Σάββατο, 11 Αυγούστου 2018

Τρομακτική διαπίστωση Spiegel: «Αποστολή εξετελέσθη – Η Ελλάδα πεθαίνει…»Αυτός είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος του γερμανικού περιοδικού, που κάνει αναφορά στα 237,7 δισ. ευρώ που έδωσαν στη χώρας μας ΕΚΤ, Κομισιόν και ΔΝΤ. 
Και σημειώνει ότι ένα από τα μεγαλύτερα δράματα φτάνει προσωρινά σε ένα τέλος.

ΟΧΙ, ΚΑΡΙΟΛΗΔΕΣ ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΕΣ!
Η ΕΛΛΑΔΑ, ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ...
ΜΟΝΟΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΞΑΠΟΣΤΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΟΞΑ ΤΡΑΒΑ.

ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΤΕ... ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΕΞΑΦΝΑΣΤΕΙΤΕ... ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΑΜΗΜΕΝΕΣ ΟΒΡΑΙΙΚΕΣ  ΡΙΖΕΣ ΣΑΣ.

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΔΩΣΑΤΕ... ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΩΝ 237,7 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Η ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ...
ΤΟ ΦΩΣ ΔΕΝ ΝΙΚΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ.


Καλλιόπη Σουφλή

 

Σε ένα μικρό ελληνικό χωριό, με κατά κύριο λόγο ηλικιωμένους κατοίκους και λίγα παιδιά βρέθηκε το Spiegel.


Και κάνοντας μια αποτίμηση των προγραμμάτων διάσωσης και των μεταρρυθμίσεων καταλήγει: «Αποστολή εξετελέσθη -Η Ελλάδα πεθαίνει».


Αυτός είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος του γερμανικού περιοδικού, που κάνει αναφορά στα 237,7 δισ. ευρώ που έδωσαν στη χώρας μας ΕΚΤ, Κομισιόν και ΔΝΤ. 
Και σημειώνει ότι ένα από τα μεγαλύτερα δράματα φτάνει προσωρινά σε ένα τέλος.

«Η χώρα μπορεί πια να δανειστεί μόνη της από τις διεθνείς αγορές. Ένα από τα μεγαλύτερα δράματα στην ευρωπαϊκή ιστορία φτάνει προσωρινά σε ένα τέλος: η ελληνική κρίση χρέους.

Οδήγησε το ευρώ στο χείλος του γκρεμού και δίχασε την ΕΕ.

Και μετέτρεψε την Ελλάδα σε μια άλλη χώρα.

Κανένα άλλο κράτος του κόσμου δεν έχει μελετηθεί τόσο ενδελεχώς.

Με ένα σκληρό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα περικόπηκαν μισθοί και συντάξεις και αυξήθηκαν οι φόροι.

Τουλάχιστον μέχρι το 2060 οι Έλληνες θα πρέπει να εξοφλήσουν τα χρέη τους.

Παραδόξως παραβλέφθηκε το σημαντικότερο: χρέη μπορεί να αποπληρώσει μόνο μια χώρα που αναπτύσσεται.

Η Ελλάδα όμως συρρικνώνεται: 550.000 άνθρωποι έχουν μεταναστεύσει από την αρχή της κρίσης και περίπου 10,7 εκατ. άνθρωποι διαβιούν στη χώρα», αναφέρει το Spiegel.


Το γερμανικό περιοδικό σημειώνει τις προσπάθειες για εκσυγχρονισμό του δημοσίου με τη βοήθεια και γαλλικής τεχνογνωσίας, αλλά χαρακτηρίζει την όλη προσπάθεια ως ένα «πείραμα ανυπέρβλητων διαστάσεων».

Αντίστοιχα δύσκολο είναι και το θέμα της ψηφιοποίησης της ελληνική διοικητικής και κυβερνητικής μηχανής που έχει αναλάβει ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς, σημειώνει. «Άλλη μια επανάσταση. Η απαρχαιωμένη δομή της ελληνικής διοίκησης ήταν παροιμιώδης», σχολιάζει.

Παρά τη σημασία των μεταρρυθμίσεων, αυτές θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη μελλοντικά την αρνητική δημογραφική εξέλιξη στη χώρα σε συνάρτηση με την οικονομία, επισημαίνει το Spiegel.


«Πρέπει να σταματήσει η μετανάστευση των νέων, οι μετανάστες θα πρέπει να επιστρέψουν και οι συνθήκες ζωής να σταθεροποιηθούν ώστε οι οικογένειες να θέλουν και πάλι να αποκτήσουν παιδιά.

(…) Τίποτα από όλα αυτά δεν θα συμβεί χωρίς σταθερή οικονομική ανάπτυξη αλλά κάτι τέτοιο δεν διαφαίνεται», εκτιμά το γερμανικό περιοδικό.

Επίσης, παρατηρεί ότι παρά τις μεταρρυθμίσεις η ελληνική αγορά εργασίας είναι από τις πιο απορρυθμισμένες στην ΕΕ και η ανεργία έχει μειωθεί ελάχιστα.

Η ίδρυση νέων επιχειρήσεων είναι το ίδιο δύσκολη όσο και πριν από την κρίση ενώ δυσκολίες υπάρχουν και στον τομέα των ξένων επενδύσεων, όπου βέβαια «έχουν σημειωθεί επιτυχίες», όπως παρατηρεί το περιοδικό.

«Κάποτε φαινόταν ότι η ελληνική κρίση χρέους θα βύθιζε την ΕΕ στην άβυσσο.

Αυτή τη στιγμή μοιάζει περισσότερο σαν μια δαπανηρή παράπλευρη απώλεια στην περαιτέρω ώθηση της ευρωπαϊκής ενοποίησης.

Ως το 2060 θα πρέπει το ελληνικό κράτος κάθε χρόνο να επιτυγχάνει πλεονάσματα στον προϋπολογισμό ώστε να εμβάζει το μεγαλύτερο μέρος του στους δανειστές, σύμφωνα με όσα ορίζουν οι κανόνες.

Κάτι που είναι ένα δύσκολο καθήκον για μια οικονομικά πετυχημένη χώρα.

Για τους Έλληνες θα πρέπει να είναι αδύνατο.

Επειδή η δημογραφική ανάπτυξη συνδέεται άμεσα με την οικονομική ανάπτυξη», καταλήγει το δημοσίευμα.


Πηγή: Deutshe Welle
Πηγή

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

9 σχόλια:

 1. Ρε καριόλια 1800 χρόνια δεν καταφέρατε να μας εξαφανίσετε. Τώρα σήμερα με την πληροφόρηση και τα μέσα που έχουμε το μόνο που μπορείτε να μας κάνετε είναι να μας κλάσετε τ' αρχ@δ@α!! Επειδή ένας Λαός που λέει πως "αυτοπροαιρέτως αποθανούμεν και ου φεισόμεθα της ζωής ημών" δεν πεθαίνει ρε γ@μημ@να φίδια. ΠΟΤΕ!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αυτοί πότε θα μας εμβάσουν τις αποζημιώσεις; Αυτές, εκείνες για την γενοκτονία μας στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο..... Καλά οι ξεπουλημένοι δεν ζήτησσαν ποτέ πίσω το χρυσό που μας πήραν τότε. Τις αποζημιώσεις όμως; Α... Και herr Spiegelman μην παίρνεις όρκο ότι η ΕΕ προχωρά σε προωθημένης μορφής ενότητα. Σε διάλυση οδεύει mein Freund. Σε πλήρη κιόλας. Και εσείς είστε σε απόγνωση. Και πες αλεύρι... Ό Τραμπ σε γυρεύει. Α και ξέχασα. Εμείς θα γεννοβολάμε. Και ένς να μείνει Έλληνας (πραγματικός όχι μαϊμού) ζωντανός μπορεί να στην κάνει τη ζημιά. Α.... μην ξεχάσω επίσης ότι κάπου εκεί στο βάθος σε γυρεύει και ο Πούτιν. Καημένε Γερμαναράκο. Νομίζεις ότι νίκησες. Κούνια που σε κούναγε καημένες φασιστούλη. Αγάντα και έρχεται και τότε πάρε καμιά μπύρα και χώσε την εκεί που ξέρεις και απόλαυσε το θέαμα. Ανώμαλε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΜΑΣ ΠΡΟΔΩΣΕ Ο "ΕΘΝΑΡΧΗΣ" ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΦΙΛΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΙΣ...ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΧΕΙ ΛΗΞΕΙ ΠΟΛΛΟΥ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΕΙΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΤΗΝ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ Η ΕΛΛΑΔΑ...
   ΔΕΣ ΒΙΝΤΕΟ:
   https://www.youtube.com/watch?v=mlOJlxZLYZU

   Διαγραφή
 3. ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητέ - 6:40 Μ.Μ., Αναρωτήθηκες μήπως ''στο καλάθι δε χωρείς και στο κοφίνι περισσεύεις;''

   Όταν οι επικυρίαρχοι δυνάστες και πάτρονές μας λένε πως με ''Τα Προγράμματα'' ''Των Θεσμών'' θα ξαναγίνουμε The Best of the vilage of the European Union (EU)
   Εξαγριώνεσαι και τους βρίζεις γιατί, πασιφανέστατα, σε κοροϊδεύουν.
   Όταν, αντίθετα, Εκείνοι, κατανοώντας πως δεν Τους ''παίρνει'' πλέον να μας κοροϊδεύουν, αποφασίζουν να πούν Την Αλήθεια
   Εξαγριώνεσαι πάλι και τους ξαναβρίζεις γιατί δεν αντέχεις να Την ακούς.

   Τελικά, Αποφάσισε και πες Τι θέλεις -σε επικοινωνιακό επίπεδο- να κάνουν;

   Διαγραφή
 4. ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΘΑ ΞΕΣΚΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΕΣ...
  Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ "ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ" ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΚΑΙ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΠΩΛΗΘΕΙ ΚΑΤΑ 10% ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ "ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ" ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ...
  ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΗΣΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΡΕΨΤΕ ΤΑ ΒΕΛΗ ΣΑΣ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΕΙΛΗ...ΔΙΟΤΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΙ(Ω)ΝΙΣΜΟ ΚΡΥΒΕΤΑΙ Ο ΣΙΝΙΣΜΟΣ ΚΙΝΑΣ...ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΑ ΛΕΝΕ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Υπολογίζουν χωρίς τον ξενοδόχο . Σε μια χώρα που εχει πολλα ξενοδοχεία ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Γελά καλά όποιος γελά τελευταίος. Εμείς θα γελάμε τελευταίοι, γιατί η φυλή τους μπορεί να νικά στις μάχες και σκάει στα γέλια από την χαρά της, αλλά χάνει στους πολέμους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΜΩΡΕ ΚΑΤΣΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ