Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018

Πως η αναμονή για τον Ερχομό του Χριστού και το Τέλος του Κόσμου οδηγεί Χριστιανούς στην απάθειαΑποτελεί πάντως ειρωνεία τεραστίου μεγέθους ότι την ίδια ώρα που οι λευκοί χριστιανοί έχουν πεισθεί (ή εξαπατηθεί) ότι δεν συνάδει με την χριστιανική πίστη να δείχνουν ενδιαφέρον για την επιβίωση της φυλής τους και την διατήρηση της δικής τους ταυτότητας, είναι χριστιανικό καθήκον να αγωνίζονται για την διατήρηση της ταυτότητας και την επιβίωση των Εβραίων και του Ισραήλ.Στο άρθρο αυτό που είναι από το Faith and Heritage και αναφέρεται στη νοοτροπία των λευκών χριστιανών των ΗΠΑ, έγινε επεξεργασία ώστε να προσαρμοστεί κάπως στην ελληνική πραγματικότητα / ΚΟ  

Ένα από τα πιο έντονα και επίμονα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος Χριστιανισμός είναι η στάση της απάθειας μπροστά σε όλα αυτά τα οποία γίνονται. 
 
Κανονικά θα έπρεπε οι χριστιανοί είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι και να βρίσκονται συνεχώς σε «θέση μάχης», καθώς αυτά που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια στις δυτικές λευκές κοινωνίες αποτελούν συντονισμένα και σκληρά πλήγματα εναντίον τους. 
 
Καμία άλλη πίστη δεν έχει δεν έχει βρεθεί κάτω από τόσο μεγάλη επίθεση όσο αυτή των χριστιανών και μάλιστα μέσα στις δικές τους πάλαι ποτέ χριστιανικές πατρίδες. 
 
Η διάλυση της παραδοσιακής κοινωνίας, ο εξευτελισμός του θεσμού του γάμου, η γελοιοποίηση και ενοχοποίηση της χριστιανικής πίστης, η συστηματική πολεμική κατά των χριστιανών, η περιθωριοποίησή τους και η κλιμάκωση των χριστιανοφοβικών επιθέσεων, η ισλαμοποίηση της κοινωνίας και κυρίως η ραγδαία αλλοίωση του γηγενούς πληθυσμού και η εν εξελίξει αντικατάστασή του από ένα  αλλόφυλο και αλλόθρησκο πλήθος, είναι μερικά μόνο από αυτά τα πλήγματα.

Παρόλο που υποτίθεται ότι ζούμε στην εποχή της πληροφορίας και της ενημέρωσης, οι περισσότεροι Χριστιανοί δεν κατανοούν πόσο τρομερά πράγματα έχουν γίνει στον κόσμο. 
 
Και αν κατανοούν, οι περισσότεροι από αυτούς δεν νοιάζονται. 
 
Οι περισσότεροι το έχουν ρίξει στον ύπνο εγκλωβισμένοι μέσα στην καθημερινότητά τους και στον καταναλωτικό τρόπο ζωής. 
 
Τα σπορ, οι κοσμικές διασκεδάσεις και η ενασχόληση με ανούσια πράγματα, έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικοί τρόποι απόσπασης της προσοχής από τους πραγματικούς κινδύνους που αντιμετωπίζει ο λευκός χριστιανός του οποίου ο πολιτισμός καταρρέει και διαλύεται γύρω του. 
 
Και μάλιστα κάνοντας εκκωφαντικό θόρυβο. Πολλές φορές από την άλλη, ακούς μόνο λόγια. 
 
Οι παραδοσιακές λευκές χριστιανικές κοινωνίες καταρρέουν και οι περισσότεροι ή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ή κοροϊδεύουν τους εαυτούς τους και τους άλλους λέγοντας επανειλημμένα ότι «κάποια στιγμή» θα ξεσηκωθούν "και τότε θα.. και θα…" ή θαυματουργικά «κάποια στιγμή» "θα επέμβει ο Θεός και τότε θα… και θα…".

Το να είναι οι μη-χριστιανοί λευκοί απαθείς με τον εκτοπισμό τους θα ήταν πιο κατανοητό. Γιατί είναι οι χριστιανοί – οι παραδοσιακοί, όχι οι «μοντέρνοι» - εκείνοι που έχουν μια συνεκτική κοσμοθεωρία που αγκαλιάζει την παράδοση, νοηματοδοτεί την εθνική ταυτότητα και αντιστέκεται στο σύγχρονο multiculti zeitgeist. Αυτό που είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς είναι πώς οι λευκοί Χριστιανοί μπορούν να είναι τόσο αδιάφοροι για τη δική τους εκδίωξη. 
 
Κι όμως υπάρχουν Χριστιανοί που ενώ αναγνωρίζουν ότι οι τρέχουσες τάσεις είναι πράγματι ανεπιθύμητες ή ενοχλητικές, ότι κλιμακώνεται ένας πόλεμος εναντίον μας, βρίσκουν διάφορες δικαιολογίες γιατί δεν πρέπει να «ταραζόμαστε». Μοιάζει σαν η απάθεια να ντύνεται με ένδυμα «πίστης». 
 
Σε πολλές περιπτώσεις υπαίτια για αυτήν την απάθεια είναι η άποψη ότι «…αφού αυτά έτσι κι αλλιώς θα γίνουν» ή «…αφού τα έχουν πει οι προφήτες και το έχει γράψει η Αγία Γραφή». Οπότε δεν έχουμε τίποτα άλλο να κάνουμε από το να καθόμαστε ήσυχα και να περιμένουμε να γίνει ό,τι είναι «γραμμένο». 
 
Ο πιστός, με λίγα λόγια, καλείται να παρακολουθεί τις εξελίξεις και τα γεγονότα που έχουν άμεσο αντίκτυπο στην δική του ζωή και επιβίωση, σαν να βλέπει μια εκπομπή reality σε κάποιο απομακρυσμένο μέρος του πλανήτη. Μια εκπομπή που όπου να’ναι θα τελειώσει.

 
 
Σε ένα μεγάλο κομμάτι του δυτικού χριστιανικού κόσμου ίσως υπάρχει και θεολογικό υπόβαθρο για αυτή την στάση. Είναι η προσκόλληση στη dispensationalist θεολογία, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της απάθειας απέναντι στα σημερινά γεγονότα. Βλέπετε η θεωρία αυτή, εκτός του ότι θεωρεί τους Εβραίους ως τον εκλεκτό λαό του Θεού, στην εσχατολογία της υποστηρίζει την Αρπαγή των εκλεκτών πιστών.

 
 Για πολλούς, η πίστη σε μια επικείμενη Αρπαγή οδηγεί στην αδιαφορία τους για τις μακροπρόθεσμες συνέπειες των σημερινών τάσεων. Δεν ομολογούν βέβαια ότι είναι απαθείς, αλλά αυτό είναι. 
 
Πιστεύουν ακράδαντα ότι ο Ιησούς Χριστός θα έρθει πολύ σύντομα και ότι θα γλυτώσει όλους τους αληθινούς Χριστιανούς από τα δεινά που έρχονται και από αυτή την τυραννία του Αντιχρίστου. 
 
Αυτοί οι Χριστιανοί δεν φοβούνται με την προοπτική οι λευκοί να αντικατασταθούν στις ιστορικές τους πατρίδες τους και ό,τι μπορεί αυτό να σημαίνει για τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους, λόγω της πίστης τους ότι ο Ιησούς θα τους αρπάξει πριν ξεκινήσουν τα πραγματικά βάσανα. 
 
Φτάνουν στο σημείο κάποιοι τέτοιοι Χριστιανοί να δείχνουν σχεδόν χαρούμενοι έως και ενθουσιασμένοι (!) με την προοπτική της επικείμενης καταστροφής, αλλά και της διάλυσης της κοινωνίας, καθώς έτσι «αποδεικνύεται» ότι ο ερχομός του Χριστού είναι κοντά. 
 
Οι περισσότεροι από αυτούς τους Χριστιανούς πιστεύουν ότι ο κόσμος, όπως είναι σήμερα, αποτελεί απλά μια προσωρινή στάση στον δρόμο προς τον Ουρανό, είναι ένας κόσμος που τελικά θα καταστραφεί από τη φωτιά, οπότε γιατί να νοιαστούν. 
 
Αυτή η νοοτροπία σπρώχνει τους Χριστιανούς να αγνοήσουν τα σημερινά προβλήματα που αναπτύσσονται σε όλο τον κόσμο και στις δικές τους χώρες, επειδή ακριβώς πιστεύουν ότι θα αρπαχθούν πριν ξεκινήσουν τα μεγάλα ζόρια για την ανθρωπότητα. 
 
Το εσχατολογικό κομμάτι της Θεωρίας των Οικονομιών έχει επηρεάσει σοβαρά τον τρόπο που σκέφτονται πολλοί δυτικοί Χριστιανοί και στην ουσία τους οδηγεί σε μία απάθεια και μία μοιρολατρία. «Τι μας νοιάζει τι θα γίνει στην χώρα μας», σου λένε. «Το ξέρω ότι θα γεμίσει αλλοδαπούς. Ε και; Εγώ θα φύγω όπου να’ναι…».

Πολλοί βέβαια ισχυρίζονται ότι δεν είναι η θεωρία του dispensationalism που οδηγεί στην απάθεια των χριστιανών της Δύσης, η οποία θεωρία άλλωστε υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια και μάλιστα ξεκίνησε μέσα σε φονταμενταλιστικούς προτεσταντικούς κύκλους ως αντίδραση στον φιλελευθερισμό και την νεωτερικότητα, αλλά η σταδιακή αλλοτρίωση του φρονήματος από την επέλαση του λιμπεραλισμού και του πολιτιστικού μαρξισμού στην δυτική χριστιανοσύνη. 
 
Ας θυμηθούμε άλλωστε, ότι και σε χώρες που οι εσχατολογικές αυτές θεωρίες έχουν ελάχιστη απήχηση στον χριστιανικό κόσμο, τα ίδια φαινόμενα απάθειας παρατηρούνται. 
 
Ο Ρώσος αρχιερέας Dmitri Smirnov, κατήγγειλε πέρσι, ότι σε 30 χρόνια η Ευρώπη θα γίνει μουσουλμανική εξαιτίας της απάθειας των χριστιανών.

 
Αποτελεί πάντως ειρωνεία τεραστίου μεγέθους ότι την ίδια ώρα που οι λευκοί χριστιανοί έχουν πεισθεί (ή εξαπατηθεί) ότι δεν συνάδει με την χριστιανική πίστη να δείχνουν ενδιαφέρον για την επιβίωση της φυλής τους και την διατήρηση της δικής τους ταυτότητας, είναι χριστιανικό καθήκον να αγωνίζονται για την διατήρηση της ταυτότητας και την επιβίωση των Εβραίων και του Ισραήλ.

ΚΟ / από εδώΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

10 σχόλια:

 1. Εεεεε καλά τώρα.. Χριστιανισμός είναι μόνο η Ορθόδοξία, όλα τα
  άλλα "Χριστιανικά" ντε και καλά δόγματα, είναι αιρέσεις.
  Επομένως οι μ@@κίες τους δεν λογίζονται για σοβαρές.

  Να πούμε ότι δυστυχώς και στην Ελλάδα όλες σχεδόν οι Μητροπόλεις
  είναι πλέον ΑΚΥΡΕΣ και θεωρούνται αιρετικές.

  Μόνο οι μητροπόλεις Πειραιώς , Γλυφάδας, Γόρτυνος και Κυθήρων,
  είναι πλέον ΕΓΚΥΡΕΣ, γιατί κάνουν την Αγία Ανυπακοή, δηλαδή
  δεν συμμετείχαν (στα ισα) στην κατάπτυστη σύνοδο του κολυμπαρίου ,
  και δεν μνημονεύουν τον Γερόνυμο και τον Βοθρολομιό που κάνανε
  συμπροσευχή με το Πάπα.

  Συγχαρητήρια στου Παπαφλέσιδες Πειραιώς , Γλυφάδας, Γόρτυνος
  και Κυθήρων. Τέτοιους Μητροπολίτες θέλουμε, που να το λέει η
  καρδιά τους. Ολοι οι άλλοι είναι Παπα-Λαππάδες.

  Για τους πιστούς Χριστιανούς τους Εκκλησιάζόμενους: Να πηγαίνετε
  μόνο σε Ναούς που ο Ιερέας κάνει Αγία Ανυπακοή, ή σε Ναούς
  των προαναφερθέντων Μητροπόλεων. Στις υπόλοιπες
  Εκκλησίες ΟΛΑ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΑ, και είτε πάτε
  είτε δεν πάτε είναι ένα και το αυτό.
  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "Μόνο οι μητροπόλεις Πειραιώς , Γλυφάδας, Γόρτυνος και Κυθήρων,
   είναι πλέον ΕΓΚΥΡΕΣ,..."
   Παρακαλώ για κάποια απόδειξη, (link, ιστοσελίδα κ.λ.π.) οτι οι παραπάνω ΔΕΝ μνημονεύουν τον ιερώνυμο.
   Ερευνητής

   Διαγραφή
 2. Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑΓΙΑ17 Μαΐου 2018 - 8:56 π.μ.

  .
  ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΞΑΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ
  ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ
  ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΙΕΡΗ ΜΑΣ ΕΛΛΑΔΑ
  ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΕΛΟΣ ………………
  ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΦΙΑ ΛΟΓΙΑ …………….
  ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΟ ΜΙΚΡΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΟΤΕΡΟ …
  ΠΡΩΤΑ ΟΠΛΙΤΗΣ ………….
  ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΟΛΙΤΗΣ !
  ΤΑ ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΣΜΟΥ ΤΕΛΟΣ ……………….
  ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΤΗ ΝΑ ΠΩ ΟΡΕ,ΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ,ΝΑ ΥΜΝΟΥΝ ΑΜΑΘΕΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΑΤΩΝΙΟΥΣ ΤΡΕΙΣ,ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΑΜΑΘΕΜΑΤΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΩΝΟΥ ΜΟΥ,ΚΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΩ ΤΟ ΧΕΡΙ,ΕΙΣΤΑΙ ΚΑΛΑ ΜΟΡΕ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. .......είναι χριστιανικό καθήκον να αγωνίζονται για την διατήρηση της ταυτότητας και την επιβίωση των Εβραίων και του Ισραήλ ...... Τι ειναι αυτο ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ο.Κ. ειμαι χριστιανος και θελω να αγωνιστω. Πότε, ποια μερα; Κοιμωσαστε ρε; Ποτέ στην ιστορια δεν εχει υπαρξει καμμια επανασταση χωρις αρχη-γο γους.Οι σημερινοι αληθινοι χριστιανοι ειναι λιγοι αλλα και αυτοι δεν εχουν καποια αρχη να τους συγκεντρωσει και να τους καθοδηγησει. Συμμετεχουν σε καποια συλλαλητηρια που γινονται μετα κοπων και βασανων και δεκαδες τρικλοποδιες αλλα -λογικο ειναι- αυτο δεν μπορει να αλλαξει τα πραγματα. Αλλα ο αληθινος χριστιανος δεν απελπιζεται ποτε γιατι εχει την ελπιδα του στον Χριστο και μπορει και να ζηταει να γινουν τα γεγονοτα των προφητειων διοτι τον ενδιαφερει περισσοτερο να μην χαθουν ψυχες απο το να χαθουν ζωες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. 18 Μαΐου 2018 - 10:03 π.μ
  Τι σόϊ ερευνητής είσαι και δεν ξέρεις έστω και τα βασικά για την
  Αγια Ανυπακοή?

  Και καλά γι'αυτό, αλλά ούτε ένα γκουκλάρισμα με τα κατάλληλα
  φίλτρα δεν ξέρεις να κάνεις?

  Τέλος πάντων....Απο ένα πρόχειρο γκουκλάρισμα βγήκε αυτό:
  http://www.tovima.gr/society/article/?aid=801945

  Να πούμε ότι οι "καθαροί" μητροπολίτες, που τους την είπαν στα ίσα
  είναι οι Πειραιώς , Γλυφάδας, Γόρτυνος και Κυθήρων. Οι υπόλοιποι
  δεν πήγαν μεν αλλά φρόντισαν να βρουν και μιά καλή
  δικαιολογία (για την θεσούλα τους)

  Αμα το ψάξεις θα βρείς και άλλα αδελφέ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @9:48
   Δυστυχώς ΔΕΝ απάντησες στην ερώτησή μου. Δεν ρώτησα ποιοί δεν πήγαν στην Ληστρική σύνοδο αλλά ποιοί μητροπολίτες δεν μνημονεύουν τον ιερώνυμο ΣΗΜΕΡΑ.
   Η έρευνά μου απέδωσε αριθμό μητροπολιτών ΜΗΔΕΝ.
   Αν γνωρίζεις με αποδείξεις, σε παρακαλώ να με διαφωτήσης.
   Ερευνητής

   Διαγραφή
  2. Μάλλον ο 17 Μαΐου 2018 - 1:01 π.μ τα έχει μπλέξει λιγάκι.
   Εχοντας υπ'όψιν :
   1)Οτι ο Ιερόνυμος και Βαρθολομέος έχουν κάνει συμπροσευχές με
   τον Πάπα.
   2)Οτι η Σύνοδος του Κολομπαρίου κατ'ουσίαν "Εξέπεσε" την
   Ορθοδοξία με "εκπτώσεις" και την έριξε στο επίπεδο
   του καφενείου.
   3)Οτι οι μητροπολίτες δεν μηνονεύουν κανένα, αλλά οι ιερείς των
   μητροπολεων μνημονεύουν τον μητροπολίτη.

   Καταλήγουμε στο συμπέρασμα Οτι:

   α) αν ο μητοπολίτης έχει λάβει μέρος στη σύνοδο και έχει συμφωνήσει με τον Διαβολο, μνημονεύοντάς τον ο Ιερέας της
   μητρόπολης του, είναι σαν να μνημονεύει το Διαβολο ,και άρα τα μυστήρια που τελεί είναι ΑΚΥΡΑ.

   -αν ο μητοπολίτης τους ΔΕΝ έχει λάβει μέρος στη σύνοδο, ΑΡΑ και
   ΔΕΝ μνημονεύει τον Διαβολο, τότε και τα μυστήρια
   θεωρούνται ΕΓΚΥΡΑ.

   - Και Οσοι Παππαδες δεν κάνουν Αγία Ανυπακοή, προσκυνούν τον Διάβολο.

   Να υποθέσω ότι κάτι τέτοιο ήθελε να πεί. Αν εννοεί κάτι τέτοιο
   συμφωνώ απολύτως.

   Διαγραφή
  3. Και οι μητροπολίτες που πήγαν στην Ληστρική Ψευδοσύνοδο και αυτοί που δεν πήγαν. συμμετέχουν στην ιερά σύνοδο που ΔΕΝ κατεδίκασε την ανωτέρω Ληστρική. Δεν είναι όλοι συνένοχοι; Υπάρχει κανείς μητροπολίτης που να κατεδίκασε και να διέκοψε κοινωνία με τους ιερώνυμο-βαρθολομαίο;

   Διαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ