Τρίτη, 23 Απριλίου 2019

Γεγονότα πριν το 1967 σε σύγκριση με τα γεγονότα σήμερα


  


Η ιστορία επαναλαμβάνεται, ερωτάται όμως: η ιστορία επαναλαμβάνεται νομοτελειακά ή κάποιοι βάζουν το χεράκι τους ένθεν κακείθεν; 
Επειδή και τότε και τώρα, το χεράκι τους το βάζουν τα οβριοερπετοειδή εχιδνοσπέρματα, αν ο λαός δεν ξυπνήσει να τους πάρει φαλάγγι, ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ΩΣ ΕΘΝΟΣ.

ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΑ, ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΟΒΡΙΑ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ... 


Καλλιόπη Σουφλή 
 Αν μελετήσουμε τις καταστάσεις που ίσχυαν στην Ελλάδα πριν τον Απρίλιο του 1967 και τις καταστάσεις που ισχύουν σήμερα θα διακρίνουμε ότι η ομοιότητα τους είναι μεγάλη τηρουμένων των αναλογιών.

Ας ρίξουμε μια συνοπτική ματιά στις τότε και τώρα καταστάσεις:
Στην τηλεοτπική συνέντευξη του (παραπάνω βίντεο) όπως και στο βιβλίο του "21η Απριλίου, Διατι; Ποιοι; Πως;" ο Στυλιανός Παττακός μας ενημερώνει ότι οι Απριλιανοί αναγκάστηκαν να επέμβουν τον Απρίλιο του 1967 για να αποφύγουμε τον 4ο Κομμουνιστικό γύρο, έναν γύρο που επανεκκίνησε ο Καραμανλής το 1974 (αποδέιξεις ΕΔΩ και ΕΔΩ).Οι καταστάσεις πριν το 1967 είναι ακριβώς ίδιες με τις καταστάσεις σήμερα, δηλαδή ψευτοδημοκρατία την οποία ελέγχουν οι κλέφτες οι απατεώνες και ανθέλληνες, το κράτος σε διάλυση, ο στρατός σε διάλυση, οι κυβερνήσεις να διαδέχονται η μία την άλλη μέσα σε μήνες, και ο λαός να περνά δυσκολίες σε κάθε επίπεδο.
 

Ας δούμε τα κοινά που έχουν ο Ανδρέας του τότε και ο Τσίπρας του σήμερα:


Και οι δύο Κομμουνιστές (ο Ανδρέας για όσους δεν γνωρίζουν ήταν Τροτσκιστής και έβαλε τον Μ. Βαφειάδη στο επικρατείας του Πασοκ το 1987)

Και οι δύο θέλουν να φτάσουν την Ελλάδα στον Κομμουνιστικό Παράδεισο (;) μέσω του πρώιμου σταδίου του Σοσιαλισμού δια της επιβολής της δικατορίας του Προλεταριάτου.

Και οι δύο είναι κυνηγοί φαντασμάτων, ο Ανδρέας με τον Ανένδοτο Αγώνα ενώ ο Τσίπρας με τον αντιΦασιστικό Αγώνα.

Και οι δύο έχουν αντιΑμερικανικά προφίλ αλλά στην πραγματικότητα και οι δυο συνδέονται στενά με τα εξουσιαστικά κέντρα των ΗΠΑ. (για το πόσο αντιΑμερικανός ήταν ο Ανδρέας αναλύεται διαξοδικά στο άρθρο “ΚΚΕ vs 21η Απριλίου 1967” όσο για τον Τσίπρα γνωστά είναι τα πολλαπλά ταξίδια τους στις ΗΠΑ τους τελευταίους μήνες εν αναμονή της προκείμενης ανάληψης)

Και οι δύο δίνουν τις ίδιου προπαγανδιστικού τύπου υποσχέσεις στον όχλο ο οποίος όχλος τους ταυτίζει με σωτήρες, με την διαφορά ότι ο Ανδρέας ήταν στην αρχή του παραμυθιού ενώ ο Τσίπρας στο τέλος

Ο Ανδρέας συνέταξε το νέο ΕΑΜ μαζί με τον Κύρκο, το νέο ΕΑΜ φτιάχνει και ο Τσίπρας


Ανένδοτος Αγώνας - ΑντιΦασιστικός Αγώνας
- Ανένδοτος Αγώνας:


Η κρίση νομιμότητος των εκλογών του 1961 είχε ως αποτέλεσμα τη κήρυξη του "Ανένδοτου Αγώνος" από την Ένωση Κέντρου του Γ. Παπανδρέου προς την ΕΡΕ του Καραμανλή και του Βασιλιά με την καταγγελία "Βίας και Νοθείας" πράγμα που εκμεταλλεύθηκε το ΚΚΕ ενεργοποιώντας την "Τακτική του Σαλαμιού" με σκοπό να πάρουν την εξουσία. Δηλαδη άρχισε να εφαρμόζεται η σταδιακή κομμουνοποίηση με άρμα τον Σοσιαλισμό
- Τακτική Σαλαμιού, είχε τα εξής σκέλη:1. ΠανΕθνικός αντιφασιστικός συνασπισμός


2. ΚεντροΑριστερά μέτωπα


3. ΣοσιαλοΚομμουνιστικές κυβερνήσεις


4. Κομμουνιστικές δικτατορίες
Στάδιο πρώτο: 1961-1963 όπου οι Κομμουνιστές ΕΔΑ (ΚΚΕ) έκαναν ενιαίο πολιτικό αγώνα με την Ένωση Κέντρου κατά των δεξιών - "ανένδοτος αγών" (Πυρηνική Ειρήνη σελ 83)


Στάδιο δεύτερον: 1963 - 1965: δημιουργία κεντροΑριστερού μετώπου. Η ΕΔΑ απέσυρε υποψηφίους από τις 24 εκλογικές περιφέρειες και με την "πριμοδότηση" η Ένωση Κέντρου εξασφάλισε αυτοδυναμία 53% πράγμα που έπεισε και έδεσε το "κοινό λαϊκό μέτωπο" το οποίο ενισχύθηκε με πρωτόκολλα συνεργασίας ΕΔΑ (ΚΚΕ) και Ένωση Κέντρου για τις Δημοτικές Εκλογές του 1964.


Με πίεση το "κοινό Λαϊκό Μέτωπο"


α) πραγματοποιήθηκε είσοδος εκ του Παραπετάσματος 3.000 εκπαιδευμένων Κομμουνιστών


β) Απελευθερώθηκαν εκατοντάδες Κομμουνιστές κατάδικοι


γ) οι "οργανώσεις βάσης" του ΚΚΕ από 1.400 άτομα έφτασαν τις 7.000


δ) η Τοπική Αυτοδιοίκηση είχε πια πάνω από 50% Κομμουνιστές


ε) Τα εργατικά συνδικάτα, η ΓΣΕΕ και οι οργανισμοί κοινής ωφελείας κυριεύτηκαν από το ΚΚΕ


ζ) συγκροτήθηκαν στην ύπαιθρο "ομάδες λαϊκών τιμωρών" κατά τα πρότυπα της Ο.Π.Λ.Α.


η) η παιδεία παρεδόθη στο έλεος του Κομμουνισμού και της "μεταρρύθμισης" Παπανούτσου


θ) διάβρωση νεολαίας δια της νεολαίας Λαμπράκη (πάνω από 35.000 μέλη)


ι) διάβρωση σε σώματα ασφαλείας Στρατός Αστυνομία ΕΥΠ 2ο Επιτελικό Γραφείο ΓΕΣ


κ) Πορείες Ειρήνης με ηγέτες βουλευτές ΕΔΑ και πληρωμένους διαδηλωτές


λ) Σχέδιο "ΕΛΙΚΩΝ" αποστράτευσις 2.500 χιλιάδων αξιωματικών (από τις 7.000) οι οποίοι είχαν υπηρετήσει κατά τον ΣυμμοριτοΠόλεμο. Απορρίφθηκε αρχικά από τον Α/ΓΕΣ με την Κ.Ο.Σ.Σ.Α. (Κομμουνιστική Οργάνωση Στρατού Σωμάτων Ασφαλείας) την διαβρωμένη ΚΥΠ και του Ανδρέα υιού Πρωθυπουργού μέσω ΑΣΠΙΔΑ σιγά σιγά προχωρούσαν το έργο τους.Στάδιο Τρίτο: (28η Μαίου 1968 Ένωση Κέντρου και ΚΚΕ θεωρείτο ότι θα κέρδιζαν τις εκλογές) Η ΕΔΑ (ΚΚΕ) θα συμμετείχε στην Κυβέρνηση οπότε θα ήταν μια "ΑστικοΔημοκρατική" Κυβέρνηση όπως την αποκαλούσαν οι ίδιοι (ΣοσιαλοΚομμουνιστική δηλαδή).


Στάδιο Τέταρτο: Η πλήρης αποδυνάμωση της Ένωσης Κέντρου και καθολικής εδραίωσης της Κομμουνιστικής Δικτατορίας.ΑντιΦασιστικός Αγώνας:Προλεταριάτο τότε - Προλεταριάτο τώρα


Ο ρόλος του Προλεταριάτου τότε:- Πρέσβης Ελλάδος στο Βουκουρέστι Κων/νος Χειμαριός τέλη 1964


" Το ΚΚΕ προπαρασκεύασε εισαγωγή πολεμικών όπλων στην Ελλάδα υπό το κάλυμμα ότι δήθεν είναι Κυνηγετικά προς εφοδιασμό Κομμουνιστών"


Επιστολή προς Καθημερινή 31-05-1975Το ίδιο είχε πει και ο Κανελλόπουλος αρχηγός τότε της ΕΡΕ σε ομιλία στην Κλαυθμώνος.


- 8 Μαρτίου 1967 - Ο Α2/ΓΕΣ Πανουριάς ανέφερε ότι 150.000 Κομμουνιστές από επαρχία έφτασαν στην Αθήνα και διαμένουν σε οικίες άλλων Κομμουνιστών. Ήρθε από Σοβιετική Ένωση άνθρωπος για να δώσει γραμμή και οδηγίες στην ΕΔΑ. Προετοιμάζονται για ανατινάξεις στρατιωτικών εγκαταστάσεων. Στην Πάτρα θα έρθουν όπλα με πλοία από Σοβιετική Ένωση μαζί και κεκαλυμμένοι ΣυμμοριτοΚομμουνιστές ως Ρώσοι Ναύτες.
- 12 Απριλίου 1967 Ανδρέας - συνέντευξη σε Σουηδική εφημερίδα "Εξτραμπλάτερ":

"Αν στις εκλογές επικρατήσουν συνθήκες όπως του 1961 (βια και νοθεία) θα πρέπει να υπάρξουν πολλοί νεκροί, θα ξαναγίνει ένας άλλος Άγιος Δομίνικος"


- 22η Απριλίου 1967 θα ήταν η ημέρα ενάρξεως προεκλογικής περιόδου. 23 Απριλίου θα μίλαγε ο Γ. Παπανδρέου στην Θεσσαλονίκη επί τεθρίππου άρματος για εντυπωσιασμό. 
Σύμφωνα με πληροφορίες Υπηρεσιών Ασφαλείας Οι Κομμουνιστές θα έκαιγαν ομοίωμα του Βασιλιά. Μετά θα έκαναν καταλήψεις (Διοικητικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, Υπουργείο Βορείου Ελλάδος, έδρας Γ' Σώματος Στρατού, και όλα τα Δημόσια Καταστήματα.
Ο ρόλος του Προλεταριάτου σήμερα:

Συμπέρασμα: η ιστορία επαναλαμβάνεται, ερωτάται όμως: η ιστορία επαναλαμβάνεται νομοτελειακά ή κάποιοι βάζουν το χεράκι τους ένθεν κακείθεν;

Πηγή

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

4 σχόλια:

 1. ΕΥΤΗΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΞΕ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΔΑΛΩΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ.
  ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΑΝ ΤΗΝ ΣΟΥΠΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΗΓΑΝ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ.
  ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΕΝΟΣ ΠΡΟΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ. ΑΝ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΑ ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΦΡΙΞΕΤΕ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ- ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ, ΤΙΠΟΤΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ναι αγαπητέ κ. Χρήστο, αλλά έκανε μισές δουλειές. Δεν ξεβρώμισε την Ελλάδα από το μιασμα του πολιτικαντισμού ως όφειλε. Αντιθέτως έδωσε το δικαίωμα στους πολιτικάντηδες εδώ και 45 χρόνια να ασελγούν και στην μνήμη του και επάνω μας!!! Μανώλης

   Διαγραφή
 2. Οι εποχές μπορεί να μοιάζουν αλλά Αξιωματικούς σαν τον Παπαδόπουλο, τον Μακαρέζο, τον Λαδά, τον Αγγελή κλπ., δεν "βγάζει" πλέον η Ελλάδα. Αξιωματικοί που πολεμούσαν επί μια δεκαετία από το Καλπάκι έως τον Γράμμο μέσω Οχυρών, Κρήτης, Ελ-Αλαμέιν, Ρίμινι, Νορμανδίας κλπ. εχοντας τις σφαίρες του εχθρού στο στήθος τους για παράσημα. Σήμερα τί έχουμε;;; "Αξιωματικούς" που ψηφίζουν την παραχώρηση (ανευ τουφεκιάς) της Μακεδονίας στους Σλάβους, η μιζαδόρους για οπλικά συστήματα, η δημόσια υπαλληλάκια οσφυοκάμπτες στους πρώην αφισοκολλητές και ντουντουκοφόρους των πολιτικάντικων καφενείων που αυτοαποκαλούνται πολιτικοί. Αυτοί θα σώσουν την Ελλάδα;;; Μην τρελαθούμε στο τέλος. ΕΝΑΣ ήταν ο Παπαδόπουλος και δεν υπάρχει άλλος. Στρατός και Δημοκρατία δεν πάνε μαζί. Όπου υπάρχει Στρατός δεν υπάρχει δημοκρατία και τούμπαλιν. Τα σημερινά δημόσιο υπαλληλάκια που βλέπουν όλα τα στραβά αφού αποστρατευτούν και έχουν γεμίσει τα στήθια τους τσιγκάκια από το Μοναστηράκι, τι σχέση μπορεί να έχουν με τον Παπαδόπουλο. Το πολύ πολύ να έχουν την σχέση "φάντης-Ρετσινόλαδο"!!! Εδώ θέλουνε να κάνουνε αξιωματικούς του Ελληνικού Στρατού και των Σωμάτων ασφαλείας λαθρομετανάστες και συζητάμε για τον Παπαδόπουλο και Αξιωματικούς που θα σώσουν την Ελλάδα;;; Αφού ήδη έχουν γεμίσει τον ΕΣ και τα ΣΑ με λούγκρες και Αλβανούς "φαντάρους" , θα κάνουν και λαθρο-μετανάστες αφγανοπακιστανονιγηριαμαροκινομπαγκλαντεσιανοαλβανοακτηελαφαντοστουνέζους αξιωματικούς και ... αποχαιρετήστε την Ελλάδα που χάνεται!!!! (αν δεν χάθηκε ήδη). ΥΓ. Μην ξεχάσετε να τρέξετε για τους ξαναψηφίσετε έτσι;;;; Αλλοιώς θα είναι μεγάλο "πλήγμα" για την Δ(ει)μοκρατία τους!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Όσοι επικαλούνται τους αξιωματικούς καλυτερα να προσέχουν τι ψήφιζαν και τι συνεχίζουν να ψηφίζουν.Καλα κάνουν και ασχολουνται οι αξιωματικοί με τα του οίκου τους.

  Την τελευταία φορά που μπλέχτηκαν με την πολιτική οι μισοί το πλήρωσαν με ισόβια,και ο Ελληνικός λαός που ευεργετήθηκε δεν τους πήγε ούτε ένα πακέτο σιγαρετα στο κελί.
  Αντίθετα ψήφιζε Καραμαλή και Παπαντρέα με 40-50%.

  Οι δε άλλοι μισοί αξιωματικοί είτε με την βλακεία τους είτε με την προδοσία τους έγιναν αιτία να σκοτωθούν Έλληνες στρατιώτες και πολιτες στην Κύπρο και να χαθεί το 38% Ελληνικού εδάφους με όλα τα παρελκόμενα ενός ηττημένου στον πόλεμο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ