Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019

Εκλογές την άνοιξη βλέπουν οι Γερμανοί: «O Τσίπρας δεν έχει τα κότσια να αντέξει έως το καλοκαίρι» – Έρχονται τα δύσκολα για το Μαξίμου ΑΝΕΛ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων βυθίζονται στις μετρήσεις, οι βουλευτές τα εγκαταλείπουν και οι Πάνος Καμμένος, Σταύρος Θεοδωράκης και Βασίλης Λεβέντης βρίσκονται αντιμέτωποι με δύσκολες αποφάσεις. 

Η εξέλιξη παρακολουθείται με μεγάλο ενδιαφέρον από τη Νέα Δημοκρατία, αφού όσο λιγότερα κόμματα εκπροσωπηθούν στην επόμενη Βουλή, τόσο περισσότερες ελπίδες έχει το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη να πάρει αυτοδυναμία.
Ουδόλως θα πρέπει να μας ενδιαφέρει ποιά κόμματα βυθίζονται.


ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, ΛΕΒΕΝΤΗΣ, ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ, ήταν και είναι διορισμένοι από ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΗΠΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΧΑΜΑΛΗΚΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΩΝ, ΣΥΡΙΖΑ - ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Και μην ξεχνάμε και τα δυο "μαξιλάρια" ΚΚΕ και ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, που παίζουν κι αυτά τον ρόλο που τους έχει ανατεθεί.

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΚΥΝΟΒΟΥΛΙΟΥ, ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΣΤΟΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΗΛΩΣΕΙ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΟΥΣ ΟΒΡΙΟΥΣ.

ΕΜΑΣ, ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ, ΠΑΜΕ ... "ΑΣΦΑΙΡΟΙ" ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ;;;
Έτσι απλά για να φωνάξουμε;;;

Χ@ΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΚΥΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΙ!

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ;;;


Καλλιόπη Σουφλή


Έρχονται τα δύσκολα για την ελληνική κυβέρνηση, καθώς οδεύουμε προς εκλογές την άνοιξη, εκτιμά η γερμανική Bild. Μετά την πραξικοπηματική και οριακή πλειοψηφία, η ελληνική κυβέρνηση ίσως δεν είναι αρκετά δυνατή για να αντέξει ως το καλοκαίρι.


Εκλογές νωρίτερα από τον Οκτώβριο βλέπει η γερμανική Bild αναφέροντας ως πιθανούς μήνες για να στηθούν κάλπες είναι ο Μάρτιος και ο Μάιος.


Το δημοσίευμα της Bild αναφέρει ότι είναι σαφές ότι η Ελλάδα θα πάει νωρίτερα σε εκλογές, καθώς ο «Τσίπρας δεν έχει κότσια να αντέξει ως το καλοκαίρι και δεν θέλει να περιμένει το φθινόπωρο» και προσθέτει ότι η κερδισμένη ψήφος εμπιστοσύνης δεν είναι λοιπόν το τέλος, είναι μόνο η αρχή καθώς ο Τσίπρας βρίσκεται χωρίς δική του πλειοψηφία.


Η Bild αναφέρει πως το μόνο ερώτημα είναι το πότε θα γίνουν οι εκλογές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της γερμανικής Bild η επιθυμία του Αλέξη Τσίπρα είναι να γίνουν οι εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές το Μάιο, χωρίς, όμως, να αποκλείεται να γίνουν και το Μάρτιο, αν ο Τσίπρας χάσει την ψηφοφορία στη Βουλή για τις Πρέσπες, αν και κάτι τέτοιο δεν φαίνεται, καθώς όπως όλα δείχνουν υπάρχει η απαιτούμενη ψηφοφορία.


Ωστόσο, η Bild εκφράζει και την άποψη ότι οι επερχόμενες εκλογές ίσως δεν είναι ικανές να φέρουν στη χώρα μια νέα κυβέρνηση λόγω κατακερματισμένου πολιτικού τοπίο και έτσι υπάρχει ενδεχόμενο να γίνου και νέες, ενδεχόμενο το οποίο είναι επικίνδυνο για την ελληνική οικονομία αλλά και για την ευρωζώνη.


Οι εκτιμήσεις του γερμανικού μέσου συμπληρώνουν τη χθεσινή δημοσκόπηση της Opinion Poll, σύμφωνα με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ είναι 15 μονάδες πίσω από τη ΝΔ.


Διαφορά 15 μονάδων μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, άνοιγμα της δημοσκοπικής ψαλίδας και απώλειες για τα δύο πρώην συμμαχικά κόμματα ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δείχνει η πρώτη έρευνα κοινής γνώμης που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα της διάσπασης του κυβερνητικού συνασπισμού.

Συγκεκριμένα, όπως καταγράφει η Opinion Poll σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου μέχρι και τη Δευτέρα 14 του μηνός, η διαφορά των δύο κομμάτων εξουσίας αυξήθηκε κατά 1% σκαρφαλώνοντας στο 15%.

Η Συμφωνία των Πρεσπών τσακίζει 3 κόμματα

 

Η ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση οδηγούν σε διάλυση τρία κόμματα της αντιπολίτευσης, που θεωρείται τελείως απίθανο να μπορέσουν να εκπροσωπηθούν στη νέα Βουλή μετά τις εκλογές, όπως δείχνουν οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις.


ΑΝΕΛ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων βυθίζονται στις μετρήσεις, οι βουλευτές τα εγκαταλείπουν και οι Πάνος Καμμένος, Σταύρος Θεοδωράκης και Βασίλης Λεβέντης βρίσκονται αντιμέτωποι με δύσκολες αποφάσεις. 

Η εξέλιξη παρακολουθείται με μεγάλο ενδιαφέρον από τη Νέα Δημοκρατία, αφού όσο λιγότερα κόμματα εκπροσωπηθούν στην επόμενη Βουλή, τόσο περισσότερες ελπίδες έχει το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη να πάρει αυτοδυναμία.

Το μεγάλο θύμα είναι οι ΑΝΕΛ

 

Το πρώτο μεγάλο θύμα της ψηφοφορίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και της ψηφοφορίας για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα είναι φυσικά οι ΑΝΕΛ.

Ο Πάνος Καμμένος δεν βλέπει απλά το κόμμα του να εξαερώνεται στις δημοσκοπήσεις, βρίσκεται και προσωπικά εκτεθειμένος, αφού κατηγορείται από τους παλαιούς οπαδούς του ότι επέτρεψε την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Και οι δηλώσεις του ότι ο Τσίπρας τον εξαπάτησε και έφερε τη Συμφωνία νωρίτερα για ψήφιση μάλλον επιβεβαιώνουν την εκτίμησή τους…


Ο Πάνος Καμμένος αυτή τη στιγμή ουσιαστικά έχει μείνει με δύο πιστούς βουλευτές, τη Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και τον Κωνσταντίνο Κατσίκη, ενώ την τελευταία στιγμή στους δύο προστέθηκε και ο Αριστείδης Φωκάς, διαγραφείς από την Ένωση Κεντρώων, που αποφάσισε να συνεργαστεί «με οποιονδήποτε από το δημοκρατικό τόξο αντιστέκεται στη Συμφωνία των Πρεσπών».

Μικρή η παρηγοριά για τον Πάνο Καμμένο, που ξεκίνησε την καριέρα του ως πολιτικός αρχηγός στις εκλογές του 2012, κατακτώντας 10,6% και εκλέγοντας 33 βουλευτές!
Περασμένα μεγαλεία.

Αν ο Πάνος Καμμένος διατηρεί ακόμα το status και τα δικαιώματα του πολιτικού αρχηγού, αυτό το οφείλει στον Θανάση Παπαχριστόπουλο, που είναι ήδη εκτός ΑΝΕΛ όμως -αφού και ψήφο εμπιστοσύνης έδωσε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τη Συμφωνία των Πρεσπών θα ψηφίσει- και στον Κώστα Ζουράρι, που όμως είναι συνεργαζόμενος-επικεφαλής της Πυρίκαυστης Ελλάδας, που και
αυτός είπε «ναι» στην ψήφο εμπιστοσύνης.


Όλα τα μεγάλα ονόματα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων έχουν διαγραφεί ή θεωρούνται ξένα σώματα. 

Έλενα Κουντουρά, Τέρενς Κουίκ, Βασίλης Κόκκαλης και Μαρίνα Χρυσοβελώνη ανήκουν πλέον στην πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ. 

Το τελευταίο διάστημα ούτε στο τηλέφωνο δεν έβγαιναν στον Πάνο Κάμμενο. 

Ολοι εκτιμάται ότι θα βρεθούν, πιθανώς ως συνεργαζόμενοι, στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τον Θανάση Παπαχριστόπουλο, είτε αυτός παραδώσει την έδρα του όπως έχει υποσχεθεί, είτε όχι. 

Σε κάθε περίπτωση, την έδρα του, αν παραιτηθεί τελικά, θα την καταλάβει ο Τέρενς Κουίκ. 

Γι’ αυτό άλλωστε δέχονται επιθέσεις από την αντιπολίτευση, που κάνει λόγο για «ψήφο έναντι ανταλλαγμάτων».

 Ή, όπως το είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «βρέθηκαν σε προσφορά έξι πρόθυμοι βουλευτές σε τιμή μιας ψήφου εμπιστοσύνης».


Η διαρροή των μεγάλων ονομάτων των ΑΝΕΛ, που από παλαιοί «Μακεδονομάχοι» εμφανίζονται τώρα οπαδοί του συμβιβασμού (τα βίντεο στα social media με τον Τέρενς Κουίκ και την Έλενα Κουντουρά να κατηγορούν τη Νέα Δημοκρατία ότι παραδίδει το ιερό όνομα της Μακεδονίας έχουν γίνει viral), δεν είναι άσχετη φυσικά με τις εκλογικές επιδόσεις των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.


Οι βουλευτές και τα στελέχη που έφυγαν ήξεραν ότι αν πολιτεύονταν ξανά με τους ΑΝΕΛ δεν θα έβρισκαν ούτε την ψήφο τους… 

Πριν από την ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης, το κόμμα των ΑΝΕΛ κατέγραφε ποσοστά της τάξης του 1% και 1,5%, αν και οι δημοσκόποι ενημέρωναν τους δημοσιογράφους ότι δυσκολεύονται να εντοπίσουν στις έρευνές τους το κόμμα του Πάνου Καμμένου. 

Ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, που όλες οι οργανώσεις και τα γραφεία των ΑΝΕΛ έχουν κλείσει. 

Η τελευταία δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας ήταν το απόλυτο σόκ. 

Η έρευνα της Οpinion Ρoll που δημοσιεύθηκε στις 16 Ιανουαρίου δίνει στους ΑΝΕΛ 0,4% …
Η απόλυτη καταστροφή…


Θα κατέβει ο Πάνος Καμμένος στις επόμενες εκλογές; Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο επικεφαλής του κόμματος δήλωσε ότι φλέρταρε προς στιγμήν με την ιδέα της αποχώρησης από την πολιτική, αλλά αποφάσισε να παραμείνει για να δώσει τη μάχη της Μακεδονίας. Σε περίπτωση που θελήσει όντως να κατέβει στις εκλογές, ενδέχεται να δυσκολευθεί ακόμα και να βρει υποψήφιους βουλευτές…

Το Ποτάμι δεν γυρίζει πίσω

 

Το δεύτερο μεγάλο θύμα της ψηφοφορίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών είναι το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη. Είχαν προηγηθεί αποχωρήσεις και διαγραφές βουλευτών, ο γάμος με το ΚΙΝΑΛ και η ξαφνική αποχώρηση, και ήδη τα προγνωστικά για το μέλλον του νέου κόμματος που είχε ιδρύσει ο ταλαντούχος και επικοινωνιακός Σταύρος Θεοδωράκης ήταν δυσοίωνα. Αλλά η ψήφος για τη Συμφωνία των Πρεσπών ήταν η χαριστική βολή.
Το κόμμα θα εμφανιστεί διχασμένο στην ψηφοφορία, ενώ ήδη εκτός κόμματος είναι ο Σπύρος Δανέλλης, που ψήφισε υπέρ της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.


Γρηγόρης Ψαριανός και Γιώργος Αμυράς, που ήδη βρίσκονται ουσιαστικά εκτός κόμματος και μόνο για λόγους σεβασμού στην εντολή των ψηφοφόρων τους στις τελευταίες εκλογές δεν έχουν ανακοινώσει και τυπικά την αποχώρησή τους, θα ψηφίσουν κατά της Συμφωνίας.


Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και πριν από το μεγάλο δίλημμα της ψήφου για τη Συμφωνία των Πρεσπών τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων δεν ήταν καθόλου θετικά για το Ποτάμι. Το «φλερτ» του Σταύρου Θεοδωράκη με τον ΣΥΡΙΖΑ, το διαρκές πήγαινε-έλα, η απουσία σαφούς στίγματος και οι αποχωρήσεις στελεχών είχαν περιορίσει δραστικά την απήχησή του.
Η τελευταία δημοσκόπηση της Οpinion ήταν μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη για τον Σταύρο Θεοδωράκη. Μόλις 0,7%, λίγο πάνω από τον Πάνο Καμμένο.


Εμεινε με 5 βουλευτές ο Βασίλης Λεβέντης

Σε συνθήκες πόλωσης τα μικρά κόμματα δυσκολεύονται έτσι κι αλλιώς να εκφράσουν και να κάνουν διακριτή τη δική τους προσέγγιση στα πράγματα. 

Και η επιμονή του Βασίλη Λεβέντη στο «όχι» στη Συμφωνία των Πρεσπών δεν κατάφερε ούτε να εκφράσει τον κόσμο που αντιδρά στη Συμφωνία, ούτε να ανεβάσει τα ποσοστά του κόμματος. 

Άλλωστε, η φθορά της Ενωσης Κεντρώων είχε φανεί από την πρώτη στιγμή -πιθανότατα και λόγω της ιδιοσυγκρασίας του Βασίλη Λεβέντη- με συνεχείς αποχωρήσεις βουλευτών.


Πρώτος αποχώρησε ο Γιάννης Καλλιάνος, με αιχμές για «παλαιοκομματικές νοοτροπίες». Αργότερα προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία.


Λίγο αργότερα αποχώρησε ο στενός ο στενός συνεργάτης του Βασίλη Λεβέντη και βουλευτής Β’ Αθηνών Γεώργιος-Δημήτριος Καρράς που ανεξαρτητοποιήθηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ένωσης Κεντρώων, καταγγέλλοντας υπονόμευση του κόμματος από συνεργάτες του προέδρου. Αργότερα προσχώρησε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.


Ακολούθησε η βουλευτής Β’ Πειραιά Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, με καταγγελίες για οικογενειοκρατία. 

Η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ. 
Έτσι, έγινε κόκκινο πανί για τον Βασίλη Λεβέντη, που την κατηγορεί ότι είναι η 151η βουλευτής που έδωσε το φιλί της ζωής στον Αλέξη Τσίπρα. 

Για αυτές τις προσχωρήσεις άλλωστε ο Βασίλης Λεβέντης κατηγορεί και τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «είναι φίδια και του κλέβουν βουλευτές».


Πρόσφατα αποχώρησε και ο βουλευτής Γεώργιος Κατσιαντώνης, που προσχώρησε και αυτός στη Νέα Δημοκρατία, ενώ τελευταίος ήταν ο Αριστείδης Φωκάς που πήγε στους ΑΝΕΛ.
Αυτήν την στιγμή ο Βασίλης Λεβέντης έχει μείνει με 5 βουλευτές.Πηγή

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

2 σχόλια:

 1. ΜΑΡΤΗΣ: ΤΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ

  Στο τελευταίο μέρος της αποκλειστικής του συνέντευξης στο Νοιάζομαι, ο τέως Υπουργός κ. Νικόλαος Μάρτης και συγγραφέας του περίφημου βιβλίου για την Πλαστογράφηση της Ιστορίας της Μακεδονίας, αναφέρθηκε στο μεγάλο ενδιαφέρον του διορατικού Γέροντα Παϊσίου για τη Μακεδονία:

  Ν- Κύριε Μάρτη, είχατε μιλήσει με το γνωστό Γέροντα Παΐσιο;

  Μ – Βέβαια! Και είχε γράψει ένα ποίημα για μένα! (σ.σ. αυτούσιο το ποίημα με το γραφικό χαρακτήρα του Γέροντα, δημοσιεύεται στο βιβλίο του Νικολάου Ζουρνατζόγλου «Μαρτυρίες Προσκυνητών- Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924-1994, Άθωνας» σελ. 272). Μου είχε πει μάλιστα «Μάρτη έγινε ο Ευαγγελισμός, Μάρτη η Επανάσταση του ΄21, Μάρτης αγωνίζεται και για το θέμα της Μακεδονίας»…

  Ν – Είχε μεγάλη αγάπη για τη Μακεδονία ο Γέροντας!

  Μ- Πολύ! Και σε κάποιους προσκυνητές που διένειμαν δωρεάν χριστιανικά βιβλία, τους έλεγε να αγοράζουν και να διανέμουν και το βιβλίο μου, για την Πλαστογράφηση της Ιστορίας της Μακεδονίας!

  Ν - Σχετικά με τις διεκδικήσεις των Σκοπιανών σας είχε πει κάτι συγκεκριμένο; Για την προπαγάνδα των Σκοπίων;

  Μ – Ναι! Ο Γέροντας Παΐσιος μου είχε πει ότι «οι κόποι σου δεν θα πάνε χαμένοι! Θα βρεθούν τίμιοι άνθρωποι, που θα αξιοποιήσουν και θα δικαιώσουν τον αγώνα σου» για τη Μακεδονία!

  Ν - Δηλαδή θα έχουμε θετικό αποτέλεσμα;

  Μ- Βεβαίως!

  Ν – Κύριε Μάρτη, από την όλη συζήτηση που είχατε με το Γέροντα, αισθανθήκατε δηλαδή ότι ήταν σίγουρος για την τελική μας δικαίωση;

  Μ – Αφού μου είπε «ο κόπος σου δεν θα πάει χαμένος»!..

  Ν- Είναι πολύ σημαντικά αυτά που μας αναφέρετε…Διότι πρόκειται ακριβώς για το διορατικό Γέροντα Παΐσιο!..

  Κύριε Μάρτη, σας ευχαριστούμε ειλικρινά για την τόσο ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχωρήσατε στο Νοιάζομαι, όσο και για τον μεγάλο και ωραίο αγώνα που κάνετε για τη Μακεδονία μας…

  Μ – Και εγώ σας ευχαριστώ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. https://www.malliaris.gr/%CE%97-%CE%A0%CE%9B%CE%91%CE%A3%CE%A4%CE%9F%CE%93%CE%A1%CE%91%CE%A6%CE%97%CE%A3%CE%97-%CE%A4%CE%97%CE%A3-%CE%99%CE%A3%CE%A4%CE%9F%CE%A1%CE%99%CE%91%CE%A3-%CE%A4%CE%97%CE%A3-%CE%9C%CE%91%CE%9A%CE%95%CE%94%CE%9F%CE%9D%CE%99%CE%91%CE%A3-the-falsification-of-macedonian-history-978-960-457-093-5

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ