Τρίτη, 21 Μαΐου 2019

Στη δημοσιότητα το καυτό ερωτηματολόγιο, στο οποίο δεν απάντησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Μαραθώνα, κ. Σπύρος Λιβαθινός

 Πιστεύω ακράδαντα πως ο ρόλος ενός πραγματικού δημοσιογράφου που σέβεται τον εαυτό του και το κοινό του, είναι να μην χαϊδεύει τα αυτιά των πολιτικών, αλλά και τ' αυτιά του λαού γενικώς και στην συγκεκριμένη περίπτωση, των υποψηφίων δημάρχων και δημοτικών συμβούλων, αλλά και των δημοτών του Μαραθώνα.Μ΄αυτή την αταλάντευτη στάση, δίνω στην δημοσιότητα το ερωτηματολόγιο της συνέντευξης που απέστειλα στις 16 Μαίου 2019, στον υποψήφιο δήμαρχο Μαραθώνα κ. Σπύρο Λιβαθινό, τον έναν από τους δυο ισχυρούς διεκδικητές του πολύπαθου Δήμου μας, που δυστυχώς δεν έτυχε απάντησης.


Σήμερα, έχοντας ως καταληκτική ημερομηνία απάντησης του ερωτηματολογίου, και κατόπιν αρκετής αλληλογραφίας μου με το γραφείο του υποψηφίου δημάρχου, έχοντας την απάντησή του, με την οποία μου γνωστοποιεί πως δεν μπορεί να μου απαντήσει, λόγω φόρτου, είμαι υποχρεωμένη να δημοσιοποιήσω την συνέντευξη.


Γνωρίζω πολύ καλά πως οι ερωτήσεις είναι σκληρές.

Σ' αυτές όμως έχω την απαίτηση πρωτίστως ως ενεργός πολίτης  και δευτερευόντως ως δημοσιογράφος, να απαντήσει όποιος διεκδικεί την ψήφο μου και την ψήφο των συμπολιτών μου.

Για τον λόγο αυτό, δημοσιοποιώ όχι μόνον το ερωτηματολόγιο των ερωτήσεων, αλλά και την δική μου αλληλογραφία προς τον υποψήφιο δήμαρχο Μαραθώνα κ. Σπύρο Λιβαθινό.Η παραλαβή της συνέντευξης, επιβεβαιώθηκε άμεσα, αλλά μετά άρχισαν οι ... καθυστερήσεις... έτσι για να μιλήσουμε και με ... ποδοσφαιρικούς όρους, ... κάπου χάθηκε η συνέντευξη... κάποιος την πέταξε... είναι πολύ μεγάλη... μέχρι που φτάσαμε ... στην μπάλα στην εξέδρα...
Όλες αυτές τις μέρες, είδατε και είδα, τους δυο εκ των πέντε υποψήφιους δημάρχους, να παρελαύνουν από τα τηλεοπτικά παράθυρα μεγάλων τηλεοπτικών μέσων, αλλά και του έντυπου τύπου, ημερήσιου και τοπικού και να απαντούν σε ερωτήσεις... "εξ απαλών ονύχων", από το σύνολο των δημοσιογράφων που τους τις υπέβαλαν.

 ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΗΚΕ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΤΕΙ ΚΑΙΡΙΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ, όχι γιατί δεν γνωρίζουν τα τοπικά μας θέματα, αλλά κυρίως, γιατί δεν ήθελαν να "στριμώξουν" τους υποψηφίους...
Το γιατί, το αντιλαμβάνεστε όλοι...

Είδατε και είδα ... "φανταχτερά πρόσωπα - διασημότητες", να μιλούν για την υποψηφιότητα του κ. Σπύρου Λιβαθινού... 

Μα ποιόν νοήμωνα πολίτη, ενδιαφέρει η άποψη των διασημοτήτων, όταν τα δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες προβλήματα μείζονα και ελάσσοντα, καίνε τον τόπο μας, και αυτά θα πρέπει να αντιμετωπιστούν από τον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο που θα εκλεγεί στις επερχόμενες εκλογές;;;

Προς θεού και μην παρεξηγηθώ, δεν υποτιμώ κανέναν υποψήφιο σε προσωπικό επίπεδο...
ΔΕΝ Μ' ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΟΜΩΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ, Ή ΚΑΛΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ.

ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΗΘΟΣ, Η ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ, ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ,  Η ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ, ΟΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥ.

ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΞΑΝΑΖΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ.

ΚΑΙ Σ΄ ΑΥΤΟ, ΕΧΟΥΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΑΠΑΝΤΕΣ.

Παραθέτω το ερωτηματολόγιο της συνέντευξης προς τον υποψήφιο Δήμαρχο Μαραθώνα.
Μιας συνέντευξης που δεν έτυχε απάντησης, αλλά που για μένα... στην ουσία, έτυχε...

Οφείλω όμως να δημοσιεύσω και την απάντηση που έδωσα στον κ. Λιβαθινό, όταν μου ανακοίνωσε με προσωπική επιστολή του, πως δεν είναι δυνατόν να απαντήσει στο ερωτηματολόγιο, λόγω προεκλογικού φόρτου και ... μεγάλων ερωτήσεων... 
ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΛΟΓΕΣ, ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ.
 


Καλλιόπη Σουφλή


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΛΙΒΑΘΙΝΟ, ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑΚύριε Λιβαθινέ, πριν ξεκινήσω την συνέντευξη μαζί σας, οφείλω να σας ενημερώσω, αφενός μεν ότι ως ενεργός πολίτης και δημοσιογράφος, είναι υποχρέωσή μου να σας κάνω σκληρές ερωτήσεις, και αφετέρου, ότι τις ίδιες σκληρές ερωτήσεις έχω καταθέσει σε όλους τους υποψηφίους δημάρχους που κατέρχονται στις εκλογές της 26ης Μαϊου 2019, διεκδικώντας την εξουσία του Δήμου Μαραθώνα.

1.      Κύριε Λιβαθινέ, διαβάζοντας πολύ προσεκτικά όλο το προεκλογικό σας πρόγραμμα και τις προκριματικές θέσεις σας στα μείζονα προβλήματα του τόπου μας,  στάθηκα στην λέξη «ΣΕΒΑΣΜΟΣ».

Γράφετε συγκεκριμένα: «Σεβασμός στην κριτική, σεβασμός σε κάθε αντίθετη άποψη, μα πάνω απ’ όλα, σεβασμός στα χρόνια προβλήματα κάθε ταλαιπωρημένου πολίτη, που επιθυμεί να αποκτήσει έναν Δήμο ανθρώπινο, λειτουργικό, σύγχρονο και κανό να θέσει τα θεμέλια εκείνα που θα θωρακίσουν το μέλλον κάθε κατοίκου, κάθε οικογένειας, το μέλλον των παιδιών μας».

Επισημαίνετε δε με έμφαση, πως… «το έντυπο που κρατάτε στα χέρια σας, δεν είναι μια απλή έκθεση ιδεών. Αποτελεί τον καθρέφτη ενός σχεδίου ανάπτυξης του Δήμου μας….»… κλπ… κλπ…

ΣΕΒΑΣΜΟΣ!

Λέξη και έννοια βαριά, που δεν σας κρύβω, πως την έχω πολλάκις ακούσει από τα χείλη ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, επί σειρά ετών, όταν είχα την εφημερίδα μου ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ και κάλυπτα όλες τις δημοτικές και παραταξιακές αναμετρήσεις δεκάδων δήμων…

Αυτή η λέξη, λεγόταν κατά κόρον προεκλογικά, μετεκλογικά όμως, ο … «σεβασμός», περιοριζόταν στους … «ημετέρους»…

Γιατί  ο πολίτης, ο οποίος έχει πολλάκις και κατά συρροήν εξαπατηθεί από προηγούμενες δημοτικές αρχές, να πειστεί πως η λέξη και κυρίως η πρακτική της εφαρμογή, θα βρει στο πρόσωπό σας και στο πρόσωπο των εκλεγμένων δημοτικών σας συμβούλων, την πλήρη εναρμόνισή της;;;


2.      Στην δεύτερη σελίδα του πολυτελέστατου προεκλογικού σας εγχειριδίου, γράφετε μεταξύ άλλων:

«Γνωρίζουμε ότι θα παραλάβουμε έναν δήμο βαλτωμένο, έναν δήμο παρατημένο, που ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΡΙΖΟΤΑΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΕΡΑΚΙ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ»!!!!!!!

Αυτό και μόνον, κύριε Λιβαθινέ, ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΨΙΝΑΚΗ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΣΚΟΡΠΙΣΤΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΧΕΔΟΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΑΣ.

Κι εδώ τίθεται το ερώτημα:
ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ, ΤΜΗΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΨΙΝΑΚΗ, ΠΟΥ  ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΡΑΞΙΑ Ή ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥΣ Ή ΤΙΣ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥΣ, ΣΤΟ ΒΑΛΤΩΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ;

Γιατί κύριε Λιβαθινέ, στελεχώσατε τον συνδυασμό σας με «επικίνδυνα, φθαρμένα και ανίκανα πολιτικά υλικά»;;;
Τόσον εσείς, όσον και πολλά από τα πρόσωπα του συνδυασμού ασκήσατε διοίκηση. Και μπορεί ο Ψινάκης να ήταν ότι χειρότερο πέρασε ποτέ από τον τόπο αυτό, φέρετε όμως και εσείς επίσης τεράστιο μερίδιο ευθύνης, γι αυτή την κατάντια.
Την πλειοψηφία των προβλημάτων που σήμερα δηλώνετε πως θέλετε να επιλύσετε, ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΤΕ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΟΥ ΨΙΝΑΚΗ, ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ.. ΗΣΑΣΤΑΝ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΗΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΕΛΘΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ.
Και μπορεί εσείς να αποχωρήσατε μετά τον πρώτο χρόνο, αυτό όμως, ουδόλως αφαιρεί και τις δικές σας ευθύνες…
Μεγαλύτερες φυσικά ευθύνες έχουν όσοι ανεξαρτοποιήθηκαν στην πορεία, ή παραιτήθηκαν μετά ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΟΥ ΜΑΤΙΟΥ, ή παρέμειναν και παραμένουν μέχρι σήμερα στην εξουσία.
Όσοι άσκησαν μέσα από οποιοδήποτε πόστο εξουσία, επί δημαρχίας Ψινάκη, σήμερα, θα έπρεπε να βρίσκονται στα σπίτια τους  και να ντρέπονται να διεκδικούν και νέα πενταετία εξουσίας.
Πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι ζήτησαν συγνώμη, που συνέπραξαν με τον Ψινάκη, ΟΥΔΕΙΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ ΣΥΓΝΩΜΗ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΣΕ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ, ΤΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΨΙΝΑΚΗ.

Οι αιρετοί, κύριε Λιβαθινέ, κρίνονται από την συνάφεια, ή από την διάσταση λόγων και έργων.
Και ξέρετε τι μ’ ενοχλεί και ενοχλεί και τους σκεπτόμενους πολίτες;
Το γεγονός ότι όλοι όσοι άσκησαν διοίκηση, παρουσιάστηκαν στον λαό ως ικανοί, και στην συνέχεια ενώ απέτυχαν και αδράνησαν, έχουν το θράσος να ξαναζητούν την ψήφο του λαού.

Γι αυτό, σε ότι με αφορά, και σας το δηλώνω δημοσίως, θα προτρέψω τους δημότες του Μαραθώνα, να ψηφίσουν ΝΕΑ ΑΦΘΑΡΤΑ ΚΑΙ ΙΚΑΝΑ ΣΤΕΛΕΧΗ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΗΘΟΥΣ, ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ, ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ, ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ ΑΣΚΗΣΑΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΑΠΟ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ.

ΚΑΙ ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ, ΘΑ ΖΗΤΟΥΣΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΩΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Και μπορεί εσείς να ήσασταν ο πρώτος δημοτικός σύμβουλος που ανεξαρτοποιήθηκε από τον συνδυασμό του Ψινάκη, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων, παραιτήθηκε όταν έγινε το ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΜΑΤΙ, λες και το προηγούμενο διάστημα, που ήταν δημοτικοί σύμβουλοι, δεν  έφεραν μερίδιο ευθύνης για ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ!
Βλέπετε, η λέξη ΕΥΘΥΝΗ, είναι πολύ ακριβή ερωμένη, και σπανίζουν αυτοί που ξέρουν να την αναλαμβάνουν ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ… Η πλειοψηφία ΦΥΓΟΔΙΚΕΙ. Τι απαντάτε σ’ αυτά που σας θέτω;


3.      Ας πάμε τώρα, στα 10 ΒΗΜΑΤΑ, που θ’ αλλάξουν τον Μαραθώνα, αν εκλεγεί ο συνδυασμός σας. Ας τα δούμε επιγραμματικά, και στην συνέχεια θα τεθούν και οι ανάλογες ερωτήσεις.


Α. ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ.

Πολύ καλή σκέψη, αλλά ενέχει και μια παγίδα, που όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά και γνωρίζουμε, η Πατρίδα μας, έχει πολλάκις καταδικαστεί, επειδή οι … απορροφήσεις των Κοινοτικών Κονδυλίων, πήγαιναν σε… τσέπες και ότι έργο έγινε, στην συντριπτική του πλειοψηφία, έγινε μισό… βλέπετε «η μάσα» και «η μίζα» είναι… ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΠΟΡ ΟΣΩΝ ΑΣΚΟΥΝ ΕΞΟΥΣΙΑ…
Ποιος μας εγγυάται πως η απορρόφηση των Κοινοτικών Κονδυλίων, δεν θα καταλήξει στις τσέπες κάποιων, όταν ακόμα βοά ο τόπος, για το κονδύλι του 1,8 εκ. ευρώ, που δόθηκε μετά την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε τον τόπο μας, ΟΥΔΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ… ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙ ΑΥΤΑ… ΚΙ ΕΣΕΙΣ, ΕΧΕΤΕ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΣΑΣ, ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΜΕΤΕΧΟΥΝ ΤΗΣ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ.

ΖΗΤΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΣΧΕΔΟΝ ΤΩΡΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ;;;


Β.  ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Πεντακόσια σύγχρονα οργανογράμματα να φτιάξετε, αν δεν υπάρχουν ικανοί και έντιμοι δημοτικοί σύμβουλοι, με την αρμοδιότητά του ο καθένας να τα εφαρμόσουν, στα χαρτιά θα μείνουν τα οργανογράμματα.
Τα παλιά υλικά του Ψινάκη και του Λουίζου, που βρήκαν στέγη στον συνδυασμό σας, και τα οποία εσείς ο ίδιος στον χαιρετισμό σας, θεωρείτε πως κατέστρεψαν τον δήμο Μαραθώνα, πιστεύετε πως έχουν τα κατάλληλα προσόντα να πραγματώσουν ένα τέτοιο σχέδιο;

Γ. ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΜΑΤΙΟΥ / ΝΕΟΥ ΒΟΥΤΖΑ
Στο πρόγραμμά σας γράφετε πως θα δημιουργήσετε ειδικό γραφείο, που θα ασχολείται αποκλειστικά και καθημερινά, με την αποκατάσταση των προβλημάτων στην περιοχή και την εξυπηρέτηση των πυροπλήκτων, όταν βοά «η δημοσιογραφική πιάτσα» και γνωρίζουμε πως η κυβέρνηση και στοιχηματίζω και η επερχόμενη κυβέρνηση ή συγκυβέρνηση, βρίσκουν και θα βρίσκουν δεκάδες προσκόμματα στους πληγέντες πυρόπληκτους συμπολίτες μας, γιατί άπαντες όπως το έχω γράψει χιλιάδες φορές στην ιστοσελίδα μου, είναι πιόνια των παγκοσμιοποιητών, ώστε να μην ανοικοδομήσουν τα σπίτια τους, που τυγχάνει να βρίσκονται σε δασική περιοχή, σε ρέματα, να είναι αυθαίρετα κλπ κλπ...
Προτίθεστε να αντικαταστήσετε την νυν και τις επόμενες κυβερνήσεις και αν ναι, πως;;;

Δ. ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Κάνετε λόγο για «όπλο» στον αγώνα κατά της έναρξης  λειτουργίας του ΧΥΤΑ.
Με συμμάχους, ποιους; Την απερχόμενη Δούρου, τον επερχόμενο Πατούλη, την υπάρχουσα κυβέρνηση, την επερχόμενη κυβέρνηση ή συγκυβέρνηση, τους υπάρχοντες και τους επερχόμενους ΕυρωβΟλευτές, που άπαντες σχεδόν εμπαίζουν χρόνια τώρα, τον λαό του Μαραθώνα προεκλογικά και μετεκλογικά τον ξεπουλούν, τον λαό του Μαραθώνα, που στην πλειοψηφία του είναι ΑΜΕΤΟΧΟΣ;;;

ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΤΡΑΠΕΙ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ;

Ή ΜΗΠΩΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΕ ΠΩΣ… Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΥΤΑ, ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΙΣ … ΤΣΕΠΕΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ;;;

Ε. ΤΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Στο πολυτελέστατο προεκλογικό έντυπό σας, κάνετε λόγο, για «μια σειρά δράσεων, και μετατρέπουμε έναν παραμελημένο Δήμο, σε μια «έξυπνη» και λειτουργική πόλη, μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα, ώστε να υπάρξει «έξυπνος φωτισμός», «έξυπνη σηματοδότηση» και αποκατάσταση προβλημάτων οδοποιίας…
Πέντε χρόνια στην εξουσία του δήμου Μαραθώνα, δεν υλοποιήθηκε ούτε ένα πρόγραμμα ευρωπαϊκό, από τα πρόσωπα που βρίσκονται στον συνδυασμό σας και στους άλλους δημοτικούς συνδυασμούς.
Τι σας κάνει να πιστεύετε πως … θα υλοποιήσετε όλα αυτά τα πολύ ενδιαφέροντα προγράμματα, αν εκλεγείτε;;;

ΣΤ. ΑΜΕΣΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ

Να ξέρατε πόσες φορές το έχω ακούσει αυτό, στα χρόνια που ζω στην Νέα Μάκρη, από ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ και πάντα προεκλογικά…

ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ, ΩΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ, ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΣΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΡΑΞΑΝ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ;;;

Αρκεί να σας πω, πως από το 2004 έχει αποφασιστεί κατόπιν αιτήματός μου, να τοποθετηθούν είτε φωτεινοί σηματοδότες, είτε ένα «Δ» στη συμβολή των οδών Αγίας Παρασκευής και Βασιλείου Ρώτα, ώστε να μην θρηνούμε συνεχώς θύματα και τραυματισμούς ή τροχαία ατυχήματα, ελήφθη απόφαση, με τον τότε πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Αρμάο και το δημοτικό συμβούλιο, η οποία ουδέποτε υλοποιήθηκε.

Ζ.  ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Οδοποιία, Αποχέτευση, Σχολική Στέγη, Αθλητικές εγκαταστάσεις κ.α., περιλαμβάνει το προεκλογικό σας φυλλάδιο…

Προσωπικά, έχω χαρακτηρίσει ως «έγκλημα», την χωροθέτηση του ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ στη θέση που την χωροθέτησε η προηγούμενη δημοτική αρχή του Λουίζου , και θεωρώ δεδομένο πως δεν πρόκειται ούτε να λειτουργήσει, ενώ θα στοιχίσει τριπλάσια στους φορολογούμενους πολίτες.
Ως δημοτική αρχή του Ψινάκη, από την αρχή της θητείας σας, δεν πράξατε ουδέν, για αλλαγή χώρου.
Για ποια αποχέτευση μιλάτε;;;

Οι δρόμοι όλοι, βρίσκονται σε τραγική κατάσταση…
Το κουφάρι του 1ου δημοτικού σχολείου Νέας Μάκρης, που δεσπόζει στην κεντρική πλατεία, συμπληρώνει σχεδόν είκοσι χρόνια…
Ούτε το γεφύρι της Άρτας να ήταν…
Οι επισκευές των σχολείων, είναι ανύπαρκτες…
Η ανακατασκευή του γηπέδου Μαραθώνα, παραμένει στα … χαρτιά…
Εσείς όμως, όπως και οι άλλοι υποψήφιοι δήμαρχοι, έχετε στον συνδυασμό σας , τα «παλιά φθαρμένα πολιτικά υλικά» του Λουίζου και του Ψινάκη…
Επί ημερών της δημαρχίας Ψινάκη, πέρασε το καλώδιο υψηλής τάσης της ΔΕΗ , ΧΩΡΙΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ…
Επί ημερών της δημαρχίας Ψινάκη, απεντάχθηκαν από την εγκεκριμένη χρηματοδότηση τα 8 εκατομμύρια ευρώ για το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΦΕΤΗΡΙΑΣ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ, και οι δημότες, θα κληθούν να πληρώσουν τον καταλογισμό του 1 εκατομμυρίου ευρώ, μέσα από την αύξηση των δημοτικών τελών.

Μετά ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΟΥ ΜΑΤΙΟΥ, δόθηκαν 1,8 εκατομμύρια ευρώ για την κάλυψη αναγκών του Δήμου…

ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ, ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ…
ΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΕΝΟΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΠΑΡΑΚΜΙΑΚΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;;;

ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΣΑΣ ΟΜΩΣ, ΒΡΗΚΑΝ ΣΤΕΓΗ ΤΑ … «ΠΑΛΙΑ ΦΘΑΡΜΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ» ΤΟΥ ΛΟΥΙΖΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΨΙΝΑΚΗ.


Η. ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Στο πρόγραμμά σας, κάνετε λόγο για σύσταση γραφείου αγροτικής ανάπτυξης και επένδυση στην τεχνοκρατική υποστήριξη των αγροτών, προκειμένου να επιτευχθεί η επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας.

ΜΕ ΤΟΝ ΧΥΤΑ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ;;;
Γιατί γνωρίζετε πολύ καλά, πως Ο ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΧΥΤΑ, ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ, ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
Προσωπικά, δεν θέλω να πιστέψω πως υπάρχουν δημοτικοί σύμβουλοι που… υπόσχονται προσλήψεις στον ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΧΥΤΑ… γιατί τέτοιες φήμες κυκλοφορούν…

Όταν ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΒΟΪΚΟΥ, ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΓΕΜΙΣΕΙ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΥΤΑ, ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ μιλάτε;;;


Θ. ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.

Σ’ αυτό το σημείο, θα σταθώ, γιατί  «μου χτυπάνε καμπανάκια», κύριε Λιβαθινέ, για να μην πω… ΚΑΜΠΑΝΕΣ…
Γράφετε στο προεκλογικό σας φυλλάδιο, πως «με μια σειρά δράσεις, θα δώσουμε ξανά πνοή στον «κλινικά νεκρό» εμπορικό κόσμο της περιοχής και καθιστούμε τον Δήμο Μαραθώνα, ελκυστικό για επιχειρηματικές επενδύσεις!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!».

Δηλαδή, κύριε Λιβαθινέ, αν αύριο, ένα μεγάλο επιχειρηματικό κονσόρτσιουμ, ελλήνων ή ξένων επενδυτών, έλθει στον τόπο μας και θελήσει να κάνει ένα… ΚΑΖΙΝΟ, ας πούμε στο … Άνω Σούλι… ΘΑ ΤΟ ΔΕΧΘΕΙΤΕ;;;
ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΑΥΤΟ;;;

Η κυβέρνηση εξήγγειλε την κατασκευή ενός νέου ΤΣΙΜΕΝΤΟΝΗΣΙΟΥ στην παραλία της ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ, θα το δεχθείτε;;;;
ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ;;;

ΑΝ ΚΑΠΟΙΟ ΚΟΝΣΟΡΤΣΙΟΥΜ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ, ΘΕΛΗΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΟ ΜΑΤΙ… ΣΤΑ ΚΑΜΜΕΝΑ, ΘΑ ΤΟ ΔΕΧΘΕΙΤΕ;;;


Ι. ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ.

Εδώ, επιτρέψτε μου να γελάσω πικρά, γιατί στις προεκλογικές υποσχέσεις του Ψινάκη, στον οποίον ήσασταν από τα κορυφαία στελέχη, ήταν η αξιοποίηση της Ιστορικής Κληρονομιάς… ΚΑΙ ΟΥΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ…

ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ, ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΣΑΣ…
Δηλαδή, ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΝΙΚΑΝΟΙ  ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ, ΘΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΡΙΟ ΙΚΑΝΟΙ, ΑΝ ΕΚΛΕΓΕΙΤΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ Ή ΤΟΠΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ;;;Ας πάμε τώρα, στα επιμέρους θέματα…

1.      Υπόσχεστε επισκευή συστήματος πυρόσβεσης στο πευκοδάσος του Σχινιά.
Με την πυροσβεστική, στην οποία βρίσκεται το πανάκριβο ηλεκτρονικό σύστημα που αγοράστηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, έχετε μιλήσει;;;
ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ, ΨΙΝΑΚΗ, ΛΟΥΙΖΟΥ, ΣΠΥΡΟΥ ΖΑΓΑΡΗ, ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ;;;
ΤΙΠΟΤΑ!

2.      Ένταξη του Βαρνάβα, στην μελέτη ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ.
Σ’ αυτόν τον Βιολογικό, που … τραβάει την ανηφόρα, χρειάζεται διπλά αντλιοστάσια, διπλή και τριπλή αφαίμαξη των κατοίκων του δήμου Μαραθώνα, θα εντάξετε και τον Βαρνάβα;;;

3.      Επίλυση του χρόνιου προβλήματος της κάκιστης ποιότητας του νερού και εξυγίανση του δικτύου ύδρευσης στο Γραμματικό, με αντικατάσταση των σωλήνων αμιάντου και σύνδεση με την κεντρική παροχή της ΕΥΔΑΠ.
Το πρόβλημα των αμιαντοσωλήνων, και την αντικατάστασή τους σε όλον τον ΔΗΜΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ, την ακούω και τη διαβάζω προεκλογικά, κάτι δεκαετίες… μετεκλογικά, ξεχνιέται…

4.      Διαβάζω πάντα από το προεκλογικό σας φυλλάδιο, για έργα αναβάθμισης του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου, για ένταξη του Λαογραφικου Μουσείου του Μαραθώνα στα αναπτυξιακά προγράμματα του δήμου, και αναρωτιέμαι αν γνωρίζετε πως όλα είναι προς μίσθωση και πώληση από την κυβέρνηση, στους διεθνείς τοκογλύφους, μέσω του Ταμείου Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας…

Να υποθέσω πως δεν γνωρίζετε, πως με το πρώτο Μνημόνιο και την Δανειακή Σύμβαση, αλλά και το τρίτο Μνημόνιο που υπέγραψε το 2015 ο Τσίπρας με τον Μητσοτάκη και τον Θεοδωράκη, ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΑ ΕΣΩΡΟΥΧΑ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 99 ΧΡΟΝΙΑ;;;

Ξέρετε, κύριε Λιβαθινέ, δεν είμαστε όλοι ηλίθιοι, για να χαύτουμε παραμύθια…

5.      Διαβάζω στο προεκλογικό σας φυλλάδιο, για τα έργα που υπόσχεστε στην Τοπική Κοινότητα της ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ
Μεταξύ άλλων κάνετε λόγο για … Αποχέτευση, αγνοώντας πως το 2004, ο τότε υπουργός ΠΕΧΩΔΕ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΟΥΦΛΙΑΣ, ΔΗΛΩΣΕ ΠΩΣ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΗΚΑΝ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, ΚΑΙ ΟΥΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΛΟΥΙΖΟΥ.

Κάνετε λόγο για ολοκλήρωση πράξεων εφαρμογής, όταν εκκρεμεί εδώ και δέκα πέντε χρόνια τουλάχιστον η πράξη εφαρμογής της 5ης Π.Ε. που γκρεμίζει τα παραλιακά ακίνητα, μεταξύ των οποίων και μεγάλο τμήμα του ξενοδοχείου του MARATHON BEACH ιδιοκτησίας του πρώην δημάρχου Βασίλη Τζιλάβη, αλλά… ΟΥΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.
ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΤΟΛΜΗΣΕΤΕ;;;

Κάνετε επίσης λόγο, για ανάπλαση της κεντρικής πλατείας, για νέες σχολικές στέγες, για αξιοποίηση του εργοστασίου Πορσελάνης, για αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης, για τόνωση του εμπορικού κέντρου, για επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου… και δεν σας κρύβω, πως γελάω, γιατί τα ακούω όλα αυτά, κάποιες … δεκαετίες και μάλιστα από παλιά πολιτικά πρόσωπα  προηγούμενων δημοτικών παρατάξεων, που έχουν βρει στέγη στον συνδυασμό σας…

Και θα σταθώ μόνον στην επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου…
ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ, ΕΓΙΝΕ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ;
Αν ναι, παρακαλώ, απαντήστε μου με πλήρη στοιχεία.


6.      ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ – ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ
Τι μου θυμίσατε κύριε Λιβαθινέ… πριν  τις εκλογές του 2014, που κάλεσε τους πολίτες ο αδελφός του κ. Ψινάκη, για να προβάλει τον θεσμό της ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ και της ενεργούς συμμετοχής όλων των πολιτών, που εφαρμόζεται σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη, ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΟΥΔΕΝ.
Αλήθεια, όλοι εσείς που απαρτίζατε τον συνδυασμό του Ψινάκη, είτε ανεξαρτοποιηθήκατε, είτε όχι και σήμερα αποτελείτε το… «βαρύ πυροβολικό» όλων σχεδόν των δημοτικών συνδυασμών και ξαναδιεκδικείτε την ψήφο, δηλαδή την εμπιστοσύνη των δημοτών, ΤΙ ΠΡΑΞΑΤΕ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ, ΓΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ; ΠΟΤΕ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΤΗΚΑΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ;;;

7.      ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΡΙΨΗ ΜΠΑΖΩΝ ΚΑΙ ΒΟΘΡΟΛΥΜΑΤΩΝ
Κύριε Λιβαθινέ, αυτό το χρόνιο και για δεκαετίες τεράστιο πρόβλημα ιδίως των βοθρολυμάτων, αν αρχίσουμε να μιλάμε με ονόματα, κάποιοι, πρέπει να πάνε στο σπίτι τους…
Να το δω και να μην το πιστέψω…
Όσο για τα μπάζα και την καθημερινή καθαριότητα των κοινοχρήστων χώρων, ας μην πω πόσες φορές έχω ζητήσει καθαρισμό κοινόχρηστου χώρου, που ανά πάσα στιγμή, κινδυνεύουμε να γίνουμε παρανάλωμα του πυρός, με τις πευκοβελόνες, και τα ξερά χόρτα, κάτω από τα πεύκα…
Όσο για τους κάδους απορριμμάτων, ας μην  σχολιάσω την τραγική τους κατάσταση…
Έχει κανείς επισκεφθεί από εσάς, την ΑΝΑΒΡΑ, την ΛΑΡΙΣΑ, τα ΤΡΙΚΑΛΑ, την ΟΛΥΜΠΟ της ΚΑΡΠΑΘΟΥ, να διαπιστώσει πως λειτουργούν κοινότητες και δήμοι που σέβονται τους πολίτες τους;;;
Θα εκπλαγείτε και θα ντραπείτε… όπως θα πρέπει να ντραπούν και οι πολίτες, που επιλέγουν τους φίλους, τους κουμπάρους, τους συγγενείς, τους καλοχαιρέτηδες, τους υποσχεδάκηδες, τους Μαυρογιαλούρους της πολιτικής… γι αυτό και κατάντησε όχι μόνον ο Μαραθώνας, αλλά ολόκληρη η Ελλάδα, τριτοκοσμική χώρα και αποικία των διεθνών τοκογλύφων.

8.      ΠΡΟΣΤΑΣΙΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ NATURA & ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ RAMSAR.
Δεσμεύεστε για την προστασία και την ανάδειξη του Πευκοδάσους του Σχινιά, της Παραλίας Σέσι, της Λίμνης Μαραθώνα, του Φράγματος, του Καταρράκτη της Ραπεντόσα, της Μπρέξιζας, της Ρεματιάς Βαρνάβα, και όλων των περιοχών φυσικού κάλλους του Δήμου.
Και το… ΤΑΜΕΙΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ, κύριε Λιβαθινέ, που δίνει αρχαιολογικούς χώρους, χώρους Πολιτισμού, Φυσικού Κάλλους, NATURA, ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ, ΣΧΟΛΕΙΑ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ κλπ, ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ, ΓΙΑ 99 ΧΡΟΝΙΑ, ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΥΠΕΡΠΗΔΗΣΕΤΕ;;;

9.      ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΘΡΗΝΟΥΜΕ 102 (επισήμως και ανεπισήμως πάνω από 300) ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ.
ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ… ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΣΚΗΣΗ  ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ … ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΚΡΟΥΝΩΝ, ΤΩΝ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ… ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΕΠΙ ΧΑΡΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ, ΓΙΑ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ.
Έπρεπε να θρηνήσουμε νεκρούς σε ένα ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ, κύριε Λιβαθινέ, για να βάλουμε σε προτεραιότητα την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ;;;
Κι εύχομαι να διαψευστώ, αλλά πολύ φοβάμαι, πως θα ξαναζήσουμε ανάλογη τραγωδία στον τόπο μας…
Και τρεμω στην ιδέα πως «κάποιοι» μπορεί να έχουν βάλει στο μάτι τον Σχινιά…
Η απερχόμενη δημοτική αρχή, όλο αυτό το χρονικό διάστημα της εξουσίας της, ΠΟΣΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΕ ΝΑ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕΙ ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΔΑΜΙΑΝΟΓΛΟΥ;;;
ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ, ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ, ΑΠΟ ΤΟΝ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΔΑΜΙΑΝΟΓΛΟΥ, Ή ΟΧΙ;;;
ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ;;;
ΣΕ ΠΟΙΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ;
Εύχομαι κύριε Λιβαθινέ, όσοι ευθύνονται για ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΟΥ ΜΑΤΙΟΥ, να πληρώσουν πολύ ακριβά…

10.   ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Κύριε Λιβαθινέ, εδώ και χρόνια η ασφάλεια των πολιτών, αποτελεί… ανέκδοτο.
Έχετε εκπονήσει ένα σημαντικό  σχέδιο.
Εύχομαι να μην μείνει στα χαρτιά… μετεκλογικώς, γιατί και με την λαθροεισβολή, η εγκληματικότητα έχει κτυπήσει κόκκινο στην περιοχή μας και η μετακίνηση χωρίς αυτοκίνητο, είναι ισορροπία τρόμου σε τεντωμένο σχοινί.

11.   ΥΠΟΔΟΜΕΣ
Χρόνιες είναι οι πολεοδομικές εκκρεμότητες με τις εντάξεις των περιοχών.
ΣΤΟ ΜΑΤΙ, ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ, θα μπορούσε να έχει λιγότερα θύματα, αν η περιοχή είχε ενταχθεί στο ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΗΣ το 2006, αλλά ας είναι καλά η … παρεούλα που μπλοκάρισε την ένταξη… τα είχα γράψει αυτά στην εφημερίδα μου, ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ…
Σήμερα, μήπως κάποιοι βρίσκονται στον συνδυασμό σας;;;
Και αν ναι, αυτό, δεν είναι απύθμενο θράσος και ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ, ΣΤΟΥΣ 102 ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ;;;

12.   ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ
Κύριε Λιβαθινέ, γνωρίζετε πως δημοτική περιουσία είναι ΚΑΤΑΠΑΤΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ;;;
Γνωρίζετε πως δίπλα στον χώρο της πρώην αμερικανικής βάσης, είχε συντελεστεί πλειστηριασμός ακινήτου ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ;
Γνωρίζετε πως το ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ, το έχουν καταπατήσει πρόσωπα που έχουν ασκήσει εξουσία στην τοπική αυτοδιοίκηση και έχουν αφήσει πίσω τους αρνητικό πρόσημο;
Οι «κακές γλώσσες» λένε, πως κάποιο απ’ αυτά τα πρόσωπα, προτίθεστε να του δώσετε την θέση του Γενικού Γραμματέα του δήμου, αν εκλεγείτε.
Εύχομαι αυτές … «οι γλώσσες» και οι φήμες, να μην ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, κύριε Λιβαθινέ, γιατί σ’ αυτή την περίπτωση θεωρείστε δεδομένη την συνέχιση της τραγικής Ψινάκειας πενταετίας…
Και έρχομαι στο κομμάτι του ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΤΟΥ ΚΩΠΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΟΥ, όπου μέσα σ’ αυτό εμπλέκεται και ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα Σπύρος Ζαγάρης, και είναι σήμερα κατηγορούμενος για κακούργημα στο Εφετείο Κακουργημάτων.
Τόσο η προηγούμενη δημοτική αρχή του Λουίζου, όσο και η δημοτική αρχή του Ψινάκη, «το περπατήσατε πολύ αργά το πράγμα», σαν να θέλατε να … καλύψετε κάποια πρόσωπα…
Θυμάμαι και κάποιες φωτογραφίες του Ψινάκη στην βίλα του Ζαγάρη… τον οποίον και αναδείξατε στο δημοτικό συμβούλιο ως … Πρεσβευτή της Μαραθώνιας Φλόγας, την στιγμή που εκκρεμούσε η ποινική του διώξη για κακούργημα με την συμμετοχή του στο σκάνδαλο του Κωπηλατοδρομίου.
Περίεργες «ηθικές αξίες», είχατε εκεί στον συνδυασμό του Ψινάκη…
Ελπίζω και εύχομαι, κύριε Λιβαθινέ, να μην αφορούν το ίδιο πρόσωπο οι σχετικές «κακές γλώσσες», για την θέση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου…
Είναι το ίδιο πρόσωπο, που το ΣΔΟΕ, του βρήκε 3,4 εκατομμύρια ευρώ… ΑΔΗΛΩΤΑ…

13.   ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

Προτίθεστε να προβείτε σε ενέργειες επίσπευσης των διαδικασιών δημοπράτησης του έργου…
Ενός έργου, που θα αποδειχθεί ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα στον Μαραθώνα, λόγω της χωροθέτησής του.
Θα σας πρότεινα να διαβάσετε τα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου εκείνης της εποχής του Λουίζου, που ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΕ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΑ ΑΝΤΩΝΗ ΠΑΡΑΠΑΝΗΣΙΟΥ, Δρ. ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΟΓΟΥ, ΠΟΥ ΕΚΡΟΥΣΕ ΤΟΝ ΚΩΔΩΝΑ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ, ΚΑΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΟΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ «ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ».
Ο κ. Παραπανήσιος, είναι πληγείς από την φωτιά στον Βουτζά και στο Μάτι, αλλά πιστεύω πως έχει την δυνατότητα αν τον καλέσετε σε δημόσια και σε προσωπική συζήτηση, να σας παραθέσει ΓΙΑΤΙ Η ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ… ΑΛΛΑ ΚΙ ΑΝ ΔΟΥΛΕΨΕΙ, ΘΑ ΣΤΟΙΧΙΣΕΙ ΑΦΕΝΟΣ ΜΕΝ ΔΙΠΛΑ ΚΑΙ ΤΡΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΕΝΩ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΗ ΤΕΧΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΟΛΥΝΕΙ ΤΟΝ ΕΥΒΟΪΚΟ.

ΜΗΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΕΝΑ ΤΡΑΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ.

14.   ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΚΤΟΓΡΑΜΜΗ

Στην αναφορά σας στο προεκλογικό σας πρόγραμμα, κάνετε λόγο για αποκατάσταση της ακτογραμμής και προστασία των διαβρωμένων ακτών…
Το ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΜΩΛΟ που έγινε επί εποχής Τζιλάβη και από τότε, διαβρώθηκε όλη η ακτογραμμή και εξαφανίστηκε μια εκπληκτική παραλία, που εμείς που ζούμε σ’ αυτόν τον τόπο,  την απολαμβάναμε…
Προτίθεστε να προβείτε σε ενέργειες αποψίλωσης του παράνομου μώλου, έργο που είχε εγκριθεί πριν από κάποιες δεκαετίες, επί πρώτης δημοτικής αρχής του Λουίζου;

Και στο σημείο αυτό, θέλω να μου πείτε  σε ποιες ενέργειες θα προβείτε, για να μην υλοποιηθεί το ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ Η ΝΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΜΑΡΙΝΑΣ ΤΡΙΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ, ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ «ΚΟΡΑΛΛΙ», ΑΝΑΒΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΟΥ «ΤΣΙΜΕΝΤΟΝΗΣΙΟΥ» ΤΟΥ ΛΟΥΙΖΟΥ.
ΠΟΙΑ ΘΕΣΗ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ  ΩΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ, ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΣΑΣ ΠΩΣ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟΝΗΣΙ, ΕΙΧΕ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΕΝΩ Ο ΛΟΥΙΖΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ, ΥΠΟΧΡΕΩΘΗΚΑΝ ΣΕ … ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.


15.   ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ

Κύριε Λιβαθινέ, την αναποτελεσματικότητα και την ανικανότητα της προηγούμενης δημοτικής αρχής του Ιορδάνη Λουίζου, συνεχίσατε κι εσείς ως δημοτική αρχή του Ψινάκη, στο θέμα του Κοιμητηρίου της Νέας Μάκρης.
Σήμερα, κάνετε λόγο στο προεκλογικό σας έντυπο, για αναζήτηση νέου χώρου.
Στην εφημερίδα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, ο Δρ Περιβαντολόγος  ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΡΑΠΑΝΗΣΙΟΣ, ο οποίος είναι συντοπίτης μας, είχε προτείνει τι προϋποθέσεις πρέπει να πληροί ένα νέο κοιμητήριο. Νομίζω πως μια συνεργασία μαζί του, θα ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική.


16.   ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΟΡΣΕΛΑΝΗΣ

Από το 1998, έδινε προεκλογικές δεσμεύσεις ο πρώην δήμαρχος Ιορδάνης Λουίζος και μέλη του δημοτικού του συμβουλίου, ότι θα αναδείξουν το εγκαταλειμμένο εργοστάσιο, και μόλις στην τελευταία του θητεία, κατέφερε να φτιάξει την στέγη των ΝΕΟΜΑΚΡΙΝΩΝ σ’ ένα μικρό τμήμα του.
Πιστεύετε πως θα καταφέρετε να υλοποιήσετε  αυτή τη φιλοδοξία και τι σας κάνει να θεωρείτε πως θα  καταφέρετε να πραγματοποιήσετε ότι δεν κατέφεραν οι προκάτοχοί σας, αν τελικά εκλεγείτε;

17.   ΑΔΕΣΠΟΤΑ

Δυστυχώς και στον τομέα αυτό, ως δήμος αποδείξαμε πως υστερούμε… Ανάλογα προγράμματα είχαν εκπονήσει οι πρώην δημοτικές αρχές, αλλά ακόμα μαζεύουμε πτώματα από τον δρόμο και ακόμα κυκλοφορούν τα συμπαθή τετράποδα εγκαταλειμμένα στους δρόμους… τραγική εικόνα για ψυχούλες…
Θα ήθελα όμως να μου πείτε, πως προτίθεστε να προφυλάξετε δεσποζόμενα και αδέσποτα, από ψυχοπαθείς, που τα φωλιάζουν…


18.   ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Πρόσφατα, κύριε Λιβαθινέ, μετά από καταγγελία της Πυροσβεστικής, διευθυντές σχολείων, διώκονται ποινικά, γιατί δεν είχαν το σχετικό πιστοποιητικό, το οποίο όμως, ήταν ευθύνης και αρμοδιότητας του Δήμου.  
Θα ήθελα οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού σας, που προέρχονται από τον συνδυασμό του Λουίζου και του Ψινάκη, να δώσουν απαντήσεις, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΝΑ ΧΟΡΗΓΗΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΙΣΤΟΙΠΟΙΗΤΙΚΑ ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ.

19.   ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΧΙΝΙΑ

Ένα μοναδικό στο είδος του Εθνικό Πάρκο, που αποτελεί NATURA και έχει εγκαταλειφθεί πλήρως … και το χειρότερο, θα περάσει ΠΑΡΑΝΟΜΑ, σύμφωνα με τους ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΧΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ, στα χέρια του Ταμείου Αξιοποίησης και θα ξεπουληθεί στα ξένα ή στα ντόπια μεγάλα συμφέροντα των τοκογλύφων της Πατρίδας μας.
ΤΙ ΠΡΟΤΙΘΕΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ  ΑΠΟΤΡΕΨΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ;

25.   ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΩΠΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΟΥ
Παλινδρομήσεις, «περίεργες κινήσεις» με αναίτιες αλλαγές δικηγόρων, και ένα ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ, ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΛΟΥΙΖΟΥ ΚΑΙ ΨΙΝΑΚΗ, για … «περίεργους λόγους»…
Ένα σκάνδαλο μεγατόνων, που αποκάλυψε η εφημερίδα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ και σήμερα, δικάζεται στο Εφετείο ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ.
ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΗΘΙΚΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, ΑΝ ΟΧΙ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΑ, ΕΙΣΤΕ ΑΠΑΝΤΕΣ ΥΠΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΛΟΥΙΖΙΚΟΙ ΚΑΙ ΨΙΝΑΚΙΚΟΙ, ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ;;;26.   DE FACTΟ… ΕΝΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥ, ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ.
Δεν ξέρω αν γνωρίζετε το ιστορικό, κύριε Λιβαθινέ του DE FACTO, αλλά θα σας ενημερώσω γι αυτό, ότι  δόθηκε κατόπιν πλειστηριασμού σε δυο επιχειρηματίες, οι οποίοι το κατοχύρωσαν, πλειοδοτώντας, από την αρχή κιόλας της δημοτικής αρχής του Λουίζου το 1999.
Ένα δυο χρόνια μετά, ζήτησαν μείωση του ενοικίου, και αντί η δημοτική αρχή να προβεί σε νέο πλειστηριασμό, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, τους μείωσε το μίσθιο και μάλιστα, όταν αργότερα είχαν το θράσος να ζητήσουν και την αφαίρεση ποσού που έδωσαν για ανακαίνιση, έπεσαν κι αυτά στην πλάτη των δημοτών.
Απ’ όσο γνωρίζω, οι μισθωτές, που διέπραξαν τεράστιες και προκλητικές πολεοδομικές αυθαιρεσίες, τις οποίες θα κληθεί ο δήμος Μαραθώνα, δηλαδή οι δημότες να πληρώσουν, χρωστούν περί το 1.000.000 ευρώ σε μισθώματα.
Αυτό το 1.000.000 ευρώ, δεν έγινε στα τελευταία πέντε χρόνια του Ψινάκη, αλλά και επί δημαρχίας Λουίζου;
ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ, ΕΙΣΤΕ ΑΠΑΝΤΕΣ ΥΠΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ Η ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΜΕΣΩ ΑΥΞΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ, ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ΘΑ ΚΑΛΕΣΩ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΣΑΣ.


27.   ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ. ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙ ΑΥΤΟ;;;

Κύριε Λιβαθινέ, με το ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ, που είχε αποκαλύψει η εφημερίδα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, της οποίας ήμουν εκδότρια, ένα σημαντικό τμήμα της δημοτικής περιουσίας, μεταξύ ΜΑΡΑΘΩΝΑ και ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ, πέρασε με συμβόλαια της συζύγου του τότε υπουργού Γιώργου Βουλγαράκη, της κ. Αικατερίνης Πελέκη – Βουλγαράκη, στη Μονή Βατοπεδίου.
ΠΟΙΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ, ΩΣ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΨΙΝΑΚΗ, ΩΣΤΕ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ;;;
ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΑΞΑΤΕ ΟΥΔΕΝ, ΠΩΣ ΤΟ ΑΙΤΙΟΛΟΓΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΟΤΙΘΕΣΤΕ ΝΑ ΠΡΑΞΕΤΕ ΑΝ ΕΚΛΕΓΕΙΤΕ;;;

28.   Από το πρότυπο της ΑΝΑΒΡΑΣ, ως τον Δήμο Μαραθώνα, ένας ΚΑΙΑΔΑΣ δρόμος.

Κύριε Λιβαθινέ, το Πάσχα του 2009, βρέθηκα στην ΑΝΑΒΡΑ, το χωριό πρότυπο σε όλη την Ευρώπη… είχα καλύψει το θέμα στην εφημερίδα μου καθώς και την συνέντευξη με τον Πρόεδρο ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΡΟΤΥΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ, τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΟΥΚΑΛΑ.
Θυμάμαι πως είχα γράψει χαρακτηριστικά, πως όποιος δήμαρχος ή δημοτικός σύμβουλος, θέλει να επισκεφθεί την Ανάβρα Βόλου, τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, θα μίσθωναν πούλμαν για να τους μεταφέρουν εκεί και να πληροφορηθούν πως ένα εγκαταλειμμένο χωριό, μετατράπηκε από τον Πρόεδρό του σε ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ.

Και θα σταθώ σε μια ερώτηση που υπέβαλα στον κ. ΤΣΟΥΚΑΛΑ και την απάντηση που μου έδωσε;
«Πώς καταφέρατε αυτό το  ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΒΡΑΣ, κύριε Πρόεδρε;»
Η απάντησή του έμεινε ανεξίτηλη στη μνήμη μου.
«Κυρία Σουφλή, χρησιμοποίησα όλα τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χωρίς να πιώ ούτε έναν καφέ με τους εργολάβους και χωρίς να ζημιώσω στο ελάχιστο το ελληνικό δημόσιο και τους συμπολίτες μου!»!!!!!!!!!!!!
Εδώ, στον Μαραθώνα, δείξτε μου ΕΝΑ ΕΡΓΟ… ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΡΓΟ, ΠΟΥ Ο ΑΡΧΙΚΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ, ΔΕΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΘΗΚΕ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ.
Γιατί αν ανοίξουμε όλους τους προϋπολογισμούς των δημοτικών έργων των τελευταίων σαράντα χρόνων, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ, ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ… 
ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ.

29.   «ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ» Ή ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΣΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΟΥ ΕΝΤΥΠΑ;;; Προσωπικά, θα το χαρακτηρίσω ύποπτο και  περίεργο… σαν να μην θέλετε να πληροφορηθεί ο λαός του Μαραθώνα, τι τον περιμένει.

Κύριε Λιβαθινέ, σύμφωνα με τον νέο νόμο «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ» 4555/2018 και το ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΙΚΟ άρθρο 79 του ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΥ αυτού Νόμου, τα νέα δημοτικά συμβούλια που θα προκύψουν από τις εκλογές της 26ης Μαϊου 2019, θα είναι υποχρεωμένα να συγκροτήσουν με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΝΤΑΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
Μάλιστα, σύμφωνα με το ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΝΤΑΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ, σ’ αυτό θα μετέχουν 11 μέλη (6 δημοτικοί σύμβουλοι εκ των οποίων κατά προτεραιότητα οι τυχόν εκλεγμένοι ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ) και οι υπόλοιποι 5, θα είναι εκπρόσωποι αναγνωρισμένων ΦΟΡΕΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ, ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΟΙΚΕΙΟΥ ΔΗΜΟΥ και ελλείψει αυτών, θα καλούνται εκπρόσωποι από την Περιφέρεια ή και ελλείψει αυτών, θα καλούνται ΦΟΡΕΙΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ.

Αν μάλιστα παραθέσουμε και τις αρμοδιότητες του ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΝΤΑΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ, θα σοκαριστούμε, γιατί προτεραιότητα δίδεται με τον ΑΝΤΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΟ στους ΛΑΘΡΟΣΕΙΣΒΟΛΕΙΣ, ΚΑΙ ΟΥΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ!
Οφείλω να απαριθμήσω τις αρμοδιότητες, γιατί αφενός μεν ο λαός του Μαραθώνα, βρίσκεται σε πλήρη άγνοια, και θα βρεθεί πολύ σύντομα σε πανικό, όταν θα … αρχίσουν τα αιματοκυλίσματα και αφετέρου, για να φρεσκάρω και την δική σας μνήμη, γιατί ξεχάσατε να συμπεριλάβετε στο προεκλογικό σας πρόγραμμα, τόσον εσείς όσον και άπαντες οι υποψήφιοι δήμαρχοι,  πως θα ενεργήσετε στην «υποχρεωτική» υλοποίηση του ΑΝΤΕΘΝΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ .
1.      Καταγραφή και διερεύνηση των ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ που αντιμετωπίζουν οι Μετανάστες και οι Πρόσφυγες.
2.      Υποβολή εισηγήσεων προς το Δημοτικό Συμβούλιο, για την ανάπτυξη τοπικών δράσεων ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ της κοινωνικής ένταξης και ΕΠΙΛΥΣΗΣ των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.
3.      Διοργάνωση ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ευαισθητοποίησης και ενίσχυσης της συνοχής του τοπικού πληθυσμού…
4.      Ετήσια Έκθεση του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων, τόσον για τον βαθμό ένταξης όσο και για τον βαθμό ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ αυτών.
5.      Στις συνεδριάσεις του Σ.Ε.Μ.Π., συμμετέχουν και εκπρόσωποι της «κοινωνίας των πολιτών, που δραστηριοποιούνται σε θέματα υποστήριξης και ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων, δηλαδή ΜΚΟ και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ.
Προτεραιότητα λοιπόν και σαφής αποδόμηση της Ελληνικής κοινωνίας και του Ελληνικού Έθνους, με την ΑΠΑΙΤΗΣΗ – ΠΡΟΩΘΗΣΗ – ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΩΝ, σύμφωνα με την οποία, ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ, ΚΑΙ Η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.
ΠΡΟΤΙΘΕΣΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΕΘΝΟΚΤΟΝΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ, ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΙΛΑΜΕ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ «ΝΟΜΙΜΗ» ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ – «ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ»;

30.   Μελετώντας όλων των υποψηφίων δημάρχων τα προεκλογικά φυλλάδια και παρακολουθώντας εδώ και μήνες τις δημόσιες δηλώσεις σας, αλλά και όλων των υποψήφιων δημοτικών σας συμβούλων,  διαπίστωσα πως ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

ΓΙΑΤΙ, ΚΥΡΙΕ ΛΙΒΑΘΙΝΕ;
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ;
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ;
ΓΙΑΤΙ ΑΠΑΝΤΕΣ ΤΗΝ ΚΑΝΑΤΕ … «ΓΑΡΓΑΡΑ»;;;
ΟΤΑΝ ΑΥΡΙΟ, ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΙΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΩΝ Ο ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ, ΤΟΤΕ ΘΑ … ΑΦΥΠΝΙΣΤΕΙΤΕ;;;
ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ, ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ;
ΟΤΑΝ ΑΥΡΙΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΣΑΣ, ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΟΥΝ: «ΠΑΤΕΡΑ, ΜΑΝΑ, ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ, ΤΙ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ;;;
ΠΩΣ ΦΟΒΗΘΗΚΑΤΕ ΜΗΝ ΣΑΣ ΠΟΥΝ «ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ» ΚΑΙ «ΦΑΣΙΣΤΕΣ»;;;


Κύριε Λιβαθινέ, εδώ τελείωσε η συνέντευξή μας, αλλά θα ήθελα να βρείτε λίγη ώρα, για να διαβάσετε το παρακάτω θέμα που μας αφορά όλους και τις αποκαλύψεις που γίνονται από αδελφό και κουνιάδο των αδικαχαμένων συμπολιτών μας Δημήτρη Τουρναβίτη και Χρύσα Σπηλιώτη στο Μάτι, τόσον εσείς, όσον και οι υποψήφιοι δημοτικοί σας σύμβουλοι, γιατί πολύ φοβάμαι, πως θα ξαναζήσουμε μια τέτοια τραγωδία, ως κάτοικοι του Μαραθώνα.

Επίσης, σας παραθέτω και την σχετική μου ανάρτηση, για την ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ.

Εύχομαι, ο λαός του Μαραθώνα, να ψηφίσει αυτή τη φορά με σύνεση, να στείλει στο σπίτι τους, τους παλιούς  αιρετούς που συνέβαλαν στην υποβάθμιση του τόπου μας και να εκλέξει όχι φίλους, συγγενείς και ανίκανους, αλλά πρόσωπα άφθαρτα, ικανά, έντιμα και ανιδιοτελή που θα δώσουν πνοή στον ιστορικό Μαραθώνα.


Για τα attikanea.blogspot.com

Καλλιόπη Σουφλή

1.    ΒΟΜΒΕΣ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ, ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ, από τον Κώστα Τουρναβίτη: "ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΤΥΠΗΣΑΝ ΤΟ ΜΑΤΙ"!!!!!!!!!! ΟΣΑ ΔΕΝ ΕΙΠΕ Ο... "δημοσιογράφος" ΑΛΕΞΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ! (βίντεο)

2.    ΜΕ ΝΟΜΟ Η ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ«ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ»

https://attikanea.blogspot.com/2019/05/blog-post_35.htmlΑυτό ήταν το ερωτηματολόγιο της συνέντευξης με τον υποψήφιο δήμαρχο Μαραθώνα κ. Σπύρο Λιβαθινό, που δεν απαντήθηκε.

Τα συμπεράσματα δικά σας.
ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΚΑΙ Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ.


Καλλιόπη Σουφλή

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ