Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018

Τι αλλάζει στα σύνορα μας με την Αλβανία - Το νησί Σάσων, οι Οθωνοί και η Ερεικούσα


Δύο ημέρες μετά μόλις ημέρα μετά την δήλωση του Επίτροπου Γιοχάνες Χάαν για αλλαγή των συνόρων Ελλάδας και Αλβανίας, έρχεται ο ίδιος ο Ελληνας πρωθυπουργός και τον επιβεβαιώνει.

 Για όποιον βιαστεί να πει ότι «Δεν γίνονται αυτά σήμερα», καλό θα ήταν πρώτα να διερωτηθεί αν πίστευε ότι μπορούσε να υπάρξει ελληνική κυβέρνηση που θα αναγνώριζε «μακεδονική γλώσσα» στους Σκοπιανούς και «μακεδονική εθνότητα» (στο αγγλικό κείμενο)...
Αναρωτιέμαι;

1. ΠΟΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΜΑΝΑ, ΘΑ ΕΒΛΕΠΕ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΗΣ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΣΦΑΞΕΙ;

2. ΠΟΙΟΣ ΛΑΟΣ, ΘΑ ΕΒΛΕΠΕ ΕΝΑΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕΥΟΝΤΑ ΚΑΡΑΠΟΥΣΤΑΡΑ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΒΓΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΨΕΙ ΖΩΝΤΑΝΟ;

3. ΠΟΙΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ, ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ ΑΜΕΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ;
ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΡΕ ... ΟΛΟΙ ΣΑΣ... ΕΙΣΤΕ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.

4. ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ - ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΜΕ ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΑΙΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΔΙΝΑΝ ΕΝΤΟΛΗ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΥΣΤΗ ΠΡΟΔΟΤΗ;

5. ΠΟΙΟΙ ΑΛΗΘΙΝΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΡΑΣΟΦΟΡΟΙ ΑΠΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΜΕΧΡΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΙΕΡΕΙΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΣΗΚΩΝΑΝ ΣΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΝ ΛΑΟ;

5. ΠΟΙΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΑΡΙΟΛΗ, ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ.  

6. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΩΡΕ 300 ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΔΡΕΣ ΜΕ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΨΥΧΗ ΛΕΩΝΙΔΑ, ΝΑ ΤΟΝ ΓΑΜΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΥΣΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ;;;

ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΑΛΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΓΑΜΩΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ... ΚΟΚΟΡΙΑ;;;


Καλλιόπη Σουφλή


Υ.Γ. Αναρωτιέμαι,  ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΜΑΣ, Ο ΠΑΤΡΩΤΙΣΜΟΣ ΜΑΣ, Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ, Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ...

Και διαπιστώνω, πώς εξαντλούνται όλα αυτά, στα πληκτρολόγια.

Λυπάμαι που δεν έχω ...  κόκκορα... θα τον είχα κάνει να λαλάει μέχρι να ... βραχνιάσει...


http://www.pronews.gr/sites/default/files/styles/full/public/article/2018/7/13/tsipras-rama.jpg?itok=V1QKaGtS
«Εδάφη ή θάλασσα θα παραχωρήσουμε στην Αλβανία» στο πλαίσιο της συνολικής ρύθμισης των «εκκρεμοτήτων» που έχουμε με την γειτονική χώρα, μια αλλαγή συνόρων την οποία εξήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας; 


Αποτέλεσμα εικόνας για ΟΘΩΝΟΙ ΝΗΣΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΟΘΩΝΟΙ


Αυτό είναι το ερώτημα που κυριαρχεί πλέον, μετά την εκχώρηση της Μακεδονίας (όνομα, ταυτότητα, αναγνώριση γλώσσας) στους Σκοπιανούς.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΟΘΩΝΟΙ ΝΗΣΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΟΘΩΝΟΙ


Δύο ημέρες μετά μόλις ημέρα μετά την δήλωση του Επίτροπου Γιοχάνες Χάαν για αλλαγή των συνόρων Ελλάδας και Αλβανίας, έρχεται ο ίδιος ο Ελληνας πρωθυπουργός και τον επιβεβαιώνει.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΟΘΩΝΟΙ ΝΗΣΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΟΘΩΝΟΙ


Ερωτηθείς για τις συνομιλίες της Αθήνας με τα Τίρανα, ο κ. Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά: «Τα δύο θέματα που απομένουν, πέραν της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, είναι το ζήτημα του εμπολέμου και των συνόρων το οποίο βρισκόμαστε πολύ κοντά στο να βρεθεί μια κάποια διευθέτηση. Θέματα τα οποία όμως ενώ έχουμε προχωρήσει σε ένα εξαιρετικά σημαντικό σημείο δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε ολοκληρώσει».

Σχετική εικόνα
ΟΘΩΝΟΙ


Αλλαγή συνόρων; Τι εννοεί ο πρωθυπουργός; Ακόμα και τα θαλάσσια σύνορα για να διευθετυθούν, αυτό γίνεται με βάση τα χερσαία σύνορα. Δηλαδή ο πρωθυπουργός θεωρεί την σημερινή συνοριογραμμή με την Αλβανία «ρευστή».

Αποτέλεσμα εικόνας για ερεικουσα φωτογραφιεσ
ΕΡΕΙΚΟΥΣΑ

«Εάν υπάρξει συμφωνία Ελλάδας-Αλβανίας» τότε θα γίνει αλλαγή συνόρων δήλωσε σε ομιλία του σε think-tank, ο επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής και Διεύρυνσης της ΕΕ Γιοχάνες Χαν, παρουσία μάλιστα του υπουργού Εξωτερικών των Σκοπίων!

Αποτέλεσμα εικόνας για ερεικουσα φωτογραφιεσ
ΕΡΕΙΚΟΥΣΑ


Μάλιστα χρησιμοποίησε ως παράδειγμα την συμφωνία για το Σκοπιανό: «Εάν υπάρξει συμφωνία Ελλάδας-Αλβανίας, γιατί εκεί πρόκειται για αναδιάρθρωση συνόρων και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό και κρίσιμο για τους πολίτες» είπε ο Γιοχάνες Χαν!

Σχετική εικόνα
ΕΡΕΙΚΟΥΣΑ


Τι μπορεί να δοθεί από ελληνικής πλευράς;  

Υπάρχει το νησί Οθωνοί και η Ερεικούσα βόρεια της Κέρκυρας στα ανοικτά των αλβανικών ακτών, τα οποία βάσει των αλβανικών διεκδικήσεων θα μπορούσαν να περάσουν στην αλβανική επικράτεια.

Αποτέλεσμα εικόνας για ερεικουσα φωτογραφιεσ
ΕΡΕΙΚΟΥΣΑ


Δεν θα είναι η πρώτη φορά που ένα ελληνικό νησί της περιοχής θα δίνεται στην Αλβανία:  Τον Ιούλιο, του 1914, παραδώσαμε στους Αλβανούς το ελληνικό νησί Σάσων, που ανήκε στα Ιόνια Νησιά το οποίο  σήμερα παραχωρήθηκε από τους Αλβανούς για εκμετάλλευση στην Ιταλία.


Το Νησί Σάσων βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία στο στενό του Οτράντο στη νότια Αλβανία, όπου συναντώνται η Αδριατική και το Ιόνιο.

Σχετική εικόνα
ΟΘΩΝΟΙ


Κατά την διάρκεια του Α΄ Βαλκανικού Πολέμου, στις 15 Νοεμβρίου 1912 το ελληνικό Ναυτικό απελευθερώνει το νησί από τους Τούρκους, και τους περίπου 60 Ελληνοβλάχου βοσκούς που κατοικούσαν εκεί.


Ο φάρος επαναλειτούργησε και η ελληνική κυριαρχία επανήλθε, για λίγο όμως επειδή οι τότε Μεγάλες Δυνάμεις (όπως το ΝΑΤΟ σήμερα) άλλα είχαν κατά νου.


Προς ικανοποίηση των ιταλικών βλέψεων, το νησί παραχωρήθηκε στην Αλβανία, με το Πρωτόκολλο της Φλωρεντίας και η Αθήνα παραχώρησε το νησί στην Αλβανία.


Εκτυλίχθηκαν συγκινητικές άμα και τραγικές σκηνές, όταν υπεστάλη η ελληνική σημαία, με τους λιγοστούς Έλληνες βοσκούς να κλαίνε και να εκλιπαρούν να μη τους αφήσουν απροστάτευτους.


Η ελληνική κυβέρνηση τους διαβεβαίωσε πως η Αλβανία θα σεβαστεί τα δικαιώματά τους, αλλά λίγες μέρες μετά την αποχώρηση της ελληνικής φρουράς, οι Αλβανοί αποβίβασαν σώμα παραστρατιωτικών που έσφαξαν τους άνδρες και αφού βίασαν τις γυναίκες, ακόμα και τα παιδιά, τα έσφαξαν και αυτά.


Στα αλβανικά σχολικά βιβλία της 9ης και 12ης τάξης οι αλβανικές περιοχές της Ελλάδας είναι η Κόνιτσα, η Καστοριά, ο η Πρέβεζα, η Άρτα, η Ηγουμενίτσα.

Αραγε και αυτές οι περιοχές είναι στο τραπέζι;


Για όποιον βιαστεί να πει ότι «Δεν γίνονται αυτά σήμερα», καλό θα ήταν πρώτα να διερωτηθεί αν πίστευε ότι μπορούσε να υπάρξει ελληνική κυβέρνηση που θα αναγνώριζε «μακεδονική γλώσσα» στους Σκοπιανούς και «μακεδονική εθνότητα» (στο αγγλικό κείμενο)...


Να δούμε τι μας περιμένει τώρα...

Πηγή

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

7 σχόλια:

 1. Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑΓΙΑ14 Ιουλίου 2018 - 1:22 π.μ.

  ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΤΟ ΛΕΩ ΜΕ ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΣΤΥΛΟ ΧΑΣΑΜΕ Ή ΧΑΝΟΥΜΕ ,

  ΜΕ ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΣΤΥΛΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ ,

  ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΠΕΡΝΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ ,

  ΑΣ ΤΟ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ..............

  ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΟΟΟΟΛΟΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ............

  ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΠΕΣ - ΠΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ...

  Ή ΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΝΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ...........

  Κ@@Φ@ΛΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΙΝΕΤΑΙ ...........

  ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Η ΙΕΡΗ ΜΑΣ ΕΛΛΑΔΑ ! ! !

  ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ .


  Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2018

  Ο πατριωτισμός επί χιλιετίες υπήρξε το υπαρξιακό συστατικό μας


  https://thesecretrealtruth.blogspot.com/2018/07/blog-post_756.htm


  ΘΑ ΣΑΣ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΙΟΝΙ .............


  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ


  ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Προδότες φασιστεροί του διαβόλου, κάποιος να τους σταματήσει γιατί μας ξεκάνουν, μισθοφόροι και μαριονέτες των καπιταλιστών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τα δυο τσογλανια της φωτο πιστευουν οτι ειναι στυλοβατες του ΝΑΤΟ. Αυτο το παραμυθι το τελειωσε ο Τραμπας στις Βρυξελες προ ημερων. Στα δυο μ^%$#*(*&μενα εχει σταλει με ΕΛΤΑ καθοτι δεν νοου το ημεηλ. Θα παρη λιγο χρονο να μαθουν αυτο. Ο εναπομεινας χρονος του ΝΑΤΟ.

  https://media.giphy.com/media/5NKPsHkSsKSgU/giphy.gif

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΗΣΟ
  ΣΑΣΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ ΔΗΛΑΔΗ:
  1)ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η ΑΥΣΤΡΙΑ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ.
  2)ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ ΚΑΙ
  ΤΟΝ ΣΧΕΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ.
  ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙ ΤΗΣ
  ΝΗΣΟΥ ΣΑΣΩΝ ΣΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΦΤΥΣΤΕ Ο
  ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΙΜΟΥΜΕ
  ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Το νησί Σάσων το παρεδωσε τοτε ο πρωθυπουργος εβραιοβενιζελος !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Την ολοκληρωση του εργου του Μπενι Ζελον εχουν αναλαβει υωρα αυτες. Θυμιζει ενα παληο τραγουδακι. Παντα μαζι .....

  https://uploads.disquscdn.com/images/a01c4b8b880b1e17cfc624adec476aaa538dc98821f9df20b720c5d83b4e8bce.jpg

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Κάθεσε και γράφεις υποθετικά πράγματα εδω
  /Τον Οκτώβριο μπορεί να έχουμε εκλογές και ολοι εσείς οι πατριώτες εξακολουθείτε να είστε ο καθένας για την παρτη του/εάν μπορούσε ο καθένας σας να καθαρίσει όλους τους υπόλοιπους χωρίς να πληρωσει θα το κάνατε αυτό ολοι σας αμςσως/Άντε και ήταν!! όλοι μαζι γιατί έτσι όπως ενεργητε θα εξωλοθρευτητε όλοι σας πρωτοι και θα μας πάρετε στον παρτακηδο κωλο σας

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ