Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018

Όταν ο Μακάριος, μιλούσε στον ΟΗΕ και ζητούσε την ... επέμβαση στων Τούρκων στην Κύπρο!
 «όπως έδειχναν να εξελίσσονται τα πράγματα, θεωρούσα τον τουρκικό κίνδυνο πιο ασήμαντο από τον ελληνικό. 

Και, όπως αποδείχθηκε, οι φόβοι μου ήσαν δικαιολογημένοι».  

Και… «δικαιώθηκε» πέντε ημέρες μετά.

Σαν σήμερα ο Μακάριος μίλησε στον ΟΗΕ ως ΑΚΕΛ και φίλος του Ετζεβίτ και ζήτησε την επέμβαση των Τούρκων 

 

 

 

 

 

Κοινή η μοίρα των ελλήνων και των Κυπρίων αδελφών μας... 

Μια τραγωδία και προδότες οι κυβερνήτες τους.

 

Καλλιόπη Σουφλή 


                    Scripta Manent

Σαν σήμερα το 1974 εμφανίστηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ο Μακάριος ως πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αφού προηγουμένως είχε περάσει από το Λονδίνο.


Στις 16 Ιουλίου, ο Μακάριος πέταξε με βρετανικό αεροπλάνο στη Μάλτα και από εκεί στο Λονδίνο. 

Την επομένη, 17 Ιουλίου, συνοδευόμενος από τον τότε Υπατο Αρμοστή της Κύπρου στο Λονδίνο κ. Κώστα Ασσιώτη, έγινε δεκτός από τον Βρετανό πρωθυπουργό Χάρολντ Γουίλσον και τον υπουργό Εξωτερικών Τζέιμς Κάλαχαν. 


Και οι δύο, τον διαβεβαίωσαν ότι η Μεγάλη Βρετανία εξακολουθούσε να τον αναγνωρίζει ως τον νόμιμο πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 


Ο Μακάριος συμφώνησε με τη βρετανική κυβέρνηση το τι θα έλεγε στο Συμβούλιο Ασφαλείας, και την βοήθησε να ανάψει το πράσινο φως στον Ετζεβίτ για να εισβάλει.

  Το «Κλού» της ομιλίας του στο Συμβούλιο Ασφαλείας ήταν η ψευδής αναφορά στους κινδύνους για τους Τουρκοκυπρίους που απετέλεσε την πρόσκληση προς τον Αττίλα.


 « Όπως ανέφερα ήδη, τα γεγονότα της Κύπρου δεν αποτελούν εσωτερική υπόθεση των Ελληνοκυπρίων. Αφορούν και επηρεάζουν και τους Τουρκοκυπρίους. Το πραξικόπημα της ελληνικής χούντας αποτελεί εισβολή, και οι συνέπειές του πλήττουν ολόκληρο τον κυπριακό λαό, Έλληνες και Τούρκους», είπε ο Μακάριος.

Κάθε καλόπιστος ιστορικός πρέπει να αναρωτηθεί αν αυτές οι αναφορές στους τουρκοκυπρίους ήταν αναγκαίες.
Μετά τη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο ο Γουίλσον και ο Κάλαχαν, δέχθηκαν τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπουλέντ Ετζεβίτ, ο οποίος πρότεινε κοινή επέμβαση Τουρκίας και Μεγάλης Βρετανίας ως εγγυητριών δυνάμεων. Οι Βρετανοί απόρριψαν την πρόταση αλλά του άφησαν την πόρτα ανοιχτή για την τουρκική απόβαση.
Εμείς, βγάζουμε τα συκώτια μας από τότε, για να εξηγούμε τα αμερικανικά και βρετανικά σχέδια για το νησί, και να τονίζουμε ότι το πραξικόπημα και η εισβολή του Αττίλα ήταν μια «χορογραφία» των αμερικανικών και βρετανικών μυστικών υπηρεσιών.
 

Όμως ο «Εθνάρχης» Μακάριος στην Νέα Υόρκη δεν είπε ούτε λέξη.
 

Στο Συμβούλιο Ασφαλείας εκφώνησε το σενάριο της «ελληνικής εισβολής» , των πρακτόρων του Αβράκωτου, που του το είχαν γράψει το Λονδίνο και η Cia. 
 
Ο Μακάριος που ζητούσε από τις άλλες δυο εγγυήτριες δυνάμεις την Αγγλία και την Τουρκία, την αποκατάσταση της δικής του νομιμότητας, είπε ότι «το στρατιωτικό καθεστώς της Ελλάδας παραβίασε κατάφωρα την ανεξαρτησία και την κυριαρχία της Δημοκρατίας της Κύπρου και με το πραξικόπημα, που οργάνωσε το στρατιωτικό καθεστώς της Ελλάδας και το υλοποίησαν οι Έλληνες αξιωματικοί, που υπηρετούσαν και διοικούσαν την κυπριακή εθνοφρουρά, η ελληνική χούντα επεξέτεινε τη δικτατορία στο κυπριακό έδαφος», και ακόμα τόνισε: 
  «Δεν υπήρξε επανάσταση στην Κύπρο, που θα μπορούσε να θεωρηθεί εσωτερική υπόθεση. 

Υπήρξε εισβολή, που παραβίασε την ανεξαρτησία και την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας. 


Και η εισβολή συνεχίζεται, και θα συνεχίζεται όσο θα υπάρχουν Έλληνες αξιωματικοί στην Κύπρο. 

Οι συνέπειες της εισβολής αυτής θα είναι καταλυτικές για την Κύπρο, εάν δεν επανέλθουμε στη συνταγματική ομαλότητα και εάν δεν αποκατασταθούν οι δημοκρατικές ελευθερίες».
Ούτε ΝΑΤΟ, ούτε Cia. Σκέτη Ελλάδα, Η μάλλον ….Χούντα των Αθηνών.
Ο Μακάριος, μίλησε για «ελληνική εισβολή», με στόχο την Ένωση και έριξε πλήρως την ευθύνη για το αδιέξοδο των τότε διακοινοτικών συνομιλιών στην Χούντα. 

Συγκεκριμένα σε συνεννόηση με το Λονδίνο είπε:
«Επί μακρό χρονικό διάστημα διεξήχθησαν συνομιλίες μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, με σκοπό την εξεύρεση ειρηνικής λύσης για το Κυπριακό. Ο αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα και δύο συνταγματολόγοι από την Ελλάδα και την Τουρκία παρακολούθησαν τις συνομιλίες αυτές. 

Δεν μπορούμε να πούμε, ότι μέχρι σήμερα σημειώθηκε ικανοποιητική πρόοδος στις συνομιλίες. Πώς μπορούσε, όμως, να υπάρξει πρόοδος, όταν η πολιτική της Αθήνας για την Κύπρο ήταν διπρόσωπη; 

Όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη είχαν συμφωνήσει, πως οι συνομιλίες διεξήγοντο με βάση την ανεξαρτησία. Το καθεστώς των Αθηνών συμφώνησε σ' αυτό, και επανειλημμένα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών δήλωσε, ότι η θέση της Ελλάδας στο ζήτημα είναι σαφής. 

Αν αυτό ήταν αλήθεια, γιατί τότε το στρατιωτικό καθεστώς της Ελλάδας δημιούργησε και υποστήριξε την τρομοκρατική οργάνωση "ΕΟΚΑ Β", που είχε στόχο την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα και της οποίας τα μέλη αυτοαποκαλούντο «Ενωτικοί»; 
Και πέντε ημέρες μετά, επενέβη ο Αττίλας για να αποτρέψει την… Ένωση. Πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι τότε, στις 19 Ιουλίου 1974 ο «Ακελίστας» και άνθρωπος των Άγγλων Μακάριος, είπε στα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας τα εξής: 

 «όπως έδειχναν να εξελίσσονται τα πράγματα, θεωρούσα τον τουρκικό κίνδυνο πιο ασήμαντο από τον ελληνικό. 

Και, όπως αποδείχθηκε, οι φόβοι μου ήσαν δικαιολογημένοι».  

Και… «δικαιώθηκε» πέντε ημέρες μετά.

 

Ο Μακάριος δικαιολόγησε την απομάκρυνση του από την Κύπρο ως εξής: «….θα ήθελα να προσθέσω, ότι τη δεύτερη ημέρα της ένοπλης επίθεσης τα τεθωρακισμένα κατευθύνθηκαν προς την Πάφο, ενώ ταυτόχρονα ένα μικρό πολεμικό πλοίο της εθνοφρουράς άρχισε να βομβαρδίζει τη μητρόπολη της Πάφου, όπου έμενα. 

Υπ' αυτές τις συνθήκες, θεώρησα φρονιμότερο να εγκαταλείψω την Κύπρο, παρά να πέσω στα χέρια της ελληνικής χούντας. 

Είμαι ευγνώμων στη βρετανική κυβέρνηση, που μού χορήγησε ελικόπτερο, το οποίο με μετέφερε από την Πάφο στις βρετανικές βάσεις, και αεροπλάνο από τις βάσεις στο Λονδίνο, μέσω Μάλτας. 

Είμαι επίσης ευγνώμων στον ειδικό αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα και στο διοικητή των ειδικών ειρηνευτικών δυνάμεων του Ο.Η.Ε. στην Κύπρο, για το ενδιαφέρον που έδειξαν για την ασφάλειά μου.
 


Η παρουσία μου στην αίθουσα αυτή κατέστη δυνατή χάρις στη βοήθεια της βρεττανικής κυβέρνησης και των εκπροσώπων του Γενικού Γραμματέα, δρος Βαλντχάιμ. 

Το ενδιαφέρον τους για το άτομό μου, και για την κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Κύπρος, με συγκινεί ως τα μύχια της ψυχής μου».
Ο Μακάριος όφειλε να παραμείνει  στην Πάφο και να ζητήσει την προστασία του από την εγγυήτρια δύναμη τη Μεγάλη Βρετανία και τον ΟΗΕ και όχι να το βάλει στα πόδια. 

Εάν έμενε το σχέδιο Κίσινγκερ θα πήγαινε στον διάολο.

 

Όλα τα γεγονότα της 19ης Ιουλίου θα τα διαβάσετε εδώ http://ta-mavra-nea.blogspot.com/2018/07/19.html
Πηγή

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

7 σχόλια:

 1. Διοτι οι Ελληνικες κυβερνησεις παντα ειναι προδοτικες , ειναι εβραομασονοσιωνιστες καθαρματα !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τί τα θελε και έφυγε; Ο λαός έμεινε και πολέμησε τους πραξικοπηματίες, έγινε αδελφοκτόνος πόλεμος και ο ηγέτης μας μπήκε μέσα στο αεροπλάνο και έφυγε. Αυτός γλύτωσε. Η πατρίδα προδομένη και λαβωμένη κλήθηκε να στείλει τα παιδιά της να πολεμήσουν τον τούρκο εισβολέα. Αν έμενε ως εκλελεγμένος ηγέτης δεν θα είχαν δικαίωμα οι τούρκοι να κάνουν απόβαση. Βρήκαν πάτημα και έγινε η εισβολή. Τί πήγε στα Ηνωμένα ΄Εθνη και τα έκαμε θάλασσα; Αυτός καλά την είχε. Εμείς ζήσαμε την εισβολή και την κατοχή, φύγαμε άρον άρον από τα σπίτια και τες περιουσίες μας, για εβδομάδες ψάχναμε τα αδέλφια μας, τους συγγενείς μας και δεν είχαμε νέα τους, ζούσαμε κάτω από δένδρα και ήταν τυχερός όποιος του έδινεν η κυβέρνηση έναν αντίσκηνο. Πρώτα έδινε στες οικογένειες που είχαν μικρά παιδιά και μετά οι υπόλοιποι. ΄Ηλθαν όμως οι βροχές και οι πρόσφυγες, ακόμα και οικογένειες με μικρά παιδιά, που δεν είχαν έναν αντίσκηνο. Γινόταν χαμός για έναν αντίσκηνο. Η Κύπρος γέμισε με προσφυγικούς καταυλισμούς. Από την μια στιγμή στην άλλη άλλαξε η ζωή μας ριζικά. ΄Ολοι αναζητούσαν τους συγγενείς τους. Η κρατική μηχανή δουλεψε πολύ καλά. ΄Εκανε πρώτα καταυλισμούς, έδινε τρόφιμα, ρούχα. Αλλά η ζωή μας ήταν τραγωδία. Είναι απερίγραπτες οι δυσκολίες και τα βάσανα του προσφυγικού κόσμου. Ο Μακάριος όμως ήταν στα ζεστά του ενώ οι πρόσφυγες ζούσαμε την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια. Δυστυχώς ο χειμώνας του 1974 ήταν πολύ βαρύς. ΄Εβρεχε συνέχεια. Γιατί ο Μακάριος έμεινε μέχρι τον Δεκέμβριο να επιστρέψει στην Κύπρο; Αν δεν έφευγε η τύχη των κατεχομένων θα ήταν διαφορετική. Δεν έπρεπε να φύγει. Ο ηγέτης ο καλός στην φουρτούνα φαίνεται. ΄Εφυγε και άφησε τον λαό του στα σπίτια και στις περιουσίες του και ήλθε να τον δει στους προσφυγικούς καταυλισμούς. Γιατί δεν ανοίγει ο φάκελλος της Κύπρου να τον διαβάσουν και οι πολίτες; γιατί πέρασαν τόσα χρόνια και δεν άνοιξε να τον διαβάσουμε; Εμάς που μας καίει γιατί δεν κυκλοφορεί να τον διαβάσουμε να ξέρουμε από πρώτο χέρι ποιοi κατέστρεψαν την πατρίδα μας; Είναι πολλά τα γιατί. Η πατρίδα είναι βαθιά πληγωμένη μέχρι σήμερα και δεν ξέρουμε πότε θα τελειώσει το μαρτύριο.

  Ελληνοκύπρια


  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητή Κύπρια αδελφή.Η Κύπρος είναι Ελληνική.Οι Κύπριοι είναι Έλληνες.Νομίζω το Κύπρια είναι αρκετό και σωστό.Δεν υπάρχει Ελληνοκύπριος,Ελληνοκρητικός,Ελληνομακεδονας κ.τ.λ.Ειμαστε όλοι Έλληνες.

   Εύχομαι και Ελλαδίτες και Κύπριοι να μαθαίνουμε την αληθινή ιστορία για να βαδίζουμε με σωφροσύνη προς το μέλλον.Πιστεύω πια όλοι να αντιλαμβάνονται,ποιος ήταν ο ρόλος του Μακαρίου στην Κυπριακή τραγωδια,και όχι μόνο αυτού,αλλά και της χούντας Ιωαννιδη και των πολιτικών που ανέλαβαν την διακυβέρνηση στην Ελλάδα μετά την πτώση της χούντας.

   Ο φάκελος της Κύπρου δεν ανοίγει,και εκτός αυτού έχουν εξαφανίσει σελίδες, δια τον απλούστατο λόγο ότι όλοι αυτοί έδωσαν εθνικο έδαφος,ο μεν χαζός Ιωαννίδης για να πετύχει δηθεν την ένωση με την Κύπρο,ο Μακάριος για να μην χάσει την εξουσία και οι πολιτικοί της μεταπολίτευσης για να επανέλθουν στην εξουσία.

   Η Κύπρος ήταν μια μεγάλη ΠΡΟΔΟΣΙΑ!

   Ο φάκελος θα ανοίξει όταν πεθάνει και ο τελευταίος Ελδυκαριος,όταν σταματήσουν να ασχολούνται με την πολιτική ονόματα Καραμανλής και όταν εξαφανιστεί ως κόμμα η Νέα Δημοκρατία.

   Όταν ανοίξει ο φάκελος της Κύπρου όλοι αυτοί που δεν ξέρω ποιος και με ποιο δικαίωμα τους βάφτισε εθνάρχες θα καταστούν ως προδοτες στην συλλογικη συνείδηση και θα εκπλήξουν και τους ιστορικούς του μέλλοντος δυσάρεστα.

   Διαγραφή
 3. Δεν ανοιγουν τον φακελο γιατι ΑΥΤΟΙ οι ιδιοι προδοτες κυβερνουν ακομα ΚΑΙ την Κυπρο ΚΑΙ την Ελλαδα, ΕλληνοΚυπρια φιλη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΤΙ ΛΈΤΕ ΤΩΡΑ; ΑΓΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΜΑΚΑΡΙΟΣ.ΣΑΝ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ JERONYMO.Η ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΠΑΝΤΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ. ΓΕΝΑΔΙΟΣ ΣΧΟΛΑΡΙΟΣ,ΙΩΑΝΕΙΜ Ο ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ,ΜΑΚΑΡΙΟΣ,ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ,ΒΟΘΡΟΛΟΜΑΙΟΣ,ΙΕΡΟΝΥΜΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ο Μακαριος προσπαθησε να σωσει την Κυπριακη Δημοκρατια που εγκαθιδρυθηκε με τις συμφωνιες του Λονδινου και της Ζυριχης.Η Δημοκρατια αυτη ουσιαστικα ηταν υπο Ελληνικη Κυριαρχια και αν οι Κυπριοι και οι Ελλαδιτες ειχαν μυαλο θαπρεπε να την στερεωσουν και να την βαλουν να δουλεψει(οσο και αν ηταν δυσκολο)και οχι να την υπονομευουν οπως τελικα εκαναν.Δεν επρεπε ναρθουν σε συγκρουση με τους Τουρκοκυπριους αφου και οι τελευταιοι μακροπροθεσμα θα ηταν ωφελημενοι απο ενα τετοιο κρατος.Θα ηρεμουσαν σιγα-σιγα και θα το καταλαβαιναν.Δεν πρεπει να ξεχναμε οτι οι Τουρκοκυπριοι- Βαμβακοι ειναι πολυ κοντινης Ελληνικης καταγωγης!!Οι Ελλαδιτες και οι Κυπριοι επρεπε αν ηταν εξυπνοι και πατριωτες να χτισουν γεφυρες επικοινωνιας οσο και αν ειναι δυσκολο να συνεννοηθεις με τον "Τουρκο".Κυριως οι Ελλαδιτες με καταναγκαστικο εκπροσωπο τους τον ηλιθιο Ιωαννιδη (που ξεγελαστηκε τοσο βλακωδως απο τον Κισσιγκερ) εχουν τις βασικες ΕΥΘΥΝΕΣ....Αλλα και μετα την Ζυριχη και το Λονδινο αλλοι κολλημενοι Ελλαδιτες(κυβερνηση Γ.Παπανδρεου) απερριψαν το σχεδιο Ατσεσον που ουσιαστικα ενωνε την Ελλαδα με την Κυπρο.Αν υποθεσουμε οτι δεν μπορουσε να δουλεψει η Ζυριχη και το Λονδινο το σχεδιο Ατσεσον ηταν μια πολυ καλη ευκαιρια δεδομενης και της φοβιας των Αμερικανων με τους Σοβιετικους.Ομως τιποτα δεν εγινε και με αυτη την δυνατοτητα -ευκαιρια.Και αυτο γιατι ο εχθρος του καλου ειναι το καλυτερο.Πριν την απορριψη αυτης της λυσης η κυβερνηση Κ.Καραμανλη με την συμφωνη γνωμη του Μακαριου τελικα ειχε προχωρησει στην συσταση του ανεξαρτητου κρατους της Κυπριακης Δημοκρατιας.Η λυση αυτη προταθηκε γιατι η επομενη λυση θα ηταν ο πολεμος ενας πολεμος που δεν θα συνεφερε την Ελλαδα...Νομιζω οτι ο Μακαριος ηλπιζε να περισωσει την Κυπριακη Δημοκρατια και γιαυτο ανεπτυξε αυτους τους ισχυρισμους και τις αιτιασεις στα Η.Ε.Τι θα μπορουσε να κανει για να περισωσει κατι?Να συνταχθει με τον Ιωαννιδη που εμφορουνταν σιγουρα απο πατριωτικα κινητρα αλλα ηταν τοσο τραγικα για την Ελλαδα ηλιθιος???Και εν τοις πραγμασι ολετηρας της πατριδας???ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟ!!!!.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Με όλο τον σεβασμό όλοι αυτοί που αναφέρεται παραπάνω έκαναν παπάρια τουμπανα για την Ελλάδα.Ο τρόπος που ενεργούσαν και τότε είναι ίδιος με αυτόν που ενεργούν και σήμερα.

   Δηλαδή Yes sir!Ποια κυπριακή Δημοκρατία;Πολλά χρόνια πριν,τουλάχιστον δέκα,ετοιμαζόταν η τουρκική εισβολή.Το πρώτο καμπανάκι χτύπησε,όταν ο Παπαδόπουλος υπέκυψε στις Αμερικανικές πιέσεις για απόσυρση της Μεραρχίας που είχε στειλει ο Γ.Παπανδρεου.Οι Τούρκοι ομολογούσαν ότι όσο υπηρχε η Μεραρχία δεν θα έκαναν εισβολή.

   Αλλά ακόμη κι έτσι,μην γελιόμαστε.Όλοι γνώριζαν ότι οι Τούρκοι θα έκαναν εισβολή καποια στιγμη.Πως αντέδρασαν;Ο Ιωαννίδης πίστεψε τους Αμερικανούς περί πτώσης του Μακαρίου και Ένωσης Κύπρου Ελλάδας,ο Μακάριος αντί να βγάλει έναν ενωτικο λόγο καλούσε τους τούρκους να επέμβουν,οι Μπονάνος,Γαλατσάνος,Αραπάκης,Παπανικολάου αντί να ενεργοποιήσουν τα σχέδια με τα υποβρύχια και τα φαντομς καλούσαν τον Καραμανλή.

   Ο Καραμανλής έτρεξε αμέσως να αναλάβει την εξουσία γιατί ήταν κι αυτός στο κόλπο.
   Όπως και να έχει,το υποβρύχιο Γλαύκος αντί να λάβει εντολή να τορπιλίζει στη Κερύνεια,έλαβε εντολή επιστροφής.Τα φαντομς δεν στάλθηκαν με αστείες δικαιολογίες.

   Στην επίθεση της ΕΛΔΥΚ στο Κιόνελι το τάγμα επιστράτων δεν υπήρχε για να πλαγιοκοπησει το Κιόνελι.Ενα Μπάχαλο γενικώς.

   Αν υπήρχε ένας να δώσει εντολή για διασπορά και αντίσταση 1-2 μέρες πριν την εισβολή,οι Τούρκοι θα πάθέναν πανωλεθρία και η ένωση Ελλάδας Κύπρου θα γινόταν ντεφακτο.

   Τα ίδια θα γινόταν και στα Ίμια.Ειχαμε στρατηγικό πλεονέκτημα και με ολιγόωρη μάχη θα καταστρεφόταν το 50% του τουρκικού στόλου.

   Δεν έχουμε ηγέτες αλλά και ο λαός πλέον από τον πολλη φραπέ όχι για πόλεμο δεν είναι αλλα ούτε για παρέλαση.

   Διαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ