Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019

Μία περιοδεύουσα ἔκθεσις, 6 χρόνων,γιά τούς ἑβραίους φυσικά... Οι φιδοφωλιές του μαρξισμού στην Ελλάδα..
Ἔχετε ἀλήθεια καταλάβῃ τί ἀκριβῶς συμβαίνει μέ τίς ἐκθέσεις ;
Ἀπό τό 2013 μέχρι σήμερα,ἐξι χρόνια ἔκθεσις γιά νά πεισθοῦμε πώς καί οἱ ἑβραῖοι ἐν Ἑλλάδι,«πολέμησαν σάν λιοντάρια,τά χρόνια τῆς κατοχῆς»


Καί ὄχι ὅπου κι᾿ὅπου,μά μέ τό ΕΑΜ,φυσικά
Ἔ, ποῦ θά πάῃ,χρονιά τήν χρονιά,θά τό ἐμπεδώσουμε ὅλοι...

Δῆμος Βόλου«Από τις πρώτες μέρες της Ναζιστικής κατοχής στην Ελλάδα δημιουργήθηκαν και στο Βόλο οι πρώτοι πυρήνες Εθνικής Αντίστασης ενάντια στον κατακτητή. 

Στις οργανώσεις αυτές προσχώρησαν και πολλοί Εβραίοι, μετέχοντας σε όλες τις εκδηλώσεις αντίστασης.


 Από τους πιο γνωστούς ήταν οι: Πέπος και Έλλη Σακκή, Λέων Σακκής, Μωυσής Σακκής, Βίκτωρ και Σαλώμ Αβδελάς, Θεόφιλος Βιτάλης, Ζάχος Λεβής, Ηλίας Σακκής, Σόλων Γκανής, Μίνως Oββαδίας, Ισραήλ Σαδεκάριος, Ηλίας Χ. Πολίτης, Αλβέρτος Μωυσής, Ζακίνος Μιζάν, Ισαάκ Αζάρ, Πέπος Σαμαρίας, Βίκτωρ και Αλβέρτος Αμών, Μάρκος Φελούς, Αλβέρτος Αλαλούφ, Ραφαήλ Μ. Σαμπεθάι, Δαβίδ Λεβής, Μωυσής, Ηλίας και Μισέλ Κονές, Νησίμ Κοέν, Μωυσής Πολίτης, Δαβίδ Πέσαχ, Ζαχαρίας Τουρών, Αλβέρτος Ιεσουλάς, Ζουλύ Καλδερών, Ανσέλμος και Αλίκη Μουρτζούκου, Νέλλος Λεβής, Σάββας Ιακώβου, τα αδέλφια Χαΐμ, Μηνάς Ζακ και Σαρίνα Μιζραχή, Ραφαήλ και Κάρμεν Φρεζή, Ααρών και Μηνάς Σαμπεθάι, Ρένα Αζούζ, τα αδέλφια Σαλβατόρ, Άννα, Ραχήλ Ροζίτα και Χαΐμ Κοέν, Σολομών Κάστρο, Μανώλης Φραντζής και άλλοι.


Από τους παραπάνω, ο Δαβίδ Λεβής, συνεργαζόταν στην έκδοση της παράνομης εφημερίδας «Αναγέννηση», που εκδιδόταν στο Μοναστήρι της Σουρβιάς. Επίσης οι Μωυσής Μόρδος και Ηλίας Καπέτας εργάστηκαν στο πολεμικό εργοστάσιο του ΕΛΑΣ στο χωριό «Τουρνάζ» της Όθρυος.Μεγάλη ήταν η προσφορά στον Αγώνα των παιδιών του Σαμουήλ Κοέν


Η Άννα εργάστηκε ως νοσοκόμα, από τον Οκτώβρη του 1943, προσφέροντας υπηρεσίες στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο του ΕΛΑΣ μέχρι την απελευθέρωση και μετά συνέχισε στο Νοσοκομείο Βόλου. 

Η αδελφή της Ραχήλ ήταν στην Εθνική Αλληλεγγύη, η Ροζίτα εντάχθηκε στην ΕΠΟΝ, ενώ ο νεαρότερος Χαΐμ δραστηριοποιήθηκε στην «Πνευματική Πρωτοπορία Νέων» και αργότερα εντάχθηκε στο 54ο Σύνταγμα του ΕΛΑΣ. 

Ο μεγαλύτερος αδελφός, Σαλβατόρ, ήταν ο πιο δυναμικός αντιστασιακός και καταζητούνταν από τα στρατεύματα Κατοχής. 

Έφυγε στο Πήλιο και υπηρέτησε στην Υποδειγματική Ομάδα της ΕΠΟΝ που ανήκε στο 54ο Σύνταγμα του ΕΛΑΣ και έδωσε πολλές μάχες.

Μια άλλη αγωνίστρια ήταν η ‘Ελλη Σακκή, που εργάστηκε ως νοσοκόμα στα νοσοκομεία του ΕΛΑΣ...


 Δεν ήταν μικρότερη η προσφορά της Ρένας Αζούζ που αρχικά εντάχθηκε στην Εθνική Αλληλεγγύη... 

Με το διωγμό έφυγε στο βουνό, πέρασε στο ΕΑΜ και ήταν σύνδεσμος της Οργάνωσης Πηλίου με τις οργανώσεις των Αγράφων. 


Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε και τη δράση του Αρχιραββίνου Πέσαχ...
Για τη δράση του αυτή το Στρατηγείο Μέσης Ανατολής του απένειμε τιμητικό δίπλωμα.

(ἀπό τήν ἔκθεσι πού ἔκανε πρός τιμήν τους ὁ δῆμος Βόλου,μέ ἔναρξη Νοέμβριο 2015 καί λήξη τέλος Φεβρουαρίου 2016 (!!!),στό Μουσεῖο τῆς πόλεως, μέ τίτλον : «Συναγωνιστής: Έλληνες Εβραίοι στην Εθνική Αντίσταση»,ΕΔΩ )Υ.Γ. Σέ μία ...περίεργη σελίδα τοῦ Δήμου Βόλου,ὅπου οἱ χρονολογίες εἶναι ἐβραϊκές ! ! ! 

Ἀπό τά Ἰωάννινα

Ὀκτώβριος 2017-Ἰανουάριος 2018Λάρισα

Ὀκτώβριος 2018-Ἰανουάριος 2019Καί αὐτή ἡ περιοδεύουσα ἐκδοχή τῆς ἀνωτέρῳ ἐκθέσεως ἔκανε τό ξεκίνημά της,ἀπό ποῦ ἀλλοῦ; Μά ἀπό τήν Θεσσαλονίκη,βεβαίως,βεβαίως...


«Η έκθεση, όπως εξήγησαν σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, η διευθύντρια του Εβραϊκού Μουσείου της Ελλάδος Ζανέτ Μπαττίνου και ο Ιάσονας Χανδρινός, αναδεικνύει τη συμμετοχή των Ελλήνων Εβραίων στην Εθνική Αντίσταση, μια «χαμένη» σελίδα στα ιστορικά βιβλία.


«Οι Έλληνες Εβραίοι ήταν ένα κομμάτι αναπόσπαστο της Ελλάδας και πολέμησαν κι αυτοί σαν λιοντάρια, κάτι που δεν ήταν ευρέως γνωστό. 


Ακριβώς αυτό το άγνωστο κομμάτι της συμμετοχής των Εβραίων στην Αντίσταση αναδεικνύεται εδώ» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης Δαυίδ Σαλτιέλ (ἀπό ἐδῶ)

Υ.Γ.2 Ἔχετε ἀλήθεια καταλάβῃ τί ἀκριβῶς συμβαίνει μέ τίς ἐκθέσεις ;

ΔΙΑΙΡΕΜΕΝΕΣ ΜΝΗΜΕΣ 1940-1950. Aνάμεσα στην Iστορία και το Bίωμα

Oργάνωση έκθεσης: Goethe-Institut Thessaloniki

Γερμανία δικέ μου,Γερμανία ! 
Συνδιοργανωτές: Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Deutsches Historisches Museum (Βερολίνο)

Εἴπαμε : 


Ἰνστιτούτα καί Ἱδρύματα ὅλα γιά τό ...καλό μας !

Οἱ φιδοφωλιές τοῦ μαρξισμοῦ στήν Ἑλλάδα ... 


Ἡ Πελασγική

 
Πηγή

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

2 σχόλια:

  1. και βέβαια μαζί με τα ισραηλινά Ραντάρ θα εγκατασταθεί , με τον ΝΟΜΟ, άλλος ένας στρατός κατοχής, ο Εβραίικος...ΑΛΛΙΜΟΝΟ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η αντίσταση που εξελίχτηκε στον συμμοριτοπόλεμο στοίχισε στην Ελλάδα πολύ περισσότερα από τον β παγκόσμιο πόλεμο.συνέπειες πληρώνουμε σήμερα...ποιος πιστεύει ότι αυτοί ήταν αμέτοχοι;πώς θα μπορούσαν να μείνουν αδιάφοροι στα σχέδια διαμελισμού της Ελλάδος;

    και βέβαια γνωρίζουμε πως ήταν,είναι και θα είναι παρόντες σε όλους τους αγώνες του Ελληνισμού π.χ. Αντίοχος Δ΄ Επιφανής 200π.Χ.(προσοχή π.Χ.).

    .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ