Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΑΛΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΧΘΕΣ.....!!!!!!!
Γράφει ο Χρήστος Κ. Μακρίδης

Για να νικήσεις τους σύγχρονους πολιτικούς αλχημιστές, τους αρχιτέκτονες του πολιτικού ψεύδους και τους επιλήσμονες του εθνικού χρέους, οφείλεις άμεσα ν΄αντιτάξεις το δικό σου ριζοσπαστικό όραμα για τη χώρα διανθισμένο με τα δικά σου ιδεολογικά, κοινωνικά, πολιτιστικά, ηθικά και πολιτικά κριτήρια ή χαρακτηριστικά.Ήτοι ένα όραμα με αιχμή την πατρίδα, το νόμο, την ελευθερία και την κοινωνική δικαιοσύνη, που θα απαντά στην ανάγκη αναζωογόνησης της πίστης για τις δυνατότητες της χώρας και της ελπίδας για το αύριο της, καθώς και στην ανάγκη διαφύλαξης της εθνικής ενότητας, της κοινωνικής συνοχής και της εθνικής ταυτότητας!!!.
Οι πολίτες σήμερα ζητούν άμεση διέξοδο από τη θλίψη και την αποπνικτική μιζέρια της μνημονιακής εποχής. 


Απαιτούν απ΄όλους σύνεση, μέτρο και συνοχή για την δραστική αντιμετώπιση των πολλών ανοιχτών προβλημάτων (καλπάζουσα ανεργία των νέων πολιτών, απόλυτη φτωχοποίηση της κοινωνίας, μηδενική ανάπτυξη, διάρρηξη των δομών του κοινωνικού κράτους) με τις επώδυνες συνέπειες σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. 

Απαιτούν συνέπεια και τη συστράτευση όλων έναντι των προβλημάτων που ταλανίζουν τη χώρα και την κρατούν αιχμάλωτη στο χθες, προκειμένου έτσι με τόλμη και γενναιότητα, να υπερβούμε την αρνητική συγκυρία των ημερών και με περισσή αυτοπεποίθηση, αισιοδοξία και αποφασιστικότητα, να δρασκελίσουμε συντεταγμένα το κατώφλι του μέλλοντος και της ιστορίας!!!.
Αρκεί, όμως, ως χώρος, να μην υποκύψεις στις σειρήνες του δημαγωγικού λαϊκισμού, την αλαζονεία και τον ανοίκειο (για την δημοκρατική σου παράδοση) δογματισμό, άλλως στην απευκταία περίπτωση με όχημα τις ψευδεπίγραφες διακηρύξεις και τις ανούσιες επιδείξεις πολιτικής ισχύος, φθηνής κομπορρημοσύνης και ανόητης έπαρσης των νεόκοπων στελεχών (?) σου, καταλήξεις εν τέλει μια επανάληψη του χθες, χειρότερη, αν μη τι άλλο, από την προηγούμενη. 

Σε κάθε περίπτωση, για να νικήσεις, χρειάζεται ένα άλμα υπέρβασης του δικού σου παρελθόντος με στόχο την ανατροπή των γνωστών παθογενειών, των παρατηρούμενων στρεβλώσεων και των παραδεκτών αδυναμιών της χώρας σε όλους τους τομείς.

Στην τελική, το χθες δεν μπορεί να μας δεσμεύει, να χτίζουμε το αύριο, αρνούμενοι το σήμερα.....!!!!!!!!
***Πολιτικός Επιστήμων - Τεχ.Γεωπόνος - Παιδαγωγός


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ