Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019

Αποκλειστικό: Αυτό είναι το σχέδιο των Γερμανών για την Ελλάδα – Τι αποκαλύπτει στο Crashonline ένας εκ των πρέσβεων του «Διπλωματικού Κύκλου» που υπέγραψε την Επιστολή για τη Μακεδονία!






"Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι σήμερα όπως ακριβώς το είχε σχεδιάσει ο Χίτλερ. Πρόκειται για ένα σχέδιο του Χίτλερ που το προωθεί το γερμανικό κατεστημένο και το ακολουθεί πιστά η κ. Μέρκελ. 

Οι Γερμανοί οι οποίοι ήθελαν πάντοτε να ελέγξουν τα Βαλκάνια και να κατέβουν προς Νότο, μάς εκδικούνται και θέλουν να μας διαλύσουν, όπως έκαναν και με τη Γιουγκοσλαβία. 

Ας μην ξεχνάμε οι Γιουγκοσλάβοι δεν ήταν ποτέ σύμμαχοί τους στους πολέμους, όπως και εμείς φυσικά που είμαστε και από τους βασικούς υπαίτιους που έχασαν τον Β” Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Το όνομα Βόρεια Μακεδονία το επιθυμούν διακαώς ξέρετε γιατί; 
Σου λένε: Αν υπάρχει Βόρεια Μακεδονία, θα υπάρχει και Νότια και κάποια στιγμή θα τις ενώσουμε με αποτέλεσμα η Ελλάδα να είναι μέχρι τη Λάρισα…!"




Να τα λέγατε αυτά, όλοι εσείς οι συνταξιούχοι πρέσβεις, όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ΞΕΠΟΥΛΑΓΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ... τι καλά που θα 'ταν...
Αλλά τότε, όλοι σιωπούσατε... βλέπετε ήσασταν εν ενεργεία...


Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Κι έχεις και τα χρυσαύγουλα, να είναι θαυμαστές του Χίτλερ και να αυτολογίζονται ως ... "μπατριώτες"... 
Τι να πω... ότι του λαλεί του λωλοστεφανή...
 

Του Νίκου Αναστασίου


Ο «Διπλωματικός Κύκλος Συνταξιούχων Πρέσβεων», έστειλε, ως γνωστόν χθες, ανοικτή επιστολή προς τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου, για τη Μακεδονία,
διακηρύσσοντας την αντίθεσή του στη Συμφωνία των Πρεσπών, αφού όπως αναφέρει «βλάπτει τα εθνικά μας συμφέροντα», καλώντας τους παράλληλα, «να μη συμβάλουν στην αποδοχή της συμφωνίας αυτής και να εξετάσουν τη δυνατότητα δημοψηφίσματος επί του κεφαλαιώδους σημασίας εθνικού αυτού θέματος».


Το Crashonline, μίλησε με έναν εκ των πρέσβεων, που υπέγραψαν την εν λόγω επιστολή, τον κ. Κωνσταντίνο Βάσση, ο οποίος μάς είπε πολλά άκρως ενδιαφέροντα και αποκαλυπτικά:


«Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι κάτι το πρωτοφανές. 

Προσλαμβάνουμε έναν συνέταιρο στη Μακεδονία, αλλά οι συνέταιροι ξέρετε για να μπουν σε μια επιχείρηση προσφέρουν κι αυτοί κάτι. 

Σε μας δίδεται ο συνεταιρισμός χωρίς κανένα αντάλλαγμα και έχουν και απαιτήσεις» τονίζει στο Crashonline, ο κ. Βάσσης, τονίζοντας στη συνέχεια:

«Είναι πρωτοφανές αυτό και βαρύνει βεβαίως την κυβέρνηση και την παράταξή της. 

Αλλά και η αντιπολίτευση σφυρίζει αδιάφορα. Η αντιπολίτευση, μείζων και οι υπόλοιποι, νομίζουν ότι δεν υπάρχει θέμα. 

Άλλοι λένε ότι είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας, άλλοι αδιαφορούν πλήρως. 

Είναι πρωτοφανή αυτά τα πράγματα στην ιστορία της Ελλάδος. 

Επίσης, είναι πολύ σοβαρό το ότι κανείς δεν αναφέρει τίποτα για δημοψήφισμα!».


Εμείς υπογράψαμε την εν λόγω επιστολή με την ελπίδα ότι οι διπλωμάτες, οι τέως πρέσβεις, οι οποίοι έχουν χειριστεί αυτά τα θέματα επί 35ετίας, και τα ξέρουν πολύ καλύτερα από πολλούς πολιτικούς, οι οποίοι ασχολούνται με αυτά τώρα, ενώ προηγουμένως ήταν ή γιατροί ή η δικηγόροι ή κάτι άλλο, επειδή λοιπόν τα ξέρουμε πολύ καλύτερα και τα πονούμε, ελπίζουμε ότι θα τα λάβουν υπόψιν τους.

Δεν είμαστε δυστυχώς πολύ αισιόδοξοι και άλλοτε οι τέως πρέσβεις έχουν απευθυνθεί σε κάποια κυβέρνηση και για άλλα θέματα, πάντοτε καίρια και νευραλγικά, όμως δυστυχώς δεν ελήφθησαν υπόψιν».


Για την επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ, ο κ. Βάσσης τόνισε τα εξής πολύ σημαντικά:

«Μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, παίχτηκε μια πολύ ωραία κωμωδία, «Οι Γερμανοί ξανάρχονται». 
 
Σήμερα όμως παίζεται ένα δράμα «Οι Γερμανοί ξανάρθανε», μέσω της κ. Μέρκελ. 

Βέβαια έχουν ξανάρθει αρκετό καιρό πριν μέσω της Ε.Ε. που έχουν κάνει την Ελλάδα αποικία τους, αλλά τώρα είναι πασιφανές, είναι επίσημο.  

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι σήμερα όπως ακριβώς το είχε σχεδιάσει ο Χίτλερ. Πρόκειται για ένα σχέδιο του Χίτλερ που το προωθεί το γερμανικό κατεστημένο και το ακολουθεί πιστά η κ. Μέρκελ. 

Οι Γερμανοί οι οποίοι ήθελαν πάντοτε να ελέγξουν τα Βαλκάνια και να κατέβουν προς Νότο, μάς εκδικούνται και θέλουν να μας διαλύσουν, όπως έκαναν και με τη Γιουγκοσλαβία. 

Ας μην ξεχνάμε οι Γιουγκοσλάβοι δεν ήταν ποτέ σύμμαχοί τους στους πολέμους, όπως και εμείς φυσικά που είμαστε και από τους βασικούς υπαίτιους που έχασαν τον Β” Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Το όνομα Βόρεια Μακεδονία το επιθυμούν διακαώς ξέρετε γιατί; Σου λένε, Αν υπάρχει Βόρεια Μακεδονία, θα υπάρχει και Νότια και κάποια στιγμή θα τις ενώσουμε με αποτέλεσμα η Ελλάδα να είναι μέχρι τη Λάρισα…»!


Ο πρέσβης ε.τ. κ. Κωνσταντίνος Βάσσης διετέλεσε μέλος της Ελληνικής Διπλωματικής Υπηρεσίας επί 35ετία, κατά τη διάρκεια της οποίας υπηρέτησε στην Αφρική, στην Ευρώπη, στη Ν. Αμερική και στην Ασία. 

Επίσης, διετέλεσε Γεν. Διευθυντής του ΥΠΕΞ και διευθυντής της Πολιτικής διευθύνσεως στη Θεσσαλονίκη. 

Παραλλήλως, ανέπτυξε συγγραφική δραστηριότητα στη λογοτεχνία και τις Διεθνείς Σχέσεις όπου δημοσίευσε μελετήματα για σύγχρονα διπλωματικά θέματα



Πηγή





ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

2 σχόλια:

 1. Μάγος είσαι κ.Πρέσβη;Και ποιος σοβαρός αθρωπος δε το κατάλαβε ότι όταν υπάρχει η βόρεια θα ψάχνουν να ενωθούν με την Νότια.

  Όσο για τον Κωστάκη,είναι τυχερός που δεν φορτώθηκε την ρετσινιά της υπογραφής της προδοσίας της Μακεδονίας εν καιρώ ειρήνης.

  Σίγουρα δεν ήταν τολμηρός στην "επανίδρυση" του κράτους,σίγουρα το πήγε όσο πήγαινε για να μην χάσει η ΝΔ την εξουσία και συνέχισε στον ρυθμο καταστροφής των προηγούμενων,αλλά δεν μπορώ να του προσαψω εθνική προδοσία.
  Δεν ξέρω τι έλεγε στο Βουκουρέστι για το όνομα της Μακεδονίας αλλά στο τέλος είχε το σθένος να πει το ΟΧΙ στον Μπούς και την παρέα του.

  Φυσικα το πλερωσε αλλα ως πρωθυπουργό του χρεώνω το μόνο θετικό.Αυτο και στον Ανδρέα Παπανδρέα που σταμάτησε τα ατομικά καψόνια στον Στρατό και κόντραρε τους Τούρκους το 87.Ε τα σκ@τωσε στη συνέχεια στο Νταβός αλλά αν τολμούσαν οι Τούρκοι το 87 θα έτρωγαν τα μούτρα τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΚΑΙ ΕΛΕΓΑΝ ΠΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΕ ΕΝΟΧΛΗΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΟΤΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΤΩΣΗ! ΒΟΗΘΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗ ΓΙΑΥΤΟ ΣΕ ΑΦΗΣΑΝ !!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ