Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019

Κάτι βρωμάει!! Ασκήθηκαν νέες κακουργηματικές διώξεις στον Λαυρεντιάδη σχετικές με τις μηνύσεις της Alpha Bank και της ΔΕΠΑ αλλά η διοίκηση της τράπεζας και ο αρμόδιος υπουργός...κοιτάνε τον ουρανό με τα άστρα. Η "αόρατη προστασία" ενός υπόδικου από το Μαξίμου!!
 Οι διώξεις ασκήθηκαν από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Στέφανο Μπαξεβάνη και αφορούν στο έγκλημα της απάτης κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα σε βαθμό κακουργήματος υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών Δημοσίου εις βάρος της Alpha Bank και του Ελληνικού Δημοσίου, στο έγκλημα της καταδολίευσης δανειστών εις βάρος της τράπεζας και σε ηθική αυτουργία στις ανωτέρω πράξεις κατά συρροή.

Του Άρη Σπίνου

Οι  νέες ποινικές διώξεις για σοβαρά κακουργήματα που επισείουν ποινές ακόμη και ισόβιας κάθειρξης ασκήθηκαν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατά του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και στενών συνεργατών του σε συνέχεια της μηνυτήριας αναφοράς που είχε υποβάλει από το 2016 η Alpha Bank και διερευνούσε επί διετία η Οικονομική Αστυνομία.Οι διώξεις ασκήθηκαν από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Στέφανο Μπαξεβάνη και αφορούν στο έγκλημα της απάτης κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα σε βαθμό κακουργήματος υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών Δημοσίου εις βάρος της Alpha Bank και του Ελληνικού Δημοσίου, στο έγκλημα της καταδολίευσης δανειστών εις βάρος της τράπεζας και σε ηθική αυτουργία στις ανωτέρω πράξεις κατά συρροή.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες τη δικογραφία την έχει ήδη αναλάβει ειδικός ανακριτής που θα τρέξει τις διαδικασίες.

Να σημειωθεί πως τόσο στη μηνυτήρια αναφορά της Alpha Bank, όσο και σε αγωγές που έχει καταθέσει η τράπεζα διεκδικώντας περίπου 20 εκατ. ευρώ, τεκμηριώνεται πως η μεταβίβαση της όλης επιχειρηματικής (παραγωγικής) δραστηριότητας της εταιρείας Λιπασμάτων ELFE στη Νέα Καρβάλη προς τις εταιρείες ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ και PFIC συμφερόντων του υπόδικού Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, αποτελούσε παράνομη και συμπαικτική μεθόδευση η οποία αποσκοπούσε στο να αποκομίζουν και να απομυζούν τα έσοδα από τη λειτουργία της εταιρείας ELFE οι νέοι φορείς ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ και PFIC.

Το πιστωτικό ίδρυμα υποστήριζε πως σκοπός όλης της μεταβιβάσεως ήταν να αφεθεί η ELFE «κουφάρι» και το Ελληνικό Δημόσιο να κληθεί ως εγγυητής να καταβάλλει τα χρέη της ELFE προς την τράπεζα, ενώ οι νέοι φορείς συμφερόντων και ελέγχου Λαυρέντη Λαυρεντιάδη θα καρπούνταν τα οφέλη επιχειρήσεως χωρίς να υποχρεούνται να καταβάλλουν οποιοδήποτε ποσό για την οφειλή της προς την τράπεζα ή το Δημόσιο.

 Î‘ποτέλεσμα εικόνας για Ψάλτης alpha bank

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται «σκοπός της όλης μεταβίβασης ήταν να αφεθεί «το κουφάρι» της ELFE στην τράπεζα και στο Ελληνικό Δημόσιο, που θα κληθεί ως εγγυητής να καταβάλει την οφειλή της ELFE προς την Alpha Bank, ενώ αντιθέτως οι νέοι φορείς συμφερόντων και ελέγχου Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, θα καρπούνται τα οφέλη από τη λειτουργία της πιστούχου επιχειρήσεως (ELFE), χωρίς να υποχρεούνται να καταβάλουν οποιοδήποτε ποσό για την οφειλή προς την τράπεζα».

Αξίζει να τονιστεί πως το σύνολο της μηνυτήριας αναφοράς της Alpha Bank ήλθε στη δημοσιότητα στα τέλη Δεκεμβρίου του 2018, όταν και κατατέθηκε στα πρακτικά της Βουλής από τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κωστή Χατζηδάκη.

Σήμερα όμως η σιωπή της Ν.Δ και ειδικότερα  του αρμόδιου υπουργού Άδωνη Γεωργιάδη  για τις οφειλές της ELFE είναι εκωφαντική,δημιουργώντας πολλά ερωτηματικά για  τις υπόγειες διαδρομές που ισχυρίζεται  ο Λαυρεντιάδης ότι έχει με το μέγαρο μαξίμου και με αυτή την κυβέρνηση.

Περίεργος είναι και ο ρόλος του νέου διευθύνοντα συμβούλου της Αlpha Bank, Βασίλη Ψάλτη  που δεν δείχνει κανένα ενδιαφέρον για την εξέλιξη της μηνύσεως που έχει καταθέσει η τράπεζα,όπως πληροφορούν το edolio5 ανώτερα στελέχη της   

Η ποινική δίωξη έρχεται σε συνέχεια αντίστοιχων ποινικών διώξεων τον Ιούλιο του 2018 από την Οικονομική Εισαγγελία κατά Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και 15 ακόμη προσώπων για κακουργηματική απάτη και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης μετά τη μηνυτήρια αναφορά της ΔΕΠΑ, αλλά και σε συνέχεια της πρόσφατης αυτεπάγγελτης ποινικής δίωξης που ασκήθηκε τον Νοέμβριο 2018 επίσης από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Στέφανο Μπαξεβάνη για τα χρέη 126 εκατ. ευρώ της ELFE προς τη ΔΕΠΑ, κατά του πρώην Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΠΑ, Θεόδωρου Κιτσάκου.

Ο κ. Κιτσάκος, που είχε χρηματίσει και ανώτατο στέλεχος εταιρειών του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη πριν αναλάβει να διαχειριστεί ως Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ την υπόθεση των χρεών της ELFE, σε σειρά συνεντεύξεων του μετά την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του, κατονόμασε συγκεκριμένους υπουργούς της κυβέρνησης που τήρησαν στάση ανοχής  προς τον υπόδικο επιχειρηματία για τα «φέσια» της ELFE.

Υπενθυμίζεται ότι στην πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή για το θέμα, σύσσωμη η τότε αντιπολίτευση είχε  επιτεθεί στην κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α κατηγορώντας την για πρωτοφανή ολιγωρία στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος.

Σήμερα όμως η Ν.Δ κοιτάει για το θέμα αυτο τον ουρανό με τα άστρα!!

Τα βέλη της Ν.Δ είχαν  εστιαστεί  στην τοποθέτηση του κ. Κιτσάκου στη ΔΕΠΑ, στο ρόλο του Μανώλη Πετσίτη, στενού φίλου του Νίκου Παππά, που ήταν στο μισθολόγιο της ELFE και μπαινόβγαινε στη ΔΕΠΑ ως στέλεχος του Μαξίμου, στην αδικαιολόγητη κωλυσιεργία των διωκτικών αρχών (Αρχή Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες και Οικονομική Αστυνομία) στη διερεύνηση του σκανδάλου της ΔΕΠΑ και των καταγγελιών της Alpha Bank, αλλά και στο ότι  δεν είχε δρομολογηθεί η υπαγωγή της ELFE υπό αναγκαστική διαχείριση, προκειμένου να εισπραχθούν τα 126 εκατ. ευρώ που οφείλει η εταιρεία συμφερόντων Λαυρεντιάδη στην επιχείρηση αερίου.
Όλα αυτά με τα τις εκλογές ξεχάστηκαν σε μια νύχτα!!

Σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5  οι αδιαφανείς τρόποι χρηματοδότησης των εταιρειών συμφερόντων του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και των συνδεδεμένων με αυτές επιχειρήσεων, έχουν οδηγήσει συγκεκριμένα τραπεζικά ιδρύματα να σταματήσουν – πολύ πρόσφατα- τη συνεργασία τους με αυτές τις οντότητες.

Αυτό έγινε για λόγους κανονιστικής συμμόρφωσης και εσωτερικού ελέγχου των τραπεζών, καθώς σε πολλές περιπτώσεις δεν ήταν δυνατόν ούτε να διαπιστωθεί η πηγή εσόδων των επιχειρήσεων, ούτε ο πραγματικός δικαιούχος τους.

Είναι ενδεικτικό πως εταιρείες με τζίρο μερικών δεκάδων χιλιάδων ευρώ εξέδιδαν επιταγές εκατομμυρίων, τις οποίες η ELFE χρησιμοποιούσε για να πληρώνει υποχρεώσεις της.
Πολλές δε εξ αυτών των επιταγών είχαν «σκάσει» και είχαν καλυφθεί εκ των υστέρων μετά από απειλές των τραπεζιτών.

Το edolio5 με πρόσφατο ρεπορτάζ είχε αποκαλύψει την φυγή δεκάδων εκ.ευρώ σε εταιρείες του εξωτερικού από τον Λαυρεντιάδη.


Το ρεπορτάζ συνεχίζεται!Πηγή

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

2 σχόλια:

  1. Ναι, αλλά ο Λαυρεντιάδης είναι καλόοοοοο παιδί. Της Εκκλησίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι ειναι φιλε .Μην ξεχναμε φιλε οτι η μιση αληθεια ειναι ενα τεραστιο ψεμα! ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΚΑΛΗΤΕΡΑ ΝΑ ΤΟΥ Γ.....ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΥΒΡΙΔΙΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΞΕΙΣ ΤΟΝ ΠΑΠΑ !!!

      Διαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ