Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018

Είναι πολλά τα τάματα της Τήνου για να τα χάσει ο Μητροπολίτης Δωρόθεος
[Το Συμβούλιο της Επικρατείας μεγαλούργησε για μια ακόμη φορά]


Όταν η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι υπουργοί κάνουν το κορόιδο και κανείς δεν ασχολείται με τις δημόσιες καταγγελίες εναντίον του σεπτού μητροπολίτου, αυτές οι αποφάσεις είναι αναμενόμενες.

Μία επισήμανση των ιλλουμινάτι Ροΐδη & Λασκαράτου Εμμονές
   Πανηγυρίζει ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος, καθώς η Διοικούσα Επιτροπή του Πανελλήνιου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελίστριας Τήνου δικαιώθηκε κι έτσι δεν τίθεται εν ισχύ η τροπολογία που ψηφίσθηκε στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία έληγε η θητεία της στις 30 Ιουνίου 2018. 

Το Α’ Τμήμα Διακοπών του Συμβουλίου της Επικρατείας διέταξε, για λόγους δημοσίου συμφέροντος καθώς βρισκόμαστε σε τουριστική περίοδο, να συνεχίσει η σημερινή διοίκηση να ασκεί τα καθήκοντά της μέχρι να εκδοθεί η απόφαση περί της εκκρεμούς αιτήσεως αναστολής. 

Να θυμίζουμε εδώ τις αποκαλύψεις του eReportaz για τις δραστηριότητες του Μητροπολίτη Δωρόθεου σε μία υπόθεση που βρίσκεται διαρκώς στο προσκήνιο…


Κατά του νόμου στράφηκαν ο Μητροπολίτης Σύρου και Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελίστριας Τήνου κ. Δωρόθεος και ακόμη τέσσερα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής, οι οποίοι κατέθεσαν αίτηση στο ΣτΕ για την αναστολή εκτέλεσης, χορήγηση προσωρινής διαταγής και τη λήψη των κατάλληλων ασφαλιστικών μέτρων. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι αιτούντες υποστήριξαν ότι η προσβαλλόμενη πράξη, δηλαδή η παύση των καθηκόντων τους που επέβαλλε η συγκεκριμένη τροπολογία, προκαλούσε ανεπανόρθωτη βλάβη τόσο στους ίδιους όσο και στη λειτουργία του Ιερού Ιδρύματος.

Οι αιτούντες υποστήριξαν στο σκεπτικό τους ότι η συγκεκριμένη νομοθετική παρέμβαση είναι αντισυνταγματική, καθώς αντίκειται στο ατομικό δικαίωμα της θρησκευτικής ελευθερίας, με το οποίο συνδέεται άρρηκτα ο θρησκευτικός χαρακτήρας του Ιδρύματος, αλλά και όσον αφορά τις συνταγματικές αρχές της συνέχειας των δημοσίων υπηρεσιών. 

Αν επιτρεπόταν στην κρατική εξουσία να παύει οποιαδήποτε μη αρεστή διοίκηση χωρίς να συντρέχουν λόγοι δημοσίου συμφέροντος, αυτό θα οδηγούσε στην κατάλυση της προστασίας από αυθαίρετες κρατικές παρεμβάσεις, επεσήμαναν χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίμαχη τροπολογία προωθήθηκε από τους βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ με συνοδοιπόρο τους τον βουλευτή Ποταμιού κ. Σπ. Δανέλλη, σε μη σχετικό νομοσχέδιο που τελικώς ψηφίσθηκε.

Ακόμη οι αιτούντες υποστήριξαν ότι η ξαφνική και πρόωρη λήξη της (τριετούς) θητείας τους – σε λιγότερο από ένα χρόνο από την ανάληψη των καθηκόντων τους – θα δημιουργούσε την πεπλανημένη εντύπωση στην τοπική κοινή γνώμη ότι υπέπεσαν σε σφάλματα που οδήγησαν στον “αποκεφαλισμό” τους. 

Σύμφωνα μάλιστα με την τροπολογία, η νέα Διοίκηση θα αναλάμβανε τα καθήκοντά της στις 30 Οκτωβρίου 2018.

Οι εισηγητές “αμέλησαν” ότι το Ιερό Ίδρυμα δεν μπορεί να μείνει “ακέφαλο” επί τέσσερις μήνες και ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο, όταν καλείται να λάβει σημαντικές αποφάσεις για να υποδεχθεί χιλιάδες προσκυνητές στην Τήνο για την εορτή του Οράματος της Οσίας Πελαγίας (23 Ιουλίου) και της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (15 Αυγούστου).

Πάντως το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε το αίτημα προσωρινής διαταγής όσον αφορά τη διεξαγωγή αρχαιρεσιών για την ανάδειξη της νέας Διοικούσας Επιτροπής του Ιδρύματος, κάτι που σημαίνει ότι οι αρχαιρεσίες θα γίνουν κανονικά στις 22 Ιουλίου 2018.

πηγή: ereportaz.grΠηγή

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

3 σχόλια:

 1. Χριστιανοκομμουνιστής14 Ιουλίου 2018 - 8:18 π.μ.

  Όλα για τα φράγκα γίνονται. Η ελληνορθόδοξη "εκκλησία" σήμερα δεν έχει καμία διαφορά από τους Φαρισαίους 2000 χρόνια πριν. Είναι άκαρπη συκιά, ακριβώς όπως και οι Φαρισαίοι. Αντάλλαξαν τις διδαχές του Κυρίου με διδαχές ανθρώπων και δε παράγουν κανένα πνευματικό έργο παρά μόνο ειδωλολατρεία και αμαρτία. Για του λόγου το αληθές απλά κοιτάξτε γύρω σας και δείτε τη κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας. Πιστεύετε πως αν η ορθόδοξη εκκλησία είχε πραγματικό έργο θα είχαμε φτάσει εδώ; Που είναι οι καρποί της;

  Πλέον η ελληνική εκκλησία είναι απλά μια ΜΚΟ που παίρνει εισφορές από πιστούς για να κάνεις συσσίτια. Όταν τους ρωτάς ποιό είναι το έργο τους, σου λένε "μα κάνουμε φιλανθρωπίες (με τα λεφτά των άλλων)". Μόνο που ο Κύριος δε τους είπε να κάνουν μόνο φιλανθρωπίες, άλλα τους είπε ο Κύριος αλλά αυτοί κάνουν το κινέζο. Που είναι το κήρυγμα του Ευαγγελίου στους απίστους; Που είναι η κριτική στην αμαρτία; Που είναι οι πνευματικοί καρποί;

  Αφήστε δε την ειδωλολατρεία στην Εκκλησία... Οι άνθρωποι αντί να προσκυνάνε και να λατρεύουνε το Δημιουργό Πατέρα μας, λατρεύουνε εικονίσματα, κομμάτια κρέας από πτώματα, και λοιπά "κειμήλια" άνευ αξίας. Λατρεύουνε ως "αγίους" ανθρώπους όταν ο ίδιος ο Κύριος στο Ευαγγέλιο είπε πως κανείς δεν είναι Άγιος παρά μόνο ο Θεός. Τους βλέπεις να προσεύχονται σε νεκρούς ανθρώπους αντί να προσεύχονται στο Κύριο. Να κάνουν "τάματα" σε νεκρούς ανθρώπους αντί να προσεύχονται στο Κύριο. Και χαίρεται ο πονηρός με όλα αυτά, γιατί σας έχει ήδη αποπλανήσει κι εσείς νομίζετε πως κάνετε το σωστό...

  Σαπίλα και πάλι σαπίλα. Ελάχιστοι είναι οι πραγματικοί Χριστιανοί. Ας προσευχηθούμε να πληθύνουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητέ φίλε η πίστη η Ορθόδοξη πέρασε πολλές φουρτούνες.Εξαιτιας κάποιων ανάξιων δεν θα γίνουμε γιαχωβαδες.Μήπως οι γιωχωβαδες και οι άλλες αιρέσεις είναι καλόπαιδα;;Ε;Μπορείς να το ισχυριστείς;Δε νομίζω.Η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει και άξιους Ιερείς να την καθοδηγήσουν.Γιατι δεν κάνετε αναφορά σε έργο τέτοιων ιερέων;

   Για την κατάσταση της Ελληνικής κοινωνίας δεν έχει ευθύνη μόνο η Εκκλησία.Εχει ένα μέρος ευθύνης,όμως ο λαός έχει την δική του ευθύνη.Η Εκκλησία διδάσκει,ο λαός τηρεί;Όχι,οποτε έχει ευθύνη κι αυτός.Δε γίνεται με μαγικά η καλυτερη κοινωνία.

   Η Εκκλησία συντηρεί με τα λεφτά των πιστών 500 ιδρυματα.Ειναι λίγο αυτό;Ακόμη και τα συσσίτια.

   Όσο για την τις εικόνες,αφήστε αυτά τα γιαχουβαδικα χαζά που πλέον δεν πιάνουν.Δεν λατρεύει κανείς εικονίσματα.Αποδιδεται τιμή στο εικονιζόμενο πρόσωπο όταν είναι Άγιος ή η Θεοτόκος και λατρεία στο πρόσωπο του Χριστού όταν εικονίζεται ο Χριστός.

   Όσο για τα περί Αγιότητας στην Αγιά γραφή τι γράφει;Γράφει Άγιοι γίνεστε,ότι εγώ Άγιος ειμί.Οποτε ο Άγιος Θεός μας καλεί στην Αγιότητα όλους.

   Διαγραφή
 2. ....toχρυσαφι σε '''φτιαχνει''' την προσωπικοτητα σου ....μια ζωη ασιατισμος , υποκρισια , μαφια , και Ξερξηκισμος .....δυο χιλιαδες χρονια τωρα....

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ