Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018

3.5 εκατομμύρια μας κόστισε η επιχείρηση «λίφτινγκ» του Τσίπρα από την Rothschild (έγγραφα)


Πλέον, η Rothschild εκτός από τις δημόσιες σχέσεις του πρωθυπουργού αναλαμβάνει και καθήκοντα συμβούλου για τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, για τον σχεδιασμό αξιόπιστης μεσοπρόθεσμης στρατηγικής χρηματοδότησης, την ανανέωση της εμπιστοσύνης των αγορών και την εμπεριστατωμένη ανάλυση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους μετά την ολοκλήρωση των βραχυπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης καθώς και εκτίμηση των μελλοντικών επιπτώσεων.


Αυτόν τον ΚΩΛΟΕΒΡΑΙΟ, ΜΕ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ, ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ;;;


Καλλιοπη Σουφλή


Ακριβά θα μας κοστίσει η επιχείρηση «λίφτινγκ» του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, από την Rothschild.

Η κυβέρνηση ανέθεσε την καθοδήγησή της στο δρόμο προς τις διεθνείς αγορές στην Rothschild & Cie, την ώρα που βασική προτεραιότητα του οικονομικού επιτελείου είναι η αποφυγή κάθε είδους επίσημης στήριξης από τους πιστωτές.
Σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη, η Rothschild αναλαμβάνει καθήκοντα χρηματοοικονομικού συμβούλου του ελληνικού δημοσίου για τις εκδόσεις ομολόγων στις οποίες προτίθεται να προβεί μέσα στο 2018.

Η επιστροφή της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές μετά την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος είναι εκ των προτεραιοτήτων του οικονομικού επιτελείου, που ήδη ετοιμάζει το έδαφος.

Για τον σκοπό αυτό, το υπουργείο Οικονομικών, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη, «επικυρώνει» ουσιαστικά τη συνεργασία με την Rothschild, η οποία σχεδιαζόταν ήδη από τον περασμένο χρόνο.

Η απόφαση του Γιώργου Χουλιαράκη, με ημερομηνία 2 Φεβρουαρίου 2018, προβλέπει ότι η εταιρεία θα παράσχει εξειδικευμένες χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, οι οποίες θα ολοκληρωθούν στις 31 Δεκεμβρίου 2018 και για τις οποίες το Ελληνικό Δημόσιο θα καταβάλει πάνω ποσό από 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Μάλιστα, κάθε φορά που θα εκδίδεται κρατικό ομόλογο ωρίμανσης 24 μηνών κατ’ ελάχιστο η Rothschild θα παίρνει 1,5 εκατ. ευρώ επιπλέον.

Άλλα 99.000 ευρώ θα πάρει η εταιρεία από την δημοσίευση της απόφασης έως την 31/5/2018.

Επιπλέον, και με την προϋπόθεση της επίτευξης του στόχου έκδοσης εντόκων γραμματίων ετήσιας διάρκειας, θα καταβληθεί ως αμοιβή ποσό έως 2 εκατομμύρια ευρώ συνολικά.

Πρόκειται για ποσό 1 εκατομμυρίου ευρώ μετά την υλοποίηση της πρώτης έκδοσης και ακόμη 1 εκατ. ευρώ μετά την υλοποίηση της δεύτερης συνεχόμενης έκδοσης.

Πλέον, η Rothschild εκτός από τις δημόσιες σχέσεις του πρωθυπουργού αναλαμβάνει και καθήκοντα συμβούλου για τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, για τον σχεδιασμό αξιόπιστης μεσοπρόθεσμης στρατηγικής χρηματοδότησης, την ανανέωση της εμπιστοσύνης των αγορών και την εμπεριστατωμένη ανάλυση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους μετά την ολοκλήρωση των βραχυπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης καθώς και εκτίμηση των μελλοντικών επιπτώσεων.
Πηγή

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

1 σχόλιο:

  1. Ο Rothschild ο εβραιοκανιβαλος με το γιο του Τσιπρα εβραιοτουρκοκανιβαλο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ