Τρίτη, 7 Αυγούστου 2018

Μετά τη φωτιά, έρχεται Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ, στα καμμένα και ο εφιάλτης των πλημμυρών

Απο τα παραπάνω προκύπτει ότι υπήρχε χρόνος για να εκκενωθεί η περιοχή και αποδείχθηκε ότι η Λ.Μαραθωνος δεν μπορούσε να σταματήσει αυτήν την άνευ προηγουμένου πύρινη λαίλαπα.


 Επρεπε κάθε δήμος να έχει 4 Γεωλογους σε βάρδια όλο τον χρόνο ειδικά τώρα που η Μαραθωνος θα γίνεται ποτάμι τους επόμενους χειμώνες.

 1/3 Η φωτιά έκαιγε σε δευτερόλεπτα τα δέντρα που σημαίνει ότι η θερμοκρασία τοπικά μπορεί να ήταν άνω των 500 βαθμών Κελσίου.

Τα προϊόντα καύσης είναι πολλά αφού μεσολαβεί η θερμότητα.


Α Διοξειδιο του άνθρακα 

Τοξικότητα του CO2 - Επιδράσεις στο νευρικό σύστημα

Η περιεκτικότητα του καθαρού αέρα σε CO2 (κατά μέσο όρο μεταξύ της στάθμης της θάλασσας και μέχρι ύψους περίπου 30 Km) κυμαίνεται από 0,036 % (360 ppm) έως και 0,039% (390 ppm), ανάλογα με την τοποθεσία.


Η παρατεταμένη έκθεση σε μέτριες συγκεντρώσεις μπορεί να προκαλέσει οξέωση και να έχει αρνητικές συνέπειες για το μεταβολισμό του ασβεστίου και του φωσφόρου.

Το διοξείδιο του άνθρακα είναι τοξικό για την καρδιά και προκαλεί αρρυθμίες.

Κύρια συμπτώματα της τοξικότητας του CO2 από την αύξηση της περιεκτικότητάς του στον αέρα.

Η τοξικότητα και οι επιπτώσεις της αυξάνονται με την αύξηση της περιεκτικότητας του αέρα σε CO2:
Σε περιεκτικότητα 1% v/v[6] (γεμάτη αίθουσα με κακό εξαερισμό), το CO2 μπορεί σε παρατεταμένη έκθεση να προκαλέσει υπνηλία.

Σε περιεκτικότητα 2% v/v το CO2 συμπεριφέρεται ως ήπιο ναρκωτικό.

Προκαλεί αυξημένη αρτηριακή πίεση και καρδιακό ρυθμό, και μειώνει την ακοή.

Σε περιεκτικότητα περίπου 5% v/v προκαλεί διέγερση του αναπνευστικού κέντρου, ζάλη, σύγχυση και δυσκολία στην αναπνοή συνοδευόμενη από κεφαλαλγία και δύσπνοια.

Σε περιεκτικότητα 8% v/v προκαλεί κεφαλαλγία, εφίδρωση, παραισθήσεις, τρόμο και απώλεια συνείδησης μετά την έκθεση για πέντε έως δέκα λεπτά.

Το 1984 στη λίμνη Monoun του Καμερούν αναφέρθηκαν 37 θάνατοι που οφείλονταν σε τοπικά πολύ υψηλές συγκεντρώσεις CO2, το οποίο παράχθηκε από την διατάραξη της λίμνης που ήταν κορεσμένη σε CO2.

Το 1986 στη λίμνη Nyos πάλι στο Καμερούν αναφέρθηκαν 1700 θάνατοι από τα ίδια αίτια. Λόγω των κινδύνων για την υγεία που συνδέονται με την έκθεση σε CO2, ο Οργανισμός Επαγγελματικής Ασφάλειας και Υγείας των Η.Π.Α., αναφέρει ότι η μέση έκθεση για υγιείς ενήλικες κατά την οκτάωρη εργασίας δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 5000 ppm (0,5%).

Το μέγιστο επίπεδο ασφάλειας για βρέφη, παιδιά, ηλικιωμένους και άτομα με προβλήματα υγείας είναι σημαντικά μικρότερη. Για βραχυπρόθεσμες (κάτω των δέκα λεπτών) εκθέσεις, το όριο είναι 30000 ppm (3 %).


Αν οι συγκεντρώσεις CO2 υπερβαίνουν το 4% είναι άμεσα επικίνδυνες για την υγεία.

Η προσαρμογή σε αυξημένα ποσοστά CO2 μεταβάλλεται από άνθρωπο σε άνθρωπο.

 Η συνεχής παραμονή σε ατμόσφαιρα με CO2 μπορεί γίνει ανεκτή σε περιεκτικότητες 3 % τουλάχιστον για ένα μήνα και 4 % για πάνω από μια εβδομάδα.

Υποστηρίχθηκε ότι συγκεντρώσεις 2 % θα μπορούσαν να γίνουν ανεκτές σε κλειστούς χώρους (π.χ. υποβρύχια), δεδομένου ότι η προσαρμογή είναι φυσιολογική και αναστρέψιμη. Μάλιστα δεν θα παρατηρηθεί μείωση της απόδοσης στην εργασία ή σε κανονική σωματική δραστηριότητα.

Συγκεντρώσεις CO2 μεταξύ 300 ppm και 2500 ppm, χρησιμοποιούνται ως δείκτες ποιότητας αέρα σε εσωτερικούς χώρους.

Σε κλειστούς χώρους με πολλούς ανθρώπους, συγκεντρώσεις μεγαλύτερες από 1000 ppm θα προκαλέσουν δυσφορία σε ποσοστό πάνω από το 20 % των ανθρώπων.

Σε 2000 ppm, η πλειοψηφία των ανθρώπων, θα αισθανθεί σε σημαντικό βαθμό ενόχληση, και πολλοί θα υποφέρουν από ναυτία και πονοκεφάλους.Β Μονοξειδιο του Ανθρακα

Τοξικότητα Δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα Η δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος θανάσιμης αέριας δηλητηρίασης σε πολλές χώρες[32].

Το μονοξείδιο του άνθρακα είναι άχρωμο, άοσμο και άγευστο, αλλά πολύ τοξικό.

Ενώνεται με την αιμογλοβίνη παράγοντας καρβοξυαιμογλοβίνη, που καταλαμβάνει το χώρο που φυσιολογικά καταλαμβάνει η αιμογλοβίνη, που μεταφέρει οξυγόνο στους ιστούς, ενώ η ίδια (η καρβοξυαιμογλοβίνη) είναι αναποτελεσματική στον ίδιο ρόλο.

Σε σχετικά χαμηλές συγκεντρώσεις, και πιο συγκεκριμένα από τα 667 ppm, αχρηστεύει μέχρι και το 50% της αιμογλοβίνης του ανθρώπινου σώματος, το οποίο μετατρέπει σε καρβοξυαιμογλοβίνη[33]. Ένα επίπεδο της τάξης του 50% καρβοξυαιμογλοβίνης μπορεί να προκαλέσει σπασμούς, κώμα και τελικά το θάνατο.

Στις ΗΠΑ, τα επίπεδα OSHA για μακροχρόνια έκθεση εργασιακού χώρου σε μονοξείδιο του άνθρακα είναι πάνω από 50 ppm[34].

Σε επίπεδο βραχυπρόθεσμης έκθεσης, η απορρόφηση του μονοξειδίου του άνθρακα είναι προσθετική, εφόσον η ημιζωή του είναι περίπου 5 ώρες, σε ανοικτό χώρο (δείτε το κύριο λήμμα για λεπτομέρειες).

Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα, μπορεί να μοιάζουν με άλλους τύπους δηλητηρίασης και λοίμωξης, αλλά περιλαμβάνουν συμπτώματα όπως πονοκέφαλο, ναυτία, εμετό, ζαλάδα, κούραση και ένα αίσθημα αδυναμίας.

Οι οικογένειες που δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα συχνά πιστεύουν ότι είναι θύματα τροφικής δηλητηρίασης.

Τα βρέφη μπορεί να είναι ευερέθιστα και ανόρεκτα.

Τα νευρολογικά σημάδια περιλαμβάνουν σύγχιση, αποπροσανατολισμό, οπτικές διαταραχές, συγκοπή και επιληπτικές κρίσεις[35].

 Κάποιες περιγραφές δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα περιλαμβάνουν ρηνικές αιμορραγίες, και μια ανώμαλη χροιά του αίματος στο χρώμα του βίσυνου[36].

Στις περισσότερες κλινικές διαγνώσεις, αυτά τα σημάδια είναι σπάνια παρατηρητέα[35].

Μια δυσκολία με τη χρησιμότητα του συμπτώματος του βισυνόχρωμου είναι ότι διορθώνει, ή επικαλύπτει, ότι αλλιώς θα ήταν μια άρρωστη εμφάνιση, εφόσον το κύριο αποτέλεσμα της αφαίρεσης αποξυγονομένης αιμογλοβίνης είναι να κάνει ένα πρόσωπο που έχει ασφυξία να φαίνεται πιο φυσιολογικό, ή ένα νεκρό πρόσωπο να φαίνεται πιο ζωντανό, ομοίως με το φαινόμενο των ερυθρών χρωστικών στο ταριχευτικό υγρό.

Το λάθος ή μη φυσιολογικό ερυθρό χρώμα σε έναν ανοξικό και δηλητηριασμένο από μονοξείδιο του άνθρακα ιστό είναι συγγενικό με την εμπορική χρήση του μονοξείδιου του άνθρακα να χρωματίζει στο κρεατί χρώμα.

Το μονοξείδιο του άνθρακα επίσης δηλητηριάζει και άλλα βιολογικά μόρια, εκτός της αιμογλοβίνης, όπως είναι η μυογλοβίνη και η μιτοχονδρική κυτοχρωμική οξειδάση.

Η έκθεση σε μονοξείδιο του άνθρακα μπορεί να προκαλέσει σημαντική βλάβη στην καρδιά και στο κεντρικό νευρικό σύστημα, ιδιαίτερα στην ωχρά σφαίρα[37], συχνά με αποτέλεσμα μακροχρόνιες παθολογικές καταστάσεις. Το μονοξείδιο του άνθρακα μπορεί να έχει σοβαρές δυσμενείς επιπτώσεις στο έμβρυο μιας έγκυας γυναίκας[38].


Γ Αλουμινιο 

Σημείο τήξης 660,32 °C (1.593,48K) Σημείο βρασμού 2.519 °C (2.792,16 K) Σημειο στο Ματι που έλιωσαν οι ζάντες αλουμινίου του αυτοκινήτου.

Δειγμα της θερμοκρασίας που επικρατούσε στην περιοχή.


 Δ Αμιαντος 

 Tοξικότητα Ανθρώπινος πνεύμονας προσβεβλημένος με ίνες αμιάντου

Οι βλαπτικές επιδράσεις του αμίαντου έχουν διαπιστωθεί τουλάχιστον από τη δεκαετία του 1920, οπότε ο Βρετανός παθολόγος Dr. Cooke εξέτασε εργάτες που εκθέτονταν σε περιβάλλον σκόνης αμίαντου και ονόμασε την παρατηρούμενη ασθένεια του πνεύμονα "ασβέστωσις".

Σήμερα ο αμίαντος θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες καρκινογένεσης (κυρίως μεσοθηλίωμα και καρκίνος του πνεύμονα), στην περίπτωση που οι ίνες του εισχωρήσουν στον ανθρώπινο οργανισμό. Η διαπιστωμένη, πλέον, ενοχοποίηση του για καρκινογένεση έχει οδηγήσει πολλές χώρες στη λήψη αυστηρών μέτρων για τον περιορισμό της χρήσης του και τη σταδιακή πλήρη απαγόρευσή του.

Στην Ελλάδα η νομοθεσία θέσπιζε ένα αρκετά αυστηρό πλαίσιο για την χρήση του αμίαντου (ΠΔ 70α/1988, ΠΔ 175/97), ενώ πλέον σε εφαρμογή των ευρωπαϊκών οδηγιών 1999/77/ΕΚ και 2003/18/ΕΚ απαγορεύεται η εξόρυξη και χρήση του.

Η διαχείριση του αμίαντου σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και με γνώμονα την προστασία του προσωπικού που μπορεί (εσκεμμένα ή όχι) να έρθει σε επαφή μαζί του, προϋποθέτει την αναγνώρισή του.

Αυτό δεν είναι πάντα εύκολο δεδομένου ότι μοιάζει μακροσκοπικά με αρκετά άλλα υλικά τα οποία όμως είναι αβλαβή.

Για το λόγο αυτό απαιτούνται ειδικές εργαστηριακές αναλύσεις.


Ε Μολυβδος 


 Σημείο τήξης 600.61 K, 327.46 °C, 621.43 °F

Σημείο βρασμού 2022 K, 1749 °C, 3180 °F

Ο μόλυβδος εφόσον εκτεθεί στην φύση και έρθει σε επαφή με τον άνθρωπο, μπορεί να προκαλέσει βλάβες σε νεφρά, συκώτι, αίμα, δερματίτιδες / αλλεργίες, βλάβη σε πνεύμονες / μόνιμα αναπνευστικά προβλήματα και καρκινογενέσεις.

Γι' αυτό τα υλικά τα οποία περιέχουν μόλυβδο, όπως οι ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, επιβάλλεται να ανακυκλώνονται.

Όταν κόβεται έχει κυανόλευκο χρώμα, αλλά εξασθενεί σε γκρι όταν βρίσκεται στον αέρα και σε γυαλιστερό ασημί όταν βρίσκεται σε υγρό.

Ο μόλυβδος εξάγεται από το γαληνίτη.

Χρησιμοποιείται σε μονώσεις, στις μπαταρίες αυτoκινήτων, στον ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό και σε διάφορα κράματα.

Θεωρείται αξιόλογο προστατευτικό απέναντι στη ραδιενέργεια.

Λόγω της ανθεκτικότητάς του στη διάβρωση, χρησιμοποιείται εκτενώς στην οικοδόμηση κτιρίων. Ο μόλυβδος ήταν γνωστός από την αρχαιότητα.

Αυτα είναι από την https://el.wikipedia.org
 Απο τα παραπάνω προκύπτει ότι πρέπει άμεσα να εκκενωθεί ο χώρος να μην καταναλώνετε νερό έως ότου βγουν οι εξετάσεις ασφαλείς γιατί πιθανά θα περιέχει και αμίαντο και μόλυβδο η παράγωγα τους.

Πρεπει άμεσα όλοι όσοι ενεπλάκησαν την συγκεκριμένη ημέρα να απευθυνθούν σε μέτρηση στο αίμα τους για τα ποσοστά διοξειδίου και μονοξειδίου του Ανθρακα και εφόσον η περιοχή χρίζει εξέτασης αμιάντου και μολύβδου πρέπει άμεσα να εκκενωθούν όλοι οι χώροι μέχρι με τις επαναλαμβανόμενες μετρήσεις να είναι ασφαλείς η περιοχή για να ξανά οικοδομηθεί και να κατοικηθεί με ασφάλεια.

Πρεπει άμεσα να σταματήσετε το μαγείρεμα στον Ναυτικο όμιλο γιατί πιθανά ταΐζετε καρκίνο (Εφοσον υπάρχουν ικανά ποσοστά επικινδυνότητας αμιάντου και μολύβδου στον αέρα). 

 Αμεσα να δημιουργηθούν βάσεις δεδομένων για την πλήρη καταγραφή όλων όσων βρέθηκαν στον χώρο και τήρηση της βάσης για 15 έτη ώστε μια φορά τον χρόνο να γίνονται προληπτικές εξετάσεις και σύσταση ιατρικού κέντρου ώστε να παρακολουθείτε η υγεία των κατοίκων.

Να δημιουργηθεί δεύτερη βάση δεδομένων με τους νέους κατοίκους που θα έρθουν στο μέλλον ώστε μέσα από την υγεία τους να εντοπιστεί πιθανό πρόβλημα που δεν εντοπίστηκε από την πρώτη βάση.

Πολλα από τα σπίτια που δεν κάηκαν πρέπει να παρθούν δείγματα και αν εντοπιστεί αμίαντος και μόλυβδος με τριπλές εξετάσεις τότε πρέπει άμεσα να εκκενωθεί ο χώρος και ότι προβλέπει ο νόμος.

Το αλουμίνιο που έλιωσε είναι δείκτης και αν έχει μικροσκοπικές φουσκάλες σημάδι εγκλωβισμού οξυγόνου τότε έφτασε στο σημείο βρασμού οπότε μιλάμε για 2500 βαθμούς οπότε και ο μόλυβδος έβρασε που σημαίνει ότι άμεσα πρέπει να εκκενώσετε την περιοχή και προμηθευτείτε μάσκες και εμφιαλωμένα νερά και μείνετε εκεί που θα σας υποδείξουν μακριά από την περιοχή.

Την φωτογραφία που εμφάνισε το αστεροσκοπείο δείχνει μακροσκοπικά ότι το Μάτι ακόμη και σήμερα οι κάτοικοι του είναι σε κίνδυνο.

 Πρεπει άμεσα να φτιαχτεί πρόγραμμα ώστε ο ΟΤΕ να σας ειδοποιεί με ένα ηχητικό σήμα είτε στο κινητό είτε στο σπίτι σε ένα υπολογιστή. Απο τα στοιχεία που συνέλεξα 23072018 16:47 Νεος Βουζας.

Μαύρισε ο ουρανός και εδώ στο Νέο Βουτζά 23.07.2018

 17:35 H φωτιά πλησιάζει το Λύρειο από τη πίσω πλευρά σηκώθηκαν ένα αεροπλάνο και ένα ελικόπτερο ελπίζω να βρέξει αλλιώς δεν μας βλέπω καλά ....

 Απο τα παραπάνω προκύπτει ότι υπήρχε χρόνος για να εκκενωθεί η περιοχή και αποδείχθηκε ότι η Λ.Μαραθωνος δεν μπορούσε να σταματήσει αυτήν την άνευ προηγουμένου πύρινη λαίλαπα.

Συλλυπητήρια αυτό το κείμενο είναι το λιγότερο εις μνήμη τους

 Επρεπε κάθε δήμος να έχει 4 Γεωλογους σε βάρδια όλο τον χρόνο ειδικά τώρα που η Μαραθωνος θα γίνεται ποτάμι τους επόμενους χειμώνες.


 Γεωλογος ΑΜΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ