Τρίτη, 7 Αυγούστου 2018

Γιατί ο Τσιρώνης συγκρίνει το Μάτι με την 11η Σεπτέμβρη;Ωστόσο το ακραίο σημείο του ήταν να συγκρίνει την τραγωδία στο Μάτι με την πτώση των δίδυμων πύργων λέγοντας, «θέλω να αναφέρω ένα άλλο τραγικό περιστατικό για να αποφορτίσουμε την κατάσταση, να μην μιλήσουμε για την Ελλάδα. 

Όταν έπεσαν οι δίδυμοι πύργοι και χάθηκαν μερικές χιλιάδας άνθρωποι, κανείς δεν μπορεί να πει ότι όλα ήταν καλά καμωμένα. Από την άλλη μεριά βέβαια το να παραιτηθεί ένας αξιωματικός από μια θέση ευθύνης. δεν σημαίνει, ότι είναι φταίχτης, επειδή εκείνη την στιγμή βρέθηκε στο τιμόνι».

ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ "ΑΝΕΥΘΥΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ";;;
ΤΟΣΟ ΚΑΚΟ ΚΑΝΕΙ Η ... ΚΑΝΝΑΒΗ;;;
 
Τσιρώνη,  αν την λέξη ΕΥΘΥΝΗ, δεν την έμαθες μέχρι τώρα, δεν πρόκειται ποτέ να την μάθεις... γι αυτό και είσαι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ  ΚΑΙ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.


Καλλιόπη Σουφλή
Αποτέλεσμα εικόνας για γιαννησ τσιρωνης φωτογραφίες

Δεν μιλούσε, δεν μιλούσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης, και τελικά μίλησε. Και... μας άφησε άφωνους και με πολλές απορίες...

«Το ότι αναλαμβάνει κάποιος την ευθύνη, δεν σημαίνει ότι είναι και φταίχτης», σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης.


Ο μέχρι στιγμής εξαφανισμένος αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, μετά από δεκατέσσερις ημέρες από την τραγωδία στο Μάτι, στις πρώτες του δηλώσεις, και στην προσπάθεια του να καλύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης και των στελεχών της, καταρχάς δήλωσε (έναντι συγνώμης) ότι «δεν σημαίνει ότι όποιος αναλαμβάνει την ευθύνη φταίει για ότι συμβαίνει».


Μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε, «δεν μπορούμε να λέμε ότι όλα έγιναν καλά καμωμένα, όταν υπάρχει έστω και ένας νεκρός».


Ωστόσο το ακραίο σημείο του ήταν να συγκρίνει την τραγωδία στο Μάτι με την πτώση των δίδυμων πύργων λέγοντας, «θέλω να αναφέρω ένα άλλο τραγικό περιστατικό για να αποφορτίσουμε την κατάσταση, να μην μιλήσουμε για την Ελλάδα. 

Όταν έπεσαν οι δίδυμοι πύργοι και χάθηκαν μερικές χιλιάδας άνθρωποι, κανείς δεν μπορεί να πει ότι όλα ήταν καλά καμωμένα. Από την άλλη μεριά βέβαια το να παραιτηθεί ένας αξιωματικός από μια θέση ευθύνης. δεν σημαίνει, ότι είναι φταίχτης, επειδή εκείνη την στιγμή βρέθηκε στο τιμόνι».


Κι εδώ μπερδευόμαστε. 

Το μεν Μάτι ήταν όντως ’τραγωδία’, η δε 11η Σεπτέμβρη έχει δυο κατηγοριοποιήσεις. 
Η μια, η επίσημη, την χαρακτηρίζει ως ’τρομοκρατική ενέργεια’. 
Και ως γνωστόν, αυτή η κατηγορία, δεν ανήκει στις ’τραγωδίες’, οι οποίες προέρχονται από ανθρώπινα λάθη και πάθη.
«Ἔστιν οὖν τραγωδία μίμησις πράξεως σπουδαίας καὶ τελείας, μέγεθος ἐχούσης, ἡδυσμένῳ λόγῳ, χωρὶς ἑκάστῳ τῶν εἰδὼν ἐν τοῖς μορίοις, δρώντων καὶ οὐ δι’ ἀπαγγελίας, δι’ ἐλέου καὶ φόβου περαίνουσα τὴν τῶν τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν».
Από την άλλη, υπάρχει και η «συνωμοσιολογική» κατηγοριοποίηση που θέλει την 11η Σεπτέμβρη να είναι όχι τρομοκρατική επίθεση, αλλά «έργο εκ των έσω». 

Ο λόγος δεν ήταν γιατί υπήρχε κάποια συγκεκριμένη βεντέτα με όσους υπήρχαν εκείνη τη στιγμή στους Πύργους, αλλά γιατί το δραματικό αυτό γεγονός ήταν η αφορμή για την επιβολή νέων αυστηρών νόμων ασφάλειας σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Αυτός υποτίθεται ήταν ο σκοπός που εξυπηρετούσε, κι επειδή η αφορμή τελικά εξυπηρέτησε τον σκοπό έμπρακτα και όχι «συνωμοσιολογικά», αλλά και για πολλούς άλλους λόγους, η δεύτερη αυτή κατηγοριοποίηση παίζει σε πολλές συνειδήσεις μεγάλης μερίδας του Αμερικάνικου λαού και όχι μόνο.

Που κολλάει η σύγκριση της τραγωδίας στο Μάτι με μια τρομοκρατία ή συνωμοσία; Ασκήσεις για πυρκαγιές στην περιοχή είχαν γίνει, είτε για όσες θα ξεσπούσαν από λάθος είτε ακόμα κι από εμπρησμό.

Αν η τραγωδία στο Μάτι ήταν τρομοκρατική ενέργεια ή συνωμοσία «εκ των έξω», κι αυτό λεγόταν ξεκάθαρα από την κυβέρνηση και με αποδείξεις, υπήρχε ποτέ περίπτωση να τα βάλει κανείς με την ανικανότητα της κυβέρνησης και να της ασκήσει κριτική; 

Το αντίθετο. 

Όλοι -ανεξαρτήτων πολιτικών πεποιθήσεων- θα την στήριζαν έναντι ενός εθνικού εχθρού.

Οπότε εξακολουθούμε να μην κατανοούμε την σύγκριση και να μην βλέπουμε κοινά σημεία, εκτός... από έναν «εξυπηρετούμενο σκοπό»:

 Οι φονικές φωτιές έγιναν η αφορμή να ακούμε 247 από ραδιόφωνα, κανάλια και τύπο, ότι για αυτές φταίει η «Κλιματική Αλλαγή».

Γι’ αυτό κάνει τέτοιες συγκρίσεις ο Τσιρώνης; 
Περίεργα πράγματα ακούγονται από τον κο Κάνναβη...Πηγήhttp://igata.gr/2018/08/06/%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%84%ce%af-%ce%bf-%cf%84%cf%83%ce%b9%cf%81%cf%8e%ce%bd%ce%b7%cf%82-%cf%83%cf%85%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%af%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%ce%bc%ce%ac%cf%84%ce%b9-%ce%bc%ce%b5-%cf%84/

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

2 σχόλια:

 1. Η αντιδραση τους μου λεει οτι φοβουνται πολυ...

  Ισως την φυλακη ?
  Ισως οτι θα χασουν την χλυδατη και παντοδύναμη εξουσια ?
  Μάλλον και τα δυο.

  Φοβούνται πολύ !
  Δεν περιμεναν αυτα τα ασημαντα φουσκωμενα βατραχια να τους ερθουν τα πανω, κατω...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τα ενδεχόμενα είναι τα εξης. Η είναι μεγάλος μακάκας, η είχε τραβήξει γερή τζούρα πριν την εκπομπή, η και τα δύο μαζί. Αλλοιώς δεν θα μπέρδευε την βούρτσα με την ψύκτρα!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ