Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2019

Γιατί το ΚΚΕ δεν έκανε συλλαλητήριο για τη Μέρκελ; Η συνολική του στάση δείχνει ένα πολιτικό φορέα που φοβάται να καλύψει το πολιτικό κενό της χρεοκοπίας του αστικού πολιτικού προσωπικού και των επιλογών του.

Ένα πολιτικό φορέα που, μπροστά στις τραγικές προκλήσεις της περιόδου, επιλέγει να «περιφρουρήσει» δυνάμεις.

Το έκανε και το 2012. Επιτρέποντας στο ΣΥΡΙΖΑ, να αναδειχθεί σε ηγεμονική δύναμη. 


Μόνο που τώρα ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει, και ο ευρωαντλαντισμός δεν έχει πολλά σενάρια να κάψει ακόμη.
 
Του Ανδρέα Ζαφείρη
 

 Σημείωση ΡΕΣΑΛΤΟ:

 kke
Το ΚΚΕ έχει πλέον ενσωματωθεί πλήρως (και όχι ατελώς) στα κλισέ του πλανητικού ιμπεριαλισμού και στο κατοχικό κοινοβούλιο…


 
Σήμερα δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα. Σιγά, σιγά εγκαταλείπει και τα «φύλα συκής» της αντικαπιταλιστικής ρητορικής… 


Και το γαλλικό Κίνημα των «Κίτρινων Γιλέκων» το έχει υποβαθμίσει σκανδαλωδώς.

Στο σχετικό άρθρο μας, «Το ΚΚΕ υποβαθμίζει τα “Κίτρινα Γιλέκα”», Σημειώναμε:

«Στις αποστεωμένες σέχτες διακρίνεις πιο καθαρά την καθεστωτική ενσωμάτωση (παρά τα “αντικαπιταλιστικά” λεκτικά πυροτεχνήματα), ΚΑΙ μαθαίνεις πιο εύκολα την αλήθεια: Την αλήθεια της νεοταξικής ενσωμάτωσης…».

Ολόκληρο το κείμενο, εδώ:
http://resaltomag.blogspot.com/2018/12/blog-post_10.html


Αποκαλυπτικότατες και οι επισημάνσεις του Ανδρέα Ζαφείρη για τη στάση του ΚΚΕ απέναντι στην αρχικακουργία του 4ου Ράιχ. Επιβεβαιώνουν αυτό που έχει συντελεστεί εδώ και χρόνια: 


Ότι και το ΚΚΕ αποτελεί, με «κομμουνιστική ορολογία», τον εγγυητή της νεοταξικής «νομιμότητας»…

Το κείμενο του Ανδρέα Ζαφείρη:
*******************************************************

Η χθεσινή επίσκεψη της Γερμανίδας πρωθυπουργού, σημαδεύτηκε από ένα «κινηματικό» παράδοξο:
την πλήρη απουσία των δυνάμεων του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ από το πεζοδρόμιο.

Τον Οκτώβριο του 2012, σε ανάλογη επίσκεψη,
το ΚΚΕ είχε, μέσω ΠΑΜΕ, διοργανώσει δυναμικό συλλαλητήριο στην Ομόνοια, με την παρουσία της τότε Γ.Γ. και σύσσωμης της κοινοβουλευτικής του ομάδας. Χθες, όχι μόνο δεν κάλεσε σε συγκέντρωση αλλά ούτε καν σε μια τυπική πικετοφορία, παρά την αντιδημοκρατική απαγόρευση των συγκεντρώσεων, από την πλευρά της κυβέρνησης.

Θα μπορούσε κάποιος να υποθέσει οργανωτικές αδυναμίες;
Φυσικά όχι. Το ΚΚΕ, μέσω του μηχανισμού του, είναι ικανό να διοργανώσει, μέσα σε ελάχιστες ώρες εάν χρειαστεί, μια αξιοπρεπή συγκέντρωση οπουδήποτε στην Αθήνα.

Θα μπορούσε κάποιος να υποθέσει λόγους περιφρούρησης;
Μα έτσι και αλλιώς το ΚΚΕ δεν «συγχρωτίζεται» με πορείες που μπορεί, στις παρυφές τους, να προκύψουν «έκρυθμες καταστάσεις». (Ίσως η τελευταία φορά μιας τέτοιας «συνύπαρξης» ήταν ο Οκτώβρης του 2011, στη πλατεία Συντάγματος).

Άρα οι λόγοι είναι καθαρά πολιτικοί και εως προς αυτό μόνο εικασίες μπορούν να γίνουν, καθώς καμία ανακοίνωση του ΚΚΕ δεν απαντάει, έμμεσα φυσικά, σε ένα τέτοιο ερώτημα. Ερώτημα , που φυσικά, θα έχει τεθεί και από τη βάση του.

Το ερώτημα λοιπόν γιατί το ΚΚΕ δεν αξιοποίησε, πολιτικά και επικοινωνιακά,
την επίσκεψη του προσώπου-σύμβολο του γερμανικού κεφαλαίου στη χώρας μας, ώστε και να καταγγείλει το δήθεν τέλος των μνημονίων και την ανάμειξη του ιμπεριαλισμού στα Βαλκάνια, ειδικά στη περίοδο που διανύουμε, δεν είναι ούτε ρητορικό ούτε προς πολιτική εκμετάλλευση.

Είναι εύλογο. Όχι όμως και δυσερμήνευτο.

Αν όμως παρατηρήσουμε την συνολική στάση του ΚΚΕ τον τελευταίο (τουλάχιστον) χρόνο, θα παρατηρήσουμε ότι έχει επιλέξει μια νέα γραμμή, που έχει αντικαταστήσει την προηγούμενη, «υπεραριστερή», όπως χαρακτηριζόταν. Μια γραμμή κινηματικής «αναχώρησης» από τα κεντρικά πολιτικά επίδικα και στροφής «στην καθημερινότητα», ενίοτε και με όρους «οικονομισμού».

Φυσικά, στο κεντρικό πολιτικό, παραμένει η ίδια «σκληρή» συνθηματολογία, μόνο που δε συνοδεύεται από αντίστοιχες πρωτοβουλίες στη πράξη. 


Χαρακτηριστικό η στάση του στην Συμφωνία των Πρεσπών: καταγγελτικός λόγος, με ταυτόχρονη απουσία πρωτοβουλιών, (κινηματικών, πολιτικών) , στη κατεύθυνση ακύρωσής της.

Η συνολική του στάση δείχνει ένα πολιτικό φορέα που φοβάται να καλύψει το πολιτικό κενό της χρεοκοπίας του αστικού πολιτικού προσωπικού και των επιλογών του.


Ένα πολιτικό φορέα που, μπροστά στις τραγικές προκλήσεις της περιόδου, επιλέγει να «περιφρουρήσει» δυνάμεις.

Το έκανε και το 2012. Επιτρέποντας στο ΣΥΡΙΖΑ, να αναδειχθεί σε ηγεμονική δύναμη. Μόνο που τώρα ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει, και ο ευρωαντλαντισμός δεν έχει πολλά σενάρια να κάψει ακόμη.Πηγή

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

5 σχόλια:

 1. Μα αφού το έχουν δηλώσει οι ίδιοι του ΚΚΕ ότι δεν θέλουν να κυβερνήσουν. Θέλουν όμως "ενισχυμένα" ποσοστά για να μπορούν να συντηρούν τους κηφήνες τους, να κάνουν μερικές διαδηλώσεις για το θεαθείναι και να παίρνουν την κρατική επιχορήγηση μιας και τα κορόιδα (οι προλετάριοι τους) πληρώνουν. Άλλωστε τι να κυβερνήσουν;;; Αυτοί έχουν πεθάνει και δεν τους το έχουν πει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Στο ΚΚ το γνωρίζουν ότι αποτελούν ένα πολιτικό απολίθωμα.Απλα θέλουν να υπάρχουν ως μουσειακό στοιχείο στο κοινοβούλιο και να πληρώνονται αντι εισιτηρίου για τα εκθέματα.

  Δεν υπάρχει άλλη εξηγηση για μια ιδεολογία που δοκιμάστηκε στην πράξη και κατέρρευσε παντού ακόμη και στην ίδια την Σοβιετική Ρωσία.Μαλιστα στην Ρωσία θα γινει και μνημείο για τα θύματα του κομμουνισμού ενώ στην Ελλάδα,μια ομάδα ανθρώπων που δεν έζησαν ποτέ σε καθεστώς κομμουνιστικό μας ζαλίζουν με θεωρίες έχοντας σταματήσει ο χρόνος για αυτούς στο 1917.

  Ο Χαρίλαος Φλωράκης όταν επισκέφτηκε το Άγιον Όρος σε μεγάλη ηλικία ομολόγησε ότι αν το είχε κάνει πολύ νωρίτερα θα είχε σωθεί η Ελλάδα από πολλά δεινά.(δείτε στο you tube την σχετική ομιλία του Ιερομοναχου Αθανασίου Σιμωνοπετρίτου για τον Χαρίλαο Φλωράκη και την εξομολογηση του μέσα στο ΚΚ).

  Οι κομμουνιστές ήταν θύματα μιας ιδεολογίας.Εκμεταλευτηκαν κάποιοι την ελπίδα τους για έναν καλύτερο κόσμο και στην ουσία τους πρόδωσαν γιατί ο κομμουνισμός είναι η άλλη όψη του φασισμού στην πράξη.Ειναι ο φασισμός με κόκκινο χρωμα και φυσικά δεν είναι δημοκρατία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμε - 3:20 Μ.Μ.,

  ΠΛΑΝΆΣΑΙ ΠΛΆΝΗΝ ΟΙΚΤΡΆΝ. ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΈΚΑΝΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΉΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΈΡΚΕΛ
  ΓΙΑΤΊ, ΩΣ ΘΕΌΠΙΣΤΟΝ, ΓΝΩΡΊΖΕΙ ΠΩΣ ΕΥΤΥΧΏΣ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΕΚΕΊΝΗ Η ΥΠΕΡΤΆΤΗ ΕΞΟΥΣΊΑ!!
  ΚΑΘΏΣ ΈΣΤΙΝ ΔΊΚΗΣ ΑΚΟΊΜΗΤΟΣ (ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟΚΎΡΙΑΚΑ, ΓΙΟΡΤΈΣ ΚΙ ΑΡΓΊΕΣ) ΟΦΘΑΛΜΌΣ,
  ΟΣ ΤΑ ΠΑΝΘ' ΟΡΆ.

  ΚΑΙ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΆ ΠΛΈΟΝ Ο ΚΑΙΡΌΣ ΕΓΓΎΣ, ΈΣΣΕΤΑΙ ΉΜΑΡ, ΕΛΛΆΝΙΟΝ ΉΜΑΡ,
  ΔΕΔΟΜΈΝΗΣ ΔΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΎΒΡΕΩΣ ΈΠΕΤΑΙ ΆΤΗ, ΝΈΜΕΣΙΣ, ΤΊΣΙΣ ΤΩΝ ΕΝΌΧΩΝ.

  ΓΙΑΤΊ ΤΟ ΚΚΕ ΓΝΩΡΊΖΕΙ ΠΩΣ ΤΕΛΙΚΆ ΚΑΝΕΊΣ ΔΕ ΓΛΥΤΏΝΕΙ ΤΗ ΘΕΊΑ ΤΙΜΩΡΊΑ
  (ΈΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΤΆ ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΌ ΔΊΚΑΙΟ, ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΉΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΥΞΕΜΒΟΎΡΓΟΥ),
  ΓΕΓΟΝΌΣ ΠΟΥ, ΕΚΤΌΣ ΤΟΥ ΚΚΕ, ΜΊΑ ΚΌΡΗ ΠΆΣΤΟΡΑ ΓΝΩΡΊΖΕΙ ΚΑΛΎΤΕΡΑ
  ΑΠΌ ΚΆΘΕ ΆΛΛΟ, ΈΣΤΩ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΣΤΆΝΤΗ, ΈΧΟΝΤΑ ΦΌΒΟ ΘΕΟΎ
  ΑΛΛΆ ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΟΎΣΑ ΑΝΤΙΠΑΡΈΡΧΕΤΑΙ,
  ΩΣ ΕΚ ΤΟΎ VERTIGO - ΑΦΡΟΔΙΣΙΑΚΟΎ ΚΆΘΕ ΨΕΥΔΕΠΊΓΡΑΦΗΣ ΕΠΊΓΕΙΑΣ ΕΞΟΥΣΊΑΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Να δειτε που την ημερα ψηφισης της συμφωνιας των Πρεσπων το ΚΚΕ θα αποχωρησει απο βουλη διευκολυνοντας τους προδοτες τι ειπατε 151 ψηφοι υπερ ;δεν καταλαβατε καλα 300 μειων οι 15 εδρες του ΚΚΕ που θα αποχωρησουν θα το περασουν με 143(πλειοψηφια επι των παροντων)!!!Αυτο ειναι το πολυεργαλειο του συστηματος παντα χαιδευαν την αριστερα ακομη και η δικτατορια ασυλια τους προσεφερε στα ξερονησια ,ωστε να κατακατσει ο κουρνιαχτος,και μετα να τους βγαλουν εξω...τα μεγαλυτερα τσιρακια των Εβραιων τοκογλυφων(αυτοι κρυβονταν πισω απο τους θεωρητικους της αριστερας,της ιδιας εθνηκοτητας ηταν ολοι οι πνευματικοι πατερες της αριστερας)ειναι η αριστερα,και δεν μιλαω για τον λαο τον πλανεμενο που ψηφιζει αριστερα,για τις κεφαλες μιλαω....μπορει καποιος να μου πει γιατι επι δικτατοριας τους τραβουσαν 3 και λιγο στα αστυνομικα τμηματα,αφου γνωριζαν τα φρονηματα τους;χαχαχαχα ρουφιανοι ηταν παντα και των δεξιων αλλα και των αριστερων των ομοιων τους,αυτο θα πει πολυεργαλειο....ξυπνηστε βουρλααα

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ