Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2018

Πέντε σημαντικές αποκαλύψεις για το μακελειό στη Φλόριντα που τα ΜΜΕ αφήνουν στο σκοτάδι


Ένας από τους πιο θανατηφόρους σχολικούς πυροβολισμούς στην αμερικανική ιστορία πραγματοποιήθηκε αυτήν την εβδομάδα στο Πάρκλαντ της Φλώριδας και ο ύποπτος έχει ομολογήσει την πράξη του. 
Ωστόσο, καθώς τα στοιχεία ξεδιπλώνονται, τα συστημικά μέσα ενημέρωσης δεν θέτουν τα σκληρά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν.
Του Matt Agorist: είναι βετεράνος του USMC και πρώην υπεύθυνος μυστικών υπηρεσιών που είχε προσλάβει άμεσα η NSA. Αυτή η προηγούμενη εμπειρία του δίνει μια μοναδική εικόνα για τον κόσμο της διαφθοράς της κυβέρνησης και του αμερικανικού αστυνομικού κράτους.
Είναι ένας ανεξάρτητος δημοσιογράφος για πάνω από μια δεκαετία. Ο αγωνιστής είναι επίσης ο συντάκτης στο ευρύ έργο του Free Thought Project. 
Donec ullamcorper nulla non metus auctor fringilla.
Όσο τα μέσα μαζικής ενημέρωσης προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τον Nikolas Cruz για να προωθήσουν την πολιτική τους ατζέντα, οι αποκαλύψεις-βόμβα αγνοούνται, ίσως σκόπιμα.
Ενώ τα εταιρικά μέσα συνεχίζουν να χρησιμοποιούν αυτό το περιστατικό για να διαιρέσουν τον κορμό της κοινωνίας και να πιέσουν για τη δήμευση πυροβόλων όπλων, οι ερευνητές στον εναλλακτικό κόσμο των μέσων ενημέρωσης θέτουν ερωτήματα που έχουν σημασία.
Το The Free Thought Project έχει καταρτίσει μια λίστα με πέντε πολύ σημαντικές λεπτομέρειες σχετικά με τους πυροβολισμούς που έλαβαν χώρα στο Marjory Stoneman Douglas High School που τα μίντια επιλέγουν βολικά να αγνοήσουν.

​5. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Cruz έλαβε αντικαταθλιπτικά

Σε μια πιθανή προσπάθεια να προστατεύσουν τους εταιρικούς χορηγούς τους στη φαρμακοβιομηχανία, το γεγονός ότι η οικογένεια του Cruz δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ήταν σε φαρμακευτική αγωγή για την κατάθλιψη, κατάφερε να παραμείνει στα πολύ ψιλά γράμματα των mainstream media.
 
​Όπως ανέφερε το TFTP, οι άνθρωποι που γνώριζαν τον Cruz τον περιέγραψαν ως έναν ταραγμένο έφηβο ο οποίος υιοθετήθηκε όταν ήταν νέος και στη συνέχεια αναγκάστηκε να μείνει με έναν φίλο, αφού και οι δύο από τους θετούς γονείς του πέθαναν. 

Ο Jim Lewis, οικογενειακός δικηγόρος που έδωσε στον Cruz μέρος για να ζήσει μετά το θάνατο της μητέρας του, τον Νοέμβριο, είπε στο The Washington Post ότι γνώριζαν ότι ο Cruz ήταν καταθλιπτικός, αλλά πίστευαν ότι λάμβανε μέτρα για να διαχειριστεί την κατάθλιψή του.
Το μέλος της οικογένειας Barbara Kumbatovich δήλωσε στον Herald ότι "πίστευε ότι ο Nikolas Cruz ήταν σε φαρμακευτική αγωγή για να αντιμετωπίσει τη συναισθηματική ευαισθησία του". Ήταν νύφη της Lynda Cruz, της μητέρας του ύποπτου, και είπε επίσης στον Sun-Sentinel ότι πιστεύει ότι ο Νικόλας έπαιρνε φάρμακα για αρκετούς μήνες.
"Ξέρω ότι είχε κάποια προβλήματα μαζί τους, ειδικά παλαιότερα. Ήταν πρόβλημα. Ξέρω ότι είχε κάποια προβλήματα και πρέπει να έπαιρνε φάρμακα. [Αυτός] είχε κάποια συναισθηματική ή δυσκολία ", δήλωσε η Kumbatovich.
Ο λόγος για τον οποίο αυτές οι πληροφορίες είναι τόσο σημαντικές είναι ότι οι παρενέργειες ορισμένων από αυτά τα φάρμακα είναι γνωστό ότι κάνουν τους ανθρώπους βίαιους και αυτοκτονικούς. 

Ορισμένες από τις παρενέργειες των αντικαταθλιπτικών περιλαμβάνουν επιθετικότητα, διέγερση, αλλαγές στη συμπεριφορά, ψευδαισθήσεις, σκέψεις αυτοκτονίας - και αυτοκτονικό ιδεασμό.

4. Ο Cruz προειδοποίησε ότι επρόκειτο να πυροβολήσει ένα σχολείο και να σκοτώσει ανθρώπους και το FBI δεν έκανε τίποτα.

"Θα γίνω επαγγελματίας σχολικός σκοπευτής", ένας χρήστης του YouTube που ονομάζεται Nikolas Cruz σχολίασε σε ένα βίντεο στις 24 Σεπτεμβρίου 2017. 

Το βίντεο δημοσιεύτηκε στο κανάλι Ben The Bondsman και ο ιδιοκτήτης Ben Bennight, έβγαλε αμέσως ένα στιγμιότυπο οθόνης και το υπέβαλε στο FBI.
Picture

​Ο Bennight δήλωσε στο Buzzfeed News ότι η υπηρεσία έσπευσε να απαντήσει και οι πράκτορες από το γραφείο του Μισισιπή διεξήγαγαν προσωπική συνέντευξη μαζί του την επόμενη μέρα.


"Ήρθαν στο γραφείο μου το επόμενο πρωί και με ρώτησαν αν ήξερα τίποτα για το άτομο", είπε ο Bennight. "Δεν ήξερα. Πήραν ένα αντίγραφο του screenshot και αυτό ήταν το τελευταίο που άκουσα από αυτούς".
Έχουν υπάρξει πολλαπλά περιστατικά στα οποία έχουν συλληφθεί άτομα επειδή κάνουν πολύ λιγότερο σοβαρές online δηλώσεις. Τώρα, το FBI ισχυρίζεται ότι παρ' όλες τις πηγές τους - συμπεριλαμβανομένου του πλήρους ονόματός του και της διεύθυνσης IP από το YouTube - δεν κατάφεραν να βρουν τον Cruz μετά από αυτούς τους σχολιασμούς (υπήρξαν κι άλλοι αντίστοιχοι σχολιασμοί σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης).

 

3. Υπήρξαν αναφορές πολλαπλών σκοπευτών

Σε μια σοκαριστική μαρτυρία, μια μαθήτρια γυμνασίου όχι μόνο δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι είδε πολλούς σκοπευτές, αλλά εξήγησε επίσης πως μιλούσε με τον ύποπτο, Nicolas Ceus, ενόσω άκουσε γύρους τους πυροβολισμούς στην αίθουσα.


Η Alexa Miednik είπε στο δημοσιογράφο του KHOU-TV, Matt Musil: "Ο συναγερμός πυρκαγιάς έκλεισε και ο διευθυντής μίλησε στο μεγάφωνο λέγοντας, "όλοι πρέπει να εκκενώσουν το χώρο τώρα ", κι 'αυτό έκανα.
"Καθώς πήγαινα κατέβαινα τις σκάλες, άκουσα ένα-δυο πυροβολισμούς, όλοι φρίκαραν λέγοντας ότι ήταν ένα όπλο", εξήγησε η Miednik.
"Όπως περπατούσαμε, όλη η τάξη μαζί, μιλούσα πραγματικά με τον ύποπτο Nikolas Cruz ", δήλωσε η Miednik, βάζοντας εισαγωγικά με τα δάχτυλά της στη λέξη "ύποπτο".
"Και περπατήσατε μαζί του στην αίθουσα;" ρωτησε ο δημοσιογράφος. "Δεν φοβηθήκατε;"
"Εκείνη τη στιγμή όχι", απάντησε η Miednik. "Γιατί υπήρχε προφανώς ... σίγουρα ένας άλλος σκοπευτής που συμμετείχε".
"Ω, νομίζετε ότι δεν ήταν ο μόνος; "ρωτά ο έκπληκτος δημοσιογράφο.
«Όχι, σίγουρα όχι», απάντησε η Miednik.
«Γιατί το λέτε αυτό;» ρώτησε ο δημοσιογράφος.


 
"Επειδή όταν έπεφταν οι πυροβολισμοί, τον είδα μετά το συμβάν. Οι πυροβολισμοί έρχονταν από το άλλο μέρος του κτιρίου. Έτσι, έπρεπε σίγουρα να υπήρχαν δύο σκοπευτές", εξήγησε.

Το βίντεο εδώ

 

2. Οι μαθητές ανέφεραν ότι είχαν ασκήσεις για σκοπευτή εκείνη την ημέρα


Δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι είχε σχεδιαστεί άσκηση - εκτός από μια άσκηση πυρκαγιάς το πρωί - αλλά οι μαθητές είπαν ότι είχαν ακούσει μια «φήμη» ότι θα έπρεπε να συμμετάσχουν σε μια άσκηση «κόκκινου κώδικα».
"Σκεφτόμουν, «δεν ξέρω αν αυτό είναι πραγματικό ή ψεύτικο», εξήγησε η Kelsey Friend στο CNN. "Υπήρξαν φήμες στο σχολείο ότι η αστυνομία θα έκανε έναν ψεύτικο κόκκινο κώδικα (σ.σ. γίνεται συχνά στα σχολεία των ΗΠΑ) με ψεύτικα όπλα, αλλά ακουγόταν σαν πραγματικό" εξηγεί στους δημοσιογράφους.


 "Σκέφτηκα στην αρχή, ότι όλα αυτά ήταν άσκηση ... μέχρι που είδα τον δάσκαλό μου να πεθαίνει στο πάτωμα".
 
το βίντεο εδώ


Ένας ακόμα μαθητής, ο Will Gilroy, δήλωσε σύμφωνα με πληροφορίες ότι οι μαθητές στο γυμνάσιο έλεγαν ότι θα γινόταν άσκηση σκοπευτή στο σχολείο τους, αυτή την εβδομάδα. 

Είπε ότι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι μαθητές πίστευαν ότι συμμετείχαν σε άσκηση όταν εκκενώνονταν το σχολείο.

​1. Η τυχαία σύνδεση με την λευκή εθνικιστική ομάδα που δεν ήταν αλήθεια

 

​Η μεγαλύτερη ιστορία της ημέρας στο διαδίκτυο χθες ήταν, σύμφωνα με τον NY Times, ότι ο Jordan Jereb, ηγέτης μιας ομάδας λευκών ακροδεξιών που εδρεύει στη Βόρεια Φλόριντα, δήλωσε στο The Associated Press ότι ο κ. Cruz είχε ενταχθεί στην ομάδα τους.

 
Αλλά αργότερα ο Jereb θα έλεγε ότι δεν ήξερε αν αυτό ήταν αλήθεια.
 

Παρότι ο συσχετισμός προωθήθηκε σε όλο τον κόσμο, η απόσυρσή του αγνοήθηκε βολικά από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. 

Γιατί, ακριβώς, αυτός ο άνθρωπος βγήκε δημόσια για να συσχετίσει την ομάδα του με έναν μαζικό σκοπευτή μόνο για να το αποσύρει λίγες ώρες αργότερα, παραμένει ένα μυστήριο.


Ωστόσο, η επίδραση στα μέσα ενημέρωσης ήταν ξεκάθαρη: 

Στόχευε να αποσπάσει την προσοχή και να διαιρέσει το κοινό.


igata.gr


ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ