Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2018

Το ρομάντσο του Αλέκσι με την Ακροδεξιά σε νέα επεισόδια
[Υιός Μπαλτάκου: Ο «Αιποιστίμον» και αξιωματικός «που θέλουμε»]του Αναγνώστη Λασκαράτου  Έχουμε από το 2012 επισημάνει την, ύπουλη τότε, προσέγγιση του κ.Τσίπρα και του κλειστού ηγετικού πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ, με την Ακροδεξιά («Ο κ.Καμμένος και ο ΣΥΡΙΖΑ», 12/12/2012) και πολύ πριν και με την φιλοχουντική και ρατσιστική, εθνική κρατική Εκκλησία («O Aλέξης Τσίπρας σε Ιεραποστολή»-2009). Αργότερα μιλήσαμε και για την προσέγγιση με την καραμανλική (του μικρού) πτέρυγα της ΝΔ («Αλεξίου Τσίπρα: Κωνσταντίνου Καραμανλή του Α΄ εγκώμιον», 7.3.2013), που έφερε μετά Παπαγγελόπουλο και Παυλόπουλο για προίκα. 


Ακολούθησαν επαφές με ολιγάρχες και θεωρητικούς της ρωσικής φιλοχρυσαυγίτικης Ακροδεξιάς, κινήσεις που έγιναν χωρίς να αντιδράσει κανείς μέσα από τον τότε ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ. 

Από το 2014 εκδηλώθηκε η ανοιχτή ψηφοθηρική-τυχοδιωκτική υποστήριξη ηγετικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ-Κωνσταντοπούλου προς τη Χ.Α. που εκδηλώθηκε ποικιλότροπα («Lenin Reloaded: ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή στη Βουλή: Ένα χρονικό»). 


Εντελώς ενδεικτικά από μια σωρεία στοιχείων, μπορείτε να δείτε εδώ: «Οι παράξενες σχέσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή». 


Όταν έγιναν κυβέρνηση, αποκαλύφθηκαν οι σχέσεις στελεχών των ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ με Ρώσους ακροδεξιούς και ολιγάρχες («Die Zeit: Το δίκτυο της Ρωσίας στην Ελλάδα»), στη βάση ανομολόγητων πόθων απόσπασης της Ελλάδας από τον πολιτισμένο κόσμο σε ανατολίτικες ολοκληρωτικές ατραπούς, που θα αναδείκνυαν ισόβιους φεουδάρχες, τύπου Αζερμπαϊτζάν ή Κούβας. 


Παράλληλα υπήρξαν μια σειρά συναντήσεις με εθνικόφρονες προσωπικότητες, όπως οι: Sir Βασίλειος («Συνάντηση Τσίπρα με Μαρκεζίνη | ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ», 29.11.2013), Κώστας Γρίβας («Ένας «Στρατηλάτης» στην Αριστερά. Του Δημήτρη Ψαρρά»), Θόδωρος Καρυπίδης («H ONNEΔ θυμίζει στον Τσίπρα τις δηλώσεις του περιφερειάρχη για τους Εβραίους»), Μητροπολίτης Χρυσής Αυγής («Αμβρόσιος: Γεια σου Τσίπρα λεβέντη! Με έκανες περήφανο!»), Μητροπολίτης Παπαφείου («Τσίπρας σε Ανθιμο: Καλωσορίσατε στο φτωχικό μας!»). 

Από τις υπερβολικά πολλές προκλητικές συμπεριφορές του Μακεδονομάχου ρασοφόρου φίλου του κ.Τσίπρα, με τον οποίο φωτογραφήθηκε σε τρυφερά εσταντανέ στον καναπέ της κυρίας Νοτοπούλου, στέκομαι ενδεικτικά μόνο σε μία: «Ο βιασμός στο Παπάφειο Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ». 

 «…Και αίφνης εμφανίζεται ο μητροπολίτης Ανθιμος, πρόεδρος του ιδρύματος, ο οποίος δυσανασχέτησε από τη δημοσιότητα που έλαβε το θέμα. Στην ανακοίνωση του αγίου αυτού ανθρώπου δεν υπάρχει ίχνος συμπόνιας για το άτυχο παιδάκι: ο τριπλός βιασμός ονομάζεται κακοποίηση τροφίμου! Ενοχλήθηκε ο μητροπολίτης από τα μέσα ενημέρωσης,…

Είναι ο ίδιος άνθρωπος που διαρρηγνύει τα άμφιά του κάθε φορά που οργανώσεις ομοφυλοφίλων επιχειρούν να παρελάσουν…ούτε μία κουβεντούλα για έναν απεχθή βιασμό που έχει καταρρακώσει ψυχικά το δύσμοιρο παιδί» (Σ.Τσίχλιας-17.10.2015).


Ο Τσίπρας έχει κάτι πολύ βασικό που τον συνδέει με την Ακροδεξιά, την κοινή αποστροφή προς τη Γνώση («Τα προσχώματα του κ.Τσίπρα») και προς την ειλικρίνεια.


Η άνοδος του Τσίπρα στην εξουσία συνοδεύτηκε με το απόλυτο κουκούλωμα της πολυδιάστατης υπόθεσης του γιου του συνομιλητή του Κασιδιάρη Μπαλτάκου, ενός νεαρού ατιμώρητου παλικαρά εισβολέα στη Βουλή, επειδή αισθάνθηκε πως οι Ναζιστές φίλοι του πατέρα του τον πρόδωσαν [«Εισβολή και ξύλο από τον γιο Μπαλτάκου (και αξιωματικό των ΟΥΚ)»]. Ως λιμενικός εισήχθη στο σώμα με ολότελα περίεργο και ποινικά ελέγξιμο τρόπο («Σε λένε Μπαλτάκο; Πέρασες!», 15.4.2014/ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ )

Υπενθυμίζω κάποια πράγματα, που ο Αλέκσις κάνει πως δεν τα ξέρει: «Στην αναφορά των ένστολων του Λιμενικού προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου σημειώνεται ότι στην απόφαση του Διοικητικού Εφετείου διαπιστώθηκε πως υπάρχει σωρεία ποινικών και πειθαρχικών παραπτωμάτων, τόσο σε δικαστικό όσο και σε διοικητικό επίπεδο…

Προκειμένου δε να καμφθούν οι αντιδράσεις που υπήρξαν από τους 17 υπόλοιπους συνυποψήφιούς του, των οποίων αρχικά οι ενστάσεις απορρίφθηκαν δίχως σαφή αιτιολόγηση, με συνέπεια οι τελευταίοι να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη ζητώντας την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, λίγους μήνες μετά τον διορισμό του υιού Μπαλτάκου εισήχθησαν και αυτοί στο Σώμα με αντίστοιχη προσωρινή διαταγή….

Οι βαθμολογίες: Ενώ δεν προβλεπόταν από τον διαγωνισμό, κατ’ εξαίρεση το γραπτό του Δ. Μπαλτάκου στο Διοικητικό Δίκαιο επαναβαθμολογήθηκε κατά θεματική ενότητα, αφού έγινε δεκτή η ένστασή του από την Επιτροπή.…απάντησε με έγγραφη αναφορά (13.10.2011) ο ίδιος ο τότε υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος αντιναύαρχος Θ. Φουστάνος, χαρακτηρίζοντας τους ισχυρισμούς του Μπαλτάκου «αβάσιμους, απαράδεκτους και αναπόδεικτους»! 

Και τότε συνέβη το «απίστευτο αλλά ελληνικό»…. Κάτι το οποίο προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση του υπαρχηγού του Λιμενικού καθώς επίσης και των επιλαχόντων και άλλων αποτυχόντων του διαγωνισμού, οι οποίοι παρότι είχαν συγκεντρώσει υψηλότερη βαθμολογία από τον αποτυχόντα υιό, έμειναν εκτός!..».


Έχουμε κατ’επανάληψη τονίσει πως ο κ.Τσίπρας είναι ακραία περίπτωση μωροφιλόδοξου και ανερμάτιστου πολιτικού, χωρίς αρχές, χωρίς όραμα, χωρίς καμία αξιοπιστία, χωρίς προσόντα, χωρίς αξιοπρέπεια. 

Ντροπιάζει τη Χώρα και εξευτέλισε ανεξίτηλα την Αριστερά, από πολύ νωρίς, ακόμη και ως υπάκουος ακροατής των κηρυγμάτων του Ναζιστή Αμβρόσιου, φίλου του πατρός Μπαλτάκου   («Ο κ.Μπαλτάκος προικίζει τον ιερό Αμβρόσιο», «Ο κ.Τσίπρας ντροπιάζει την Αριστερά»), στο μνημόσυνο των θυμάτων του Ναζισμού, όπου χοροστάτησε ο Αρχιερέας του Λαγού, του Παναγιώταρου και όλης της «σποράς των νικημένων του ’45», πέρα από κάθε λογική, δημοκρατική, πατριωτική και ηθική τάξη! 


Υπενθυμίζω την υπόθεση που δεν σχολιάστηκε τότε από τον Τύπο, όπως είχε περιγραφεί από Πατρινό Θεολόγο («Ο Τσίπρας και ο Καλαβρύτων», Π.Ανδριόπουλος, 15.12.2012): 

«…Ο λαλίστατος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατάπιε τη γλώσσα του μπροστά στον Αμβρόσιο.…ζήτησε την …άδεια από τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο να αποχωρήσει, αλλά ο Σεβ. δεν τον άφησε .. Και «τα άκουσε» για τα καλά ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αφού οι γνωστές Αμβροσιανές μπηχτές έδωσαν και πήραν! 

Οπότε καλά κάνουν και ο Καλαβρύτων και ο Πειραιώς και όποιος άλλος ιεράρχης και ξεσπαθώνουν. Βρίσκουν και τα κάνουν! Αφού και οι αριστεροί που υποτίθεται πως αμφισβητούν την Εκκλησία, σα μαθητούδια μπροστά τους..».

Η προσέγγιση Τσίπρα-Μπαλτάκου πατρός, δυο ανθρώπων της ίδιας στόφας, έχει εκδηλωθεί από τον Μάρτη: («Μπαλτάκος: Προσωπικό ενδιαφέρον για το γήπεδο ο Τσίπρας»-Sport 24, 26 Μαρ. 2017. 

«Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός,….μίλησε …τονίζοντας το προσωπικό ενδιαφέρον του Αλέξη Τσίπρα…»). 


Τώρα ο κ.Τσίπρας υπερέβη εαυτόν και πέταξε και το έσχατο φύλο συκής και ομίλησε ως ιδηκώς Αιποιστίμον:

 «Ο πρωθυπουργός χαιρέτησε θερμά τον νεαρό Μπαλτάκο, γιο του Τάκη Μπαλτάκου, πρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά. Απευθυνόμενος στον κ. Κουρουμπλή, έκανε ειδική αναφορά στις σπουδές του Δ. Μπαλτάκου λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτός δεν είναι ΟΥΚ. Είναι ΟΥΚ επιστήμονας και τέτοιους αξιωματικούς θέλουμε…» («Τσίπρας σε γιο Μπαλτάκου: ‘Είναι ΟΥΚ επιστήμονας και τέτοιους αξιωματικούς θέλουμε’..», ‘Αthens Voice’, 15.02.2018).


Νομίζω πως οι συμπεριφορές του αξιολογητή Επιστημόνων, συζύγου της καθηγήτριας Λαμίας, Κοζάνης, Πατησίων και Πεκίνου, έχουν προ πολλού διαβεί τον Ρουβίκωνα της Ύβρης. 

Ας ελπίσουμε πως η Νέμεσις και η Τίσις που θα έλθουν, θα πλήξουν μόνο τον ίδιο και τους συμμάχους του και θα λυπηθούν τη χώρα μας….ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ