Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2018

Εκδιώχθηκε ο διευθυντής της υπηρεσίας προσφύγων επειδή ζήτησε να παρέμβει εισαγγελέας για το πάρτι του 1,6 δισ. ευρώ
Ο αντιστράτηγος ε.α. είχε τοποθετηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, στο θέση διαχείρισης των προσφυγικών ροών καθώς διευθύνει τα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης στα νησιά και τον Έβρο (Λέσβος, Χίο, Σάμο, Λέρο, Κω και φυλάκιο Έβρου) και παραδέχεται μιλώντας στην εφημερίδας «Φιλελεύθερος» πως υπάρχουν ενδείξεις για εκτεταμένα φαινόμενα κακοδιαχείρισης κονδυλίων, τόσο από τον κρατικό μηχανισμό και άλλων φορέων, όσο και από ΜΚΟ οι οποίες διαχειρίζονται κοινοτικούς πόρους.


 Το πρόβλημα λοιπόν δεν λύνεται για την κυβέρνηση με μια εκδίωξη, πρέπει να δοθεί λόγος για το που πάνε τα χρήματα γιατί πολλές «συμπτώσεις» έχουν μαζευτεί τελευταία.Τον στρατηγό, τον διόρισε η Κυβέρνηση Τσίπρα...δηλαδή, ήταν δικός τους...  αλλά, άρχισε να κελαϊδάει, γιατί βρωμάει πολύ το πράγμα... παραβρώμισε...

Κάποιο "πουλάκι" μου είπε, πως διαβίβασε στοιχεία της κακοδιαχείρισης στον OLAF και γίνεται της Πόπης... όχι εμένα, της άλλης...

Και μαζί μ' εκείνα τα στοιχεία, τους έστειλε και για τον... Πανούλη... τον Καμμένο ντε...
Χαμός... και έπονται αποκαλύψεις ...


Καλλιόπη Σουφλή


 

Σε μείζον πολιτικό θέμα εξελίσσονται τα όσα αποκάλυψε μέσα από συνέντευξή του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» ο διευθυντής της υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης, Ανδρέας Ηλιόπουλος ο οποίος ζήτησε να παρέμβει εισαγγελέας σχετικά με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη χώρα μας για τη διαχείριση του προσφυγικού και αμέσως μετά αποπέμφθηκε από την θέση του. «Είναι η ώρα να παρέμβουν οι Εισαγγελείς. Εκείνοι είναι που θα δουν, αν υπάρχουν θέματα παραβάσεων των νόμων, και από εκεί και πέρα είναι θέμα των δικαστικών αρχών για το αν θα τα προχωρήσουν. Εγώ λέω ότι έχει χαθεί ο έλεγχος. Επικρατεί ένα χάος αυτή τη στιγμή», αναφέρει ο κ. Ηλιόπουλος στη συνέντευξή του σχετικά με το που έχουν καταλήξει τα 1,6 δισ. ευρώ που έχει δώσει η ΕΕ για το μεταναστευτικό


Ο αντιστράτηγος ε.α. είχε τοποθετηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, στο θέση διαχείρισης των προσφυγικών ροών καθώς διευθύνει τα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης στα νησιά και τον Έβρο (Λέσβος, Χίο, Σάμο, Λέρο, Κω και φυλάκιο Έβρου) και παραδέχεται μιλώντας στην εφημερίδας «Φιλελεύθερος» πως υπάρχουν ενδείξεις για εκτεταμένα φαινόμενα κακοδιαχείρισης κονδυλίων, τόσο από τον κρατικό μηχανισμό και άλλων φορέων, όσο και από ΜΚΟ οι οποίες διαχειρίζονται κοινοτικούς πόρους.


Αμέσως μετά απάντησε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας στο ΑΠΕ «ο κ. Ηλιόπουλος δεν ασκούσε με επάρκεια τα καθήκοντά του και αυτός είναι ο λόγος που την προηγούμενη Παρασκευή του είχε δώσει τη δυνατότητα να παραιτηθεί».


Χαρακτήρισε επίσης «ψευδή» τα όσα αναφέρει στη συνέντευξή του.


«Την επιλογή αυτή τού την έδωσα, σεβόμενος την ιστορία του και το προηγούμενο στρατιωτικό του αξίωμα» προσθέτει ο κ. Βίτσας ενώ καταλήγει λέγοντας πως «με όσα αναληθή αναφέρει στη σημερινή του συνέντευξη στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος», θεωρώ ότι έχω την απάντησή του και φυσικά θα κινηθούν οι δέουσες νομικές διαδικασίες εναντίον του για όσα ψευδώς αναφέρει».


Τώρα εκδιώχθηκε από την θέση του για αυτά που κατήγγειλε αλλά η προτροπή του παραμένει σε ισχύ: Να παρέμβει εισαγγελέας να εξεταστεί που έχουν πάει τα χρήματα.
1,6 δισ. ευρώ είναι τεράστιο ποσό και ΔΕΝ είναι ο πρώτος αξιωματούχος που καταγγέλλει κακοδιαχείριση.


Είναι γνωστό ότι οι μεταναστευτικές ροές είναι από μόνες τους μια πολύ μεγάλη «μπίζνα» που απορροφάνε δισεκατομμύρια ευρώ καθώς ένα ολόκληρο δίκτυο ΜΚΟ ζουν από αυτό σαν την ERCI που εξαρθρώθηκε πριν από λίγες ημέρες.


Μάλιστα ο ίδιος ο πρώην Α/ΓΕΕΘΑ Μ.Κωσταράκος θέτει το ερώτημα για το πως αξιοποιηθήκανε 1,6 δισ. ευρώ που δόθηκαν από την ΕΕ ως βοήθεια στην Ελλάδα ως στήριξη για το μεταναστευτικό.


Μια αιχμηρή ανάρτηση που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook o στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επίτιμος Αρχηγός του Γενικoύ Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) διερωτάται και για τον ρόλο των ΜΚΟ:


«Οι καταγγελίες για λειτουργικά προβλήματα στις δομές αλλά και για ατασθαλίες τόσο από τις κυβερνητικές υπηρεσίες που εμπλέκονται στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών όσο και από τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις(ΜΚΟ), που ξεπήδησαν όπως σε όλες τις κρίσεις σαν καλοί Σαμαρείτες, είναι πλέον καθημερινές στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης(ΜΜΕ)»


Με αφορμή δύο πρόσφατες αναρτήσεις στον ηλεκτρονικό Τύπο, αναφορικά με τις εφιαλτικές συνθήκες στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στη Μόρια, αλλά και το γεγονός ότι η ΕΕ έχει διαθέσει μέχρι στιγμής 1,6 δισ. ευρώ στην χώρα μας, ως ενίσχυση για τη μεταναστευτική κρίση, ο πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ διατυπώνει ένα απλό και σαφές ερώτημα: 
 «Που πήγαν τα λεφτά; Χάθηκαν;»


Η απάντηση, όπως λέει, πρέπει να δοθεί άμεσα, προτού είναι πολύ αργά.

«Η Χώρα αποτυγχάνει και διασύρεται για μια ακόμα φορά. Πλήθος ρεπορτάζ σε διεθνή ΜΜΕ προβάλουν εικόνες από την ζοφερή κατάσταση στις δομές φιλοξενίας, εντός ή εκτός εισαγωγικών, εικόνες οι οποίες τραυματίζουν την διεθνή εικόνα της Ελλάδας», επισημαίνει στην ανάρτησή του ο Στρατηγός Κωσταράκος. 


«Δεν θα πρέπει οι κυβερνητικοί υπεύθυνοι για την οικονομία και τη μετανάστευση να δώσουν λογαριασμό;» διερωτάται και συμπληρώνει: «Εκτιμώ ότι θα πρέπει να είναι σε θέση να δικαιολογήσουν και το τελευταίο ευρώ που δαπανήθηκε, πότε δαπανήθηκε, για να καλύψει ποια συγκεκριμένη και αιτιολογημένη ανάγκη, ποιος το πήρε και τι επιτεύχθηκε. Αυτό σημαίνει ευνομούμενη χώρα. Αυτό σημαίνει κυβέρνηση ευνομούμενης χώρας. Αυτό σημαίνει ευρωπαϊκή χώρα, υπεύθυνη απέναντι τους πολίτες της και τους θεσμούς της.»


Όπως επισημαίνει ο Στρατηγός Κωσταράκος, «η εικόνα των περιφερόμενων εξαθλιωμένων μεταναστών και προσφύγων στους δρόμους της χώρας και η κόλαση στα σημεία υποδοχής και φιλοξενίας δείχνει ότι τα πράγματα δεν έχουν πάει καλά». 

Και καταλήγει: «Τα λεφτά ήταν πολλά και η απόδοσή τους, κατά την προσωπική μου εκτίμηση, ελάχιστη... Αν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν μπορούν, όπως δεν μπόρεσαν και στο παρελθόν να κάνουν την δουλειά τους, υπάρχει η ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη και οι εισαγγελείς για να αποδώσουν ευθύνες, όπου και εάν υπάρχουν, προς πάσα κατεύθυνση».


Διαβάστε παρακάτω την πλήρη ανάρτηση


«ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΕΣ ΡΟΕΣ;


Τις τελευταίες μερες υπέπεσαν στην αντίληψη μου δυο αναρτήσεις στον ηλεκτρονικό τύπο:

Η πρώτη ήταν ένα άρθρο το πρώτο αφορούσε την δομή φιλοξενίας στη Μόρια της Λέσβου. Σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στο άρθρο, φαίνεται ότι έχει επιτραπεί από τους υπευθύνους, αυτή η δομή φιλοξενίας να μεταβληθεί σε μια επίγεια κόλαση, τόσο γι’ αυτούς που «φιλοξενούνται» σε αυτό, όσο και για τους κατοίκους του νησιού. Είμαι σχεδόν σίγουρος, δεν λέω απόλυτα για να μην κατηγορηθώ ως δογματικός, ότι υπάρχουν ανάλογες δομές και σε άλλα σημεία της χώρας που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση αθλιότητας.


Οι καταγγελίες για λειτουργικά προβλήματα στις δομές αλλά και για ατασθαλίες τόσο από τις κυβερνητικές υπηρεσίες που εμπλέκονται στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών όσο και από τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις(ΜΚΟ), που ξεπήδησαν όπως σε όλες τις κρίσεις σαν καλοί Σαμαρείτες, είναι πλέον καθημερινές στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης(ΜΜΕ). Προφανώς, δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αλλά ούτε και διαθέτω τη δυνατότητα να ελέγξω την ορθότητα και εγκυρότητα αυτών των καταγγελιών, ωστόσο η ύπαρξή τους αποτελεί μια πραγματικότητα.


Η δεύτερη ανάρτηση ήταν η ανακοίνωση του (Έλληνα) Ευρωπαίου Επιτρόπου Μετανάστευσης κ. Αβραμόπουλου, με την οποία υπενθύμιζε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) έχει δώσει στην Ελλάδα 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ από το 2015 για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης. 

Το ποσό είναι τεράστιο και η κατάσταση για την αντιμετώπιση της οποίας δόθηκαν τα λεφτά συνεχίζει να είναι απολύτως άθλια. 

Η ΕΕ, πιστή όπως πάντα στη βασική της προσέγγιση αντιμετώπισης των κρίσεων, προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα με επιταγές, χωρίς να απαιτεί αλλά και ούτε να ασκεί ουσιαστικό έλεγχο για το πώς και ποιοί διαχειρίζονται τα υπόψη κονδύλια.

 Από τις Βρυξέλλες όλα φαίνονται διαχειρίσιμα. Δίνουμε τα λεφτά για να ησυχάσουμε τη συνείδηση μας και από εκεί και πέρα είναι ευθύνη της τοπικής κυβέρνησης. Ενδεχομένως, αυτή η αποκεντρωτική προσέγγιση να ικανοποιεί εκείνους οι οποίοι δεν θέλουν ή φοβούνται τον ασφυκτικό έλεγχο των Βρυξελλών, δαιμονοποιώντας την ως «απώλεια κυριαρχίας».

Το τεράστιο αυτό ποσό που δόθηκε όπως και αυτά που θα δοθούν στο μέλλον, έχουν σκοπό να εξευρεθούν τρόποι και να υλοποιηθούν δράσεις για να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που δημιούργησαν οι μεταναστευτικές αφίξεις στην χώρα μας. Για να είμαι δίκαιος, οφείλω να παραδεχτώ ότι κάποιες προσπάθειες έχουν γίνει. Προφανώς δεν είναι αρκετές και σίγουρα δεν είναι ιδιαίτερα επιτυχημένες.


Η Χώρα αποτυγχάνει και διασύρεται για μια ακόμα φορά. Πλήθος ρεπορτάζ σε διεθνή ΜΜΕ προβάλουν εικόνες από την ζοφερή κατάσταση στις δομές φιλοξενίας, εντός ή εκτός εισαγωγικών, εικόνες οι οποίες τραυματίζουν την διεθνή εικόνα της Ελλάδας.

Το ερώτημά μου λοιπόν είναι σαφές: Που πήγαν τα λεφτά; Χάθηκαν;
 

Δεν θα πρέπει οι κυβερνητικοί υπεύθυνοι για την οικονομία και τη μετανάστευση να δώσουν λογαριασμό; Λογικά, εκτιμώ ότι θα πρέπει να είναι σε θέση να δικαιολογήσουν και το τελευταίο ευρώ που δαπανήθηκε, πότε δαπανήθηκε, για να καλύψει ποια συγκεκριμένη και αιτιολογημένη ανάγκη, ποιος το πήρε και τι επιτεύχθηκε. Αυτό σημαίνει ευνομούμενη χώρα. Αυτό σημαίνει κυβέρνηση ευνομούμενης χώρας. Αυτό σημαίνει ευρωπαϊκή χώρα, υπεύθυνη απέναντι τους πολίτες της και τους θεσμούς της.
 


Δυστυχώς, έχω την αίσθηση, ότι κανένας σε αυτήν την Χώρα, με μοναδική εξαίρεση ίσως τις Ένοπλες Δυνάμεις(ΕΔ) στο σκέλος που τις αφορά, δεν είναι σε θέση να αποδώσει πλήρη και εμπεριστατωμένο λογαριασμό για τον τρόπο αξιοποίησης των διατιθέμενων κονδυλίων της ΕΕ. Όχι γενικά και κατά προσέγγιση. Λεπτομερής λογιστική απόδοση λογαριασμού μέχρι το τελευταίο ευρώ. Είναι ώρα, αν δεν το έχουν ήδη κάνει, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της κρατικής μηχανής να απαιτήσουν άμεση απόδοση λογαριασμού από όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Δημοσίου και όχι σε δυο-τρία χρόνια όπως γίνεται συνήθως. Τώρα. Αν όχι χθες.


Επίσης, θεωρώ αυτονόητο ότι για όποια ποσά διατέθηκαν σε οιαδήποτε ΜΚΟ, θα πρέπει αυτές να είναι σε θέση να αποδώσουν λογαριασμό μέχρι το τελευταίο ευρώ. Φυσικά, ο έλεγχος δεν θα πρέπει να γίνει από κάποιους «φιλικούς» διοικητικούς υπαλλήλους, οι οποίοι θα αρκεστούν στην παροχή κατά προσέγγιση «φιλικών» επεξηγήσεων, αλλά από ορκωτούς λογιστές ορισμένους από το Ελεγκτικό Συνέδριο ή το Υπουργείο Οικονομικών ή το ΣΔΟΕ ή οποιαδήποτε άλλη ανεξάρτητη ελεγκτική υπηρεσία ελληνική ή διεθνή. 

Σημασία έχει ο έλεγχος να είναι πραγματικός, αυστηρός και εξονυχιστικός ώστε να δοθούν πειστικές απαντήσεις τόσο στον ελληνικό λαό όσο και στη διεθνή κοινότητα για να αποκατασταθεί το κύρος και η αξιοπιστία της χώρας.


Και φυσικά οι λεπτομερείς λογιστικούς ελέγχους θα πρέπει να συνοδευτούν και από πλήρεις ελέγχους σκοπιμότητος. 

Ήταν αναγκαίο το έξοδο που προτάθηκε; Συνείσφερε στην επίτευξη του τελικά επιδιωκόμενου αποτελέσματος; Χρησίμευσε σε κάτι το κονδύλιο που καταναλώθηκε, εκτός από τον ενδεχόμενο πλουτισμό αυτού που κατέθεσε την ιδέα; Έγινε μετά από έγκριση σκοπιμότητος ή κοροϊδέψαμε (και κοροϊδευτήκαμε) και πάλι; 

Υπάρχει σχέδιο ή μήπως κάνει ο καθένας ότι του έρθει στο μυαλό; Η εποχή που οι «επιτήδειοι» έτρωγαν τα αναπτυξιακά κονδύλια που δίνονταν για την πρόοδο της χώρας από την ΕΕ, διδάσκοντας πληροφορική σε ανύπαρκτες νοικοκυρές και ισπανικά σε «αγρότες», έχει περάσει ή συνεχίζεται; Διδαχθήκαμε κάτι από τα αιτία της κρίσης που έχει φέρει την Χώρα στον όλεθρο τα τελευταία δέκα περίπου χρόνια; Σοβαρεύτηκαν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της χώρας και οι πολιτικοί προϊστάμενοί τους στην εκτέλεση των καθηκόντων τους ή συνεχίζουν να κλείνουν το μάτι στους πάσης φύσεως «επενδυτές» κοιτώντας άλλου την κρίσιμη στιγμή, πάντα για το «γενικό καλό»;


Ομολογώ ότι δεν έχω απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα. Η εικόνα των περιφερόμενων εξαθλιωμένων μεταναστών και προσφύγων στους δρόμους της χώρας και η κόλαση στα σημεία υποδοχής και φιλοξενίας δείχνει ότι τα πράγματα δεν έχουν πάει καλά. Τα λεφτά ήταν πολλά και η απόδοσή τους, κατά την προσωπική μου εκτίμηση, ελάχιστη. 

Αν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν μπορούν, όπως δεν μπόρεσαν και στο παρελθόν να κάνουν την δουλειά τους, υπάρχει η ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη και οι εισαγγελείς για να αποδώσουν ευθύνες, όπου και εάν υπάρχουν, προς πάσα κατεύθυνση, η δε Βουλή των Ελλήνων οφείλει να συντονίσει το έργο αναζήτησης και επιμερισμού, στην περίπτωση που προκύψουν ευθύνες πολιτικών προσώπων, κυβερνητικών ή μη. 

Όσο για την Ευρώπη, αυτή θα πρέπει άμεσα να απαιτήσει απόδοση λογαριασμού για τα κονδύλια που διαθέτει, καταλογίζοντας ευθύνες εάν υπάρξουν. Όχι εκ των υστέρων, επιβάλλοντας μέτρα σε βάρος του συνόλου των πολιτών όπως έγινε στο παρελθόν. Ευθύνες σε αυτούς που τα πήραν και τα διαχειρίστηκαν.
Μέχρι να γίνουν όλα αυτά όμως, το ερώτημα παραμένει:
 

ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ;
ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ, ΤΩΡΑ!!! ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ!!ΥΓ 1. Αν είμαι ο μόνος που έχει αυτή την απορία και ο μόνος που απαιτεί απόδοση λογαριασμού από την κυβέρνηση και τους φορείς που διαχειρίστηκαν τα ευρωπαϊκά κονδύλια για τη μετανάστευση, τότε φίλοι μου, λυπάμαι που το λέω, δεν μάθαμε τίποτα από τα δεινά που περάσαμε και περνάμε και πρέπει να ετοιμαστούμε για μια καινούργια κρίση με νέα μνημόνια, νέα δυστυχία και την τελική καταστροφή μας.
 


ΥΓ 2. Το ρεπορτάζ για τη Μόρια ειναι τρομακτικό. Δυνατές εικόνες, γροθιά στο στομάχι και περιγραφές μιας κατάστασης εφιαλτικής. Εάν ο στόχος των διαχειριστών της μεταναστευτικής κρίσης στην Ελλάδα ήταν να επιτύχουν αποτροπή, δημιουργώντας για τους φιλοξενουμενους ένα σημείο άφιξης χειρότερο από το σημείο αναχώρησης, τότε χρήζουν συγχαρητηρίων για τη σύλληψη και επιτυχημένη εφαρμογή ενός πραγματικά σατανικού σχεδίου!!!Δυστυχως ομως δεν υπολόγισαν σωστά τις συνέπειες σε δεύτερο και τρίτο επίπεδο για τους Έλληνες και τώρα πληρώνουμε ολοι το τίμημα. Που πήγαν ομως τα λεφτά;»


Στην συνέχεια την σκυτάλη την πήρε ο κυβερνητικός βουλευτής  Γίωργος Κυρίτσης


Σύμφωνα με το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γίωργο Κύριτση, το 1,6 δις της ΕΕ για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού δεν πήγε στο ελληνικό κράτος αλλά σε ΜΚΟ οι οποίες πλουτίζουν την ώρα που η Ελλάδα «πνίγεται» από μετανάστες και μετανάστες πνίγονται στη Μεσόγειο κυριολεκτικά.
Είναι απορίας άξιο πως η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει απευθυνθεί στην ΕΕ  από την στιγμή μάλιστα που Ευρωπαίος επίτροπος για την Μετανάστευση είναι Έλληνας.


Το πρόβλημα με το πού πήγαν τα 1,6 δισ. ευρώ για τις μεταναστευτικές ροές προέρχεται από το ότι «όταν τα χρήματα που δίνονται σε μια δουλειά μοιράζονται σε ΜΚΟ με μεγαλύτερο διαχειριστικό κόστος από αυτό του δημοσίου, λιγότερα χρήμτα καταλήγουν να κατευθύνονται για τη δουλειά που προορίζονται» σύμφωνα με όσα είπε σε ραδιοφωνική εκπομπή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης.


«Η πρακτική που ακολουθεί η ΕΕ, οι δύο διευθύνσεις που ασχολούνται, είναι να χρηματοδοτούν όχι απευθείας τα κράτη που υφίστανται την μεταναστευτική πίεση αλλά διεθνείς οργανισμούς με τους οποίους συνεργάζονται όπως η Διεθνής Αμνηστία» συμπλήρωσε ο κ. Κυρίτσης.


Αποκαλύπτεται τελικά πόσο μεγάλος είναι «ο κύκλος των εργασιών» λόγω μετανάστευσης και επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες του pronews.gr αλλά και η πρόσφατη καταγγελία του πρώην Α/ΓΕΕΘΑ Μ.Κωσταράκου για το πως χρησιμοποιήθηκαν τα χρήματα της ΕΕ από τις «φιλάνθρωπες» ΜΚΟ.


Η εξάρθρωση από την ΕΛΑΣ του μεγάλου δικτύου παράνομης διακίνησης μεταναστών από την  ΜΚΟ ERCI τη Λέσβο η οποία δρούσε ανεξέλεγκτα από το 2015, έμελλε να αποτελέσει την  αρχή  για ένα μεγάλο κύμα αποκαλύψεων.


Το πρόβλημα λοιπόν δεν λύνεται για την κυβέρνηση με μια εκδίωξη, πρέπει να δοθεί λόγος για το που πάνε τα χρήματα γιατί πολλές «συμπτώσεις» έχουν μαζευτεί τελευταία.

Πηγή

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

13 σχόλια:

 1. Τι πετάχτηκε πάλι σαν π@@δή ο Παπαρ@κος;Μάλλον ξέχασε πως αντιμετωπίζονται οι εξυπνάκηδες στον στρατό.

  Τους ανατίθετε η ανάληψη ευθύνης και επιτυχούς εκτέλεσης αποστολής.

  Άραγε αν ήταν αυτός στη θέση του αντιστρατήγου ε.α θα ήταν καλύτερα τα πράγματα;

  Σίγουρα όχι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Όσοι έντιμοι κρατικοί λειτουργοί αποκαλύπτουν βρομιές και παρανομίες του συστήματος τους τρώει η μαρμάγκα και υφίστανται απίστευτες διώξεις και διαπόμπευση από το πολιτικό, δικαστικό και δημοσιογραφικό κατεστημένο που λυμαίνεται την πατρίδα μας...
  Άλλωστε κα Σουφλή εσείς τα ξέρετε πολύ καλά αυτά... Σας διαβάζουμε γι αυτά που μας γράφετε για την υπόθεση του μεγαλοστελέχους της ΕΥΠ κ. Κώστα Αγγελάκη, για την υπόθεση της κας Ζωής Γεωργαντά της ΕΛΣΤΑΤ αλλά και για άλλους...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΔΥΟ ΕΠΙΣΗΜΆΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ.

  ΠΡΩΤΟΝ ΟΙ ΚΥΡΙΤΣΗΣ+ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΜΑΣΣΩΝΙΚΟΝ ΙΕΡΑΤΕΙΟΝ ΟΠΟΤΕ ΑΣ ΜΗΝ ΜΙΛΑΝΕ ΠΑΡΙΣΤΆΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΓΝΕΣ ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ.
  ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΙΜΟΙ ΔΕΝ ΡΩΤΑΝΕ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΆ.ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΟΥΝΕ.ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣΣΩΝΟΙ ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ.ΟΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΙ...

  ΚΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΡΩΤΑΝΕ ΙΤΑΛΙΚΑ ΚΙ ΑΝΤΡΙΚΙΑ.
  "ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΛΑΘΡΑΙΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;".
  ΤΟ "ΟΞΩ ΡΕΕΕΕ!" ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΌΠΟΥΛΟΥ ΕΔΩ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ.
  ΤΩΡΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΣΉΜΑΝΣΗ.

  ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΒΙΤΣΑ ΤΟΥ ΒΙΤΣΙΟΖΟΥ ΤΗΝ ΕΙΔΑΤΕ;ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΓΚΟΜΕΝΑΚΙ ΑΛΛΑ...ΑΚΡΙΒΟ ΠΑΝΑΘΕΜΑΤΟ!
  ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΤΟ ΚΑΚΑΣΧΗΜΟ ΡΑΜΟΛΙ ΓΙΑΤΙ Τ'ΑΓΑΠΗΣΕ Η ΕΛΛΕΊΝΙΔΑ.ΤΟ ΠΗΡΕ ΓΙΑ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ ΛΟΥΣΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΖΩΗ,ΠΟΥ Ο ΠΑΠΑΡΑΣ ΤΗΣ ΕΤΑΞΕ.ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΤΕΣΤΙΝ ΤΗΝ ΚΡΕΒΑΤΟΚΆΜΑΡΑ ΤΟΥ ΒΙΤΣΙΟΖΟΥ ΒΙΤΣΑ ΜΕ ΟΡΔΕΣ ΣΦΑΓΕΩΝ ΠΟΥ ΧΑΪΔΕΎΕΙ Ο ΓΕΡΟΤΡΑΓΟΣ.
  ΘΥΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΕΤΡΕΧΕ ΝΑ ΚΟΒΕΙ ΚΟΡΔΕΛΛΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΕΛΕΜΠΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΑΛΛΟΦΥΛΩΝ/ΤΖΙΧΑΝΤΗΔΩΝ;
  ΕΣΕΙΣ ΤΩΡΑ;ΤΙ ΛΕΤΕ;ΜΟΝΟΝ ΤΟ 1.6 ΔΙΣ € ΡΟΚΑΝΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΥΕΘΑ Ο ΒΙΤΣΟΤΡΑΜΠΑΚΟΥΛΑΣ ΚΙ Ο ΧΟΝΤΡΟΠΑΝΑΡΑΣ ΚΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΟΙ ΠΟΥ "ΕΥΓΕΝΙΚΑ" ΚΑΡΦΩΝΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΣ ΚΑΘΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΕΧΘΡΕΣ ΠΑΛΙΕΣ ΤΑ ΠΑΛΙΟΠΑΙΔΑ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ;

  ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!
  ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΑΡΙΑΝΟΥΣ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝΕ=ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΣ ΜΠΗΤΣ,ΚΙ ΑΠΟ ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΕΣ,ΚΙ ΑΠΟ ΣΟΡΟΣ,ΚΙ ΑΠΟ ΕΡΝΤΟΓΑΝ,ΚΙ ΑΠΟ ΣΑΟΥΝΤΗΔΕΣ,ΚΙ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ,ΚΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΑΧΥ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ ΝΑ ΞΕΣΚΊΣΟΥΝΕ ΚΑΘΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΚΟΜΕΝΕΣ/ΓΚΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΙΧΙΖΟΥΝ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ!

  ΑΥΤΗ Η ΑΤΖΕΝΤΑ Η ΚΡΥΦΗ ΤΟΥ ΖΑΚ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΛΗΘΕΙΑ;ΠΟΙΑ ΛΟΥΓΚΡΑ ΤΗΣ ΚΥΠ ΤΗΝ ΣΟΥΦΡΩΣΕ;ΘΑ ΜΑΘΑΙΝΑΤΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΣΟΦΟΤΕΡΟΙ ΠΙΑ,ΘΑ ΚΑΤΑΝΟΟΥΣΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΙΑ ΧΑΣΙΚΛΟΥ ΤΡΙΧΩΤΗ ΜΕΣ' ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΕΣΒΗΝΕ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΑ ΤΟ 1821!

  ΓΙΑΤΙ ΚΙ Ο ΨΑΡΙΑΝΟΣ ΣΕ ΛΙΣΤΕΣ....ΑΝΑΜΟΝΗΣ 'ΖΑΚΙ ΖΕΙΣ ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ' ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ.ΚΙ Ο ΒΙΤΣΑΣ,ΚΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ,ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ ΠΟΥ ΚΛΕΒΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΤΩΡΑ,ΓΙΑΤΙ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ,"ΟΤΙ ΑΡΠΑΞΕΙ Ο ΚΩΛΟΣ ΜΑΣ".
  ΜΕΤΑ; ΠΕΡΑΣΜΈΝΑ ΜΕΓΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΗΔΩΝΤΑΣ ΤΑ ΑΑΑΑΧ!ΤΑ ΑΤΙΜΟΥΤΣΙΚΑ,ΝΑ ΚΛΑΙΣ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αυτός πάλι -άσχετο- με τα τόόόσα παράσημα, έβαλε τόόόσους εχθρούς μές την πατρίδα του;;;;;;;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ποιά Πατρίδα του ρε φίλε;;; Υπαλληλάκι κι' αυτό σαν τους άλλους είναι. Όσο για τα "παράσημα" τους στο Μοναστηράκι 1 ευρώ το κιλό αξίζουν. Που πολέμησε και τα απόκτησε;; μάλλον από την οσφυοκαμψία είναι. Ο τελευταίος μεγάλος στρατιώτης λεγόταν Ντερτιλής και τα παράσημά του ήταν οι σφαίρες των συμμοριτών καρφωμένες στο στήθος του.

   Διαγραφή
  2. Aυτός και οι σειρές του ήταν μπαρουτοκαπνισμενοι.Επίσης Αλευρομάγειρος,Σταυρουλόπουλος.Απο τους σύγχρονους Θάλασσας και Ματαφιάς!

   Διαγραφή
  3. Οι γνωρίζοντες περί τα στρατιωτικά, ξέρουν ότι Το Παράσημο Της Πολεμικής Αρετής Των Ελλήνων, αυτό που κρέμεται με γάντζο από τη γραβάτα, συνιστά Αριστείον Ανδρείας, είναι δε ανώτερο απ'όλα τα άλλα μαζί, αυτά από το Μοναστηράκι.

   Διαγραφή
 5. Ούστ ρε παλιοντακότα στρατηγέ,τις πουλάδες τι τις θές; Εσύ είσαι κότα. Άκου διορισμένος από τον τσύριζα....και μόνο αυτό είναι λόγος να ντρέπεσαι.

  Έρρωσθε οι μη γαλονάτοι

  Δημήτριος Αγιασοφίτης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Οι "μεταναστευτικές ροές" κόβονται με 50αρι και η ταινία να έχει ανά τρία, τροχειοδεικτικό για να βλέπουμε και τι κάνουμε. Μόνον έτσι σώζεται η Ελλάς.¨ολα τ' άλλα ειναι τρίχες κατσαρές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σωστοοοός…...και μερικές νάρκες κατά προσωπικού.

   Έρρωσο

   Δημήτριος Αγιασοφίτης

   Διαγραφή
 7. Χαχαχαχα!εμπαινε 9,38 Μ.Μ !να το πω κομψα ,ρε στρατηγακο ,γιατι δεχθηκες τετοια θεση απο τον τσυριζα,οταν ξερης οτι ολα ειναι σχεδιο εξοντωσης μας ;΄θα το ξαναγραψω ,απο τον πατο θα βγουν ,οσοι πρεπει να μεινουν στην πατριδα .ΕΙΜΕΘΑ ΟΛΟΙ ,ΜΑ ΟΛΟΙ , ΓΝΩΣΤΟΙ .οι πραξεις μας και οι σκεψεις μας εχουν καταγραφθει.Αριστομαχος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. @1:00 Που το έλαβε το αριστείο ανδρείας;Που κινδυνευσε η ζωή του;Στη μάχη των Γλυφταράδων;Ο παππούς μου που έλαβε παράσημο ανδραγαθήματος στον συμμοριτοπολεμο περισσοτερη αξία έχει από αυτόν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Αν κατάλαβα καλά ο στρατηγός συνταξιοδοτήθηκε και δέχθηκε την πολιτική επιλογή για την θέση στο κέντρο ταυτοποίησης με προϊστάμενο υπουργό τον ίδιο που είχε στο ΥΠΕΘΑ; Αν ναι κάτι δεν πάει καλά κατι μυριζει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ