Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2018

Μεγάλες οι ευθύνες, αλλά προέχει να γυρίσουν γρήγορα πίσω στην Πατρίδα οι στρατιωτικοί μας

Σε κάθε περίπτωση, οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί ενδέχεται να χρειαστεί να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες ενώπιον της τουρκικής Δικαιοσύνης. 

Και αυτό καθιστά την θέση τους πολύ δύσκολη και την δική μας ευθύνη πολύ μεγάλη, ώστε να κινήσουμε γη και ουρανό προκειμένου οι «δικοί μας» να γυρίσουν γρήγορα πίσω στην Πατρίδα!


 

Γράφει ο Βασίλης Κοψαχείλης
 

Η σύλληψη δύο Ελλήνων στρατιωτικών στο προγεφύρωμα του Κάραγατς στον Έβρο, από τουρκική περίπολο την περασμένη Πέμπτη, είναι πλέον γνωστό γεγονός στο πανελλήνιο. 

Τα όσα ακολούθησαν είναι επίσης γνωστά.


Αυτή την ώρα τα δύο χαμηλόβαθμα στελέχη του Ελληνικού Στρατού, ένας αξιωματικός και ένας υπαξιωματικός, κρατούνται προφυλακισμένοι αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για παραβίαση συνόρων, παράνομη είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή και άλλα μικρότερα αδικήματα.

Ορισμένοι στη χώρα μας και έξω απ’ αυτή – θέλεις από σκοπιμότητα, θέλεις από αφέλεια – αναπαράγουν τουρκικές πηγές που θέλουν τους Έλληνες στρατιωτικούς σε ρόλο κατασκόπων ή ανταλλάξιμο είδος με τους 8 Τούρκους αιτούντες άσυλο στη χώρα μας «πραξικοπηματίες», για να αποφύγουν οι άνθρωποι τον εξευτελισμό από την τουρκική αντίληψη περί αντιμετώπισης πολιτικών αντιφρονούντων!

Σε κάθε περίπτωση, οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί ενδέχεται να χρειαστεί να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες ενώπιον της τουρκικής Δικαιοσύνης. 

Και αυτό καθιστά την θέση τους πολύ δύσκολη και την δική μας ευθύνη πολύ μεγάλη, ώστε να κινήσουμε γη και ουρανό προκειμένου οι «δικοί μας» να γυρίσουν γρήγορα πίσω στην Πατρίδα!
Λίγοι κατάφεραν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και με νηφαλιότητα να ενημερώσουν την κοινή γνώμη για τις εξελίξεις. 


Και είναι, και αυτό, ένα από τα θέματα που όταν τελειώσει αυτή η περιπέτεια, θα πρέπει να το δούμε με πολύ προσοχή και σοβαρότητα. 

Το πώς, δηλαδή, τα ΜΜΕ οφείλουν να αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους επεισόδια και κρίσεις! Δεν είναι καθόλου απλό θέμα, διαφέρει δε από οποιαδήποτε άλλη μορφή κρίσης θα κληθεί ένας δημοσιογράφος να καλύψει στα πλαίσια της δουλειάς του και στα χρόνια της καριέρας του. 

Το επεισόδιο στον Έβρο έδειξε ότι λίγοι έχουν την παιδεία να το διαχειριστούν σωστά.

Η είδηση της προφυλάκισής τους μέχρι να εκδικαστούν, κάποιους στη χώρα τους ανησύχησε, ενώ τον πολύ τον κόσμο τον στεναχώρησε. Λυπάμαι που θα το πω, αλλά κάποιους άλλους τους έκανε να τρίβουν τα χέρια τους γιατί το είδαν ως χρυσή ευκαιρία για πολιτική σπέκουλα.

Πολιτική σπέκουλα με δύο «δικούς μας» ανθρώπους να βρίσκονται τούτη την ώρα στις τουρκικές φυλακές…;

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν ευθύνες! Τεράστιες ευθύνες. Οι οποίες φυσικά και πρέπει να αναζητηθούν, αφού πρώτα επιστρέψουν, σώοι και γρήγορα, οι άνθρωποί μας πίσω στην Πατρίδα!

Μην προσπαθήσετε να αναζητήσετε τις ευθύνες στη σημερινή ή την χθεσινή κυβέρνηση. Όχι, δεν βρίσκονται εκεί οι μεγάλες ευθύνες, αν και σίγουρα οι ενέργειες και οι παραλήψεις όλων που μετέχουν της πολιτικής έχουν συμβάλλει τα μέγιστα.

Οι μεγάλες ευθύνες για να καταλήξουμε σήμερα σε αυτό το επεισόδιο στον Έβρο βρίσκονται σε ένα σύστημα που δουλεύει αθόρυβα και συστηματικά και αφορά όλους μας. Είναι ένα σύστημα που χτίζεται τουλάχιστο την τελευταία εικοσαετία και συνυπεύθυνοι στο θέριεμά του είμαστε, λίγο πολύ, όλοι μας. 

Διότι αυτό το σαθρό σύστημα έχει εμπεδώσει και ανάλογη κουλτούρα στην κοινωνία μας.
Βάζοντας τον εαυτό μου πρώτο και καλύτερο μέσα στους συνυπεύθυνους, όλοι μας χαρήκαμε με την μείωση της στρατιωτικής θητείας χωρίς να σκεφτούμε τις επιπτώσεις της στην εθνική μας άμυνα. Όπως δεν σκέφτηκαν τις επιπτώσεις της αχρείαστης γραφειοκρατίας και των άλλων πειραματισμών στην αποτελεσματικότητα των Ελληνικών ΕΔ όσοι σχεδίαζαν ένα στρατό από «γιάπις του χιλιάρικου» – μάλιστα μπροστά στους σημερινούς μισθούς των 300 ευρώ και την ανεργία, κάποιοι τους λένε να είναι και ευχαριστημένοι… 

Ακολουθούν όλες οι άλλες πολιτικές ευθύνες, οι ευθύνες των τοπικών κοινωνιών, οι φαυλότητες, οι πειραματισμοί, η ακατάσχετη φλυαρία, οι φτηνοί λεονταρισμοί, ο αφοπλισμός, η καταστροφή της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, τα δόγματα αποφυγής, οι σημαίες που τις παίρνει ο αέρας, οι “Μαδρίτες”, και πολλά ακόμη.
Δεν είναι τώρα η ώρα για να επεκταθώ.
Δεν έχει τώρα νόημα να το κάνω.

Να σταματήσει η σπέκουλα και η παραπληροφόρηση, και να γίνουν όλες εκείνες οι αναγκαίες ενέργειες ώστε να γυρίσουν οι στρατιωτικοί μας πίσω στην Πατρίδα.

Μετά, τα συζητάμε… Και αυτή η συζήτηση, σας υπόσχομαι ότι θα ανοίξει, είτε μας αρέσει, είτε δεν μας αρέσει…

 

* O Βασίλης Κοψαχείλης είναι ΔιεθνολόγοςMIgnatiou 
Πηγή

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

6 σχόλια:

 1. Θερμά συγχαρητήρια κ. Κοψαχείλη...
  Βάλατε τα πράγματα στη θέση τους, ως προς τις ευθύνες ΟΛΩΝ ΜΑΣ...
  Και φυσικά τη μερίδα του λέοντος την έχουν οι Πολιτικές ηγεσίες που διάβρωναν χρόνια το στράτευμα, όπως ακριβώς το κύμα διάβρωνε τον βράχο στο ομώνυμο ποίημα...
  Πρωθυπουργοί, υπουργοί, ακόμη και υπουργοί Εθνικής Άμυνας, που μισούσαν το στρατό και ΤΟ ΕΔΕΙΧΝΑΝ...
  Χαρακτηριστική περίπτωση ο Μέγας Πάγκαλος ο Παραγωγικός (παραγωγικός σε συγκεκριμένο είδος φαντάζομαι. Του φαίνεται άλλωστε..).
  Και από κάτω ένας κοντόφθαλμος λαός, που τους χειροκροτούσε κάθε φορά που μείωναν τη θητεία απογυμώνοντας την Εθνική Άμυνα!
  Κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πόπη πιστεύεις ότι όλα αυτά περί Τουρκίας,περί πολέμων και Θερμών επεισοδίων,δεν είναι κανονισμένα? Ο Ερντογάν ήλθε στην Ελλάδα για Τουρισμό ή για το μυστικό δείπνο; Το μπάσταρδο που παριστάνει τον κυβερνήτη είναι πολύ επικίνδυνος για την πατρίδα μας.Ο Αμερικανικός Δούρειος ίππος όπου πάει κι όπου σταθεί παριστάνει τον μάντη Κάλχα για να προετοιμάσει-εκφοβίσει τους Έλληνες γιαυτό που από κοινού ετοιμάζουν.Την διάλυση της χώρας.Άλλωστε ναύαρχος του στόλου της ανατολικής πτέρυγας του Ν.Α.Τ.Ο. δεν είναι άλλος από τον Έλληνα ναύαρχο,Για την Νοτιοανατολική Μεσόγειο ο Μαλτέζος και για την Μαύρη θάλασσα ο Τούρκος.Ο Πήλιος Γούσης και ο Εφιάλτης ήταν πρόσκοποι μπροστά σε τούτα τα νοθευμένα σπέρματα. Εάν δεν στείλουμε στον αγύριστο τους παραμυθάδες γεωπολιτικούς,τους προφητολάγνους,τις Θεούσες,τους κοσκινάδες της ανάλυσης,και τους υπνωτιστές ύπατους καραβανάδες,την έχουμε "βάψει"πολύ άσχημα. ο Πασατέμπος κάποτε θα τελειώσει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σαφώς και είναι προσχεδιασμένα... σε πίπεδο κορυφής πολιτικής - στρατιωτικής - δικαστικής - εκκλησιαστικής εξουσίας.
   Όλοι αυτοί, συνεργάζονται και είναι υποταγμένοι στις διαταγές των εβραιοσιωνιστών.

   Διαγραφή
 3. ξεπούλησαν στην Τουρκία όλους τους χάρτες με τα μυστικά περάσματα, από την Τoυρκία προς την Ελλάδα μέσω Έβρου

  Στο 2010 κρύβεται η αλήθεια για την αιχμαλωσία των δυο στρατιωτικών …….. http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2018/03/2010.html#ixzz58phUGeFd


  Προδοσία: ο πρώην υπηρεσιακός Υπουργός Εθνικής Άμυνας,
  Φραγκούλης Φράγκος,
  μαζί με στρατιωτικούς διοικητές του ελληνικού στρατού, (και υπό την καθοδήγηση του ανθ-ελληνικού καθεστώτος, παρέδωσαν στις 10 Δεκεμβρίου 2010, όλους τους χάρτες με τα μυστικά περάσματα από την Τoυρκία στην Ελλάδα μέσω Έβρου στον Τούρκο ακόλουθο άμυνας.


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Τα τελευταία είκοσι και πλέον χρόνια οι πολιτικοί εθνοπροδότες ενεργούν εντελώς ξεδιάντροπα, "μπροστά στα μούτρα" του ελληνικού λαού,σαν να τον θεωρούν ένα σκουλήκι κατάλληλο μόνο για πάτημα.

  Ήρθε η ώρα η κατάσταση αυτή να αντιστραφεί. Ζητούνται ΕΛΛΗΝΑΣ/ΝΕΣ ηγέτης/τες, ώστε αυτά τα σκουλήκια να τοποθετηθούν στη θέση που τους αξίζει ως σκουλήκια. Και τι περισσότερο από ένα ψυχοπνευματικό σκουλήκι είναι κάποιος που προδίδει την ίδια του την πατρίδα;

  Εφ'όσον αν αυτός δεν σέβεται το "ιερό" Πατρίδα, τότε δεν υπάρχει μέσα του κανένα άλλο ιερό ή όσιο,παρά μόνον το απόλυτο σκοτάδι, το δαιμονικό έρεβος, ντυμένο με χίλια δυο προκαλύμματα και "όμορφα λόγια" για να μην αποκαλύπτεται. Ειδικά σε αυτούς που δεν σκαλίζουν κάτω από τις επιφάνειες των σαθρών πολιτικών υποσχέσεων και των σαθρών δικαιολογιών που προβάλλονται, ώστε να προδίδεται κάθε φορά και σε κάθε θέμα η πατρίδα μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. "Οι μεγάλες ευθύνες για να καταλήξουμε σήμερα σε αυτό το επεισόδιο στον Έβρο βρίσκονται σε ένα σύστημα που δουλεύει αθόρυβα και συστηματικά και αφορά όλους μας. Είναι ένα σύστημα που χτίζεται τουλάχιστο την τελευταία εικοσαετία και συνυπεύθυνοι στο θέριεμά του είμαστε, λίγο πολύ, όλοι μας.

  Διότι αυτό το σαθρό σύστημα έχει εμπεδώσει και ανάλογη κουλτούρα στην κοινωνία μας.
  "  Και μια αφελης ερωτηση:
  Ποιο ειναι το ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ που συντηρει και εξυπηρετει αυτο το σαθρο συστημα;;

  Πως ονομαζεται αυτο το πολιτευμα, χμμ;;


  Να περιγραφουμε ΟΛΗ την ουρα της ΠΙΚΡΗΣ Αληθειας, αγαπητε αρθρογραφε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ