Δευτέρα, 6 Αυγούστου 2018

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ. ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ή ΕΤΣΙ ΜΥΞΟΚΛΑΙΣ ΤΣΑΜΠΑ;

ΔΕΣ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ. ΦΩΤΟ, ΛΙΝΚ. ΤΗΛ.
Η πρώτη φόρμα καταγραφής αναγκών των πυροπλήκτων και διαχείρισης εθελοντών.  Το rpsos.gr αποτελεί αποτελεί ίσως την πρώτη οργανωμένη πλατφόρμα καταγραφής στοχευμένων αναγκών και διασύνδεσης αυτών με εθελοντές μετά τις ανάγκες που δημιουργήθηκαν στην Ανατολική Αττική, ειδικά μετά την 23η Ιουλίου....

Κάτω από την πίεση των δεκάδων σύνθετων αναγκών που προέκυψαν από τις πυρκαγιές ο καθηγητής Ανδρέας Βασιλόπουλος δημιούργησε μια άκρως απαραίτητη δομή λειτουργίας, την ομάδα εθελοντισμού και υποστήριξης rpsos.gr

Ανάγκες για την ομαλή διαβίωση των συνανθρώπων μας, ανάγκες για έγκυρη και άμεση πληροφόρηση, ανάγκες για την αποκατάσταση της λειτουργίας της πόλης, ανάγκες για την προστασία του αστικού μας περιβάλλοντος.
Με κοινό στόχο την προσφορά, εθελοντικές οργανώσεις, ερευνητικά κέντρα, επιχειρήσεις και εθελοντές, ενώσαμε τις δυνάμεις μας, σχεδιάσαμε διαδικασίες, οργανωθήκαμε και δίνουμε λύσεις.
Η δράση οργανώθηκε σε έξι διακριτούς τομείς: Καταγραφή αναγκών, Διαχείριση εθελοντών και δράσεων, Προσωπική φροντίδα πυροπλήκτων, άμεσες επισκευές μικρής κλίμακας, περιβάλλον- μετρήσεις- πρόληψη και πληροφορίας και ενημέρωσης. 
Έτσι ανοίξαμε γραμμές επικοινωνίας με τους κατοίκους, συλλέγουμε και ιεραρχούμε τις ανάγκες, τις μετατρέπουμε σε διαδικασίες και τις υλοποιούμε άμεσα και μέσα από το δίκτυο εθελοντών.

Διασύνδεση εθελοντών με πραγματικές ανάγκες

Δημιουργούμε ανοικτές γραμμές επικοινωνίας και καταγράφουμε πόρτα-πόρτα τις ανάγκες των πυρόπληκτων οικογενειών. 

Ανοίγουμε στοχευμένες «ευκαιρίες» εθελοντικής δράσης, ανά τομέα δράσης και γεωγραφικό τομέα επέμβασης, περιγράφοντας όλες τις ειδικότητες και τα προϊόντα που απαιτούνται.
Ψηφιοποιούμε τα στοιχεία (profile) και τη δυνατότητα προσφοράς κάθε εθελοντή. Ειδοποιούμε άμεσα και αυτόματα (sms / email) μόλις προκύπτει η κάθε «ευκαιρία» εθελοντισμού.


Εντοπισμένη επέμβαση

Με βάσει τις ανάγκες των πυροπλήκτων, επεμβαίνουμε άμεσα και ΔΩΡΕΑΝ, βοηθώντας σε προσωπικά προβλήματα, γραφειοκρατικές διαδικασίες, αλλά και εργασίες μικρής κλίμακας.

Περιβαλλοντικές μετρήσεις

Με καθημερινές δειγματοληψίες νερού και δύο σταθμούς συνεχούς ανάλυσης ποιότητας αέρα, παρακολουθούμε δείκτες που αφορούν στη δημόσια υγεία, ενημερώνοντας άμεσα για κάθε πρόβλημα. 

 Το rpsos.gr ξεκίνησε δειγματοληψίες σε κρίσιμα σημεία του δικτύου και εργαστηριακές αναλύσεις των δειγμάτων, μέσω εξειδικευμένων εθελοντών.
Εάν έχετε ενδείξεις προβλήματος στο νερό ΠΡΕΠΕΙ να μας καλέσετε να πάρουμε δείγματα και να τα αναλύσουμε ΔΩΡΕΑΝ. Έτσι προστατεύετε την δική σας υγεία, αλλά και των γειτόνων σας.
 Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μια πυρκαγιά πέραν των υλικών ζημιών και ανθρώπινων απωλειών αφήνει πίσω της και πολλά περιβαλλοντικά προβλήματα στα οποία πρέπει να είμαστε δίπλα.
Όσοι θέλετε να ζητήσετε βοήθεια ή πληροφορίες επισκεφθείτε το site https://rpsos.gr/ ή τηλεφωνείστε στο 211 800 5440
FB Page: RP SOS  https://www.facebook.com/rpsos.gr/


Όσοι θέλετε να καταγράψετε μια ανάγκη σας ακολουθείστε τον σύνδεσμο https://rpsos.gr/katagrafi-eidon

Όσοι θέλετε να προσφέρετε εθελοντική εργασία ακολουθείστε τον σύνδεσμο https://rpsos.gr/katagrafi-ethelonton
 

Πηγή

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ