Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019

ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΦΕΡΝΕΙ ΠΟΥΛΜΑΝ ΜΕ ΓΥΦΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ


Το άγχος της άδειας πλατείας

Την ίδια στιγμή τέθηκε σε εφαρμογή και το σχέδιο για τη μεταφορά Ρομά στις ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα, ώστε να περάσει το μήνυμα ότι ο πρωθυπουργός διαθέτει ακόμα τη λαϊκή αποδοχή. 

Η διαρκής παρουσία όμως πούλμαν, με μεταφερόμενους οπαδούς της συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας, δημιούργησε και ερωτήματα για το κατά πόσο οι μεταφερόμενοι οπαδοί είναι αυθορμήτως προσελθόντες ή, αντίθετα, όπως ισχυρίζονται κάποιοι φανατικοί αντιΣΥΡΙΖΑ στα κοινωνικά δίκτυα, είναι επί πληρωμή.Στους γύφτους, ακόμα και ένα πεντάευρω να δώσει το Αλ6, κωλοτούμπες θα κάνουν.
ΚΑΤΑΝΤΙΑ!

Αυτά, να τα βλέπουν αυτοί που τον ψήφισαν, τον ξαναψήφισαν...
Μα κι αυτοί ετοιμάζονται να τον ξαναψηφίσουν, δεν διαφέρουν από ... "γιούφτους"...
ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΓΙΟΥΦΤΟΥΣ" ΕΙΝΑΙ,  Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ.
Μ' ΑΥΤΟΥΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ... ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.


Καλλιόπη Σουφλή
 
 
Ισχυρή παρουσία Ρομά και στην ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη


Την πρώτη φορά που οι δημοσιογράφοι οι οποίοι συνοδεύουν τον πρωθυπουργό στις ομιλίες του στην περιφέρεια εντόπισαν το φαινόμενο της μαζικής μεταφοράς Ρομά, με πούλμαν, σε ανοιχτή συγκέντρωση του Αλέξη Τσίπρα, ήταν στην Λαμία.Μάλιστα, εντύπωση προκάλεσε, αργότερα, η δήλωση  του προέδρου των Ελλήνων Ρομά, κ. Χαλιλόπουλου, ότι τα πούλμαν ξεκίνησαν ακόμα και από την Ξάνθη… για να πάνε στην Λαμία.


Αλλά η χθεσινή, επίσης μαζική μεταφορά Ρομά στην ομιλία του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη δείχνει ότι το φαινόμενο δεν ήταν μεμονωμένο, αλλά οργανωμένο και συστηματικό. Και προδίδει την αγωνία του επιτελείου του πρωθυπουργού για τις εικόνες που θα δημοσιευθούν την επομένη της ομιλίας του, και τον φόβο των συνεργατών του κ. Τσίπρα για την εικόνα της άδειας πλατείας.
 Το βίντεο εδώ.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Thestival.gr αλλά και του Seleo.gr, και άλλων σάιτ της Θεσσαλονίκης, τουλάχιστον 10 πούλμαν με Ρομά κατέφθασαν στη συμπρωτεύουσα από τις γύρω περιοχές, λίγο πριν ξεκινήσει η ομιλία του πρωθυπουργού. 

Κρατώντας σημαίες και φανερά ενθουσιασμένοι με την εμπειρία, οι Ρομά κατέλαβαν τις θέσεις που είχαν προβλεφθεί για την παρουσία τους και πόζαραν για τις φωτογραφίες.

Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας έκανε και ειδική αναφορά στην παρουσία τους, σημειώνοντας ότι «τους καλωσορίζει, αφού δεν υπάρχουν στην Ελλάδα πολίτες δεύτερης κατηγορίας».

 

Ανησυχία στο Μαξίμου για την απογοήτευση των οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ


Η μαζική μεταφορά Ρομά στις ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα θα είχε μόνο παραπολιτικό ενδιαφέρον, αν δεν εντασσόταν σε ένα συνολικό σχέδιο που έχει θέσει σε εφαρμογή ο ΣΥΡΙΖΑ για να τονώσει το ηθικό των οπαδών και των ψηφοφόρων του, που βλέπουν ότι η μία μετά την άλλη οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν μεγάλη ήττα του κυβερνώντος κόμματος στις ευρωεκλογές. 


Με ποσοστά μάλιστα -όπως η χθεσινή δημοσκόπηση της Metron Analysis για τον Alpha, που έδωσε τη διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στις 7,2 μονάδες- που προμηνύουν ήττα μεγάλων διαστάσεων για το κυβερνών κόμμα, που αναμφίβολα θα δημιουργήσει νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό.
Ρομά με σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ πόζαραν πριν την ομιλία
Ρομά με σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ ποζάρουν πριν από την ομιλία Τσίπρα
Η επιχείρηση ανόρθωσης του ηθικού των οπαδών και των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται με δηλώσεις αισιοδοξίας από πλευράς τόσο του πρωθυπουργού, όσο και των στελεχών του κόμματος, ότι το βράδυ της Κυριακής θα υπάρξει η μεγάλη έκπληξη, ενώ την ίδια στιγμή αμφισβητούνται τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων.

Η δήλωση Τσίπρα για «τις δημοσκοπήσεις της συμφοράς» ήταν χαρακτηριστική, με τον πρωθυπουργό να αφήνει υπονοούμενα ότι οι έρευνες εξυπηρετούν πολιτικό σχέδιο των αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ.


Ταυτόχρονα διακινούνται σενάρια για μυστικές, δήθεν δημοσκοπήσεις, που είναι στα χέρια ξένων πρεσβειών και οι οποίες δίνουν διαφορετικά αποτελέσματα από τις δημοσιευθείσες έρευνες, ενώ επιστρατεύθηκε ακόμα και ο Βαγγέλης Αντώναρος, για να γράψει στο Facebook ότι διαθέτει πληροφορίες για γκάλοπ που δίνει τη διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ μόλις στο 1,2%.

Το βίντεο εδώ
Όλα αυτά φυσικά ελάχιστους πείθουν και αυτό που τρομάζει πραγματικά τους επιτελείς του Μαξίμου είναι οι εικόνες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, με τη συμμετοχή του κόσμου στις ομιλίες του πρωθυπουργού να είναι από μικρή έως απογοητευτική. 

Η φωτογραφία από την Καρδίτσα, με ελάχιστους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ να περιμένουν να ακούσουν τον πρωθυπουργό, έγινε viral στο Twitter, και έπρεπε να υπάρξει αντίδραση. 

Το σχέδιο του Μαξίμου 

Το σχέδιο που τέθηκε σε εφαρμογή περιελάμβανε δύο σκέλη. 

Αφενός την αποδόμηση του ηγετικού προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη, με ένα μπαράζ δημοσιευμάτων για τη χαμηλή συμμετοχή του κόσμου στις δικές του ανοιχτές ομιλίες, και αφετέρου με την ενίσχυση του προφίλ του Αλέξη Τσίπρα, με «ενισχύσεις» από κοινωνικές ομάδες που μεταφέρονται με πούλμαν από κάθε γωνιά της Ελλάδας ώστε να φανεί η λαϊκή συμμετοχή στις δικές του ομιλίες.
Ρομά με σημαίες
Το σχέδιο με τη μεταφορά Ρομά στις ομιλίες θέλει να περάσει το μήνυμα ότι ο πρωθυπουργός διαθέτει ακόμα τη λαϊκή αποδοχή
Η χαμηλή συμμετοχή του κόσμου στις ανοιχτές συγκεντρώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, παρά τα φωτορεπορτάζ που δημοσίευσε η «Αυγή», δεν επιβεβαιώνεται από τις εικόνες που έδωσαν στη δημοσιότητα τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ενώ την ίδια τύχη είχαν και τα «ρεπορτάζ» φιλικών προς τον ΣΥΡΙΖΑ ιστοσελίδων, που διακίνησαν τη θεωρία ότι όπου εμφανίζεται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει χαμηλά, μονοψήφια νούμερα τηλεθέασης.

Τη θεωρία διέψευσαν τα Ellinika Hoaxes, που ασχολήθηκαν ειδικά με το θέμα της εμφάνισης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο δελτίο ειδήσεων του Star, και έβγαλαν φάουλ και ψευδή -fake στη γλώσσα του ίντερνετ- την είδηση που δημοσιεύθηκε. 

Οτι δηλαδή ο κ. Μητσοτάκης έκανε μονοψήφια νούμερα τηλεθέασης στο δελτίο ειδήσεων του Star.

Την ίδια στιγμή τέθηκε σε εφαρμογή και το σχέδιο για τη μεταφορά Ρομά στις ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα, ώστε να περάσει το μήνυμα ότι ο πρωθυπουργός διαθέτει ακόμα τη λαϊκή αποδοχή. 

Η διαρκής παρουσία όμως πούλμαν, με μεταφερόμενους οπαδούς της συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας, δημιούργησε και ερωτήματα για το κατά πόσο οι μεταφερόμενοι οπαδοί είναι αυθορμήτως προσελθόντες ή, αντίθετα, όπως ισχυρίζονται κάποιοι φανατικοί αντιΣΥΡΙΖΑ στα κοινωνικά δίκτυα, είναι επί πληρωμή.

Οι σχετικές πληροφορίες, πάντως, που έχουν εμφανιστεί στο Twitter και οι οποίες θέλουν τους μεταφερόμενους οπαδούς να λαμβάνουν 25 ευρώ για τη συμμετοχή τους στις κομματικές συγκεντρώσεις, δεν επιβεβαιώνονται.

Πηγή

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

4 σχόλια:

 1. Μακράν η χειρότερη και πιο ολοκληρωτική κυβέρνηση όλων των εποχών..
  Έκαναν το κράτος και τους θεσμούς ιδιωτική τους υπόθεση και την Ελλάδα-τους έλληνες απανταχού να νιώθουν άβολα στην πατρίδα τους.
  Οι σταλινοπασόκοι όπως τους αποκαλώ δεν έχουν συγκριτικό όμοιό τους προηγούμενο.

  απ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Όπου "σταλινοπασόκοι" βλ. συριζα

  απ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Φυσικά η μεταφορά κλακαδόρων είναι -πέραν του ποιους καλούν (εδώ σαφώς πρόκειται για ομαδοποίηση εκλογικών σκοπιμοτήτων)- το πιο παλαιοκομματικό τερτίπι, γενικώς ό, τι σαθρό, συγκεντρωτικό, καθεστωτικό, το έχουν οι "σωτήρες" οι συριζαίοι που το περιώνυμο "προμό" επέβαλλε στην ζαλισμένη ελληνική κοινωνία ως ...υπόδειγμα στην δεκαετία του μνημονίου και πριν από αυτό ακόμα.

  απ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ομοιως ομοιω αει ΕΡΠΕΙ ,για αυτο εχουν ξασαλωσει οι ερπετογυφτοι .Τους αβανταρουν οι κωλο κυβερνησεις της νεας ταξης στην Ελλαδα.ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ