Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου 2017

Πόθεν έσχες: Πρώτη φορά Αριστερά με... βίλες και λεφτά
Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε καταθέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, επενδύσεις στα «κερδοσκοπικά» funds, βίλες και μονοκατοικίες, ακόμα και με πισίνες, σε πλούσιες περιοχές συνθέτουν ένα σκηνικό το οποίο πόρρω απέχει από τον ταπεινό τρόπο ζωής τον οποίο υποστήριζε πως πρεσβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ.Δεν προκαλούν ίλιγγο τα "πόθεν έσχες"... πρόκληση είναι για τον φτωχοποιημένο λαό...
 
Τα... "φτωχαδάκια" της Αριστεράς, με τις... δεξιότατες τσέπες...

Αυτά τα υποκριτικά φασιστερά, επέλεξαν 2.000.000 ελληνόφωνοι.
 

Καλλιόπη ΣουφλήΠαπαδημητρίου, Αντωνοπούλου, Σταθάκης και Τσακαλώτος μεταξύ των υπουργών της Αριστεράς με καταθέσεις που προκαλούν ίλιγγο
Τα πλούσια πορτοφόλια των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ γκρέμισαν για μία ακόμα φορά τον μύθο της φτωχής Αριστεράς.

Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε καταθέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, επενδύσεις στα «κερδοσκοπικά» funds, βίλες και μονοκατοικίες, ακόμα και με πισίνες, σε πλούσιες περιοχές συνθέτουν ένα σκηνικό το οποίο πόρρω απέχει από τον ταπεινό τρόπο ζωής τον οποίο υποστήριζε πως πρεσβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ.


Μακράν πλουσιότερη της δεύτερης η κοινή δήλωση περιουσιακής κατάστασης του υπουργού Οικονομίας Δήμου Παπαδημητρίου με τη σύζυγό του αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ράνια Αντωνοπούλου, καθώς από μόνα τους τα εισοδήματα του έτους ξεπέρασαν το μισό εκατομμύριο δολάρια.


Μόνο για το 2015 ο κ. Παπαδημητρίου δήλωσε ετήσια εισοδήματα 453.429 δολαρίων ΗΠΑ, εξηγώντας ότι προέρχονται από μισθοδοσία, τόκους και επενδυτικά κέρδη.

Η κυρία Αντωνοπούλου για την ίδια χρονιά δήλωσε εισοδήματα 70.637 ευρώ. Επενδυτικά προϊόντα αξίας 2.725.881 δολαρίων, εισοδήματα περίπου 500.000 ευρώ, υψηλές καταθέσεις «κοσμούν» το «πόθεν έσχες» του.


Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαδημητρίου δηλώνει για το 2015 εισοδήματα 453.429 δολάρια και η κυρία Αντωνοπούλου 70.637 ευρώ. Η αξία μάλιστα του χαρτοφυλακίου του κ. Παπαδημητρίου σε επενδυτικά προϊόντα αποτιμάται σε περίπου 2.500.000 δολάρια.

Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας διατηρεί στην Ελλάδα καταθέσεις στο όνομά της 11.400 ευρώ, ενώ ο σύζυγός της παρουσιάζει καταθέσεις ύψους 480.154 δολαρίων, κυρίως σε τράπεζες του εξωτερικού, όπως την JP Morgan, την HSBC και άλλες.

Σχετικά με την ακίνητη περιουσία τους, διαθέτουν ένα διαμέρισμα 110 τ.μ. στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και μια βίλα στη Σύρο 300 τ.μ. με 180 τ.μ. βοηθητικούς χώρους σε οικόπεδο 4.950 τ.μ. Μάλιστα, η βίλα διαθέτει και μια πισίνα 80 τ.μ.!


Αρκετά βαρύ είναι και το «πόθεν έσχες» του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, με τον «τσάρο» της ελληνικής οικονομίας να επιμένει να επενδύει και το 2015 στα άλλοτε «επάρατα» και αποκαλούμενα από τον ΣΥΡΙΖΑ ως «κοράκια» funds των διεθνών αγορών.

O υπουργός Οικονομικών δήλωσε για το 2015 εισοδήματα περίπου 63.000 ευρώ, ενώ σχεδόν διπλάσια και συγκεκριμένα 130.000 ευρώ ήταν τα δηλωθέντα εισοδήματα της συζύγου του.


Το χαρτοφυλάκιο 


Η αριστερή διακυβέρνηση δεν επηρέασε τον κ. Τσακαλώτο, καθώς διατήρησε μεγάλο μέρος του χαρτοφυλακίου επενδύσεών του σε μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων, επενδυτικών σχημάτων όπως BlackRock, Goldman Sachs, FTIF-Templeton Global Bond Fundad και Japan Portfolio.

Η συνολική αποτίμηση αυτών των τίτλων κατά τη χρονική περίοδο την οποία αφορά η δήλωση «πόθεν έσχες» ήταν 440.000 ευρώ.


Ο κ. Τσακαλώτος διατηρεί αποταμιεύσεις 53.000 ευρώ περίπου, ενώ η σύζυγός του ποσό περίπου 155.000 ευρώ.Πλούσιο, ως αναμενόταν λόγω και της εύπορης οικογένειάς του, και το «πόθεν έσχες» του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη, η δήλωση του οποίου είχε απασχολήσει εντονότατα τα προηγούμενα χρόνια λόγω του ξεχασμένου εκατομμυρίου.


Ο κ. Σταθάκης είχε εισοδήματα σχεδόν 76.000 ευρώ, τα περισσότερα από τη βουλευτική αποζημίωση και τα 11.008,68 από ακίνητα.


Αίσθηση προκαλεί πάντως η υποσημείωση του ίδιου του υπουργού ότι χρειάστηκε να υποβάλει συμπληρωματική δήλωση μόλις στις 15/11/2017. Στο χαρτοφυλάκιό του ο υπουργός δείχνει να προτιμά αμοιβαία κεφάλαια, ενώ κατέχει και μετοχές της Hellenic Seaways.


Η συνολική αποτίμηση φτάνει τα 279.486 ευρώ. Συμμετοχές σε αρκετά ακίνητα δηλώνει η σύζυγός του, ενώ ο ίδιος δήλωσε συμμετοχή σε ένα διαμέρισμα στον Πειραιά, δύο διαμερίσματα στην Αθήνα, τρία καταστήματα στα Χανιά και δύο οικόπεδα (80,98 τ.μ., 79,59 τ.μ. και 74,31 τ.μ.), ένα οικόπεδο στη Νέα Κυδωνία (746,09 τ.μ.) και άλλο ένα στον Πλατανιά Χανίων (992,60 τ.μ.), ένα βοσκότοπο 35 στρεμμάτων στα Χανιά και τρεις αποθήκες στην ίδια πόλη.


Υψηλές καταθέσεις, πάνω από 200.000 ευρώ, δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, ενώ ακόμα 107.000 ευρώ δήλωσε η σύζυγός του σε κοινό λογαριασμό με ενήλικο τέκνο του ζευγαριού.

Τις καταθέσεις της, ύψους 87.000 λιρών, αλλά και ένα μικρό διαμέρισμα 32 τετραγωνικών μέτρων στο Ηνωμένο Βασίλειο (Λονδίνο) διατήρησε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.


Συνολικές καταθέσεις κοντά στα 300.000 ευρώ δήλωσε για τα 2015 ο νυν υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου, διατηρώντας και λογαριασμό στη Βρετανία με 3.728 λίρες.
Αρκετά υψηλές οι καταθέσεις και του υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μπαλάφα, καθώς προσέγγισαν τα 450.000 ευρώ.


*Δημοσιεύτηκε στην «Ελευθερία του Τύπου»

Πηγή

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

4 σχόλια:

 1. Οι οβριοι δια μεσου αυτων των προδοτων με α ργυρια που τους εδωσαν θα εξαφανισουν την Ελλαδα οπως Την Παλαιστηνη !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Οι ιουδηδες και τα αργυρια !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Θα πίστευα άνετα πως δεν είναι ελληνόφωνοι οι ψηφοφόροι τους.
  Με κάθε καλή προαίρεση.
  Όμως από ένα σημείο και μετά η καλή προαίρεση ισοδυναμεί με ηλιθιότητα από μέρους μου.
  Για τον απλούστατο λόγο ότι ακόμα και αν δεν γουστάριζαν πασόκ και νδ (και δικαίωμά τους) ας ψήφιζαν ένα άλλο κόμμα της προκοπής.

  Δεν ξέρω, μπορεί να υπήρχαν προτάσεις εκτός βουλής, δεν θα το κρίνω αυτό.

  Αλλά ντουγρού έσπευσαν και ψήφισαν ότι τους πάσαρε η νέα τάξη πραγμάτων.
  Ούτε πολιτική ατζέντα κοίταξαν, ούτε αντιλήψεις για την παιδεία, ποιότητα στελεχών, ούτε τι πρέσβευαν για την εθνική και κοινωνική συλλογικότητα, ούτε τίποτα.

  Άρα το παραμυθάκι των "προηγούμενων" είναι για αφελείς.

  Είναι δημόσιος χώρος σχολιασμού.
  Δεν είμαι υποκριτής όταν σχολιάζω (όσω μπορώ, μέχρι γελοιότητας ίσως) "κομψά".
  Προσπαθώ για να μην βρίσω.
  Αλλά πάλι κομψά θεωρώ γι' αυτούς τους "ψηφοφόρους" πως διακατέχονται από το σύνδρομο της Στοκχόλμης κατά μια δεύτερη εκδοχή.
  Ό, τι και αν είναι, πρόκειται για κόσμο εύκολα χειραγωγούμενο, με φθόνο και αδιαφορία για το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας, της οικογένειας, των νέων.
  Δεν υπάρχει δικαιολογία.
  Ελληνόφωνοι;
  Δεν θα σχολιάσω.
  Αν το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού, το να τριτώσει ισχύει το ρητό ότι η ...χαυνομάρα σπάει καρύδια.


  απ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ