Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018

ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ Ε Ξ Α Φ Α Ν Ι Ζ Ο Υ Ν τα Αρχαία Χειρόγραφα;
Αυτό που ονομάζουμε μυθολογία είναι ουσιαστικά και σε μεγάλο βαθμό κωδικοποιημένη, κρυφή ιστορία η οποία  α π ο κ ρ ύ π τ ε τ α ι    ε σ κ ε μ μ έ ν α   από αφανή κέντρα, που προωθούν την Παγκοσμιοποίηση.Σχετική εικόναΤα τελευταία χρόνια στις περισσότερες έδρες σπουδών του εξωτερικού, δυστυχώς όμως όχι και στις ελληνικές πανεπιστημιακές έδρες, υπάρχει μια αλλαγή στάσεως απέναντι στα αρχαία ελληνικά συγγράμματα. 
Σχετική εικόνα
Μετά την ανακάλυψη του αστρολάβου των Αντικυθήρων και των λειτουργιών που εκτελούσε, πολλοί ειδήμονες αντιλήφθηκαν ότι αυτά που γνώριζαν για την Αρχαία Ελλάδα είναι ελλιπέστατα.
 
 
Ο υπολογιστής των Αντικυθήρων υπολογίζει τις κινήσεις των αστεριών και είναι για την αρχαιότητα υψηλής τεχνολογίας και από πλευράς ακρίβειας κατασκευής και από πλευράς μαθηματικής δομής (οι Αμερικανοί έχουν φέρει ειδικό τομογράφο για να «δούν» στο εσωτερικό του και ίσως πλέον ότι έχει μέσα «διαφορικά» γρανάζια). 

Αποτέλεσμα εικόνας για Αστρολάβος Αντικυθήρων
Αντιλήφθηκαν, λοιπόν, ότι αυτό που ονομάζουμε μυθολογία είναι ουσιαστικά και σε μεγάλο βαθμό κωδικοποιημένη, κρυφή ιστορία η οποία  α π ο κ ρ ύ π τ ε τ α ι    ε σ κ ε μ μ έ ν α   από αφανή κέντρα, που προωθούν την Παγκοσμιοποίηση.

Σχετική εικόνα
Για να κατασκευαστει ένα τέτοιο μηχάνημα πρέπει να γνωρίζουν άψογα μεταλλουργία (φαντάζεστε τι χρειάζεται για να φτιαχτεί ένα γρανάζι, ενός εκατοστού; Πόσο καθαρό πρέπει να είναι το μέταλλο; πώς φτιάχτηκε τόσο λεπτό έλλασμα; Πώς κόπηκαν όλα τα δόντια ίσα;).

Σχετική εικόνα
Φυσικά αυτός που έφτιαξε το μηχάνημα γνώριζε το ηλιοκεντρικό σύστημα, γιατί αλλιώς δεν θα μπορεούσε το μηχάνημα τις κινήσεις των πλανητών. 
Αποτέλεσμα εικόνας για Αστρολάβος Αντικυθήρων
Το τραγικό για την Ελλάδα και κάποιες άλλες χώρες του εξωτερικού είναι, ότι διδάσκεται ακόμα στα σχολεία όλων των βαθμίδων, ότι οι Έλληνες πίστευαν ότι η Γή είναι επίπεδη και ...επιπλέει στα νερά. 
Σχετική εικόνα
Οι κατεστημένες λοιπόν αντιλήψεις περί μυθολογίας είναι μεσαιωνικές και πρέπει να αρχίσει μια νέα αντίληψη η οποία ήδη κατοχυρώνεται με καινούριες έρευνες και ανακαλύψεις (διαβάστε το περιοδικό Ελληνόραμα, Εκδόσεις Κάδμος).
Πώς φτάσαμε να διδασκόμαστε για την Ινδοευρωπαϊκή καταγωγή των Ελλήνων από το κέντρο της Ασίας και για την καταγωγή του ελληνικού αλφαβήτου από το ...φοινικικό, όταν δεν έχουν βρεθεί πινακίδες, ή άλλα αρχαιολογικά ευρήματα που να πιστοποιούν την ύπαρξη Ινδοευρωπαϊκού πολιτισμού, όπως αναφέρεται στην κεντρική Ασία; 
Όλοι ξέρουμε ότι από το σύνολο της ελληνικής βιβλιογραφίας έχει σωθεί μόνο το 2% και αυτό το 2% είναι χιλιάδες βιβλία.
Πώς γίνεται εμείς, "πήραμε" το αλφάβητο από τους Φοίνικες, φτιάξαμε τεράστιο πολιτισμό και αφήσαμε χιλιάδες συγγράματα, ενώ οι Φοίνικες, οι υποτιθέμενοι του αλφαβήτου δεν έχουν αφήσει ΟΥΤΕ βιβλία, ΟΥΤΕ μαρμάρινες πλάκες σε ελληνική αλφάβητο και φυσικά ΟΥΤΕ αστρονόμους, ΟΥΤΕ φιλόσοφους. 
Ούτε έναν για δείγμα! 
Η απάντηση για αυτά τα παράδοξα βρίσκεται αν εξετάσει κανείς ποια κέντρα προωθούν την Ινδοευρωπαϊκή θεωρία και ποιοι τους  χ ρ η μ α τ ο δ ο τ ο ύ ν.
Τα τελευταία χρόνια ένα επιπλέον στοιχείο και περίεργο γεγονός δημιουργεί περισσότερα ερωτηματικά:
Η ιστορία ξεκινάει όταν ο Μέγας Ναπολέων ΚΑΤΕΛΑΒΕ το Βατικανό και έστειλε ανθρώπους του να ερευνήσουν τις ΑΠΕΡΑΝΤΕΣ ΣΤΟΕΣ με τις βιβλιοθήκες του...

Σχετική εικόνα
(Είναι γνωστό στους ερευνητές ότι υπάρχουν χιλιάδες παμπάλαια συγγράμματα στις στοές του Βατικανού, κυρίως στην αρχαία ελληνική και λατινική γλώσσα, τα οποία δεν είναι κάν αρχειοθετημένα. Τελευταία έχει αρχίσει η αρχειοθέτησή τους).

Αποτέλεσμα εικόνας για αθανάσιος σταγειρίτης ωγυγία

Κάποια από τα βιβλία τα κατάσχεσε, τα πήρε στο Παρίσι για να τα μελετήσουν οι Γάλλοι καθηγητές ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο Ελληνας Αθανάσιος Σταγειρίτης.

Σχετική εικόνα

(Τότε ο μόνος τρόπος μελέτης ήταν η ανάγνωση και η κράτηση σημειώσεων, καθώς δεν ήταν εύκολη η αντιγραφή).

Σχετική εικόνα
Μετά την ήττα του Ναπολέοντος, το Βατικανό τα διεκδίκησε δικαστικά και τα ξαναέκλεισε στα υπόγειά του και δεν επιτρέπεται η μελέτη τους από τους ερευνητές(;)

Σχετική εικόνα
[Ο Μέγας Ναπολέων συνελήφθη απο τους Άγγλους μετά τήν ήττα του Γαλλικού στρατού στην μάχη του Βατερλώ, οδηγήθηκε στο μικροσκοπικότατο απομονωμένο νησάκι  του Ατλαντικού Ωκεανού, την Αγία Ελένη όπου μετά 5ετή αιχμαλωσία τον δηλητηρίασαν το 1821... 
ΕΤΣΙ ..."ΜΕΓΑΛΟΨΥΧΑ" ΔΕΝ ΦΕΡΟΝΤΟΥΣΑΝ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΤΟΥΣ;]

Αποτέλεσμα εικόνας για αγία ελένη νησί
Ο Σταγειρίτης με τις σημειώσεις του μετά από χρόνια, εξέδωσε πέντε τόμους οι οποίοι εκδόθηκαν λίγο πριν το θάνατό του.
Το περίεργο είναι, ότι το Βατικανό "ενοχλήθηκε" και προφασιζόμενο πνευματικά δικαιώματα ζήτησε και ΠΕΤΥΧΕ (!) την απόσυρση των βιβλίων, από την αγορά εκείνης της εποχής...
Ξαφνικά ένας εκδότης παραλαμβάνει άγνωστο πώς, μικροφίλμ με τα βιβλία του Σταγειρίτη και επανεξέδωσε τα βιβλία. 
Κυκλοφόρησαν σε κάποια αντίτυπα και είναι δύσκολο να βρεθούν, εκτός από κάποια βιβλιοπωλεία της Αθήνας κυρίως, με τον τίτλο ΩΓΥΓΙΑ.
Οταν οι αρχαίοι ήθελαν να μιλήσουν για την αρχαία ιστορία τους τότε έλεγαν: «Την εποχή του Ωγύγου, έγινε το τάδε γεγονός….». 
Ο 'Ωγυγος ήταν πανάρχαιος πρόγονος για τους αρχαίους μας προγόνους. Τότε έγινε ο κατακλεισμός του Ωγύγου (η αρχαία ελληνική Μυθιστορία αναφέρει τρείς κατακλεισμούς, σε αντίθεση με τη Παλαιά Διαθήκη που περιγράφει μόνο έναν).
Ωγυγία λοιπόν είναι η Ιστορία των αρχαίων μας προγόνων, οι Τιτάνες, οι Θεοί, οι ήρωες, οι άθλοι τους, πρέπει να θεωρούνται πια πραγματικά γεγονότα και πολλά πανεπιστήμια του εξωτερικού πραγματοποιούν τις έρευνές τους με βάση αυτή τη παραδοχή (ψάξτε τις έρευνες στην Λατινική Αμερική, στην Ινδονησία, την αποστολή της Μυθωδίας με ραδιοτηλεσκόπιο στο Διάστημα- θα αναφερθούμε σε άλλο άρθρο). 
Το γεγονός ότι κι εμείς τους ονομάζουμε μύθους και όχι παραμύθια, δείχνει ότι έχουν κάποιο μακρινό συμβολισμό; Γιατί δεν κυκλοφορούν αυτά τα βιβλία; Οποιος μπορέσει να βρει αντίτυπο και να το μελετήσει πραγματικά αξίζει…
Αποτέλεσμα εικόνας για εγκυκλοπαίδεια ηλίου
Κατά τον ίδιο τρόπο έχει χαθεί τα τελευταία χρόνια η ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ εγκυκλοπαίδεια του «Ηλίου» η οποία κυκλοφορούσε μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του '70. 
Ηταν η πιο γνωστή και ΠΛΕΟΝ εμπεριστατωμένη εγκυκλοπαίδεια στην Ελλάδα την οποία εξέδιδε ο ΟΝΟΜΑΣΤΟΣ, ΙΚΑΝΟΤΑΤΟΣ αλλά απέραντα και σκοπίμως συκοφαντημένος Ιωάννης Πασάς. 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ-ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΗΛΙΟΥ
Μετά το θάνατό του μεγάλος εκδοτικός οίκος αγόρασε τα πνευματικά δικαιώματα από την σύζυγό του αντί πολύ μεγάλης αμοιβής, για να την επανεκδόσει, έτσι  ι σ χ υ ρί σ τ η κ ε.
Αλλά παρ΄όλο που πλήρωσε πολλά για τα δικαιώματα δεν την επανεξέδωσε ποτέ, απεναντίας εκδόθηκε μια άλλη μικρή (!) από τον ίδιο εκδοτικό οίκο στην οποίαν είχαν ...σβηστεί οι σημαντικές έρευνες του Ιωάννη Πασά για την Αρχαία Ελλάδα, προωθούσε την Ινδοευρωπαϊκή καταγωγή και το Φοινικικό αλφάβητο!...
Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. 
Σήμερα, από την εγκυκλοπέδια «΄Ηλιος» κυκλοφορούν μόνο κάποιοι τόμοι σε παλαιοπωλεία και ενώ έχει ζητηθεί από πολλούς εκδότες η εξαγορά των δικαιωμάτων για να επανεκδοθεί, ο «εκδοτικός αυτός» οίκος αρνείται (...) να την εκδώσει αλλά και να πουλησεί τα πνευματικά δικαιώματα.
Προφανώς κάποιοι δεν θέλουν να επανεκδοθεί και δεν ενδιαφέρονται για το οικονομικό όφελος της επανέκδοσής της.
Το φαντάζεστε; 
Κάποιοι έδωσαν εκατομμύρια για να ...θάψουν την ΜΟΝΑΔΙΚΗ εκείνη εγκυκλοπέδια! 

Είναι φανερό ότι ζούμε σε πολύ σκοτεινές εποχές.

[Πηγές:http://eleftheri-epistimi.blogspot.com/2014/09/blog-post.html
&
http://exoorama.blogspot.gr/2008/11/blog-post_25.html]Πηγή

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

1 σχόλιο:

  1. ....σκετη ενημερωση το κειμενο. Αλλα για σχεδον ολους , μεγαλυτερη αξια εχει η γραμματικη και το συντακτικο απο τα ιστορικα δεδομενα και αυτο διοτι τους τελευταιους δεκαπεντε αιωνες καταντησαμε ΕΝΤΕΛΩΣ αντιγραφο της γυφτικης Τζερουσαλεμ της Μ. ανατολης νοοτροπικως , αιματολογικως , ζησηματικως....δηλαδη γυφτικοματικως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ