Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018

Έχασε το σπίτι της σε πλειστηριασμό, αλλά δηλώνει : "ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΕΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ. ΑΠ' ΕΞΩ ΘΑ ΤΟ ΚΟΙΤΑΖΕΙ"! (βίντεο)

Στο ηλεκτρονικό σφυρι βγαίνει η πρώτη κατοικία Βολιώτη για χρέος 42.395 € 

 Συγκέντρωση αύριο στη Λάρισα και κάλεσμα για συμμετοχή


O πρώτος ηλεκτρονικός πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας για Βολιώτη ελέυθερο επαγγελματία είναι πλεόν γεγονός. Αύριο Τετάρτη, με επίσπευση τράπεζας βγαίνει στο ηλεκτρονικό σφυρί η πρώτη κατοικία ενός Βολιώτη επαγγελματία σε συμβολαιογραφείο της Λάρισας για χρέος 42.395,54 €.

Το Στέκι Αλληλεγγύης για όλους, η ΟΕΒΕΜ και άλλες συλλογικότητες καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το συγκεκριμένο συμβολαιογραφείο που οργανώνει η πρωτοβουλία πολιτών της Λάρισας κατά των πλειστηριασμών, για να αποτραπεί αυτή η εξέλιξη. 

Ο Ηλίας Βαγδούτης, ελεύθερος επαγγελματίας, που ζει με τη διαζευγμένη και άνεργη μητέρα του, δήλωσε ότι όλα ξεκίνησαν το 2005, όταν πήρε τραπεζικό δάνειο για να φτιάξει το σπίτι του
Μέχρι το 2012 ήταν συνεπής, αλλά στη συνέχεια, επειδή δεν υπήρχαν χρήματα για να πληρώνει, έκανε αίτηση ένταξης στο νόμο Κατσέλη, που πριν 1,5 μήνα απορρίφθηκε, λόγω της εμπορικής δραστηριότητας που ασκεί.Ο επαγγελματίας είπε ότι επειδή δεν θέλει να του χαριστεί τίποτα και θέλει να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του, πήγε στην τράπεζα για διακανονισμό, του ζήτησαν 1.000 € προκαταβολή και 420 € δόση, ενώ η αποπληρωμή θα όλοκληρωθεί όταν ο ίδιος θα είναι 72 ετών!

Όπως είπε, ο ίδιος βρήκε το ποσό της προκαταβολής, το έδωσε και ήταν συνεργάσιμος, από την τράπεζα δεν ήταν αξιόπιστοι. «Μετά από μία εβδομάδα χωρίς να επικοινωνήσουν μαζί μου, ζήτησαν άλλα 4000 € προκαταβολή με τη δικαιολογία ότι το χρέος ήταν 15.000 και η τράπεζα ζητά μόλις 4.000 € ως προκαταβολή.


Ο δανειολήπτης ανέφερε ότι προσπαθεί με διάφορα μέσα που έχει να πολεμήσει αυτό που τον αδικεί.
Ο κ. Βαγδούτης εκτίμησε ότι η στάση της τράπεζας ήταν πρόφαση και όλα είναι προσχεδιασμένα, ενώ πρόσθεσε ότι από τις 300.000 € που είχε πάει αρχικά δάνειο, αποπλήρωσε τις 100.000 €, αλλά το κεφάλαιο δεν μειώθηκε σχεδόν καθόλου.


Η Μαρία Νεοφώτιστου, συντονίστρια του Στεκιού Αλληλεγγύης για όλους είπε ότι πιστοί στις αρχές τους θα σταθούν δίπλα στους συμπολίτες που έχουν ανάγκη και πρόσθεσε ότι είναι αδικία να εκπλειστηριάζονται πρώτες κατοικίες για ένα δάνειο που πήρε κάποιος κάποια στιγμή και λόγω κρίσης να προσπαθεί να αποπληρώσει.
Στη συνέντευξη βρέθηκαν και άλες συλλογικότητες όπως η Λαϊκή συνέλευση Αγίου Νεκταρίου και η Πρωτοβουλία Πολιτών Λάρισας ενάντια στους Πλειστηριασμούς, ενώ ο Γιάννης Μπάλλας κάλεσε και άλλους ενεργούς πολίτες να συμπαρασταθούν με φυσική παρουσία έξω από το Συμβολαιογραφείο της Λάρισας αύριο το μεσημέρι στην οδό Γκούμα 4.

Στη συνέντευξη βρέθηκαν και άλες συλλογικότητες όπως η Λαϊκή συνέλευση Αγίου Νεκταρίου και η Πρωτοβουλία Πολιτών Λάρισας ενάντια στους Πλειστηριασμούς, ενώ ο Γιάννης Μπάλλας κάλεσε και άλλους ενεργούς πολίτες να συμπαρασταθούν με φυσική παρουσία έξω από το Συμβολαιογραφείο της Λάρισας αύριο το μεσημέρι στην οδό Γκούμα 4.

Ο Γιάννης Παπαϊωάννου μέλος της Πρωτοβουλίας Πολιτών της Λάρισας κατά των πλειστηριασμών δήλωσε ότι αποφασίστηκε να γίνει κινητοποίηση από το συμβολαιογραφικό γραφείο αύριο στις 2 το μεσημέρι και ζήτησε τη βοήθεια του κόσμου για να αντιδράσουν στο θέμα της υπερχρέωσης.

Ο αντιπρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Βασίλης Τόπας δήλωσε ότι η Ομοσπονδία ενημερώθηκε για την περίπτωση του επαγγελματία και καταδικάζει αυτή την πράξη.

Οι παραβρισκόμενοι εξήραν το θάρρος του Ηλία Βαγδούτη και να μιλήσει ανοιχτά για το πρόβλημά του και ζήτησαν να υπάρχει διαγραφή χρέους όταν κάποιος αποδεδειγμένα δεν μπορεί να πληρώσει, ενώ οι τράπεζες να μην πωλούν τα δάνεια σε funds δάνεια με το 2 και 3% της αξίας τους, πριν διαπραγματευτούν με τον δανειολήπτη.


www.thessaliatv.gr


Πηγή


«Δεν θα μπει μέσα στο σπίτι μου η τράπεζα. Απο έξω θα το κοιτάζει» (video)Η μητέρα του Ηλία Βαγδουτη από τον Βόλο που έχασε το σπίτι της σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό δηλώνει.
"Δεν θα μπει μέσα στο σπίτι η τράπεζα…"

Δείτε το video:Λάρισα
Νωρίτερα σήμερα ισχυρή αστυνομική δύναμη παρατάχθηκε απέναντι στους διαμαρτυρόμενους που ζήτησαν το μεσημέρι  να μην βγει στο σφυρί πρώτη κατοικία Βολιώτη ελεύθερου επαγγελματία για χρέος προς τράπεζα, ύψους 42.395 ευρώ.
Οι διαμαρτυρόμενοι βρέθηκαν έξω από την είσοδο της πολυκατοικίας όπου στεγάζεται το συμβολαιογραφείο που ήταν προγραμματισμένο να “τρέξει” τον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και ζητώντας να μην εκπλειστηριαστεί το σπίτι όπου μένει ο κ. Ηλίας Βαγδούτης με την οικογένειά του.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του ιδίου, όλο αυτό ξεκίνησε με ένα στεγαστικό δάνειο που πήρε το 2005 το οποίο αποπλήρωνε μέχρι το 2012. Πριν από ένα μήνα έκανε μια αίτηση στον νόμο Κατσέλη αλλά δεν έγινε δεχτή λόγο εμπορικότητας, ωστόσο ο ίδιος απευθύνθηκε στην τράπεζα για να κάνει διακανονισμό.
Η τράπεζα φάνηκε να είναι συνεργάσιμη και του πρότεινε να καταβάλει το ποσό των 1000 ευρώ σαν προκαταβολή και μετά να υπογράψουν ένα συμβόλαιο των 420 ευρώ μηνιαίος για 34 χρόνια. 

Παρόλο που ο διακανονισμός ήταν πολύ μεγάλος ήταν έτοιμος να το δεχτεί γιατί είναι η πρώτη κατοικία του. Στην πορεία όμως η τράπεζα άλλαξε στάση και του ζήτησε επιπλέον 4000 ευρώ και μετά από επικοινωνία που είχε ο δικηγόρος του με την τράπεζα ενημερώθηκε πως το ποσό των 420 ευρώ ισχύει μόνο για τα τρία πρώτα χρόνια, στη συνέχεια κάθε τρία χρόνια το ποσό θα αυξάνεται κατά 15%.

Ο ίδιος δηλώνει πως «άμεσα ενδιαφερόμενος αυτή την στιγμή είναι μόνο η τράπεζα».
Αντιπροσωπεία των διαμαρτυρόμενων έλαβε άδεια και ανέβηκε στο συμβολαιογραφείο, ζητώντας από τη συμβολαιογράφο να έρθει σε επαφή με την τράπεζα, ζητώντας τη ματαίωση του πλειστηριασμού.

Η απάντηση που πήραν ήταν αρνητική καθώς η τράπεζα φάνηκε αποφασισμένη να πάρει το σπίτι και πλεον όλα θα παιχτούν στην έξωση

Για την συγκέντρωση απήθυνε κάλεσμα η  πρωτοβουλία κατά των πλειστηριασμών Λάρισας και συμμετείχαν το στέκι αλληλεγγύης Βόλου το  Εργατικό κέντρο Λάρισας, η ομοσπονδία επαγγαλματοβιοτεχνών,  μέλη της ΛΑΕ Λάρισας, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της Πλεύσης Ελευθερίας Βόλου,  του ΕΠΑΜ και άλλων συλλογικοτήτων.


πηγή
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

1 σχόλιο:

  1. Kαθαρματα της εβραιομασονικης σκατοβουλης δουλοι υπηρετες με τα τεσσερα υποστηρικτες της αιματοβαμεης του ροτσαηλ τραπεζα πηγαινετε να κρεμαστητε οπως εκανε ο ιουδας ο ισκαριωτης !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ