Κυριακή, 19 Αυγούστου 2018

Οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ ωθούν τη Ρωσία σε πόλεμο.
Ένας νέος γύρος αμερικανικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας ξεκίνησε για τον μοναδικό σκοπό: 

Οι αρχές των ΗΠΑ θέλουν να καταστρέψουν τη ρωσική οικονομία.  

Στην πραγματικότητα, η Ουάσινγκτον δηλώνει πόλεμο στη Ρωσία.

Τα κατασταλτικά μέτρα μπορεί να φαίνονται αφηρημένα και όχι αρκετά αποτελεσματικά: μεταξύ των οποίων η απαγόρευση της εξαγωγής ηλεκτρικών ειδών προς τη Ρωσία, η χαλάρωση των χρηματοπιστωτικών αγορών, η μείωση της αξίας των μετοχών.  
Αλλά Αμερικανοί αξιωματούχοι προσπαθούν να βλάψουν τη ρωσική κοινωνία στο σύνολό της.
Ο οικονομικός πόλεμος μπορεί να μετατραπεί σε πραγματικές μάχες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες εβδομάδες οι υπηρεσίες Διαδικτύου στις ΗΠΑ μπλοκάρουν μαζικά ιστότοπους με αντιπολεμικά θέματα.  
Οποιαδήποτε κριτική παραμελείται για να εμποδίσει την ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανυποψίαστη υποκίνηση του πολέμου από την αμερικανική κυβέρνηση.
Επιπλέον, ο τελευταίος γύρος αμερικανικών κυρώσεων - ο οποίος προηγήθηκε από αρκετές προηγούμενες σειρές από τη συνεχιζόμενη σύγκρουση στην Ουκρανία το 2014 - βασίζεται σε αδιανόητη κερδοσκοπία.
Στην πολιτεία της Ουάσινγκτον,λένε ότι οι νέες κυρώσεις οφείλονται σε «επιλύση» του Λευκού Οίκου, για να τιμωρήσει τη ρωσική κυβέρνηση για την επίθεση κατά του πρώην πράκτορα της Σοβιετικής Ένωσης, Σεργκέι Skripal και της κόρης του Τζούλια, στο Salisbury στις αρχές του τρέχοντος έτους.
Η περίπτωση των Βιολιών παραμένει ένα άλυτο μυστήριο. 
Η βρετανική κυβέρνηση δεν παρείχε στοιχεία που να τεκμηριώνουν τις κατηγορίες της εναντίον της Μόσχας.  
Οι προσπάθειες να κατηγορηθεί για την δηλητηρίαση η Ρωσία βασίζονται εντελώς σε αμφισβητούμενους ισχυρισμούς και υπαινιγμούς.
Τώρα η Ουάσινγκτον εφαρμόζει κυρώσεις για την καταστολή της ρωσικής οικονομίας.  
Τα νέα κυρωτικά μέτρα υπερβαίνουν το συνηθισμένο πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων των ατόμων.  
Αυτή τη φορά, οι ΗΠΑ προτίθενται να υπονομεύσουν τις οικονομικές πράξεις ολόκληρης της ρωσικής οικονομίας.
Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Ρώσος πρωθυπουργός, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, έκανε σκληρές δηλώσεις σχετικά με τις κυρώσεις των ΗΠΑ.  
Ο Μεντβέντεφ δήλωσε ότι ισοδυναμεί με έναν «οικονομικό πόλεμο».  
Προειδοποίησε ότι η Μόσχα θα αναγκαστεί να χτυπήσει πίσω - το"πολιτικό, οικονομικό ή οποιοδήποτε άλλο σύστημα".  
Ο τόνος των δηλώσεων του Μεντβέντεφ μιλά για τον μη αντιληπτό και παράλογο χαρακτήρα των πράξεων των ΗΠΑ.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για τη συμπεριφορά της Ουάσινγκτον. 
 Είπε ότι μετά από τον φαινομενικά εποικοδομητικό διάλογο του Ντόναλντ Τραμπ με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, στη σύνοδο κορυφής του Ελσίνκι, η τελευταία πρόκληση της Ουάσιγκτον λένε ότι ήταν πλήρως απρόβλεπτη από την αμερικανική πλευρά.
Οι νέες κυρώσεις περιορίζουν την εξαγωγή αμερικανικών ηλεκτρονικών στη Ρωσία.  
Επιπλέον, στην Ουάσιγκτον λένε, ότι αν η Ρωσία δεν εγγυάται το τέλος για τη χρήση χημικών όπλων στο μέλλον και δεν θα επιτρέψει σε διεθνείς επιθεωρητές για την παρακολούθηση των χημικών και των βιολογικών όπλων στο έδαφος της χώρας, εντός 90 ημερών από το δεύτερο κύμα των κυρώσεων.
Το δεύτερο πακέτο κυρώσεων προβλέπει απαγόρευση πτήσεων της Aeroflot στις Ηνωμένες Πολιτείες.  
Η αδυναμία εκπλήρωσης των παράλογων απαιτήσεων της Ουάσιγκτον καθιστά τις κυρώσεις αναπόφευκτες.
Το αμερικανικό Κογκρέσο σκοπεύει να επιτύχει ξεχωριστό πλήγμα στο ρωσικό τραπεζικό σύστημα περιορίζοντας τις διεθνείς συναλλαγές.
Οι γερουσιαστές χαρακτήρισαν την πρωτοβουλία αυτή σαν "ειλικρινείς κυρώσεις".  
Το όνομα του νομοσχεδίου μιλάει από μόνο του: «Η προστασία της αμερικανικής κοινωνίας από τη Ρωσική επιθετικότητα».  
Οι γερουσιαστές John McCain, Lindsay Graham, Robert Menendez, Ben Cardin και άλλοι Ρωσόφοβοι, για την υποστήριξη του νομοσχεδίου δεν κρύβουν τους στόχους τους. 
Περιμένουν μέσω των μέτρων που περιγράφονται "να συντρίψουν το Κρεμλίνο".
Οι πιθανότητες του Προέδρου Tραμπ να χρησιμοποιήσει την εκτελεστική εξουσία του για να εμποδίσει τις επικείμενες κυρώσεις τείνουν στο μηδέν. 
 Το πολιτικό κλίμα στο περιβάλλον των ειδικών υπηρεσιών, των νομοθετών και των mainstream μέσων των Ηνωμένων Πολιτειών είναι κορεσμένο με αντι-ρωσική υστερία.
Οι δηλώσεις για μια πιο αποφασιστική οικονομική επίθεση κατά της Ρωσίας την περασμένη εβδομάδα έπληξαν τη ρωσική οικονομία.  
Το ρούβλι, τα αποθέματα και τα ομόλογα έπεσαν.  
Αυτό θέτει σε κίνδυνο τα ζωτικά συμφέροντα της Ρωσίας - ένα είδος οικονομικού σχεδίου για τη Μπαρμπαρόσα.
Αναμφισβήτητα, μέρος του Αμερικανικού σχεδίου είναι να φέρει τη δημόσια δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση του Πούτιν.  
Στο Ιράν, οι Αμερικανοί κάνουν το ίδιο πράγμα.  
Η ιρανική οικονομία την περασμένη εβδομάδα υπέστη επίσης δρακόντερες κυρώσεις από τις ΗΠΑ.
Δεδομένης της αναταραχής που σημειώθηκε στη Ρωσία από τον πρώτο γύρο κυρώσεων, μπορεί κανείς να προσπαθήσει μόνο να φανταστεί τις ζημίες από τις περαιτέρω επιθέσεις της Αμερικής στο τραπεζικό σύστημα και στις εμπορικές σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και του υπόλοιπου κόσμου.
Στην Ουάσιγκτον, φαίνεται ότι η εποχή των κυρώσεων έχει έρθει.  
Η Ρωσία, το Ιράν, η Κίνα, ο Καναδάς, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Τουρκία, η Βενεζουέλα και η Βόρεια Κορέα υπέστησαν οικονομικές πληγές από τις ΗΠΑ, είτε πρόκειται για κυρώσεις είτε για καθήκοντα.
Μέχρι στιγμής, η ρωσική πλευρά έχει επιδείξει μεγάλη ανοχή για τις προκλήσεις και την επιθετικότητα της Ουάσινγκτον. Ίσως το Κρεμλίνο ήλπιζε ότι ο Πρόεδρος Τραμπ θα μπορούσε να ομαλοποιήσει τις διμερείς σχέσεις. Αποδείχθηκε ότι είναι μια ψευδαίσθηση.
Οι ΗΠΑ μπαίνουν σε ένα νέο επικίνδυνο επίπεδο επιθετικότητας, ετοιμάζοντας να ξεκινήσουν έναν οικονομικό πόλεμο πλήρους κλίμακας κατά της Ρωσίας.  
Η Ουάσινγκτον δεν ενδιαφέρεται για διπλωματικές διαπραγματεύσεις.  
Το μόνο που είναι έτοιμο για τις ΗΠΑ είναι ο πόλεμος.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ KTOV KURSE : Corfiatiko.blogspot.com
 
Πηγή

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ