Παρασκευή, 9 Αυγούστου 2019

Χάρι Τρούμαν: Ένας εγκληματίας πολέμου στο κέντρο της Αθήνας


 Η αστική τάξη της Ελλάδας φρόντισε να τιμήσει τον αρχιφονιά Τρούμαν, στήνοντας του το 1963 άγαλμα (ερήμην της δημοτικής αρχής) στη γωνία των οδών Βασιλέως Κωνσταντίνου και Βασ. Γεωργίου στην καρδιά της Αθήνας. 

Αποκρουστικό σύμβολο κτηνωδίας και υποτέλειας, το άγαλμα του αμερικανού προέδρου συνεχίζει να μας θυμίζει τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις επεμβάσεις αλλά και το χρέος μας για μετωπική, μέχρι τέλους σύγκρουση με τη βαρβαρότητα του εκμεταλλευτικού συστήματος και των σύγχρονων «Τρούμαν» που το υπηρετούν.Στην Ελλάδα των προσκυνημμένων πολιτικών κομμάτων και των αδιάφορων νεοελλήνων, τοποθετήθηκε το άγαλμα ενός ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΣΦΑΓΕΑ, αντί το άγαλμα του ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ...

Και το χειρότερο... το άγαλμα του σφαγέα είναι ακόμα στη θέση του!

ΑΥΤΟ, ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΑ ΑΝΑΡΧΙΚΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.


Καλλιόπη ΣουφλήΤου Νίκου Μόττα
«Εχρησιμοποιήσαμεν την ατομικήν βόμβαν διά να συντομεύσωμεν τον πόλεμον… Θα τη χρησιμοιήσωμεν και πάλιν. Μόνο η συνθηκολόγησις της Ιαπωνίας θα μας σταματήση. Τους ώμους μας βαραίνει τεραστία ευθύνη. Ευχαριστούμεν τον θεόν, διότι είμεθα εμείς, και όχι ο εχθρός, που τη φέρομεν. Και παρακαλούμεν τον θεόν, να μας φωτίση εις τη χρήσιν του οργάνου αυτού συμφώνως προς τας βουλήσεις του»


Με αυτά τα κυνικά λόγια έκλεινε το ραδιοφωνικό του μήνυμα προς τον αμερικανικό λαό στις 9 Αυγούστου 1945, ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Χάρι Τρούμαν

Λίγες ώρες πριν, με δική του εντολή, ολοκληρώνονταν το πλέον ειδεχθές μαζικό έγκλημα του 20ου αιώνα: το Ναγκασάκι είχε μετατραπεί σε στάχτη και ερείπια από τη ρίψη της ατομικής βόμβας πλουτωνίου ενώ, τρεις μόλις μέρες πριν, στις 6 Αυγούστου, η βόμβα τύπου ουρανίου-235 είχε κυριολεκτικά ισοπεδώσει την πόλη της Χιροσίμα.
Ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός, δια στόματος του εγκληματία πολέμου Τρούμαν, επιχείρησε να δικαιολογήσει τα πυρηνικά ολοκαυτώματα σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι υποστηρίζοντας ότι η ρίψη των βομβών «έσωσε ζωές» και οδήγησε στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Πρόκειται ασφαλώς για αποδεδειγμένο ψέμα που, μέχρι και σήμερα, συνεχίζουν να υιοθετούν οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ.  


Οι ατομικές βόμβες σε Χιροσίμα-Ναγκασάκι δεν σχετίζονταν με την συνθηκολόγηση της Ιαπωνίας (η γιαπωνέζικη κυβέρνηση θα συνθηκολογούσε ούτως ή άλλως καθώς ήταν πλήρως απομονωμένη), αλλά στόχευαν αλλού: να στείλουν ενα απειλητικό, προειδοποιητικό μήνυμα προς την Σοβιετική Ένωση και να τρομοκρατήσουν τα εργατικά-λαϊκά κινήματα που αναδεικνύονταν από την αντιφασιστική πάλη του παγκοσμίου πολέμου.
Οι ίδιες οι μαρτυρίες αμερικανών αξιωματούχων αλλά και ακαδημαϊκών-μελετητών ξεσκεπάζουν το καλοστημένο ψέμα της κυβέρνησης Τρούμαν και όσων συνεχίζουν να το αναπαράγουν. Σταχυολογούμε ενδεικτικά:

«Βασιζόμενη σε μια εκτενή έρευνα όλων των γεγονότων και υποστηριζόμενη από καταθέσεις των επιζώντων γιαπωνέζων ηγετών που μετείχαν στον πόλεμο, η άποψη της Επιτροπής είναι ότι, σίγουρα πριν τις 31 Δεκέμβρη 1945 και κατά πάσα πιθανότητα πριν τις 1 Νοέμβρη 1945, η Ιαπωνία θα είχε παραδοθεί ακόμη και αν δεν είχαν ριχτεί οι ατομικές βόμβες, ακόμη και αν η Ρωσία δεν έμπαινε στον πόλεμο, ακόμη και αν δεν είχε σχεδιαστεί εισβολή».
 • Πόρισμα της Έκθεσης Στρατηγικής Έρευνας Βομβαρδισμών που συστάθηκε από την ίδια την κυβέρνηση των ΗΠΑ, Ιούλης 1946.
«Οι γιαπωνέζοι ήταν έτοιμοι να παραδοθούν και δεν ήταν αναγκαίο να τους χτυπήσουμε με αυτό το απαίσιο πράγμα (σ.σ. ατομική βόμβα)».
 • Ντουάιτ Άιζενχάουερ, 34ος πρόεδρος των ΗΠΑ που διαδέχθηκε τον Τρούμαν, ανώτατος διοικητής των συμμαχικών δυνάμεων κατά το Β’ Παγκόσμιο πόλεμο.
Ο ίδιος ο Άιζενχάουερ γράφει στο βιβλίο του “Mandate for Change”: «Τον Ιούλιο του 1945, επισκεπτόμενος το γραφείο μου στη Γερμανία, ο υπουργός πολέμου Στίμσον με ενημέρωσε ότι η κυβέρνηση μας ετοιμάζονταν να ρίξει ατομική βόμβα στην Ιαπωνία […] Του εξέφρασα τις έντονες επιφυλάξεις μου, στη βάση της εκτίμησης ότι η Ιαπωνία είχε ήδη ηττηθεί και πως η βόμβα ήταν εντελώς αχρείαστη [..] Ήταν πεποίθηση μου ότι η Ιαπωνία, εκείνη την στιγμή, έψαχνε κάποιο τρόπο να παραδοθεί…».
«Άποψη μου είναι ότι η χρήση αυτού του βάρβαρου όπλου στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι δεν είχε καμία υλική βοήθεια στον πόλεμο μας ενάντια στην Ιαπωνία. Οι γιαπωνέζοι είχαν ήδη ηττηθεί και ήταν έτοιμοι να παραδοθούν…»
 • Γουίλιαμ Λέχ, Ναύαρχος πολεμικού ναυτικού ΗΠΑ.
«Πιστεύω ότι χάσαμε την ευκαιρία να πετύχουμε μια συνθηκολόγηση της Ιαπωνίας, πλήρως ικανοποιητική για μας, χωρίς τη χρήση της βόμβας».
 • Τζον Μακλόϊ, βοηθός υπουργού πολέμου των ΗΠΑ.
«Θα ήταν λάθος να πιστέψουμε ότι η τύχη της Ιαπωνίας κρίθηκε από την ατομική βόμβα. Η ήττα της ήταν βέβαιη πριν ριφθή η πρώτη βόμβα».
 • Ουίνστον Τσώρτσιλ, πρωθυπουργός της Βρετανίας 1940-1945, 1951-1955.

Για την κυβέρνηση Τρούμαν ήταν αναγκαίο να φανεί ποιός έχει το μονοπώλιο της πυρηνικής ισχύος.

«Το να εντυπωσιάσει τη Ρωσία ήταν πιο σημαντικό απ’ το τέλος του πολέμου με την Ιαπωνία» αναφέρει ο αμερικανός ιστορικός Μαρκ Σέλντεν.

Σύμφωνα με τον Πήτερ Κούζνικ, διευθυντή του Ινστιτούτου Πυρηνικών Σπουδών στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, η ρίψη της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι «δεν ήταν απλά ένα έγκλημα πολέμου- ήταν ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».
Η ισοπεδωμένη Χιροσίμα
Τι αποτελέσματα είχε το πυρηνικό ολοκαύτωμα που προκάλεσε η εγκληματική κυβέρνηση Τρούμαν; Να ορισμένα στοιχεία:
 • 80.000 σκοτώθηκαν άμεσα με τη ρίψη της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα. Αργότερα, σχετικές έρευνες για αγνοούμενους, καθώς και η εύρεση ανθρώπινων μελών, ανέβασαν τον αριθμό των νεκρών στους 135.000.
 • Περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν άμεσα από τη ρίψη της βόμβας στο Ναγκασάκι.
 • Σε 192.020 ανέρχονται οι νεκροί στην περιοχή της Χιροσίμα, αν συνυπολογιστούν οι θάνατοι που προκλήθηκαν το επόμενο διάστημα από τη ραδιενέργεια καθώς και όσοι υπέκυψαν από βαρείς τραυματισμούς.
 • Πάνω από το 90% των κατοίκων που βρίσκονταν σε απόσταση μισού χιλιομέτρου από το σημείο που έπεσαν οι βόμβες σκοτώθηκαν άμεσα.
 • Η ραδιενέργεια που απελευθέρωσαν οι πυρηνικές βόμβες προκάλεσε μακροχρόνια προβλήματα υγείας στους κατοίκους και των δύο πόλεων. Σχετική έρευνα του Radiation Effects Research Foundation έδειξε πως, μεταξύ 1950 και 2000, το 46% των θανάτων από λευχαιμία και το 11% άλλων καρκινικών παθήσεων μεταξύ των επιζώντων, οφείλονταν στη ραδιενέργεια. Ένα άλλο σημαντικό απότοκο της ραδιενέργειας ήταν η εμφάνιση χιλιάδων περιπτώσεων γενετικών ανωμαλιών και δυσμορφιών σε έμβρυα και νεογνά.
Ένα κορίτσι ανάμεσα σε πτώματα, Χιροσίμα 1945.
 
Ο εγκληματίας πολέμου Χάρι Τρούμαν, που έσπειρε κυριολεκτικά το θάνατο στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, είναι ο ίδιος μακελάρης που τρία χρόνια αργότερα, το 1948, προστρέχοντας να συνδράμει την ελληνική αστική τάξη, βομβάρδιζε τους ηρωϊκούς αντάρτες του ΔΣΕ στο Γράμμο με βόμβες ναπάλμ. 
 
Έχοντας «τοποτηρητή» στην Ελλάδα τον στρατηγό Βαν Φλιτ και με την πλήρη συγκατάβαση της ηγεσίας του ντόπιου αστικού στρατού, η κυβέρνηση Τρούμαν πρωτοδοκίμασε τις βόμβες ναπάλμ στα κεφάλια των μαχητών και μαχητριών του Δημοκρατικού Στρατού. 
 
Χρόνια αργότερα, οι ναπάλμ θα χρησιμοποιούνταν από τους αμερικανούς φονιάδες σε μια σειρά ιμπεριαλιστικούς πολέμους: από την Κορέα και το Βιετνάμ μέχρι τον πόλεμο του Κόλπου στο Ιράκ και τη Γιουγκοσλαβία.

Η αστική τάξη της Ελλάδας φρόντισε να τιμήσει τον αρχιφονιά Τρούμαν, στήνοντας του το 1963 άγαλμα (ερήμην της δημοτικής αρχής) στη γωνία των οδών Βασιλέως Κωνσταντίνου και Βασ. Γεωργίου στην καρδιά της Αθήνας. 

Αποκρουστικό σύμβολο κτηνωδίας και υποτέλειας, το άγαλμα του αμερικανού προέδρου συνεχίζει να μας θυμίζει τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις επεμβάσεις αλλά και το χρέος μας για μετωπική, μέχρι τέλους σύγκρουση με τη βαρβαρότητα του εκμεταλλευτικού συστήματος και των σύγχρονων «Τρούμαν» που το υπηρετούν.

 

Πηγή: atexnos.gr
Πηγή

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

14 σχόλια:

 1. Σωστά όσα γράφετε για τον Τρούμαν. Ξεχάσατε όμως να μας πείτε τη «δικαιολογία» που παράθεσαν τα «προσκυνημένα κόμματα», βάσει της οποίας ανεγέρθη το άγαλμα; Μήπως λέω μήπως, αναγέρθηκε εις ένδειξη ευγνωμοσύνης της ελευθέρας μετασυμμοριοπολεμικής Ελλάδας για την ουσιαστική και καθοριστική συνδρομή του Τρούμαν στον συμμοριτοπόλεμο, που χωρίς αυτή ίσως οι συμμορίτες να είχαν επιβληθεί και η Ελλάδα να είχε προσαρτηθεί στο «ΣΙΔΗΡΟΥΝ ΠΑΡΑΠΕΤΑΣΜΑ»; Μήπως αυτό πονάει το συγγραφέα του άρθρου, προφανώς ομοϊδεάτη των σφαγέων κατσαπλιάδων, και μας τσαμπουνάει τα ουμανιστικά περί ατομικών βομβών; Και σύ κυρία Σουφλή τόσο αφελής είσαι που συμπορεύτηκες μαζί του;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ή είστε αφελής, ή παριστάνετε τον αφελή.
   ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, ΗΤΑΝ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ.
   ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ, ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ ΗΤΑΝ.
   ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ ΗΤΑΝ.
   ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΔΕΞΙΩΝ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ...
   ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, ΤΟΝ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΕΠΙΒΑΛΕΙ...

   Ακόμα δεν το έχετε καταλάβει;;;
   Όταν οι εβραιοσωνιστές έχουν χρηματοδοτήσει και τις δυο πλευρές ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΙ ΣΤΑΛΙΝ στον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο, εσείς μιλάτε για ... τον ευεργέτη Τρούμαν, που... καταρράκωσε τα κουμμούνια..

   Τα κουμμούνια καθάρισε... όχι τον κουμμουνισμό... αυτό δεν έχετε αντιληφθεί ακόμα.

   Για τα εβραιοσιωνιστικά κτήνη, δεν μετρούν οι άνθρωποι, αλλά οι ιδέες που θέλουν να επιβάλουν.

   Διαγραφή
  2. Δεν ξέρω αν όλοι οι μεταπολεμικοί ηγέτες της Ελλάδας ήταν κουμουνιστές ή όχι. Στο κάτω κάτω δεν με ενδιαφέρει κιόλας. Αυτό που ξέρω είναι ότι μέχρι τη μεταπολίτευση η χώρα κυβερνήθηκε με σαφώς αντικομουνιστικό γνώμονα. Είναι γεγονός ότι από τη μεταπολίτευση και μετά, στα πλαίσια της Εθνικής συμφιλίωσης, αμβλύνθηκαν οι γραμμές δίνοντας την ευκαιρία στην αριστερά να κυριαρχήσει ιδεολογικά. Περίτρανη απόδειξη εσείς. Από τη μία κατηγορείτε τα κομμούνια, από την άλλη όμως προωθείτε την προπαγάνδα τους. Απλή τρικυμία εν κρανίω ή ακόμη χειρότερα Αλτσχάιμερ.
   Υ.Γ. 1. Κατά τη συνήθη πρακτική σας, πετώντας τη μπάλα στην εξέδρα, αναφερθείτε στον Εβραιοσιωνισμό, κατά το Koka- Cola πάει με όλα.

   Διαγραφή
  3. Κυρία Σουφλή έμεινα έκθαμβος από την έκθεση ιδεών που καταθέσατε, αλλά δεν κατάλαβα το λόγο που το κάνατε. Συμφωνείτε ότι ο λόγος ανεγέρσεως του αγάλματος του Τρούμαν ήταν αυτός που προανέφερα ναι ή όχι; Εκτιμάτε ότι άνευ της Αμερικάνικης υπό τον Τρούμαν βοήθειας θα μπορούσε το προσφάτως απελευθερωθέν Ελληνικό κράτος να επιβληθεί στους εξεγερμένους Εαμοβουλγάρους συμμορίτες που υπερεξοπλίζονταν από Τίτο και Στάλιν ναι ή όχι; Και γιατί δυσφορείτε για το γεγονός ότι όλοι οι μεταπολεμικοί ηγέτες ήταν κουμουνιστές (όπως ισχυρίζεστε), τη στιγμή που νομιμοποιείτε την κουμουνιστική προπαγάνδα και την προωθείτε αντιγράφοντας την από κουμουνιστικά Sites; Τώρα τα περί Εβραιοσιωνιστών τι σχέση έχουν με το συγκεκριμένο; Ή μήπως νομίζετε ότι προβάλλοντας τον αντιεβραιοσιωνισμό σας δικαιολογείτε την άγνοια και την αφέλειά σας;

   Διαγραφή
  4. Συνεχίστε να μένετε έκθαμβος... αφού δεν αντιληφθήκατε τι έγραψα.

   Διαγραφή
 2. Τον Τρουμαν τον τιμησαν γιατι εσωσε την χωρα απο τον κομμουνισμο και χαρις στα δολλαρια του,κατορθωσε ο τοπος να ανοικοδομηθει.Για την βομβα οι Ιαπωνες δεν εχουν κανενα προβλημα οπως φαινεται,καθως ειναι οι πιο πιστοι συμμαχοι της Αμερικης...
  Αλλα εσυ αναπαραγεις δημοσιευση μιας κομμουνιστικης ιστοσελιδας...μα ποσο σουργελο εισαι... ΣΟΥΡΓΕΛΟΟΟΟΟΟΟ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Και.ο Τρούμαν κρυφοκουμουνι ήταν...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. NEW-MAN,KID-MAN TRUE-MAN,όλα εβραικά ονόματα.Εβραισμός,κομμουνισμός συμπορεύονται.Οποία υποκρισία του αρθρογράφου Μότα.Οντως ο τρούμαν υπήρξε εγκληματίας του κόσμου,όμως τα παρακρατικά κομμούνια δεν τον έχουν ''επισκεφθεί''ποτέ για τον απλούστατο λόγο ότι είναι ένας δικός τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Κυρίες και κύριοι μην μαλώνετε για την "περί όνου σκιά". Αν δεν ήταν τότε ο Τρούμαν θα ήταν ο Φ, ο Χ, ο Ψ, η ο Τάδε "Αμερικανός" που θα έριχνε ούτως η άλλως την βόμβα αφού το προϊόν της παράνοιας έπρεπε να δοκιμαστεί "επί σκηνής" . Και οι Ιάπωνες ως πείσμων λαός που είναι, πλήρωσαν το μάρμαρο γιατί μόνο αυτοί είχαν μείνει από τον "Άξονα" και εξακολουθούσαν να πολεμούν. Που αλλού να την δοκίμαζαν;;; Ο Πάττον που ήθελε να επιτεθεί στην "σύμμαχο" Σοβιετική Ένωση αμέσως μετά την συνθηκολόγηση των Ναζί, ήταν ήδη απομονομένος και νεκρός. Οι Αμερικανοσιωνιστές είχαν αποφασίσει έτσι η αλλοιώς να την δοκιμάσουν. Και την δοκίμασαν. Ουδόλως τους έννοιαζε να "τρομάξουν" τους Ταλμουδομαρξιστές συμμάχους τους μιας και οι δυο είχαν ήδη κλέψει σχέδια και ιδέα από τους εγκληματίες Ναζί που απλώς δεν πρόλαβαν να τα εφαρμόσουν οι ίδιοι. Όσο για το άγαλμα του Τρούμαν (ή οποιουδήποτε άλλου ήταν εκείνο τον καιρό στην εξουσία των ΗΠΑ) στο κέντρο των Αθηνών, στήθηκε και μετέπειτα διατηρήθηκε και μάλιστα φυλασόμενο από τις "κυβερνήσεις των ινδιάνων" μόνο και μόνο για να μας θυμίζει ποιός είναι το αφεντικό της Μπανανίας που έχει το θράσσος να αυτοαποκαλείται Ελλάς. ΥΓ. Μήπως και τις νεοφτιαγμένες τότε βόμβες "Ναπάλμ" στην Ελλάδα δεν τις δοκίμασαν κατά τον συμμοριτοπόλεμο;;;; Όπου βρίσκουν "πεδίον δράσης λαμπρόν" δοκιμάζουν τα νέα όπλα τους. Και αν δεν βρίσκουν το δημιουργούν!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Συμφωνώ μόνο για τα κομμούνια! Τα κομμούνια πάρα μα πάρα πολύ καλά τα τακτοποίησε. Για όλα τα άλλα είμαι ακριβώς απέναντι! Μόνο για τα κομμούνια, καλά τα έκανε. Όταν σφάζανε μικρά παιδιά και τα έριχναν σε πιγάδες οι κομμουνιστοσυμμορίτες του ζαχαριάδη και του κίναιδου βελουχιώτη καλά ήταν? Τα κομμούνια μόνον έτσι καταλαβαίνουν τίποτα άλλο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Έχουμε κ λέμε Πρώτον:το κάνανε για να τελειώσει οριστικά&αμετάκλητα ο Πόλεμος στον Ειρηνικό με τους Ιάπωνες. Δεύτερον:Σαφέστατα γλυτώσανε δεκάδες κ πιθανόν εκατοντάδες χιλιάδες Ζωές Αμερικανών Πεζοναυτών/Στρατιωτών/Ναυτών απο Πολεμικά πλοία σε ενδεχόμενο Απόβασης τύπου Νορμανδίας ή στην Νότια Ιταλία=Βλέπε Απόβαση Σικελίας. Τρίτον:το κάνανε για Δοκιμαστικούς λόγους όσο κυνικό-απάνθρωπο-διαστροφικό κ να είναι..δηλαδή θέλανε να δούνε ποια είναι τα Αποτελέσματα του Πειράματος,ο αριθμός των θυμάτων,η έκταση που μπορεί να επηρεάσουν οι ρίψεις των βομβών,κρατήσανε στατιστικά στοιχεία δηλαδή.Τέταρτον:ήταν ένα μήνυμα=ΠΥΓΜΗ-ΔΥΝΑΜΗ-ΚΥΡΟΣ στον επερχόμενο Αντίπαλο-την Σοβιετική Ένωση-τον Κομμουνισμό-καθώς ήδη ο κόσμος είχε χωριστεί σε Σφαίρες επιρροής-Ψυχρός Πόλεμος-Ανατολικό Μπλόκ εναντίον "Ελεύθερου Κόσμου"=Δύση Πέμπτον:Ο Τρούμαν στην διάρκεια του Εμφυλίου ή Συμμοριτοπολέμου έδωσε Οικονομική βοήθεια με το περίφημο ΔΟΓΜΑ ΤΡΟΥΜΑΝ προκειμένου να φτιαχτεί ξανά η Ελλάδα μετά τα Συντρίμμια/καταστροφές που προκάλεσε η σύρραξη.Οπότε αυτός είχε την πρόθεση να βοηθήσει(με μια σκοπιμότητα)γνώριζε βέβαια ότι απο τον Βρεταννικό Λέοντα η Ελλάδα πέρασε στα χέρια του Αμερικάνικου Αετού,αλλά για την Διαχείριση των Χρημάτων ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ αποκλειστικά οι Τυχοδιώκτες/λαμόγια της Εποχής απο την Εθνικιστική-Αστική Παρακμή του τότε. ΕΚΤΟΝ:Όταν θα γκρεμίσουν όλα τα Κομματικά χαμαιτυπεία-Κτίρια με τα αντίστοιχα Σύμβολα τους σε ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ τότε να ρίξουν+το Άγαλμα του Τρούμαν-εν έτει 2019 έχουμε πολύ πιο σοβαρά πράγματα να ασχοληθούμε απο τα Νοητικά Συμπλέγματα/Παθολογίας/λοβοτομής του κάθε πικραμένου Απόγονου των Ηττημένων..1946-1949

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. και κάτι ακόμα να βρεθεί κάποια στιγμή ένας έντιμος/ευσυνείδητος Αρθρογράφος ο οποίος να μην διακατέχεται απο Νοητικά-Παθοψυχολογικά Συμπλέγματα Κομματικής λοβοτομής να μιλήσει για τα Εγκλήματα της άλλης πλευράς του Κομμουνισμού+τα όργια που γίνανε σε όλο το Ανατολικό Μπλόκ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ο Ιάπωνας τότε ήταν ΜΑΧΗΤΗΣ είχε έναν Αξιακό Κώδικα Αυταπάρνησης-Αυτοθυσίας-Απαράμιλλου θάρρους ή τρέλας που ομοιάζει με τις Παλαιότερες γενιές Ελλήνων αν επιχειρούσαν οι Αμερικανοί Απόβαση σε Ιαπωνικές Ακτές θα θρηνούσαν δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες θύματα νεκρούς-τραυματίες..οι Ιάπωνες θα μαχόντουσαν μέχρι τέλους διότι είχαν άλλο ψυχισμό εκείνη την περίοδο-το γνώριζαν αυτό και για αυτό τις ρίξανε ώστε να το Αποτρέψουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ