Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019

Έλληνες πολίτες τίμησαν την Ημέρα Μνήμης και Αντίστασης κατά του ξεπουλήματος της Μακεδονίας (βίντεο)


Είναι μία επέτειος που επιβάλλεται να τιμούμε για πάντα. 

Ακόμα και μετά από την ακύρωση της συγκεκριμένης συμφωνίας –όποτε και αν γίνει αυτή– ώστε να γίνει σαφές προς αυτούς που μας κυβερνούν ότι η όποια προδοσία τους θα αναδεικνύεται και η αντίσταση προς αυτήν θα μένει ως ανάμνηση για πάντα.

Πάντα θα υπάρχουν οι λίγοι και "γραφικοί", που θα θυμούνται και κυρίως θα κρατούν την μνήμη της ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, άσβεστη, αγωνιζόμενοι για την ανατροπή της.

Τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, θα είναι στο πλευρό τους.


Καλλιόπη Σουφλή

Γράφει ο Ιωάννης Αμπατζόγλου*

Έλληνες πολίτες αντιστάθηκαν στις 17 Ιουνίου 2018 στο Πισοδέρι κατά της υπογραφής της επαίσχυντης Συμφωνίας των Πρεσπών. Έλληνες πολίτες έναν χρόνο μετά, στις 17 Ιουνίου 2019, στον ίδιο χώρο τίμησαν την Ημέρα Μνήμης και Αντίστασης κατά του ξεπουλήματος της Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα, στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής Πισοδερίου πραγματοποιήθηκε εσπερινός και μνημόσυνο για τους είκοσι πέντε ιερείς που φονεύθηκαν από τους Βουλγάρους στον νομό Φλώρινας κατά τον Μακεδονικό Αγώνα και στη συνέχεια ακολούθησε εκδήλωση στην αίθουσα της καφετέριας που είχε λειτουργήσει ως χώρος νοσηλείας των τραυματιών από τη βία των ΜΑΤ την ημέρα της υπογραφής της Συμφωνίας των Πρεσπών. 

Σε αυτή την εκδήλωση έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του Ιωάννη Αμπατζόγλου με τίτλο «Η Συμφωνία των Πρεσπών και ο αγώνας για τη Μακεδονία» και ανακοινώθηκε η δημιουργία μουσειακού χώρου και επιγραφής,τα οποία θα αναφέρονται στα επεισόδια που έγιναν ακριβώς έναν χρόνο πριν. 

Να αναφερθεί ότι την παρουσίαση του βιβλίου έκαναν, η κ. Νίνα Γκατζούλη, συντονίστρια των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου, ο κ. Δημήτρης Γιουματζίδης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και ο Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Χατζηεφραιμίδης, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (εδώ)

 
Το σημαντικότερο όμως γεγονός της ημέρας ήταν ότι Έλληνες πολίτες τίμησαν την επέτειο Μνήμης και Αντίστασης κατά του ξεπουλήματος της Μακεδονίας μας. 

Αυτή την επέτειο θα την διατηρήσουμε όσο και αν στεναχωρούμε τους «μισέλληνες» που θα ήθελαν να κουκουλωθεί το θέμα της εθνικής πληγής που άνοιξαν, όπως επίσης και αυτούς που έχουν επιδείξει πατριωτική δράση μεν, αλλά δυσκολεύονται να κατανοήσουν την ποιοτική διαφορά μεταξύ των διαφόρων διαμαρτυριών και αγώνων που συνέβησαν όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Σχετικά με αυτό το τελευταίο επισημαίνω ότι δύο ημερομηνίες ξεχωρίζουν στην προσπάθεια ξεπουλήματος της Μακεδονίας. 

Αυτές είναι η 17η Ιουνίου 2018 και η 25η Ιανουαρίου 2019, επειδή κατά την μεν πρώτη υπογράφηκε η Συμφωνία των Πρεσπών η οποία παραδίδει το όνομα της Μακεδονίας όπως επίσης μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα στους Σκοπιανούς και κατά την δεύτερη η συγκεκριμένη συμφωνία επικυρώθηκε στη Βουλή των Ελλήνων. 

Όλες οι άλλες ημερομηνίες, όλες οι άλλες διαμαρτυρίες και οι αγώνες που δόθηκαν έχουν τη σημασία τους όμως η αντίσταση των Ελλήνων κατά τις δύο πιό πάνω ημερομηνίες είναι ξεχωριστή.

Στις 17 Ιουνίου λοιπόν, για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού κράτους μία ελληνική κυβέρνηση υπέγραψε την παράδοση στους Σκοπιανούς του ιερού ονόματος της Μακεδονίας αλλά και της μακεδονικής ταυτότητας και γλώσσας. 

Βαρύτατη η συγκεκριμένη προδοσία, εξαιρετικά σημαντική η αντίσταση σε αυτήν. 
Είναι ένα γεγονός που δεν πρέπει να ξεχαστεί. Είναι μία επέτειος που επιβάλλεται να τιμούμε για πάντα. Ακόμα και μετά από την ακύρωση της συγκεκριμένης συμφωνίας –όποτε και αν γίνει αυτή– ώστε να γίνει σαφές προς αυτούς που μας κυβερνούν ότι η όποια προδοσία τους θα αναδεικνύεται και η αντίσταση προς αυτήν θα μένει ως ανάμνηση για πάντα.


*Ο Ιωάννης Αμπατζόγλου είναι Ακτινοφυσικός Ιατρικής, διδάκτωρ του Ιατρικού Τμήματος του ΔΠΘ και Επιστημονικά Υπεύθυνος του Τμήματος Ιατρικής Φυσικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

3 σχόλια:

 1. Από την ιστοσελίδαhttp://www.cografya.gen.tr/siyasi/devletler/yunanistan.htm (Πολιτική Γεωγραφία )των φίλων του σκυλοβουλίου:
  Στη σελίδα 441 της ιστορίας του πολιτισμού του Charles Seignobos. Gre Το ελληνικό έθνος, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς κατά τον Μεσαίωνα, επαναφέρεται εναντίον των Οθωμανών για πολιτικούς σκοπούς ».

  Αυτή η ομάδα των Βούλγαρων, των Σκυθών, των Χουνών, των Αβάρων, των Κουμάνων, των Πετσενέων, των Αχαρνών, των Σέρβων, των Σλάβων, των Αλβανών, των Τούρκων, των Τατάρων και των Ιλλυριών έδινε αυτή την κοινότητα από δυτικούς ιστορικούς και πολιτικούς. η κατάρρευση επιταχύνεται. Έτσι, ο δυτικός ιμπεριαλισμός βρήκε έναν τρόπο να εγκατασταθεί ευκολότερα και πιο εύκολα στις ισλαμικές χώρες και σε άλλες χώρες του κόσμου.

  Τα πολύ παλιά λεξιλόγια συμπεριλάμβαναν Larousse. Η ελληνική λέξη "cheater, cheater" σημαίνει. Κατά το δέκατο ένατο αιώνα, σε ευρωπαϊκές χώρες πραγματοποιήθηκαν ελληνικά φεστιβάλ, ενώ ο Γερμανός ιστορικός καθηγητής Fall Merayere, στη μεσαιωνική ιστορία της Πελοποννήσου. Da Στην Ευρώπη, ο ελληνικός αγώνας έχει εξαφανιστεί τελείως. Δεν υπάρχει σταγόνα ελληνικού αίματος στις φλέβες των σημερινών χριστιανών Ελλήνων ». Ο Κωνσταντίνος Πορφιρογρέρε δηλώνει ότι η πληγή από την Ιταλία και τα τελευταία ερείπια των Ελλήνων εξαφανίστηκαν τον 8ο αιώνα.

  Η προπαγάνδα κατά της Τουρκίας από το 1830 έχει τριπλασιαστεί. Ελληνικά παιδιά στα ελληνικά δημοτικά σχολεία. Αναφέρει το κείμενο του όρκου λέγοντας ότι θα πολεμήσει τους Τούρκους μέχρις ότου δεν υπάρχει ούτε ένας Τούρκος. ΠΟΙΟ ΚΑΘΙΚΙ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΘΕΙ??

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αυτή την Ημέρα Μνήμης της Αντίστασης κατά της Επαίσχυντης "Συμφωνίας των Πρεσπών"...

  ..Μήπως θά 'πρεπε να την θυμόμαστε και ως ημέρα "πτώσης της αγνώστου στρατιώτου"..; Γιατί πέρασε ένας χρόνος και κανείς δεν μιλάει για την γυναίκα που χτυπήθηκε από τα ΜΑΤ του Τσίπρα και κουτρουβαλιάστηκε στο ύψωμα και χτυπήθηκε άσχημα στον αυχένα και τελικά μάλλον εξέπνευσε στο νοσοκομείο της Καστοριάς..; Μήπως γιατί κουκουλώθηκε από κάθε πλευρά και παρουσιάστηκε επίσης, ως ψευδής είδηση από το αισχρό 'ελληνικά hoaxis' και άλλες συστημικές ιστοσελίδες, για να μην εξελιχθούν οι κινητοποιήσεις σε επανάσταση;

  Πώς θα μπορούσε να το κουκουλώσει η κυβέρνηση και μέσω των συγγενών του θύματος;.. Με απειλή;..με χρήματα;..με πειστήρια ότι είναι θέμα εθνικής ασφαλείας και θα προκαλούσε τεράστια ζημιά, οπότε αν αγαπούν την πατρίδα τους να την θάψουν σε στενό οικογενειακό κύκλο και να μην μιλήσουν σε κανένα;... Δεν ξέρω. Αν η κοπέλα όντως ζούσε, η ίδια η κυβέρνηση θα έβαζε τα μήντια να το διαλαλήσουν. Βρωμάει πολύ η υπόθεση.

  Οι λίγες πληροφορίες που βρέθηκαν, θέλουν την Ελληνίδα αυτή, να ονομάζεται Έλενα Καραγιαννίδου, ετών 55. Όπου κι αν βρίσκεται να έχει ένα μεγάλο "Ευχαριστώ" και τον Σεβασμό των Ελλήνων.

  Να υποσχεθούμε στον εαυτό μας, να μην την ξεχάσουμε ποτέ και όταν αποκτήσουμε κατα-δική μας πατριωτική κυβέρνηση να απαιτήσουμε περαιτέρω διερεύνηση της περίπτωσής της.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. https://1.bp.blogspot.com/-zavs1uuuos4/XQayCwRf-mI/AAAAAAAARio/gzr_KBXI5FMTRJI2TND_LvaK0IIlLy-QwCLcBGAs/s400/nekri-pisoderi-prespes-e1529262655872.jpg

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ