Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018

Ποιοί παίζουν στις πλάτες του λαού του Μαραθώνα, με το ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΧΥΤΑ;;; Κύριοι, ΕΓΚΛΗΜΑΤΕΙΤΕ, παραβαίνοντας την ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΑΡΧΟΥΣ!


Γράφει η Καλλιόπη Σουφλή Συνεχίζουν να υποτιμούν την νοημοσύνη των κατοίκων του Μαραθώνα, σχετικά με το ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΧΥΤΑ στο ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ, οι της δημοτικής αρχής...


΄Εγραψε πριν λίγες μέρες στην προσωπική της σελίδα στο f.b. η συναγωνίστρια  Πόπη Κοροβέση:

Δημοσιεύω και πάλι και υπενθυμίζω!!!!!
Όλοι μαζί να απαιτήσουμε να συζητηθεί στο Δ.Σ. το φλέγον θέμα του ΧΥΤΑ. Αν δεν έχουμε θετική ανταπόκριση στην απαίτησή μας, δε θα αφήσουμε να γίνει το Δημοτικό Συμβούλιο.
Και.... αν ο κ. Ψηνάκης, διαβάζοντας αυτές τις αράδες μας φερει αστυνομικές δυνάμεις να μας απαγορεύσουν οποιοδήποτε δημοκρατικό μας δικαίωμα, να του θυμίσω πως το Δημοτικό Συμβούλιο είναι βήμα Δημοκρατίας και κάθε πολιτης δικαιούται πρόσβαση σε αυτό!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"


Κάποιοι όμως από τη δημοτική αρχή, δεν φαίνεται να αντιλαμβάνονται πως ... δεν τρώνε όλοι κουτόχορτο...

 
Φωτογραφία της Ζαράγκα Κοροβέση Πόπη.


 Και ξεκίνησαν δημοτικό συμβούλιο παρωδία... και έγινε της... Πόπης... (της άλλης Πόπης εννοώ, της Κοροβέση)...

Για δείτε εδώ τα σχετικά βίντεο, που αποδεικνύουν πως ... ο λαός του Μαραθώνα, έχει αφυπνιστεί... 
Όσο για την Πόπη Κοροβέση, τους βούτηξε τα μικρόφωνα και ... πάπαλα η συνεδρίαση... Δείτε τα βίντεο εδώ... εδώ... εδώ... εδώ... 

ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ... ΕΧΕΤΕ ΕΚ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ.

ΤΟ ΟΡΙΖΕΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥ AARHUS, Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΘΕΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΥΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.

Και για να μην κουράζεστε να ψάχνετε, σας την παραθέτω, καταγγέλλοντας παράλληλα και τον πρώην εισηγητή των προσφυγών των κατοίκων του Γραμματικού και του Βαρνάβα, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΙΚΡΑΜΜΕΝΟ, που έγραψε στ' αρχίδια του την Σύμβαση και επικύρωση ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ.

Και μπορεί το όνομα του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΙΚΡΑΜΜΕΝΟΥ, να βρίσκεται στις λίστες για το ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ NOBARTIS, τα δικά σας ονόματα όμως, θα γραφούν με ΜΑΥΡΗ ΜΕΛΑΝΗ, ΑΝ ΠΕΣΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΑΚΚΟΥΛΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΧΥΤΑ, και όχι μόνον... 

ΝΑ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΟΤΑΝ ΞΕΣΠΑΣΕΙ...


Καλλιόπη Σουφλή


Oι αρχές του Aarhus για πρόσβαση σε πληροφορίες για το περιβάλλον μας αφορά

Η Σύμβαση της Οικονομικής Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για την Ευρώπη σχετικά με την πρόσβαση σε πληροφορίες, τη συμμετοχή του κοινού στη λήψη αποφάσεων και την πρόσβαση στη δικαιοσύνη για περιβαλλοντικά θέματα , (που εν συνεχεία αναφέρεται ως η Σύμβαση του Aarhus), υπογράφηκε στο Αarhus της Δανίας στις 25 Ιουνίου 1998. Η εν λόγω Σύμβαση η οποία τέθηκε σε ισχύ στις 30 Οκτωβρίου 2001, μέχρι σήμερα έχει επικυρωθεί από 35 Κράτη εκ των οποίων τα 19 είναι Κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και από την ίδια την Ευρωπαϊκή Κοινότητα.

Η Σύμβαση Aarhus , η οποία αποτελεί αναμφίβολα το πιο αναλυτικό και νομοτεχνικά επεξεργασμένο διεθνές κείμενο που ρυθμίζει το συγκεκριμένο αντικείμενο, περιλαμβάνει 22 άρθρα και δύο Παραρτήματα και αποτελείται από τρεις πυλώνες έκαστος των οποίων περιλαμβάνει διατάξεις που εκχωρούν διαφορετικά δικαιώματα:


- Ο πρώτος πυλώνας προβλέπει το δικαίωμα των πολιτών να έχουν πρόσβαση στις περιβαλλοντικές πληροφορίες. 


- Ο δεύτερος πυλώνας προβλέπει τη συμμετοχή του κοινού στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων που έχουν συνέπειες για το περιβάλλον.
- Και τέλος ο τρίτος πυλώνας προβλέπει την πρόσβαση στη δικαιοσύνη για περιβαλλοντικά θέματα.

Στόχος της Σύμβασης είναι να συμβάλει στην κατοχύρωση του δικαιώματος των ατόμων των σημερινών και των μελλοντικών γενεών , να ζουν σε ένα περιβάλλον κατάλληλο για την υγεία και την ευημερία τους.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου, η Σύμβαση προτείνει τη λήψη μέτρων για την ευρύτερη πρόσβαση σε περιβαλλοντικές πληροφορίες καθώς και την αύξηση της συμμετοχής των πολιτών στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων που έχουν συνέπειες για το περιβάλλον.

Η εν λόγω Σύμβαση είναι το αποτέλεσμα εντατικής προ-παρασκευαστικής εργασίας για την υλοποίηση της Αρχής 10 της Διακήρυξης του Ρίο και αντλεί εκτός των άλλων την αφετηρία της και από το κανονιστικό πλαίσιο της οδηγίας 90/313/ΕΚ του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 7ης Ιουνίου 1990. 


Με σχέδιο νόμου ζήτησε το ΥΠΕΧΩΔΕ την κύρωση της Σύμβασης (Σύμβαση Aarhus) το 2005.

Η Σύμβαση του Άαρχους αποτελεί ένα νέο είδος περιβαλλοντικής συμφωνίας. Συνδέει τα περιβαλλοντικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αναγνωρίζει το γεγονός ότι έχουμε υποχρέωση απέναντι στις μελλοντικές γενεές. Καθιερώνει τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων κοινωνικών ομάδων ως μέσου για την επίτευξη αειφορικής ανάπτυξης. 


Συνδέει την κυβερνητική ευθύνη και την περιβαλλοντική προστασία. Εστιάζεται στις αλληλεπιδράσεις μεταξύ του κοινού και των δημόσιων αρχών σε ένα δημοκρατικό πλαίσιο και προωθεί μια νέα διαδικασία δημόσιας συμμετοχής στις διαπραγματεύσεις και την εφαρμογή διεθνών συμφωνιών.

Βασικό αντικείμενο της Σύμβασης του Άαρχους είναι η σχέση ανάμεσα στους ανθρώπους και τις κυβερνήσεις. 


Η Συνθήκη δεν αποτελεί μόνο μια περιβαλλοντική συμφωνία, αλλά επίσης και μια Σύμβαση για την κυβερνητική υποχρέωση, τη διαφάνεια και την ευαισθησία ανταπόκρισης. H Σύμβαση του Άαρχους αναγνωρίζει τα δικαιώματα του κοινού και επιβάλλει στα Μέρη και τις δημόσιες αρχές υποχρεώσεις σχετικά με την πρόσβαση στην ενημέρωση και τη δημόσια συμμετοχή και την πρόσβαση στη δικαιοσύνη.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο της Σύμβασης επισκεφθείτε τις παρακάτω ιστοσελίδες:
- Η Σύμβαση του Άαρχους (ελληνικά)
- The Aarchus Convention (αγγλικά)
- Σχέδιο νόμου κύρωσης της Σύμβασης του Άαρχους στο ελληνικό δίκαιο
- Ιστοσελίδα της UNECE (UN Economic Commission for Europe)

"Παρά τον περιφερειακό της χαρακτήρα, η Σύμβαση του Άαρχους έχει παγκόσμια σημασία. 


Αποτελεί την πιο εντυπωσιακή ανάπτυξη της Αρχής 10 της Διακήρυξης του Ρίο, σύμφωνα με την οποία εντείνεται η ανάγκη για συμμετοχή των πολιτών σε περιβαλλοντικά θέματα και για πρόσβαση στην πληροφόρηση που διαθέτουν οι δημόσιες αρχές. Για αυτό, είναι και το πιο φιλόδοξο τόλμημα στο πεδίο της 'περιβαλλοντικής δημοκρατίας' η οποία έως τώρα ήταν υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών" 

Kofi A. Annan, Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών
(Εισαγωγή στη Συνθήκη του Άαρχους)


"Η σημασία της Διεθνούς Σύμβασης του Άαρχους για το δίκαιο του περιβάλλοντος, και γενικότερα για την υπόθεση της προστασίας του περιβάλλοντος, είναι αναμφισβήτητη. 


Παρά το γεγονός ότι, πέντε χρόνια μετά την υπογραφή της και περίπου δύο από την ημερομηνία, κατά την οποία τέθηκε σε ισχύ (30.10.2001), δεν έχει ακόμη κυρωθεί η Σύμβαση στις περισσότερες από τις συμβαλλόμενες χώρες, όπως άλλωστε και στην Ελλάδα. Ο σχετικός διάλογος έχει ήδη αρχίσει. [...] 

Με τη Σύμβαση του Άαρχους επιδιώκεται να υλοποιηθεί στον τομέα του δικαίου του περιβάλλοντος ένα γενικότερο ζητούμενο της σύγχρονης Δημοκρατίας: η διαφάνεια στη δράση των οργάνων της Πολιτείας, η παροχή στους πολίτες της δυνατότητας ενημέρωσης και παρέμβασης στις διαδικασίες διαμόρφωσης προγραμμάτων και κανονιστικών ρυθμίσεων αλλά και λείψης ατομικών μέτρων, καθως και η εξασφάλιση αποτελεσματικού ελέγχου της νομιμότητας της δράσης των δημόσιων αρχών."

Κώστας Φ. Μενουδάκος, Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας (από το βιβλίο "5 Χρόνια μετά τη Σύμβαση του Άαρχους" πρακτικά της διεθνούς συνάντησης, Φεβρουάριος 2004, Ελληνική Εταιρεία Προστασίας του Περιβάλλοντος και Πολιτιστικής Κληρονομιάς)

ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ