Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019

Αθωώνει η μονοπρόσωπη προεδρική ΕΛΣΤΑΤ το έγκλημα του ελλείμματος του 2009;Μια τεχνητή αύξηση του ελλείμματος του 2009 οδήγησε όχι μόνον στα εγκληματικά (και παράνομα) μνημόνια, αλλά και στην διόγκωση του ελληνικού χρέους. 
Με δυο λόγια: ο γιατρός κλήθηκε να δημιουργήσει την ασθένεια και στη συνέχεια να επιδεινώνει σκόπιμα την υγεία του ασθενή, κατηγορώντας τον ότι αδιαφορούσε για την υγεία του, εκθέτοντας σε κίνδυνο και συνανθρώπους του. Τραγική ειρωνεία: για να νομιμοποιηθούν (;) εκ των υστέρων οι παράνομα δημοσιευμένες εκθέσεις της ΕΛΣΤΑΤ για το έλλειμμα, η δημοκρατική Ευρώπη κατήργησε το επταμελές Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ, αντικαθιστώντας το από μια μονοπρόσωπη δομή.Υπόμνηση. Δέκα χρόνια μετά τις “αναγκαίες” για την Ελλάδα structural reforms (διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις). 

Βασικά ερωτήματα:


 
Γιατί το 2010 η ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ καταργήθηκε και την θέση της πήρε η Ανεξάρτητη -από το Έθνος- Διοικητική Αρχή ΕΛΣΤΑΤ; 

Γιατί το επταμελές Δ.Σ. της έγινε στη συνέχεια μονομελές; 

Ποιοι και γιατί βρέθηκαν πίσω από τους Γ. Παπανδρέου, Γ. Παπακωνσταντίνου, Α. Γεωργίου, Ε. Βενιζέλο; 

Έχει ισόβια ασυλία ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος; 
Κι αν ναι, γιατί;

Όλη η διαδρομή του πραξικοπήματος που συνετελέσθη για να μπει η Ελλάδα στα «ευεργετικά» μνημόνια της ευρωπαϊκής «αλληλεγγύης». 
Μια τεχνητή αύξηση του ελλείμματος του 2009 οδήγησε όχι μόνον στα εγκληματικά (και παράνομα) μνημόνια, αλλά και στην διόγκωση του ελληνικού χρέους. 
Με δυο λόγια: ο γιατρός κλήθηκε να δημιουργήσει την ασθένεια και στη συνέχεια να επιδεινώνει σκόπιμα την υγεία του ασθενή, κατηγορώντας τον ότι αδιαφορούσε για την υγεία του, εκθέτοντας σε κίνδυνο και συνανθρώπους του. Τραγική ειρωνεία: για να νομιμοποιηθούν (;) εκ των υστέρων οι παράνομα δημοσιευμένες εκθέσεις της ΕΛΣΤΑΤ για το έλλειμμα, η δημοκρατική Ευρώπη κατήργησε το επταμελές Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ, αντικαθιστώντας το από μια μονοπρόσωπη δομή.

Πώς καταργήθηκε κάθε έννοια δικαίου στην Ελλάδα από τις Βρυξέλλες μέσω Βερολίνου και Φρανκφούρτης το 2009 και
ποιες φαίνονται να είναι οι κολοσσιαίες ευθύνες του Γ. Παπανδρέου, του Γ. Παπακωνσταντίνου, του Ευ. Βενιζέλου και του Α. Γεωργίου;

Πόσο τυχαίο είναι ότι η ελληνική «κρίση» ξεκίνησε από την στιγμή που οι Γερμανοί της Eurostat θυμήθηκαν τα swap του Σημίτη; 

Οι ιθύνοντες Ευρωπαίοι και κυρίως τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ γνωμάτευσαν πως οι Greeks -εκ φύσεως τεμπέληδες και καλοπερασάκηδες- δολίευσαν τα οικονομικά στοιχεία το 2001 (Greek Statistics) για να μπει η Ελλάδα στο ευρώ. 

Πάλι καλά που δεν κατηγόρησαν τους Έλληνες πως όλοι μαζί ως λαός διαπραγματεύτηκαν με την Goldman Sachs τις συμφωνίες ανταλλαγής χρηματοοικονομικών προϊόντων μελλοντικής εκπλήρωσης που το 2001 απέφεραν στην Ελλάδα λογιστικά έσοδα € 2,4 δις.

Η συνέντευξη (Αύγουστος 2016) είναι του Νίκου Λογοθέτη, αντιπροέδρου της ΕΛΣΤΑΤ κατά την επίμαχη περίοδο, στον δημοσιογράφο Θανάση Γκόρδη.

Πηγή

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ