Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2018

Εκτεθειμένοι χιλιάδες πολίτες που καταγγέλλουν το Δημόσιο - Όλα τα στοιχεία τους στη φόρα!
Κενό ασφαλείας στον ιστότοπο του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης

Επώνυμες καταγγελίες πολιτών για κακοδιαχείριση, διαφθορά και αδιαφανείς διαδικασίες στο Δημόσιο, βρίσκονταν μέχρι σήμερα «ελεύθερες» στο Διαδίκτυο, δίχως πρωτόκολλο ασφαλείας!

Το ξεσκέπασμα της ανικανότητας των αρμοδίων του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης έλαβε χώρα χθες, όταν υπάλληλος του Υπουργείου Πολιτισμού ο οποίος είχε υποβάλει κατά το πρόσφατο παρελθόν καταγγελίες προς το ΣΕΕΔΔ για αδιαφάνεια στο υπουργείο του, τηλεφώνησε έντρομος σε στέλεχος εποπτευόμενου φορέα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέροντας ότι βρήκε αναρτημένο στο διαδίκτυο περιεχόμενο των καταγγελιών του και τονίζοντας ότι φοβάται για την ασφάλεια του. Ζήτησε δε να ενημερωθεί πως διέρρευσαν οι καταγγελίες του. 


Τα πράγματα, είναι πολύ απλά.

ΓΑΜΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ.

ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ, ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

Κι αν στον/στην καταγγέλλοντα/ουσα, συμβεί κανέναν περίεργο ατύχημα, να θεωρηθούν τα λαμόγια του Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημ. Διοίκησης, ως ΗΘΙΚΟΙ ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ.


Καλλιόπη Σουφλή

Εκτεθειμένοι χιλιάδες πολίτες που καταγγέλλουν το Δημόσιο - Όλα τα στοιχεία τους στη φόρα!


 Μάνος Μεϊμαράκης, Ρομίνα Ξύδα

 

Ήταν μόλις πριν από λίγους μήνες και συγκεκριμένα τον Ιούνιο του 2017 όταν ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) κ. Δημοσθένης Κασσαβέτης επικροτούσε την πολύτιμη συνεισφορά των πολιτών στον εντοπισμό φαινομένων κακοδιοίκησης και διαφθοράς. Πράγματι.

Η συνεισφορά των πολιτών ήταν κάτι παραπάνω από πολύτιμη καθώς χιλιάδες άνθρωποι από ολόκληρη την Ελλάδα εξέθεταν καθημερινά στον ιστότοπο του ΣΕΕΔΔ, www.seedd.gr  περιστατικά διαφθοράς και αδιαφάνειας που είχαν ως θύματα είτε τους ίδιους είτε στο γενικότερο κοινωνικό σύνολο της χώρας. Η διαδικασία ήταν απλή: σύνδεση με τον παραπάνω ιστότοπο του ΣΕΕΔΔ, συμπλήρωση των προσωπικών στοιχείων, σύνταξη της καταγγελίας και υποβολή. Κάπου εκεί ο καταγγέλλων θεωρούσε ότι η αποστολή του στο όνομα του δημοσίου συμφέροντος είχε εκτελεσθεί χωρίς ο ίδιος να κινδυνεύει από κάτι.
Πως κανείς άλλος, πέρα από τους επιθεωρητές-ελεγκτές δημόσιας διοίκησης δεν επρόκειτο ποτέ να μάθει από ποιον προήλθε η ευαίσθητη και ταυτόχρονα σοβαρή καταγγελία του...  


 
Λάθος. Μέγα λάθος, καθώς ήταν ήταν μόλις χθες, όταν ο κ. Κασσαβέτης και το team του πήραν πρέφα ότι όλο το περιεχόμενο της βάσης δεδομένων του ΣΕΕΔΔ, εκεί δηλαδή όπου αποθηκεύονται ηλεκτρονικά οι καταγγελίες και τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του κάθε καταγγέλλοντος, ήταν προσβάσιμο στους πάντες με μία απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο χωρίς καν να απαιτείται κωδικός πρόσβασης! 


Για να δεις ποιος κατήγγειλε τι αρκούσε μόνο να πληκτρολογήσεις στην μηχανή αναζήτησης του Google τη φράση “ΣΕΕΔΔ καταγγελίες”! 

Το site του ΣΕΕΔΔ δεν προστατευόταν από κανένα πρωτόκολλο ασφαλείας θέτοντας κατά συνέπεια σε μεγάλο κίνδυνο τον οιοδήποτε αποφάσιζε να καταγγείλει κάτι ή κάποιον.   

Έτσι, ένας πολίτης ο οποίος έπαιρνε την απόφαση να καταγγείλει στην εν λόγω ιστοσελίδα ιδιαίτερα σοβαρά περιστατικά όπως κυκλώματα που λυμαίνονται δημόσιο χρήμα, προσλήψεις με πλαστά πτυχία, “μιλημένες” αναθέσεις έργων εκατομμυρίων ευρώ, απάτες σε βάρος του δημοσίου κ.ο.κ. έμπαινε αυτομάτως και χωρίς να το γνωρίζει σε κατάσταση κινδύνου, καθώς μπορούσε ο καθένας να ανακαλύψει μέσα από ένα απλό γκουγκλάρισμα τόσο την καταγγελία του όσο και τα προσωπικά του στοιχεία -ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο και διεύθυνση οικίας και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου- που συνόδευαν την τελευταία. 


Τι κι αν στις περισσότερες περιπτώσεις οι καταγγέλλοντες τόνιζαν στις αναφορές τους προς το ΣΕΕΔΔ ότι τα προσωπικά τους στοιχεία δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να διαρρεύσουν διότι κινδυνεύει η θέση τους ενίοτε και η ζωή τους; Οι παραπάνω παρακλήσεις αποτελούσαν ψιλά γράμματα μέσα στην χοντρή ανοησία των υπευθύνων οι οποίοι αγνοούσαν παντελώς πως πριν ακόμη μία καταγγελία φτάσει για έλεγχο σε κάποιον ανακριτικό υπάλληλο του ΣΕΕΔΔ, η τελευταία, βρισκόταν ήδη δημοσιευμένη στο διαδίκτυο! 

Και το ερώτημα που αβίαστα προκύπτει είναι εύλογο: Πώς μπορείς να εμπιστευθείς κάποιον που σου υπόσχεται ότι θα πατάξει το τέρας της διαφθοράς με την βοήθειά σου την ίδια στιγμή που σε “καρφώνει” στους “δημιουργούς” του εν λόγω τέρατος; 

Η απάντηση, στους υπευθύνους μαζί με την ντροπή...   
 

Το κάρφωμα, του καρφώματος, ω κάρφωμα! 
Μία από τις 5.310 καταγγελίες που βρισκόταν μέχρι σήμερα σε κοινή θέα ήταν αυτή του Χ.Μ.: 


“Σας καταγγέλλω ότι στη Μύκονο εκατοντάδες επιχειρήσεις κάνουν αυθαίρετη χρήση κοινόχρηστων χώρων χωρίς δηλαδή να έχουν λάβει από το Δήμο Μυκόνου καμία απολύτως άδεια και χωρίς φυσικά να έχουν καταβάλει τα σχετικά τέλη. 

Επίσης καταγγέλλω σε πολλές παραλίες του νησιού (ψαρού, καλαμοπόδι (παραντάις) ελιά κ.λ.π.) έχουν καταληφθεί τμήματα παραλιών και επιχειρήσεις εντελώς αυθαίρετα και με την ανοχή και κάλυψη από το Δήμο. 

Συνέπεια των παραπάνω είναι η απώλεια εσόδων για το Δήμο και το ελληνικό δημόσιο και η εκμετάλλευση των λουόμενων, οι οποίοι πληρώνουν αδρά για να μπορέσουν να κάνουν το μπάνιο τους. Παρακαλώ όπως ενεργήσετε διότι η κατάσταση φέτος έχει ξεφύγει εντελώς. 

Είμαι δημοτικός υπάλληλος και παρακαλώ να μην γίνουν γνωστά τα στοιχεία μου γιατί κινδυνεύει η σωματική μου ακεραιότητα και η οικογένειά μου. Αν δεν μπορείτε ή δεν θελήσετε να ασχοληθείτε με το θέμα δεν πειράζει, παρακαλώ μόνο να μην γίνουν γνωστά τα στοιχεία μου διότι διατρέχω σοβαρότατο κίνδυνο”. 

Το Πρώτο ΘΕΜΑ επικοινώνησε με τον εν λόγω καταγγέλλοντα ο οποίος έντρομος μας ρώτησε πώς είναι δυνατόν να γνωρίζουμε την καταγγελία του, το όνομα αλλά και το τηλέφωνό του. 

Η απάντηση ήταν κάτι παραπάνω από προφανής (για εμάς) και αδιανόητη (για εκείνον). 

Το ίδιο αδιανόητη θα ήταν και για τον Ν.Ι. η καταγγελία του οποίου συνοδευόμενη από την φράση “Παρακαλώ όπως παραμείνει ανώνυμη η καταγγελία” αναφέρει: 


“Στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο Χίου συμβαίνουν τα εξής: 

1. ένα συγκεκριμένο γραφείο τελετών χρηματίζει νοσοκόμες και πιθανόν διοικητικό προσωπικό του νοσοκομείου ώστε να καλείται αποκλειστικά σε περίπτωση θανάτου ασθενούς και μάλιστα δεν επιτρέπει να καλείται άλλο γραφείο. 

2. Οι νοσοκόμες του συγκεκριμένου νοσοκομείου, που στην βάρδια τους πεθαίνει κάποιος ασθενής ζητάνε 120 ευρώ, μέσω του γραφείου τελετών για να ντύσουν τον θανόντα. Αν κάποιο γραφείο αρνηθεί να τα δώσει ή ενημερώσει τους συγγενείς για το παράνομο της πράξης αποκλείεται από το νοσοκομείο. Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες. Παρακαλώ όπως παραμείνει ανώνυμη η καταγγελία».  

Ενδεχομένως, ανάλογη έκπληξη δημιουργείται σήμερα από την δημοσιοποίηση των παρακάτω καταγγελιών για τις οποίες οι συντάκτες τους ήταν κάτι παραπάνω από βέβαιοι ότι δεν θα διέρρεαν ποτέ και πουθενά:«Σας καταγγέλλω ότι στο νοσοκομείο ΚΑΤ ο διευθυντής της νευροχειρουργικής κλινικής κύριος (...) παίρνει από κάθε εγχειριζόμενο 2.500 με 3.000 ευρώ χωρίς απόδειξη (φακελάκι). Θα προτιμούσα η καταγγελία μου να παραμείνει ανώνυμη». Μ.Μ. 


«Παρακαλώ, ζητώ να κλείσω ραντεβού με αρμόδιο υπάλληλο σας για να καταγγείλω και να παραδώσω στοιχεία για δημόσιο ίδρυμα στο Αίγιο για διαφθορά και κακοδιοίκηση και συγκάλυψη σε σοβαρά θέματα λειτουργίας-διαχείρισης στην δημόσια περιουσία του εν λόγω ιδρύματος». Π.Γ.
 


 “Προς την υπηρεσία σας και με την προϋπόθεση τήρησης της ανωνυμίας μου.  Το φετινό καλοκαίρι έγινα μάρτυρας μιας ιστορίας απίστευτου θράσους, εξαπάτησης και διαφθοράς προς το ελληνικό δημόσιο. 

Ευρισκόμενη σε παρέα με φίλους έτυχε να συναναστραφώ μία κυρία επ ονόματι (....), καλής οικονομικής επιφάνειας η οποία όμως και ενώ μαζί τον σύζυγό της (.....) διατηρούν επιχειρήσεις εστίασης στη Σκάλα Κεφαλλονιάς, είχε το θράσος να παραδεχτεί ξεδιάντροπα ότι είναι πρώην αεροσυνοδός της ολυμπιακής, πως κατάφερε να βγει από τα 36 της σε σύνταξη με δήθεν αναπηρία και πως από τότε εισπράττει την εν λόγω σύνταξη (καμία αναπηρία δεν έχει) και ούτε καν είχε την τιμιότητα να ζητήσει την διακοπή της σύνταξής της αφού αφενός την λαμβάνει παράνομα έχοντας προσκομίσει πλαστές εξετάσεις τις οποίες μάλιστα αποκάλυψε ότι έδωσε και σε άλλες συναδέλφους της για να κάνουν την ίδια δουλειά, αφετέρου την λαμβάνει χωρίς να έχει καμία οικονομική ανάγκη τη στιγμή που άλλοι συμπολίτες μας έχουν πραγματική αναπηρία και παντελή ύπαρξη πόρων και πεθαίνουν αβοήθητοι τούτη την ώρα ενώ η κυρία αυτή ανοίγει σαμπάνιες κάθε μέρα εξαπατώντας το ελληνικό δημόσιο για πολλά χρόνια και στερώντας τα χρήματα από κάποιον που τα έχει πραγματική ανάγκη. 

Παρακαλώ για την διερεύνηση του ανώτερου ζητήματος στα πλαίσια καταπάτησης της διαφθοράς και του οικονομικού εγκλήματος καθώς και την παραδειγματική της τιμωρία” Ε.Π.   


 

Πώς διέρρευσαν οι καταγγελίες και πώς αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο
Ο ιστότοπος του ΣΕΕΔΔ και συγκεκριμένα η περιοχή του site στην οποία αποθηκεύονται οι καταγγελίες δεν προστατεύθηκε ποτέ από κάποιο πρωτόκολλο ασφαλείας. Αν αυτό είχε γίνει, οι διαχειριστές του ιστότοπου δεν είχαν κανένα λόγο να αποσύρουν τα πρωτόκολλα ασφαλείας, γνωρίζοντας ότι στην βάση δεδομένων περιέχονται χιλιάδες πολύ σοβαρές πληροφορίες οι οποίες δεν πρέπει ποτέ να βρεθούν σε κοινή θέα. Αλλά και για την πρόσβαση στο περιεχόμενο της βάσης δεδομένων, όλα δείχνουν ότι ουδέποτε είχε ληφθεί κάποια μέριμνα ώστε να απαιτείται κωδικός πρόσβασης. 


Ειδικότερα, στο περιεχόμενο της βάσης δεδομένων θα έπρεπε να έχουν πρόσβαση μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες από το ΣΕΕΔΔ. Αυτές είναι οι δύο είναι οι πολύ σοβαρές παραλείψεις, συνεπώς δεν πρόκειται για ένα απλό τεχνικό λάθος. 

Μένει να απαντηθεί με υπεύθυνο τρόπο πόσο καιρό δηλαδή πόσα χρόνια τώρα οι πολίτες καταγγέλλουν αδιαφάνεια και διαφθορά στο δημόσιο με τις καταγγελίες τους να να δημοσιεύονται στο διαδίκτυο… 

Το ξεσκέπασμα της ανικανότητας των αρμοδίων του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης έλαβε χώρα χθες, όταν υπάλληλος του Υπουργείου Πολιτισμού ο οποίος είχε υποβάλει κατά το πρόσφατο παρελθόν καταγγελίες προς το ΣΕΕΔΔ για αδιαφάνεια στο υπουργείο του, τηλεφώνησε έντρομος σε στέλεχος εποπτευόμενου φορέα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέροντας ότι βρήκε αναρτημένο στο διαδίκτυο περιεχόμενο των καταγγελιών του και τονίζοντας ότι φοβάται για την ασφάλεια του. 


Ζήτησε δε να ενημερωθεί πως διέρρευσαν οι καταγγελίες του. 

Αργά χθες το βράδυ το εν λόγω στέλεχος συνέταξε αναφορά-καταγγελία προς την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνοντας την Υπηρεσία ότι περίπου 6.000 επώνυμες καταγγελίες πολιτών και δημοσίων υπαλλήλων για αδιαφάνεια και διαφθορά στο δημόσιο βρίσκονται ελεύθερα αναρτημένες στο διαδίκτυο και ζητώντας να ληφθούν άμεσα μέτρα. 

Ο Δ.Γ. ενημέρωσε σύμφωνα με πληροφορίες τόσο την ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης αλλά και το Γραφείο του Πρωθυπουργού. 

Ωστόσο, μέχρι σήμερα το μεσημέρι, ολόκληρο το περιεχόμενο της βάσης δεδομένων του ΣΕΕΔΔ όπου καταχωρούνται οι καταγγελίες των πολιτών ήταν ακόμα προσβάσιμο στον οποιονδήποτε. 

Κι όταν η “αυλαία” έπεσε οι πολίτες έμειναν για ακόμη μία φορά... γυμνοί. Πηγή

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

1 σχόλιο:

  1. Μολις αχνοφανηκε καποιος κινδυνος Νεμεσης το απαισιο κρατικοδιαιτο συστημα απλα εδωσε τους καταγγελοντες τα πεπραγμενα του πολιτες προς γνωση και συμμορφωση!!!Καμμια αμφιβολια δεν εχω οτι εγινε εσκεμμενα!!Ακομα και αν αυριο βαλουν υποτιθεται εκατο κλειδια ασφαλειας ΚΑΝΕΝΑΣ πλεον πολιτης δεν θα τολμησει να καταγγειλει την διαφθορα του κρατους!!!Κατι αναλογο εγινε για οσους θυμουνται με τον κ.Ρακιντζη.Μολις εσφιξαν τα πραγματα για τους ΔΥ με τις προσφυγες του Επιθεωρητη Δημοσιας Διοικησης και αρχισε να αχνοφαινεται καποια πιθανοτητα δικαιοσυνης και νεμεσης στα πρωτοφανη και ανηκουστα (για χωρα της ΕΕ) οικονομικα και μη εγκληματα ενιων ΔΥ αρχισαν τα οργανα.Παρανομη η θητεια του Επιθεωρητη απο το 2009 απεφανθησαν οι δικαστες πρωην συναδελφοι του.Οχι θα τον αφηναν!!Να δειτε οτι την επομενη φορα μπορει να του ζητησουν να επιστρεψει και τους μισθους του απο τοτε.Προειδοποιηση ηταν.Ισως γιατι ο εν λογω αγγιξε για πρωτη φορα τον σκληρο πυρηνα της κακοδαιμονιας στην χωρα.Την ασυδοτη και απολυτα διεφθαρμενη λειτουργεια της δημοσιας διοικησης και ιδιως μερικων υπαλληλων.Επληξε με το οποιο κουτσο νομικα οπλοστασιο της χωρας το concept της καταχρεωσης της χωρας στους παγκοσμιους τραπεζιτες.Γιατι η δημοσια διοικηση ειναι δομημενη ετσι (επιτηδες κατα την γνωμη μου) ωστε δια του ασυδοτου και θηριωδους πλουτισμου των ΔΥ (εις βαρος της παραγωγικης ελευθερης οικονομιας) να επιτυγχανεται η ενυποθηκη καταχρεωση της χωρας και η συνακολουθη απωλεια της κυριαρχιας της.ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΚΑΤ ΕΜΕ ΓΙΑ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.ΓΙΑ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ. Αυτη ηταν η κυρια μεθοδος της ΝΤΠ για να ελεγχει την χωρα.Η υπερχρεωση η διαφθορα και η απιστευτη σπαταλη ξεκινησε ηδη απο το 1821.Ο Ρακιτζης ως απροβλεπτος Δον Κιχωτης και ως εντροπια του συστηματος (αν και ο ιδιος σαρξ εκ της ιδιας σαρκος) εκων ακων μαλλον ενοχλησε τον καταστροφικο αλγοριθμο των παγκοσμιοποιητων.Και ιδου η αντιδραση απο την Λερναια Υδρα.ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ