Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019

Για μια Κίνηση Κοινωνικού Πατριωτισμού (πρώτες σκέψεις για μια περαιτέρω συλλογική επεξεργασία) Οι λαϊκές μάζες έχουν σιχαθεί ΟΛΑ τα κόμματα και ένα εκλογικό ποσοστό τα ακολουθεί μόνο και μόνο γιατί απουσιάζει παντελώς ο πραγματικά επαναστατικός και πατριωτικός παράγοντας…

Η εκλογική σήψη και η λαϊκή αηδία ανακυκλώνονται με το ψηφοδέλτιο γιατί δεν υπάρχει από πουθενά φως.

Με δύο λόγια: Ο ελληνικός λαός δεν ΠΙΣΤΕΥΕΙ στα κόμματα, δεν έχει εκλογικές αυταπάτες και έχει αηδιάσει και από τους κάλπικους «πατριώτες» και «υπέρ-πατριώτες».


ΑΦΗΣΤΕ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ ΑΚΟΜΑ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΟΛΩΝ.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΠΡΑΚΤΟΡΙΑ, ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΑΚΟΜΑ.

Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ, ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΠΟΛΛΑ...


Καλλιόπη Σουφλή
 


Με τον όρο «Κοινωνικός Πατριωτισμός» εννοούμε την άρρηκτη σύνδεση του Κοινωνικού με το Εθνικό!

Δεν νοείται σήμερα πατριωτισμός δίχως να στηρίζεται σε κείνα τα κοινωνικά (ταξικά) θεμέλια που συγκρούονται στρατηγικά και τακτικά με τις δυνάμεις που ισοπεδώνουν και καταλύουν τη συγκρότηση (δομές και θεσμούς) των Εθνικών Κρατών: Δηλαδή που καταλύουν τον κοινωνικό χαρακτήρα των Εθνικών Ζητημάτων…

 
Μπροστά στις στρατηγικές
του ΥΠΕΡ-εθνικού κεφαλαίου και των ΥΠΕΡ-εθνικών δομών εξουσίας του (Νέα Τάξη-4ο Ράιχ), στρατηγικές που έχουν δρομολογήσει το θάνατο των εθνών, την καθυπόταξη των λαών, την ολοκληρωτική αποσάθρωση και αποτέφρωση των Κοινωνιών, δεν μπορεί να υπάρξει «εθνική πολιτική» και ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ, δίχως να συγκρούεται ΑΣΥΜΦΙΛΙΩΤΑ με τις δυνάμεις της Παγκοσμιοποίησης και τους πολιτικούς μηχανισμούς αυτών των δυνάμεων:  
Με τις δυνάμεις δηλαδή του πλανητικού ιμπεριαλισμού (Νέα Τάξη) και τους οικονομικούς, κοινωνικούς, πολιτικούς και στρατιωτικούς μηχανισμούς τους: ΗΠΑ-ΕΕ- Ευρώ, ΝΑΤΟ κ.λπ

Δεν μπορεί να είσαι σήμερα ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ και να είσαι ΥΠΕΡ της ΕΕ, του Ευρώ, των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ κ.λπ.

Δεν μπορεί να υπερασπίζεσαι τα εθνικά ζητήματα δίχως να στρέφεσαι ολομέτωπα και ασυμβίβαστα ΕΝΑΝΤΙΟΝ εκείνων των δυνάμεων που προωθούν την κατάλυση των εθνικών δομών και θεσμών, το θάνατο των εθνών και της ιστορικής ΥΠΟΣΤΑΣΗΣ των λαών…

Σήμερα, λοιπόν, που μας καταδυναστεύει η καθεστωτική μυθολογία των ανδρείκελων του πλανητικού κεφαλαίου (όλων των χρωμάτων –Δεξιών και «Αριστερών»), αλλά και το ουρλιαχτό των κάλπικων πατριωτών (οι μακιγιαρισμένοι απατεώνες που υποκλίνονται μπροστά σε αυτούς που καταλύουν τις πατρίδες) προβάλλει ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΑ η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ Δημιουργίας μιας Πολιτικής Κίνησης «Κοινωνικού Πατριωτισμού»…

Η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ μιας Κίνησης που να στηρίζεται σε εκείνα τα γρανιτένια Κοινωνικά Θεμέλια που είναι ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΑ με τις δομές της Παγκοσμιοποίησης (πλανητικός ιμπεριαλισμός) και ΣΥΓΚΡΟΥΟΝΤΑΙ θανάσιμα με τις εξουσίες της Νέας Τάξης…

Οι συνθήκες για τη δημιουργία μιας τέτοιας Κίνησης είναι υπέρ ώριμες:

1). Σε οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο η χώρα μας βιώνει εδώ και πολλά χρόνια τον εφιάλτη της νεοταξικής ισοπέδωσης και της αποικιοποίησης. Έχει μετατραπεί σε προτεκτοράτο του 4ου Ράιχ: ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ-Ευρώ κ.λπ

2). Η Λαϊκή ΟΡΓΗ έχει συσσωρευτεί εκρηκτικά και αναζητάει τον πολιτικό «πυροδότη»…

Οι λαϊκές μάζες έχουν σιχαθεί ΟΛΑ τα κόμματα και ένα εκλογικό ποσοστό τα ακολουθεί μόνο και μόνο γιατί απουσιάζει παντελώς ο πραγματικά επαναστατικός και πατριωτικός παράγοντας…

Η εκλογική σήψη και η λαϊκή αηδία ανακυκλώνονται με το ψηφοδέλτιο γιατί δεν υπάρχει από πουθενά φως.

Με δύο λόγια: Ο ελληνικός λαός δεν ΠΙΣΤΕΥΕΙ στα κόμματα, δεν έχει εκλογικές αυταπάτες και έχει αηδιάσει και από τους κάλπικους «πατριώτες» και «υπέρ-πατριώτες».

3). Τέλος έχουν ωριμάσει και οι υποκειμενικές συνθήκες. Όλα αυτά τα χρόνια αναδείχτηκαν τα πρόσωπα τα οποία κράτησαν μια ΣΤΑΘΕΡΗ και ΣΥΝΕΠΗ κοινωνική και πατριωτική στάση. Ξεσκεπάστηκαν οι κάλπικοι παράδες…

Οι αντικειμενικές και υποκειμενικές συνθήκες, συνεπώς, είναι ΥΠΕΡ-ώριμες για τη δημιουργία μιας Πολιτικής Κίνησης Κοινωνικού Πατριωτισμού: Για τη δημιουργία μιας ΑΥΘΕΝΤΙΚΗΣ Πατριωτικής Κίνησης.


Στις σημερινές συνθήκες μια ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ Κίνηση Κοινωνικού Πατριωτισμού μπορεί να αποτελέσει τον σπινθήρα ανάφλεξης και ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ της λαϊκή ΟΡΓΗΣ, τον πολιτικό συντελεστή Ανάπτυξης και Οργάνωσης ενός μαζικού Λαϊκού Κινήματος.

Μια αυθεντική και ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΗ πρωτοβουλία Κοινωνικού Πατριωτισμού θα αποτελέσει μια ΠΕΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΞΟΔΟ για τον ελληνικό λαό…

Το ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ είναι και ΠΕΙΣΤΙΚΟ και πάντα κινηματικό!!!

Για να είναι φυσικά αυθεντική μια πρωτοβουλία προϋποθέτει τρεις βασικούς στρατηγικούς άξονες:

Πρώτος άξονας: Ένα πολιτικό πλαίσιο (πλατφόρμα) Ενιαίο-μετωπικού χαρακτήρα. Μια «πλατφόρμα» δηλαδή που να ΕΝΩΝΕΙ τις λαϊκές δυνάμεις που καταστρέφονται και αφανίζονται από τον ΥΠΕΡ-εθνικό ιμπεριαλισμό: Να τις ενώνει πάνω στα κεντρικά ΖΗΤΗΜΑΤΑ που αναδεικνύονται από τον ΕΦΙΑΛΤΗ της Νέας Τάξης.

Δεύτερος άξονας:
Να ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ «προγραμματικά» κάθε κάλπικο και προβοκατόρικο στοιχείο, ιδιαίτερα τους «εμπόρους» του πατριωτισμού.

Μια αυθεντική Πατριωτική Κίνηση δεν μπορεί ΠΟΤΕ να αποτελεί έναν καιροσκοπικό συνασπισμό ετερόκλητων ιδεολογικών και πολιτικών ομάδων.

Τρίτος άξονας: Να ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ τα «καπελώματα» και να διασφαλίζει τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ και ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΚ ΤΩΝ ΚΑΤΩ.

Μόνο με τη δημιουργία πολιτικών κυττάρων στη βάση της κοινωνίας, τη δημοκρατική τους οργάνωση και λειτουργία, καθώς και με την ΑΝΑΔΕΙΞΗ των ηγετικών ΟΡΓΑΝΩΝ από τη λαϊκή βάση μπορεί να ΥΠΑΡΞΕΙ αυθεντική κινηματική Κίνηση Κοινωνικού πατριωτισμού…

Οι αυτό-διοριζόμενοι «ηγέτες» και «Μεσσίες» αποτελούν (η ιστορία τόσων χρόνων το έδειξε) την αναπαραγωγή της σήψης, γραφειοκρατικά και κακέκτυπα αντίγραφα των πολιτικών απατεώνων του καθεστώτος…

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ


Χωρίς ένα πολιτικό πλαίσιο με ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ζητήματα δράσης δεν μπορεί να υπάρξει καμία Κοινωνική, Εθνική και Πολιτική Κίνηση.

Εμείς εδώ θα καταγράψουμε κάποιους άξονες δράσης, σαν μια πρώτη πρωτοβουλία για τη συσπείρωση δυνάμεων και παραπέρα επεξεργασία η οποία θα αποτελέσει και την πολιτική ΠΡΟΤΑΣΗ για κάλεσμα όλων των δυνάμεων και την τελική ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ της πολιτικής Κίνησης.

Κεντρικοί στρατηγικοί άξονες:

Πρώτος Στρατηγικός άξονας: Αδιαπραγμάτευτη και ξεκάθαρη θέση εναντίον των φορέων, δομών και θεσμών της Παγκοσμιοποίησης: ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ-Ευρώ.

Αυτή η στρατηγική θέση αποκλείει τους εμπόρους πατριδοκάπηλους που ενώ φωνασκούν για πατρίδα ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ στην πράξη αυτούς που αφανίζουν τις πατρίδες: ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ-Ευρώ και CIA..

Δεύτερος στρατηγικός άξονας: Κρυστάλλινη θέση και στάση εναντίον των στρατηγικών επιδιώξεων του ΥΠΕΡ-εθνικού κεφαλαίου και των διεθνών εξουσιών του.

Οι παραπάνω νεοταξικές αυτές επιδιώξεις συγκεκριμενοποιούνται στα εξής:


α). Στην άλωση του εθνικού και ιστορικού ιστού της χώρας. Στην πολυπολιτισμική ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ, στη διάλυση κάθε συλλογικού εθνικού, ιστορικού, πολιτισμικού και πνευματικού ιστού κοινωνικής ΣΥΝΟΧΗΣ…

β). Στο λαθρομεταναστευτικόν ΕΦΙΑΛΤΗ. Στη νεοταξική στρατηγική της αλλοδαπής ΕΙΣΒΟΛΗΣ, ΚΑΤΟΧΗΣ και ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΥ της ελληνικής κοινωνίας.

Αυτή η στρατηγική του 4ου Ράιχ αποτελεί το κεντρικό «εργαλείο» για τη δημιουργία της Νέας Δουλείας και τη μετατροπή της χώρας μας σε ΑΠΟΙΚΙΑ…

Τρίτος στρατηγικός άξονας: Καρατόμηση και αδιάλλακτη πάλη εναντίον των νέων ιδεολογιών και μυθολογιών της Νέας Τάξης, καθώς και συστηματικό ξεσκέπασμα των πολύχρωμων παραγωγών και προπαγανδιστών αυτών των νέων ιδεολογιών.

Οι νέες αυτές πολυπολιτισμικές μυθολογίες είναι του «αντιεθνικισμού», του «αντιρατσισμού» της «ξενοφοβίας» του κάλπικου «ανθρωπισμού», του «αντιφασισμού» κ.λπ.

Το ιδεολογικό οπλοστάσιο της Παγκοσμιοποίησης και του 4ου Ράιχ και τα «αριστερά» άλλοθί του πρέπει να αποτελέσουν καθήκον πρωταρχικής σπουδαιότητας σε μια Πολιτική Κίνηση Κοινωνικού Πατριωτισμού.


Τέταρτος άξονας: Ξεσκέπασμα του «όπλου» της τρομοκρατικής χειραγώγησης.

Σήμερα η «τρομοκρατία» αποτελεί ένα από τα πλέον προνομιούχα πεδία των πολιτικών παιχνιδιών της μαφιόζικης εξουσίας του πλανητικού ιμπεριαλισμού: Κατασκευάζεται, καθοδηγείται και σκηνοθετείται από τις μυστικές υπηρεσίες των πλανητικών κέντρων εξουσίας για τη χειραγώγηση και την ΥΠΟΤΑΓΗ των λαών.

Αυτή η μυθολογία πρέπει να γκρεμιστεί…


Αυτό το πλαίσιο, κατά τη γνώμη μας, συγκρούεται ασυμφιλίωτα με όλες τις στρατηγικές επιδιώξεις της Νέας Τάξης και ενώνει το «Κοινωνικό» με το «Εθνικό».

Το θέτουμε για παραπέρα συζήτηση και επεξεργασία, για μια βάση συσπείρωσης δυνάμεων που θα αποτελέσουν τη μαγιά μιας ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ για την προώθηση και συγκρότηση της Πολιτικής Κίνησης του Κοινωνικού Πατριωτισμού…
Πηγή

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

2 σχόλια:

 1. Ωραιες ιδεες..Αλλα ιδεες.οχι στον πραγματικο κοσμο.Στον ιδεατο ισως.
  Η αποψη πολλων οτι πρεπει να γινει ενα κομμα με πολλους οπαδους συντονισμενους σαν τα ρινισματα σιδηρου σε μαγνητη εκ του μηδενος ..για να μας σωσει..ισοδυναμει με παραφροσυνη απειρη.Απο αποψη στατιστικης και μαθηματικων ..η πιθανοτητα να συντονιστουν δεκαδες χιλιαδες ανομοια ατομα στα παντα ..απ την μορφωση εως την τρελα..κλπ..ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ
  !!Θελει χρονο αιωνιο..ανεση χρονου και χρηματων ..και οταν ξαναγιβει το συμπαν δυο φορες ειναι αβεβαιο τι θα γινει τελικα.Ομως η απιστευτη αυτη απιθανη πιθανοτητα ολων των εποχων..βολευει δυο πραγματα 1) να καθονται ολοι μεχρι να γινει σε ασφαλεια..2) να ηρεμει τις ψυχες τις ανυμπορες να ενεργουν και να ικανοποιει την τρελα .
  Εως τοτε λοιπον που ...θα γινουν ολα αυτα..δεν θα ζει κανεις στον πλανητη και θαχουν μαγικα λυθει ολοι οι κομποι του Γορδιου που μας βασανιζουν.
  Αυτο λεγεται και μεταθεση ευθυνων στον αερα τον κοπανιστο...με οποιο ονομα κομματος η ιδεας.
  Η στατιστικη ειναι σκληρη και δολοφονος της παρανοιας.
  Τιποτε δεν χρειαζεται απ ολα αυτα η χωρα παρα μονο ενα ξεσπασμα οργης.Ενα σηκωμα απ τον καναπε και τον καφε ..εξαλο απ τα νευρα.!! Κι αντι μιας αιωνιας αναμονης θανατου..μια ΑΝΑΘΕΣΗ του εργου της ηγεσιας σε εναν ικανο αληθινα κι αξιο ανθρωπο. Αναθεση..οχι εκλογη.Ανελαβε κυριε αξιε συμπολιτη το τιμονι για πεντε χρονια.Μην μου πειτε οτι δεν υπαρχει κανεις αξιος αναμεσα μας.Υπαρχει ..παντα καποιος ικανος κι οχι ρεταλι.Κι αν εχει η οχι κομμα στα αυτα μας..Ας μην εχει !!Φτανει ναχει την ιδεολογια την αληθινη και μονη.: Να κανει το γενικο καλο..και να μην ειναι παλιανθρωπος και ...λεπρος...οπως αυτοι που ειναι και ηταν εως τωρα.
  Αλλα αυτο προυποθετει ξεσηκωμο.!!! Ολων!
  Η θα γινει εγκαιρα τωρα..πριν χαθει το παν...η ..θα γινει με το ζορι..οταν ο τρομος και οι συμφορες μπουν σε καθε σπιτι αδιακριτα ,πραγμα που στατιστικα ειναι βεβαιον οτι θα γινει συντομα οπως ολα δειχνουν σε ολους τους τομεις...οσο δεν γινεται το πρωτο.!! Αλλα τοτε δεν θαναι ομαλα τα πραγματα καθολου.θα μετραμε θυματα πολλα..κι εδαφη χαμενα..δυσκολα να ανακτηθουν χωρις οτι εγινε το 1821...Και τον Καποδιστρια τοτε ..του ανεθεσαν τον ρολο..δεν περιμεναν να κανει κομμα πριν. Αφου ειχαν ξεσηκωθει πρωτα.Και στην Αρχαια Αθηνα το ιδιο εκαναν με τον Σολωνα...και στην Σπαρτη με τον Λυκουργο το ιδιο.Βρηκαν δυο ικανους στις πολεις γνωστους και το ανεθεσαν με το ζορι για το καλο της πολιτειας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. πατριωτισμος εθνικισμος ειναι πακετο.
  Με τον όρο «Κοινωνικός Πατριωτισμός=μαλακιες στο αναγνωσμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ