Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2019

Από τον ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟ - ΝΕΟΣΑΤΑΝΙΣΜΟ - ΝΕΟΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, ως την ΣΑΤΑΝΙΣΤΙΚΗ - ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ Νικολάκη, ένας "μπατριώτης - εθνικιστής" δρόμος...
Θα τρελλαθούμε κυρία μου...

Εκεί στον .... "πατριωτικό" - "νεοεθνικιστικό" χώρο, κάποιοι έχουν λαλήσει...

Τ' άφησε ορφανά τα "παιδιά του - ψηφοφόρους του" ο Μιχαλολιάκος, και ψάχνουν τα έρμα να βρουν μαντρί για να ... μαντρωθούν...


Μου έστειλε φίλος, ένα άρθρο από κάποιο "μπαντριωτικό - νεοεθνικιστικό" ιστολόγιο, που αναφέρεται στον Αλαίν ντε Μπενιουά τον "νεοεθνικιστή της αυτοδημιουργίας" και μου ήρθε μια ζάλη και μια σκοτοδίνη όσο το διάβαζα που στριφογύριζαν όλα γύρω μου...

Ο νεοεθνικιστής, που έχει το θράσος να αποκαλεί το blog του "κρυφό σχολειό" (!!!!!!!!!!!!!!!) ούτε λίγο ούτε πολύ, μας κοτσάρει τον "εθνικιστή" Μπενιουά (φιλόσοφο, στοχαστή και ακαδημαϊκό της σύγχρονης εποχής), ώς έναν από τους σημαντικότερους πρωτοπόρους του νεοεθνικισμού και τις "25 αρχές της ηθικής"!!!!!!!!!!!!!!!!

Και μόνον η παρουσίαση των απόψεων του Μπενιουά, ότι είναι "εναντίον όλων των ρατσισμών και το γεγονός ότι ο εν λόγω "εθνικιστής", διατήρησε ίσες αποστάσεις από τον ιολογικό φυλετισμό και τον αντιρατσισμό και το γεγονός ότι διατύπωσε την θεωρία της απόλυτης πολιτισμικής διαφοράς, και είναι θαυμαστής του Πανευρωπαϊκού εθνκισμού και του νεοπαγανισμού.  μ' έκαναν να ψάξω το ... φαινόμενο του "νεοεθνικισμού".

Και ω του θαύματος... κατέληξα να συμπεράνω απ' όσα διάβασα, πως πρόκειται για καλά κρυμμένο... ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟ! 

Κι όπως δηλώνει ο καθηγητής Λάμπρος Σκόντζος:

"Πρόκειται για δημιούργημα του σύγχρονου παγκόσμιου πνευματικού κινήματος της «Νέας Εποχής», ως το πιο πρόσφορο μέσον για την διάδοση και εδραίωση του αποκρυφισμού.

Ολόκληρο το υπόβαθρο των δοξασιών του είναι ταυτόσημο με αυτό της «Νέας Εποχής». Αλλά, πέρα από την πρόσφορη διάδοση του αποκρυφισμού, μέσω των μορφών της νεοπαγανιστικής λατρείας, ο Νεοπαγανισμός δημιουργήθηκε να λειτουργήσει και ως προωθητικός κριός ενός ιδιότυπου θρησκευτικού εθνικισμού, διχόνοιας και έριδας στους χριστιανικούς λαούς. 

Ένας διχασμένος λαός, μια διχασμένη κοινωνία, χάνει τις αντιστάσεις της, δεν αντιδρά στις εξωτερικές προκλήσεις και δέχεται ευκολότερα τα υποβαλλόμενα έξωθεν. Αν δεν έχουμε υπόψη μας αυτή τη λεπτομέρεια δεν θα μπορέσουμε να κατανοήσουμε τον φονταμενταλισμό και την εχθρότητα του Νεοπαγανισμού, αποκλειστικά κατά του Χριστιανισμού! 
 
       Θεωρούμε λοιπόν το φαινόμενο του Νεοπαγανισμού ως μια σοβαρή πνευματική, κοινωνική και εθνική πρόκληση για την πνευματική πορεία του λαού μας και την κοινωνική και εθνική μας συνοχή."
Δηλαδή, πρόκειται για τον  ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟ – ΝΕΟΣΑΤΑΝΙΣΜΟ: ΔΥΟ ΑΚΡΑΙΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΥ ΤΗΣ «ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ»!!!!!!!!!! 


Θα έλεγα στον συγκεκριμένο "εθνικιστή blogger", που να βάλει τον Μπενιουά, την προπαγάνδα που κάνει στα νεοπαγανιστικά - νεοΣασατανιστικά πρότυπά του και το ... "Κρυφό Σχολειό του", αλλά ... είπα να γίνω καλό "κορίτσι" και να μην βρίζω... 


Και για να μην έχετε ενδοιασμούς, διαβάστε παρακάτω, τι αντιπροσωπεύουν οι .... ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ - ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ.

Για να αντιληφθείτε και ποιός ήταν ο Μπενιουά, και ο Μιχαλολιακος και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, και πολλοί από τους ... χρυσαυγήτες και χρυσαυγήτισσες... Καλλιόπη Σουφλή


ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟΣ – ΝΕΟΣΑΤΑΝΙΣΜΟΣ: ΔΥΟ ΑΚΡΑΙΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΥ ΤΗΣ «ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ»
(Εισήγηση στην αντιαιρετική Ημερίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς 26-4-2018)
ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου - Καθηγητού


       Ο σύγχρονος κόσμος βιώνει μια πρωτόγνωρη πνευματική κατάσταση, μια πρωτοφανή πνευματική σύγχυση και κατάπτωση. Μετά την παταγώδη κατάρρευση των υλιστικών ιδεολογιών στα τέλη του περασμένου αιώνα, ο αποκαμωμένος  από τα υλιστικά και μηδενιστικά κηρύγματα άνθρωπος, των τελευταίων αιώνων και ιδιαίτερα του ταραγμένου 20ου αιώνα, στράφηκε προς τη θρησκευτικότητα και την πνευματικότητα, η οποία όμως δεν είναι δυστυχώς υγιής πνευματική κατάσταση. Κι αυτό διότι εμφορείται από τον αποκρυφισμό και ολόκληρο το φάσμα του νοσηρού μυστικισμού, ο οποίος εκφράζεται με πληθώρα συγκεκριμένων ρευμάτων και ομάδων, του συγχρόνου αποκρυφιστικού φαινομένου της «Νέας Εποχής». Καθώς ελέχθη από τους προλαλήσαντες, το πλέγμα της «Νέας Εποχής» αποτελεί την κύρια, ή και την αποκλειστική πηγή του αποκρυφισμού στις μέρες μας, οι δε ομάδες της είναι συγκοινωνούντα δοχεία, οι οποίες δέχονται και παρέχουν αποκρυφιστικό υλικό. 


       Μέσα στον κυκεώνα του σύγχρονου νεοεποχίτικου αποκρυφισμού, ξεχωρίζουν δύο τέτοια ρεύματα, τα οποία αποτελούν τους κυριότερους εκφραστές του αποκρυφιστικού φαινομένου παγκοσμίως: Ο Νεοπαγανισμός και ο Νεοσατανισμός. Πρόκειται για τις σκληρότερες και τις πιο ακραίες εκφάνσεις των αρχών και των επιδιώξεων της «Νέας Εποχής»


      Ο μεν Νεοπαγανισμός είναι η σύγχρονη μορφή αναβίωσης του αρχαίου παγανισμού, η αναβίωση λατρείας της πολυθεΐας και των τελετουργιών της. Ο δε Νεοσατανισμός είναι η σύγχρονη μορφή λατρείας και θεώρησης του Σατανά, ως υπέρτατη θεότητα, όπως την όρισαν οι διαβόητοι αποκρυφιστές του 20ου αιώνα Α. Κρόουλυ και Αντον Λάβεϋ

Φαινομενικά παρουσιάζονται ως κινήσεις διαφορετικές. Αλλά στην ουσία είναι οι δύο όψεις του ιδίου νομίσματος, καθ’ ότι η μήτρα άντλησης του αποκρυφιστικού υλικού τους είναι κοινή,  πρόκειται για τη «Νέα Εποχή». Αν και οι νεοπαγανιστές αφίστανται των κατηγοριών ότι έχουν σχέση με το σατανισμό, αυτό δεν τους εμποδίζει να τιμούν τον Εωσφόρο, στα δημοσιεύματά τους, ως τον «λαμπρό νέο που φέρνει το φως», ή στο πρόσωπο του μυθικού τιτάνα Προμηθέα, ο οποίος ταυτίζεται από τους αποκρυφιστές με τον Εωσφόρο. 

Κοινές είναι οι ρίζες τους, ο σύγχρονος κυκεώνας του αποκρυφισμού, όπως και οι επιδιώξεις τους, ο αποχριστιανισμός του κόσμου. 

Κοινό επίσης γνώρισμά τους είναι και το άσβεστο μίσος τους, έως εξαφανίσεως του Χριστιανισμού και φυσικής εξοντώσεως ημών των Χριστιανών. Αν κάποιος θέλει να διαπιστώσει την πιο ακραία μορφή του σύγχρονου φονταμενταλισμού, δεν έχει παρά να μελετήσει τον αντιχριστιανισμό του συγκεκριμένων ομάδων του χώρου για να διαπιστώσει πως συναγωνίζονται επάξια τον φονταμενταλισμό του Ισλάμ! 


Ας δούμε τι είναι αυτά τα δύο απειλητικά πνευματικά μεγέθη:        Είναι η λατρεία του Σατανά ως θεού. Μια λατρεία παμπάλαια, η οποία ανάγεται στην αρχή της ανθρώπινης ιστορίας. 
Ο Εωσφόρος, σύμφωνα με τη θεία αποκάλυψη, στόχευσε να πάρει τη θέση του Θεού και να λατρεύεται αντ’ Αυτού, όταν σκέφτηκε: «Αναβήσομαι επάνω των νεφών, έσομαι όμοιος τω Υψίστω» (Ησ.14,14). Αφού όμως δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει τη βδελυρή και βλάσφημη επιθυμία του και κατακρημνίστηκε στην άβυσσο, παρέσυρε τον άνθρωπο, να τον λατρεύει εκείνος ως θεό, να πάρει τη θέση του Θεού.  
Ο αποστατημένος άνθρωπος, απομακρυνόμενος από

το Θεό λάτρεψε το διάβολο, μέσα από τις ειδωλολατρικές θρησκείες, άλλωστε, σύμφωνα με το λόγο του Θεού «πάντες οι θεοί των εθνών (είναι) δαιμόνια»

(Ψαλμ.95,5). 
Διαβάζουμε σε ελληνική σατανιστική ιστοσελίδα: «Oι Πραγματικοί Θεοί [Δαίμονες] χαρακτηρίστηκαν αδίκως ως τέρατα και στιγματίστηκαν ως «κακοί» (σ.σ. από το Χριστιανισμό) για να αποτραπεί η ανθρωπότητα από την απόκτηση πνευματικής γνώσης. Λόγω αυτού, το ανθρώπινο γένος έχει δραστικά εκφυλιστεί και πνευματικά και διανοητικά», αποκαλυπτικά των ισχυρισμών μας.
Τα αρχαία ειδωλολατρικά θρησκεύματα δεν ήταν τίποτε άλλο από λατρεία «θεοτήτων», των οποίων η φύση ήταν σαφώς δαιμονική. 
Στα πρόσωπα αυτών των «θεών» λατρεύονταν τα ανθρώπινα πάθη, τα οποία υπαγορεύει στους ανθρώπους ο Σατανάς. Η λατρεία του Σατανά ποτέ δεν έπαψε να υπάρχει και μετά την επικράτηση του Χριστιανισμού. Στο περιθώριο, μάγοι, αποκρυφιστές και διεστραμμένοι πνευματικά άνθρωποι λάτρευαν κρυφά, λόγω των διώξεων, το Σατανά. Ο σκοτεινός μεσαίωνας είναι μια από τις πλέον δαιμονοκρατούμενες εποχές.

       Στα χρόνια του διαφωτισμού και εντεύθεν, όταν ο δυτικός χριστιανισμός έχασε την επιρροή του στην κοινωνία, και έπαψαν οι διώξεις και οι θανατώσεις των μαγισσών και των σατανιστών, οι λάτρεις του Σατανά έκαμαν πιο φανερή την εμφάνισή τους. Λάτρεις του ήταν κυρίως οι ευγενείς ευρωπαίοι. 

Διαβάζουμε σε ιστοσελίδα του χώρου την εξής σημαντική πληροφορία: «Τον 17ο αιώνα, κάπου στην Γαλλία ένας ιερέας με το όνομα l'Abbé Guibourg, εφηύρε την λατρεία του Σατανά. Βοηθούμενος από την σύντροφό του Catherine La Voision, είναι ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία που οργάνωσε σατανιστικές λειτουργίες από το 1670 μέχρι το 1679. 

Λέγεται πως η Madame de Montespan, μια παρατημένη ερωμένη του Λουδοβίκου του XIV, ζήτησε από το ζευγάρι να οργανώσει μια σειρά σατανιστικών λειτουργιών, έτσι ώστε να ξαναγίνει η αγαπημένη του βασιλέα. 

Κατά τη διάρκεια κάθε μιας εξ' αυτών των λειτουργιών, θυσιαζόταν ένα βρέφος, έτσι ώστε το αίμα του να γεμίσει ένα δισκοπότηρο. Το ζευγάρι αφοσιώθηκε και σε τελετές που μιμούνταν και ανέστρεφαν τις Χριστιανικές πρακτικές. Σήμερα, αποδίδουμε την γέννηση του Σατανισμού στην Γαλλία σε εκείνους» (www.vice.com). 

Είναι γνωστά άλλωστε τα σατανιστικά όργια στα ανακτοβούλια της Ευρώπης και στις επαύλεις των ευγενών, ιδιαίτερα της Γαλλίας των Λουδοβίκων, τον ΙΖ΄ και τον ΙΗ΄ αιώνα, με τις φρικιαστικές «μαύρες λειτουργίες»

Το πρόσωπο του Εωσφόρου ανήχθη σε σύμβολο επαναστατικότητας και ελευθερίας από τους επαναστατημένους όχλους. 

Την κάκιστη περί Θεού αντίληψη του παποπροτεσταντισμού, περί αιμοδιψούς, σαδιστή και απάνθρωπου Θεού, πήρε ο δήθεν «φιλάνθρωπος» Σατανάς, ο οποίος υποτίθεται ότι ενδιαφέρεται για τον άνθρωπο, θωπεύοντας τα πάθη του και αίροντας κάθε απαγόρευση  για την ικανοποίηση των επιθυμιών του. Ο αντάρτης του Θεού Εωσφόρος γίνεται το σύμβολο απελευθέρωσης του ανθρώπου από τον απάνθρωπο Θεό του Παπισμού και του Προτεσταντισμού. 


      Πάνω σε αυτά τα κηρύγματα, δομήθηκε ο Νεοσατανισμός, η σύγχρονη αντίληψη και λατρεία του Σατανά, τον 20ο αιώνα. Κύριος θεμελιωτής του ο άγγλος μάγος και ακόλαστος αποκρυφιστής Άλιστερ Κρόουλυ (1875-1947), ο οποίος συστηματοποίησε την λατρεία στον Σατανά με το διαβόητο βιβλίο του «Βιβλίο του Νόμου», στο οποίο αποθεώνει στο έπακρο το ανθρώπινο εγώ και απελευθερώνει την ικανοποίηση των πάσης φύσεως ορμέμφυτων. 

Τη σκυτάλη θα πάρει ο αμερικανός αποκρυφιστής και μάγος Άντον Ζάντορ Λάβεϋ (1930-1997), ο οποίος θα συστηματοποιήσει τη λατρεία του Σατανά, σε συγκεκριμένη θρησκευτική σέκτα, θα ιδρύσει στις 30 Απριλίου 1966 στην Καλιφόρνια των Η.Π.Α. την Ordo Templi Satanis, την «Εκκλησία του Σατανά», στην οποία θα μυήσει χιλιάδες, όχι μόνο περιθωριακούς, αλλά και επωνύμους της αμερικανικής κοινωνίας, κυρίως του χολιγουντιανού θεάματος και της μουσικής βιομηχανίας. 

Παραρτήματά της θα διασπαρθούν σε όλον τον κόσμο. Το βιβλίο του «Σατανιστική Βίβλος», το οποίο κυκλοφόρησε με τεράστια εκδοτική επιτυχία το 1971, αποτελεί το «ευαγγέλιο» των νεοσατανιστών και είναι η πλήρης αντιστροφή του Ευαγγελίου του Χριστού. 

Η σέκτα αυτή κατηγορήθηκε ότι ευθύνεται με ειδεχθή εγκλήματα, τα οποία έγιναν κατά τη διάρκεια σατανιστικών τελετουργιών. Φρικτότερο απ’ όλα η δολοφονία της εγκύου ηθοποιού Σάρον Τέητ από τον σατανιστή Τ. Μάνσον
 
       Φρίκη προκαλούν τα τελετουργικά της σέκτας, των οποίων το κύριο χαρακτηριστικό είναι η καθύβριση, ο χλευασμός και η βεβήλωση των χριστιανικών λατρευτικών τελετουργικών και λατρευτικών πράξεων. 

Στις «μαύρες σατανιστικές λειτουργίες» λαμβάνουν χώρα ακραίες μορφές  φρικιαστικών τελετουργιών, όπως έκχυση και πόση αίματος ανθρώπων και ζώων. Ακατανόμαστα σεξουαλικά όργια, θυσίες ζώων και συχνά ανθρώπων. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις εξιχνιάσεως εγκλημάτων, τα οποία αποδείχτηκαν ως τελετουργικές ανθρωποθυσίες σατανιστικών λατρειών. 

Έχουν καθιερώσει και εορτολόγιο, το οποίο, ταυτίζεται με εκείνο του Νεοπαγανισμού, όπως είναι οι τα ηλιοστάσια και οι ισημερίες. Κύρια εορτή τους η 30η Απριλίου, η λεγομένη Βαλμπούργιος Νύχτα, κατά την οποία «εορτάζεται» η ίδρυση της σέκτας. 
 

       Μετά από μισό αιώνα ζωής η επικίνδυνη αυτή σέκτα κατόρθωσε να διεισδύσει σε πλήθος επώνυμων της διεθνούς σόου μπιζ, της πολιτικής και της επιχειρηματικότητας. Οι λάτρεις του Σατανά προβάλλουν με δυναμικό τρόπο τα δικαιώματά τους, απαιτώντας να έχουν λόγο στη δημόσια ζωή. 

Στις Η.Π.Α. στήνουν αγάλματα σε δημόσιους χώρους, όπως εκείνο στο Ντιτρόιτ και συμμετέχουν σε προσευχές σε δημόσιες υπηρεσίες, όπως τα τοπικά κοινοβούλια και τους δήμους. 

Το χειρότερο, απ’ όλα είναι ότι εξοικείωσαν και συμφιλίωσαν τον σύγχρονο άνθρωπο με το Σατανά. Έπαψε να είναι ο εχθρός του, ο καταστροφέας του, αλλά ο πιστός φίλος του. 

Σύμβολα και εικόνες του κοσμούν επιχειρήσεις και προϊόντα. Έγινε ο αγαπημένος ήρωας του κινηματογράφου. Τα αθώα παιδιά παίζουν με παιχνίδια σατανιστικού περιεχομένου και εξοικειώνονται στη βία και τις αποκρουστικές μορφές, μέσω των ηλεκτρονικών παιχνιδιών. 

Τρομακτική επίδραση στα παιδιά, μη αναστρέψιμη, είχε το φαινόμενο Χάρρυ Πότερ, τα οποία εδραίωσε στις παιδικές ψυχές την δαιμονική δύναμη, τον αποκρυφισμό και τη μαγεία. Το ίδιο και η μοντέρνα μουσική, μέσω της οποίας μυείται η ανυποψίαστη νεολαία στον σατανισμό. 

Τα μουσικά συγκροτήματα, τα σύμβολά τους, το ντύσιμο και το παρουσιαστικό τους, τα σκηνικά, οι στίχοι των τραγουδιών και ο τεχνητός μυστικισμός, στις τοιούτου είδους συναυλίες, δημιουργούν ευνοϊκές συνθήκες για την μύηση των παιδιών στο σατανισμό, ή τουλάχιστον λειτουργούν απενοχοποιητικά και τη συμφιλιωτικά του Σατανά στις αθώες ψυχές τους. 
Αναμφίβολα, τα παιδιά είναι τα μεγάλα θύματα του Νεοσατανισμού!


       Για την ιστορία αναφέρουμε και τις μορφές σατανισμού που έδωσαν κάποιοι ερευνητές θρησκειολόγοι: Προτείνουν τέσσερις τύπους σατανισμού: 
α) τον μεσαιωνικό, 
β) τον θρησκευτικό 
γ) τον ερασιτεχνικό 
δ) τον πνευματικό ή συμβολικό, χωρίς αυτό να έχει ιδιαίτερη πρακτική σημασία. 

Χαρακτηριστική είναι η ομολογία σατανιστών σε ελληνική σατανιστική ιστοσελίδα: «Δουλεύουμε απευθείας με τον Σατανά. Πιστεύουμε ότι κάθε άτομο που είναι πρόθυμο και σέβεται, μπορεί να έχει προσωπική σχέση με τον Σατανά. Δεν Υπάρχουν μεσολαβητές στον Σατανισμό· Το Ιερατείο βρίσκεται εδώ μόνο για καθοδήγηση και υποστήριξη. Παίρνουμε τα αξιώματα και τις πρακτικές απευθείας από τον Σατανά». 

 Αυτό μαρτυρεί ότι στις σατανιστικές τελετές έχουμε άμεση επαφή και σχέση των δαιμονικών δυνάμεων με τους άτυχους λατρευτές τους!


    Η Ελλάδα δεν εξαιρείται από τη δράση του Νεοσατανισμού. Μια απλή περιήγηση στο διαδίκτυο μας βεβαιώνει ότι ο νεοσατανισμός είναι παρών και στη χώρα μας. Βεβαίως δεν υπάρχουν, τουλάχιστον φανερά, η ύπαρξη επισήμων ομάδων, όπως στο εξωτερικό. Όμως η δράση μεμονωμένων κρυφών ομάδων και ατόμων γίνεται συχνά φανερή με απομεινάρια υπαίθριων τελετουργιών, βεβηλώσεις Ιερών Ναών και σχεδίαση συμβόλων, ανά την επικράτεια. Διαπιστώνονται συχνά ίχνη τελετουργιών σε ερημικά μέρη.   


     Το στήσιμο αγαλμάτων σε διάφορα σημεία της χώρας μας, τα οποία υποκρύπτουν αποκρυφιστικές φυγούρες, δεν είναι άσχετο με την ανάπτυξη του νεοσατανιστικού φαινομένου και στη χώρα μας (βλ. Μεταξουργείο, Π. Φάληρο). 

Αυτό δείχνει πως ο αποκρυφισμός και η εξοικείωση με τον Σατανά είναι επικίνδυνα διαδεδομένη και στην πατρίδα μας. Το πλέον ανησυχητικό είναι τα αποτρόπαια εγκλήματα, που έχουν σημειωθεί κατά καιρούς, όπως εκείνο των σατανιστών της Παλλήνης του 1993, της Γλυφάδας του Πάσχα 2016 και της Κεφαλονιάς της περασμένης πρωτοχρονιάς. 

Δείτε μια κυνική ομολογία σατανιστών για την δικαιολόγηση των εγκλημάτων τους, σε ελληνική σατανιστική ιστοσελίδα, δηλωτική της σεκταριστικής υφής του Νεοσατανισμού: 

«Ο Πνευματικός Σατανισμός δε συγχωρεί με κανένα τρόπο τη κακοποίηση πνευμάτων όπως διδάσκεται στα κλασσικά γριμόρια. Οι Δαίμονες που δεσμεύθηκαν και υποχρεώθηκαν να εκτελέσουν τα προστάγματα των μάγων τώρα είναι ελεύθεροι και όποιος χρησιμοποιήσει τις μεθόδους μαγικών κύκλων και το όνομα του «Ιεχωβά», προσκαλεί τη προσωπική του καταδίκη»!        Παγανισμός, είχε αποκληθεί στα πρώτα βυζαντινά χρόνια, η εναπομείνασα ειδωλολατρική θρησκεία, ψήγματα της οποίας είχαν περιορισθεί στις απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές των αμόρφωτων χωρικών, εξ ου και το όνομά του, που σήμαιανε τη θρησκεία των χωρικών. Τα τελευταία απομεινάρια του έσβησαν περί τον Θ΄ μ. Χ. αιώνα.


      Αλλά ο παγανισμός ήρθε ξανά στο προσκήνιο μετά από μερικούς αιώνες, με τη μορφή του Νεοπαγανισμού, δηλαδή με μια νέα μορφή του αρχαίου παγανισμού. 

Ιστορικά ο Νεοπαγανισμός έλκει τις ρίζες του στις αλλόκοτες θεωρίες του Πλήθωνα τον 15ο αιώνα, του Μπαίμε τον 17ο αιώνα, τους ρομαντικούς και τους φυσιοκράτες του 19ου αιώνα, και γενικά στο αντιχριστιανικό κλίμα του λεγομένου ευρωπαϊκού διαφωτισμού. 

Ο άκρατος κλασικισμός της εποχής αυτής ανέσυρε, ως δήθεν αξίες της αρχαιότητας, και τις αρχαίες ειδωλολατρικές θρησκείες, τις οποίες έθεσε ως αντίβαρο στον απεχθή, για τους ευρωπαίους διαφωτιστές, Χριστιανισμό. 

Η συμβολή της  Θεοσοφίας, στα μισά του 19ου αιώνα, υπήρξε σημαντική για την ανάδυση των αρχαίων ξεχασμένων παγανιστικών θρησκευμάτων. 

Στα 1888 ιδρύθηκε από τρεις άγγλους αποκρυφιστές στο Λονδίνο ο ναός της Ίσιδος – Ουρανίας, είναι ο πρώτος καταγραμμένος νεοπαγανιστικός ναός. Στις αρχές του 20ου αιώνα έχουμε τη στροφή πολλών ευρωπαίων στον αποκρυφισμό και το σατανισμό, με πρωτοπόρο τον άγγλο αποκρυφιστή Άλιστερ Κρόολυ (1875-1947), ο οποίος στο νεοσατανιστικό του σύστημα ανάμειξε και πάμπολλα στοιχεία του αρχαίου παγανισμού. 

Η αγαπημένη φιγούρα του ήταν ο τραγόμορφος αρχαιοελληνικός «θεός» Πάνας
Ουσιαστικός εμπνευστής και πρωτεργάτης στην ανάπτυξη του νεοπαγανιστικού φαινομένου υπήρξε, ο επίσης άγγλος αποκρυφιστής, Τζέραλντ Γκάρντνερ (1884-1964), ο οποίος με τη βοήθεια, της διαβόητης γηραιάς μάγισσας Τσάτερμπουρχ, σύστησε την μαγικοπαγανιστική θρησκεία Wicca, η οποία είναι ανάμειξη της μαγείας, του σατανισμού του Κρόουλυ, στον οποίο είχε θητεύσει ο Γκάρντνερ, και του παγανιστικού δρυιδισμού.  

Η αποποινικοποίηση της μαγείας στην Αγγλία το 1954 έπαιξε τεράστιο ρόλο στην ανάπτυξη και τη διάδοση του νεοπαγανιστικού δρυιδισμού και τη λατρεία της «Μεγάλης Θεάς» της  Wicca
Σε ελάχιστο χρόνο ο Νεοπαγανισμός διαδόθηκε σε όλη τη Μ. Βρετανία, στην Ευρώπη, στην Αμερική και σε όλο τον κόσμο. 
Διάφορες περιθωριακές ομάδες, όπως των χίπεις, υιοθέτησαν τον παγανισμό. Επίσης η λατρεία της «Μεγάλης Θεάς» του δρυιδικού παγανισμού συνδέθηκε με το οικολογικό κίνημα και τη φυσιολατρία. 

Σταθμό στην ανάπτυξη και τη διάδοση του Νεοπαγανισμού υπήρξε το 1979 το μπεστ σέλερ της αμερικανίδας σατανίστριας Στάρχοουκ, «Σπειροειδής χορός: Μια αναγέννηση της αρχαίας θρησκείας της μεγάλης θεάς», η οποία σύνδεσε το σατανισμό με τον κέλτικο παγανισμό. 

Το 1998 συστήθηκε και το «Παγκόσμιο Συμβούλιο Εθνικών Θρησκειών» στη Βίλνα της Λιθουανίας, ως μια ομοσπονδία του παγκόσμιου νεοπαγανισμού. Το 2004 έγινε το συνέδριο αυτού του παγκόσμιου οργανισμού στην Αθήνα. 

      Δε μπορούμε τέλος να παραβλέψουμε το γεγονός, πως η κατάρρευση του μαρξισμού, ενίσχυσε το Νεοπαγανισμό, ως μια περίεργη μετάγγιση δυναμικού από τον αθεϊσμό στον παγανισμό! Κατά περίεργο τρόπο, μια μεγάλη μερίδα οπαδών διαφόρων νεοπαγανιστικών ομάδων προέρχονται από μαρξιστικές ομάδες της ανένταχτης αριστεράς! Πρώην φανατικοί άθεοι συμμετέχουν με ζήλο σε λατρευτικές τελετουργίες των παγανιστικών «θεοτήτων»! 


         Στην πατρίδα μας, από την δεκαετία του 1980, δραστηριοποιούνται δεκάδες οργανώσεις, με εμφανείς σκοπούς την αναβίωση του αρχαιοελληνικού κλέους, την «επανελλήνιση» της Ελλάδος, όπως διατείνονται, στην ουσία όμως προωθούν την αναβίωση της αρχαιοελληνικής πολυθεϊστικής θρησκείας, επιλεκτικά των πολλαπλών μορφών της.   
Ήδη πολλές από αυτές μετέβαλλαν τα σωματεία και τις ενώσεις τους σε θρησκευτικές κοινότητες. 

Ο πρόσφατος νόμος για τα θρησκευτικά νομικά πρόσωπα, σε κάποιες από αυτές έδωσε την άδεια να συστήνουν θρησκευτικά σωματεία, να ιδρύουν ευκτηρίους οίκους και να ασκούν λατρευτικές πράξεις, σύμφωνα με τα αυτοσχέδια τελετουργικά της κάθε ομάδας. 
Συχνά τελούν θρησκευτικές πράξεις σε αρχαιολογικούς χώρους και στην ύπαιθρο. Χαρακτηριστική είναι η ετήσια εορταστική τους εκδήλωση στον Όλυμπο, τα «Προμήθεια», όπου προβαίνουν σε χαρακτηριστικά δρώμενα, τα οποία χαρακτηρίζουν ως «αναβίωση της ελληνικής κοσμοθέασης».

Χαρακτηριστική είναι επίσης οι ιεροπραξίες τους σε διάφορους ιερούς για τους αρχαίους και ιστορικούς χώρους, όπως είναι το Σούνιο στην Αττική, το Λύκαιο όρος στην Αρκαδία, οι Δελφοί, αλλά και οι Θερμοπύλες, οι Πλαταιές, ο Μαραθώνας, η Σαλαμίνα, όπου θέλουν να μονοπωλήσουν την τιμή προς τους αρχαίους ήρωες. 

Από δικές τους ανακοινώσεις πληροφορούμαστε ότι προβαίνουν σε μυστικές τελετουργίες αποβάπτισής τους! Ακόμη σκοπεύουν να ιδρύσουν μαντεία, βωμούς θυσιών, ασκληπιεία και ακόμη την αναβίωση των αρχαίων μυστηρίων.  
  

       Ίσως αναρωτηθούν κάποιοι, γιατί ασχολούμαστε με το φαινόμενο του Νεοπαγανισμού, αφού σε μια κοινωνία ανεξιθρησκίας δεν έχουν θέση οι οπαδοί του;  

Απαντάμε: ασφαλώς και έχουν! Μάλιστα εμείς οι χριστιανοί, με την ελευθερία  επιλογής που μας επιτάσσει η πίστη μας, έχουμε χρέος να τους ανεχτούμε. Αλλά δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα, όσο φαίνονται. 

Δεν έχουμε εμείς πρόβλημα  συνυπάρξεως με αυτούς, αλλά εκείνοι! Αυτοί εγείρουν θέμα συνυπάρξεως με εμάς τους Χριστιανούς, επιδιώκοντας  τη δηγμιουργία θρησκευτικής διχόνοιας. Εμάς τους Χριστιανούς δε μας θεωρούν καν Έλληνες, αλλά «κατακτητές της Ελλάδος», την οποία θεωρούν αποκλειστικά δική τους της πατρίδα! 
Παραχαράσσοντας με απίστευτη δολιότητα, θράσος και μαεστρία την ιστορία, επιχειρούν να πείσουν ότι εμείς οι Χριστιανοί δεν είμαστε Έλληνες, αλλά  «εβραιοχριστιανοί»
Διατυμπανίζουν πως στα πρωτοβυζαντινά χρόνια οι χριστιανοί κατάλαβαν δια τον όπλων την (υπόδουλη στους ειδωλολάτρες Ρωμαίους) Ελλάδα και επικράτησαν, αφού έσφαξαν τους
Έλληνες, χωρίς να μας εξηγούν από πού ήρθαν οι «σφαγείς» Χριστιανοί και ποιας εθνικότητας ήταν! 

Διαδίδουν, με στόμφο, τον ψευδή και ανιστόρητο ισχυρισμό, ότι ο Χριστιανισμός αποτελεί υλοποίηση του πανάρχαιου σχεδίου των Εβραίων για την δήθεν εξαφάνιση του Ελληνισμού και του ελληνικού πολιτισμού. Για το σκοπό αυτό έχουν επιστρατεύσει όλο το διαχρονικό αντιχριστιανικό οπλοστάσιο, από την αρχαιότητα ως τα σήμερα.

 Ο νεοπαγανιστικός φανατισμός και εκπεφρασμένος φονταμενταλισμός του αποτελεί στις μέρες μας αξιοπερίεργο φαινόμενο, ο οποίος συχνά φτάνει (λεκτικά) και ως αυτή την φυσική μας εξόντωση. 

Τα δημοσιεύματά τους στον τύπο και το διαδίκτυο, όπως «οι χριστιανοταλιμπάν δεν έχουν θέση στην πατρίδα μας, να πάνε στην πατρίδα τους το Ισραήλ», ή «ήρθε η ώρα να πληρώσουν οι δολοφόνοι χριστιανοί για τα εγκλήματα κατά των Ελλήνων» είναι αντιπροσωπευτικά και δηλωτικά του μίσους τους κατά ημών των Χριστιανών. 


      Η απίστευτη εχθρότητά τους εναντίον μας αρχίζει από τις φρικτές και αχαρακτήριστες ύβρεις κατά του Τριαδικού Θεού, των ιερών προσώπων της Εκκλησίας μας, της Εκκλησίας, των κληρικών μας και σε κάθε τι που σχετίζεται με μας. Άσπονδοι εχθροί τους γίνονται και όσοι διάκεινται φιλικά προς ημάς, όπως οι πολιτικοί, οι επιστήμονες κ.α. 
 

      Μέσω των παραποιημένων ιστορικών γεγονότων επιχειρούν να στηρίξουν τις θέσεις τους και να αποκτήσουν οπαδούς. Όσοι γνωρίζουμε, έστω και στοιχειωδώς την ιστορία, φρίττουμε από το  μέγεθος της παραχάραξης. Μένουμε εκστατικοί από το θράσος τους όταν από τηλεοράσεως ακούμε εξωφρενικά πράγματα. 

Συν τοις άλλοις, έχουν επικεντρωθεί στην επιχείρηση κατάρριψης του γεγονότος των διωγμών των πρώτων Χριστιανών. Προσπαθούν να εξωραΐσουν τους φοβερούς διώκτες, όπως τον Νέρωνα, το Δέκιο και τον Διοκλητιανό ως «μεγάλες προσωπικότητες» τους οποίους δήθεν αδίκησε η χριστιανική προπαγάνδα. Προσπαθούν να εξωραΐσουν επίσης τον παρανοϊκό Ιουλιανό και τον σκοτεινό Πλήθωνα ως δήθεν «στυλοβάτες του Ελληνισμού».  
  
                

     Περιδιαβαίνοντας τα βιβλία τους, τα περιοδικά τους, τις ιστοσελίδες τους στο διαδίκτυο και παρακολουθώντας τις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές τους εκπομπές τους, διαπιστώνουμε αυτή τη φοβερή εχθρότητά τους και το απίστευτο μίσος εναντίον ημών των Χριστιανών. Θεωρούν τους εαυτούς τους ως δήθεν επιφορτισμένους να πάρουν εκδίκηση κατά των δήθεν «σφαγών των προγόνων τους»

Ότι δήθεν το αίμα των «αδικοσκοτωμένων Ελλήνων» ζητά εκδίκηση από τους σημερινούς λάτρεις των κοινών «θεών» τους! Το υβρεολόγιό τους ξεπερνά τα όρια της ευπρέπειας και του πολιτισμού, οι ύβρεις τους εναντίον των ιερών προσώπων της πίστεώς μας είναι πρωτόγνωρες. Οι απειλές τους ξεπερνούν τα όρια της νομιμότητας. Σε κάποιες περιπτώσεις κάνουν γνωστή την πρόθεσή τους (όταν επικρατήσουν) να αναβιώσουν τους διωγμούς των πρωτοχριστιανικών χρόνων!


      Σμίγουν τις κραυγές τους με τους αθέους, τους αγνωστικιστές, τους αλλοθρήσκους, τους αιρετικούς και με όλους τους χριστιανομάχους, προβάλλοντας πλειάδα απαιτήσεων. 

Απαιτούν εδώ και τώρα την παράδοση κάθε αρχής και εξουσίας του κράτους σ’ αυτούς, διότι, κατ’ αυτούς, μόνο οι λάτρεις των αρχαίων «θεών» είναι οι γνήσιοι Έλληνες και οι νόμιμοι κάτοικοι της Ελλάδος. Κάποιες ακραίες νεοπαγανιστικές ομάδες έχουν εκδηλώσει ανοιχτά την πρόθεσή τους να συμμαχήσουν με εχθρούς της Πατρίδος, ώστε να καταλυθεί (όπως αποκαλούν τις νόμιμες κυβερνήσεις) η «εβραιοχριστιανική κατοχή»!

Για την συνέχεια, κάντε κλικ στην πηγή

    
Πηγή                


Αξίζει να διαβάσετε και τα παρακάτω θέματα, που αναλύουν εξαιρετιά το φαινόμενο του ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟΥ και τι ήταν πίσω από την κουρτίνα, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

 Περί Νεοπαγανισμού Αίσχη και ανεπάρκεια Νεοπαγανιστών


Ποιοί είναι άραγε αυτοί που βρίζουν αισχρά και συκοφαντούν με ψεύδη τον Χριστιανισμό στα περιοδικά τους, στα βιβλία τους, στην τηλεόραση, στο Ίντερνετ, και όπου τους δοθεί βήμα συκοφαντίας; Ποιοι είναι οι διαστροφείς τής ιστορίας, τής επιστήμης και τών ιερών κειμένων; Τι πιστεύουν; Έχουν πράγματι κάτι σωστό να πουν, ή είναι όλα αυτά αποκυήματα τής αρρωστημένης φαντασίας τους;

Η παρακάτω σειρά θεμάτων, θα διαφωτίσει αυτά τα ζητήματα, και θα δείξει με στοιχεία, το δόλο και την αμάθεια που κρύβεται πίσω από τις αντιχριστιανικές αυτές συκοφαντίες, ανθρώπων γεμάτων μίσος και άγνοια γι' αυτά τα οποία κατηγορούν, αλλά και γι' αυτά τα οποία ομολογούν ότι αποδέχονται.


 
Τι έγραψαν επιστήμονες για τον Νεοπαγανισμό


Διαβάστε και αυτό... είναι αναλυτικό και
 εξαιρετικά διαφωτιστικό...ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

4 σχόλια:

 1. Το υσεε που έχετε μια φωτογραφία του δεν έχει σχέση με Χρυσή Αυγή είμαστε δημοκρατες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σας απάντησα και στην σελίδα μου στο f.b., πως η φωτο είναι από την ξένη ανάρτηση και όχι από εμένα.
   Τι σημαίνει υσεε;;;

   Διαγραφή
 2. Μη φοβάστε τους νεοπαγανιστές και νεοπαγανιστές το χριστιανισμό θα έχει προλάβει να εξαφανίσει το ισλάμ απο την Ελλάδα και την ευρωπη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Το ΥΣΕΕ ειναι το Υπατο Συμβουλιο Ελληνων Εθνικων.
  Εθνικος ειναι ο τηρων τα πατρωα και οχι τα αλλοτρια.(Χριστιανικα).
  Αιωνια η μνημη σε εναν αξιοπρεπη ανθρωπο οπως ηταν ο ΒΛΑΣΗΣ ΡΑΣΣΙΑΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ