μη φύγει η υπόθεση των υποκλοπών από τα χέρια του συγκεκριμένου εισαγγελέα. 

Ο κ. Παπαγγελόπουλος ενεπλάκη μάλιστα, άλλη μία φορά στη θητεία του, με την ΕΥΠ: στην υπόθεση της απαγωγής των Πακιστανών. 

Κατ’αρχάς έβαλε τη μήνυση στο σωρό, επί τουλάχιστον 5 μήνες. Χρειάστηκε να πάρει δημοσιότητα το θέμα στο BBC, για να βγει η υπόθεση από τη ναφθαλίνη. Υστερα από έρευνα μηνών, η μηνυτήρια αναφορά του προέδρου της πακιστανικής κοινότητας, για απαγωγές και μυστικές ανακρίσεις τουλάχιστον 25 ομοεθνών του, κατέληξε σε άσκηση διώξεων κατά στελεχών της ΕΥΠ! Η δικογραφία είναι από το 2006 στην ανάκριση και παραπαίει, οδεύοντας οριστικά στο αρχείο. 

Το αξιοπερίεργο είναι ότι κάποιοι από τους κατηγορούμενους είναι τώρα υφιστάμενοι του κ. Παπαγγελόπουλου στην ΕΥΠ….».Οι καραμανλικοί Παπαγγγελόπουλος, Παυλόπουλος, Κουϊκ, Καμμένος, Κουντουρά, ο παντός καιρού Κοτζιάς, ο εκ ΠΑΣΟΚ Αλεξιάδης, ο μοιραίος Παππάς και ένας αριστερός εργολάβος, που του εξασφάλιζε τσάμπα καλοκαιρινές διακοπές, περιστοιχίζουν τον Εθνάρχη. Απουσιάζουν προς το παρόν οι κ.κ.Στυλιανίδης και Ρουσόπουλος, ενώ δεν διακρίνεται ο Εφραίμ Βατοπεδινός (η λεζάντα από παλιότερο δημοσίευμά μας).Να προσθέσω εδώ πως ο κ.Παπαγγελόπουλος, που ως Υπουργός του Τσίπρα θριαμβολόγησε, χωρίς να συμβούν λιποθυμίες στον ΣΥΡΙΖΑ, όταν αθωώθηκε ο όσιος Εφραίμ, ήταν ανακριτής των υποθέσεων Κεντέρη-Θάνου (ηθωώθησαν) και των εκβιασμών κατά επιχειρηματιών του ευλαβέστατου εκδότου και Οφικιαλίου της Εκκλησίας Γρηγορίου Μιχαλοπούλου, μη κατορθώσας να ανιχνεύσει και θεμελιώσει κατηγορίας εκβιασμού και μητροπολιτών (δια σεξουαλικά ατυχήματα), τας οποίας είχε εκφράσει ο Ζακύνθου Χρυσόστομος («Το σάπιο ιερό βασίλειο της Δανιμαρκίας [2]») και οι οποίες προέκυπταν πειστικά και από απλή μελέτη των ευσεβών και πατριωτικών εφημερίδων του, μάλιστα η Εισαγγελέας στην δίκη του είχε πει: «Ο κατηγορούμενος είχε σχέσεις με την Εκκλησία και γνώριζε ότι η αχίλλειος πτέρνα των κληρικών είναι τα σκάνδαλα που αφορούν την ηθική τους υπόσταση…» («Ελευθεροτυπία», 13.4.2005). Ατυχώς (Scripta manent) για το δίδυμο Τσίπρα-Παπαγγελόπουλου, ο Κ.Βαξεβάνης είχε, επίσης σε ανύποπτο χρόνο (2012), επισημάνει τον ρόλο αυτού του δικαστή:  «ΚΡΕΜΑΣΑΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ». «..Έχουν περάσει περίπου επτά χρόνια από τότε. 

Έλαβε χώρα μια έρευνα της ΕΥΠ για το θέμα, η οποία κατέληξε σε ένα προκλητικό και συγκαλυπτικό πόρισμα με στοιχεία παραπλάνησης. 
Στη δικαστική έρευνα που ξεκίνησε, ο τότε προϊστάμενος της Εισαγγελίας και μετέπειτα επικεφαλής της ΕΥΠ, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, στη διάρκεια ενός χρόνου πήρε μόλις 13 καταθέσεις. Μόνο όταν την υπόθεση ανέλαβε, το 2010, ο εισαγγελέας Εφετών Δημήτρης Δασούλας, κατάφερε μέσα από μια μικρή λεπτομέρεια σε ένα τιμολόγιο αγοράς των επίμαχων συσκευών να καταλήξει στους δράστες..» (Hot Doc #12, 18 Οκτωβρίου  2012).

Ατυχώς πάλι το (ανθελληνικό, ιμπεριαλιστικό και καπιταλιστικό) Ευρωπαϊκό δικαστήριο, το 2017 καταδίκασε την Ελλάδα και ζήτησε αναψηλάφηση της «αυτοκτονίας» (δολοφονίας Τσαλικίδη) στην υπόθεση των υποκλοπών: «Καταγγέλλεται ο υπουργός Παπαγγελόπουλος». «..Ο τέως πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απ. Κακλαμάνης ξεσηκώνει τον κόσμο, κατηγορώντας τον Παπαγγελόπουλο ως αρχιτέκτονα της συγκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών…».
Με τέτοιο λαμπρό παρελθόν, ο κ.Παπαγγελόπουλος απέκτησε το ψευδώνυμο Ρασπούτιν, άγνωστο γιατί, ίσως ως «πνευματικός» πατήρ, επί των (παρα)δικαστικών, του μικρού Αλέξη και καταγγέλλεται από πολλούς ότι προσπάθησε να σπιλώσει επιλεκτικά (για προεκλογική μόνο χρήση ασφαλώς, οι κόκκινες γραμμές των συμψηφισμών σκανδάλων δεν θα παραβιάζονταν), πολιτικούς αντιπάλους μέσω της υπόθεσης Novartis.  

Δεν είμαι επ’ουδενί σε θέση να κρίνω το βάσιμο ή μη των καταγγελιών γύρω από το πράγματι τεράστιο αυτό σκάνδαλο το οποίο φοβάμαι πως θα κουκουλωθεί ακόμη και σε επίπεδο γιατρών, αφού κανείς δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για την ειλικρινή διερεύνησή του. 

Το βέβαιο είναι πως ο κ.Τσίπρας φρόντισε να αποκλειστεί από τον έλεγχο η περίοδος του υπόγειου πολιτικού φίλου του Καραμανλή, αν και είναι η πλέον ύποπτη: «Στοιχεία «κόλαφος» για την πεντατία Καραμανλή! Η φαρμακευτική δαπάνη διπλασιάστηκε την περίοδο 2004-2009».

Δεν πιστεύω και μακάρι να αποδειχθώ κακόπιστος, πως η ΝΔ και η προφανέστατα ποδηγετούμενη από την εκάστοτε κυβέρνηση ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, θα κάνουν τίποτα περισσότερο από το να στραπατσάρουν λιγάκι τον κ. Παπαγγελόπουλο, που θα αθωωθεί λόγω παραγραφής ή αμφιβολιών  και εξ αντανακλάσεως να πλήξουν τον προφανή εντολέα του κ.Τσίπρα, ο οποίος με δεδομένη τη νοοτροπία των οπαδών Νεοελλήνων, που είναι έτοιμοι να υποστηρίξουν με φανατισμό τη διαφθορά της ποδοσφαιρικής τους ομάδας ή του κόμματος που ψηφίζουν, είναι πρακτικά περίπου αδύνατον να καθίσει στο εδώλιο του επίσημα κατηγορούμενου, χωρίς άσχημες επιπτώσεις για τη δημόσια ζωή. 

Σε πολιτικό επίπεδο, αν δεν υπάρχουν ποινικές ευθύνες (ασφαλώς ο ευσεβής κ.Λοβέρδος των θρησκευτικών απολυτηρίων θα αποδειχθεί αθώος), έχω την άποψη πως υπάρχουν σίγουρα πολιτικές για τις παλιές κυβερνήσεις, αφού είναι ασυγχώρητο οι αρμόδιοι Υπουργοί και πρωθυπουργοί, να μην υποψιάζονταν ότι κάτι τρέχει.
Για να καταλήξω, πιστεύω πως η «Αριστερά» των Τσίπρα, Λαφαζάνη, Βαρουφάκη, Κωνσταντοπούλου και των απερίγραπτων συνιστωσών (με επικεφαλής την μαοϊκή ΚΟΕ των Μακεδονομάχων, που ανέδειξε και βουλευτή, πρωταγωνιστή αγιασμών και χειροφιλημάτων παπάδων στα σχολεία και ομοτράπεζο συντοπίτη του βουλευτή της Χ.Α.), είναι ηθικά αφόρητα εκτεθειμένη και μόνο από το γεγονός ότι ανέθεσε (ή ανέχτηκε) Υφυπουργείο Δικαιοσύνης στον πρώην διοικητή της ΕΥΠ του Καραμανλή και "σεσημασμένο" αρχειοθέτη μεγάλων υποθέσεων δικαστή. 

Χωρίς αυτόν το συρφετό, μόνος μετά, τον Σεπτέμβρη του ’15, ο κ.Τσίπρας δεν ντράπηκε, σε ένα ιταμό θέατρο του παραλόγου, να του αναθέσει την αρμοδιότητα να χτυπήσει τη διαφθορά. Όποιος κάνει πως δεν καταλαβαίνει τι σηματοδοτούσε αυτό, είναι ή κουτός ή υποκριτής.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ


Κάποιος, το.2016, ρωτούσε «Ποιο ακριβώς είναι το έργο του κ.Παπαγγελόπουλου;».
Νομίζω πως τα γεγονότα έχουν απαντήσει.Πηγή

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ