Πέμπτη, 9 Αυγούστου 2018

‘‘ προτάσεις & λύσεις ’’ αντίδοτο στην ‘‘… απύθμενη βλακεία αυτού του λαού ’’ (ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΑ, ΜΕΤΑ ΤΗ ΦΟΝΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ)


Καταντήσαμε ένας Λαός που για το κάθε τι στραβό και σάπιο ψάχνει να βρεί φταίχτες -άλλους- και να μεταθέσει τις ευθύνες, ποτέ όμως να τις αποδώσει στον πραγματικό αίτιο … το κλούβιο του κεφάλι, που έστω και αν υπάρχουν εχθροί -όντως έτσι είναι- που απεργάζονται την καταστροφήν μας, πρωτίστως εχθροί του ίδιου του εαυτού μας είμαστε εμείς οι ίδιοι, εμείς που, με τις πράξεις και παραλείψεις μας, έχουμε συμβάλλει στην δημιουργία και την παγίωση όλων των εθνοφονικών και εθνοκαταστροφικών καταστάσεων, εμείς που όχι μόνο συμβάλλαμε αλλά και που το επιδιώξαμε βεβαίως, όσο και εάν δεν μας αρέσει κάτι τέτοιο να λέγεται.
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ και με ουσιαστικές προτάσεις.

Αφού αναλάβουμε τις δικές μας πρωτίστως ευθύνες για την κατάντια μας, ας πάμε να τρίψουμε τις προτάσεις που θέτει ο αρθρογράφος, στην μούρη των υπευθύνων, και να απαιτήσουμε να γίνουν  ΟΛΕΣ, ΑΜΕΣΑ.

Να είστε βέβαιοι , πως ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ... ΕΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΚΑΨΟΥΝ.... ΚΙ ΑΛΛΗ ΓΗ ΚΑΜΜΕΝΗ Ν' ΑΦΗΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ, ΠΡΙΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ...

SOS ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΧΙΝΙΑ ΜΑΡΑΘΩΝΑ...
ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΑΧΤΕΣ ΚΙ ΑΠΟΚΑΪΔΙΑ 
  ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ, ΤΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ.

Καλλιόπη Σουφλή‘‘ προτάσεις & λύσεις ’’
αντίδοτο στην
 ‘‘… απύθμενη βλακεία αυτού του λαού ’’Παλαιός

Το ότι ως Λαός έχουμε βαρέσει πάτο, δεν χρειάζεται να το συζητήσουμε, πολλώ δε μάλλον να το δείξουμε ή και να το αποδείξουμε … η πορεία των τελευταίων χιλιετιών, αλλά και η υπάρχουσα-διαμορφωμένη κατάσταση, είναι αδιάψευστοι μάρτυρες τούτου, και το να προσπαθούμε εντέχνως με διάφορες συγκρίσεις να μετριάσουμε την υπάρχουσα εικόνα, καμμία τιμή δεν μας περιποιεί, αντιθέτως μεγεθύνει το πρόβλημα.


Καταντήσαμε ένας Λαός που για το κάθε τι στραβό και σάπιο ψάχνει να βρεί φταίχτες -άλλους- και να μεταθέσει τις ευθύνες, ποτέ όμως να τις αποδώσει στον πραγματικό αίτιο … το κλούβιο του κεφάλι, που έστω και αν υπάρχουν εχθροί -όντως έτσι είναι- που απεργάζονται την καταστροφήν μας, πρωτίστως εχθροί του ίδιου του εαυτού μας είμαστε εμείς οι ίδιοι, εμείς που, με τις πράξεις και παραλείψεις μας, έχουμε συμβάλλει στην δημιουργία και την παγίωση όλων των εθνοφονικών και εθνοκαταστροφικών καταστάσεων, εμείς που όχι μόνο συμβάλλαμε αλλά και που το επιδιώξαμε βεβαίως, όσο και εάν δεν μας αρέσει κάτι τέτοιο να λέγεται.


Πολλά τα στραβά … σήμερα όμως, δεν θα καταπιαστούμε με όλα αυτά, αλλά θα μείνουμε στο επίκαιρο θέμα των πυρκαγιών, όπου όσο και αν αυτό πονάει, λόγω του, με οδυνηρό τρόπο, χαμού δεκάδων συνανθρώπων μας, και καταστροφής μεγάλου αριθμού κατοικιών, θα αποφύγω την έκφραση οδύνης, συλλυπητηρίων και λοιπών φαιδρών, που άλλωστε σε τίποτε δεν βοηθούν, εξαιρέσει της προσφοράς οικονομικής και όποιας άλλης βοήθειας στους πληγέντες, απ’ όποιον μπορεί και έχει την δυνατότητα, την μόνη που έχει πραγματικό νόημα, και θα θίξουμε κάποια θέματα, ίσως είναι μιά ευκαιρία, μήπως και προλάβουμε και άλλες τέτοιες καταστάσεις, όχι βέβαια πώς ο αυτός ο Λαός το αξίζει, πέρα από μιά κλωτσιά να πάει στον διάολο, αλλά με την ελπίδα, όσο και αν αυτή φαντάζει όνειρο θερινής νυκτός, μήποτε κάποια στιγμή -πρίν να είναι αργά- συνέλθει. 
Και μην βγούν πάλι τα παπαγαλάκια να ωρύονται, να μην τα τσουβαλιάζουμε όλα, καθόσον αυτό που μετράει είναι πάντα το μεγάλο ποσοστό, και όχι κάποιες μικρές μειοψηφίες, αυτές αλλού μπορούν να μετρήσουν και όχι σ’ αυτό. 


Άλλωστε το πόσο σωστό είναι αυτό, φαίνεται και από το φαινόμενο των εκλογών, όπου όλοι αυτοί οι γκαζοντενεκέδες του κοπροβουλείου, από κάποια εκατομμύρια ψηφίστηκαν, δεν ψηφίστηκαν μόνοι τους, αυτός ο κοπρολαός τους ψήφισε ξανά και ξανά, μην αυταπατώμεθα λοιπόν. 


Απ’ όσο θυμάμαι τα ΛΕΥΚΑ πάντα έφταναν από 30 μέχρι 60χιλιάδες, δεν θυμάμαι να τα ξεπέρασαν, όπως και στο χωριό μου, όπου σε καμμιά τετρακοσαριά ψήφους, πάντα και μόνο το δικό μου Λευκό βρισκόταν στην κάλπη … τι ποσοστό είναι αυτό λεβέντες μου ;; … εσείς που σκούζετε για το τσουβάλιασμα ;; … και όχι όσοι μπορούν, αλλά δεν συμμετέχουν στην διαδικασία, δεν δείχνουν με αυτό ότι αντιδρούν και δεν αποδέχονται το σύστημα, αλλά απλά ότι δεν ενδιαφέρονται, διότι αλλιώς είναι να το δηλώνεις εμφανώς, ότι δεν το αποδέχεσαι, και αλλιώς να αδιαφορείς.

Είπα όμως ότι, το θέμα μας σήμερα είναι η τελευταία πολύνεκρη πυρκαγιά στο Μάτι, Ν. Βουτζά, Ραφήνα κλπ. αλλά και η άλλη στα Γεράνια, Κινέτα, Αγ. Θεόδωροι, Ζεμενό Κορινθίας κλπ. και όλως κατά σύμπτωση στον ίδιο παράλληλο.Πολλά ακούγονται και γράφονται, αλλά και πολλά στριφογυρίζουν στο μυαλό ακόμη και του πιό συγκρατημένου … πολλές εστίες ταυτόχρονα, πυροκροτητές, εμπρηστικοί μηχανισμοί, εμπρηστές, καταπατητές, πράκτορες, δορυφόροι, Λέϊζερ κλπ. κλπ.

Τι να το κάνω όμως, αν έγινε με Λέϊζερ, με Μικροκύματα, με σπορά ή τοποθέτηση Μηχανισμών (αρχαίας ή σύγχρονης τεχνολογίας … ακόμη και αυτής του μέλλοντος) ή ακόμη και με την χρήση Ραδιονικών και Ψυχοτρονικών μεθόδων;; … ή ακόμη και από την μαλακία που κουβαλάμε στα κεφάλια μας ;; … το θέμα είναι ότι έγινε και η καταστροφή είναι τρομακτική, σε υλικό και ανθρώπινο στοιχείο.Εντάξει … δεν λέω καλή είναι η εξέταση του πώς, τι, με τι και ποιός συνετέλεσε ή μπορεί να συνετέλεσε, σε αυτό ή και σε άλλα δυσάρεστα γεγονότα και καταστάσεις, όμως στην ουσία αυτό δεν λύνει κάτι, ούτε αποτρέπει από την εκδήλωσήν τους.

Κάτι τέτοιο (η γνώση του πώς, τι, με τι και ποιός) θα ήταν καλό αν είχαμε την δυνατότητα (εκ των προτέρων) ανίχνευσης δημιουργίας Γεγονότων, και τα μέσα (τεχνικά και ανθρώπινα) να το Αντικρούσουμε, να το Εκτρέψουμε-Ανακατευθύνουμε ή και να το Ακυρώσουμε … διότι εκ των υστέρων όταν θα είχαμε φάει στην μάπα την κατραπακιά … μόνο Αντίποινα θα μπορούσαν να υπάρξουν, εάν βεβαίως υπήρχε, και είχαμε, αυτή την δυνατότητα … αλλά η όποια καταστροφή είχε συμβεί θα παρέμενε, δεν θα μπορούσε να αναιρεθεί.

Αν και πολλά συνηγορούν, υπέρ κάποιων τουλάχιστον, από τα παραπάνω, εγώ δεν θέλω να μείνουμε σ’ αυτό, που δυστυχώς εάν δεν υπάρχει στην μιά περίπτωση θα υπάρχει στην άλλη, αλλά να πάμε στο τι κάνουμε εμείς, τι προφυλάξεις, μέτρα και μέσα διαθέτουμε και ενεργοποιούμε, ώστε να εξαλείψουμε ή να ελαχιστοποιήσουμε κάθε τέτοια περίπτωση καθώς και να περιορίσουμε στο δυνατόν ελάχιστο, τα επακόλουθά της, καθώς η Αποτροπή και ο Περιορισμός, στο ελάχιστο, τέτοιων περιπτώσεων-καταστάσεων είναι αυτό που πρωτίστως μετράει, όλα δε τα υπόλοιπα έπονται.
Εδώ, λοιπόν έχω να ρωτήσω … κάνουμε κάτι, ή απλά χάφτουμε μύγες ;; … ή αν δεν κάνουμε κάτι, πέρα από το να επιρρίπτουμε ευθύνες σε άλλους -που όντως έχουν-, είμαστε μήπως διατεθειμένοι να εξετάσουμε, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, την συμμετοχή μας, σε όλα τα στραβά, αλλά και σε όλα εκείνα που θα μπορούσαμε, αλλά αποφύγαμε, και ποτέ δεν κάναμε ;;


Όπως είπα όμως, έστω και αν αυτός ο Λαός δεν το αξίζει, έστω με την φρούδα ελπίδα, πάντα κάποιοι θα προσπαθούν να τον ξυπνήσουν !! 
… πάμε λοιπόν στο διά ταύτα.


Η παρακάτω ανάπτυξη θα απλωθεί σε τρία πλαίσια-επίπεδα, αυτά του Κρατικού, Τοπικού και Ατομικού.
α). Κρατικό επίπεδο

Τέτοια ώρα τέτοια λόγια, θα ‘πεί κάποιος, ίσως να μην έχει και άδικο, εδώ που έχουμε καταντήσει ώς Λαός και Χώρα, με την επιβληθείσα οικονομική και όχι μόνο καταστροφή. 


Όμως, όπως πολλάκις έχουμε ‘πεί, ‘Λύσεις πάντα θα υπάρχουν … όσο θα υπάρχει μυαλό’’ να σκεφτεί, να τις βρεί και να τις υλοποιήσει.

Θα πείτε ότι, ουσιαστικά ο κρατικός μηχανισμός, εκτός από ξεχαρβαλωμένος, στην ουσία δεν ενδιαφέρεται για οτιδήποτε, πέραν της όποιας αρπαχτής. Δεν θα διαφωνήσω σ’ αυτό, θα ρωτήσω όμως, πόσο πίεσε αυτός ο Λαός να αλλάξει και να γίνει κάτι;; … μήπως απλά πίεζε πρός και συνοδοιπορούσε με τους παραπάνω ;; … μάλλον κάτι τέτοιο έγινε και συνεχίζει να γίνεται.

Είπαμε, τα πολιτικά τσόλια και κοπρόσκυλα, δεν βγήκαν μοναχά τους … κάποιοι έδωσαν όχι μόνο ένα χέρι αλλά πολλά … κάποιοι (πολλοί … πάρα πολλοί) γλείψανε και γλείφουν κώλους ... έτσι με τι μούτρα να φωνάξουν όταν οι ίδιοι είναι χειρότεροι από τους επάνω ;; … πώς να εναντιωθούν όταν τους κρατάνε από δέκα μεριές ;;

Εντάξει, είπαμε δεν θα λύσουμε σήμερα αυτό το πρόβλημα, όμως δεν γίνεται να μην το αναφέρουμε, όταν αυτό είναι η βάση όλου του προβλήματος, όπου ακόμη και σε κάποια πράγματα που ευκόλως μπορεί να βρεθεί λύση, το καθιστούν απαγορευτικό, επειδή κάποιοι δεν το θέλουν (για πολλούς λόγους … από τους πιό απλούς μέχρι τους πιό σύνθετους … μην το πιάσουμε όμως τώρα), έστω και αν αυτό όχι μόνο δεν θα κοστίσει ιδιαίτερα, αλλά θα είναι και επιβοηθητικά χρήσιμο σε πολλά, ακόμη και σε αυτούς που εναντιώνονται.


1).  Ας πάρουμε το απλό παράδειγμα, όπου το κράτος εκτός του ότι ξεπούλησε την Ολυμπιακή, αφού μας φέσωσε για χρόνια, φορτωθήκαμε και με το κόστος διάλυσης και αποθήκευσης κάποιων αεροσκαφών που δεν ήθελαν οι νέοι ιδιοκτήτες. Αν θυμάμαι καλά ήταν τέσσερα Μπόϊνγκ, τα οποία παρατήθηκαν στο πλιάτσικο και το  σάπισμα. Αυτά τα τέσσερα, έστω τα δύο ή ακόμα και το ένα, αν δεχτούμε ότι έπρεπε να κανιβαλιστούν, για να γίνει δυνατόν χωρίς αγορά ανταλλακτικών να γίνουν ενεργά και αξιόπλοα τα υπόλοιπα, θα μπορούσαν άνετα να μετασκευαστούν σε πυροσβεστικά, πυροσβεστικά με δυνατότητα 60 και 70 τόνων, αν όχι παραπάνω, χωρητικότητας νερού. 


Τόσο ανίκανοι είναι οι Έλληνες μηχανικοί, ώστε να μην μπορούν να κάνουν μιά τέτοια μετασκευή ;; … αλλά ακόμη και αν το δεχτούμε, ακόμη και τότε, με λίγα χρήματα, θα μπορούσε να ανατεθεί σε μιά ξένη εταιρεία, όλο αυτό, και τότε θα αποκτούσαμε ένα τρομακτικό εργαλείο, για την κατάσβεση των πυρκαγιών … μιλάμε για χωρητικότητα 12 με 15 φορές μεγαλύτερη ενός Καναντέρ … όπου με ένα και μόνο πέρασμα, πάπαλα ή φωτιά.  


Στο Μάτι προχθές ένα πέρασμα εν τη γενέσει της φωτιάς και πάπαλα … δεν θα θρηνούσαμε 100τόσους νεκρούς και άλλους τόσους και βάλε τραυματίες και περίπου 5000 σπίτια καμένα. 

Συγκρίνετε το κόστος όλης αυτής της καταστροφής, με τα ελάχιστα που θα κόστιζε μιά τέτοια μετατροπή ;;

Πόσοι ενεργοποιήθηκαν πρός αυτήν την κατεύθυνση και πόσοι εναντιώθηκαν ή αδιαφόρησαν ;; … δώστε την απάντηση μόνοι σας … αν έχετε έστω και κουκούτσι μυαλό.


Αυτήν την στιγμή, νομίζω το ένα συνεχίζει να σαπίζει στο Ελληνικό … αν μπορεί κάτι να γίνει δεν ξέρω. Τα υπόλοιπα δεν έχω ιδέα … ίσως κατέληξαν λαμαρίνες … ίσως και λεία κάποιων γύφτων.

Πάμε στο δεύτερο.

2).  Στην Ελευσίνα σάπιζαν για χρόνια τα Οριον … μέχρι που έπεσαν χοντρές μίζες, και οι ντενεκέδες αυτοί έγιναν λέει, ξανά επιχειρησιακοί … καλά με αυτό το πλευρό να κοιμάστε !! … 500 τόσα λέει εκατομμυριάκια σκάσαμε, φανερά και άσε τα κρυφά, και πόσα άλλα θα στοιχίζουν αυτά τα σαράβαλα των 50 ετών. 

Αντί λοιπών να τα μετασκευάσουμε, σε πυροσβεστικά, και τα εκατομμύρια να τα ρίξουμε για σύγχρονο εξοπλισμό, εμείς επιλέξαμε (καλά όχι εμείς αλλά τα τσόλια που ψηφίσαμε) να τα μπογιατίσουμε ρίχνοντας χοντρό παρά … οι μίζες βλέπεις … οι μίζες … λές και με την αγορά νέων δεν θα έπεφταν μίζες … αλλά τι να ‘πεί κανείς ;;

Τόσος κόσμος είναι άνεργος, εμείς όμως αντί να τους δώσουμε δουλειά, προτιμούμε να τους πληρώνουμε, μέσω ΟΑΕΔ, και να κάθονται, ενώ θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε στην μετασκευή όλων αυτών που είπαμε παραπάνω (Μπόϊνγκ και Όριον).

Μπορείτε να σκεφτείτε το κέρδος, σε υλικό και ανθρώπινο στοιχείο, που θα είχαμε αν είχε γίνει αυτό ;;3).  Άλλο το οποίο θα μπορούσε να κάνει το κράτος, και να εξαλείψει ή έστω να περιορίσει στο ελάχιστο τις πυρκαγιές και τις απώλειες απ’ αυτές, είναι η κατασκευή δεξαμενών σε υψηλά μέρη, και οι διασπορά καταιονιστήρων (τα γνωστά κανονάκια ποτίσματος) μέσα σε επικίνδυνες πρός ανάφλεξη περιοχές. 

Οι δε σύνδεση τους με αυτοματισμό ανίχνευσης πυρκαγιάς και η ενεργοποίησή τους μέσω πετρελαιομηχανών και συμπιεστών (ώστε να είναι δυνατή η λειτουργία τους σε κάθε περίπτωση … ακόμη και αν υπάρχει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος) θα έσβηνε, ή θα περιόριζε κατά πολύ την εξάπλωση της Φωτιάς, μέχρι να επέμβουν άλλα μέσα και να την θέσουν υπό έλεγχο.

Σκεφθείτε τι θα κερδίζαμε από κάτι τέτοιο και πόσος κόσμος θα εύρισκε δουλειά.

4).  Άλλο που μπορεί σχεδόν ανέξοδα να γίνει (έχει γίνει εν μέρει αλλά δεν λειτουργεί και είναι σε αχρηστία … τουλάχιστον στην περιοχή μου) είναι η κατασκευή δεξαμενών ώστε να παίρνουν νερό τα ελικόπτερα κατάσβεσης … αλλά να φροντίζουμε να είναι πάντα γεμάτες και όχι άδειες, όπως δυστυχώς συμβαίνει.

5).  Κρουνοί, ίδιου τύπου, παντού !! … και όχι αλλοπρόσαλλα πράγματα, να μην λειτουργούν ή να μην έχουν σύνδεση με το δίκτυο … και νερό.

6).  Πυροσβεστικά βασικά δύο τύπων … βαρέα και απλά … για νερό, αφρό κλπ.
Τα βαρέως τύπου, με δεξαμενή πολλών τόνων, θα έπρεπε επίσης όλα να είναι εφοδιασμένα πέραν από το λάστιχο με την μάνικα και με εκτενή προβολέα ώστε να υπάρχει ικανή προσβολή της φωτιάς από απόσταση και ύψος, επίσης και σύστημα δημιουργίας ομίχλης νερού (καλά αυτό το τελευταίο αφήστε το … ούτε ξέρουν τι είναι).


7).  Επίσης ρομποτοειδή οχήματα πυρόσβεσης, για χρήση σε επικίνδυνες περιπτώσεις, έτσι ώστε να μην κινδυνεύσουν ζωές.


8).  Για πυρκαγιές σε παραλιακά μέρη, θα έπρεπε να υπάρχουν πυροσβεστικά θαλάσσης με δυνατά υδροκάνονα (πιστεύω ότι έχετε ‘δεί τέτοια σε εορτασμούς και καθελκύσεις πλοίων … όπου περνούν κάτω από αψίδες νερού που εξαπολύουν μικρά πλοιάρια ) … να μιά δουλειά για τον κόσμο και τα ναυπηγεία … δύο-τρία τέτοια στο Μάτι και σε βάθος εκατό σχεδόν μέτρων από την παραλία όλα θα ήταν άθικτα και ο κόσμος θα ζούσε, ούτε θα πνιγόταν, ούτε θα ψηνόταν, αλλά και ούτε θα φουρκιζόταν στα βράχια για ν’ αποφύγει την φωτιά.


9).  Άλλο επίσης που μπορεί να γίνει και να προσφέρει πολλά στον περιορισμό και την κατάσβεση των πυρκαγιών, και όχι μόνο, είναι η δημιουργία υδροφραγμάτων. Το ανάγλυφο της χώρας προσφέρεται για κάτι τέτοιο, όμως εμείς φροντίζουμε όλο το νερό να καταλήγει στην θάλασσα … μήπως και στερέψουν οι ωκεανοί. Πέρα από την βοήθεια στις πυρκαγιές, σκεφθείτε πόσο θα πλούτιζε ο υδροφόρος ορίζοντας, και πόσο θα συνέβαλε κάτι τέτοιο, ώστε να δημιουργηθούν ποτιστικά χωράφια, και να καλλιεργούνται τα πάντα, ακόμη και πάνω στο βουνό.


10).  Θέλετε κι άλλα ;;  Εναέριες τηλεχειριζόμενες συσκευές (ντρόν τα λέτε) παρακολούθησης και εποπτείας, εφοδιασμένα με κάμερες και αισθητήρες θερμότητος-πυρκαγιάς … άνετα θα μπορούσαν να γεμίσουν τους ουρανούς της Χώρας και να μην ξεφεύγει ούτε σπίρτο, δεν χρειάζεται να είναι μεγάλου μεγέθους και πολύπλοκα γι’ αυτήν την δουλειά.

  Αισθητήρες φωτιάς. σε κάθε βουνό και λόφο, να δίνουν αυτόματα σήμα, όταν εντοπίσουν κάποια εστία.

  Παρατηρητήρια, έλεγχος και περιπολίες παντώς τύπου, σε όλη την επικράτεια.

  Δρόμοι πρόσβασης παντού και Αντιπυρικές Ζώνες.

  Απαγόρευση εύφλεκτης βλάστησης (πεύκα … και μην ακούσω μαλακίες … χίλια δυό άλλα δέντρα υπάρχουν γιά να τ’ αντικαταστήσουν) σε κατοικημένες περιοχές, αν δεν υπάρχει αντιπυρική εγκατάσταση (θα αναφερθώ πιό κάτω). 

  Πάνω και πρώτα απ’ όλα όμως πρέπει να υπάρχουν Επιτελικά Σχέδια, και Μηχανισμός  Εκτάκτων Αναγκών και Καταστάσεων, όχι μόνο στα χαρτιά αλλά πλήρως επανδρωμένος και πανέτοιμος -επί ποδός πολέμου-, έτοιμος πρός άμεση επέμβαση, σε κάθε τομέα και πλευρά της Ζωής .

Με όλα αυτά, χιλιάδες άνθρωποι θα είχαν δουλειά, και δεν θα κοπροσκύλιαζαν περιφέροντας το τομάρι τους ολημερίς στις καφετέριες.

Εμείς … ναι και ΕΜΕΙΣ οι κοπρίτες, πόσο πιέσαμε να γίνουν όλα αυτά  … τα παραπάνω ;; … μήπως αντί κάτι τέτοιου εμείς αδιαφορήσαμε ή εναντιωθήκαμε στην δημιουργία τους ;; 

… Ας απαντήσουμε με το χέρι στην καρδιά … αύριο μπορεί να είμαστε εμείς στην θέση όλων αυτών που υπέστησαν την πυρκαγιά προχθές στο Μάτι καθώς και πρίν 11 χρόνια στην Ηλεία. 

Κάποια στιγμή είχαμε τμήμα Αερομεταφερόμενων Δασοπυροσβεστών … αλλά αν θυμάμαι καλά, ο θρουμποελιάς το κατήργησε, γιατί επενέβαινε λέει τάχιστα, σε δύσβατα μέρη και δεν άφηνε την φωτιά να εξαπλωθεί γρήγορα.

Αντ’ αυτού, λέει, (επί απουργίας ΤΟ-ΣΚΑ … συγχωρέστε με, που δεν γνωρίζω πιά συλλαβή προηγείται) προκηρύσσουμε διαγωνισμούς για πρόσληψη δασοπυροσβεστών (δεν θυμάμαι πόσων) αλλά κατά προτίμηση με αναπηρία 50% και πάνω … έεεεεεεεε, είμαστε ή δεν είμαστε για γέλια και για κλάματα ;; … φαντάζεστε πυροσβέστες σακάτηδες, με ΠΙ ή στο Καροτσάκι, να τρέχουν (;) να σβήσουν την φωτιά ;;

Πού ήταν λοιπόν όλοι αυτοί, οι ξεγάνωτοι ντενεκέδες, Υπουργεία, Πολιτική Προστασία, Περιφερειάρχες και σκατά στα μούτρα τους, έτσι που φτάσαμε στην πιό πολύνεκρη πυρκαγιά ;; … ενώ είχαν προηγηθεί, η Πλημμύρα στην Μάνδρα, οι φωτιές του 2007 και 2009, αλλά και τα παλαιότερα ;;

Που ήταν τα σχέδια εκτάκτων αναγκών και εκκενώσεων … πού ήταν το ένα … πού ήταν το άλλο και το παράλλο ;; … αντ’ αυτών όλοι δεν είδαν και δεν ξέρουν, φταίει η κλιματική αλλαγή (την τρούπα του όζοντος την ξεχάσαμε), φταίει ο στρατηγός άνεμος, η βροχή ή δεν ξέρω και ‘γω τι στον κόρακα φταίει … πάντως πάντα κάτι φταίει, εκτός από τους ξεγάνωτους ντενεκέδες, που διαχειρίζονται τα πράγματα, πάντα κάτι φταίει εκτός απ’ αυτούς !! … τώρα αν όλα αυτά είναι ‘‘αναγκαίες θυσίες’’ και υπακοή σε εντολές στοών και οργανισμών, δεν θα ήθελα να το συζητήσουμε αυτήν την στιγμή, καθώς αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, τότε βάζει στο κάδρο όχι απλά πολλούς, αλλά όλους του ιθύνοντες του κρατικού μηχανισμού, μέχρι τον τελευταίο αρμόδιο … οπότε μιλάμε για πολύ μεγάλη σαπίλα … και τρομερή «δουλειά» που πρέπει να επακολουθήσει αν ποτέ η Ελλαδοχώρα αποκτήσει πραγματική Πατριωτική Κυβέρνηση, και παύσει να είναι πουτάνα και προτεκτοράτο κάποιων. 

Αυτά, και όχι μόνο, θα μπορούσαν να γίνουν, εν αντιθέσει σε όλα εκείνα τα ευτράπελα που γίνονται … αλλά πέραν του ότι ΌΛΟΣ ο πολιτικός κατιμάς είναι πουλημένος και αδιαφορεί αν δεν συμβάλει -ή και δημιουργεί- γιά και σε όλα όσα γίνονται, πρός εξόντωση του Λαού, αλλά και ο ίδιος ο Λαός παίρνει ενεργά μέρος (με τον έναν ή τον άλλο τρόπο) στην δημιουργία τους, λές και ηδονίζεται μαζοχιστικά με όλα όσα συμβαίνουν.

Ο κρατικός μηχανισμός, δεν αδιαφορεί μόνο για τις πυρκαγιές, αλλά κάνει και το κάθε τί σε πολλούς άλλους τομείς, ώστε τα πράγματα να γίνουν ακόμα πιό σκατά απ’ ότι είναι.

Δεν πέρασε ένα 8-μηνο από τις πλημμύρες στην Μάνδρα-Ελευσίνα, και προχθές κινδύνευσαν πάλι να πνιγούν στην Μεσογείων … στην Σωτηρία είδαμε το νερό να έχει φτάσει μέχρι το λαιμό των ανθρώπων … δεν ξέρω αν από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα ή τα έκρυψαν, όπως συνεχίζουν να κάνουν μιά βδομάδα και παραπάνω τώρα στο Μάτι.

Όπως είμαστε, με τον πολιτικό κατιμά και το σκατοπολίτευμα που έχουμε, όλα θα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο (δεν χρειάζεται να τα ξαναγράψουμε … τα έχουμε γράψει και αναλύσει πολλάκις … οπότε μία επιπλέον περισσεύει) ως εκ τούτου, θα έλεγα, ετοιμαστείτε και για την συνέχεια, οπότε επειδή δεν προβλέπεται από το κράτος να μεριμνήσει, αυτό θα πρέπει να το κάνουν οι πολίτες μόνοι τους, για τον εαυτόν τους και την οικογένειά τους, εκτός και ξυπνήσουν και αντιδράσουν, και πιέσουν να αλλάξουν και να γίνουν πράγματα.β). Τοπικό επίπεδο

Τα ίδια μπορούν να λεχθούν και για τους μικρότερους τομείς, Νομούς, Δήμους αλλά και Πολιτείες ή και Χωριά ακόμη. Βέβαια, οι μικρότερες περιφέρειες, δεν έχουν την δυνατότητα που έχει το κράτος ή οι μεγάλες Περιφέρειες, όμως και εκεί μπορούν να γίνουν πολλά. 

Οι Δήμοι, πλέον, διαθέτουν αρκετές δυνατότητες, αρκεί να έχουν μυαλό, να θέλουν, και να κάνουν πράγματα. 
Βεβαίως και οι Δημότες να πιέσουν πρός τούτο.

1).  Πρώτο και κύριο, πρέπει να έχουν έτοιμα πρός εφαρμογή, για κάθε περίπτωση … πλημμύρα, φωτιά, σεισμό, καύσωνα, παγετό, λοιμώδη νοσήματα, ιογενείς εξάρσεις, τρομοκρατικές και λοιπές καταστάσεις, Σχέδια Εκτάκτων Αναγκών, και μηχανισμό άμεσα έτοιμο, επί ποδός πολέμου, και όχι να ψάχνονται την τελευταία στιγμή, περιμένοντας άβουλοι από κάποιον άλλον να πάρει την ευθύνη για το οτιδήποτε. Όλοι, πρέπει, να ξέρουν την δουλειά τους, το πόστο τους και το τι πρέπει και είναι επιφορτισμένοι να κάνουν, χωρίς να περιμένουν διαταγές, πρός τούτο, εκείνη την στιγμή.

Συντονισμός χρειάζεται από εκεί και πέρα, ώστε να διοχετευθεί η αναγκαία ενέργεια και δύναμη εκεί που πρέπει, και όχι να προσπαθούμε εκείνη την στιγμή να κάνουμε σύνταξη και διοργάνωση … γιατί πολύ απλά θα έχουμε χάσει το παιχνίδι προτού κάν ξεκινήσει.

2).  Σύστημα άμεσης ειδοποίησης και ενημέρωσης των κατοίκων, Σειρήνες, ηλεκτρονική και τηλεφωνική ειδοποίηση, για οτιδήποτε ιδιαίτερο συμβεί.

3).  Ασφαλείς Χώρους Συγκέντρωσης
  ανοιχτούς χώρους, περίπτωση σεισμού και πυρκαγιάς
  κλειστούς χώρους, καύσωνας ή δριμύ ψύχος
  χώρους καραντίνας, θέμα ιώσεων και ραδιενεργείας
  καταφύγια, πόλεμοι και λοιπά ιδιαίτερα χρήζοντα καταφυγίων

4).  Σχέδια, Τρόπους και Μέσα Εκκένωσης περιοχών

5).  Εποπτεία για πολεοδομικές παρανομίες, 
  να υπάρχουν διέξοδοι κυκλοφορίας και διαφυγής, 
  καθαρισμός και εποπτεία, ώστε να μην κλείνονται και μπαζώνονται ή εκτρέπονται ρέματα, 
  το σύστημα απορροής να είναι σε θέση θα παροχετεύσει την όποια ποσότητα νερού
  να υπάρχει καθαρισμός χώρων, ρεμάτων και φρεάτων, από φερτά και πίπτοντα υλικά
  εποπτεία ηλεκτρικών καλωδίων, ώστε να μην έρχονται σε επαφή με δέντρα, κοπή και αφαίρεση όπου υπάρχει ανάγκη

  Αντιπυρικές Ζώνες

6).  Εγκατάσταση πυροπροστασίας
  κρουνοί, ίδιου τύπου παντού
  Δεξαμενές Νερού και σύστημα Καταιονισμού (κανονάκια)
7).  Εγκατάσταση Αισθητήρων Φωτιάς
8).  Μέριμνα και Μεταφορά επικίνδυνων στοιχείων, σε ανοικτό χώρο και  σε ασφαλή απόσταση από κατοικίες
  βενζινάδικα
  βιοτεχνίες χημικών, πλαστικών, πυρομαχικών
  βιολογικών και ραδιενεργών παραγόντων 
  νοσοκομειακών μονάδων ιδιαιτέρως κρίσιμων ιογενών, βιολογικών και ραδιενεργών περιπτώσεων 

Και λοιπά και λοιπά !!

… νομίζω όμως ότι, αυτά είναι τα βασικά μέτρα προστασίας, που πρέπει να ληφθούν υπ’ όψιν, στον όποιον Τοπικό Σχεδιασμό, ώστε να μην θρηνούνται άδικα θύματα
γ).  Ατομικό επίπεδο

Στο γ-ελαδιστάν βρισκόμαστε, οπότε όλα τα παραπάνω που εκτέθηκαν μην τα πάρετε σαν σίγουρα, και βασιστείτε πάνω τους, άλλωστε τα γεγονότα της Μάνδρας και τελευταία αυτά στο Μάτι, πρέπει να σας γίνουν μάθημα, και να μην επαναπαυθείτε στον κρατικό ή τοπικό μηχανισμό. 

ΕΑΝ και εφ’ όσον μπορείτε, πρέπει να λάβετε μόνοι σας, όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα, που θα προστατεύσουν, εσάς, την οικογένεια και τον όποιον άλλον δίπλα σας.


1).  Πρώτο και κύριο, μην μπαζώνετε και χτίζετε πάνω σε Ρέμα, οι πρώτοι που θα την πληρώσετε θα είσαστε εσείς και οι οικογένειά σας, το νερό έχει συγκεκριμένη ροή που θα κυλήσει, και δεν θα αλλάξει ρότα επειδή εσείς χτίσατε στο διάβα του.

Νομίζω έχετε ‘δεί στην τηλεόραση εκείνο το ανεκδιήγητο, όπου πολυκατοικία στην Αθήνα (νομίζω στα Λιόσια είναι) είναι χτισμένη επάνω σε ρέμα και έχουν αφήσει μια τρύπα στην βάση της για να περνάει το νερό … ή μερικοί χτίζουν μιά μάντρα περιμένοντας ότι το ρέμα δεν θα τους πάρει και θα τους σηκώσει. Όταν κάποιος κάνει αυτά, αλλά και άλλα παρόμοια, δεν έχει μετά δικαίωμα να κλαίγεται γιατί πλημμύρισε ή πνίγηκε.

Βέβαια το ότι λαδώσατε κάποιον στην πολεοδομία και έκανε τα στραβά μάτια, δεν σας απαλλάσσει ούτε δικαιολογεί το μετέπειτα κλάμα σας, ούτε βεβαίως και του ηλίθιου της πολεοδομίας, γιατί και ‘κείνος θα την πληρώσει από μιά άλλη ανάλογη περίπτωση, που κάποιος άλλος θα έχει μπαζώσει μιάν άλλη δίοδο νερού, και μπορεί μεν να μην πλημμυρίσει το σπίτι του επειδή είναι σε κάποιον όροφο ψηλά, αλλά θα πνιγεί αν τον βρεί η νεροποντή στον δρόμο, ή το αυτοκίνητό του και τα παιδιά του θα καταλήξουν κουφάρια σε κάποια λασπόνερα.


2).  Μην χτίζετε σε εύφλεκτο περιβάλλον (πευκοδάσος γύρω σας), εκτός πιά και έχετε πάρει τα αναγκαία μέτρα προστασίας, και πιά είναι αυτά ;;
  εγκατάσταση αλεξικέραυνου
  κατασκευή μεγάλης δεξαμενής νερού, εγκατάσταση νεροκουρτίνας και υδρο-καταιονιστήρων γύρω από το σπίτι, συνδεδεμένα με πετρελαιομηχανή και συμπιεστή, μήποτε και αισθητήρων φωτιάς, ώστε να πάρει αυτόματα εμπρός το σύστημα, σε κάθε περίπτωση που ανιχνευθεί φωτιά και να μην αφήσει να καεί η κατοικία ή να κινδυνεύσουν οι άνθρωποι. 

Φροντίστε μόνο ή δεξαμενή να είναι αρκετά μεγάλη και πάντα γεμάτη νερό, όπως και η πετρελαιομηχανή να έχει τα αναγκαία καύσιμα.
Το κόστος αυτών [[ κατασκευή δεξαμενής, πετρελαιομηχανή, συμπιεστής και σωληνώσεις με τα αναγκαία μπέκ]] είναι σχετικά αμελητέο, σε σχέση με το κόστος του σπιτιού, πολλώ δε μάλλον των ανθρωπίνων ζωών. 

Σταματήστε να βάζετε χρυσά πόμολα και ασημένιες χέστρες, και φροντίστε για την ασφάλειά σας. Θα έλεγα, μείνετε ακόμη και με τα μπετά ή τα τούβλα εσωτερικά, αλλά βάλτε αυτό το σύστημα πυροπροστασίας.

Το σύστημα αυτό, της πυροπροστασίας, καλό είναι να το εγκαταστήσουν ακόμη και στα χωριά, σε συλλογικό ή και ατομικό επίπεδο, καθώς το κόστος είναι σχετικά μικρό και μην περιμένουν το κράτος, γιατί πρώτα θα ψηθούνε και μετά, πολύ μετά, θα μεριμνήσει, εάν βεβαίως φιλοτιμηθεί ποτέ να το κάνει, το κράτος.

Στο Μάτι, τον Βουτζά και την Ραφήνα το πλείστον των κατοικιών δεν ανήκουν (ανήκαν μάλλον … μετά τα γεγονότα) σε άπορους και κακομοίρηδες, που προσπάθησαν να βάλουν ένα κεραμίδι πάνω απ’ το κεφάλι τους, αλλά σε εύπορους και ευκατάστατους … είναι ως επί το πλείστον δεύτερες κατοικίες, εξοχικά και βίλες !! 

Πόσοι από αυτούς όμως αντί για πολυτέλειες προτίμησαν να βάλουν το αναφερόμενο σύστημα ;; 

Μάλλον μπορεί και κανένας ή απλά ελάχιστοι … δηλαδή η πολυτέλεια μέτρησε περισσότερο από την ζωήν, την δικήν τους και των δικών τους … τι να ‘πείς λοιπόν ;; … μυαλό κουκούτσι !! … βέβαια δεν περιμέναμε να το διαπιστώσουμε απ΄αυτό, η κατάντια ολόκληρης της χώρας μιλάει από μόνη της για το μυαλό και το επίπεδο των Ελλαδόβιων.

3).  Προτιμήστε μια στέρεη κατοικία, έστω και λιτή κατοικία, και όχι πολυτέλειες και φαίνεσθαι. 

4).  Πάρτε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και διαφυγής, μόνοι σας, και μην επαναπαύεστε στον κρατικό και τοπικό μηχανισμό.

  φροντίστε να έχετε φακούς, επάρκεια νερού, μάσκες έστω και τις απλές

  μάθετε καλά την περιοχήν σας, και βρείτε διεξόδους διαφυγής για κάθε δύσκολη περίπτωση, δασκαλέψτε και τα παιδιά σας

  συμφωνείστε σε έναν τόπο συνάντησης, όπου θα βρεθείτε, εάν συμβεί κάτι και πρέπει να φύγετε από την οικίαν σας, αλλά και που να πάει κάποιος, αν δεν μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι. Βρείτε και συμφωνείστε για κάθε περίπτωση τι θα κάνετε … διότι ίσως θα πρέπει να κινηθείτε εάν συμβεί πυρκαγιά, παγερός, πλημμύρα, τσουνάμι ή δεν ξέρω τι άλλο … η κάθε περίπτωση απαιτεί άλλα πράγματα να κάνετε και αλλού να βρεθείτε. Κάντε ασκήσεις για κάθε περίπτωση, έτσι που να είστε προετοιμασμένοι … είδατε τι έγινε με την Φωτιά στο Μάτι και χάθηκαν με οδυνηρό τρόπο τόσες ζωές, ξεκινήστε σήμερα κιόλας για να μην βρεθείτε απροετοίμαστοι.

5).  Σε περίπτωση Φωτιάς, κρατηθείτε χαμηλά (η φωτιά πάντα πάει πρός τα πάνω και ζητάει Οξυγόνο) και προστατευθείτε με μάσκες καί υγρά πανιά στα μούτρα σας, ώστε να προστατεύσετε τα πνευμόνια σας από τον καπνό. Αν μείνετε στο σπίτι (εάν και εφ’ όσον εξασφαλίστε ότι δεν κινδυνεύετε να καείτε) κλείστε καλά όλα τα παράθυρα και τις πόρτες, για να αποτρέψετε την είσοδο του καπνού. και κατεβείτε όσο το δυνατόν πιό χαμηλά.

6).  Απεναντίας σε περίπτωση πλημμύρας, ανεβείτε όσο πιό ψηλά μπορείτε, και αν μπορείτε μεταφέρετε κάθε τι πολύτιμο όσο το δυνατόν πιό ψηλά γίνεται, μάλιστα εάν υπάρχει περίπτωση να έρθει καταπάνω σας μεγάλος όγκος νερού, καλύτερα είναι να ανοίξετε τα χαμηλά πορτοπαράθυρα ώστε να διευκολύνετε την δίοδο του νερού, αφού έτσι και αλλιώς το νερό δεν πρόκειται να γυρίσει πίσω και θα τα πάρει όλα παραμάζωμα … ίσως έτσι αποφύγετε τις πολλές καταστροφές.

7).  Περιττό να θυμίσω ότι και στην μιά και στην άλλη περίπτωση πρέπει να κατεβάσετε τον γενικό του ρεύματος και να κλείσετε την κεντρική στρόφιγγα εάν έχετε παροχή αερίου.

8).  Πάνω απ’ όλα, μείνετε ψύχραιμοι και μην αφήσετε, σε οποιαδήποτε περίπτωση, να σας καταλάβει ο Πανικός … μόνο έτσι θα μπορέσετε να αντιμετωπίσετε νικηφόρα την όποια δύσκολη περίπτωση.
δ).  Εν κατακλείδι

Δεν θέλησα να μπώ στην διαδικασία του τι έφταιξε, ποιοί οι υπεύθυνοι, γιατί έγινε ότι και όπως έγινε, ή αν υπάρχουν ή όχι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί, ούτε το ποιός και με τι σκοπό, ή άν ωφελείται, καθώς αυτό είναι μιά άλλη ιστορία, και όχι εμφανής πλήρως για την ώρα όλων των στοιχείων και πλευρών της, αλλά επικεντρώθηκα στο τι μπορεί να γίνει σε κάθε τέτοια περίπτωση και ποιά τα ενδεικνυόμενα, ώστε να μην φτάνουμε να θρηνούμε απώλειες και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό.

Χρόνια και ζαμάνια, κατ’ ιδίαν αλλά και δημοσίως, μιλάω γι’ αυτά, αλλά στου κουφού την πόρτα, σχεδόν όλοι επιλέγουν να μην ακούσουν ή και να τα βάλουν μαζί μου, λες και εγώ είμαι υπεύθυνος για οτιδήποτε τέτοιο έγινε ή μπορεί να συμβεί.

Τελικά είμαστε ένας Λαός κυριολεκτικά για τα μπάζα, ξερόλες, εγωπαθείς, ανεύθυνοι, που θέλουμε να μεταθέτουμε τις ευθύνες πάντα στην πλάτη των άλλων, αλλά ποτέ στην δικήν μας, και πάνω απ’ όλα γλείφτες, βλάκες και ηλίθιοι … πράγμα που άλλωστε η υπάρχουσα κατάσταση στην Χώρα το αποδεικνύει πλήρως … και η δικαιολογία του ότι υπάρχουν και χειρότερα, δυστυχώς για μάς δεν είναι υπέρ μας … διότι υπάρχουν και καλύτερα, ή ακόμη και αν δεν υπάρχουν … σίγουρα μπορούν να υπάρξουν … αρκεί να θέλουμε και να το επιδιώξουμε !!


ε).  … και τώρα τί ;;

Η μόνη σωτηρία … να ξυπνήσουμε, κάτι που όμως δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα αφού όπως δείχνουν τα πράγματα μάλλον γιά το βαθύτερο στάδιο ύπνου οδεύουμε μήποτε και να πέσουμε σε κωματώδη κατάσταση … και ‘μείς λέμε … απλά γιά να λέμε !!

Το έχουμε ‘πεί τόσες πολλές φορές, ποιά είναι τα σχέδια, αλλά και το διαφαινόμενο, μάλλον το αόρατο, αφού δεν προβλέπεται τέτοιο, μέλλον της Ελλαδικής και των Ελλαδοκατοίκων, που πλέον δεν έχει απολύτως κανένα νόημα να τα επαναλάβουμε, και ίσως μόνο ένα θάμα ή κάποιο πραγματικά τρομαχτικό σόκ θα μπορούσε να αφυπνίσει πλέον αυτά τα μπάζα, αυτόν τον ηλίθιο Λαό, και μην ακούω βλακείες τύπου … είμαστε έξυπνος Λαός, έχουμε τους περισσότερους φτυχιούχους σε σχέση με τους άλλους, 4τόσα μύρια φτυχιούχους έχουμε … ναί δεν διαφωνώ … έχουμε, ίσως και περισσότερους, δεν κάθισα να τους μετρήσω, μόνο που φαίνεται ότι είναι ξεγάνωτοι γκαζοντενεκέδες, φτυχιούχοι για φτύσιμο, με ένα κωλόχαρτο μηδενικής αξίας, καθώς μηδενικά είναι και οι ίδιοι, απλώς για να το κάνουν μασούρι, διότι αλλιώς δεν εξηγούνται όλα αυτά που έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται σ’ αυτόν τον δύσμοιρο τόπο, και να μην κουνιέται φτερό.


Για πολλά έχουμε μιλήσει -λύσεις, προοπτικές και διεξόδους- σε άρθρα και σχόλια [[ έεε τι να κάνουμε, δεν γίνεται να τα επαναλαμβάνουμε συνεχώς … όποιος θέλει ας κοιτάξει να τα βρεί … εδώ στο ιστολόγιο του ΕργΔημΕργ ]], και όπως πάντα θα συνεχίσουμε να λέμε ‘‘Λύσεις υπάρχουν, και πάντα θα υπάρχουν … αρκεί να υπάρξει μυαλό’’ κάτι απ’ το οποίο δυστυχώς, σαν Χώρα και Έθνος, πάσχουμε !! … και όσο και να μην μας αρέσει αυτό να λέγεται και να ‘κούγεται, τα γεγονότα, οι καταστάσεις και τα πράγματα, δυστυχώς αποδεικνύουν ότι αυτό είναι η φρικτή αδυσώπητη αλήθεια.


Το δε εξωφρενικό, της όλης ιστορίας, είναι ότι, ενώ μπορούμε να μεγαλουργήσουμε, εμείς ώς άλλοι ψημένοι και λοβοτομημένοι ναρκομανείς, επιλέγουμε να κυλιόμαστε στον βούρκο, ουρλιάζοντας υστερικά εάν κάποιος επιχειρήσει να μας μιλήσει, πολλώ δε μάλλον να μας βγάλει από τον βόθρο, λές και προσπαθεί να μας στερήσει την διαμονή στα εξαίσια Ολύμπια Δώματα, και την απολαυστική γεύση νέκταρος και αμβροσίας, που με μεγάλο πόνο και κόπους έχουμε κατακτήσει.


 Ενδιαφέροντα σχόλια Bougas
Αυγ. 03, 2018 @ 17:37:10
Παλαιέ σχολιάζω το
ε)και τώρα τι…
καθότι όλα τα άλλα με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο.

Τη λύση δεν μπορούμε να την περιμένουμε από το ξύπνημα των μαζών.
Οι μάζες πάντα άγονται και φέρονται από μειοψηφίες, αυτή είναι η ιστορική διαδικασία.
Ποτέ οι μάζες δεν «ξύπνησαν».
Όλοι δε οι «αφυπνιστές» έκαναν την προπαγάνδα τους πάνω στις μάζες παρουσιάζοντας τις ιδέες τους ως αφύπνιση.
Ακόμα και τις πιο υποτίθεται «μαζικές αλλαγές» , πχ Μπολσεβίκοι, μειοψηφίες τις δημιούργησαν και τις καθοδήγησαν.
Οι μάζες λειτούργησαν σαν εργαλείο.

Η δε συμπεριφορά των μαζών είναι πάντα προβλεπόμενη. Δηλαδή στην Ελλάδα θα ακολουθήσουν τον οποιοδήποτε τους τάξει οικονομική ελάφρυνση και έξοδο από τα μνημόνια.

Μιλώντας πάντα σε δημοκρατικά πλαίσια αυτό που χρειάζεται κατά τη γνώμη μου είναι¨

1)μία συμπαγής ομάδα με όραμα για την Ελλάδα με αρκετά στελέχη που θα μπορούσαν να έχουν ηγετικό ρόλο, αυτό που λέμε ηγετική ομάδα

2)πόροι-χρήματα και για να υποστηριχθεί η δράση της ομάδας αυτής

3)Ο ηγέτης σαν πρόσωπο θα αναδειχθεί μέσα από τη δράση της ομάδας σταδιακά και αν υπάρχει και βάθος σχεδιασμού δεκαετιών μπορεί να μην είναι ένα άτομο αλλά περισσότερα, πχ μοντέλο Πούτιν-Μεντβεντεφ όπου ουσιαστικά κατά τα απολυταρχικά πρότυπα που αρέσουν στους Ρώσους ο διάδοχος του Πούτιν έχει ήδη χριστεί.
  Παλαιός
Αυγ. 03, 2018 @ 18:33:52
.
Το άρθρο απευθύνεται στον καθέναν που θέλει έστω και εγωϊστικά ακόμη να κοιτάζει την πάρτη του και να μην χάφτει μύγες περιμένοντας οι άλλοι να αποφασίσουν … ψητός, πνιγμένος, πεινασμένος ή ξεπαγιασμένος κλπ. ή δεν ξέρω τι άλλο.

Επιπλέον … αν θέλει και είναι … μάζα … κατιμάς και αλοιφή … ας το βουλώσει και ας βγάλει επιτέλους τον σκασμό … αποδεχόμενος ότι ανήκει στα μπάζα και κανένα δικαίωμα δεν έχει να ντροπιάζει το Ελληνικό Έθνος.

Βεβαίως το πόσοι αλλά και ποιοί από τους δήθεν ξύπνιους ανήκουν στα μπάζα είναι μιά άλλη μακριά κουβέντα.
-//-
Ναί … ναί … σε δημοκρατικά πλαίσια !! … ρε δεν πάς να χεστείς ;; … η μαλακία των δημοκρατικών διαδικασιών σας μάρανε … γι’ αυτό και πήγαμε και πάμε κατά διαόλου !!
Αφήστε στην άκρη τις μπαρούφες περί ηγετικής ομάδας και πούτσες μπλέ … διότι με τέτοιες απόψεις και μυαλά η Χώρα και το Έθνος θα τελειώσει οριστικά.

Το έχω ‘πεί ξεκάθαρα … πόσο πιό λιανά να το κάνω ;;

Μια Ηγετική Ομάδα, από ένθερμους και αποφασισμένους Έλληνες, που πάνω απ’ όλα έχουν την σωτηρία της Χώρας και του Έθνους, πρέπει να ψάξει και να βρεί τον ικανό και κατάλληλο άνθρωπο, εκείνο με το μεστό Όραμα, και να του αναθέσει την Αρχηγεία, λαμβάνοντας ταυτόχρονα όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα ώστε να τον προστατεύσουν για να μπορέσει να ολοκληρώσει το έργο του (μην πάμε σε μία από τα ίδια όπως με τον Καποδίστρια) και επιπλέον να εργαστούν όλοι σκληρά πάνω στις γραμμές που θα ορίσει και θα χαράξει.

ΜΟΝΟ έτσι υπάρχει πιθανότητα να προλάβουμε και να σωθεί η Χώρα και το Έθνος … εκτός πιά και όσα λέμε είναι απλά φούσκες !!

Δες και τα άλλα που σου απάντησα πρίν να ‘δώ αυτό το σχόλιό σου … όσο για τα υπόλοιπα έχω αναφερθεί πολλάκις στο τι και πώς ΗΤΑΝ παλαιά.

Άσχετα όμως με το τι λέω εγώ για τα παλαιά εκείνα …

ΕΑΝ εσείς (οι κάποιοι εσείς) θέλετε να σωθεί η Χώρα και το Έθνος ξεκουνήστε και βρείτε ΆΜΕΣΑ αυτόν που νομίζετε Ικανό και Κατάλληλο και αναθέστε του την Αρχηγία και την Ευθύνη της σωτηρίας (Χώρας και Έθνους) και κάντε προτάσεις αλλά υπηρετήστε αυτά και τον τρόπο που θα ορίσει, έστω και αν κάπου διαφωνείτε … ΑΛΛΙΩΣ τέρμα τα δίφραγκα … !!


 Bougas
Αυγ. 03, 2018 @ 19:31:52
«Ναί … ναί … σε δημοκρατικά πλαίσια !! … ρε δεν πάς να χεστείς ;; … η μαλακία των δημοκρατικών διαδικασιών σας μάρανε … γι’ αυτό και πήγαμε και πάμε κατά διαόλου !!»
Eντάξει Παλαιέ όταν βγάλεις τα τανκς πάρε με τηλέφωνο.

«ΕΑΝ εσείς (οι κάποιοι εσείς) θέλετε να σωθεί η Χώρα και το Έθνος ξεκουνήστε και βρείτε ΆΜΕΣΑ αυτόν που νομίζετε Ικανό και Κατάλληλο και αναθέστε του την Αρχηγία και την Ευθύνη της σωτηρίας (Χώρας και Έθνους) και κάντε προτάσεις αλλά υπηρετήστε αυτά και τον τρόπο που θα ορίσει»

Ειδικά στην Ελλάδα θα βρεις πάρα πολλούς να υπηρετήσουν αρχηγό…ουρές θα κάνουν.


 Παλαιός
Αυγ. 03, 2018 @ 23:16:40
.
Μπουγά διευκρίνισέ μου σε ποιό απ’ όλα να σε πάρω … μην μπερδεύομαι και παίρνω ταυτόχρονα σε όλα [[ κινητό, σταθερό, δορυφορικό ή το άλλο ;; ]]
Εάν δεν υπάρχουν τέτοιοι -που πάνω απ’ όλα προσβλέπουν στην σωτηρία της Χώρας και του Έθνους- αλλά υπηρετούν το εγωϊσμούλη και το τομάρι τους … τότε απλά καλό είναι να βγάλουν τον ΣΚΑΣΜΟ … διότι σε τίποτε δεν θα διαφέρουν από τα υπάρχοντα πολιτικά τσόλια.


 ΜΑΥΡΟΣ ΑΕΤΟΣ
Αυγ. 03, 2018 @ 20:01:57
 
@ Αγαπητέ Παλαιέ
Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει από εμάς το παραμικρό,πόσο μάλλον «επανάσταση» και αλλαγή πολιτικού σκηνικού…. αν πρώτα δεν δώσουν το ο.κ τόσο οι Η.Π.Α όσο και η Ρωσία.

Στην Ελλάδα όλα αυτά που ζούμε και θα ζήσουμε, όλα θα είναι πάντα μέσα απο τον πόνο….αλλά μέσα απο τον πόνο υπάρχει και η θετική πλευρά, διότι έτσι ένα ακόμα μεγάλο τμήμα των κατοίκων της χώρας θα καταλάβουν ότι ο Γ΄Παγκόσμιος είναι αναπόφευκτος και ακόμα είμαστε στην αρχή του…..και ότι τα παραμύθια περί χρέους κ.λ.π είναι προς στιγμήν πούτσες μπλε….αργότερα μπορεί να γίνουν ερυθρές…..και ότι όλη η επιχείρηση οικονομικής κατάρρευσης της νεώτερης Ελλάδος, στην συγκεκριμένη χωροχρονική στιγμή έγινε….ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΩΣ ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΣΟΥΜΕ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.!! ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΟΚΟΠΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ.


Η αλήθεια είναι ότι για όλα αυτά που έχουν έρθει, και θα έρθουν …κάποιοι είχαν μιλήσει …είχαν προειδοποιήσει , αλλά ο παρτάκιας κάτοικος της χώρας ζούσε το όνειρο του στην χώρα των Ελλήνων.

Όλοι αυτοί που μιλούσαν και έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου δεν ήρθαν για να αλλάξουν κάποιον, ούτε τον κόσμο… ήρθαν για να δώσουν μια μεγάλη πνοή ώστε να δοθεί αναβολή γεγονότων, ώστε να προχωρήσει παραπέρα ο κόσμος… εάν και εφόσον μας το επιτρέψουν. Αυτά είναι γνωστά πράγματα…. εδώ και 35 χρόνια……Δεν κουνιέται φύλο… γιατί αυτοί που μπορούν να κουνήσουν το δέντρο… απλά το ποτίζουν!!!

Διότι αυτοί που μπορούν να κουνήσουν το δέντρο… μας έχουν προδώσει!

Αυτό το είχε καταλάβει ΚΑΙ ο Ταγματάρχης Σταύρος Μπένος.!! Θα μπορούσε κανείς να πει κανείς προφητικά τα λόγια του :

» Τὰ Τάγματα Ἐθνοφυλακῆς θὰ διαλυθοῦν, ὅπως διαλύθηκε ἡ Χωροφυλακή. Γιατί; Προτιμῶ νὰ μὴ σοῦ πῶ τὶς ἀπαίσιες σκέψεις μου.
Νὰ ξέρῃς ὅμως! Ἡ Ἑλλάδα δὲν θὰ μείνῃ αὐτὸ ποὺ ξέραμε. Μηχανισμοὶ ὅπως ἡ Χωροφυλακή, τὰ Τάγματα Ἐθνοφυλακῆς, ὁ Στρατὸς ὁ ἴδιος! Θὰ διαλυθοῦν, θὰ ἀχρηστευθοῦν, ὥστε τίποτε νὰ μὴ μπορέσῃ νὰ ἀντισταθῇ στὰ προμελετημένα…»
«…ὥστε τίποτε νὰ μὴ μπορέσῃ νὰ ἀντισταθῇ στὰ προμελετημένα…»!


 ΜΑΥΡΟΣ ΑΕΤΟΣ
Αυγ. 03, 2018 @ 20:07:55
Μέσα από τον ΠΟΝΟ και τον ΘΥΜΟ…θα θυμηθεί ο κάτοικος της χώρας ποιος πρέπει να είναι…και ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ.!!

Άλλωστε ολόκληρη Ιλιάδα …στον ΘΥΜΟ του Αχιλλέα στηρίχτηκε.
» Μῆνιν (θυμό) ἄειδε, θεά, Πηληϊάδεω Ἀχιλῆος..»

Ο Πάτροκλος δεν ήταν απλά ένας πολύ αγαπητός φίλος…αλλά ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΥ ΞΑΔΕΛΦΟΣ….που πάει να πει ΑΙΜΑ του…..όπως αίμα μας είναι αδέλφια, παιδιά, γυναίκες, συγγενείς…που χάθηκαν και θα χαθούν σε όσα έρθουν.


 Γιάννης 301
Αυγ. 04, 2018 @ 13:27:47
@Παλαιός
Καλά τα λες. Σωστοί όλοι οι διαχωρισμοί που κανείς. Λυπάμαι που αυτό το κείμενο δεν είναι από έναν επίσημο κρατικό φορέα. Ώστε να έχει και πρακτικό μέρος μετά. Να γίνουν ασκήσεις ετοιμότητας για όλο τον πληθυσμό.

Με την σειρά μου θα παραθέσω μερικά συστήματα που βοηθούν σε περιπτώσεις πυρκαγιάς εντός κτηρίων κατά κύριο λόγο.

1) Τα λεγόμενα σπρινγκλερς. Ένα αυτοματο σύστημα το αποτελείται από ένα δίκτυο σωληνώσεων, που έχουν μέσα νερό υπό πίεση. Αυτά οι περισσότεροι θα τα έχετε δει σαν κάτι μικρά ακροφυσια που έχουν μια μικρή γυάλινη αμπουλα. Με ένα κόκκινο υγρό μέσα. Μόλις υπάρξει καπνός, αυτα σπάνε και.ξεκινάνε και ψεκάζουν με νερο τα ακροφυσια που υπάρχουν.

Αν σπάσει ένα μετα σπάνε και τα υπόλοιπα ώστε να προλάβουν την επέκταση της φωτιάς μέσα στο κτήριο. Αυτό συνήθως έχουν μια δική τους δεξαμενή νερού με αντλία υψηλής πίεσης. Μπορεί να είναι ομως και στο δίκτυο του νερού.


2) Ανιχνευτές καπνού άλλα όχι αυτά τα ψεύτικα που πουλάνε 3 και 60. Που συνδέονται με 220 και έχουν και μπαταρία, σε περίπτωση που κοπεί το ρεύμα. Επίσης ειναι συνδεδεμένα σε κεντρικό σύστημα πυροπροστασίας. Το οποίο βαράει συναγερμό για φωτιά.


3) Καταπακτες εξόδου καπνού. Εδω πρόκειται για μια ειδική κατασκευή στην δόμηση του κτηρίου.

Στην οροφή λοιπόν αφήνουμε ένα τετράγωνο, που θα μπει μια ειδικη κατασκευή. Μια πυραμίδα με τέσσερις έδρες. Αυτό σε περίπτωση φωτιάς έχει ανιχνευτή καπνού και ανοίγει με μηχανισμό τις 4 έδρες ώστε να βρει έξοδο διαφυγής ο καπνός κα να μην πεθάνουν από ασφυξία οι άνθρωποι μέσα.

Αυτό υπάρχει στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στην Αθήνα. Το τετραγωνο ειναι 1×1. Φυσικά αυτό δεν μπαίνει αν η οροφή δεν είναι φτιαγμένη από εξ αρχής για ένα τέτοιο σύστημα.


4) Ειδική σήμανση με φώτα που δείχνουν την έξοδο απο το κτήριο. Νομίζω ότι είναι κόκκινου χρώματος. Φυσικά και με αυτονομία σε περίπτωση που κοπεί το ρεύμα.
Όλα αυτά τα συστήματα στηρίζονται στην ΠΡΟΛΗΨΗ. Στην οποία πάσχουμε αγρίως. Μηδενική παιδεία σε αντιμετώπιση καταστροφών. Άστα τι να λέμε τώρα.

Απο έγκυρες πηγές έμαθα οτι αρκετός κόσμος , όταν είδε την φωτιά αντί να σηκωθεί να τρέξει έβγαζε φώτο » σελφι» με την φωτιά πίσω του. Με αποτέλεσμα να μην μπορούν να φύγουν μετά.

Πολύ σωστά αναφέρεις ότι όλοι οι μπούφοι κοιτάνε να ρίξουν τις ευθύνες άλλου , ΠΟΙΟΣ κοπανος τους ψηφίζει αυτούς τόσα χρόνια; ποιός τους δίνει το δικαίωμα να κάνουν ότι κανουν; ΕΜΕΙΣ.

Τι θα γίνει μετά; θα βρουν 2-3 για αποδιοπομπαίους τράγους (βλεπε το σκα το) θα γκρεμίσουν και κανα αυθαίρετο έτσι με τις κάμερες μπροστά. Ώστε να ησυχάσουν τα χαπατα του ελλαδοκαφρισταν οτι κάτι έγινε και όλα καλά μέτα ε;

Σαν το Μάτι υπάρχουν άλλοι 1280 περίπου στην Ελλάδα.
Μην μου πεις θα τα γκρεμίσουν και εκεί τα αυθαίρετα, τις μάντρες;; θα ανοίξουν δρόμους για να πηγαίνει κανείς στην παραλία;

Κατω απο αυτές τις συνθήκες είμαστε άξιοι της αμέτρητης βλακείας και χαζοπονηριας που μας δέρνει αιώνες τώρα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί και ότι 2μέρες μετά, η πυροσβεστική εφοδιάζει τα αυτοκίνητα της με αντλίες για να αντλήσει τα νερά από το Μαρούσι που πνηγηκε μια μπόρα.

Χαρακτηριστικά εμαθα οτι τα αμάξια επιπλέαν σαν παπακια σε μπανιέρα μωρού παιδιού. Καλό;

Αλλάζουμε μυαλά πρώτα εμεις οι ίδιοι και μετά μας φταίνε ολοι οι άλλοι.

Παραθέτω ένα ρητό του παλιού καλού Χάρυ Κλην:

Ο Έλληνας έχει 2 αμάξια στο πεζοδρόμιο πάνω παρκαρισμένα, 2 τηλεοράσεις στο σαλόνι και 2 χιλιάρικα (δραχμές) στην τσέπη για να φάει.

Υγ. Αυτή η χώρα δεν σώζεται με τίποτα ρε μάγκα μου… του ίδιου. Παλαιός
Αυγ. 05, 2018 @ 21:32:42
.
Δείτε μια Ελληνική κατασκευή, που κάποιοι στο γ-ελαδιστάν, μαλακιζόμενοι σφόδρα ως συνήθως, την αγνοούν, ενώ θα έπρεπε να την έχουν ήδη εντάξει στην πυροσβεστική, όπου θα μπορούσε να προσφέρει πάρα πολλά αλλά και με διάφορες τροποποιήσεις να καταστεί εκ των ουκ άνευ στην πυρόσβεση.

Δεν το γνώριζα και μόλις σήμερα το είδα στο :
https://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2018/08/tyfonas-typhoon.html
δείτε και το βίντεο με την παρουσίασή του :


ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

1 σχόλιο:

  1. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΚΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟΥΣ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΩΝ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ: ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΝΤΙΔΟΡΥΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ MASER / ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ,ΠΛΩΤΑ ΚΙ ΕΝΑΕΡΙΑ/ ΓΙΑ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΟΗΓΜΕΝΗ ΦΑΣΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΟΡΥΦΟΡΩΝ CO2 ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΝΑΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ! ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΕ ΠΛΑΝΗΤΗ ΥΠΟ ΕΞΩΓΗΙΝΗ ΚΑΤΟΧΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ" ΛΥΣΕΙΣ ! ΕΑΝ ΟΙ ΕΚΦΥΛΙΣΜΕΝΟΙ ΣΕ ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΒΑΣΗ ΤΩΝ " ΓΡΑΦΩΝ" ΤΩΝ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ