Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018

Αν δεν είναι προδότης αυτός που στηρίζει τούτη την κυβέρνηση, τότε ποιός είναι;
Ο Αλαίκσοις δεν είναι προδότης. Ο Χάνος είναι. 

 

Αυτός, όμως, που έχει προδώσει όχι μόνον όσους τον ψήφισαν, αλλά και τον ίδιο τον εαυτό του, είναι ο Χάνος Κλασμένος.

 Αν είχε αποσυρθεί από την κυβέρνηση με αφορμή, έστω, το Σκοπιανό, το οποίο εξακολουθεί δήθεν να αποτελεί κόκκινη γραμμή για τον ίδιο και το κώμα του, δεν θα υπήρχε κυβέρνηση να διαπραγματεύεται τη Μακεδονία μας.

Μεγάλη η πικρία για τις χθεσινές εξελίξεις. Και την ευθύνη την φέρει ακέραια ο Χάνος και μόνος αυτός. Γι αυτό, τα πολιτικά τσόλια του Πανούλη, τύπου Δημήτρη Καμμένου, ας μην εφησυχάζουν, επειδή τάχα μου δεν θα ψηφίσουν (εξαιρουμένου προς το παρόν του Παπαδιαβολόπουλου), την ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ.

ΘΑ ΚΡΕΜΑΣΤΟΥΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης


Ο πρωθυπουργός κάνει τη δουλειά του. 
Εκτελεί τις εντολές εκείνων που τον τοποθέτησαν στη θέση αυτή με την ψήφο τη δική μας. 


Όπως εμείς.... εκλέξαμε τον διακηρύσσοντα «λεφτά υπάρχουν» για να το γυρίσει σε Μνημόνιο. 

Καθώς και τον άλλον που θα διαπραγματευόταν το πρώτο Μνημόνιο, αλλά έπεσε στα τέσσερα και έφερε το δεύτερο. 


Είναι κουραστικό να γράφουμε και να λέμε ότι ο Αλαίκσοις άλλα έλεγε και άλλα κάνει. Ότι θα καταργούσε τα Μνημόνια, αλλά έφερε το τρίτο και μακρύτερο. 

Εξ ίσου κουραστικό είναι να λέμε και να γράφουμε ότι ο Χάνος Κλασμένος* άλλα έλεγε και άλλα κάνει. 

Κι’ επειδή πολλοί συνοφρυώνονται, όταν χρησιμοποιείται η λέξη «προδότης» για όσους έχουν ξεπουλήσει και συνεχίζουν να ξεπουλούν το σύμπαν, απλώς για να παραμείνουν στην εξουσία, στην οποίαν αναρριχήθηκαν με τόσα ψέμματα όσα δεν είχαν πει όλοι οι πωλητικοί μαζί από τη μεταπολίτευση και μετά, διερωτώμαι πλέον ποίο το περιεχόμενο της λέξης αυτής. 

Αν δεν είναι προδότης αυτός που στηρίζει τούτη την κυβέρνηση, τότε ποιός είναι;

 Θυμάμαι πόση φασαρία είχε κάνει ο Χάνος, όταν ο Μουζάλας είχε μιλήσει δημόσια για «Μακεδονία» αναφερόμενος στο γειτονικό κρατίδιο των Σκοπίων. 


Απαιτούσε ο Χάνος την κεφαλή του Μουζάλα επί πίνακι εκεί και τότε. Ρούφηξε τελικά το αυγό του και το επεισόδιο έληξε. 

Τώρα που ο Αλαίκσοις έλυσε ως άλλος Μεγαλέξαντρος τον γόρδιο δεσμό τού Σκοπιανού εις βάρος της χώρας μας, ο Χάνος περιορίσθηκε να πει για εκατοστή χιλιοστή φορά ότι δεν θα ψηφίσει συμφωνία που θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία». 

Εκ του ασφαλούς, μια και γνωρίζει ότι θα υπάρξουν άλλοι βουλευτές που θα την υπερψηφίσουν και, έτσι, δεν θα πέσει η κυβέρνηση, στην οποία μετέχει, άρα δεν θα χάσει την καρέκλα.

 Ίσως και με την κρυφή προσμονή να απορρίψει τη συμφωνία ο λαός των Σκοπίων. Ο Αλαίκσοις, λοιπόν, δεν έκανε τίποτε περισσότερο από αυτό που πρεσβεύει η πλειονότητα των στελεχών τού κώματός του: οι Σκοπιανοί έχουν το δικαίωμα να ονομάζονται Μακεδόνες. 


Σκέτο νέτο. 
Τελεία και παύλα. 
Καθότι είναι άνθρωποι προοδευτικοί, δεν είναι εθνίκια. 

 
Αυτός, όμως, που έχει προδώσει όχι μόνον όσους τον ψήφισαν, αλλά και τον ίδιο τον εαυτό του, είναι ο Χάνος Κλασμένος.

 Αν είχε αποσυρθεί από την κυβέρνηση με αφορμή, έστω, το Σκοπιανό, το οποίο εξακολουθεί δήθεν να αποτελεί κόκκινη γραμμή για τον ίδιο και το κώμα του, δεν θα υπήρχε κυβέρνηση να διαπραγματεύεται τη Μακεδονία μας.

Μεγάλη η πικρία για τις χθεσινές εξελίξεις. Και την ευθύνη την φέρει ακέραια ο Χάνος και μόνος αυτός. 


Διότι αυτός στηρίζει όλες τις επιλογές τούτης της κυβέρνησης που έρχονται σε μετωπική σύγκρουση με όσα υποσχόταν, αλλά και με το αίσθημα της πλειονότητας του ελληνικού λαού. 


Και μη μου λέει ο κ. Φίλης ότι όσα πράττει το κώμα του ως κυβέρνηση δεν αποτελούν δική τους επιλογή. 

Σημασία έχει ότι κάποιος άλλος έχει κάνει την επιλογή και ο Φίλης την εφαρμόζει. 

Είναι αντικείμενο της ψυχιατρικής επιστήμης πλέον η στάση αυτή. 

Δεν θέλω, αλλά υποκύπτω. 

Το «γιατί» ουδείς εξηγεί. 

Στο μεταξύ, για να έχουμε «καθαρή» έξοδο από το Μνημόνιο, συγκεντρώνονται με το υπό ψήφιση πολυπολυπολυνομοσχέδιο σε ένα λογαριασμό στην ΤτΕ όλα τα αποθεματικά όλων των ν.π.δ.δ. 

Ουδέν ΜΜΕ μας θύμισε ότι το ίδιο είχε γίνει και τον Μάρτιο του 2015, όταν διεξάγονταν σκληρές διαπραγματεύσεις με τους δανειστές για μία διαφορετική συμφωνία. Και το αποτέλεσμα το είδαμε.


 Μήπως το εγγύς μέλλον μας επιφυλάσσει κάτι παρόμοιο αντί καθαρής εξόδου; 


Αναρωτιέμαι ποιός άλλος πανωλεθρίαμβος μας περιμένει κατ’ εντολήν εκείνων που ορίζουν δι’ ημών την κυβέρνησή μας με κύρια ευθύνη των εξωνημένων ΜΜΕ και της κυβερνητικής ΕΡΤ. 


Συνελόντι ειπείν: είμαστε ένα προτεκτοράτο του κερατά. 

Άκουσα προ ημερών στο δελτίο ειδήσεων του ALPHA τον Δήμο Βερύκιο να λέει το εξής, για να δείξει ότι και ο Ερντογάν είναι στο βρακί των ΗΠΑ: όταν ο Τσοχατζόπουλος ήταν ΥπΕθΑ, έστειλε fax στη Μόσχα διερωτώμενος πώς μπορούν να συντονιστούν τα F-16 με τους S-300 που προορίζονταν για την Κύπρο, αλλά κατέληξαν στην Κρήτη. 

Δεν είχε προλάβει το fax να φθάσει στη Μόσχα, όταν δύο τζιπ των αμερικανικών υπηρεσιών μπήκαν στο Πεντάγωνο και δύο άνδρες πήγαν κατ’ ευθείαν στο γραφείο του ΓΕΕΘΑ και του είπαν να μαζευτεί. Όπερ και εγένετο. 

ΣΗΜ.* Χάνος Κλασμένος και Τζώνυ Γουώκερ είναι το ίδιο πρόσωπο.


Πηγή

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ