Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2019

Όσα απέκρυψαν από τον ελληνικό λαό. Πως η NSA και τα ΚΑΡΤΕΛ επιβάλλουν τα καθεστώτα στην Ελλάδα! (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ - ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΔΥΟ ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ)
Ο Λαός φοβάται όταν δεν ξέρει και οι ντόπιοι επιτηδευματίες της πολιτικής, τον κρατούν πάντα σε άγνοια για να φοβάται και να μην μαθαίνει.
 


Ο λαός, πρέπει να φοβάται, για να μην αναζητά και να μην μαθαίνει τα βρωμερά παιχνίδια αυτών που τον κυβερνούν, σε βάρος της Πατρίδας του, όντας πιόνια των εβραϊκών μυστικών υπηρεσιών της ηπαπάρας και των καρτέλ... 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ - ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΔΥΟ ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΠΟΥ ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΤΟΥΣ. 

ΤΑ ΙΔΙΑ ΒΡΩΜΕΡΑ ΠΙΟΝΙΑ,  ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥΣ.Ένα απίστευτο αποκαλυπτικό κείμενο, για την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, και την οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΕΝΕΚΡΙΝΕ Ο ΛΑΟΣ.

Η ΝΟΘΕΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΟΥ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Όποιος μετά την ανάγνωση των παρακάτω αποκαλύψεων, εξακολουθεί να πιστεύει πως στο "ελληνικό" ΚΥΝΟΒΟΥΛΙΟ, εισέρχονται εκλεγμένοι από τον λαό, και όχι ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ, ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΣ.

Ο αρθρογράφος, ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΤΡΙΓΑΣ, υπήρξε ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ και... ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ, με τον ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.Καλλιόπη Σουφλή


Υ.Γ. Κάποια στιγμή, θα πρέπει να αποκαλυφθεί και ο ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΧΕΡΙ, ΤΗΣ NSA ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΡΤΕΛΠως η NSA και τα ΚΑΡΤΕΛ επιβάλλουν τα καθεστώτα στην Ελλάδα! 

Η P2, ο Φραντσέσκο Κοσίγκα και Τζούλιο Αντρεότι...(ΜΕΡΟΣ 1ο)

ΓΕΝΕΥΗ ΕΛΒΕΤΙΑ Δευτέρα 10 Ιουνίου 1974…

Α' ΜΕΡΟΣ
Το αεροπλάνο της SWISSAIR κατέβηκε απαλά στον αεροδιάδρομο του αεροδρομίου της Γενεύης στην Ελβετία.
Στην πρώτη θέση είχε μόνον δύο κυρίους: ο ένας ξανθός, καλοζωϊσμένος. Ο άλλος έμοιαζε με φτωχό δάσκαλο χωριού Ελληνικής επαρχίας.

Κατεβαίνοντας από το αεροπλάνο τους περίμεναν δώδεκα άνδρες οπλισμένοι. Ο επί κεφαλής τους χαιρέτησε και κατόπιν τους οδήγησε στο αλεξίσφαιρο αυτοκίνητο.
Ένα άλλο αυτοκίνητο ήταν ο προπομπός και δύο άλλα ακολουθούσαν σε απόσταση ασφαλείας. Σε 30 λεπτά είχαν φθάσει στον προορισμό τους, στο Αμερικανικό Προξενείο. Οδηγήθηκαν από τους άνδρες ασφαλείας στο γραφείο του Γενικού Πρόξενου.
Εκεί περίμενε ο Πρόξενος, ο Σταθμάρχης της CIA στην Ελβετία, δύο άλλοι αξιωματούχοι Αμερικανοί, ο ΡΩΣΣΟΣ ΣΤΑΘΜΑΡΧΗΣ στο ΠΑΡΙΣΙ που ήρθε ειδικά για την συνάντηση και ένας Έλληνας.!....
Τις συστάσεις ανέλαβε ο Αμερικανός πρόξενος:
Ο κ. Κλαίρ Ελρόϋ Τζώρτζ, Α’ γραμματέας της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Βυρητό (Στην πραγματικότητα ήταν ο σταθμάρχης της CIA εκεί. Η πραγματική του ιδιότητα ήταν Υποδιευθυντής της NSA, του τμήματος συγκαλυμμένων επιχειρήσεων), ο κ. Ρίτσαρντ Γουέλς από το Λάγκλεϋ της Βιρτζίνια (CIA)…..αυτοί ήταν οι επιβάτες στο αεροπλάνο!....
Ο Έλληνας ήταν ο επιχειρηματίας Γιάννης Γκέρτσος, φίλος προσωπικός του Κων/νου Καραμανλή. Ο Κλαίρ Ελρόϋ Τζώρτζ, με κοφτές φράσεις, κοινοποίησε την εντολή της NSA στο Γκέρτσο και τον κατέστησε υπεύθυνο να την μεταφέρει στο Παρίσι, στον Κ. Καραμανλή.
Με λίγα λόγια το περιεχόμενο της εντολής προς Καραμανλή ήταν:
Να επιστρέψει στην Ελλάδα και να αναλάβει την πρωθυπουργία. 

Να μην φέρει αντιρρήσεις σε ότι συμβεί στην ΚΥΠΡΟ, γιατί η κατάσταση πρέπει να ξεκαθαρίσει εκεί. 

 Το νησί οδηγείται σε Κουβανοποίηση από τον παπά (εννοούσε τον Μακάριο). 

Το νησί είναι και πρέπει να παραμείνει ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ των ΗΠΑ στην περιοχή.  

Ας απευθυνθεί μετά η υπό τον Κ. Καραμανλή κυβέρνηση, στους Διεθνείς Οργανισμούς (τους οποίους ελέγχουν οι ΗΠΑ).
Εμείς θα βοηθήσουμε ώστε το προφίλ του Κ.Καραμανλή μα μην στραπατσαριστεί. 

Αυτό θα πάθουν οι Τούρκοι. (Εννοούσε τον πρωθυπουργό Ετσεβίτ, ο οποίος μετά την εισβολή στην Κύπρο καταστράφηκε πολιτικά από την ίδια την NSA, η οποία τον είχε προωθήσει στο αξίωμα του πρωθυπουργού).

 

Ο καθηγητής ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ δεν θα κάνει τίποτε, χωρίς εμείς να το επιτρέψουμε!..... Άλλωστε τις κρίσιμες ώρες θα απουσίαζε από την Ελλάδα!....

Το ΚΚΕ θα νομιμοποιηθεί από τον Καραμανλή: αυτός είναι ό όρος. Με αυτό το αντάλλαγμα, δεν θα φέρει αντιρρήσεις στην πολιτικής της νέας κατάστασης. 
Τους ενόχους της σημερινής κατάστασης, ας τους δικάσει για εσχάτη προδοσία και για την επιβολή της δικτατορίας και γι’ αυτά που θα συμβούν στην ΚΥΠΡΟ!.....
Ο Ελληνικός ΤΥΠΟΣ-ΜΜΕ θα βοηθήσει στην περίπτωση, καθώς και στην όλη προσπάθεια του Κ. Καραμανλή, για την εμπέδωση της Δημοκρατίας!...στη χώρα σας. 

 
Οι ΒΑΣΕΙΣ στην Ελλάδα θα μείνουν ως έχουν. Θα ενισχυθούν τα ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ των ΗΠΑ και οι «σύντροφοι», έδειξε με το κεφάλι το σταθμάρχη της KGB (ο οποίος ήταν ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ της NSA), που κούνησε το κεφάλι καταφατικά.
Ο Ρίτσαρντς Γουέλς ενημέρωσε τον Γκέρτσο για το πραξικόπημα κατά του παπά, την πτώση του, δολοφονία του και την «ΕΙΡΗΝΙΚΗ» ΕΙΣΒΟΛΗ των Τούρκων στην Κύπρο, για την εμπέδωση της τάξης στο νησί!...


Ο Ρώσσος με τον Γουέλς, θα είχαν επαφή την επομένη με τον πρόεδρο της Γαλλίας Ζισκάρ ντ’ Εσταίν, για την μεταφορά του ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ στην ΑΘΗΝΑ, με το προεδρικό αεροπλάνο και για την συμπαράστασή του, στον μετέπειτα Έλληνα πρωθυπουργό!...

Στην Αθήνα ο ΣΤΑΘΜΑΡΧΗΣ της CIA Σταίησυ Χωλς Τζούνιορ, είχε εντολή να πιέσει και να υποστηρίξει τον ταξίαρχο ΙΩΑΝΝΙΔΗ για το πραξικόπημα κατά του Μακαρίου. 


Ο ΣΤΑΘΜΑΡΧΗΣ της CIA στην Αθήνα, είχε και μία άλλη εντολή- για να πειστεί ο ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ και οι δικοί του, του είχε πετάξει το δόλωμα της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ!....

Δηλαδή θα έκαναν δήθεν ειρηνική ΕΙΣΒΟΛΗ στην Κύπρο και οι ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ θα του έδιναν την ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΡΑΚΗ για αντάλλαγμα!.... Έτσι κανένας Έλληνας δεν θα παραπονιόταν. Το αντίθετο μάλιστα. Μόνον που δεν ήταν αλήθεια!...

Ο Γκέρτσος είχε την γνώμη, πως δεν έπρεπε να παρουσιαστεί μόνος του στον Κ. Καραμαν-Αλή για να του μεταφέρει ένα τόσο σημαντικό γεγονός. Θα ήταν προτιμότερο, να συνοδεύεται και από έναν της…ομήγυρης, ας πούμε τον Ελρόϋ Τζώρτζ. Αυτό αποκλείστηκε αμέσως, γιατί ήταν γνωστός και θα προκαλούσε υποψίες.

Με το ειδικό τηλέφωνο, ο Ελρόϋ Τζώρτζ επικοινώνησε εκείνη τη στιγμή με Λονδίνο. Άφησε παραγγελία να τον βρούν. Θα περίμενε σε αυτό το τηλέφωνο περίπου 20’ λεπτά το πολύ.  


Σε 15’ λεπτά ο άνθρωπος του Ελρόϋ Τζώρτζ τηλεφώνησε από την Τζαμάϊκα, όπου βρισκόταν σε «συνέδριο» ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ-ΣΟΒΙΕΤΙΚΩΝ και ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ πρακτόρων με θέμα : «Αποσταθεροποιήσεις καθεστώτων», που δεν υποτάσσονταν στα μεγάλα ΚΑΡΤΕΛ.

Ο άνθρωπος που τηλεφώνησε ονομάζεται Ρόμπερτ Μος και είναι γιός Άγγλου αξιωματικού και μιας Τζαμαϊκανής χωριατοπούλας, που ο πατέρας της είχε ένα κτήμα με μπανανιές και αρτόδεντρα στο νησί. 


Το νόθο παιδί όμως το ανέλαβαν οι καλόγριες, το μεγάλωσαν, το έστειλαν στα καλύτερα σχολεία της Αγγλίας και ξαφνικά η μυστική υπηρεσία της Αγγλίας τον προσέλαβε σαν στέλεχος.

Ο «ΘΕΟΣ» δεν αφήνει τα ορφανά να πάνε χαμένα!... 


Έκανε λαμπρή σταδιοδρομία ο Μος. 

Πίσω από εφημερίδες, πίσω από σταθμούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς, ως και εκδότης έγινε για να μην τον υποψιαστούν. 

Τότε όμως έγινε πράκτορας της NSA.

Έλα όμως που και η KGB ήθελε μερίδιο και το πήρε. 


Μετά από μια σοβαρή και προωθημένη συζήτηση μεταξύ Ρ. Μος και Α. Ντομπρύνιν, πρέσβυ και πράκτορα της KGB ΣΤΟ ΤΜΉΜΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ, ο Μος δέχθηκε να υπηρετεί και τους ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΥΣ!....

Α. Ντομπρύνιν

Πείστηκε με το «επιχείρημα», ότι ήταν νόθος γυιός της αγρότισσας Τζαμαϊκανής και τώρα εκτός από μεγαλοπράκτορας ήταν και ΠΡΟΕΔΡΟΣ του Βασιλικού Ινστιτούτου Διεθνών Υποθέσεων του Λονδίνου. Θα ήταν άκομψο από μέρους του να αρνηθεί. Έτσι με τις ιδιότητες αυτές, τηλεφωνήθηκε με τον Ελρόϋ Τζώρτζ και συμφώνησε να συναντηθεί σε δύο μέρες στο Παρίσι και να συνοδεύσει τον Γκέρτσο στον Καραμανλή. 

Ο Γκέρτσος σήκωσε το ακουστικό και έκλεισε συνάντηση για τις 14 Ιουνίου 1974 και ώρα 12 το μεσημέρι. Ο Κλαίρ Ελρόϋ Τζώρτζ και ο Ρίτσαρντ Γουέλς, με αεροπλάνο της γραμμής έφτασαν στην Αθήνα. Ο Ρίτσαρντ Γουέλς έμεινε, ο Ελρόϋ Τζώρτζ πέταξε για Ουάσιγκτων και από εκεί κατ’ ευθείαν για το Φορτ Μηντ του Μέρυλαντ. Έκανε αμέσως ενημέρωση.
Την ίδια ώρα έφθαναν στην Αθήνα, με προορισμό την Πρεσβεία των ΗΠΑ, οι : Μόντηγκλ Στερνς, ο κατοπινός πρέσβυς των ΗΠΑ στην Αθήνα, διπλωμάτης και πράκτορας της NSA, ο Γκας Αβράκωτος, Ελληνοαμερικανός πράκτορας της CIA και ο Τζο Σόσκο, υφυπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ και πράκτορας της CIA.
Συναντήθηκαν με τον Ρ. Γουέλς, τον Σταίησυ Χωλς Τζούνιορ και άρχισε η ενημέρωση. Μετά 30’ λεπτά είχαν κανονίσει το συντονισμό δράσης.
Στις 14 Ιουνίου 1974, στις 12 το μεσημέρι ακριβώς, ο Παναγιώτης Λαμπρίας υποδεχόταν τους δύο επισκέπτες. 

Τους οδήγησε στο μικρό σαλόνι. 

Σε πέντε λεπτά έκανε την εμφάνησή του ο ΚΑΡΑΜΑΝ-ΑΛΗΣ. Έγιναν οι συστάσεις από τον Γκέρτσο!.. 
Ο Καραμανλής περιεργάστηκε τον επισκέπτη με μια γκριμάτσα….. που έλεγε: «τι σκατά προσωπικότητα είν’ τούτος». Και είχε δίκιο.
Όμως, είχε τόση δύναμη, που δεν το φανταζόταν!
Αυτός φρόντισε για την επάνοδο και κατόπιν την υποστήριξη του ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ και αργότερα δημιούργησε , στήριξε επέβαλε, και διατήρησε την ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ της ΑΓΓΛΙΑΣ ΜΑΡΓΚΑΡΕΤ ΘΑΤΣΕΡ!.......Μάλιστα ήταν και ο νονός της!... Την βάφτισε «Σιδηρά Κυρία»!!....
 
Α' ΜΕΡΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


Πηγή


Πως η NSA και τα ΚΑΡΤΕΛ επιβάλλουν τα καθεστώτα στην Ελλάδα! 

Η P2, ο Φραντσέσκο Κοσίγκα και Τζούλιο Αντρεότι...(ΜΕΡΟΣ 2ο)


 

 Πρώτος έλαβε το λόγο ο φίλος του Καραμανλή και τον ενημέρωσε για την συνάντηση της Γενεύης. 


Β' ΜΕΡΟΣ

Ο Ρόμπερτ Μος μετέφερε στον Καραμανλή τις ανησυχίες των ΗΠΑ για την επικρατούσα κατάσταση στην Ελλάδα, τους λόγους που έπρεπε να πραγματοποιηθεί το πραξικόπημα κατά του Μακαρίου και ότι καιρός ήταν να τελειώνουμε με τον Αρχιεπίσκοπο.

Διαβεβαίωσε τον Καραμανλή πως συμφωνεί και η κυβέρνηση της Αγγλίας, η οποία δεν ζητούσε τίποτε άλλο, παρά την διατήρηση της βάσης στο νησί.

Είπε κι άλλα και κατέληξε πως η χώρα του τον χρειάζεται και τις λεπτομέρειες επανόδου θα τις κανόνιζαν οι ΗΠΑ σε συνεργασία με τις άλλες Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, όπως για παράδειγμα της Γερμανίας και της Γαλλίας, της οποίας η φιλία στο πρόσωπο του Καραμανλή ήταν δεδομένη.

Ανέφερε ακόμα ότι θα πειστούν οι διάφοροι πιστωτικοί οργανισμοί και το ξένο κεφάλαιο να κάνουν επενδύσεις και ΔΑΝΕΙΑ για την ανόρθωση της Ελληνικής Οικονομίας, την οποία καταρράκωσαν οι συνταγματάρχες κλπ. Τα είπε όλα αυτά, χωρίς να «θυμηθεί» ποιοι παρέδωσαν την εξουσία στους συνταγματάρχες.

Ο Κ. Καραμανλής όμως ήθελε να ενταχθεί η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το δήλωσε απερίφραστα. Ο Ρόμπερτ Μος το υποσχέθηκε.Ο Καραμανλής είπε στο Γκέρτσο, να κάνει επαφή με το ΒΑΤΙΚΑΝΟ και τους Ιταλούς πολιτικούς Φραντσέσκο Κοσίγκα και Τζούλιο Αντρεότι και να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις τους.  

Ο Γκέρτσος τον διαβεβαίωσε πως θα στείλει άνθρωπό του, τον διευθυντή των επιχειρήσεων του Φραντσέσκο Πασιέτζα, στη Ρώμη κσι το ΒΑΤΙΚΑΝΟ και θα ενημερώσει σε 48 ώρες. 

Ο Φ. Πασιέτζα, εκτός από υπάλληλος στις επιχειρήσεις Γκέρτσου, ήταν ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ της CIA, πράκτορας των Ιταλικών και Γαλλικών υπηρεσιών, προσωπικός φίλος του Μάϊκλ Λεντίν, του μεγαλοστελέχους της NSA, και μέλος της ΣΤΟΑΣ P2.


Στην ΣΤΟΑ ήταν μεταξύ των άλλων και οι Αντρεότι και Κοσίγκα. 

Ο Αντρεότι έγινε πρωθυπουργός της Ιταλίας και ο Κοσίγκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας!... αυτά όλα τα αγνοούσε ο Καραμανλής, αλλά και να τα ήξερε…..

Η συζήτηση πήρε τέλος, και οι δύο επισκέπτες έφυγαν και κατευθύνθηκαν στο Βασιλικό Ινστιτούτο, για να γευματίσουν.

Εκεί, στο αμύθητου πλούτου περιβάλλον με τους βαρείς κρυστάλλινους πολυελαίους, τα κρυστάλλινα ποτήρια, τα πανάκριβα φαγητά και τις χειροποίητες δερμάτινες πολυθρόνες, τους περίμεναν οι Μπράϊαν Κρόζιερ, πράκτορας της CIA και στέλεχος του Αμερικανικού Ινστιτούτου Χέριταζ, το οποίο ασχολείται με την εσωτερική κατάσταση των χωρών του κόσμου.

Ήταν ακόμη ο Φράνκ Καρλούτσι της DIA επί προεδρίας Ρήγκαν έγινε σύμβουλος για θέματα Εθνικής Ασφαλείας στο Λευκό Οίκο κα κατόπιν Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, και ο Βέρνον Γουώλτερ της NSA, που διορίστηκε επί Ρήγκαν αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ.

Η ομάδα αυτή, ήταν η πιο ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΗ στον κόσμο γιατί είχε μια σπάνια ειδικότητα!…ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ!.. Για να καταλάβει ο αναγνώστης θα πρέπει να αναφερθώ σε μερικές δραστηριότητες της ΕΚΛΕΚΤΗΣ αυτής ΟΜΑΔΑΣ!....

 


Η μεγάλη επιτυχία της, ήταν η ΧΙΛΗ, όπου ο Μος, ο Καρλούτσι και ο Γουώλτερ εφήρμοσαν το σχέδιο «ΔΡΟΜΟΣ 1» και «ΔΡΟΜΟΣ 2», αποσταθεροποίησαν το καθεστώς Αλλιέντε και οδήγησαν τον εκλεγμένο πρόεδρο στο θάνατο, το φθινόπωρο του 1973…
Συμπτωματικά, το Νοέμβριο του 1973 στην Ελλάδα το τανκ μπήκε στο Πολυτεχνείο, ο Γεώργιος Παπαδόπουλος εκδιώχθηκε και ανέλαβε ο Ιωαννίδης. 

Το διάστημα που είχε περάσει από το Πραξικόπημα στη Χιλή ήταν περίπου δύο μήνες. Το ΑΙΜΑ ήταν νωπό ακόμη στα χέρια τους.
Στην διάρκεια του γεύματος λοιπόν, συζήτησαν όλες τις πτυχές της επανόδου του Καραμανλή στην Ελλάδα κα μαζί και της «Δημοκρατίας». ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΡΥΘΜΙΣΑΝ ΕΚΕΙ!...
Εκείνο όμως που είχε ιδιαίτερη βαρύτητα ήτα το κυπριακό ζήτημα. Εκεί στάθηκαν περισσότερο. Για το θέμα αυτό ανησυχούσε ο Γκέρτσος, ιδιαίτερα στο σημείο που οι Αμερικανοί, είχαν υπ’ όψιν τους να βοηθήσουν τον ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. Θα έφερνε αντιρρήσεις είπε. Θα κατέβαζε κόσμο. Όλα τα στελέχη του ΠΑΚ.
Το ΚΚΕ θα πριμοδοτούσε μια τέτοια κίνηση και ας έλεγε η KGB. Το ΚΚΕ στην Ελλάδα έχει τις ιδιομορφίες του, που δεν πρέπει να σας διφεύγουν.
Ο ΒΕΡΝΟΝ ΓΟΥΩΛΤΕΡ, αυτός ο ασουλούπωτος γίγαντας με την σουβλερή μύτη και γερακίσια μάτια, ξέσπασε σε Γέλια. Η υπόλοιποι ο΄μαδα χαχάνιζε, ακολουθώντας τον γίγαντα. Ο Γκέρτσος τους κοίταζε στην αρχή έκπληκτος, αλλά μετά η ελληνική πονηριά θρονιάστηκε στο πρόσωπό του και περίμενε. Για να γελάνε τούτοι, σκέφτηκε, σε κάποιο τσουβάλι έχουν βάλει μέσα τον Α. Παπανδρέου και κρατάνε το σύρμα οι άτιμοι!!!… Και είχε δίκιο!...
Ο Βέρνον Γουώλτερ σταμάτησε να γελάει, σαν να πάτησε κουμπί. Τα μάτια του σκοτείνιασαν απειλητικά. Όταν μιλούσε, η φωνή του δεν είχε τίποτα το ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ!... ήταν ήχος, συριχτός, κοφτός, λαχανιασμένος, σαν να πνιγόταν από επιθανάτιο ρόγχο….» 

Ο Α. Παπανδρέου είναι κλεισμένος εδώ» είπε, και έδειξε την τσέπη του σακακιού του.

«Εμείς τον σπουδάσαμε (η NSA), εμείς του εξασφαλίσαμε πτυχίο, εμείς τον κάναμε ΚΑΘΗΓΗΤΗ, εμείς θα τον κάνουμε ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ της ΕΛΛΑΔΑΣ!...

Εμείς τον στέλνουμε στην ΕΛΛΑΔΑ. ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ο Α. Παπανδρέου. ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΞΟΦΛΗΣΕΙ!..... ΜΕΤΑ….ΘΑ ΔΟΥΜΕ!.....

Στο τέλος του γεύματος, ο Γκέρτσος έφυγε με συγκεκριμένες οδηγίες και μερικά τηλέφωνα –συστάσεις για να κλείσει μερικές δουλειές, εκατοντάδων εκατομμυρίων δολλαρίων!... Το τερπνόν μετά του ωφελίμου!.....

Συνεχίζεται!...
  Αθανάσιος Στριγάς ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΕΝΤΟΛΟΔΟΤΕΣ


Πηγή
Πως η NSA και τα ΚΑΡΤΕΛ επιβάλλουν τα καθεστώτα στην Ελλάδα! 

(οι Μασονικές Στοές στην Αθήνα) Καραμανλής-Ράλλης-Αβέρωφ-Α. Κόκολα και Γκιζίκης!...  (ΜΕΡΟΣ 3ο)

 

 

Γ΄ ΜΕΡΟΣ

Ο Κ. Καραμανλής στο μεταξύ, κινήθηκε προσεκτικά αλλά γρήγορα. Συναντήθηκε κρυφά με τον πρόεδρο της Γαλλίας Ζισκάρ Ντ’ Εσταίν, που γνώριζε το ζήτημα και ήταν ενθουσιασμένος. Ανέλαβε εκείνος να έρθει σε επαφή με τον Καγκελάριο και άλλους πολιτικούς που επηρέαζε.
 
Η Λέσχη Μπίλντεμπεργκ κινητοποιήθηκε ήδη από τον Χένρυ Κίσσιγκερ, καθώς και οι Μασονικές Στοές στην Αθήνα και στις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες! 

 
Με τη διαβεβαίωση αυτή ησύχασε ο Καραμανλής. Ειδοποίησε τον Ευάγγελο Αβέρωφ και τον ΡΑΛΛΗ ότι κάτι θα συμβεί. Ο ΑΒΕΡΩΦ, ειδοποιήθηκε μερικές ώρες αργότερα από τον Ρίτσαρντ Γουέλς και τον Μόντηγκλ Στερνς. 

Την νύχτα της 5ης Ιουνίου, ώρα 2:45 χαράματα, συναντήθηκαν στο σπίτι της αδελφής του στρατηγού Φ. Γκιζίκη, ο στρατηγός, ο Στερνς, ο Γουέλς και ο ΣΤΑΘΜΑΡΧΗΣ της CIA στην Αθήνα Σταίησυ Χώλς Τζούνιορ.
Ο Γκιζίκης ήταν σύμφωνος (ας έκανε κι αλλιώς), τους διαβεβαίωσε πως θα παρέδιδε την εξουσία αναίμακτα σε εκείνον που η φίλη χώρα (ΗΠΑ) θα υπεδείκνυε.
Οι τρείς ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ τον διαβεβαίωσαν πως δεν θα πάθαινε τίποτα, αφού θα έκανε το χρέος του προς την Πατρίδα του σαν στρατιώτης που ήταν.
Ο Δημήτριος Ιωαννίδης, ήταν απασχολημένος με το πρόβλημα του πραξικοπήματος κατά του Μακαρίου και …μακάριος όπως ήταν δεν έβλεπε τίποτε. 

8 Ιουνίου 1974, 11, το βράδυ η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ κουβέντιαζε μαζεμένη γύρω από ένα τραπέζι, τρώγοντας!!!!
Ξαφνικά χτύπησε το τηλέφωνο. 

Ζητούσαν τον ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ από το ΛΟΝΔΙΝΟ: ο κύριος Μπράϊαν Κρόζιερ. Ο Α. Παπανδρέου τινάχθηκε και άρπαξε το τηλέφωνο. Χαιρέτησε το συνομιλητή του, επανέλαβε τρείς φορές «γιες σερ» και έκλεισε!...
Γελούσε και χαιρόταν σαν παιδί. Δεν είπε τίποτε. Μόνο να του εξασφαλίσουν εισιτήριο για το ΛΟΝΔΙΝΟ το πρωΐ. Την επομένη το βράδυ είχε μια πολύ σημαντική συνάντηση. Πολύ σημαντική!....., είπε. Την άλλη μέρα λοιπόν, στις 7 το βράδυ, βρισκόταν στο Ινστιτούτο με την ίδια ομάδα που ήταν και ο Γκέρτσος.
Ο Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ χαιρέτησε, αβέβαια την ομάδα, με σεβασμό. 

Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ είχε αφύσικο τρακ. 

Παρ’ ότι είχε τηλεφωνηθεί με το ΑΦΕΝΤΙΚΟ του ΚΑΡΤΕΛ και παρά τις διαβεβαιώσεις που του παρείχε ότι η συνάντηση είναι για «κάτι πολύ θετικό», ο Παπανδρέου φοβόταν. 

Κάπου είχε δίκιο βέβαια.
 
Ο Φράνκ Καρλούτσι, αριστερά, (ως Υπουργός Άμυνας-ΗΠΑ), σε ενημέρωση των ΜΜΕ το 1989, όταν 2 αμερικανικά f-14 καταρρίπτουν δύο λιβυκά mig. 


Την συνάντηση άνοιξε ο ΦΡΑΝΚ ΚΑΡΛΟΥΤΣΙ. Ορθά κοφτά τον πληροφόρησε, πως η υπηρεσία (NSA) αποφάσισε να διώξει του ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ και να επαναφέρει την Δημοκρατία και τον Κ. Καραμανλή στην Ελλάδα.
Πριν από αυτά, θα εκδηλωθεί πραξικόπημα κατά του ΜΑΚΑΡΙΟΥ από την ΧΟΥΝΤΑ και στην συνέχεια ΑΠΟΒΑΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ!.... 

Για την εμπέδωση της Τάξης…


ΤΙ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ; 

 Να ακολουθήσει επακριβώς τις ΕΝΤΟΛΕΣ τους για να παγιωθεί η κατάσταση στην Ελλάδα. Κατόπιν να αρχίσει η εφαρμογή του σχεδίου RED I και μετά την εφαρμογή σχεδίου RED II.

Τα δύο σχέδια προέβλεπαν την πολιτική των στροφών προς τα αριστερά του Α. Παπανδρέου σαν αντιπολίτευση (RED I) και την εφαρμογή του σχεδίου (RED II), όταν θα γινόταν κυβέρνηση. 

Και τα δύο σχέδια προέβλεπαν την οικειοποίηση και πραγματοποίηση (ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ) των συνθημάτων, κατά των ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΒΑΣΕΩΝ, κατά ΝΑΤΟ, κλπ. Για να κερδηθούν οι αριστεροί ψηφοφόροι…
( οι οποίοι βέβαια κερδισθήκαν με πλούσια ΑΝΤΑΛΛΆΓΜΑΤΑ!...διορισμούς σε όλα τα δημόσια πόστα, Αστυνομία, Μυστικές Υπηρεσίες, ΕΥΠ, και βέβαια έγιναν όλοι αντιστασιακοί και πήραν ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!) 
Η χρηματοδότηση θα άρχιζε, μόλις θα έφτανε στην ΑΘΗΝΑ τον Αύγουστο του 1974.
Ο Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ συνήλθε. Γέλασε χαρωπά, αλλά σεμνά. «Τις υπόλοιπες οδηγίες θα τις πάρεις στις 22 Ιουλίου (1974). 

Την ημερομηνία αυτή θα βρίσκεσαι στο ΦΟΡΝΤ ΜΗΝΤ, στο ΜΕΡΥΛΑΝΤ», συμπλήρωσε ο άτσαλος γίγαντας Γουώλτερ. «Ώρα 9 το πρωΐ θα είσαι στην ΠΥΛΗ 3». (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΛΗ 3 μπαίνουν μόνον οι υπάλληλοι της NSA)…….
Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ διεβεβαίωσε την ομάδα, ότι θα φανεί αντάξιος της εμπιστοσύνης που του δείχνει η χώρα που τον ανέδειξε (ΗΠΑ) και χαιρόταν που θα του δινόταν η ευκαιρία, να δείξει επί τέλους ο ίδιος στην πράξη την ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ του!...
-Αυτό θα είναι πολύ «υγιεινό» για σένα, σάρκασε ο ΒΕΡΝΟΝ ΓΟΥΩΛΤΕΡ με την φιδίσια φωνή του. 

Ο Α. Παπανδρέου κέρωσε. Μίσησε τον Γουώλτερ εκείνη την στιγμή, όσο κανέναν άλλον στη ζωή του. 

Στην συγκεκριμένη ημέρα και ώρα που του όρισαν θα τον παρελάμβαναν άνθρωποι της ομάδας και θα τον μετέφεραν στο ΜΕΡΥΛΑΝΤ. Θα του τηλεφωνούσαν.

 Στο μεταξύ, για οποιαδήποτε ανακοίνωση, θα παρέδιδαν στην ΑΓΓΕΛΑ ΚΟΚΟΛΑ τα κείμενα, από το γνωστό της ΑΓΓΛΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ!.
Ο Παπανδρέου χαιρέτησε την ομάδα και περπατώντας αργά, άφησε να τον οδηγήσουν στο αυτοκίνητο που περίμενε στο γκαράζ του Ιδρύματος. Ο φόβος του Παπανδρέου άρχισε να υποχωρεί κάπως, όταν το αεροπλάνο άρχισε να παίρνει ύψος. Επιτέλους έφτασε στο σπίτι του. Κοντά στην μητέρα του ανακουφιζόταν!...
Στην Αθήνα τα πράγματα εξελίσσονταν σύμφωνα με το σχέδιο. 
Στον «αέρα» υπήρχε κάτι το απροσδιόριστο. 
Κάτι που νιώθεις ότι έρχεται, αλλά ούτε το βλέπεις, ούτε ξέρεις τι είναι. 
Είναι γεγονός. 

Στην Ελλάδα βέβαια, όλα τα γεγονότα είναι συνάρτηση της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. 

Δηλαδή ποτέ δεν συμβαίνει κάτι σοβαρό σε τούτη τη χώρα, χωρίς να είναι αποτέλεσμα κάποιας άλλης ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ!....
 

Η ΑΝΤΊΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ έχει αρχίσει για το πραξικόπημα στην Κύπρο.

Η ΒΑΣΗ της ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ έχει τεθεί σε συναγερμό και η ΒΑΣΗ στο ΑΚΤΙΟ της ΠΡΕΒΕΖΑΣ επίσης. Ότι γίνεται στην Αθήνα στα ΑΝΩΤΑΤΑ κλιμάκια της Χούντας, η ΒΑΣΗ της ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ τα «Ακούει», και η ΒΑΣΗ στο ΑΚΤΙΟ τα φωτογραφίζει.
Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ της βάσης της ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ, ο Ρ. Μπράματ, έδωσε διαταγή στις 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 1974 να ανακληθούν οι άδειες.

Ο Μ. Βινίσκι αξιωματικός ΕΠΙΚΟΙΚΩΝΙΩΝ, ο Ντόν Πέρκετ, υπεύθυνος διαβαθμισμένου υλικού και πράκτορες της NSA, αποσπασμένοι στην βάση πήραν «θέσης μάχης».

Ο Τ. Ράϊλυ, αξιωματικός ασφαλείας και 26 αξιωματικοί, με υπεύθυνο αξιωματικό υποστήριξης προσωπικού τον Τζ. Πάουελ (αδελφό του αρχιστάτηγου των ΗΠΑ ΚΟΛΙΝ ΠΑΟΥΕΛ στο πόλεμο του Ιρακ). Όλοι στις θέσεις τους. Έκαναν δοκιμές για παράσιτα κλπ.

Ο ΕΚΤΟΣ ΣΤΟΛΟΣ ΕΠΛΕΕ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ της ΣΥΡΤΗΣ!...


Συνεχίζεται!...

  Αθανάσιος Στριγάς ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΕΝΤΟΛΟΔΟΤΕΣ 

 

Πηγή 
Πως η NSA και τα ΚΑΡΤΕΛ επιβάλλουν τα καθεστώτα στην Ελλάδα! 

Ο Έκτος Στόλος ΗΠΑ, φράζει το δρόμο προς την Κύπρο, μήπως και στείλουμε ενισχύσεις από την Ελλάδα!....(ΜΕΡΟΣ 4ο)

Δ' ΜΕΡΟΣ
 
Στις 8:20 το πρωΐ της 15 Ιουλίου ακούστηκαν οι πρώτοι πυροβολισμοί στο Προεδρικό μέγαρο της Κύπρου. 

Ο Μακάριος έφυγε από μια μυστικά έξοδο, έφθασε στην Αγγλική βάση και από εκεί πέταξε στην ελευθερία. 
Γλύτωσε. Άλλο Αλλιέντε και άλλο Μακάριος. Αυτό ήταν λάθος χτύπημα για τους πραξικοπηματίες.
Ο Ιωαννίδης κεραυνοβολήθηκε, όταν πληροφορήθηκε ότι ο παπάς ζει. 

Οι Τούρκοι κάνουν απόβαση στο νησί. Ζητάει απεγνωσμένα να συναντηθεί με τους Αμερικανούς: Μ. Στερνς, Σταίησυ Χωλς Τζούνιορ κ.λ.π..
Άφαντοι όλοι. Μάταια περίμενε το τηλεφώνημα για να εισβάλει και αυτός στην Αν. Θράκη. Το τηλεφώνημα δεν έγινε ποτέ.
 
Ο έκτος στόλος φράζει το δρόμο προς την Κύπρο, μήπως και στείλουμε ενισχύσεις.


Ο Βινίσκι από τη Ν. Μάκρη, έχει αποκόψει τις Ελληνικές τηλεπικοινωνίες προβάλλοντας συνεχώς παράσιτα.

Πανικός στη Χούντα. Φόβος στο λαό. 


Ο Λαός φοβάται όταν δεν ξέρει και οι ντόπιοι επιτηδευματίες της πολιτικής, τον κρατούν πάντα σε άγνοια για να φοβάται και να μην μαθαίνει.

Και ενώ η χώρα βρίσκεται ακυβέρνητη, η Κύπρος ζει το δράμα της.
Νά 'σου και εμφανίζεται ο τζό Σίσκο, υφυπουργός και πράκτορας της CIA.
Με εντολές του ΧΕΝΡΥ ΚΙΣΙΓΚΕΡ να συσκοτίσει πιο πολύ την κατάσταση σε βάρος της Ελλάδας.  
Τελικά βλέπει τον Ιωαννίδη που τον κατηγορεί κατάμουτρα : (Μας ξεγελάσατε), σκούζει με την κοριτσίστικη φωνή του. 
Ο Σίσκο γελάει αχνά. (Τώρα τι γίνεται) του απαντάει. Συνεννοήσου με τον Αραπάκη.
Όλοι τον ψάχνουν. Είναι κλεισμένος στο γραφείο του και τηλεφωνεί στο Μ. Κουτσόγιωργα
Δεν τον βρίσκει. 
Βρίσκει όμως τον Αποστόλη Κακλαμάνη και του μεταβιβάζει τα όσα γίνονται. 
Τον εκλιπαρεί να ειδοποιήσει τον ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ να έλθει να αναλάβει την εξουσία.
 

Ο Κακλαμάνης δεν μπορεί να αρθρώσει λέξη. Πανικοβάλλεται. 
Μη μπορώντας να απαντήσει κλείνει κατάμουτρα το τηλέφωνο στον Αραπάκη και τρέχει να βρεί τον Μ. Κουτσόγιωργα. 
Τελικά τον βρίσκει και ύφος τρελό, του διηγείται μονοκόμματα το τηλεφώνημα του Αραπάκη . 
Ο Κουτσόγιωργας τον καθησυχάζει και του λέει, ότι θα επικοινωνήσει με τον Αρχηγό.
Αλλά ο Κακλαμάνης δεν ησύχασε. 
Γνώριζε προσωπικά τον Δ. Ιωαννίδη.
Μάλιστα ήταν σύνδεσμος, έτσι νόμιζε, μεταξύ Ιωαννίδη και ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. 
Έτσι βρέθηκε στο ΕΑΤ/ΕΣΑ. Οι φρουροί τον γνώριζαν. Χασκογελούσαν όταν τον είδαν.
 

Μπαίνοντας μέσα συνάντησε τον Γιάννη Βαρβιτσιώτη, που έφευγε βιαστικά με ύφος σκεπτικό και βαρύ…. 
Ήταν θυμωμένος ο Βαρβιτσιώτης, γιατί αν ο Ιωαννίδης τον είχε διορίσει Υπουργό Άμυνας, δεν θα είχαν συμβεί αυτά. 
Τόσο πολύ μυαλό έχει ο κυρ-Γιάννης. 
Εγκέφαλος. 
Νεύριασε και μ’ αυτόν τον Κακλαμάνη, και έφυγε μπουρινιασμένος.
Ζεματίστηκε ο Κακλαμάνης αντικρίζοντας τον κυρ-Γιάννη.
Δεν βρήκε τον Ιωαννίδη.  
Τα είπε κει αυτός σε ηγετικό στέλεχος του ΕΑΤ/ΕΣΑ. Ο άλλος έβαλε τα γέλια.
Αμ δε θα φάτε ρε Αποστόλη ούτε σεις, ούτε εμείς. Θα φέρουνε τον Καραμανλή. Ξύπνα….Πολιτικός και τούτος !!! μονολόγησε το στέλεχος. (Άει πούλα κάνα παγωτό ρε….).
Ο Κακλαμάνης έφυγε
Τηλεφώνησε στον Α. Παπανδρέου και του είπε ότι θα έρθει ο Καραμανλής. 
Ο Παπανδρέου γέλασε τον καθησύχασε και τον διέταξε να διατηρεί επαφή με αυτούς, μέχρι να πέσουν. Έτσι και έγινε.
 

Μετά από καιρό τον κάλυψε ο Α. Παπανδρέου στη Βουλή.  
Δεν συνεργαζόταν λέει , με την χούντα. Περαστικός για ανάκριση ήταν ο άνθρωπος…. 
Στο μεταξύ τα γεγονότα τρέχουν.
Οι Τούρκοι εισβάλλουν στην Κύπρο, πραγματοποιώντας την πρώτη φάση τον Αττίλα 1. 
Περιμένουν για να προχωρήσουν στην επόμενη φάση τον Αττίλα 2 .
Μισή -μισή ευθύνη .  
Την πρώτη εισβολή να την χρεωθεί η χούντα και την δεύτερη ο Καραμανλής, γιατί πραγματοποιήθηκε στις 14 Αυγούστου 1974.
Κορόιδευε ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, όταν ρώτησε τον Ετσεβίτ στο Μοντρέ:
( Γιατί κάνατε την δεύτερη απόβαση; ).
Το γράφω αυτό επειδή γνώριζε και για την πρώτη και για την δεύτερη εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο…..
Εδώ πρέπει να ξεκαθαρίσω το εξής: Η ΕΙΣΒΟΛΗ στην Κύπρο είχε αποφασιστεί στην ΣΥΝΟΔΟ ΥΠΟΥΡΓΩΝ εξωτερικών των χωρών μελών του ΝΑΤΟ στη Λισαβώννα, στις 3-4 Ιουνίου 1971, όπου κάτω από τις μεταβαλλόμενες στρατηγικές συνθήκες στη Μεσόγειο, διαμορφώθηκε η φόρμουλα της Ελληνοτουρκικής συμφωνίας, που προέβλεπε τον τερματισμό της ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ, με ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ του νησιού (ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ, συζήτηση 3ης και 4ης Ιουνίου 1971, σελ. 36, παράγραφος, 4,5).
Το γνώριζε και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γιόζεφ Λούνς, ο οποίος «συμπτωματικά», όταν έγινε η ΑΠΟΒΑΣΗ βρισκόταν σε διακοπές.
Εκείνες τις τραγικές στιγμές για την ΕΛΛΑΔΑ, ήμουν ειδικός υπάλληλος του ΝΑΤΟ και είχα πρόσβαση σε άκρως απόρρητα έγγραφα (COSMIC).

Με την ιδιότητά μου αυτή παρευρισκόμουν και σε εμπιστευτικές συζητήσεις κλπ. Κι έτσι έχω προσωπική αντίληψη γεγονότων και προσώπων!....
Ο Τζο Σίσκο πηγαίνει στην Άγκυρα και ρυθμίζει τις λεπτομέρειες, για την ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΠΟΒΑΣΗ στην Κύπρο.
Συστήνει μόνο στον ανυπόμονο Ετσεβίτ, να περιμένει.
*Να περιμένω τι; Ρωτάει εκνευρισμένα ο Ετσεβίτ.
*Απλά να περιμένεις …τον Διατάζει ο Σίσκο…
Δεν γνώριζε ο Ετσεβίτ ότι η κατάσταση στην Ελλάδα, θα άλλαζε και ότι θα επέστρεφε ο Καραμανλής, και το πιο σημαντικό, ότι επέστρεφε με εντολή των ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ, να βάλλει τέλος στην πολιτική του καριέρα με το εμπάργκο και με ορισμένα άλλα!....
Όλοι είδαμε που βρέθηκε ο Ετσεβίτ πολιτικά. Στην ανυπαρξία και εκεί θα μείνει.
Συνεχίζεται!...Αθανάσιος Στριγάς

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΕΝΤΟΛΟΔΟΤΕΣ πηγήΠως η NSA και τα ΚΑΡΤΕΛ επιβάλλουν τα καθεστώτα στην Ελλάδα! Τους ενημέρωσαν για την Τρομοκρατία στην Ελλάδα! (ΜΕΡΟΣ 5ο)
 Ε’ ΜΕΡΟΣ
 


Ο Μόντιγκλ Στέρνς ανακαλείται από την «άδεια», στην Νέα Αγγλία. Η διαταγή που παίρνει από NSA είναι να έρθει στην Αθήνα και να παραμείνει μέχρι νεωτέρας …., δηλαδή μέχρι να αναλάβει ο Καραμανλής την πρωθυπουργία και να γίνει η δεύτερη ΕΙΣΒΟΛΗ των Τούρκων στην Κύπρο!....
Ο Μόντιγκλ Στέρνς, που το 1981 ανέλαβε πρέσβυς των ΗΠΑ στην Ελλάδα, ήταν πολιτικός και διπλωματικός συντονιστής Αθηνών-Λευκωσίας-Άγκυρας, σε θέματα που αφορούσαν την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο, το στοπάρισμα των Ελλήνων από κάποια βλακεία, ίσως και το «πέρασμα» της εξουσίας ασφαλώς και αναίμακτα, στα χέρια του Καραμανλή.
Και το πλέον σημαντικό:  

Πρώτον να ελέγξει τον κατάλογο της κυβέρνησης Καραμανλή και των υποψήφιων βουλευτών του.
Δεύτερον να προετοιμάσει το έδαφος της επιστροφής του Α. Παπανδρέου και της στήριξης από τα ντόπια υποκατάστατα του Αμερικανικού Κεφαλαίου, που ήταν αντίπαλοι στον Καραμανλή και να ελέγξει και τους υποψήφιους του Α. Παπανδρέου.
Στις 16 Ιουλίου 1974, στις 7 το Πρωΐ ο Καραμανλής βρίσκεται στην Αμερική.  

Στο αεροδρόμιο τον υποδέχεται ο Λώρενς Ήγκλενμπέργκερ, έμπιστος βοηθός του Χένρυ Κίσσιγκερ. 

Τον καλωσόρισε και τον οδήγησε στο ΜΕΜΟΡΙΑΛ ΧΟΣΠΙΤΑΛ της Νέας Υόρκης.  

Είναι ένα από τα καλύτερα και μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αμερικής.
Το 40% των ΜΕΤΟΧΩΝ του ΜΕΜΟΡΙΑΛ ανήκει στην CIA!......
Οδήγησαν τον Καραμανλή στη σουίτα. Εκεί θα έκανε το καθιερωμένο Τσεκ-απ. Κολακεύτηκε βέβαια ο Καραμανλής. Την επομένη τον επισκέφθηκε ο ΚΙΣΣΙΓΚΕΡ μαζί με το σύμβουλο εθνικής ασφαλείας του ΛΕΥΚΟΥ ΟΙΚΟΥ, ο οποίος του μετέφερε τους θερμούς χαιρετισμούς του Προέδρου.
Οι ιατρικές εξετάσεις προχωρούσαν. Τα αποτελέσματα ικανοποιητικά. 

Ο νέος Αρχιστράτηγος του ΝΑΤΟ Αλεξάντερ Χαίηγκ μαζί με τον αρχηγό της DIA, επισκέφθηκαν και αυτοί τον Καραμανλή.
Εκεί αποφασίστηκε στις 19 Ιουλίου 1974, και η ΔΗΘΕΝ αποχώρηση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ. 
Πότε, πως και γιατί θα γινόταν. 
Στις 20 Ιουλίου, στις 12 το μεσημέρι, έφθασε ο Κίσσιγκερ συνοδευόμενος από τον Τζων Νεγρεπόντε. 

–Κύριε πρωθυπουργέ μπορώ να σας προσφωνώ έτσι τώρα πιά. 

Σε 24 ώρες θα το ανακοινώσω. 

Επομένως μπορώ να σας πιέσω λίγο. 

Γι’ αυτό ήρθα άλλωστε. 

Ξέρω ότι η Υποχώρηση ταιριάζει πολύ στους ΕΛΛΗΝΕΣ, όταν είναι για το εθνικό τους συμφέρον, εννοείται. 

Και ξέρω επίσης, ότι είστε έτοιμος γι’ αυτό συμπέρανε «διπλωματικά», ο Κίσσιγκερ.
Λάθος κάνεις….του λέει ο Καραμανλής απότομα. Εγώ δεν υποχωρώ. Εγώ είμαι από τους άλλους Έλληνες, ξέρεις, που δεν τους γνωρίζεις.
Μα γι’ αυτό και εγώ θα επιμείνω… τον έκοψε γελαστά ο Κίσσιγκερ. 

Ο Κίσσιγκερ μιλούσε ασταμάτητα. 

Ο Νεγρεπόντε τον κοιτούσε σοβαρός και με σεβασμό.

Η ζάλη στο κεφάλι του Καραμανλή έγινε Υπνηλία. Ήθελε να αναπαυθεί. Ένοιωθε κούραση.  

Το πρωΐ του είχε πάρει αίμα μια όμορφη γιατρός και τον είχε τρυπήσει δύο φορές, γιατί δεν εύρισκε την φλέβα…. 
ΜΗΠΩΣ την πρώτη φορά του Έκανε ΕΝΕΣΗ…και την δεύτερη του πήρε ΑΙΜΑ; 
ΜΗΠΩΣ;….. αποκοιμήθηκε στον καναπέ;
Χαράματα 22 Ιουλίου 1974, ο Καραμανλής επέστρεφε με την ίδια συνοδεία στο Παρίσι. 

Στο διαμέρισμά του είχε αρχίσει μια περίεργη κίνηση. 

Ξαφνικά όλοι θυμήθηκαν ότι υπάρχει!...... 

Το ίδιο βράδυ δέχθηκε τον Φρατζέσκο Πασιέντζα, τον ΠΟΛΥΠΡΑΚΤΟΡΑ, που τον ενημέρωσε για τις επαφές του με τον Κοσίγκα και τον ΑΝΤΡΕΟΤΙ. 

Στο τέλος του δείπνου ο Πασιέντζα του έκανε και μια σύντομη ενημέρωση για την ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ…για τα πλεονεκτήματα και τα Μειονεκτήματα!...
 
Στις 22 Ιουλίου, στις 10 το βράδυ, ο Χ. Κίσσιγκερ ανακοίνωσε, ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι τραγική και είναι πολύ πιθανόν να επιστρέψει στην Ελλάδα ο Καραμανλής, αν…. το θέλουν οι Έλληνες ….φυσικά!....

Και μετά ακολούθησε το γνωστό θέατρο του Γκιζίκη με τους πολιτικούς αρχηγούς να συσκέπτονται, χωρίς να σκέπτονται. 
Μέχρι που ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΒΕΡΩΦ τηλεφώνησε στο Παρίσι…βρήκε τον Καραμανλή και τον Παρεκάλεσε να γυρίσει….

 

ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕ!!! Για ποιο λόγο; 

 

Στις 22 Ιουλίου, στις 12 μμ, ο Α. Παπανδρέου έδειχνε τα διαπιστευτήρια του στην ΠΥΛΗ του ΦΟΡΝΤ ΜΗΝΤ στο Μέρυλαντ. 


Σε πέντε λεπτά, οδηγούμενος από πράκτορες, έφθασε με το μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο στο γραφείο του Μπράϊαν Κροζιέρ. (Είναι αυτός που είχε ναρκοθετήσει, παγιδεύσει με εκρηκτικά όλα τα λιμάνια της Ελλάδας, και τους Οργανισμούς κοινής Ωφέλειας, της NSA)….
Χαιρέτησε με σεβασμό και κάθισε στην πολυθρόνα που του έδειξε ο ΓΙΑΝ Βάντρακεκ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ του κλάδου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ της NSA κα επικεφαλής του Κέντρου Διεθνών Μελετών του Πανεπιστημίου της Τζωρτζτάουν στην Ουάσιγκτων.
Ο ΒΕΡΝΩΝ ΓΟΥΩΛΤΕΡ, που είχε υπό την εποπτεία του (στην παρούσα φάση) τον ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, προσήλθε μια ώρα αργότερα. 
Ο Μπράϊαν Κροζιέρ κρατούσε τα «πρακτικά» της συζήτησης από την αρχή.
 

 

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΗΤΑΝ ΑΠΛΑ: (Για τον προδότη Παπανδρέου-εβραϊκής καταγωγής) ...

 
1) Πλήρης υποταγή του Α. Παπανδρέου στα συμφωνηθέντα. Χωρίς παρέκκλιση. Φραστικές παρεκκλίσεις εν ήδη «φλέρτ» ναι. Αλλά η επιστροφή είναι το πάν.

2) Εφ’ όσον θα «πολεμήσει» για την απομάκρυνση των ΒΑΣΕΩΝ από την Ελλάδα, κάποια στιγμή πρέπει να πετύχει το μίνιμουμ. Μια «αξιοπρεπή» αναθεώρηση της σύμβασης.

3) Μείωση της δύναμης του ΚΚΕ. Η μείωση δεν πρέπει να υπερβεί τα συμφωνηθέντα με τους συναδέλφους της KGB. Σχετική καθοδήγηση θα έπαιρνε, από τον ΥΠΟΣΤΑΘΜΑΡΧΗ της KGB στην Αθήνα.

4) «Μάχες» κατά των Αμερικανικών συμφερόντων που υπάρχουν στην Ελλάδα, και που είναι ιδιαίτερα φιλικές προς την δεξιά παράταξη. Όχι πόλεμο. Για να υπάρξει ισορροπία, θα δημιουργήσει ένα Νιού Ντήλ από νέους ελεγχόμενους ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ!...(ΚΟΚΚΑΛΗΣ-ΚΟΣΚΩΤΑΣ-κλπ) ...

5) «Μάχες» κατά του ΝΑΤΟ και ΕΟΚ. Όχι πόλεμο. Επειδή το ΝΑΤΟ στρατοκρατείται και οι αξιωματικοί είναι «νευρικοί», θα έχει στην διάθεσή του ενδιάμεσο, ο οποίος θα αναλαμβάνει κάθε φορά να τους «πείθει» για τις προθέσεις του. Το ΣΥΝΔΕΣΜΟ θα τον υποδείξουν αυτοί την κατάλληλη στιγμή. (Ο Σύνδεσμος ήταν τελικά ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΤΡΙΓΑΣ)!...


6) Τα πρόσωπα που θα χρησιμοποιήσει, υποψήφιοι βουλευτές, υπουργοί, στελέχη θα προέρχονται κυρίως από τον ΛΑΟ, (ξεβράκωτοι-αμαθείς- και να εξαγοράζονται), για περιβληθούν το φωτοστέφανο του «ΛΑΪΚΟΥ» ΑΓΩΝΙΣΤΗ!.... τα παραπάνω πρόσωπα θα ελέγχονται από αυτούς. (NSA-CIA-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ). Θα παραδίδει τα βιογραφικά στο ΣΥΝΔΕΣΜΟ, ο οποίος και θα τα προωθεί σε αυτούς, οι οποίοι θα του στέλνουν την απάντησή τους και θα την ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ!...


7) Όταν και εάν αυτοί κρίνουν, θα τοποθετήσουν νέα ή θα ανταλλάξουν με νέα, τα ήδη υπάρχοντα ΠΥΡΗΝΙΚΑ στην Ελλάδα!....


8) Οι σχέσεις με το Ισραήλ θα είναι καλές. Με την ΟΑΠ –ομάδα απελευθέρωσης Παλαιστίνης-και τον ΑΡΑΦΑΤ θα έχει το ίδιο καλές και θα τους προσφέρει διευκολύνσεις για ΟΠΛΑ, ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ τράνζιτ κλπ. που εμπορεύονται για τον αγώνα τους. Προς τα έξω θα φαίνεται (για τον Α. Παπανδρέου μιλάμε πάντα), Υπερασπιστής των συμφερόντων όλων των ΟΜΑΔΩΝ ή ΧΩΡΩΝ, που θα πολεμούν για την ανεξαρτησία τους. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΜΠΟΡΙΟ!....

9) Όταν η CIA και η DIA χρειάζονται ΟΠΛΑ συμβατικά για Συγκαλυμμένες Επιχειρήσεις στο εξωτερικό, θα πουλάει ΟΠΛΑ στις τρέχουσες τιμές. ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΘΑ ΤΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ!..


10) ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΖΗΤΗΜΑ!...Όποτε και αν υπάρξει κίνηση στο ζήτημα θα πάρει την ΘΕΣΗ των ΗΠΑ χωρίς αυτό να φανεί. Δεν συμφέρει. Σε αντάλλαγμα όσο θα βρίσκεται στα πολιτικά πράγματα δεν θα υπάρξει ΠΡΟΒΛΗΜΑ με τους ΤΟΥΡΚΟΥΣ.


11) Ενώ τα συνθήματά του θα είναι αντιαμερικανικά, απαιτείται να εφαρμόσει μια συγκαλλυμένη επιχείρηση ΕΞΑΜΕΡΙΚΑΝΙΣΜΟΥ, του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!... ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ, ΓΛΩΣΣΙΚΑ κλπ.!!!!!!!!!!!.....ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ.


12) Η συνεργασία των ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΗΠΑ να γίνει πιο στενή. Να αλλάξει ετικέτα στις μυστικές υπηρεσίες της Ελλάδας. Στην ουσία θα ισχύουν τα υπεσχημένα!... (Διορισμός μερικών χιλιάδων αριστερών, κλπ..) .

13) Ο ΤΥΠΟΣ (ΜΜΕ) στην Ελλάδα έχει ειδοποιηθεί σχετικά για την «ΦΙΛΟΤΕΧΝΗΣΗ» ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ. Θα χτυπήσει το γερασμένο κεφάλαιο και θα βοηθήσει το ΝΕΟ και ΠΑΝΤΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ!.......

14) ΘΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, σερβιρισμένη με προσοχή, για να υπάρχει η απαραίτητη ισορροπία.

15) Το οικονομικό ζήτημα θα το τακτοποιήσει ο Βέρνον Γουώλτερ.


ΤΑ ΚΑΡΤΕΛ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ θα δώσουν για πρώτη δόση, ΠΕΝΗΝΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ, για την δημιουργία ΚΟΜΜΑΤΟΣ, γραφείων κλπ.

Το βασικότερο ΚΑΡΤΕΛ που θα τον ενισχύσει είναι η ARAMCO. Ακολουθούν κι άλλα καρτέλ, άλλα με μικρότερη συμμετοχή.

Τυπικά. Οι Νεοϋρκέζοι της ΓΟΥΩΛ ΣΤΡΗΤ είναι μπάσταρδοι. Θα δώσουν όταν γίνεις πρωθυπουργός.

Οι Τεξανοί δεν δίνουν ούτε σέντς. Με αυτούς θα έχει αψιμαχίες. Οι ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΣΕΗΖ ΜΑΝΧΑΤΑΝ των ΡΟΚΦΕΛΛΕΡ, θα τον ενισχύσουν οικονομικά από τώρα.

ΕΔΩΣΑΝ φυσικά και στον ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, πενήντα ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ στις 22 Ιουλίου μέσω του ΓΚΕΡΤΣΟΥ, για την δημιουργία του κόμματός του!....

Οι Τεξανοί έδωσαν ΟΓΔΟΝΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ για να κρατηθούν και  να έχουν πρόσβαση ΣΤΑ ΠΕΤΡΈΛΑΙΑ- ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, όταν έρθει η ώρα, και δημιουργηθούν οι ΠΡΟΫΠΟΘΈΣΕΙΣ!...
 
Συνεχίζεται!...


πηγή

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

26 σχόλια:

 1. Ο Ηenri curiel τι ρόλο έπαιξε στο Παρίσι? Πίσω από τον προδότη στο αεροπλάνο,την ώρα που κατεβαίνει την σκάλα,ποιο μούτρο τον συνοδεύει.?Ποιος ήταν ο περιβόητος "Πάμπλο"?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. νομίζω οτι πίσω απο τον καραμανλή αυτός με το σκούρο ένδυμα είναι ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, αν κανω λάθος διορθώστε το

   Διαγραφή
 2. Χεχε!Καταρρακωσαν την Ελληνική Οικονομία οι Συνταγματάρχες;Πλάκα μας κάνουν;Και ποιος τους έφερε τους Συνταγματαρχες;Ε;Αυτός που έφερε και τους επόμενους.

  Μα είναι φυσικό μια αυτοκρατορία να κάνει ενέργειες ώστε να αναλαμβάνει ο κατάλληλος υπάλληλος για την αποικία.

  Δεν χρειάζεται να πάμε τόσο πίσω.Θυμαστε πρωην πρωθυπουργό σε ποιο συμβούλιο έβγαλε λόγο;Θυμάστε που ο κ. Τσίπρα πριν να εκλεγεί είχε πάει μια βόλτα στην Αμερική;

  Στην Ελλάδα μέχρι τον συμμοριτοπόλεμο είχε επιρροή η Αγγλία.Μετα ανέλαβε η Υπερδύναμη.Ξεκαθαρα πράγματα.Διατί να τον κρύψομεν άλλωστε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο Ιωαννίδης δε νομίζω να κεραυνοβολήθηκε με την σωτηρία του παπά.Οταν έχεις στείλει καταδρομείς να τον εξοντώσουν,δεν αφήνεις τον πίσω δρόμο του προεδρικού μεγάρου αφύλακτο αλλά περικυκλώνεις το προεδρικό μέγαρο.Παντως μπράβο για τα στοιχεία.Θα έλεγα ότι είναι η άλλη όψη της ιστορίας έστω και αν κάποια σημεία δεν μπορούν να συνδεθούν απόλυτα και οδηγούμαστε σε εικασίες η περιρρέουσα ατμόσφαιρα δείχνει πολλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Όταν έγινε η εισβολή στην Κύπρο, σε στοά σε κάποια περιοχή της Ελλάδος,"πατριώτες" μαζεύτηκαν εκεί με το σκεπτικό πως να βοηθήσουν την κατάσταση.Ο Αρχι.. τους είπε να βγάλουν τον σκασμο γιατί το θέμα το κανονίζει αυτή της Αγγλίας...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Μάλλον από τα παραπάνω αποδεικνύεται ότι ο Ιωαννίδης πραγματικά πιάστηκε ως ο χρήσιμος ηλίθιος.Στη τελευταία του συνέντευξη αν θυμάμαι καλά αναφέρε ότι έδωσε εντολή να εκτελεστούν τα σχέδια σχετικά με την Κύπρο αλλά τον αγνόησαν.Ο ρόλος τους Αραπάκη και του Παπανικολάου μάλλον επιβεβαιώνεται γιατί διατηρήθηκαν στη θέση τους από τον Καραμανλή,καθώς και του Γκιζίκη.Πηγε φυλακή ο Γκιζίκης;Νομίζω όχι.Διατηρησε όλα τα προνόμια πρώην Προέδρου της Χουντοδημοκρατιας.Δηλαδη δεν πειραχτηκε από κανέναν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Στη δική της χούντας ο Ιωαννίδης σε κάποιο σημείο λέει στον πρόεδρο του δικαστηρίου μην φοβάστε.Δεν θα αποκαλύψω εθνικά μυστικα.Ειχαν κάποιοι τον φόβο να μην πει πράγματα που δεν πρέπει;Τι άραγε γνώριζε παραπάνω;Τι δεν έπρεπε να ακουστεί;

   Διαγραφή
 6. Όλα αυτά δεν είναι απίθανο να έγιναν.Το τραγικό και προδοτικό είναι ότι έγιναν με την αποδοχή απώλειας εθνικού εδάφους στην Κύπρο.Επισης ο Ιωαννίδης εφόσον είχε συμφωνήσει εισβολή στην Ανατολική Θράκη θα έπρεπε να το κάνει,αλλά τι να κάνει,αφού Αραπάκης Γκιζικης και οι άλλοι όπως φαίνεται από τα παραπάνω ήθελαν να φέρουν την δημοκρατία όπως τουλάχιστον ισχυρίζονται τα παραπάνω άρθρα.

  Επισης δεν είναι τυχαιο,πάλι σύμφωνα με τα παραπάνω ότι η επιτροπή για τον φάκελο της Κύπρου έγινε επί Παπανδρέα και κλείστηκε στα μπουντρούμια της Βουλής.
  Επίσης η αίσθηση της επαναφοράς στη Δημοκρατία στην Ελλάδα ότι έγινε πάνω στο πτώμα της Κύπρου είναι ακόμα πιο ισχυρή.

  Σκεφτείτε μετά από 40 χρόνια τι θα αποκαλυφθεί για τις διεργασίες....που έφεραν το μνημόνιο και τους επόμενους πρωθυπουργούς.Τελος μέσα από τέτοιες πληροφορίες καταρρεουν όλα τα ινδάλματα περί εθναρχων και σοσιαλιστών και κολοκύθια τούμπανα.

  Εναν ηγέτη γέννησε η σύγχρονη Ελλάδα και μόνο.Τον Ιωάννη Καποδίστρια.Ο κάθε Έλληνας πρωθυπουργός έπρεπε τρεις εικόνες να έχει στο γραφείο του.Τον Χριστό στο κέντρο,την Παναγία δεξιά του και αριστερά τον Ιωάννη Καποδίστρια και αυτά τα πρόσωπα πρέπει να είναι το παράδειγμα διακυβέρνησης του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Πολλα απο αυτα που αναφερονται ειναι πολυ κοντα στην αληθεια, ομως, ο συγραφεας Αθ. Στριγας δεν νομιζω ειναι καποια αθωα περιστερα.
  Παραδεχεται φανερα στα αρθρα του (αλλα και στο βιβλιο του "Παγκοσμιοι Εντολοδοτες" το οποιο εχω στην βιβλιοθηκη μου), οτι ηταν το δεξι χερι του στρατηγου Χαιηγκ οταν αυτος ηγειτο του Νατο.

  Για να εχεις μια τετοια θεση, πρεπει να εχεις περασει απο ψιλο κοσκινο και να ανηκεις σε μια η' περισσσοτερες απο τις υπηρεσιες που αναφερονται στο κειμενο.

  Ποιος λοιπον μας βεβαιωνει οτι, η παραπληροφορηση δεν συνεχιζεται και τωρα μεσω του συγκεκριμενου συγραφεα? Κι επισης, μου φαινεται πολυ παραξενο το γεγονος οτι, καποιος σαν κι αυτον εχει την δυνατοτητα να γραψει ολα αυτα χωρις να τον 'μαζεψουν', με οτι αυτο σημαινει..

  Παντως, ειναι γεγονος οτι ο Καραμανλης εφερε τον Α.Παπανδρεου απο την Αμερικη σαν 'ειδικο' οικονομολογο για την ανασυγκροτηση (..μαλλον καταστροφη θα ελεγα..), της Ελληνικης οικονομιας. Το οτι ο Α.Παπανδρεου ηταν πρακτορας της ΣΙΑ πριν ελθει στην Ελλαδα, το εχουν πει κι αλλοι συγραφεις οπως ο William Blum στο βιβλιο του 'The CIA, a forgotten history'

  707

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν νομίζω πως κανείς από τους αναγνώστες θεωρεί τον συγγραφέα Αθανάσιο Στριγά, ως "αθώα περιστερά"...

   Όσο για τα όσα αποκαλύπτει στα βιβλία του, αν υπήρχε και το παραμικρό ψεύδος, θα είχαν κινηθεί νομικά οι επίγονοι των Καραμάν-Αλήδων και του Παπανδρέου - Μινέϊκο... να είστε σίγουρος και θα είχαν αποσυρθεί τα βιβλία του Στριγά...

   Απλά σκέφθηκαν οι "επίγονοι", πως "πόσοι θ' αγοράσουν τα βιβλία;;; Αν κινηθούμε νομικά, αυτός όχι μόνον έχει όλες τις αποδειξεις, αλλά θα γίνει τόσος ντόρος, που όλος ο λαός, θα μάθει ποιοί ήταν οι προγόνοι μας...".

   Διαγραφή
  2. Ο Καραμανλής έφερε τον Παπανδρεου από την Αμερική και ο Παπανδρέου για το ευχαριστώ δεν τον υποστήριξε για πρόεδρο δημοκρατίας και επιπλέον κατάφερε να νομοθετηθεί η νέα μορφή προέδρου Δημοκρατίας,ενός προέδρου με αρμοδιότητα να βάζει υπογραφές στα νομοθετήματα της κυβέρνησης χωρίς αντίρρηση.Αυτο μπορουσε να το κάνει και ενας απλός γραμματέας να βάζει υπογραφές.Και φυσικά η άλλη διακοσμιτικη αρμοδιότητα του προέδρου δημοκρατιας είναι η παρουσία σε παρελάσεις.Αφου επέλεξαν κυβερνήτη του κράτους τον πρωθυπουργό απορώ γιατί υπάρχει ο Πρόεδρος δημοκρατιας και δεν καταργείται.

   Θα έλεγε κανείς ότι σε μια δημοκρατία δεν μπορουν να υπάρχουν νόμιμα και παράνομα κόμματα για αυτό και νομιμοποιήθηκε το Κ.Κ.Ε.Ομως το περίεργο δεν είναι αυτό.Το περίεργο είναι που ο Καραμανλής ενώ υποσχέθηκε στον Βασιλεα Κωνσταντίνο την επάνοδο του στην Ελλάδα,τον εξορισε με ένα δημοψήφισμα.Λογικα δεν θα έπρεπε να επανέλθει η δημοκρατία προ χούντας η Βασιλευομένη;

   Αντί να επαναφέρει τον Βασιλιά νομιμοποίησε το ΚΚΕ.Αναφερω το παραπάνω όχι ως νοσταλγός της Βασιλειας,αν και έχω μια υπόνοια ότι με τον Θεσμό της Βασιλείας δεν θα αλωνιζε ούτε ο Καραμανλής ούτε ο Παπανδρέου φτάνοντας την Ελλάδα σε αυτό το καταντημα να μην υπάρχει ελεγκτικός ρόλος από ανώτατο αρχοντα.Θεωρω πολύ ύποπτο το ότι νομιμοποιήθηκε το ΚΚΕ αλλά αποπέμφθηκε η Βασιλεία ως θεσμός.Γιατι δεν έκανε δημοψήφισμα για το ΚΚΕ περί παράνομου ή μή;

   Διαγραφή
 8. ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠ'ΟΤΙ ΤΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΕ ....
  ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Η ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΟ....
  ΜΕΤΑΝΟΗΤΕ ...ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΩΘΕΙΤΕ...
  ΜΟΝΟ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΩΖΕΙ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Το θεμα ειναι γιατι η χωρα παραγει τοσους βρωμοψυχους...τοσους προθυμους ξελυγωμενους...τοσα κατακαθια ανθρωπου...Λενε για τα λεφτα.Δεν ειναι πολυ πειστικο αυτο.Εν μερει ισως....Αλλα δεν επαρκει ..αφου κανεις δεν θα ζει πλουσια αιωνια....μερικοι γεροι κιολας ελαχιστα χρονια...Αυτη η εικονα του "φαταουλα "....ισχυει ...αλλα δεν επαρκει.Γιατι δεν φυτρωνει η Αρετη στον τοπο ποτε ?? Μοιαζει το εδαφος αγονο....Εχουμε υποθετικα μια παραγωγη τεραστειου αριθμου ψυχικων ανωμαλιων...διαταραγμενα ατομα....ευτελη...ενα ξεπεσμο μαζικο στην ποιοτητα των οντων...Ετσι οσο γραφικο κι αν ακουγεται ...ο ως ανω κυριος μπορει ναχει δικιο...με την διευκρινηση οτι η επισημη εκκλησια ...δεν σημαινει οτι ειναι κοντα σε καποιον Θεο...συχνα απεχει ετη φωτος....Πιο κοντα μας ειναι ο Θεος μεσα μας....παρα στην γνωστη εκκλησια...Οι αρχαιοι ελεγαν οτι δεν νοειται Ελληνας αν δεν εχει Θεο....και ολοι οι αγωνες ηταν με την ιεραρχιση ...υπερ βωμων πρωτα ..κι εστιων υστερα...Η βλαβες των ψυχων γιαυτο πολλαπλασιαστηκαν....γιατι το καθε πλοιο παει χωρις τιμονι οπου ναναι...κι οπως τωρα....στα βραχια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Όλα αυτά άραγε ποια σχέση μπορεί να έχουν με το σήμερα. Έχουμε διαβάσει πολλές φορές τον γνωστό, έγκριτο και δεξιό, φιλοκαραμανλικό δημοσιογράφο, Γιώργο Τράγκα, που παρομοιάζει τον σημερινό πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, με τον Ιωαννίδη. Υπάρχει άραγε καμία σχέση, ανάμεσα σε αυτούς τους δυο, επειδή υπάρχουν και πολλοί που λένε ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ27 Ιανουαρίου 2019 - 11:15 μ.μ.

  ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΠΩ,,,,,, ΠΟΤΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ......ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΑ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΣΥΜΒΟΥΝ [ΜΠΟΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ Η ΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ]]]]]]]]]]]] ΟΣΟ ΙΚΑΝΟΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ,ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΙΠΑ...................ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ .......... ΣΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΛΟΙ,,,,,,,,,,,,,,,, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΡΤΗΝΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΕ ΠΟΙΟ ΑΥΣΤΗΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ.....ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ????????? ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΜΑΘΥΟΜΕ ΠΟΤΕ, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Για όσους έχουν μελετήσει βιογραφίες των εμπλεκομένων, με κάποιους από αυτούς συζήτησε, έφαγε πολλά βιβλία από όλες τις πλευρές, καταλήγει να λυπάται για τα χρήματα που έδωσε και τον χρόνο που ξόδοψε διαβάζοντας τα βιβλία του ανωτέρω κυρίου.
  Σταχυολογώ.
  Αν από 11 Ιουν 1974 ο Γκιζίκης ήξερε τί θα γίνει στην Κύπρο, δεν θα έτρεχε το πρωί της 19ης Ιουν δηλαδή την έναρξη της εισβολής στην τράπεζα για να αποσύρει τα 100.000 δραχμές που είχε σαν καταθέσεις.
  Ο 6ος στόλος δεν ήταν εκεί για να εμποδίσει ελληνικές ενισχύσεις αλλά για να εμποδίσει τον Σοβιετικό να πάει στο λιμάνι της Λεμεσού, όπως είχε συμφωνηθεί με τον Μακάριο, αφού ο Σαντάτ τους έδιωξε από την Αλεξάνδρεια.
  Ο Μακάριος σώθηκε από τον Βούλγαρο στρατιωτικό ακόλουθο Λ. Ρεζάνσκυ (ο οποίος παρεμπιπτόντως πέθανε στα χέρια μου από ανακοπή το 1997). Αν δεν ξέρει αυτή την πασίγνωστη στους κύκλους των πρωταγωνιστών λεπτομέρεια, δικαιούμαι να αμφιβάλλω για πολλές άλλες λεπτομέρειες του Στριγά.
  Θα μπορούσα να απαντήσω σε κάθε παράγραφό του, αλλά ο τύπος βρήκε έναν ωραίο τρόπο να παρουσιάσει τις φαντασιώσεις του, οπότε λές άστο να πάει. Αλλωστε πόσοι θα ενδιαφερθούν?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γιατί να αποσύρει τις καταθέσεις ο Γκιζίκης;Γνώριζε τι θα γίνει και στις 20-21-22-23 Ιουλίου καθως και στις 14-15-16 Αυγούστου 1974 καθώς και το ότι αν και χουντικος δεν θα πάει φυλακή,θα απολαμβάνει σύνταξη και όλα τα προνόμια προέδρου Δημοκρατίας.

   Διαγραφή
  2. Αυτό κατάλαβες? Δες και την κατάθεσή του στη Βουλή για τον Φάκελλο της Κύπρου.
   Ωραία τα παραμυθάκια , αλλά όταν οι δράκοι γίνονται πολλοί, τότε ο κόσμος καταλαβαίνει ότι είναι παραμυθάκια.

   Διαγραφή
  3. Δεν είναι τι κατάλαβα εγώ αδελφέ.Ειναι τι λένε τα γεγονότα.Τι να δω στο φάκελο της Κύπρου;Τα κανόνισαν όλα μια χαρά για να μην πέσουν οι ευθύνες εκεί που πρέπει.

   Ότι και να είπε ο Γκιζίκης στη Βουλή εγώ βλέπω τα γεγονότα.Μπορεις να μου εξηγήσεις γιατί ως χουντικός δεν πήγε φυλακή;Γιατί συνέχισε ατάραχος τον βίο του με τα προνόμια προέδρου Δημοκρατίας;

   Ποιος φάκελος της Κύπρου;Κι εγώ νόμιζα ότι θα μάθουμε την αλήθεια για τα γεγονότα μέσα απο τον φάκελο αλλά δεν το πιστεύω.Το γνωρίζεις ότι βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κάλεσε τον Σαμψων να καταθέσει υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα πει τίποτα για τον Καραμανλή και ο Σαμψών δεν δέχτηκε να καταθέσει υπό όρους όπως ήθελαν αυτοί;Μόνο και μόνο από αυτό το γεγονός αλλά και από την συνάντηση Καραμανλή Μακαρίου στο Παρίσι μπορούμε να καταλάβουμε τον ρόλο Εθνάρχου και Μακαρίου στην τραγωδία της Κύπρου πλην των χουντικών που είναι και αυτή δεδομένη εκ των πραγμάτων δηλαδή του Ιωαννίδη και έπειτα Γκιζίκη,Μπονάνου,Αραπάκη,Παπανικολάου και Αβέρωφ.

   Διαγραφή
  4. Φίλε μου, δεν έχω καμμία απολύτως ένσταση για τις απορίες σχετικά μ' αυτά τα άτομα.
   Εγώ απλώς αμφισβητώ τον Στριγά. Διάβασε την αναφορά Αλφαντάκη η οποία εν περιλήψει επισημαίνει όλα τα κύρια σημεία της προδοσίας και των πρωταγωνιστών αυτής. Και συνέκρινέτα με εκείνα που γράψαν οι πρωταγωνιστές -κατ'εμέ - της προδοσίας, ήτοι Μπονάνος, Γαλατσάνος, Αραπάκης, Παπανικολάου. Οι υπόλοιποι είχαν ή δευτεραγωνιστικό ρόλο, ή το ρόλο του χρήσιμου ηλίθιου.

   Διαγραφή
  5. Εγώ από αυτά που έχω διαβασει θεωρώ ότι ο Γαλατσανος ήταν μια άβουλη μαριονέτα.Ο Ιωαννίδης πιάστηκε ο χρήσιμος ηλίθιος που είχε την βλακωδη σκέψη ότι με διαβεβαιώσεις των Αμερικανών δεν θα επέτρεπαν στους Τούρκους να κάνουν επέμβαση μετά την πτώση του Μακαρίου.

   Ο Ιωαννίδης στην τελευταία του συνέντευξη είπε ότι έδωσε εντολή για τα προβλεπομενα σχέδια,τα υποβρύχια και τα σχετικά αλλά Μπονανος και πάνω απ' όλα Αραπάκης(αυτός αφήνει σε κάποιο σημείο σσφεις υπαινιγμούς ότι ήθελε να φέρει την "Δημοκρατία" στην Ελλάδα)αλλά και Παπανικολάου αφού τα φαντομς δεν πέταξαν για Κύπρο.

   Ο Γκιζίκης που ενώπιον του ορκίστηκε ο Καραμανλής έγινε αυτό που είπα παραπάνω.Ο Αραοακης και ο Παπανικολάου είναι τυχαίο που τους κράτησε ο Καραμανλής;Αυτοί οι δύο ειδικά ήταν στο κόλπο και τον κύκλο συμπλήρωσε ο Αβέρωφ.Πως πριν τον Καραμανλή τα φαντομς ήταν έτοιμα για αποστολή και με τον Καραμανλή του παρουσίασαν στις συσκέψεις ότι υπάρχει πλήρης αδυναμία εκτέλεσης της αποστολής τους;Και γενικά πέρα από τον ρόλο του Καραμανλή πριν την εισβολή με συνάντηση με τον Μακάριο κ.τ.λ το η Κύπρος είναι μακριά του Καραμανλή το παρουσιάζει ο Καραμανλής ως την μόνη απάντηση διότι Αβέρωφ Αραπάκης και Παπανικολάου του παρουσίασαν πλήρη αδυναμία επιχειρήσεων είτε ως βοήθεια στην Κύπρο είτε για γενικό πόλεμο με την Τουρκία.

   Όμως όπως φαίνεται ήταν όλοι μαζί συννενοημενοι.Καραμανλης,Αβέρωφ,Αραπάκης και Παπανικολάου.Το ισχυριζομαι αυτό για τον εξής λόγο.Η εκεχειρία στον β αττιλα συμφωνήθηκε στις 18:00 της 16ης Αυγούστου 1974.14-15-16 Αυγούστου γινόταν η επική μάχη του στρατοπέδου της ΕΛΔΥΚ.Γιατι έδωσαν εντολή το Πυροβολικό να πάψει να υποστηρίζει την ΕΛΔΥΚ στις 12 το μεσημέρι;Αυτό έγινε προφανώς με εντολή του Καραμανλή για να πετύχουν οι Τούρκοι να καταλάβουν όλα όσα είχε συμφωνηθεί να καταλάβουν δηλαδή το 38% του νησιού.

   Για τον Στριγα δεν ξέρω.Αλλα ότι πληροφορίες δίνει κανείς τις συγκρίνουμε ώστε να δούμε την αλήθεια.Δεν είναι ότι γράφει κάποιος ότι είναι και Ευαγγέλιο από μόνο του.

   Υπήρξε πρακτορ της ΚΥΠ παλαιότερα δεν ξέρω πως τον έλεγαν ο οποίος είχε πει ότι μετέφερε πληροφορίες στον Καραμανλή και δεν ήθελε να τις ακούσει.Δηλαδη φαίνεται προτείνουσε να μην γνωρίζει ή δεν ήθελε να επηρεαστεί με τυχόν πληροφορίες δυσμενώς για.την υπερδύναμη.

   Πάντως έχω την.σκεψη ότι όπως και στο Σκοπιανό έτσι και στα άλλα εθνικά θέματα και ιδιαίτερα στο Αιγαίο είναι πολύ πιθανό να ζήσουμε παρόμοια γεγονότα με εισβολή στην Κύπρο.Να κάνουν δηλαδή π.χ μια αιφνιδιαστική απόβαση σε κάποιο νησάκι και ο αρχηγός του στρατού και οι Άλλοι να λένε κρατήστε την ψυχραιμία σας,κάνουν άσκηση και να μας σύρουν σε ξεπούλημα του Αιγαίου για να μην υπερασπιστούμε την εθνική μας ακεραιότητα.

   Την αναφορά αλφαντακη δεν την έχω διαβάσει.

   Διαγραφή
  6. https://www.rizospastis.gr/story.do?id=3498087

   Διαγραφή
  7. http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ntokoumento-poioi-prodwsan-thn-kupro-mas-to-1974-olh-h-alhtheia1

   Διαγραφή
 13. https://hilektron.gr/product/o-alithinos-konstantinos-karamanlis/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. https://hilektron.gr/product/o-agnostos-andreas-papandreou/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Οταν προσπαθείς να βγάλεις έναν κοινό τόπο στην ιστορία της χώρας μας, πολύ εύκολα καταλήγεις στο μοτό """φταίνε οι ξένοι""", και κυρίως οι Αγγλοι, οι Αμερικάνοι, και μετά όλοι οι υπόλοιποι ξένοι. Κάπου κάπου μπορεί να δείς και κάποια αχτίδα ενός άνδρα που αναλαμβάνει την ευθύνη για κάποιο στραπάτσο ή για κάποια πράξη. Πχ Γ. Παπαδόπουλος.
  Το Κυπριακό είναι πράγματι μιά ιστορία προδοσίας αλλά από την εντελώς ανάποδη μεριά. Οι ευθύνες βαρύνουν εξ ίσου Βασιλέα - Μακάριο - ΑΚΕΛ. Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος αγκάλιασε τα επεισόδια της Κοφινού, επεισόδια που οργάνωσε ο μακάριος με το ΑΚΕΛ προκειμένου να αποδυναμωθεί η ΕΛΔΥΚ, και εν συνεχεία, αυτό που έδεσε το γλυκό ήταν το διώξιμο του Σοβιετικού Στόλου από την Αίγυπτο με εντολή του Σαντάτ, αμέσως μετά τον πόλεμο του Γιόμ Κιπούρ, ο ποίος τον έπεισε ότι δεν θα είχε χαίρι αν συνέχιζε τη στρατηγική συμμαχία με την ΕΣΣΔ και εναντίον του Ισραήλ. Ετσι λοιπόν ο Σοβιετικός Στόλος ήταν επείγουσα και αδήριτη ανάγκη για μεγάλες λιμενικές εγκαταστάσεις έτοιμες καθώς η Ταρτούς της Συρίας ήταν ανεπαρκείς. Το ψώνιο ο Μακάριος τους πρότεινε τη Λεμεσσό, αρκεί να τον προωθήσουν στην αρχηγία των Αδεσμεύτων κρατών, και να τον ενισχύσουν απέναντι στην ΕΛΔΥΚ και την Εθνοφρουρά. Γι' αυτό άλλωστε και τον έσωσαν με τον ΑΚΑΜ Βουλγαρίας.
  Επειδή αυτό δεν ήταν δυνατόν να το δεχθούν οι ΗΠΑ, προέτρεψαν τον Ιωαννίδη να κάνει το πραξικόπημα για να επανέλθουν τα πράγματα στη θέση τους. Στο ενδεχόμενο τουρκικής αντίδρασης τοον καθησύχασαν ότι θα στήριζαν ακόμη και επιχειρήσεις του ΕΣ πέραν του Εβρου.
  Επειδή οι Σοβιετικοί ήξεραν ότι αυτό θα ήταν αιτία πολέμου με το ΝΑΤΟ, απλώς έκλεισαν το μάτι στην Τουρκία να κάνει την απόβαση και εκείνοι θα μας απασχολούσαν στα βόρεια σύνορά μας (δες τα δύο τηλεγραφήματα του ΑΚΑΜ Σόφιας για αερομεταφορές σοβιετικών στρατευμάτων νότια της Σόφιας, κλασσικά fake news την κρίσιμη στιγμή).
  Η αποτυχία του πραξικοπήματος καθώς σχεδιάστηκε στο πόδι, και οι μετέπειτα σπασμωδικές κινήσεις των Αθηνών και Λευκωσίας (μιλάμε για πραγματική πολυαρχία), έπεισε την ΗΠΑ ότι έπρεπε να στηρίξει τα νέα δεδομένα στο πεδίο της μάχης και συγχρόνως να αποτραπεί ο πόλεμος μεταξύ των """συμμάχων""" του ΝΑΤΟ. Εκεί λοιπόν χτύπησαν κατευθείαν κέντρο. Δηλαδή στην ηγεσία των ΕΔ. Έχοντας σίγουρο τον Αραπάκη (σαν Δκτής Σούδας, και παρά τις σαφής εντολές της κυβέρνησης Γ. Παπαδοπούλου, διέθεσε τις εγκαταστάσεις για τις ανάγκες του πολέμου του Γιόμ Κιπούρ), και έναν Μπονάνο που με ευκολία πήδαγε από βάρκα σε βάρκα, οι γνώμες των Παπανικολάου και Γαλατσάνου δεν είχαν και πολύ σημασία.
  Από κεί και πέρα λίγο πολύ έχουν όπως τα περιγράφεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ