Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019

Περί συμμαχιών, διευρύνσεων και προσκλητηρίων συνείδησης...
Ευτυχώς όμως, για πολλούς από μας, τους ιδεολάτρες, τους ρομαντικούς πιστούς του χώρου, τα πρόσωπα που χθες υπηρέτησαν συγκυριακά τον χώρο, έρχονται και παρέρχονται. 

Οι ιδέες μένουν κι όχι τα πρόσωπα με τα πρωτόγνωρα ιδεολογικά άλματα. 

 Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΡΗΣ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ  IMAGES

*Γράφει ο Χρήστος Κ. Μακρίδης

 

"Στην πολιτική, ηθική δεν υπάρχει, υπάρχει μόνο σκοπιμότητα" Λένιν

 


Αγαπητέ, ο αιτιώδης λόγος για την κοινότυπη διαπίστωση που κάνεις, «Αυτή τη στιγμή, η Δημοκρατία, όπως την είχαμε γνωρίσει τις προηγούμενες δεκαετίες έχει υποστεί σοβαρότατους κλυδωνισμούς και ισχυρές αμφισβητήσεις», είναι οι ιδεολογικές πιρουέτες του ανεπάγγελτου / επαγγελματία πολιτικού και το έλλειμμα αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος. 

Ήτοι η ιδεολογικοπολιτική μετάλλαξη του πολιτικού προσωπικού, κυρίως όσων πήραν περισσότερα από όσα έδωσαν στην παράταξή τους, απόρροια όχι κάποιας ιδεολογικής σύγχυσης αλλά συνειδητής κι ώριμης απόφασης. 

Όσων κατ΄ουσίαν έχουν ασήμαντη απήχηση στην κοινωνία και μηδενική επιρροή στο εκλογικό σώμα. 

Όσων, εν τέλει, με τον τρόπο αυτό, επιζητούν διαβατήριο για ανέξοδη και ασφαλή επιστροφή στην κεντρική πολιτική της χώρας.....

Ίσως πάλι η κεντρική πολιτική σκηνή βρίθει από τους λεγόμενους, κατ΄εσέ, «τηλεοπτικούς φασουλήδες». 


Ήτοι όλους εκείνους που σε συνέντευξή σου, εφημερίδα τα "ΝΕΑ" / 30 Σεπτεμβρίου 2002, είπες ότι είναι «τσάμπα κομπάρσοι στις τηλεοπτικές επιθεωρήσεις. 

Όσοι πετάγονται ξαφνικά, χωρίς να έχουν τίποτα να πουν, μόνο και μόνο για να τους θυμόμαστε». 

Ευτυχώς όμως, για πολλούς από μας, τους ιδεολάτρες, τους ρομαντικούς πιστούς του χώρου, τα πρόσωπα που χθες υπηρέτησαν συγκυριακά τον χώρο, έρχονται και παρέρχονται. 

Οι ιδέες μένουν κι όχι τα πρόσωπα με τα πρωτόγνωρα ιδεολογικά άλματα. 

Σε κάθε περίπτωση όμως, στο τραπέζι, παραμένει αναπάντητο ένα ερώτημα. 
Ερώτημα, που αφορά κάθε ομοτράπεζο και ομόσταβλο συναγωνιστή της γενιάς μου. 

Πότε έλεγες αυτό που σε εκφράζει ιδεολογικοπολιτικά???????


*Πολιτικός Επιστήμων - Τεχ.Γεωπόνος - Παιδαγωγός


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ