Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2018

Στο «μάτι του κυκλώνα» η Τουλουπάκη

Μικρή λεπτομέρεια: Βασιλική Θάνου, πρώην πρωθυπουργός με επιλογή Τσίπρα, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και Προκόπης Παυλόπουλος, συνδέονται με στενή φιλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανώτεροι και ανώτατοι δικαστικοί, οι οποίοι αντιλαμβάνονται ότι η Δικαιοσύνη εξευτελίζεται εξαιτίας των χειρισμών συναδέλφων τους, που ελέγχονται από το Μαξίμου, θα πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.


Μιλάμε για μνημείο αδιαφάνειας και άστοχων χειρισμών μιας κορυφαίας υπόθεσης για τη μεταπολιτευτική Ελλάδα. 

Και συνάγεται αβίαστα το εξής συμπέρασμα: Ναι, υπήρξε σκάνδαλο και η Novartis έδινε μίζες. 
Σε γιατρούς, σε δημοσιογράφους, σε media, πιθανότατα και σε πολιτικούς. 

Και ναι, πρέπει να ερευνηθεί η υπόθεση. 

Όχι, όμως, επιλεκτικά, όχι μόνο για να εξοντωθούν οι πολιτικοί αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ. 

Κι όχι με το να καταντήσουν κουρέλι τη Δικαιοσύνη.Γιατί ρε... μάγκες της Α-Δικαιοσύνης;


Προηγούμενα, η "δικαιοσύνη", δεν ελεγχόταν από την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου;

Και πιο πριν, από την κυβέρνηση Παπανδρέου;

Και πιο πριν, απο την κυβέρνηση Καραμανλή;

Και πιο πριν, από την κυβέρνηση Μητσοτάκη;


Σ' ΕΝΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΜΕ ΠΟΡΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ, ΕΧΕΤΕ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΜΑΦΙΕΣ.

ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΟΜΩΣ Η ΝΕΜΕΣΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΑΣ...
ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΓΙΑ ΣΑΣ...

ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΕΙΧΑΤΕ ΑΡΘΕΙ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΣΑΣ, ΟΥΤΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΟΥΤΕ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΧΩΡΗΣΕΙΣ, ΟΥΤΕ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΝ.

ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ "GRECO" ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ;
 
Ο ΛΑΟΣ, ΕΣΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΝΑΞΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΥΝΟΒΟΥΛΙΟ.

Η ΣΤΕΝΗ ΦΙΛΙΑ ΘΑΝΟΥ - ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ - ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΥΚΝΕΙΟ ΑΣΜΑ ΣΑΣ. 


Καλλιόπη Σουφλή


Βόμβα ετοιμάζεται να πέσει στις τάξεις της Δικαιοσύνης, αλλά και της κυβέρνησης που προσπαθεί να ποδηγετήσει δικαστές και να στήσει βρόμικα παιχνίδια με την υπόθεση της Novartis. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανώτεροι και ανώτατοι δικαστικοί, οι οποίοι αντιλαμβάνονται ότι η Δικαιοσύνη εξευτελίζεται εξαιτίας των χειρισμών συναδέλφων τους, που ελέγχονται από το Μαξίμου, θα πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.


Κόκκινο πανί αποτελεί η εισαγγελέας διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, οι χειρισμοί της οποίας έχουν προκαλέσει σάλο, τόσο μεταξύ των πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση, όσο και στον τρόπο που επελέγη για την κρίσιμη αυτή θέση.
Και οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ακούγονται φήμες για συγκέντρωση υπογραφών προκειμένου να αφαιρέσουν τη δικογραφία από την Τουλουπάκη και να την αναθέσουν σε άλλον δικαστή. 

Κάτι που μπορεί να γίνει εφόσον συσταθεί η προανακριτική επιτροπή, επιστρέψει η δικογραφία στην Εισαγγελία και ξεκινήσουν ευρύτερες έρευνες.


Ας ξεκινήσουμε με το πώς η Τουλουπάκη επελέγη για τη θέση αυτή, όπου ακόμη και σήμερα, περίπου ένα χρόνο από την επιλογή της για την «καυτή» θέση της εισαγγελέως διαφθοράς, πολλοί μιλούν για παράτυπη επιλογή.


Κατ’ αρχάς, η μεθόδευση ξεκίνησε όταν η εφημερίδα Ντοκουμέντο, του γνωστού Κώστα Βαξεβάνη, δημοσίευσε ένα ρεπορτάζ – μνημείο ανοησίας για την πρώην εισαγγελέα διαφθοράς, Ελένη Ράικου. 

Στις 24 Μαρτίου η Ράϊκου παραιτείται για λόγους ευθιξίας και με επιστολή της αφήνει σαφέστατες αιχμές για προσπάθεια να την ελέγξουν. 

Ενώ το δημοσίευμα μιλά για τον άνδρα της η ίδια στην επιστολή αναφέρεται εκτενώς στην υπόθεση της Novartis. 

Είναι προφανές ότι κάποιοι επιχείρησαν είτε να την κάνουν υποχείριό τους είτε να την εμποδίσουν να κάνει μια σωστή έρευνα. 

Η ίδια έλεγε ότι η υπόθεση αυτή θέλει μεγάλη προσοχή, είναι χιλιάδες τα έγγραφα και αν υπήρχαν διαδρομές χρήματος θα έπρεπε να περάσει αρκετός καιρός για να βρεθούν.


Αιφνιδιαστικά τον περασμένο Απρίλιο ανακοινώνεται η αντικαταστάτριά της και είναι η Ελένη Τουλουπάκη. 

Με βάση τον κανονισμό, θα έπρεπε να κάνει εισήγηση ο αρεοπαγίτης Χ. Μαχαίρας στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο για τον νέο εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς, από τους τέσσερις υποψηφίους που είχαν μπει στη short list.


Όμως, οι φήμες λένε ότι παρεμβαίνει η τότε πρόεδρος του Αρείου Πάγου και νυν επικεφαλής του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Βασιλική Θάνου. 

Προτείνει την Τουλουπάκη και τελικά επιλέγεται να αναλάβει την εισαγγελία διαφθοράς. 
Η επιλογή δεν πέρασε χωρίς αντιδράσεις, κατατέθηκε και προσφυγή από αρχαιότερη και εμπειρότερη υποψήφια, αλλά αυτή δεν έγινε δεκτή.


Μικρή λεπτομέρεια: Βασιλική Θάνου, πρώην πρωθυπουργός με επιλογή Τσίπρα, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και Προκόπης Παυλόπουλος, συνδέονται με στενή φιλία.


Λίγους μήνες μετά, κι ενώ οι διάφοροι Πολάκηδες έχουν προαναγγείλει αποκαλύψεις και βόμβες για την υπόθεση της Novartis, ο φάκελος ανοίγει κακήν κακώς και λαμβάνονται οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων που δεν είναι και τόσο άγνωστοι αφού τους ξέρει και ο Πολάκης.


Και τότε μπαίνουν τα ερωτήματα. 

Οι προστατευόμενοι μάρτυρες έχουν καταθέσει και επώνυμα, όπως ακούγεται για την γραμματέα του Φρουζή; 

Αν ναι τότε τινάζεται στον αέρα όλη η υπόθεση.


Επίσης, ήταν νόμιμες οι καταθέσεις της; 

Ρώτησε η Τουλουπάκη τον εποπτεύοντα αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου; 

Αν όχι έχουμε μια άκυρη διαδικασία.


Αλλά υπάρχουν κι άλλα πιο σοβαρά ερωτήματα. 

 Είναι 6 Νοεμβρίου και με την πρώτη κατάθεση που δίνεται εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα. 

Γιατί η Τουλουπάκη δεν έκλεισε τον φάκελο και δεν έστειλε αμελλητί την υπόθεση στη Βουλή; 

Γιατί συνέχισε να λαμβάνει καταθέσεις και μάλιστα η τελευταία να έχει ληφθεί την ημέρα του μεγάλου συλλαλητηρίου στην Αθήνα, δηλαδή 4 Φεβρουαρίου; 

Γιατί ενώ συνεχίζονταν οι καταθέσεις και δεν είχαν κατονομαστεί όλα τα πρόσωπα, ζήτησε από το FBI να χρησιμοποιήσει στοιχεία της δικής του έρευνας για τους δέκα πολιτικούς, παρότι από αυτά δεν προέκυπτε τίποτα για εκείνους; 

Γιατί επισκέφθηκε ο Δ. Τζανακόπουλος τον Άρειο Πάγο την ημέρα που εστάλη η δικογραφία στη Βουλή; 

Γιατί ενώ οι μάρτυρες καταθέτουν επί τρεις, τέσσερις και πέντε ώρες, τα λεγόμενά τους περιορίζονται σε δύο ή τρεις σελίδες Α4;


Και τέλος; 
Οι καταγγελίες κατά του Παναγιώτη Κουρουμπλή που χάθηκαν; 
Γιατί δεν υπάρχει ίδια διαδικασία και γι’ αυτόν;


Μιλάμε για μνημείο αδιαφάνειας και άστοχων χειρισμών μιας κορυφαίας υπόθεσης για τη μεταπολιτευτική Ελλάδα. 

Και συνάγεται αβίαστα το εξής συμπέρασμα: Ναι, υπήρξε σκάνδαλο και η Novartis έδινε μίζες. 
Σε γιατρούς, σε δημοσιογράφους, σε media, πιθανότατα και σε πολιτικούς. 

Και ναι, πρέπει να ερευνηθεί η υπόθεση. 

Όχι, όμως, επιλεκτικά, όχι μόνο για να εξοντωθούν οι πολιτικοί αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ. 

Κι όχι με το να καταντήσουν κουρέλι τη Δικαιοσύνη.ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

2 σχόλια:

 1. ΠΟΠΗ ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΣΟΥ ΔΙΕΦΥΓΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ
  ΠΟΝΤΙΚΟΜΑΜΜΗΣ 'Η ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΙΣ ΗΠΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Την ποντικομαμμή , δεν την ξεχνώ, αλλά δεν είναι του παροντος θέματος.

   Καλή Σαρακοστή

   Διαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ