Τετάρτη, 8 Αυγούστου 2018

Ο κ. Ιερεμίας, Μητροπολίτης Γόρτυνος μπαίνει στο πάνθεον της αθλιότητας και προσβάλει τους νεκρούς της τραγωδίας στην Αττική με την γραπτή του δήλωση
Μητροπολίτης Ιερεμίας για νεκρούς στην πυρκαγιά: 

«Με το θάνατό τους καθάρισαν από τις αμαρτίες τους

«Ο μαρτυρικός τους θάνατος υπήρξε εξιλεωτικός γι᾽ αυτούς. Ακόμη και το φυσικό κακό, αιτία έχει την αμαρτία

Όχι η αμαρτία των θανατωθέντων ή των οικογενειών τους, αλλά η αμαρτία όλων μας γενικά. Των αρχόντων πρώτα τα αμαρτήματα, εκκλησιαστικών και πολιτικών αρχόντων, και του λαού έπειτα.
 Ιερεμία, πρώτα κάντε την κάθαρση στην Εκκλησία, που ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΑΔΕΣ, μετατρέψατε σε χαμαιτυπείο και μετά μιλήστε για τους νεκρούς της φονικής πυρκαγιάς.


Κοιτάξτε τους σοδομιστές Μητροπολίτες, τους ανώμαλους, τους διεστραμμένους και μετά μιλήστε για το ποίμνιο της εκκλησίας.

ΤΟΛΜΑΤΕ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ, ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΕΤΕ ΝΕΚΡΟΥΣ, ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ Η ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΣΑΣ, ΕΧΕΙ ΚΤΥΠΗΣΕΙ ΚΟΚΚΙΝΟ.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ.

Εύχομαι, να έχετε όλοι όσοι προδώσατε την Ορθοδοξία, το τέλος αυτών των ανθρώπων, που ως νεκρούς τους περιυβρίζετε.

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ. Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Η πρώτη, τρίτη και τέταρτη φωτό, αφιερωμένη στην μπόχα και στην δυσωδια σας.


 


Ο κ. Ιερεμίας, Μητροπολίτης Γόρτυνος μπαίνει στο πάνθεον της αθλιότητας και προσβάλει τους νεκρούς της τραγωδίας στην Αττική με την γραπτή του δήλωση στην οποία μιλάει για “αμαρτίες” και εξιλέωση των θυμάτων. 

Είναι πραγματικά ένα ντροπιαστικό κείμενο.

Την ώρα που υπάρχουν άταφοι νεκροί, ένας εκπρόσωπος της εκκλησίας, ένας δημόσιος υπάλληλος (για κάποιους) ένας “άγιος πατέρας” (για άλλους) διανέμει μια δήλωση που προκαλεί. 

Αν και με πιο μειλίχιο ύφος από τις ερεβώδεις εκφράσεις του Αμβρόσιου, εντούτοις μας κατηγορεί ότι ως αμαρτωλοί κάναμε το θεό να πάρει τη χάρη του από πάνω μας και να έρθει η φωτιά να εξιλεώσει τα θύματα.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος πρέπει να βρει τρόπο να μαζέψει τα χαλινάρια στους Μητροπολίτες που δεν σέβονται ούτε τους άταφους νεκρούς!

Διαβάστε την δήλωση του Μητροπολίτη Ιερεμία (τα υπογραμμισμένα σημεία είναι δική μας επιλογή)


Πολύ θλιβερά και δραματικά, αδελφοί μου χριστιανοί Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, αυτά που συνέβησαν με τις πυρκαϊές πριν από λίγες μέρες στην πατρίδα μας και μάλιστα στην πρωτεύουσά μας την Αθήνα. Τι να πούμε; Δεν ξέρουμε τι να πούμε! Το πρώτο που έχουμε χρέος να κάνουμε είναι να προσευχηθούμε για τις πληγείσες οικογένειες να τους δώσει η Παναγία κουράγιο να παρηγορηθούν και να σταθούν στα πόδια τους και να ευχηθούμε έπειτα υπέρ αναπαύσεως των θανατωθέντων υπό του πυρός, αν και ο μαρτυρικός τους θάνατος υπήρξε εξιλεωτικός γι᾽ αυτούς.

Το κακό που έγινε έχει βέβαια την φυσική του ερμηνεία, που είναι η σατανική ενέργεια των κακοποιών εκείνων εμπρηστών, οι οποίοι προκάλεσαν τον μαρτυρικό θάνατο εκατό ανθρώπων και μικρών παιδιών ακόμη. Φρικτό!

Αλλά κατά την Αγία Γραφή, γενικά κάθε κακό που συμβαίνει στον κόσμο, είτε κοινωνικό είτε οικονομικό και αυτό ακόμη το φυσικό κακό, αιτία έχει την αμαρτία. 

Γι᾽ αυτό και οι προφήτες ήδη στην Παλαιά Διαθήκη, αλλά και όλοι οι Άγιοι Πατέρες, κάθε κακό που συνέβαινε, είτε απρόοπτες καταστροφές, είτε ανομβρίες είτε οποιοδήποτε άλλο συμβάν, το λάμβαναν ως αφορμή να κηρύξουν μετάνοια στο λαό. Έχουμε πάμπολλα παραδείγματα γι᾽ αυτό και από την Αγία Γραφή και τους Πατέρες της Εκκλησίας. Και αυτή την δουλεία μας στους Τούρκους η Εκκλησία την ερμήνευσε όχι φυσικά, αλλά πνευματικά, ότι δηλαδή συνέβηκε λόγω των αμαρτιών μας. 

Διαβάστε την Παράκληση στην Παναγία Προυσιώτισσα, που λεγόταν από τους χριστιανούς τα χρόνια εκείνα, και θα το δείτε σε πολλά σημεία αυτό που σας λέγω. 
Και την πολύκλαυστο, λοιπόν, πρόσφατη περίπτωση στην πατρίδα μας πρέπει να την ερμηνεύσουμε θεολογικά, όπως έτσι την ερμηνεύει ο ευσεβής λαός μας εδώ. Βαθιά αιτία του κακού αυτού είναι η αμαρτία.  

Όχι η αμαρτία των θανατωθέντων ή των οικογενειών τους, αλλά η αμαρτία όλων μας γενικά. Των αρχόντων πρώτα τα αμαρτήματα, εκκλησιαστικών και πολιτικών αρχόντων, και του λαού έπειτα.


 
Και λόγω, λοιπόν, των αμαρτιών μας, λόγω της αποστασίας μας από τον Θεό, ο Θεός αποστρέφει το Πρόσωπόν Του από ᾽μας. Αυτό λέγεται «οργή Θεού», για την οποία ομιλεί η Αγία Γραφή και δεόμεθα στην Εκκλησία μας, «Υπέρ του ρυσθήναι ημάς από πάσης θλίψεως, οργής». Ο Θεός, χριστιανοί μου, δεν οργίζεται, γιατί είναι αγάπη. 

Και δεν μπορεί, λοιπόν, να αλλοιωθεί από αγαπών Θεός να γίνει οργιζόμενος. Αλλά τι σημαίνει «οργή» Θεού; Σημαίνει ο Θεός να μας πάρει την Χάρη Του. Να αποστρέψει το Πρόσωπό Του από ᾽μας. Δεν ψάλλουμε το «Μη αποστρέψεις το πρόσωπόν Σου…»;


Και αποστρέφει, αγαπητοί μου, ο Θεός το Πρόσωπό Του από ᾽μας, γιατί, κατά βασική πατερική διδασκαλία, είναι αδύνατο για τον Θεό να ενωθεί με ακάθαρτο.

 Όταν λοιπόν τα έργα μας είναι ρυπαρά, ο πεντακάθαρος Θεός αποστρέφει το Πρόσωπό Του από ᾽μας και μας παίρνει την Χάρη Του. Και δεν υπάρχει χειρότερο από αυτό, αδελφοί μου, το να μας πάρει ο Θεός την Χάρη Του… Τότε μας έρχονται απανωτά όλα τα κακά.  

Ας προσευχόμαστε, λοιπόν, ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός να συγχωρεί τα αμαρτήματά μας και να μη μας πάρει την Χάρη Του, αλλά να φυλάγει και ᾽μας και όλο τον κόσμο από παρόμοια κακά, σαν το πρόσφατο το δικό μας. 

Πάντως ως Εκκλησία, νομίζω και πιστεύω, ότι ακολουθούντες το παράδειγμα των Προφητών και των Πατέρων της Εκκλησίας μας, μαζί με τον παρηγορητικό και τονωτικό λόγο στους θλιμμένους και την αδελφική μας βοήθεια προς αυτούς, πρέπει, με αφορμή το συμβάν, να μιλάμε στον λαό και για μετάνοια και επιστροφή στον Θεό των Πατέρων μας, τονίζοντες την βιβλική αλήθεια ότι η αμαρτία είναι η αιτία όλων των κακών, φυσικών και ηθικών.


† Ο Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμίας

ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

15 σχόλια:

 1. Κυρια σουφλη ειστε απολυτα λαθος.αλλο να σεβομαστε τους νεκρους και αλλο να νομιζουμε οτι ηταν κσι αγιοι.δεν εκφραζετε την εκκλησια με το αρθρο σας.εμενα μποχα και δυσωδια μου μοιαζει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μάλλον δεν καταλάβατε ούτε τι διαβάσατε, ούτε ποιός έγραψε αυτό το ανοσιούργημα κατά των νεκρών.
   Στο προσωπικό μου σχόλιο, δεν αγιοποίησα του νεκρούς.
   Κατήγγειλα τον ΦΑΡΙΣΑΪΣΜΟ ΤΟΥ ΙΕΡΕΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΟΙΠΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑΣ.

   Τολμουν να μιλούν για τους νεκρούς, αυτοί που ο χώρος τους, είναι γεμάτος ανωμαλία, διαφθορά, διαπλοκή και ουδόλως υπηρετούν τον Θεό.

   ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΟΛΗΨΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΑΕΙ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ.

   Διαγραφή
 2. ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΒΡΑΙΟΡΘΟΔΟΞΗ ΒΛΑΚΕΙΑ!!Η "ΠΑΝΑΓΙΑ" ΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΚΑΟΥΝ!!
  ΑΝΤΕ ΚΑΛΕΣ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΝΑΖΩΡΑΙΟΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ!!


  Μπροστά σε αυτό το θέαμα, έκαναν το σταυρό τους και προσευχήθηκαν για τους δεκάδες ανθρώπους που βρήκαν τραγικό θάνατο από τις φονικές φωτιές που έπληξαν την Αττική. Η εικόνα της Παναγίας τυλίχθηκε στις φλόγες, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, ωστόσο δεν καταστράφηκε.Αυτά γράφουν τα ΜΜΑποβλάκωσις των Ρωμιών!!Μα είναι τόσο ηλίθιοι οι Ρωμιοι σταυροκοπήθηκαν και ευχαρίστησαν την Εβραία διότι έσωσε την εικόνα της και άφησε να καούν πλήθος ανθρώπων??
  Η βλακεία σας είναι απίστευτη και μετά ψάχνουν να βρουν τι φταίει για το σημερινό κατάντημα!!!!Ο ΡΩΜΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ!!https://apolloniosblog.blogspot.com/2018/07/blog-post_44.html?m=1

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΕΒΡΑΙΟΡΘΟΔΟΞΣ ΝΕΚΡΩΣΙΜΟΣ ΨΑΛΜΟΣ!!ΟΧΙ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΩ ΣΤΟΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗ ΕΒΡΑΙΟ ΑΒΡΑΑΜ!!ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ ΚΟΡΟΝΕΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΟΜΩΣ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΠΡΟΠΑΤΟΡΕΣ ΤΟΥΣ!!ΟΧΙ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΕΓΩ ΘΑ ΠΑΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΠΑΤΟΡΕΣ ΜΟΥ ΤΟΝ ΛΕΩΝΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ!!ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ ΕΛΛΗΝΑΣ!!https://apolloniosblog.blogspot.com/2018/07/blog-post_77.html?m=1

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μπας κι εισαι εβραιος ταβατσης ; εχεις πολλα κοινα χαρακτυριστικα με αυταους !

   Διαγραφή
 4. ...σκεπτομαι λοιπον επι της ευκαιριας του κειμενου με τα τελευταια νεα απο μαυροχιτωνες τους σημερινους τι λενε και το μυαλο μου πηγαινει την εποχη που '''μπουκαρε''' στην ελλαδα ο Αλαριχος με τους τοτε φαιοχιτωνες και οχι μαυροχιτωνες και εσφαξαν ογδοντα χιλιαδες ελληνες του δωδεκαθεου , στην θεσσαλια μονο , τι ειπαν μετα αυτοι οι χριστιανοι ....'''οτι εφταιγαν οι ελληνες που πεθαναν διοτι ηταν αμαρτωλοι και τους ειχε ο θεος της ερημου του σινα ξεγραμμενους'''!!!!! περασαν λοιπον μετα την σφαγη χιλια εξακοσια χρονια και ακομη ρε ΙΔΙΑ σκεπτονται οι βαρβαροσαμανοι.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Κ. ΣΟΥΦΛΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΤΕ ΤΑ ΩΣ ΑΝΩ ΔΥΟ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΙΛΗΚΡΙΝΗΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ! ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΓΙΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΚΡΑΤΟΣ- ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ/ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΥΤΕ "ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ " ΟΥΤΕ "ΑΘΕΟΙ" ΟΥΤΕ "ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ" ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΑΦΟΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΛΙΖΕΙ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ Μ'ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ "ΕΛΕΟΥ ΘΕΟΥ" ΚΑΙ "ΤΩΝ / ΔΗΘΕΝ /ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ" ΤΟΥ!. . ... ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΝΑ ΗΤΑΝ ΜΟΝΑΧΑ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΑ , ΤΙ ΣΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΜΑΜΗΣ ΙΕΡΟΝΥΜΟΣ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ Η Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΧΟΤΖΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Η βρώμα τους και η προσπαθεια τους να χειραγωγησουν τους αδαείς και κολημενους ,θα μεινη παροιμιώδης στον πλανήτη,όχι μονο τα εδώ σκοτεινά ανθρωπάρια,αλλά και σε αλλες θρησκείες και ιδεολογιες.Μπορεί να λειτουργουν και ως προβοκάτορες των κρονιων ιερατείων για την παγκοσμιοποίηση,σιχαινεσαι τις θρησκείες ,το μπερδευεις με την θεληση του ανθρώπου για το θειο,και τσουπ...σκάει ο μεσσίας...ο γιαχαβαωθ ο ερπετό δράκος με ανθρώπινη μορφή.Είπαμε...το φιδακι ο Διαμαντής...πίσω απο την κουρτίνα.Αριστόμαχος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Δωδεκαθειστες εφθασε το τελος σας σιχαματα της Ελλαδος προδοτες ξεφτιλες , δεν θα σας σωση ουτε ο απολονα σας ουτε ο διας σας ΤΟ ΤΕΛΟς ΣΑς ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χεσε και σκουπισου ρε ασιατη σκηνητη λεηλατη και σφαγεα μια ζωη , πουστρονι.

   Διαγραφή
 9. H βουλη ειχε αναγνωρισει του πορνους να παντρεβεται γυναικα με γυναικα ,ανδρας με ανδρα , κανενας δεν ξεσυκωθηκε τοτε ειχαμε γινει σοδομα και γομορα δια αυτο ηρθε κι η φωτια ! Κοιμισμενοι τι[ποτε δεν ειναι τυχαιο !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ο Αβραάμ δεν ήταν Εβραίος.Ηταν γενάρχης διαφόρων εθνών,ανάμεσα σε αυτά και το Ελληνικό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Αναλογα με τις ηλικιες σας καλες και οι ΜΑΛΑΚΙΕΣ σας. Τον ΜΟΝΟΘΕΙΣΜΟ στην ελλαδατον επεαλλαν οι ΠΩΜΑΙΟΙ με πολλαπλες μεθόδους επειδή ειχαν αυτοκρατορες (επι γης θεους) με σκοπο νακαταργησουν τη δημοκρατια του δωδεκα-θεισμου. Μετα την απελευθεροση από τους τουρκους επεβαλλαν βασιλεια για καταργηση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανάλογα με την ορθογραφία σου και την σύνταξή σου, καλές και ΟΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΣΟΥ.

   Διαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ