Παρασκευή, 9 Αυγούστου 2019

Η εθνική πτώση και η φαντασίωση της σωτηρίας από έναν Άϊ Γιώργη Τί μας απομένει ως πολίτες αυτής της χώρας εκτός από τον πανικό και την απάθεια; Όσο οδυνηρή και να είναι η καθημερινότητα, νομίζω πως αν οι Έλληνες θέλουν απλώς να ζουν με προστατευτικό πλαίσιο τον οικογενειακό ατομισμό, αυτό που απομένει είναι η συνέχιση της βύθισης και προσχηματικά η αναμονή κάποιου Άϊ Γιώργη να σκοτώσει το "θεριό".

Ο νεοέλληνας, μετατράπηκε από την πτώση της χούντας μέχρι σήμερα, σ' ένα ζελέ καλοπερασάκια και άπατρη.

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΞΕΓΕΡΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΤΟΥ ΒΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΛΑΘΡΟΤΖΙΧΑΝΤΙΑ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΛΙΤ, ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.

Ζει σε ένα ουτοπικό και αυτιστικό σκηνικό και αδυνατεί να αντιληφθεί ακόμα και τα πιο απλά, στην συντριπτική πλειοψηφία του, σερνόμενος πίσω από κόμματα και παρατάξεις για να βολευτεί προσωπικά, ακόμα κι αν δεν έχει Πατρίδα ... 

Η σωτηρία, ίσως έλθει από το εξωτερικό.

Μέχρι τότε, θα είναι ένα ζόμπι...


Καλλιόπη ΣουφλήΤου Πέτρου ΠιζάνιαΟι Έλληνες πολίτες, στην πλειονότητά τους, από την κατάλυση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος το καλοκαίρι του 2015, μάλλον βιώνουν την αίσθηση της βύθισης. Όπως ακριβώς συμβαίνει στα όνειρα μικρών παιδιών με επαναλαμβανόμενο μοτίβο την πτώση σε ένα γκρεμό, ή τον κίνδυνο πτώσης από την προσπάθεια να ανεβούν μια πολύ απότομη ανηφόρα όπου ανά πάσα στιγμή μπορεί να κατρακυλήσουν πίσω. Τελικά κατρακυλάνε αν δεν ξυπνήσουν εγκαίρως.
 
Ο λόγος, νομίζω, αυτής της αίσθησης βύθισης δεν είναι μόνο τα οικονομικά της πλειονότητας, τα οποία όντως καταρρέουν σταθερά από την αρχή του μνημονίου, αλλά εξίσου της πολιτικής και ηθικής ματαίωσης και περαιτέρω της ανημπόριας να αντιστρέψουν συλλογικά αυτή την σταθερή έκπτωση της ζωής. Δηλαδή καμία ελπίδα, κανένα ρεαλιστικά διαφαινόμενο διέξοδο. Και ας κανοναρχούν πριν η κυβέρνηση Τσίπρα και τώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη, από κοινού με τα περισσότερα ΜΜΕ, τους καθημαγμένους πολίτες πως όλα θα πάνε καλά.
Και μετά την τυπική έξοδο από το 3ο μνημόνιο και την είσοδο στη μεταμνημονιακή εποχή ισχύουν τα ήδη ψηφισμένα πλεονάσματα και τα μέτρα λιτότητας σε βάρος των κοινωνικά αδύναμων. Το πολιτικό παιχνίδι είναι απλώς επιδίωξη δημιουργίας εντυπώσεων, καλλιέργεια ψευδαισθήσεων ελπίδας και το ιδανικό εδραίωση αυταπατών: να οι τράπεζες πέρασαν την δοκιμασία, να και οι δείκτες της οικονομίας, που όμως δεν ανυψώνονται, να και η ρύθμιση του χρέους, που δεν ξεπέρασε την λογιστική τυπικότητα, να και οι επενδύσεις, που όμως δεν υπάρχουν εκτός του περίφημου Ελληνικού, την ληστρική Fraport κτλ.

Αν και η σύγκρουση με όρους αντιμνημονιακούς έχει εξαντληθεί, ωστόσο οι αιτίες και οι συνέπειες, εντέλει η ιστορία, είναι εδώ κοινωνικά ζώσα αλλά ιδεολογικά και πολιτικά άφωνη. Με εντυπωσιακό τρόπο από την κατάλυση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος τελείωσε η έως τότε ζωηρή δημόσια συζήτηση για τις αιτίες και τις συνέπειες της επιβολής των μνημονίων, καθώς και οι όποιες κοινωνικές αντιδράσεις.Ξέπλυνε τις μνημονιακές πολιτικές
 
Έκτοτε ο ΣΥΡΙΖΑ, με την επίδειξη ενός ολοκληρωμένου πολιτικού καιροσκοπισμού, ενός αψεγάδιαστου ατομικού κυνισμού, εμβάθυνε την αρχική κατάλυση της πολιτικής κυριαρχίας της χώρας και την εκκένωση της λαϊκής κυριαρχίας. Σταθεροποίησε και διεύρυνε κοινωνικά το καθεστώς παραδειγματικής αποπτώχευσης των μεσαίων και των αδύναμων Ελλήνων και Ελληνίδων, το οποίο επιδίωκαν οι δανειστές. Πούλησε ό,τι δημόσιο αγαθό του ζήτησαν ιδίως οι Γερμανοί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική του κατόρθωσε αφενός να ξεπλύνει τις μνημονιακές πολιτικές των κομμάτων που κυβέρνησαν και συγκυβέρνησαν από το 2009 και αφετέρου να εξευτελίσει ακόμη και το όνομα της Αριστεράς. Σήμερα ό,τι ουσιώδες για την Ελληνική Δημοκρατία και τους πολίτες ωθείται προς τον χώρο της αποσιώπησης. Και από εκεί στην λήθη με βασικό μοχλό το δημόσιο λόγο κατά κανόνα πολύ χαμηλού πολιτιστικού επιπέδου, από τον οποίο ελάχιστοι πολιτικοί και λίγοι δημοσιογράφοι εξαιρούνται.
 

Ποια πολιτική επιλογή απομένει στους πολίτες, φυσικά σε εκείνους που είναι καθημαγμένοι; Στις πρόσφατες εκλογές έδωσαν τη νίκη στη ΝΔ. Η κυβερνητική αλλαγή δεν γεννά ουσιώδεις ελπίδες, αν και θα πρέπει να περιμένουμε τις πράξεις για να κρίνουμε οριστικά. Η Η ελληνική κοινωνία, πάντως, συνεχίζει να πορεύεται συλλογικά κυρίως μέσω των πολιτικών κομμάτων εξουσίας.
Η όποια κοινωνία των πολιτών, ιδίως τα συνδικάτα, υπήρξαν από τον εμφύλιο πόλεμο εξάρτημα καθεστώτων. Και από τη πτώση της Χούντας έως σήμερα εξελίχθηκαν βαθμιαία σε κομματικά νευρόσπαστα. Με την περίοδο του μνημονίου κατέρρευσε η αξιοπιστία όλου του παλαιού κομματικού και συνδικαλιστικού συστήματος και αυτό εκφράστηκε με τόλμη από την πλειονότητα των πολιτών από τις εκλογές του 2012 έως και το δημοψήφισμα του Ιουλίου 2015.
Με την ενσωμάτωση του ΣΥΡΙΖΑ στο μνημόνιο και από εκεί στο παλαιό κομματικό καθεστώς, ολοκληρώθηκε η υπαγωγή του συνόλου των κομμάτων εξουσίας και των δορυφόρων τους, μαζί και του πολιτικού τους προσωπικού, στο καθεστώς των εκτελεστικών οργάνων άσκησης της ξένης --πρωτίστως γερμανικής-- επικυριαρχίας. 


Αυτό κατέστησε πρωτεύον ένα παλαιότερο δευτερεύων χαρακτηριστικό του πολιτικού μας συστήματος. Εξαφανίσθηκε κάθε διαφοροποίηση (ιδεολογική, πολιτική, κοινωνική κ.α.) στο εσωτερικό του πολιτικού συστήματος με αποτέλεσμα αυτό να πολτοποιηθεί.


Η αναμονή ενός Άϊ Γιώργη
 

Έτσι σήμερα, προκειμένου να νομιμοποιήσουν τα κόμματα τον λόγο ύπαρξής τους στην ελληνική κοινωνία ως κάτι άλλο από εκτελεστικοί μοχλοί, καθημερινά σκιαμαχούν, στρεψοδικούν, κοκκορομαχούν, αλληλοδιαβάλλονται απευθείας ή μέσω δημοσιογράφων. Αποσιωπούν την καλπάζουσα καθίζηση της χώρας που ξεκινάει από την εκτεταμένη φτώχεια και περιθωριοποίηση και φτάνει έως τον κίνδυνο απώλειας εδαφικής επικράτειας.

Ως πολίτες, λοιπόν, βρισκόμαστε ενώπιον ενός πολιτικού συστήματος με πλήρως απολιτικό χαρακτήρα, επειδή είναι υποτελές. Ωστόσο, με τη μία ή την άλλη εκδοχή του, δεν παύει να διαχειρίζεται τις τύχες της χώρας καταστρέφοντάς την κάθε ημέρα ως κυβέρνηση. Και η ΝΔ, που τώρα ήρθε στα πράγματα, στην ίδια βασική γραμμή έχει πορευθεί ως αξιωματική αντιπολίτευση.

Τί μας απομένει ως πολίτες αυτής της χώρας εκτός από τον πανικό και την απάθεια; Όσο οδυνηρή και να είναι η καθημερινότητα, νομίζω πως αν οι Έλληνες θέλουν απλώς να ζουν με προστατευτικό πλαίσιο τον οικογενειακό ατομισμό, αυτό που απομένει είναι η συνέχιση της βύθισης και προσχηματικά η αναμονή κάποιου Άϊ Γιώργη να σκοτώσει το "θεριό".

Αν πάλι οι Έλληνες, ένα μέρος τους, πιστεύουμε στον ρόλο μας ως φορέων της λαϊκής κυριαρχίας, τότε πρέπει να αναζητήσουμε τα μέσα, ώστε ως πολίτες να εκφράσουμε εμείς οι ίδιοι το δικαίωμα αντίστασης στην πτώση της χώρας. Το δικαίωμα αυτό είναι πολιτικά, θεσμικά και ηθικά κατοχυρωμένο τόσο από την ιστορία μας όσο και από το Σύνταγμα.

 

Πηγή: SLpress
Πηγή

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

3 σχόλια:

  1. Η σχέση μας όμως με το Θεό δεν μπορεί να βασίζεται σε ουτοπίες, ούτε σε ψευδαισθήσεις, διότι είναι σχέση δυναμική και ουσίας και όχι άλλο ένα μέσον να διαιωνίζουμε ότι μας βολεύει. Είναι μάχη πρώτα με τον εαυτό μας τον ίδιο και ύστερα με τους πειρασμούς, το περιβάλλον και οτιδήποτε τείνει να μας απομακρύνει από το Θεό. Η σχέση μας μαζί Του όμως δεν είναι ναρκωτικό, διότι κάτι τέτοιο θα δικαίωνε τους ηγέτες του κομμουνισμού που έλεγαν ότι η θρησκεία είναι το όπιο των λαών. Αλλά η Ορθοδοξία είναι το αύριο, το μέλλον. Έχει δύναμη, ζωή, ζωντάνια. Είναι η παρουσία του Αγίου Πνεύματος που ζωογονεί τα πάντα στη ζωή μας. Η ΝΤΠ και η υποταγή στους διάφορους μηχανισμούς που διαθέτει είναι αυτή που αξιώνει τα μοτίβα ζωής, που προσπαθεί με τη βία να επιβάλλει και νεκρώνει τον άνθρωπο. Όσο ο άνθρωπος έχει ηθικές αρχές και αξίες αντιστέκεται και δεν ενδίδει στην αμαρτία, τόσο θα υπάρχει ελπίδα για το αύριο. Στόχος της ΝΤΠ είναι να νεκρωθεί ο άνθρωπος και να ενδώσει σε όλα και κυρίως το χάραγμα, που τα σκοτεινά κέντρα θέλουν να του επιβάλλουν. Όλος αυτός ο πόλεμος απέναντι στην ίδια τη ζωή που κατατείνει από το να νεκρώσει ψυχικά τον άνθρωπο. Για αυτό η μόνη αντίσταση που μπορεί αυτή τη στιγμή που δεν υπάρχουν κόμματα που να ευαγγελίζονται κάτι καινούργιο, εφόσον βρισκόμαστε μέσα στη μέγγενη της έξωθεν επιβολής, είναι η ηθική αντίσταση, απέναντι σε αυτά που εξευτελίζουν τον άνθρωπο και τον μετατρέπουν σε έρμαιο και υποχείριο της όποιας κατάστασης. Η Υπεραγία Θεοτόκος έγινε η Γέφυρα ανάμεσα σε Ουρανό και Γη, μας ένωσε με το Θεό και εμείς με τη Σταυρική Θυσία και την Ανάσταση του Ιησού Χριστού γινόμαστε Θεοί κατά χάριν από αποδιοπομπαίοι τράγοι, για να φθάσουμε μέσα από τους αγώνες μας στην πρωπτωτική κατάσταση. Έτσι πρώτο μας μέλημα είναι να διαφυλάξουμε ως κόρην οφθαλμού τη σχέση μας με το Θεό και ύστερα όλα τα άλλα θα έλθουν. Είναι αυτό που αυτή τη στιγμή κάνουν οι Χριστιανοί στη Συρία και σε άλλα μέρη που υφίστανται την επίθεση, τη δυναμική επίθεση της ΝΤΠ. Αύριο ίσως βιώσουμε και εμείς παρόμοια κατάσταση και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μιλάτε σωστά όσο αφορά την πίστη σας και τον εαυτό σας. Εγώ θα δώσω μια άλλη προοπτική , οι αγωνιστές μας κάνανε προσευχή και πολεμούσαν για την πατρίδα τους και για τον πλησίον τους. Χάσαμε την πατρίδα μας περιμένοντας να αντιμετώπισουμε το μεγάλο διάβολο , δεχτήκαμε όλους τους μικρούς σατανάδες, πάρτι , χλευασμούς στην πίστη μας , και νομίζεται δεχόμενοι τα διαβολάκια και το χάσιμο της Μακεδονία μας. δεν δεχτείτε έτσι και ότι σας φέρουν. Απόδειξη τα αποτελέσματα των εκλογών και των δύο. Ψήφισαν οι Έλληνες Ορθόδοξο Χριστιανό στις εκλογές των ευροβουλευτών?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειμαστε super μαζοχες και ραγιαδες ! Οι μαζοχες θελουν Κουλη και οι ραγιαδες τον Τσιπρα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ