Τετάρτη, 8 Αυγούστου 2018

Επανάσταση 
 
Δεν χρειαζόμαστε Πρωθυπουργό ελεγχόμενο από βουλευτές και κάθε είδους συμφέροντα
 
Δεν χρειαζόμαστε Παιδεία που γέννα και καλλιεργεί την υποτέλεια στα παιδιά μας
 
Δεν χρειαζόμαστε τέχνη η οποία προωθεί τα κατώτερα ανθρώπινα ένστικτα. 
 
Δεν χρειαζόμαστε κράτος το οποίο υποβαθμίζει την αξία μας κάθε μέρα. 
 
Η μοίρα έχει φροντίσει για εμάς τους Έλληνες να κατέχουμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία για το όραμα αυτό.

Πρέπει να επιτρέψουμε στα στοιχεία αυτά να επαναστατήσουν μέσα μας. 
 
Όσοι δε από εμάς γνωρίζουν πως τα διατηρούν μέσα τους, πρέπει να αγωνιστούν και να πολεμήσουν, ώσπου κάποιος από εμάς, να αποφασίσει να εμφανιστεί στο προσκήνιο και να αναλάβει το τιμόνι της Ελλάδας
 
Και τότε, όλοι, θα τον ακολουθήσουμε και θα σταθούμε δίπλα του ως το τέλος.
 
Μια επανάσταση χρειάζεται υποστηρίζει πολύς κόσμος. Ναι χρειάζεται, αλλά πρέπει να είναι αναίμακτη. Και πρέπει να λάβει χώρα εντός της Δημοκρατίας.


Ποτέ στην Ιστορία, οι δούλοι δεν ελευθερώθηκαν από τα δεσμά τους, χωρίς αιματηρές επαναστάσεις.

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.

Αυτό που έχουμε, όπως και το "ελληνικό" Σύνταγμα, είναι μια ψευδεπίγραφη δημοκρατία που πρέπει να ανατραπεί.

Μακάρι να γίνει αναίμακτα, αλλά δεν το πιστεύω...


Καλλιόπη Σουφλή
 


Δεν χρειαζόμαστε Πρωθυπουργό ελεγχόμενο από βουλευτές και κάθε είδους συμφέροντα. 


Δεν χρειαζόμαστε Παιδεία που γέννα και καλλιεργεί την υποτέλεια στα παιδιά μας. 

Δεν χρειαζόμαστε τέχνη η οποία προωθεί τα κατώτερα ανθρώπινα ένστικτα. 

Δεν χρειαζόμαστε κράτος το οποίο υποβαθμίζει την αξία μας κάθε μέρα. 

Η μοίρα έχει φροντίσει για εμάς τους Έλληνες να κατέχουμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία για το όραμα αυτό.


Του Γεωργίου Μιχαήλ

Δεν υπάρχει τίποτα σε αυτόν τον κόσμο το οποίο να έχει δημιουργηθεί από άνθρωπο και το οποίο να μην μπορεί να αλλάξει από μια άλλη ανθρώπινη θέληση. Όλες οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε σήμερα είναι το αποτέλεσμα μια πολιτικής, η οποία 10 χρόνια πριν, μπορεί να φαινόταν πως ήταν η κατάλληλη. Τουλάχιστον αυτό πίστευαν οι μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης και του κόσμου.
Τα λεγόμενα μνημόνια και ο δανεισμός ωστόσο δεν ήταν τίποτε άλλο από έργο ανθρώπων, το οποίο καμιά σχέση δεν έχει με την Θεϊκή πρόνοια. Την θεία Χάρη η οποία έχει φροντίσει να προικίσει έναν λαό με πνευματικές και φυσικές δυνάμεις, οι οποίες είναι ικανές να του εξασφαλίσουν την επιβίωση και την πολυπόθητη ευημερία. Είναι λάθος λοιπόν, να πιστεύουμε πως μόνο η πολιτική των ξένων κρατών είναι η αιτία της σημερινής κατάστασης της Ελλάδας.

Εάν συμβαίνει αυτό, τότε σημαίνει πως δεν μπορούμε να αλλάξουμε την μοίρα μας εάν το θελήσουμε; Όλοι γνωρίζουμε ωστόσο πως αυτό δεν είναι αλήθεια. Γιατί χρωστάμε στον ίδιο τον εαυτό μας αυτήν την προσπάθεια με την οποία θα αποτινάξουμε πραγματικά από πάνω μας συνθήκες, συμβάσεις και άλλα ανθρώπινα δημιουργήματα, τα οποία δεν μας αξίζουν.

Εμείς είμαστε εκείνοι που πρέπει να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να αλλάξει η κατάσταση μας. Εάν επιτρεπόταν στις εσωτερικές μας δυνάμεις να απελευθερωθούν, τότε θα στεκόταν σήμερα μια άλλη Ελλάδα στη θέση της σημερινής, που θα σέβονταν όλοι.

Γιατί δεν μπορεί να έχουμε χάσει την αξία μας σε μια στιγμή όπως πιστεύουν όλοι. Γιατί, από την εποχή της δόξας της σύγχρονης Ελλάδας έως την σημερινή θλιβερή εποχή, δεν έχει περάσει παρά μια στιγμή μέσα στην αιωνιότητα της ιστορίας.

Ποιοι είναι οι λόγοι θα ρωτήσει κάποιος για τους οποίους δεν βρισκόμαστε στην θέση στην οποία θα έπρεπε να βρισκόμαστε; Ο πιο σημαντικός λόγος είναι η έλλειψη προσωπικότητας. Μέσα από το σημερινό σύστημα Παιδείας δεν γεννιούνται ηγέτες, αλλά άνθρωποι οι οποίοι φοβούνται να αναλάβουν την οποιαδήποτε ευθύνη.

Την ίδια στιγμή, δεν μπορεί να λειτουργήσει τίποτα χωρίς τις ηγετικές ικανότητες μιας προσωπικότητας. Και πιστέψετε με, εμείς οι Έλληνες εάν τεθούμε υπό την κατεύθυνση μιας ισχυρής προσωπικότητας, είμαστε ικανοί να υπερισχύσουμε σε όλους τους τομείς.

Το σημερινό πολίτευμα πρέπει να μετατραπεί σε μια Προεδρική Δημοκρατία με έναν ισχυρό Πρόεδρο, του οποίου οι αρμοδιότητες πρέπει να διευρυνθούν όσο χρειάζεται για θα λειτουργήσει αποτελεσματικά.

Γιατί αυτός (ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας) θα αναλάβει να διαμορφώσει την Παιδεία και το κράτος στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας. Μια Παιδεία, η οποία θα παράγει και θα αναπαράγει ΗΓΕΤΕΣ. Ένα κράτος το οποίο θα ασχολείται με τις ανάγκες των Ελλήνων.

Κρατικές υπηρεσίες, στις οποίες θα λάμπει η προσωπικότητα του ηγέτη και θα ανταμείβεται η προσπάθεια των εργαζομένων. Ναι, τώρα είναι όραμα αλλά μπορεί να γίνει πραγματικότητα.


Όταν η ψύχη και η νοοτροπία μας αποκτήσουν ξανά την υπόσταση την οποία ο Θεός έχει φροντίσει να έχουν, τότε ναι, μπορεί αυτό που όλοι ονειρευόμαστε να γίνει αληθινό. Οι ακατάλληλοι ηγέτες θα μας κυβερνούν όσο εμείς το θέλουμε. Διαφθορά θα υπάρχει όσο εμείς το θέλουμε. Κράτος εχθρός του έθνους θα υπάρχει όσο το θέλουμε εμείς.
Μια επανάσταση χρειάζεται υποστηρίζει πολύς κόσμος. Ναι χρειάζεται, αλλά πρέπει να είναι αναίμακτη. Και πρέπει να λάβει χώρα εντός της Δημοκρατίας.
Γιατί η Δημοκρατία είναι το πολυτιμότερο απόκτημα του έθνους μας. Επανάσταση σημαίνει: ισχυρός Πρόεδρος Δημοκρατίας, αλλαγή της Παιδείας, αλλαγή της κατεύθυνσης της τέχνης ώστε να προωθεί τα σωστά μηνύματα, δημιουργία προσωπικοτήτων ώστε να αναλάβουν την διαχείριση των υπηρεσιών του κράτους. Τέλος, ένα κράτος το οποίο επιτέλους θα μεταβληθεί σε έθνος.

Δεν χρειαζόμαστε Πρωθυπουργό ελεγχόμενο από βουλευτές και κάθε είδους συμφέροντα. Δεν χρειαζόμαστε Παιδεία που γέννα και καλλιεργεί την υποτέλεια στα παιδιά μας. Δεν χρειαζόμαστε τέχνη η οποία προωθεί τα κατώτερα ανθρώπινα ένστικτα. Δεν χρειαζόμαστε κράτος το οποίο υποβαθμίζει την αξία μας κάθε μέρα. Η μοίρα έχει φροντίσει για εμάς τους Έλληνες να κατέχουμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία για το όραμα αυτό.

Πρέπει να επιτρέψουμε στα στοιχεία αυτά να επαναστατήσουν μέσα μας. Όσοι δε από εμάς γνωρίζουν πως τα διατηρούν μέσα τους, πρέπει να αγωνιστούν και να πολεμήσουν, ώσπου κάποιος από εμάς, να αποφασίσει να εμφανιστεί στο προσκήνιο και να αναλάβει το τιμόνι της Ελλάδας. Και τότε, όλοι, θα τον ακολουθήσουμε και θα σταθούμε δίπλα του ως το τέλος.

* Ο Γεώργιος Μιχαήλ είναι επιχειρηματίας, στέλεχος ναυτιλιακής εταιρείας και συγγραφέας του βιβλίου Πολικός Αστέρας, Αθήνα, εκδόσεις Κύπρης, 2017.
Analyst 

Πηγή

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

3 σχόλια:

 1. Νομίζω είναι λάθος να περιμένετε έτσι να εμφανιστεί κάποιος να αναλάβει
  το τιμόνι της Ελλάδος. Θα περιμένετε πολύ και δεν θα εμφανιστεί κανείς.
  Θα πρέπει πρώτα να ανατραπεί ίσως με βίαιο τρόπο το υπάρχον σάπιο πολιτικό σύστημα
  και μετά να παρουσιαστεί ο "νέος ηγέτης".
  Ο ηγέτης αυτός δεν μπορεί να έρθει υπό το καθεστώς της τωρινής σαπίλας,
  διότι απλούστατα η σαπίλα θα τον "φάει" εν τη γενέσει του.
  Και πάμε τώρα στο δύσκολο ερώτημα ποιός μπορεί να είναι αυτός ο "βίαιος τρόπος"
  ανατροπής.
  Υπάρχει η θεωρία των "μικρών στρατών". Μικρές αποφασισμένες ομάδες 3,5 η 7 ατόμων
  που θα εξοπλιστούν μόνες τους και θα δρουν αυτόνομα ή "ημιαυτόνομα".
  Αν κάθε μέρα μαζεύουν 2-3 παρατρεχάμενους (δεν έχουν όλοι σωματοφύλακες) από τα χαντάκια, δεν νομίζω ότι θα μπορέσουν να αντέξουν για πολύ.
  Καλή δύναμη σε όλους μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. «ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.»
  Σου το έχω ξαναπεί. Όσο περισσότερο μιλάς, τόσο περισσότερο εκτίθεσαι. Διότι διαχέεται η ασχετοσύνη σου και η αμάθειά σου. Μπορεί η περίοδος Καποδίστρια να ήταν η ιδανικότερη στην Ιστορία της Νεωτέρας Ελλάδος, αλλά καμία σχέση δεν είχε με το μπουρδέλο που ονομάζουν «Δημοκρατία». Πέραν πάσης αμφιβολίας και αμφισβήτησης, ήταν ενός ανδρός αρχή. Γκέκε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ Η ΕΛΕΥΘΥΡΙΑ. Γιατί φωνάζουμε και κλαψουρίζουμε σαν μην πω τι;;; έχει λύκους το μαντρί;;; Αν μας βαστάει και διαθέτουμε ούμπαλα, ας μπούμε να τους διώξουμε!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ