Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018

Συνάντηση των Παμμακεδονικών Ενώσεων με Καραμανλή - Σαμαρά - Καμμένο - Λεβέντη - Πρεσβεία ΗΠΑ και... απόφαση για Δημοψήφισμα.
Η Μακεδονική επιτροπή ζήτησε συνάντηση με την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. ΦώφηΓεννηματά, καθώς και με τον Πρόεδρο της ΝΔ, κ Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά δεν έλαβαν ακόμη καμία απάντηση.

 Όπως τελικά αναφέρθηκε ο μόνος τρόπος να παρθεί η σωστή απόφαση, που σέβεται την δημοκρατία, είναι να τεθεί το πρόβλημα στην βούληση του κυρίαρχου ελληνικού λαού μέσα από ένα δημοψήφισμα.  Κυρίες και κύριοι, γνωρίζετε τι σημαίνει ... "ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ" στην Ελλάδα και μάλιστα από μια συγκυβέρνηση που ΕΞΑΠΑΤΗΣΕ ΚΑΙ ΠΡΟΔΩΣΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ;

Φοβάμαι πως με ένα δημοψήφισμα από την ΚΑΤ' ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΝΟΘΕΥΟΥΣΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΕΒΡΑΪΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ SINGULAR LOGIC,  ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

ΔΕΝ ΘΕΤΟΥΜΕ ΣΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, ΤΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ!

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΛΑΔΑ!Καλλιόπη Σουφλή 


                                                    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Tην 19η Ιανουαρίου, ώρα 11.00 π.μ. πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του ΓΓ του Ελληνο-Αμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτη Μπαλτατζή, της Συντονίστριας Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου
κ. Νίνας Γκατζούλη και του κ. Βασίλη Γκατζούλη με την attaché της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, όπου ο κ.  Μπαλτατζής, η κ. Γκατζούλη και ο κ. Γκατζούλης εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για το επικείμενο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.  Η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ φιλικό κλίμα.

Η Συντονίστρια των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου, Νίνα Γκατζούλη, με τους προέδρους Παμμακεδονικής Ένωσης Αφρικής, κ. Αμύντα Παπαθανασίου και Παμμακεδονικής Ένωσης Ευρώπης Αρχιμανδρίτη Παντελεήμωνα Τσορμπατζόγλου, καθώς και ο ΓΓ του Ελληνο-Αμερικανικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Μπαλτατζής και ο κ. Δαμιανός Βασιλειάδης μέλος της International Hellenic Association και ο κ. Βασίλης Γκατζούλης, μέλος της Παμμακεδονικής ΗΠΑ, επισκέφτηκαν στις 17 Ιανουαρίου, ώρα 11.00 μ.μ. τον κ. Αντώνη Σαμαρά. Συζητήθηκε το θέμα του ονόματος των Σκοπίων και ο κ. Σαμαράς δήλωσε πως οι θέσεις του είναι ξεκάθαρες.

Σε τηλεφωνική συνομιλία που ακολούθησε με την κ. Γκατζούλη, ο κ. Σαμαράς καθάρισε πιο πολύ την θέση του και τόνισε πως αντιτίθεται σε κάθε σύνθετη ονομασία που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία και παράγωγά του.

Προηγήθηκε στις 17 Ιανουαρίου, ώρα 11.00 μ.μ. συνάντηση με τον κύριο κ. Κώστα  Καραμανλή, ο οποίος επανέλαβε την δήλωση που είχε κάνει προ ημερών πως «δεν υπάρχει Μακεδονικό έθνος».

Η ίδια επιτροπή επισκέφτηκε και τον Πρόεδρο των Κεντρώων, κ. Βασίλη Λεβέντη ο οποίος επανέλαβε τις θέσεις του και τόνισε πως δεν δέχεται όνομα που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία επ´ ουδενί.

Η Μακεδονική επιτροπή ζήτησε συνάντηση με την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. ΦώφηΓεννηματά, καθώς και με τον Πρόεδρο της ΝΔ, κ Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά δεν έλαβαν ακόμη καμία απάντηση.

Στις 18 Ιανουαρίου η κ. Γκατζούλη, ο κ. Μπαλτατζής, ο κ. Αμύντας Παπαθανασίου, ο κ. Γιώργος Τάτσιος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Ενώσεων Μακεδόνων (ΠΟΠΣΜ) και ο κ. Βασίλης Γκατζούλης επισκέφτηκαν τον Υπουργό Αμύνης, κ. Πάνο Καμμένο, με τον οποίο συζήτησαν εκτεταμένα το θέμα του ονόματος των Σκοπίων. 

Ο κ. Καμμένος απερίφραστα τόνισε πως ποτέ δεν θα δεχτεί όνομα για τα Σκόπια που θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία» ή παράγωγά του.

Στις 18 Ιανουαρίου, ώρα 14.00 εδόθη συνέντευξη τύπου στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, η οποία οργανώθηκε από τον κ. Ενάγγελο Ρήγο, πρόεδρο του International HellenicAssociation (ΙΗΑ). 

Ομιλητές ήταν οι εξής: ο κ. Γεώργιος Τάτσιος ο οποίος μίλησε για την δράση της ΠΟΠΣΜ και ενημέρωσε τον τύπο και το κοινό για τις φάσεις του κινήματος «Μακεδονία σημαίνει Ελλάδα», προέτρεψε το κοινό να σύμμετάσχει στην Διαμαρτυρία της 21ης Ιανουαρίου και όλοι να υπογράψουν στην ιστοσελίδα www.onomasia.gr πως δεν δέχονται η λέξη Μακεδονία να υπάρχει επ´ ουδενί στο όνομα των Σκοπίων.


Η κ. Γκατζούλη αναφέρθηκε στις θέσεις των Παμμακεδονικών Ενώσεων οι οποίες είναι αμετάβλητες, επεσήμανε τις συνέπειες αν τα Σκόπια ονομαστούν «Άνω Μακεδονία», «Βόρεια Μακεδονία» ή οποιαδήποτε άλλη ονομασία που θα φέρει το όνομα «Μακεδονία» -και λόγω της αναξιοπιστίας των Σκοπίων- σε μικρό χρονικό διάστημα θα αντιμετωπίζουμε την ίδια αδιαλλαξία και ίδιο αλυτρωτισμό από τους Βόρειους γείτονές μας.


Ο κ. Μπαλτατζής ΓΓ του Ελληνο-Αμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου, εξήγησε πως το ΕΑΕΣ δημιουργήθηκε στις ΗΠΑ στις αρχές του ‘90 για να προστατέψει το όνομα της Μακεδονίας και παραμένει στο πλευρό των Μακεδόνων.

Ο κ. Αμύντας Παπαθανασίου μετέφερε χαιρετισμό από τους Μακεδόνες και γενικά τον ελληνσμό της Νοτίου Αφρικής και τόνισε, πως όλοι παρακολουθούν με αγωνία τις εξελίξεις για το όνομα.

Συντονιστής της συνέντευξης τύπου ήταν ο κ. Δαμιανός Βασιλειάδης, μέλος της Μακεδονικής Επιτροπής του ΙΗΑ.

Όπως τελικά αναφέρθηκε ο μόνος τρόπος να παρθεί η σωστή απόφαση, που σέβεται την δημοκρατία, είναι να τεθεί το πρόβλημα στην βούληση του κυρίαρχου ελληνικού λαού μέσα από ένα δημοψήφισμα.  


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

1 σχόλιο:

 1. ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΟΤΙ Η ΛΑΓΟΧΕΙΛΗ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ;
  ΓΙΑΤΙ ΕΠΑΙΡΝΕ ΜΙΣΘΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ Η
  ΠΑΛΙΟΡΟΚΑΝΑ;ΞΕΧΑΣΑ ΟΤΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΘΗΚΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ
  25ΕΤΗ ΑΡΓΟΜΙΣΘΙΑ ΣΤΗΝ ΕΤΕ.TO ΠAΠOYΤΣΙ Νο36(Ο κος ΕΥ
  ΧΑΡΙΣΤΩ ΤΙΣ ΗΠΑ).ΤΟ ΤΣΟΓΛΑΝΙ ΤΗΣ ΚΑΤΣΙΚΑΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕ
  ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΜΕ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ 2,5 ΔΙΣ ΔΡΧ,ΤΟ ΑΜΠΑΡΙ ΜΕ ΤΑ
  ΣΚΑΤΑ(Ο ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ),ΤΟΝ ΠΑΡΑΛΗΠΤΗ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΕΓΓΡΑ
  ΦΟΥ ΥΠΕΞ(ΣΚΑΤΟΣΑΚΚΟΥΛΑ-ΤΟΥΡΚΟΓΛΟΥ)ΠΟΥ ΕΓΡΑΦΕ ΟΤΙ Η
  ΚΥΠΡΟΣ,ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΕ,ΕΙΝΑΙ ΕΚΛΙΠΟΥΣΑ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ