Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018

Να ετοιμαζόμαστε για αναγνώριση "μακεδονικής μειονότητας" στην Ελλάδα Ο κίνδυνος εμφάνισης μακεδονιζόντων στην Ελλάδα, οι οποίοι θα απαιτήσουν αναγνώριση ως μειονότητα -που πράττουν ήδη από καιρού με το Ουράνιο Τόξο-, είναι θέμα χρόνου. Ο στρατιωτικός αναλυτής Σάββας Καλεντερίδης, υποστηρίζει ότι η αναγνώριση από την Ελλάδα της "μακεδονικής γλώσσας" και της "μακεδονικής εθνότητας" θα έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία από το πουθενά, μιας δεύτερης Εθνικής μειονότητας στη χώρα μας, της "Μακεδονικής".Είναι πολλά τα φίδια στον κόρφο της Ελλάδας και απαιτείται να κοπούν τα κεφάλια τους...
Τα χειρότερα, από την ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ,έπονται...


Καλλιόπη Σουφλή
Ο κίνδυνος εμφάνισης μακεδονιζόντων στην Ελλάδα, οι οποίοι θα απαιτήσουν αναγνώριση ως μειονότητα είναι μόνο θέμα χρόνου


Στη Δυτική Μακεδονία υπάρχει μια μικρή κοινότητα μερικών χιλιάδων σλαβομακεδόνων, όπως τους αποκαλούσαμε, οι οποίοι μετά την αναγνώριση από την Ελλάδα της "μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας" θα μπορέσουν να διεκδικήσουν το καθεστώς της "εθνικής Μακεδονικής" μειονότητας.

Πώς προέκυψαν αυτοί εκεί; Πιθανόν, παρέμειναν κατά την ανταλλαγή πληθυσμών μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας το 1925, όπως παρέμειναν και πολλοί Έλληνες στην Βουλγαρία, επειδή οι επαγγελματικές ασχολίες τους ήσαν αρκετά προσοδοφόρες, ώστε δεν συνέφερε η μετεγκατάσταση. 


Άλλωστε, η ανταλλαγή ήταν προαιρετική. Η Βουλγαρία πάντως, τους σλαβόφωνους τους είχε καταγράψει ως Βουλγάρους, ο δε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κων. Σφέτσας, είχε δηλώσει ότι μιλά την βουλγαρική, και όχι τα μακεντόσκι.
Ως γνωστόν, ο περί ου ο λόγος βουλευτής της Αριστεράς, είχε προσφύγει κατά της χώρας μας για αναγνώριση "μακεδονικής" μειονότητας στην Ελλάδα, το 1997, μαζί με άλλους που χαρακτηρίστηκαν τότε φιλοσκοπιανοί, ζητώντας την καταδίκη της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη μη αναγνώριση του σωματείου "Στέγη Μακεδονικού Πολιτισμού" στη Φλώρινα.
Τα πρόσωπα που προσέφυγαν κατά της Ελλάδας, ισχυρίστηκαν ευθέως πως είναι εθνικά "Μακεδόνες" και πως διατηρούν "μακεδονική" εθνική συνείδηση. 

Ο ίδιος ο βουλευτής Κων. Σφέτσας, μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε από την συνέντευξή του στη σλαβική γλώσσα, και την αναγραφή στον ξένο Τύπο ότι εμφανίστηκε ένας "εθνικά Μακεδόνας" στο ελληνικό Κοινοβούλιο, προκάλεσε σύγχυση με τις δηλώσεις του. 

Αρχικά είπε ότι είναι Έλληνας, αλλά εν συνεχεία θυμήθηκε ότι είναι διεθνιστής, και δήλωσε πως δεν ανήκει σε καμιά εθνότητα.
Αυτό είναι σωστό, επειδή ο κομμουνιστής στρέφεται κατά του έθνους, θεωρώντας ότι ανήκει στην ομάδα των προλεταρίων όπου γης. Άλλωστε, δεν είναι άγνωστη η τοποθέτηση των Αριστερών κομμάτων, ότι αδέλφια τους είναι οι Τούρκοι ή οι Σλάβοι εργάτες κι εχθροί οι Έλληνες του κεφαλαίου. Αυτή η τοποθέτηση έρχεται βέβαια σε αντίθεση με την πράξη του βουλευτή, δηλώσαντος "ανεθνιστής", αλλά υπερασπιζόμενος την "μακεδονική εθνότητα". Περίεργος ανεθνιστής.

Ο κίνδυνος εμφάνισης μακεδονιζόντων στην Ελλάδα, οι οποίοι θα απαιτήσουν αναγνώριση ως μειονότητα -που πράττουν ήδη από καιρού με το Ουράνιο Τόξο-, είναι θέμα χρόνου. Ο στρατιωτικός αναλυτής Σάββας Καλεντερίδης, υποστηρίζει ότι η αναγνώριση από την Ελλάδα της "μακεδονικής γλώσσας" και της "μακεδονικής εθνότητας" θα έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία από το πουθενά, μιας δεύτερης Εθνικής μειονότητας στη χώρα μας, της "Μακεδονικής".

Δεν πρέπει δε να μας διαφεύγει της προσοχής, ότι αφενός οι εθνομηδενιστές της κυβέρνησης -κατά Μίκη Θεοδωράκη- δεν έδωσαν ιδιαίτερη σημασία κατά την συμφωνία, στο θέμα της εθνότητας και της γλώσσας, αφού ιδεολογικά δεν έχουν λόγο να υποστηρίξουν το ελληνικό έθνος, αφετέρου ο ίδιος ο πρωθυπουργός τους προσέδωσε τον τίτλο του Μακεδόνα, με τον αστερίσκο ότι δεν είναι οι μοναδικοί.

[Πόσο σημαντικά είναι άραγε αυτά τα ανταλλάγματα, ώστε να ξεπουληθούν αγαθά, των οποίων η απώλεια πολύ σύντομα θα καταδειχθεί πόσο βλαπτική είναι για τον ελληνισμό;]

Κοντά σε όλα τα άλλα, δεν πρόλαβαν να περάσουν 24 ώρες από την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών και το "Ουράνιο Τόξο" ζητά αναγνώριση "εθνικής μακεδονικής μειονότητας" στην Ελλάδα! 


Ο πολιτικός φορέας, ο οποίος στις ευρωεκλογές του 2009 κατήλθε με την ονομασία "Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία - Ουράνιο Τόξο" και έλαβε στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας 4.530 ψήφους (0,09%), χαρακτηρίζει ως θετικό το γεγονός ότι «για πρώτη φορά η Ελλάδα αναγνωρίζει την μακεδονική γλώσσα και την μακεδονική ταυτότητα» στη "Δημοκρατία της Μακεδονίας".

Είναι χαρακτηριστική η κατάληξη της ανακοίνωσης των σλαβόφωνων: «Η εθνική Μακεδονική μειονότητα θα συνεχίσει τον αγώνα της μαζί με τις άλλες μειονότητες και τους, ευτυχώς διαρκώς αυξανόμενους, πραγματικούς δημοκράτες στη χώρα».


 Ως πραγματικοί δημοκράτες, εννοούνται όσοι παραχώρησαν στα Σκόπια, αυτά που απαιτούσαν.

 

Μακεδών


 
Voria
ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

2 σχόλια:

  1. Ας εμφανιστούν αυτοί οι Μακεδόνες(*) (έτσι δεν τους αποκαλεί η συμφωνία;)γιατί είναι καιρός να τιμωρηθούν κάποιοι για τον "Εμφύλιο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα έλεγε ο Βελόπουλος πριν 25 χρόνια και για τον Σάλτσα τον Βουλευτή Φλώρινας και το Ουράνιο τόξο στο βιβλίο του Μακεδονία και ύβρεις άλλα που να ήμασταν τοτε;
    Ποιός ξέρει που πίναμε φραπέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ