Πέμπτη, 8 Αυγούστου 2019

Η κυρία Θάνου θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί μόνη της
 Ο  Παπαδημούλης φυσικά δεν θα επισυνάψει την έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας (29/1/19). 

Στον Δείκτη Αντίληψης για τη Διαφθορά και στην παράγραφο που αφορά την Ελλάδα, η Δ.Δ. αναφερόταν με ανησυχία στον διορισμό της κας Θάνου και προειδοποιούσε ότι ο διορισμός αυτός «υπονομεύει εν τέλει την ανεξαρτησία του θεσμικού οργάνου».

Δυστυχώς για την κα Θάνου, δεν έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία, που θα αποτελούσε ασπίδα στο πρόσωπό της και την Επιτροπή. 
Μια αμφισβητούμενη Πρόεδρος και μια αμφισβητούμενη Επιτροπή (ας πούμε ως υπόθεση εργασίας, έστω και… αδίκως), δεν έχει το απαραίτητο κύρος να επιτελέσει το έργο της. 

Η αντικειμενικότητα και ανεξαρτησία της έχουν τρωθεί οριστικά. Γι' αυτό θα έπρεπε μόνη της να έχει ήδη παραιτηθεί και να μην επιδίδεται σε αντιστασιακούς λεονταρισμούς.
 
 
 
 
Επειδή ΟΙΑ Η ΜΟΡΦΗ, ΤΟΙΑΔΕ ΚΑΙ Η ΨΥΧΗ, όλα τα υπόλοιπα είναι... περιττά...
 
Η ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ, Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΡΙΒΑ ΓΟΥΣΤΑ.
 
Και η ... Βασιλική δεν έχει ακριβά γούστα.... μόνον φιλοδοξίες, παρά την ηλικία της...

 
Καλλιόπη Σουφλή
 
Υ.Γ. Το φωτογραφικό υλικό είναι επιλογή μου
 
 
 

Του Γιάννη Σιδέρη
 

Από ανθρώπους που γνωρίζουν τα της ΕΕ, η υπόθεση Θάνου χαρακτηρίζεται ως απασφαλισμένη νάρκη, παρόλο που η σύνθεση της επιτροπής την καθιστά φερέφωνο του ΣΥΡΙΖΑ, αφού μετέχουν σε αυτή η σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού, πρώην εργαζόμενη στο νομικό γραφείο του Νίκου Παππά, και μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ
Μια σύνθεση προσώπων που υποκρύπτει εν δυνάμει αυριανές συμπεριφορές τορπιλισμού της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, δημιουργώντας δυσχέρειες στην προσέλκυση επενδύσεων.

Οι γνώμες των νομικών διίστανται. 


Κατά τη γνώμη κάποιων, η τυπική πτυχή της υπόθεσης καλύπτει τις διαμαρτυρίες ΣΥΡΙΖΑ, παρότι έχει καταστήσει την επιτροπή μετωπική ομάδα του κόμματος. 

Σύμφωνα όμως με άλλους είναι σύννομη η αναδρομικότητα που νομοθέτησε η κυβέρνηση για να απολύσει την κα Θάνου. 

Εικάζουμε ότι η εγνωσμένη νομική δεινότητα του κ. Γεραπετρίτη έχει προσμετρήσει τις δυνατότητες και επιπτώσεις. Όντας μη νομικοί, δεν έχουμε να προσθέσουμε επ' αυτού.
Άλλωστε το πρόβλημα είναι εξόχως πολιτικό και ξεκινά από τα πρόσωπα που συγκρότησαν την Επιτροπή Ανταγωνισμού, και τα οποία σαφώς αντιστρατεύονταν τις οδηγίες της ΕΕ, οι οποίες επιτάσσουν τα μέλη τέτοιων οργάνων να μην επιλέγονται με κομματικά κριτήρια.


Σε επίπεδο εντυπώσεων, μέσω της προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ, στην Ευρώπη φαίνεται ότι η κυβέρνηση παρεμβαίνει για να διαλύσει ανεξάρτητες αρχές, ασχέτως πως και με ποια πρόσωπα συγκροτήθηκαν αυτές. Οι εντυπώσεις θα φτάσουν έως την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Ήδη ο γνωστός «μαρτυριάρης» κος Παπαδημούλης (ποιος δεν θυμάται ότι έστειλε στους Ευρωπαίους φωτογραφίες και ονόματα συναδέλφων του που πήγαν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, χαρακτηρίζοντάς τους ως «ακροδεξιούς, φανατικούς και θρησκόληπτους»;) απέστειλε και «επείγουσα» επιστολή στην Επίτροπο Ανταγωνισμού Μ. Βεστάγκερ, ζητώντας «να εξεταστεί η νομιμότητα της τροπολογίας που οδηγεί στην άμεση απόλυση των μελών»

Ο ίδιος Παπαδημούλης φυσικά δεν θα επισυνάψει την έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας (29/1/19). Στον Δείκτη Αντίληψης για τη Διαφθορά και στην παράγραφο που αφορά την Ελλάδα, η Δ.Δ. αναφερόταν με ανησυχία στον διορισμό της κας Θάνου και προειδοποιούσε ότι ο διορισμός αυτός «υπονομεύει εν τέλει την ανεξαρτησία του θεσμικού οργάνου».
Συγκεκριμένα ανέφερε: «ο πρόσφατος διορισμός της προέδρου στην Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία εποπτεύει την εφαρμογή της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας, εγείρει ανησυχίες για σύγκρουση συμφερόντων στην Ελλάδα, δεδομένου ότι η νέα Πρόεδρος είναι στενή σύμβουλος του πρωθυπουργού».


Ο κόσμος το έχει τούμπανο και αυτοί κρυφό καμάρι, ότι η μετακίνηση από το πρωθυπουργικό γραφείο σε ανεξάρτητη αρχή, αποτελεί, αν όχι τεκμήριο, τουλάχιστον υποψία, πολιτικής επιρροής σε αυτή.

Η κα Θάνου ανθίσταται , και παρά τη θητεία της παρά τω Πρωθυπουργώ, χαρακτήρισε εαυτόν τεχνοκράτη: «σε όλα αυτά τα γραφεία υπηρετούν τεχνοκράτες. Τεχνοκράτης ήμουν κι εγώ». Ου μόνον τεχνοκράτη αλλά και… υπερκομματική «Είμαι υπερκομματικό πρόσωπο, δε ανήκα σε κανένα κόμμα»!

 
Μασσονικός χαιρετισμός δεν είναι αυτός;;; Ή μήπως κάνω λάθος;;;


Επικαλείται δε το γεγονός ότι προσέφερε στον πρώην Πρωθυπουργό αμισθί. Σεβαστό. Όμως παρά την αφιλοκέρδεια, την πορεία της ακολουθεί και η μεθόδευση. Διορίστηκε Πρόεδρος του Αρείου Πάγου τον πολιτικά καυτό Ιούλιο του 15, υπερπηδώντας αρκετούς αρχαιότερους συναδέλφους της - και εξ’ αυτού το όνομά της γράφτηκε στην ιστορία ως υπηρεσιακής Πρωθυπουργού. 

Παράλληλα η στήλη θυμάται ότι μέσα στην αγωνία της… να προσφέρει, προσπάθησε να διαστείλει τα όρια συνταξιοδότησής της για να παραμείνει πρόεδρος του Αρείου Πάγου!
Δυστυχώς για την κα Θάνου, δεν έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία, που θα αποτελούσε ασπίδα στο πρόσωπό της και την Επιτροπή. Μια αμφισβητούμενη Πρόεδρος και μια αμφισβητούμενη Επιτροπή (ας πούμε ως υπόθεση εργασίας, έστω και… αδίκως), δεν έχει το απαραίτητο κύρος να επιτελέσει το έργο της. 

Η αντικειμενικότητα και ανεξαρτησία της έχουν τρωθεί οριστικά. Γι' αυτό θα έπρεπε μόνη της να έχει ήδη παραιτηθεί και να μην επιδίδεται σε αντιστασιακούς λεονταρισμούς.

Αν δεν το κάνει, απλώς θα επικυρώσει την υποψία ότι αποτελεί το μακρύ χέρι του Τσίπρα στην υπονόμευση των επενδύσεων, άρα της ελληνικής Οικονομίας. Είναι έτοιμη; Το αντέχει;


 

LiberalΠηγή

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

2 σχόλια:

 1. ΣΚΛΗΡΗ ΜΑΣΟΝΑ,ΣΚΛΗΡΗ ΓΕΦΥΡΑΙΑ,ΣΚΛΗΡΟ ΜΑΛΛΙ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΓΙΑ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ....

  ΕΝΑ ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΠΟΥ ΟΝΤΩΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΣΤΗΝ ΧΥΔΑΙΑ ΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΖΟΥΡΑΡΙ ΣΤΑ ΕΔΡΑΝΑ ΠΟΥ ΞΕΣΤΟΜΙΣΕ ΠΕΡΙ ΤΣΟΥΚΝΙΔΩΝ ΚΑΙ ΦΑΚΗΣ ΕΓΚΛΟΥΒΗΣ.

  ΠΕΙΤΕ ΤΗΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΖΟΥΜΙ ΤΣΟΥΚΝΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΓΙΑ ΚΑΡΆΦΛΑ ΘΑ ΦΥΤΡΩΣΕΙ ΜΑΛΛΙ ΝΑΙ,ΑΛΛΑ ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΤΡΩΣΕΙ ΟΥΤΕ ΝΕΙΑΤΑ ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΗΣ.

  ΡΙΤΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η "κυρια" Θανου ειναι κατηγορουμενη για εσχατη προδοσια.Στην φυλακη επρεπε να ηταν τωρα με συνοπτικες διαδικασιες, οχι εξω να το παιζει κοκονα

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ