Τρίτη, 21 Μαΐου 2019

Δεν τα "βρίσκουν" ούτε στο πώς θα φύγουν


 Του Γιώργου Κράλογλου
 

Αυτά ήταν όλα τους τα χαρτιά. 
Διχασμός, σκάνδαλα και ψευτοπαροχές. 

Τα έπαιξαν και έχασαν πριν τις εκλογές. 

Τώρα ψάχνουν το πώς συμφέρει να φύγουν.


Άλλο πράγμα ο Αλέξης Τσίπρας. 


Και άλλο ο ΣΥΡΙΖΑ ως όχημα του Αλέξη Τσίπρα για να φθάσει μέχρι εδώ που έφθασε.
Παρ' όλα αυτά, υπάρχουν και οι ανόητοι (σε υψηλές βαθμίδες στον ΣΥΡΙΖΑ), που νομίζουν ότι είναι καλύτερα να φύγουν τον Ιούνιο χάνοντας τις εκλογές. Ο Αλέξης Τσίπρας όμως, κατά πάσα βεβαιότητα, τους αγνοεί. Δεν προσπαθεί ούτε να τους πείσει.

Και όπως φαίνεται, εκτός από μια μικρή ομάδα εντός και εκτός Μαξίμου ουδείς, εκ των ανόητων, είναι σε θέση να δει πιο πέρα από την καρέκλα και τα 7.500 ευρώ τον μήνα, που πάνε μαζί με την καρέκλα...

Λέμε ότι τους αγνοεί γιατί (όπως εγκυρότατα μαθαίνουμε) ο ίδιος ο Τσίπρας "καθησυχάζει" βασικά στηρίγματά του από τον χώρο της κρατικοδίαιτης οικονομίας μας ότι δεν θα αιφνιδιάσει με τις εκλογές. Δεν θα υποχωρήσει στις πιέσεις για εκλογές τον Ιούνιο. Δεν θα αναθεωρήσει τη βασική του θέση, για Οκτώβριο.

Σε τι οφείλεται όμως η πιθανή ανησυχία ορισμένων κρατικοδίαιτων που δεν εγκατέλειψαν τον Αλέξη Τσίπρα, την 4ετία του στην εξουσία; 


Σε δύο λόγους. 

Χαρακτηριστικούς όμως (έτσι πιστεύουμε εμείς) για τη μορφή ή το μείγμα, αν θέλετε, της οικονομίας που θα αναγκασθεί να ακολουθήσει και η κυβέρνηση των εκλογών.


Ο πρώτος λόγος (κατά τη γνώμη μας) είναι πως από τον Μάιο μέχρι και τον Οκτώβριο ο χρόνος είναι αρκετός για να διαμορφωθούν κρατικά επενδυτικά σχέδια σε ΔΕΚΟ που δεν είναι ακόμη στον δρόμο της ιδιωτικοποίησης (ενέργεια, νερά, μεταφορές, υποδομές) οπότε δικαιολογούνται επενδύσεις και άρα παραγγελίες σε ιδιωτικούς ομίλους που ζουν και τρέφονται μόνο από τις κρατικές δουλειές και δουλίτσες… 


Ανάμεσα σε όλα είναι και τα κάποια συγκεκριμένα (πρόσφατα) σχέδια με τη ΔΕΗ, τη ΛΑΡΚΟ, τα ΕΛΠΕ, τη ΔΕΠΑ (και 1-2 ακόμη ΔΕΚΟ) που δρομολογήθηκαν ήδη και δεν πρέπει να ανακοπούν (αν δηλαδή τον Ιούνιο πάμε αιφνιδίως σε βουλευτικές εκλογές).
 
Τον δεύτερο λόγο τον προκαλεί μια υπερβολική, θα λέγαμε, (για τις μαύρες ημέρες που περνάει ο ΣΥΡΙΖΑ) κινητικότητα από κυβερνητικούς παράγοντες ( λεγόμενους και προεδρικούς) να ολοκληρώσουν και να κλείσουν συζητήσεις με επιχειρηματικές ομάδες και επιχειρηματικές μονάδες στη συμπλήρωση κενών σε βιομηχανική, αναπτυξιακή αλλά και κοινωνική… νομοθεσία με τρόπο όμως που θα διασφαλίζει μεγάλη φωτογραφική ακτίνα δράσεως, των συγκεκριμένων Ομίλων.

Και πότε δεν έγινε έτσι, θα παρατηρήσει ο καλόπιστος παρατηρητής. 


Συνηθίζεται πριν τι εκλογές να έχουμε εκτός από παροχολογία και διευθετήσεις… με έκτακτες τροπολογίες ή υπουργικές αποφάσεις, για τα στερνά… των πολιτικών εκείνων που, χωρίς καρέκλα, θα χάσουν και τους δεσμούς τους με παράγοντες της οικονομίας.
Με τον ΣΥΡΙΖΑ όμως δεν είναι έτσι. Δεν πρόκειται για την ίδια τακτική. Αυτό που συμβαίνει (προφανώς εν γνώσει του Αλέξη Τσίπρα) είναι η αναγκαστική γεφύρωση καταστάσεων στην οικονομία με την επόμενη κυβέρνηση.

Και για να το πούμε ακόμη πιο αναλυτικά. 


Αυτά που δρομολογούνται (από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ) σε υποχρεωτική πορεία έχουν ως βάση το δήθεν ενδιαφέρον του Αλέξη Τσίπρα για την ανάπτυξη μέσα και από σχέδια νόμων, διατάξεις, τροπολογίες και αποφάσεις τις οποίες θα αναγκαστεί να τηρήσει η επόμενη κυβέρνηση. 


Γιατί έτσι και αποφύγει να ολοκληρώσει και να εφαρμόσει όλα όσα προετοιμάζονται τώρα σε οικονομικά υπουργεία και υπηρεσίες, (με αξιοπρόσεκτη μάλιστα ταχύτητα για μια αριστερή κυβέρνηση ενάντια στην ολιγαρχία…) θα συναντήσει τη σκληρή αντιπολίτευση ΣΥΡΙΖΑ για το πάγωμα μέτρων ανάπτυξης που παρέλαβε αλλά αγνόησε η νέα κυβέρνηση!!!

Ο χρόνος λοιπόν είναι πολύτιμος για τον ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά για τον Αλέξη Τσίπρα. 


Το 4μηνο μέχρι τον Οκτώβριο των εκλογών είναι βασανιστικό μόνο για τους ανόητους του ΣΥΡΙΖΑ που θεωρούν πως αιφνιδιάζοντας με εκλογές τον Ιούνιο μπορεί και να πετύχουν το εντελώς απρόσμενο. 

Αλλά για τους "Μανωλιούς" του ΣΥΡΙΖΑ που θα αλλάξουν βάζοντας τα ρούχα τους αλλιώς... είναι χρήσιμο. 

Θα έχουν στηρίξει την κρατικοδίαιτη οικονομία στην πράξη. 

Και θα προβάλλουν ως έργο όλα εκείνα που θα τακτοποιήσουν… ( το 4μηνο) στο όνομα της δίκαιης ανάπτυξης!!!


Capital


Πηγή

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

1 σχόλιο:

 1. Μια τον Ιούνιο λένε μια τον Οκτώβριο,μια τον Σεπτέμβριο είπε ο Τσίπρας.Τους βολεύει ο Σεπτέμβριος διότι ποντάρουν στην αποχή του γραψαρχ@δ@ λαού.

  Με 3-4 μήνες προπαγάνδας δεν σώζονται.Ηρθε η ώρα να απαντήσει ο λαός που χαρακτηρίστηκε από τον πρωθυπουργό ανόητος όχλος φασιστών.

  Για να δούμε πως θα φερθεί ο ψηφοφόρος.Ως ανόητος ή γύρισε ο τροχός και ήρθε η ώρα να γ@μ"&$#@.

  Πάντως εάν το Σύριζα είναι κοντά στον πρώτο κόμμα θα προκηρύξει άμεσα εκλογές.Αλλιως αν συνεχίσει την ψευδοπαροχολογια το περιμένει χειρότερη
  ήττα λίγο αργότερα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ